☀️ در کلاس درس امام هادی علیه السلام : چطور امام خود را خطاب قرار دهیم؟ ☀️
🍃... ذِكْرُكُمْ فِى الذّاكِرينَ، وَاَسْمآؤُكُمْ فِى الاَْسْمآءِ، وَاَجْسادُكُمْ فِى الاَْجْسادِ، وَاَرْواحُكُمْ فِى اْلأَرْواحِ وَاَنْفُسُكُمْ فِى النُّفُوسِ، وَآثارُكُمْ فِى الاْثارِ، وَقُبُورُكُمْ فِى الْقُبُورِ.
🌻... (اى سروران من گرچه) ذكر شما در (زبان) ذكركنندگان است و نامهايتان در ميان نامها و پيكرتان با ساير پيكرها و روانتان در ميان ساير روانها و جانهاتان در ساير جانها و آثارتان در ميان آثار (ديگران) و قبرهاتان در (شمار) ساير قبرهاست ولى (شما را چه نسبت با ديگران).
🍃 فما اَحْلى اَسْمآئَكُمْ، وَاَكْرَمَ اَنْفُسَكُمْ، وَاَعْظَمَ شَاْنَكُمْ، وَاَجَلَّ خَطَرَكُمْ، وَاَوْفى عَهْدَكُمْ، وَاَصْدَقَ وَعْدَكُمْ، كَلامُكُمْ نُورٌ، وَاَمْرُكُمْ رُشْدٌ، وَوَصِيَّتُكُم عَهْدَكُمْ، وَاَصْدَقَ وَعْدَكُمْ، كَلامُكُمْ نُورٌ، وَاَمْرُكُمْ رُشْدٌ، وَوَصِيَّتُكُم التَّقْوى، وَفِعْلُكُمُ الْخَيْرُ، وَعادَتُكُمُ الاِْحْسانُ، وَسَجِيَّتُكُمُ الْكَرَمُ وَشَاْنُكُمُ الْحَقُّ وَالصِّدْقُ وَالرِّفْقُ، وَقَوْلُكُمْ حُكْمٌ وَحَتْمٌ، وَرَاْيُكُمْ عِلْمٌ وَحِلْمٌ وَحَزْمٌ.
🌻چه شيرين است نامهايتان و بزرگوار است جانهاتان و بزرگ است مقامتان و برجسته است منزلت و موقعيتتان و باوفاست عهدتان و راست است وعده تان سخنتان نور و دستورتان يكپارچه رشد و رستگارى است، سفارشتان پرهيزكارى و كارتان خير و خوبى و عادت شما احسان و نيكى و شيوه شما كرم و بزرگوارى و رفتارتان حق و راستى و مدارايى است و گفتارتان مسلم و حتمى است و رأى شما دانش و بردبارى و دورانديشى است.
🍃انْ ذُكِرَ الْخَيْرُ كُنْتُمْ اَوَّلَهُ، وَاَصْلَهُ وَفَرْعَهُ، وَمَعْدِنَهُ وَمَاْويهُ وَمُنْتَهاهُ، بِاَبى اَنْتُمْ وَاُمّى وَنَفْسى، كَيْفَ اَصِفُ حُسْنَ ثَنآئِكُمْ، وَاُحْصى جَميلَ بَلائِكُمْ، وَبِكُمْ اَخْرَجَنَا اللهُ مِنَ الذُّلِّ، وَفَرَّجَ عَنّا غَمَراتِ الْكُرُوبِ، وَاَنْقَذَنا مِنْ شَفا جُرُفِ الْهَلَكاتِ وَمِنَ النّارِ، بِاَبى اَنْتُمْ وَاُمّى وَنَفْسى.
🌻اگر از خير و خوبى ذكرى به ميان آيد آغاز و ريشه و شاخه و مركز و جايگاه و پايانش شماييد پدر و مادرم و خودم به فداى شما چگونه توصيف كنم ثناى نيكوى شما را و چگونه شماره كنم آزمايش هاى خوبى كه داديد و بوسيله شما بود كه خدا ما را از ذلت بيرون آورد و گشايش داد به گرفتاري هاى سخت ما و نجاتمان داد از پرتگاه هلاكت و نابودى و هم از آتش دوزخ، پدر و مادرم و خودم به فداى شما.
🍃بمُوالاتِكُمْ عَلَّمَنَا اللهُ مَعالِمَ دِينِنا، وَاَصْلَحَ ماكانَ فَسَدَ مِنْ دُنْيانا، وَبِمُوالاتِكُمْ تَمَّتِ الْكَلِمَةُ، وَعَظُمَتِ النِّعْمَةُ، وَائْتَلَفَتِ الْفُرْقَةُ وَبِمُوالاتِكُمْ تُقْبَلُ الطّاعَةُ الْمُفْتَرَضَةُ، وَلَكُمُ الْمَوَدَّةُ الْواجِبَةُ، وَالدَّرَجاتُ الرَّفيعَةُ، وَالْمَقامُ الْمَحْمُودُ، وَالْمَكانُ الْمَعْلُومُ عِنْدَاللهِ عَزَّوَجَلَّ، وَالْجاهُ الْعَظيمُ، وَالشَّاْنُ الْكَبيرُ، وَالشَّفاعَةُ الْمَقْبُولَةُ...
🌻به وسيله دوستى شما خداوند به ما ياد داد دستورات دينمان را و اصلاح كرد آنچه را كه از دنياى ما تباه گشته بود و بوسيله شما كلمه (توحيد و معارف دين) كامل شد و نعمت بزرگ گشت و جدايى و اختلاف مبدل به الفت و اتحاد گرديد و به وسيله موالات شما پذيرفته گردد فرمانبردارى واجب و (تنها) دوستى شماست كه بر خلق لازم و فرض است و از آن شماست درجات بلند و مقام شايسته و جايگاه معين و معلوم در نزد خداى عزوجل و منزلت عظيم و رتبه بزرگ و شفاعت پذيرفته...
📚 مفاتیح الجنان / فرازهایی از زیارت جامعه کبیره
💎 دانش فرمانروا ، و مال فرمانبر است 💎
📙 ای کمیل ! دانش بهتر از مال است ، زیرا علم ، نگهبان تو است ، و مال را تو باید نگهبان باشی ؛ مال با بخشش کاستی پذیرد امّا علم با بخشش فزونی گیرد ؛ و مقام و شخصیّتی که با مال به دست آمده با نابودی مال ، نابود می گردد.
❄️ ای کمیل بن زیاد ! شناخت علم راستین (علم الهی) آیینی است که با آن پاداش داده می شود ، و انسان در دوران زندگی با آن خدا را اطاعت می کند ، و پس از مرگ ، نام نیکو به یادگار گذارد. دانش فرمانروا ، و مال فرمانبر است.
🌍 آری ! خداوندا ! زمین هیچگاه از حجّت الهی خالی نیست ، که برای خدا با برهان روشن قیام کند ، یا آشکار و شناخته شده ، یا بیمناک و پنهان ، تا حجّت خدا باطل نشود ، و نشانه هایش از میان نرود. تعدادشان چقدر؟ و در کجا هستند؟ به خدا سوگند! که تعدادشان اندک ولی نزد خدا بزرگ مقدارند ، که خدا به وسیله آنان حجّت ها و نشانه های خود را نگاه می دارد ، تا به کسانی که همانندشان هستند بسپارد ، و در دل های آنان بکارد ، آنان که دانش ، نور حقیقت بینی را بر قلبشان تابیده ، و روح یقین را دریافته اند ، که آنچه را خوشگذران ها دشوار می شمارند ، آسان گرفتند ، و با آنچه که ناآگاهان از آن هراس داشتند انس گرفتند. در دنیا با بدن هایی زندگی می کنند ، که ارواحشان به جهان بالا پیوند خورده است ، آنان جانشینان خدا در زمین ، و دعوت کنندگان مردم به دین خدایند. آه ، آه ، چه سخت اشتیاق دیدارشان را دارم!
📚 نهج البلاغه / خطبه 147 / ق2 و 5
🌻امیرالمومنین علی بن ابی طالب علیه السلام می فرمایند:
کجا هستند کسانی که پنداشتند دانایان علم قرآن آنان می باشند نه ما؟ که این ادعّا را بر اساس دروغ و ستمکاری بر ضدّ ما روا داشتند.
🌻خدا ما اهل بیت پیامبر صلّی الله علیه و آله وسلّم را بالا آورد و آنان را پست و خوار کرد ، به ما عطا فرمود و آنها را محروم ساخت ، ما را در حریم نعمت های خویش داخل و آنان را خارج کرد ، که راه هدایت را با راهنمایی ما می پویند ، و روشنی دل های کور را از ما می جویند.
🌻همانا امامان (دوازدهگانه) همه از قریش بوده که درخت آن را در خاندان بنی هاشم کاشته اند ، مقام ولایت و امامت در خور دیگران نیست ، و دیگر مدعیّانِ زمامداری ، شایستگی آن را ندارند.
📚 نهج البلاغه / خطبه 144 / ق2
💍گستره ی علم امام
👓علم به اخبار آسمان و زمین و علم به ما کان و ما هو کائن تا روز قیامت 2⃣
🔹بصائر الدرجات عَبْدُ اللَّهِ بْنُ مُحَمَّدٍ عَمَّنْ رَوَاهُ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ خَالِدٍ عَنْ صَفْوَانَ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ: إِنَّ اللَّهَ أَجَلُّ وَ أَعْظَمُ مِنْ أَنْ يَحْتَجَّ بِعَبْدٍ مِنْ عِبَادِهِ ثُمَّ يُخْفِي عَنْهُ شَيْئااً مِنْ أَخْبَارِ السَّمَاءِ وَ الْأَرْض .
🔹بصائر الدرجات ابْنُ مَعْرُوفٍ عَنْ حَمَّادٍ عَنْ حَرِيزٍ عَنْ أَبِي بَصِيرٍ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ علیه السلام قَالَ: سُئِلَ عَلِيٌّ علیه السلام عَنْ عِلْمِ النَّبِيِّ صلی الله علیه و اله و سلم فَقَالَ عِلْمُ النَّبِيِّ عِلْمُ جَمِيعِ النَّبِيِّينَ وَ عِلْمُ مَا كَانَ وَ عِلْمُ مَا هُوَ كَائِنٌ إِلَى قِيَامِ السَّاعَةِ ثُمَّ قَالَ وَ الَّذِي نَفْسِي بِيَدِهِ إِنِّي لَأَعْلَمُ عِلْمَ النَّبِيِّ صلی الله علیه و اله و سلم وَ عِلْمَ مَا كَانَ وَ عِلْمَ مَا هُوَ كَائِنٌ فِيمَا بَيْنِي وَ بَيْنَ قِيَامِ السَّاعَة .
🌄ابی بصير از حضرت باقر علیه السلام نقل كرد كه از على عليه السّلام علم پيامبر را پرسيدند فرمود: علم تمام انبياء است و علم گذشته و علم آنچه تا روز قيامت بيايد سپس فرمود: قسم بآن كسى كه جانم در دست اوست من داراى علم پيامبرم و علم گذشته و علم آينده تا فاصله بين من و قيامت.
📚بحارالانوار / ج26 / ص110
🔰شخصی به خدمت امام موسی کاظم علیه السلام عرض نمود که : شما تفسیری چند می کنید کتاب خدا را که ما نشنیده ایم از دیگری.
📖 حضرت فرمود : قرآن بر ما نازل شده پیش از دیگران و از برای ما تفسیر شده پیش از آنکه در میان مردم منتشر گردد ، پس ما می دانیم حرام و حلال قرآن را و ناسخ و منسوخ آن را و ما می دانیم که کدام ایه در سفر نازل شده و کدام آیه در حضر نازل شده و در کدام شب نازل شده و در شأن که و در چه باب نازل شده ، پس ما حکیمان و دانایان خدائیم در زمین او و گواهان خدائیم بر خلق او ، و این مفاد قول حضرت عزت می باشد «سَتُكْتَبُ شَهَادَتُهُمْ وَيُسْأَلُونَ» (زخرف / 19) یعنی : «به زودی نوشته می شود شهادت ایشان و از ایشان سؤال می کنند»
⚜حضرت فرمود : شهادت از برای ماست و سؤال کردن از برای مشهود علیه است که سایر امّت باشند ، پس این علم آن چیزی است که اعلام کردم به سوی تو و ادا نمودم به سوی تو آنچه لازم شده بود بر من ، پس اگر قبول کنی شکر کن و اگر ترک کنی پس خدا بر همه چیز گواه است.
📚 بصائر الدرجات / ص198
8.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
شیوه حکومتی امیرالمومنین علیه السلام ، همان راهی که منافقان آن را تاب نیاوردند و سر انجام به واقعه شب نوزدهم ماه مبارک رمضان در سال چهلم هجری قمری منجر شد.
🔥🔥 اللهم العن قتلة امير المؤمنين.
@Imamology
☀️ فضائل علی بن ابی طالب ☀️
🔸پیامبر گرامی اسلام فرمودند: حضرت حق برای برادرم علی (ع) فضائلی را قرار داده است که قابل شمارش نیست.
🔸هر انسانی یکی از فضائل را بیان کند و بدان معترف باشد پروردگار گناهان آینده و گذشته اش را می آمرزد. و هر انسانی یکی از فضائل علی (ع) را بنویسد تا زمانیکه از آن نوشته اثری باقی است ملائکه برای نویسنده طلب آمرزش می نمایند. و هر کسی مناقب علی (ع) را بشنود خداوند گناهانی را که از راه گوش انجام داده است می بخشد ، هر انسانی به یک نوشته ای که در فضیلت علی (ع) می باشد نگاه کند معصیتهایی که از راه چشم مرتکب شده است مورد عفو قرار خواهد گرفت.
📚 ینابیع المودة / ص 121