#پرونده_انتخابات
#در_غبار_انتخاب(۱۴)
✅ در انتظار وعده آمریکا...
💢 هاشمی رفسنجانی در جهت برآورده کردن درخواست آمریکایی ها، محسن رضایی فرمانده وقت سپاه پاسداران را احضار می کند و از او می خواهد که موضوع را بررسی و اقدام متناسب را انجام دهد.
💢 محسن رضایی نیز یکی از فرماندهای سپاه را به لبنان می فرستد تا با اعضای بلندپایه حزبالله برای آزادی گروگانها مذاکره کند.
💢 اگرچه این گفت و گوها به نتیجه نمی رسد و اعضای حزبالله راضی به آزاد کردن گروگانها نمیشوند، اما رضایی به آن فرمانده دستور میدهد که تا زمان آزادی گروگانها در لبنان بماند.
💢 سرانجام، پس از اصرار و پافشاری ایران، مقامات حزب الله آزادی گروگانها را میپذیرند و ظرف دو ماه و نیم بعد گروگانها را "یکی یکی" آزاد میکنند.
💢 دولت هاشمی سرخوش از اینکه به وعده خود عمل کرده به انتظار تحقق وعدههای آمریکا و همان وعدهای که بوش پدر (رئیس جمهور وقت آمریکا) داده بود، میماند اما پس از گذشت مدتها خبری از وعده طرف آمریکایی نمیشود.
💢 مسئولین اجرائی کشور که در داخل، به شدت به جهت کمک برای آزادی گروگانها و عدم دریافت امتیاز از آمریکاییها تحت فشار بودند، با پیکو، فرستاده دبیرکل سازمان ملل به تهران تماس میگیرند که چرا آمریکا به وعده خود عمل نمیکند؟
💢 "جان پیکو" نیز در خواست طرف ایرانی را به گوش مقامات آمریکایی میرساند و میگوید: «باید منصف باشیم، چون من به آنها قول دادم».
ادامه دارد...
منابع:
«آمریکا چگونه اعتماد هاشمی رفسنجانی و ظریف را پاسخ داد» تسنیم
✍ #سید_طاها_محسنی
#آنتی_سکولار
#انتخابات
https://eitaa.com/antisecular_ir
#پرونده_انتخابات
#در_غبار_انتخاب(۱۵)
♨️ آغاز عملیات فریب آمریکا
❇️ اعلام آمادگی دولت هاشمی رفسنجانی برای حل مشکلات گروگانهای آمریکایی در ابتدا از سوی آمریکا مورد توجه قرار نگرفت ولی پس از انتشار تصاویر یکی از گروگانهای آمریکایی که به دار آویخته شده بود، رئیس جمهور آمریکا ناچار شد که به ایران متوسل شود.
❇️ بوش پدر در اولین گام با خاویر پرز دکوئیار دبیرکل سازمان ملل متحد تماس گرفت و گفت که «میتواند امتیازهایی به ایران بدهد. البته تا جایی که لزومی به مواجهه مستقیم با آنها نباشد».
❇️ " جیانی پیکو" که از مشاوران اصلی دبیر کل سازمان بود از طرف وی و در حقیقت فرستاده آمریکا به ایران آمد تا بتواند دولت هاشمی را به آزادی گروگان ها ترغیب نماید.
❇️ "پیکو" در اولین اقدام پس از ورود به تهران با #محمد_جواد_ظریف دیدار و سپس به همراه وی به دفتر هاشمی رفسنجانی می رود.
❇️ " جیانی پیکو" در این جلسه به هاشمی میگوید که: «رئیس جمهور آمریکا تقاضا کرده که به آزادی گروگان های آمریکایی در بیروت کمک کنید. البته این کمک بی اَجر نمیماند».
❇️ هاشمی در پاسخ میگوید: «اگرآمریکایی ها حسن نیتشان را نشان دهند و مطمئن شویم جدی هستند و اگر کاری از دست ما ساخته باشد، هم به خاطر لبنان و هم مسائل انسانی این کار را خواهیم کرد. اما بدین شرط که آمریکا در مساله جنگ ایران و عراق در تعیین متجاوز و خسارت ها، بیطرفانه عمل کنند و از سیاستهای خصمانهاش را در قبال ایران دست بردارد»
ادامه دارد...
منابع:
«آمریکا چگونه اعتماد هاشمی رفسنجانی و ظریف را پاسخ داد» تسنیم
✍️ #سید_طاها_محسنی
#آنتی_سکولار
@antisecular_ir
⛔️ ترور، سرانجام روشنگری ⛔️
🔻۱۲ اردیبهشت سالروز شهادت #شهید_مطهری است که روشنگریهای او در سالهای انقلاب، عامل ترور او توسط منافقین شد.
1️⃣ علی مطهری میگوید: «زمانی که #رهبر_انقلاب رئیسجمهور بودند، با ایشان ملاقاتی داشتم. ایشان نقل میکردند که یکبار آقای مطهری به من گفتند: به محمد #خوئینی_ها بگویید این تفاسیری که داری از قرآن میکنی، همه خلاف و تفسیرهای مارکسیستی است. به او پیغام بدهید که حتماً پیش من بیاید. من رفتم و پیغام را دادم. بعد از چند ماه آقای مطهری از من پرسید که پیغام را دادید؟ گفتم بله. گفت ولی ایشان که نیامد. همین نشان میدهد که این مسئله ذهن شهید مطهری را سخت مشغول کرده بود»
2️⃣شهید مطهری برای روشنگری در مورد تبعات ویرانگر #تفاسیر_مارکسیستی و التقاطی، مقدمهای بر کتاب «علل گرایش به مادیگری» با عنوان «ماتریالیسم در ایران» نوشت. شهید مطهری در این مقدمه، کسانی را که تفاسیر التقاطی میکردند را تهدید به افشاگری کرد.
3️⃣ چاپ این مطلب باعث شد، #گودرزی (شاگرد موسویخوئینیها) کینه مطهری را به دلگرفته و بدترین تعابیر را نسبت به ایشان به کار ببرد و درنهایت گروهک فرقان با همکاری گودرزی ایشان را به شهادت رساند.
✍🏻خطر بزرگ آن روز تفکر مارکسیستی بود و امروز، جریان لیبرالیستی. یک روز #مطهری ها توسط منافقین و شاگردان خوئینیها با گلوله ترور شدند و روز دیگر شخصیتهایی همچون علامه #مصباح توسط رسانههای اصلاحطلب و باز هم نزدیکان خویینیها ترور رسانهای می شوند.
✍ #سید_امیر_حسینی
#آنتی_سکولار
#شب_قدر
#روز_معلم
https://eitaa.com/antisecular_ir
#پرونده_انتخابات
#در_غبار_انتخاب(۱۶)
⛔️ سر بی کلاه
❇️ پس از مدتی که ایران در انتظار پاسخ دولت آمریکا برای تحقق وعدههایش بود، "برنت اسکوکرافت" مشاور امنیت ملی آمریکا، با اعضای شورای امنیت ملی آمریکا جلسه میگذارد و پس از جلسه تصمیم گرفته می شود که آمریکا به زیر میز توافقات فی ما بین تهران-واشنگتن بزند.
دولت آمریکا پس از برآورده شدن خواسته هایش توسط ایران به اصطلاح امروزی دبّه در آورد و به بهانههای واهی درخواست ایران را رد کرد.
❇️ آنان، انجام حرکت های تروریستی از جمله ترور مخافان حکومت توسط ایران و همچنین فتوای امام خمینی (ره) درخصوص ارتداد سلمان رشدی را مانع اصلی بهبود روابط دانستند و مدعی شدند که تهران عملاً به وعده هایی که پیشتر مبنی بر حسن نیت داده بود، عمل نکرده است.
❇️ آمریکائیها میگفتند: " ما گفتیم نشان دادن حسن نیت باعث حسن نیت متقابل می شود، ولی نگفتیم اگر ایرانیان گروگان ها را آزاد کنند، بدون توجه به باقی قضایا، به این اقدام پاسخ مطلوب و مساعد میدهیم. انجام دادن وقایع تروریستی دیگر، تعریف آمریکا از حسن نیت نیست"
❇️ بدین ترتیب، در ایالات متحده، مقامات کاخ سفید سرخوش از یک معامله تمام برد و بی هزینه بودند اما اوضاع در ایران عکس آن بود چرا که در ازای آزادی گروگانهای آمریکایی، هیچ امتیازی شامل حال ایران نشد و ایران فقط یک پل برای رسیدن کاخ سفید به اهدافش شده بود.
ادامه دارد...
🔶 منابع:
«آمریکا چگونه اعتماد هاشمی رفسنجانی و ظریف را پاسخ داد» تسنیم
✍️ #سید_طاها_محسنی
#آنتی_سکولار
#انتخابات
#شب_قدر
https://eitaa.com/antisecular_ir
#پرونده_انتخابات
#در_غبار_انتخاب(۱۷)
⛔️فضای بسته سیاسی در دوران هاشمی
♨️ در ابتدای دولت هاشمی و پس از فوت امام و پایان جنگ تحمیلی، مخالفین او رمقی برای کنشگری سیاسی نداشتند اما عدم تحقق وعدههای اقتصادی از یک سو و فضای بسته سیاسی حاکم بر کشور شرایط را برای او آرام باقی نگذاشت.
♨️ سیاست توسعه و تعدیل اقتصادی دولت هاشمی سبب شد روزبهروز فاصله مردم و اقشار اکثریت از مسئولان و سرمایهداران بیشتر شود.
♨️ هنگامی که تورم به بالای۴۹ درصد رسید، اعتراضات مردمی بالا گرفت. مردم در شهرهای مشهد، اطراف تهران، اراک و چند شهر دیگر به گرانی و تورم ۵۰ درصدی واکنش نشان دادند و تظاهرات به پا کردند.
♨️ اولین اعتراضات در تاریخ ۹ خرداد ۱۳۷۱ در اثر اعتراض حاشیهنشینان «کوی طلاب» مشهد به تخریب خانههایشان در شهر مشهد به وقوع پیوست و به یک تظاهرات با شعارهایی علیه مسئولان و حمله به اماکن دولتی، تبدیل شد و سرتاسر شهر مشهد را فراگرفت.
♨️ هاشمی آن عده را افرادی اوباش و ولگرد تلقی کرد ولی علی جنتی، استاندار وقت خراسان، درباره این اعتراضات سالهای بعد گفت:
♨️ «...هیچکدام از بازداشتیها وابستگی گروهی و گروهکی ندارند. حتی در بین آنها از خانواده شهید و جانبازان هم بودند. بیشتر مشکلات اقتصادی و اجتماعی باعث این اتفاق شد».
نکته جالب این است که این اعتراضات رسانه ای نشد و پس از چند روز فقط اخبار محدودی از آن در معدود روزنامه های دولتی بیرون آمد!
ادامه دارد...
منبع:
خبرگزاری ایسنا
✍️ #سید_طاها_محسنی
#روز_قدس
#ماه_مبارک_رمضان
#القدس_اقرب
https://eitaa.com/antisecular_ir
#پرونده_انتخابات
#در_غبار_انتخاب(۱۸)
⛔️ خفقان سیاسی
❇️ در دولت هاشمی رفسنجانی خبری از رشد مطبوعات و رسانههای مستقل نبود.
❇️ برنامههای اقتصادی با تحمیل هزینه بسیار بر مردم در جریان بودند و معترضان سیاسی هم نه رمقی و نه فرصتی برای سخنگفتن داشتند.
❇️ در خرداد ۶۹ گروهی از اعضای نهضت آزادی و ملیمذهبیها در اعتراض به اوضاع اقتصادی کشور، بازداشت شدند. عزتالله سحابی که یکی از بازداشتشدگان بود، در این باره میگوید:
❇️ «ما به آقای هاشمی نامه اعتراضی نوشتیم. اعتراض ما به آقای هاشمی این بود که اولا اوضاع اقتصادی کشور بسیار خراب است. فقر و اختلاف طبقاتی بسیار فاحش است. دوم اینکه وضع سیاست خارجی ما به گونهای است که ما در انزوای کامل قرار گرفتهایم و همه دنیا با ما مخالف هستند. درباره این نامه، ۲۳ نفر را بازداشت کردند که یکی از آنها من بودم»
❇️ این روند در طول هشت سال ریاستجمهوری هاشمیرفسنجانی ادامه داشت. شکایات متعددی از سوی مقامات و کارکنان و نهادهای دولتی یا زیر نظر دولت از رسانههای گوناگون صورت گرفت که بسیاری از آنها مانند ماجرای دفتر روزنامه توس، هفتهنامه پیام دانشجو و نشریه کادح در دادگاه منجر به صدور حکم تبرئه میشد.
❇️ از سویی دولت با هرگونه نقد هاشمی بهشدت برخورد میکرد تا جایی که هواداران هاشمی با طرح شعار «مخالف هاشمی، دشمن پیغمبر است» عملا راه هرگونه نقد نسبت به اشتباهات هاشمی را مسدود کردند.
ادامه دارد...
منبع: خبرگزاری ایسنا
#سید_طاها_محسنی
#آنتی_سکولار
#انتخابات
#سرطان_اصلاحات_آمریکایی
https://eitaa.com/antisecular_ir
#پرونده_انتخابات
#در_غبار_انتخاب(۱۹)
♨️ محجوریت فرهنگ
⛔️ حوزه فرهنگ در دولت سازندگی بسیار محجور واقع شد. نشانه آن، تکساحتی بودن دولت سازندگی؛ فرعی و حاشیهای قلمداد کردن مقوله فرهنگ و در نتیجه بیتوجهی نسبت به ضرورت برنامهریزی فرهنگی و هدایت فرهنگی عمومی بود.
⛔️ دغدغه اصلی دولت سازندگی، دستیابی به «توسعه اقتصادی» بود و به همین علت، حوزههای «سیاست» و «فرهنگ» حاشیهنشین و پیرامونی شدند. در حقیقت، سیاست فرهنگی در این دوره امری کم اهمیت و فرعی و بیشتر بر منع و سلب استوار بود تا برنامهریزی اثباتی و راهگشایی اسلامی.
⛔️ بیتفاوتی نسبت به نهادینه سازی و درونی کردن باورها و ارزش های اسلامی سبب شد ذهنیت و ارزش های افراد جامعه، به خصوص نسل سوم انقلاب، تغییر و در نتیجه، به تدریج گرایش بخش هایی از جامعه به باورها و ارزش های اسلامی کاهش پیدا کرد.
⛔️ این در حالی است که در منطق نظری و فکری اسلام، مهمترین رسالت حکومت اسلامی تلاش در راستای محقق ساختن «فرهنگ اسلامی» است.
⛔️ در این دوره، نظام آموزشی در مدارس و دانشگاهها فاقد سازوکار پرورشی و تربیتی کارآمد و مشخصی بود. در نتیجه، نتوانست ارزش های انقلاب اسلامی را در ذهن و دل نسل جوان، تثبیت کند.
⛔️ از این رو، تغییر هنجارها و ارزش ها در میان تحصیل کردگان، به ویژه دانشگاهیان، سبب شد که دانشجویان به یکی از قویترین پایگاههای اجتماعی اصلاحطلبان تبدیل شوند و نقش قابل توجهی در دستیابی آنها به قدرت سیاسی ایفا کنند.
ادامه دارد...
منبع:خبرگزاری تسنیم
✍#سید_طاها_محسنی
#آنتی_سکولار
https://eitaa.com/antisecular_ir
#پرونده_انتخابات
#در_غبار_انتخاب(۲۰)
✡️ هاشمی ارباب حلقه ها
«حلقه کیان»
♨️ شهید «حسن شاهچراغی» برای ایجاد کانونی فکری و دینی در دوره طاغوت، «حلقه کیان» را تشکیل داد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز، افراد حاضر در این حلقه به دعوت شهید «شاهچراغی» در «مؤسّسه کیهان» دور هم جمع شدند و به انتشار کیهان فرهنگی تا سال۶۹ پرداختند .
♨️ اعضای شاخصی همچون«حجّاریان»، «علوی تبار»، «گنجی» و... که دارای افکاری چپ گرا بودند رفته رفته اختیار حلقه کیان را در دست گرفتند. آنها هر چهارشنبه در منزل یکی از اعضاء جمع می شدند و به بحث های معرفت شناختی و فلسفی می پرداختند .
♨️ این اشخاص پس از فروپاشی مکتب کمونیسم، با بازاندیشی افکار خود، غرب پژوهی را استراتژی مطالعاتی خود قرار داده و به تلفیق سه شکاف ملّی، اسلامی و غربی تأکید می ورزیدند، به طوری که برخی معتقدند که آغاز دگرگونی پایه های اندیشه کسانی چون «حجّاریان» از این حلقه بود.
♨️ «عبدالکریم سروش» در رأس حلقه کیان و به عنوان استاد و پدرخوانده حلقه محسوب می شد.
♨️ حلقه کیان عقاید خود را در «کیهان فرهنگی» به چاپ می رساند که در نهایت به اختلافات در کیهان و استعفای دسته جمعی «محمّد خاتمی» و تحریریّه «کیهان فرهنگی» از «مؤسّسه» منجر گردید.
این حلقه به دلیل حضور سید محمد خاتمی وزیر ارشاد دولت هاشمی در بین آنان مورد حمایت اکبر هاشمی رفسنجانی قرار داشت.
ادامه دارد...
🔶 منابع:ایسنا، مجله کیان، مشرق نیوز
✍#سید_طاها_محسنی
#آنتی_سکولار
#دولت_سوم_روحانی
#انتخابات
#سرطان_اصلاحات
https://eitaa.com/antisecular_ir
#پرونده_انتخابات
#در_غبار_انتخاب(۲۱)
✡️ هاشمی ارباب حلقه ها
«حلقه آئین»
💢 سید محمد خاتمی وزیر ارشاد دولت هاشمی رفسنجانی پس از استعفا از وزارت در تاریخ۳خرداد سال۷۱، تقاضای مجوز نشریه ای به نام «آئین» کرد تا از آن به عنوان تریبونی برای بیان افکار خود و همفکرانش استفاده کند . با پیوستن برخی از افراد «کیان» به محمد خاتمی، گروه «آئین» را شکل گرفت.
💢 علیرغم اینکه جلسات دائمی و هفتگی «حلقه آئین» در این سال ها مرتّباً برگزار می شده است اما نکته جالب این بود که «آئین» هیچ مجلّه ای تا شش سال بعد از «دوم خرداد» ۸۲ منتشر نکرد.
💢 در «آئین» چهره هایی افراطی و بی ثبات از الحاظ اعتقادی همچون «هادی خانیکی»، «سعید حجّاریان»، «مصطفی تاجزاده»، «محسن امینزاده»، «عبّاس عبدی»، «محسن کدیور» و «محمّدرضا خاتمی» حضور داشتند و حلقه را به جایگاهی برای بحث و برّرسی آراء، اندیشه ها و مفاهیمی تازه مانند "جامعه مدنی"، "مردم سالاری"، "حقوق بشر" و ...؛ بدل نمودند.
💢 اگرچه شخصیّت محوری حلقه آئین «محمّد خاتمی» بود؛ ولی «کدیور» و بویژه «حجّاریان» در نظریه پردازی های سیاسی نقش داشتند. آنچه در «آئین» رُخ می داد تبدیل شدن ماحصلات فکری «حلقه کیان» به پروژه های سر و ته دار سیاسی و عملیّاتی تر بود.
💢 اگرچه حلقه آئین دستپخت محمد خاتمی بود اما خاتمی مورد حمایت کامل هاشمی رفسنجانی قرار داشت به طوریکه بعد ها آقای هاشمی در مصاحبه ای روی کارآمدن خاتمی را محصول اقدامات خود دانسته بود.
ادامه دارد...
🔶 منابع:مشرق نیوز
#سید_طاها_محسنی
#آنتی_سکولار
#دولت_سوم_روحانی
#انتخابات
https://eitaa.com/antisecular_ir
#پرونده_انتخابات
#در_غبار_انتخاب(۲۲)
✡️ هاشمی ارباب حلقه ها
«حلقه مرکز مطالعات استراتژیک ریاست جمهوری»
⛔️ معاونت سیاسی «مرکز مطالعات استراتژیک ریاست جمهوری» مهم ترین حلقه ای بود که در دولت هاشمی رفسنجانی و با ریاست«محمّد موسوی خوئینی ها» آغاز انحراف از مبانی انقلاب اسلامی را کلید زد.
⛔️ «حجّاریان»، «علوی تبار»، «عبدی» و «مجید محمّدی» در آن رسماً پروژه هایی برای "توسعه سیاسی" را دنبال می کردند. البتّه کسانی مانند «مصطفی تاجزاده»، «بهزاد نبوی»، «محسن سازگارا»، «محسن امین زاده»، «محسن آرمین» و «هاشم آغاجری» نیز با این «معاونت» همکاری هایی داشته اند.
⛔️ برخی مطالعات انجام گرفته در «معاونت سیاسی مرکز» توسّط «حجّاریان» در هفته نامه «عصر ما» (ارگان رسمی «سازمان منحلّه مجاهدین انقلاب اسلامی ایران») و روزنامه «سلام» (به مدیرمسئولی «خوئینی ها» و سردبیری «عبّاس عبدی») منتشر می شد.
⛔️ حجاریان درباره فعّالیت های «معاونت» می گوید: «معاونت سیاسی مرکز تحقیقات استراتژیک» یک پروژه بیشتر نداشت و آن هم پروژه "توسعه سیاسی" بود. این پروژه چندین زیر پروژه داشت: "فرهنگ سیاسی و رفتار سیاسی اقشار مختلف ایران"، "تحلیل چرایی انقلاب اسلامی" (با هدف تئوریزه کردن انقلاب)، "ماهیّت دولت در ایران" و "نوسازی ایران"» .
⛔️ تئوریسین های حلقه از جمله سعید حجاریان معتقد بودند که"توسعه سیاسی" در ایران، در گام ابتدایی نیازمند بروز تغییراتی در ساختار سیاسی کشور است و در مرحله بعد باید "فرهنگ سیاسی ایران" متناسب با ایده آل های غرب تغییر یابد.
ادامه دارد...
✍️#سید_طاها_محسنی
#آنتی_سکولار
#انتخابات
@antisecular_ir