هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
#قالَ_الامامُ_الْحَسَنُ_الْمُجتبي (علیه السلام) :
💕 مَنْ قَرَءَ الْقُرْآنَ کانَتْ لَهُ دَعْوَةٌ مُجابَةٌ ، إمّا مُعَجَّلةٌ وَإمّا مُؤجَلَّةٌ
کسي که قرآن را قرائت نمايد ، در پايان آن اگر مصلحت باشد دعايش سريع مستجاب خواهد شد و اگر مصلحت نباشد در آينده مستجاب مي گردد 💕
#الدعوات_راوندی_صفحه24
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
،، احکام و مسائل شرعی ،،
#احکام_نموداري_نماز (بخش هفتم) ✅ برگرداندن نیّت از نمازی به نماز دیگر 🌧 الف : گاهي واجب است :
﷽؛
#تغییر_نیت_نماز
📝 سؤال : آیا #تغییر_نیت_نماز از واجب به مستحب همیشه جایز است یا فقط برای رسیدن به جماعت ؟
📖 جواب : عدول از نماز واجب به نماز مستحبی فقط در دو مورد جایز است :
اول : نماز ظهر روز جمعه برای کسی که قرائت سوره جمعه را فراموش کرده و مشغول سورۀ دیگری شده و به نصف رسيده و يا از آن گذشته است ، در این صورت می تواند نیت کند نمازش نافله باشد و نماز را تمام کند و نماز ظهرش را با سوره جمعه بخواند .
دوم : موردی که شخص نماز واجب را شروع کند و #نماز_جماعت برپا شود و بترسد به جماعت نرسد ، در این صورت می تواند نمازش را نافله قرار دهد و نماز را دو رکعتی تمام کند تا به جماعت برسد .
#مقام_عظمےولایت_حضرت_آیت_الله_العظمے_امام_خامنه_اے
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽؛
#محاسبه_نفس
❄️ قال امیر المؤمنین علی علیه السلام :
" مَنْ حَاسَبَ نَفْسَهُ رَبِحَ ، وَمَنْ غَفَلَ عَنْهَا خَسِرَ ، وَمَنْ خَافَ أَمِنَ
کسی که محاسبه نفس کند سود می برد ؛ کسی که غافل باشد زیان می بیند و کسی که از خدا بترسد ، امنیت دنیا و آخرت نصیب او می شود ".
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
💎 کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی 💎
﷽؛
❄️ مدتی قبل از ولادت #حضرت_جواد ، شخصی به #امام_هشتم علیه السلام نامه ای نوشت و پرسید :
« شما چگونه امام هستید در حالی که فرزندی ندارید ؟»
❄️ مخالفین طعنه می زدند که #امام_رضا عليه السلام عقيم است و بعد از او سلسله امامت قطع میشود .
❄️ #امام_رضا علیه السلام پاسخ دادند :
« از کجا می دانی که من فرزندی ندارم ؟ به خدا سوگند ! روزها و شب ها سپری نمی گردند ، تا اینکه خداوند فرزند پسری به من روزی می کند که به واسطه او بین حق و باطل جدائی می افتد »
❄️ این بود که با نور وجود #جواد_الائمه به تمام اباطیل خاتمه داده شد و با ولادتش شیعه از انحراف در مذهب حفظ شد ...
#برگرفته از بیانات آیت الله العظمی وحید خراسانی
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
💎 کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی 💎
،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛ #کرامات_امام_جواد "علیه السلام" ✅ خشك شدن دست نوازنده 📝 محمد بن ریان نقل می كند : " مامون بر
﷽؛
✅ هدف از مناظرات امام جواد علیه السلام
📝 پرسش :
هدف از مناظرات امام جواد علیه السلام چه بود ؟
📖 پاسخ اجمالی :
دو هدف مهم در برگزاری مناظرات امام جواد علیه السلام وجود داشت ؛
نخستین انگیزه از طرف شیعیان بود که با توجه به سن کم آن حضرت می خواستند علم الهی امام را دریابند .
دوم از طرف حکومت ، به ویژه مأمون و معتصم ، دو خلیفه معاصر آن حضرت بود كه می کوشیدند با تشکیل مجالس مناظره ، امام جواد علیه السلام را رو در روی برخی از دانشمندان بنام زمان قرار دهند تا شاید در پاسخ برخی از پرسش ها درمانده شده و شیعیان ، در اعتقاد خود به وجود علم الهی نزد ائمه اهل بیت علیهم السلام دچار تردید شوند و از پیروی آنها خودداری کنند .
📖 پاسخ تفصیلی :
بر اساس گزارشات تاریخی ،امام جواد علیه السّلام از دو جهت به مناظرات علمی کشانده می شد :
نخست از طرف شیعیان خود که با توجه به سن کم آن حضرت می خواستند علم الهی امام را دریابند ؛ بنابر این طبیعی بود که مجالس متعددی بدین منظور ترتیب داده می شد .
دوم از طرف حکومت ، به ویژه مأمون و معتصم ، دو خلیفه معاصر آن حضرت .
از آنجا که شیعیان ، مدعی علم الهی برای امامان خود بودند ، خلفا می کوشیدند با تشکیل مجالس مناظره ، آنان را رو در روی برخی از دانشمندان بنام زمان قرار دهند تا شاید در پاسخ برخی از پرسشها درمانده شوند و شیعیان از این رهگذر ، در اعتقاد خود (وجود علم الهی نزد ائمه اهل بیت علیهم السّلام) دچار مشکل شده و از پیروی آنها خودداری کنند .
همین مسأله بود که سبب شد مأمون امام رضا علیه السّلام را به مجلس مناظره دعوت کند . گرچه مأمون هدف خود را عکس آنچه گذشت وانمود می کرد و نشان می داد که برای نشان دادن دانش امام دست به این اقدام زده است . افزون بر اینها ، علاقه شخصی مأمون در بر پایی این مناظرات بی تأثیر نبوده است . او شهرت به علم دوستی داشت و فیلسوف خلفای عباسی شناخته می شد .
مهمترین سندی که درباره این مناظرات در دست است ، روایت مفصّلی است که شیخ «مفید» آن را از «ریّان بن شبیب» نقل کرده و ما خلاصهای از آن را می آوریم :
هنگامی که مأمون بر آن شد تا «ام فضل» را به تزویج امام جواد علیه السّلام درآورد ، عباسیان برآشفتند و سخت به وحشت افتادند ؛ زیرا بر این گمان بودند که این اقدام خلیفه ، همان پی آمدهایی را به دنبال خواهد داشت که اقدامش درباره پدرش امام رضا علیه السّلام پیش آورد . لذا پیش مأمون آمدند و او را بدان جهت که ممکن است خلافت از دست بنی عباس بیرون شود ، از این اقدام بر حذرش داشتند . آنها همچنین با اشاره به منازعات گذشته میان عباسیان و علویان گفتند : همان ماجرای علی بن موسی الرضا علیه السّلام کافی است . مأمون در پاسخ گفت :
درباره آنچه میان شما و آل ابو طالب پیش آمده ، خود شما مقصّر بوده اید ؛ زیرا اگر انصاف داشتید ، آنان بر شما اولویت داشتند ؛ اما آنچه را که خلفای پیش از من در باره آنان انجام داده اند ، جز قطع رحم چیز دیگری نبوده است ! من درباره جانشینی علی بن موسی الرضا هنوز هم پشیمان نیستم ابو جعفر (امام جواد علیه السّلام) را با این که سن او اندک است ، بدان جهت برگزیده ام که برتری او را بر همه اهل فضل و علم محرز می دانم و امیدوارم آنچه را که هم اکنون فهمیده ام ، در آینده بر همگان روشن شود تا بدانند نظر من درباره وی درست بوده است. آنان در جواب گفتند : محمد بن علی (امام جواد علیه السّلام) کودکی بیش نیست ، نه معرفتی به دین دارد و نه فقهی می داند ، خلیفه اجازه بدهند تا تفقّهی در دین پیدا کند و پس از آن، هر چه مصلحت دانست درباره او انجام دهد .
مأمون گفت : وای بر شما ! من این جوان را بیش از شما می شناسم. او از خاندانی است که علمشان لدنّی و از الهام خدا سرچشمه می گیرد و پدرانش همواره در علم و ادب از کسب علم و آموزشهای معمول بی نیاز بوده اند و به منظور روشن شدن مسأله ، هر وقت خواستید می توانید او را بیازمایید . آنان موافقت خود را اعلام کرده ، تصمیم گرفتند «یحیی بن اکثم» را که از قضات بنام و فقیهی مشهور بود ، برای مناظره با امام برگزینند و پس از جلب موافقت یحیی ، از او خواستند تا سؤال دشوار و پیچیده ای را برای مناظره آماده کند و به او قول دادند در صورتی که امام جواد علیه السّلام را در جریان مناظره به عجز وادارد ، اموال و اشیاء نفیسی به وی خواهند داد . سپس ، روزی را برای این کار تعیین کردند و در آن روز همه عباسیان و نیز امام جواد علیه السّلام و «یحیی بن اکثم» ، و حتی شخص مأمون در مجلس حضور داشتند .
ابتدا «یحیی بن اکثم» اجازه خواست تا پرسش های خود را در مقابل امام مطرح کند. پس از کسب اجازه از مأمون، از حضرت جواد علیه السّلام نیز اجازه خواست و پس از آن که امام آمادگی خود را اعلام کرد ، یحیی از ایشان پرسید : محرمی که حیوانی را کشته ، وظیفه اش چیست ؟
👇👇👇
،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛ ✅ هدف از مناظرات امام جواد علیه السلام 📝 پرسش : هدف از مناظرات امام جواد علیه السلام چه بود ؟
👆👆👆
امام در جواب از وی پرسید : آیا فرد محرم ، صید را در حرم کشته یا در بیرون از آن ؟ آیا محرم جاهل به حکم بوده یا عالم به حکم ؟ آیا عمداً آن را کشته یا به خطا ؟ آیا محرم آزاد بوده یا برده ؟ آیا بالغ بوده یا نابالغ ؟ هنگام رفتن به مکه آن را کشته یا در موقع بازگشت ؟ صید از پرندگان بوده یا غیر آن ؟ صید کوچک بوده یا بزرگ ؟ محرم اصرار بر عمل خود دارد یا از کرده خود پشیمان است ؟ در شب صید را کشته یا در روز ؟ محرم در حال عمره بوده یا حج ؟
با این فروضی که امام جواد (علیه السّلام) برای مسأله مطرح کرد ، یحیی حیرت زده و درمانده شد تا جایی که همه حضار از رنگ باختن چهره اش ، شکست او را به وضوح دریافتند . آنگاه مأمون با ابراز رضایت از وضعی که پیش آمده بود ، رو به آل عباس کرد و گفت :
آیا شناخت درست مرا از امام جواد (علیه السّلام) فهمیدید ؟
سپس دخترش «ام فضل» را به عقد آن حضرت درآورد و مهریه را همان مهریه حضرت زهرا (علیها السّلام) قرار داد . پس از آن که حاضران مجلس را ترک کردند، مأمون از امام (عليه السلام) خواست تا خود پاسخ فروضی را که در جواب «یحیی بن اکثم» مطرح کرده بود را بدهد . امام به یکایک آنها پاسخ داد .
آنگاه امام از «یحیی بن اکثم» چنین پرسید : مرا از مردی خبر ده که زنی در اوایل صبح بر او حرام بود؛ روز که بالا آمد آن زن بر وی حلال شد و هنگام ظهر دوباره بر او حرام گردید و در موقع عصر حلال شد و در وقت غروب آفتاب بار دیگر بر او حرام شد و در وقت عشا ، حلال و در نیمه شب باز بر او حرام و هنگام طلوع آفتاب حلال شد ؛ مسأله این زن چیست و چگونه مرتّبا بر او حلال و حرام می شود ؟
«یحیی بن اکثم» از پاسخ به این سؤال واماند و از امام (عليه السلام) خواست تا خود جواب مسأله را روشن کند . آن حضرت فرمود : این زن ، کنیز شخص دیگری بوده که بر این مرد حرام بود ، روز که بالا آمد کنیز را از صاحبش خریداری کرد و بدین ترتیب بر او حلال شد، ظهر او را آزاد کرد و بدین جهت دوباره بر او حرام شد . عصر با او ازدواج کرد و حلال شد. هنگام غروب او را ظهار کرد و در نتیجه به او حرام شد و در وقت عشا کفاره ظهار را داد دوباره به وی حلال شد . نیمه شب او را طلاق داد و به این علت حرام شد؛ صبح رجوع کرد و دوباره بر او حلال شد .
مأمون بار دیگر در مقابل دانش امام اظهار شگفتی کرد و گفت : کمی سنّ مانع از کمال عقل برای این خاندان نمی شود . در صورتی که زمان ازدواج رسمی امام با «ام فضل» سال 215 باشد ، سن آن حضرت هنگام مناظره مذکور بیست سال بوده است . در ادامه همین روایت آمده است که امام پس از مراسم عقد ، «ام فضل» را با خود به مدینه برد ؛ بنابراین باید مناظره مورد بحث در سال 215 اتفاق افتاده باشد .
در حضور معتصم نیز مجلس مناظره دیگری تشکیل شد که پس از ثبوت برتری علم امام، ماجرا منتهی به شهادت آن بزرگوار گردید .
عیّاشی مفسر شیعی از «زرقان» چنین روایت می کند : روزی دوست من «ابن ابی داود» در حالی که به شدت ناراحت بود از پیش معتصم بازگشت ، در حالی که از ابو جعفر حضرت جواد (علیه السّلام) به شدت گله مند بود . وقتی از علّت ناراحتی او پرسیدم ، گفت :
شخصی را در مجلس معتصم آوردند که اعتراف به دزدی کرده بود و قرار بود به وسیله اجرای حدّ او را تطهیر نمایند . بحث فقها بر سر آن بود که دست دزد را از کجا باید بُرید ؟ من گفتم : تا مچ (الکرسوع) را دست می گویند .
بنابراین باید دست او از مچ قطع شود و دیگران نیز با من موافق بودند . برخی نیز مرفق را محل قطع می دانستند ، ولی معتصم در این باره از ابو جعفر نظر خواست . او ابتدا از پاسخ طفره رفت ، اما وقتی خلیفه اصرار کرد ، فرمود :
«وَ أَنَّ الْمَساجِدَ لِلَّهِ فَلا تَدْعُوا مَعَ اللَّهِ أَحَداً» ؛
یعنی محل سجده از آن خداست ، با خدا کسی را مخوانید . یعنی کف دست که برای سجده است ، باید برای سجده بماند و قطع نشود . معتصم نظر او را پذیرفت . من آنچنان خجلت زده شدم که آرزوی مرگ کردم . چند روز بعد نزد معتصم رفتم و او را به خاطر ترجیح رأی یک جوان بر آراء فقیهان مورد سرزنش قرار داده و عواقب ناگوار آن را بازگو کردم . معتصم تحت تأثیر سخنان من قرار گرفت و به یکی از منشیانش فرمان داد امام جواد (علیه السّلام) را به خانه اش دعوت کند و او را مسموم نماید و او فرمان را اجرا کرد .
http://mk6.ir/SbDhD
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
💎 کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی 💎
،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛ #ایامالبیضرجب ☄ #شبسيزدهم آگاه باش كه در هر يك از ماههاى #رجب و #شعبان و #رمضان ، در #شب
﷽؛
✅ روزه ی این 3 روز ماه رجب را از دست ندهید !
❄️ وقتی خدای مهربان ماه زیبای رجب را ماه خود می نامد و نیز روزه را برای خود می داند ، طبیعی است که بین این دو پدیده ی الهی ، ارتباطی عمیق باشد . آری چنین است که روزه در ماه مبارک رجب فضیلتی باورنکردنی دارد !
❄️ با مطالعه ی منابع دینی می بینیم که خداوند متعال دو چیز را به خود نسبت می دهد و برای خود می داند :
«ماه رجب» و «روزه» !
❄️ درباره ی ارزش ماه رجب پیامبر خاتم صلی الله علیه و آله می فرماید :
" رجب ماه گرامی خدا است که در آن ، باران رحمتش را بر سر و روی بندگانش می ریزد ".
❄️ درباره ی ارزش روزه نیز می فرماید :
خداوند می فرماید :
" روزه از آنِ من است و من، خود پاداش آن را می دهم ".
✅ ارزش بی نظیر روزه در ماه رجب
❄️ حضرت پیامبر (صلی الله و علیه و آله) درباره ی روزه ی ماه رجب می فرماید :
" هر کس یک روز از این ماه را روزه بگیرد ، خشنودى عظیم خدا را به دست آورده ، خشم الهى از او دور مى شود ، و درهاى جهنّم به روى او بسته خواهد شد !"
❄️ نیز می فرماید :
" اگر به روزه دار ماه رجب به اندازه ی گستره ی زمین طلا داده شود ، برتر از روزه اش نخواهد بود . پاداش این روزه با هیچ اجر دنیوی کامل نمی شود ".
✅ چه روزی از ماه رجب را روزه بگیریم ؟
❄️ هر كه یك روز از آخر این ماه را روزه بدارد ، خدا او را از سختى سكرات مرگ و از هراس پس از مرگ و از عذاب قبر ایمن می كند ؛ و هر كه دو روز آخر این ماه را روزه بدارد ، به آسانى از صراط می گذرد ؛ و هر كه سه روز آخر این ماه را روزه بدارد ، از وحشت بزرگ روز قیامت و از سختی هاى آن روز ایمن مى شود و برات آزادى از آتش دوزخ را به او عطا مى كنند .
❄️ روزه در هر روزی از ماه رجب ارزش و ثواب بسیار دارد . بسیاری از پیشگامان زهد و تقوا ، همه ی این ماه را روزه می گیرند . رسول خدا صلی الله و علیه و آله در یکی از سخنرانی های معنوی خود ، روزه گرفتن در ماه رجب را می ستاید و ثواب کسی را که در این ماه یک روز روزه بگیرد بیان می فرماید ؛ سپس ثواب کسی را که دو روز روزه بگیرد توضیح می فرماید ؛ سپس ثواب کسی را که سه روز و چهار روز و پنج روز و ... تا اجر و ثواب کسی که همه ی ماه رجب را روزه بگیرد بیان می فرماید و امت خود را به روزه داشتنِ همه ی ماه رجب تشویق می فرماید . با این حال ، برای کسانی که توانایی ندارند همه ی ماه رجب را روزه بدارند ، روزهای خاصی تعیین شده تا دست کم از ثواب این روزها محروم نباشند :
#روز_اول
❄️ در روایات آمده که هر که روز اول رجب را روزه بدارد ، آتش دوزخ به فاصله ی یک سال راه ، از او دور می شود . و آمده که حضرت نوح علیه السلام در این روز سوار کشتی شد و به همراهانش امر فرمود آن روز را روزه بدارند .
#روزهای13و14و15؛به ویژه روز14
❄️ روزه گرفتن در روز سیزدهم و چهاردهم و پانزدهم ماه رجب که ایام البیض نام دارد ثواب فراوانی دارد ؛ به ویژه روز چهاردهم که درباره ی آن پیامبر صلی الله و علیه وآله می فرماید :
" هر کس که روز چهاردهم ماه رجب را روزه بگیرد ، خداوند پاداشی به او عنایت می کند که نه چشمی دیده و نه گوشی شنیده و نه بر قلبی خطور کرده است !"
#روز27
❄️ این روز که عید مبعث است ، یكى از چهار روزى است كه در طول سال براى روزه گرفتن امتیاز ویژه دارد ، و ثوابى برابر با روزه ی هفتاد سال دارد .
#سه_روز_آخر ؛ به ویژه روز آخر
❄️ حضرت پیامبر صلی الله و علیه و آله درباره ی روزه ی ماه رجب می فرماید :
" هر کس یک روز از این ماه را روزه بگیرد ، خشنودى عظیم خدا را به دست آورده ، خشم الهى از او دور مى شود ، و درهاى جهنّم به روى او بسته خواهد شد !"
❄️ سالم می گوید :
" چند روزى از ماه رجب مانده بود که به خدمت امام صادق علیه السلام رسیدم . چون نظر مبارک آن حضرت بر من افتاد ، فرمود :
آیا در این ماه روزه گرفته اى ؟ گفتم : نه به خدا ، اى پسر رسول خدا !
فرمود :
آن قدر ثواب از دست داده ای كه اندازه ی آن را کسی جز خدا نمی داند ! به یقین ، این ماهى است كه خدا آن را بر ماه هاى دیگر فضیلت داده و احترام آن را عظیم نموده و گرامى داشتن روزه داران این ماه را بر خود واجب كرده .
گفتم : یابن رسول اللّه ، اگر در باقی مانده ی این ماه روزه بدارم آیا به بخشى از ثواب روزه داران آن نایل می شوم ؟
فرمود : اى سالم ، هر كه یك روز از آخر این ماه را روزه بدارد ، خدا او را از سختى سكرات مرگ و از هراس پس از مرگ و از عذاب قبر ایمن می كند ؛ و هر كه دو روز آخر این ماه را روزه بدارد ، به آسانى از صراط می گذرد ؛ و هر كه سه روز آخر این ماه را روزه بدارد ، از وحشت بزرگ روز قیامت و از سختی هاى آن روز ایمن مى شود و برات آزادى از آتش دوزخ را به او عطا مى كنند ".
❄️ امام رضا علیه السلام می فرماید :
" هر کس روز آخر ماه رجب را روزه بگیرد ، خداوند گناهانش را می آمرزد ".
👇👇👇
،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛ ✅ روزه ی این 3 روز ماه رجب را از دست ندهید ! ❄️ وقتی خدای مهربان ماه زیبای رجب را ماه خود می نا
👆👆👆
#سه_روز_متوالی که پنج شنبه و جمعه و شنبه باشد .
❄️ در روایات آمده است که هر کس سه روز از این ماه را که پنج شنبه و جمعه و شنبه باشد ، روزه بگیرد ، فضیلت بسیار به دست می آورد .
#کسی_که_توانایی روزه ندار د، چه کند ؟!
❄️ حال ممکن است کسانی باشند که نمی توانند حتی یک روز را هم روزه بگیرند . آیا آنان از این همه ارزش و معنویت و اجر و ثواب محرومند ؟ آیا هیچ راهی برای آنان نیست ؟!
❄️ نقل شده است در مجلسی که پیامبر اکرم (صلی الله و علیه و آله) ارزش و فضیلت های بی مثال روزه در ماه رجب را بیان می فرمود ، ابوسعید خُدری از حضرت پرسید : ای پیامبر خدا ، اگر کسی به خاطر ضعف یا بیماری یا عذر شرعی توانایی روزه نداشته باشد ، برای این که به آن چه وصف کردی برسد ، چه کار می تواند بکند ؟
❄️ امیرالمۆمنین علی علیه السلام می فرماید :
" هر کس در ماه رجب به خاطر خداوند صدقه دهد ، خداوند روز قیامت در بهشت با چنان ثوابی او را اکرام می نماید که نه چشمی دیده ، و نه گوشی شنیده ، و نه بر خیالی خطور کرده باشد !"
❄️ حضرت فرمود :
" هر روز از ماه رجب یک قرص نان (یک وعده غذا) به فقرا صدقه بدهد . قسم به آن که جانم به دست او است ، اگر در هر روز این ماه چنین صدقه ای بدهد ، به فضیلت هایی که برای روزه ی ماه رجب گفتم ، بلکه به بیش تر از آن خواهد رسید ".
❄️ از برخی روایات به دست می آید که صدقه در ماه رجب ، به تنهایی (علاوه بر جانشینی برای روزه) ارزش بسیار دارد :
امیرالمۆمنین علی علیه السلام می فرماید :
" هر کس در ماه رجب به خاطر خداوند صدقه دهد ، خداوند روز قیامت در بهشت با چنان ثوابی او را اکرام می نماید که نه چشمی دیده ، و نه گوشی شنیده ، و نه بر خیالی خطور کرده باشد !"
#کسی_که_توانایی صدقه را هم ندارد چه کند ؟
❄️ باز ممکن است کسانی باشند که علاوه بر ناتوانی در روزه گرفتن ، فقیر هم باشند و توانایی صدقه دادن هم نداشته باشند . آنان چه کنند ؟ آیا چاره ای برای آنان نیز هست ؟!
❄️ پیامبر رحمت و مهربانی می فرماید :
" کسی که توان روزه درماه رجب ندارد ، اگر هر روز صد مرتبه این تسبیحات را بخواند ، به ثواب روزه ی ماه رجب می رسد :
« سُبْحانَ الإلهِ الْجَلیلِ ، سُبْحانَ مَنْ لا یَنْبَغِى التَّسْبیحُ اِلاَّ لَهُ ، سُبْحانَ الاْعَزِّ الاْکْرَمِ ، سُبْحانَ مَنْ لَبِسَ الْعِزَّةَ وَهُوَ لَهُ اَهْلٌ»
https://www.erfan.ir/farsi/83529.html
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
💎 کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی 💎
،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛ #حضرت_استاد_انصاریان " ذکر امام باقر در هنگام مریضی #یافاطمةالزهرا بود و میفرمودند : ما از
﷽؛
#توسّل_امام_باقر علیه السّلام به #حضرت_فاطمه سلام الله علیها
❄️ حضرت امام محمّد باقر (علیه السّلام) هرگاه تب ، طاقتش را می ربود ، آب خنکی طلب می کرد و وقتی که آب به دستش می رسید و جرعه ای از آن را می نوشید ، لحظه ای از نوشیدن باز می ماند و سپس با صدای بلند به حدّی که بیرون خانه نیز شنیده می شد از ته دل ، مادرش حضرت زهرا سلام الله علیها را صدا می کرد و می فرمود :
« فاطمه ! ای دختر رسول خدا ! »
و بدین گونه خود را از سوز تب نجات می داد و بر خویش مرهمی می نهاد و جان و روح خود را با یاد محبوب و توسّل به آن حضرت ، آرام و عطرآگین می نمود ❄️
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
💎 کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی 💎
،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛ #حضرتاستادقرائتی " به علامه طباطبایی گفتند چه کنیم که امام رضا علیه السلام نزد خدا واسطه شود .
﷽؛
#توسّل_امام_جواد علیه السّلام به #حضرت_فاطمه سلام الله علیها
❄️ امام جواد علیه السّلام هر روز ، هنگام زوال به « مسجد رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم » رفته و پس از سلام و صلوات بر رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم به سراغ خانه ی مادرش حضرت زهرا سلام الله علیها که در همان نزدیکی قبر پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم است ، می رفت و کفش ها را درآورده و با نهایت ادب و خضوع داخل خانه شده و در آنجا نماز و دعا می خواند و دقایقی طولانی به عبادت مشغول می شد و هرگز دیده نشد به زیارت رسول صلی الله علیه و آله و سلم برود و سراغ مادرش را نگیرد .
و نیز از زیارت جامعه می توان به علاقه و احترام فراوان آن حضرت به مادرش ، حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها پی برد ❄️
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
💧کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی💧
،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛ #حضرت_استاد_انصاریان " وقتی حضرت زهرا (سلام الله علیها) وارد #محشر میشود ، پروردگار خطاب میکن
﷽؛
#توسّل_ابوطالب علیه السّلام به #حضرت_فاطمه سلام الله علیها
❄️ قبل از تولّد امام علی علیه السّلام در «مکّه» زلزله ی شدیدی رخ داد ؛ به طوری که سنگ های بزرگ از «کوه بلقیس» جدا شده و به پایین پرتاب می شد . حضرت ابوطالب علیه السّلام بر بلندی آمد و گفت :
« الهی و سیّدی اسئلک بالمحمدیّه المحمودة و بالعلویّة العالیّة و بالفاطمیّة البیضاء الا تفضلّت علی اهل التهامة بالرّحمة و الرأفة ؛
پس همان زمان زمین آرام گرفت و مردم آن کلمات را حفظ کرده و در شداید و بلاها می خواندند ؛ ولی جهت آن را نمی دانستند ❄️
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
💎 کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی 💎
،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛ 🌷«گوشهای از فضایل حضرت زهرا(سلام الله علیها)»🌷 ✅ در بخشش و کرامت : در شب عروسى ، زمانی که ف
﷽؛
#ارادت_امام_رضا علیه السّلام به #حضرت_فاطمه سلام الله علیها
💕 یکی از فضلای حوزه که مشکل بزرگی برایش پیش آمده بود ، برای زیارت و توسّل به حضرت امام رضا علیه السّلام عازم حرم می شود . از قضا به علّامه طباطبایی بر می خورد که ایشان هم عازم حرم است . به طرفش رفته و با چشمی پر اشک و دلی پرسوز از ایشان می خواهد تا دعایی به او بیاموزد که حاجتش روا شود .
علّامه نگاهی مهربان به چهره و حالت او می کند . آنگاه می گوید :
فرزندم ! وقتی وارد حرم مطهّر می شوی ، یکی از مؤثّرترین و بهترین دعاها این است که حضرت را به مادرش زهرا سلام الله علیها قسم بدهی که حاجت تو را از خدا بخواهد . چون حضرت به مادرش زهرا سلام الله علیها علاقه ی فراوان و ارادت خاصّی دارد و سوگند دادن به مادر محبوبش ، سخت مؤثّر خواهد افتاد .
می گوید :
با شنیدن این سخن، سخت متأثّر شدم و رعشه و لرزه ای تمامی وجودم را در برگرفت . این توسّل و قسم دادن همان و به مقصود رسیدن همان 💕
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
❄️ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی ❄️
،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛ #دخترمو_شوهر_نمیدم 👈 تنها کسی که همکفو و هموزن حضرت زهراست ! 👈 وقتی که پیامبران به خواستگاری
﷽؛
#توسّلحضرتزکریّا به #حضرتفاطمهزهرا سلاماللهعلیها
❄️ مولایمان حضرت بقیّة الله-ارواحنا له فداه- در پاسخ سعد بن عبدالله در ضمن حدیثی طولانی می فرماید :
«حضرت زکریّا از پروردگارش درخواست نمود که نام «پنج تن» را به او بیاموزد . جبرئیل علیه السّلام بر او نازل شده ، آنها را به او آموخت . هرگاه که زکریّا نام محمّد ، علی ، فاطمه و حسن علیه السّلام را می برد ، اندوهش برطرف می شد ؛ ولی همین که نام حسین علیه السّلام را می برد ، بغض گلویش را می فشرد و نفسش به شماره می افتاد و گریه اش می گرفت .
روزی گفت : « خداوندا ! چه سرّی دارد که هرگاه نام چهار نفر از اینان را می برم غم و اندوهم برطرف شده و خاطرم تسکین می یابد ؛ ولی به هنگام نام بردن از حسین علیه السّلام اشکم جاری و آه و ناله ام بلند می شود ؟»
خداوند متعال داستان امام حسین علیه السّلام را به او خبرداده و فرمود :
«کهیعص»
«کاف» اسم کربلاء «هاء» هلاکت و نابودی خاندان پیامبر ، «یاء» یزید که به حسین ظلم و ستم نمود ، «عین» اشاره به عطش و تشنگی حسین و «صاد» صبر او است .
زکریّا علیه السّلام که این مطالب را شنید ، سه روز از مسجد خود بیرون نرفت و دستور داد کسی بر او وارد نشود و شروع به گریه و زاری نمود و ذکر مصیبت او این عبارات بود :
« خداوندا ! آیا بهترین آفریدگانت به فرزندش مصیبت زده می شود ؟ آیا چنین مصیبتی بر آستانه ی آنان فرود می آید ؟ خداوندا ! آیا علی و فاطمه این چنین عزادار می شوند ؟»
بعد گفت : « خداوندا ! فرزندی به من بده که در دوران پیری دیدگانم به او روشن شده ، وارث و جانشین من باشد ! او را برای من به مانند حسین علیه السّلام نسبت به حضرت محمّد صلی الله علیه و آله و سلم قرار ده ! بعد از آنکه او را به من دادی ، مرا گرفتار محبّت گردان و بعد همان گونه که حبیبت ، محمّد صلی الله علیه و آله و سلم به مصیبت او دچار می شود ، مرا نیز دچار مصیبت او بگردان !
خداوند ، یحیی علیه السّلام را به زکریّا داد و او را به مصیبت فقدان او دچار کرد .
دوران حمل یحیی ، همچون دوران حمل حسین ، شش ماه بود » ❄️
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
💎 کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی 💎
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
💎 عَلِیٌ حُبُّهُ جُنَّة ، قَسيٖمُ النّٰارِ وَالْجَنَّة
وَصِي الْمُصطفیٰ حَقّاً ، اِمامُ الاِنسِ وَالْجِنَّة 💎
❄️ میلاد پر خیر و برکت مولی الموحدین ، امام المتقین ، قائدُ الغرِّالمحجّلین ، یعسوب الدین ، آقامون امیرالمؤمنین علی بن ابی طالب "علیه آلاف التحیة و الثناء" را به شما عزیزان دل تبریک و تهنیت عرض می نمایم
إن شاءالله تعالی در پناه خداوند عز و جل و أئمه معصومین علیهم السلام محفوظ و مؤید و منصور باشید ❄️
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
💧کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی💧
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
🎉 #سیزده_رجب ولادت امام الموحدین ، یعسوب المسلمین ، قائد الغر المحجلین ، #امیرالمؤمنین علیهالسلام است .
❇️ این حادثه به قدری عظیم است که -با تحقیق نه با تعبّد- هیچ بیانی قدرت ندارد تحلیل کند که آن روز چه واقعهای اتفاق افتاد .
🕋 در طواف خانهی کعبه غوغایی بود ؛ مسجد مورد ازدحام طوائف مکه بود و زنی در حلقهی طواف مشغول طواف بود . بین طواف درد زاییدن پیدا شد ؛ به جای اینکه این زن به خارج مسجد الحرام هدایت شود ، به داخل بیت هدایت شد¹ ؛ بیتی که خداوند در وصف آن میفرماید :
﴿إِنَّ أَوَّلَ بَيْتٍ وُضِعَ لِلنَّاس﴾ ؛
وارد چنین خانهای شد و با چنین تحفهای از خانه بیرون آمد .
‼️ بشریت تا امروز نفهمیده که این تحفهای که در بیت خدا به دست چنین زنی داده شد ، که بود و چه داشت .
#پےنوشت
۱. علل الشرائع، ج۱، ص۱۳۵؛ المستدرک حاکم، ج۳، ص۴۸۳.
#حضرت_آیت_الله_وحید_خراسانی
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
💦 @Javanmardi_langarudi
🔎💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🔍
،، احکام و مسائل شرعی ،،
#اعتکاف 📝 سوال : در پی سوال عده ای از مقلدین مبنی بر این که : در ایام #اعتکاف بسیاری از خانواده
﷽؛
#کعبه_شکافته_میشود ...
❄️ حاکم نیشابوری از بزرگان اهل سنت نقل میکند :
« فقد تواترت الاخبار إن فاطمة بنت أسد ولدت أميرالمؤمنين عليبنأبيطالب في جوف الكعبة ¹»
❄️ محمد مالکی میگوید :
#علی علیهالسلام در #داخل_خانهی_خدا در مکه ، روز جمعه سیزدهم ماه خدا #رجب ، سال سی از عام الفیل به دنیا آمد ...
❄️ قبل از او کسی در داخل خانه خدا به دنیا نیامده بود و این ولادت ، #فضیلتی است که خدای بلندمرتبه ، علی علیهالسلام را به آن اختصاص داده است ؛ برای #تجلیل او و بالا بردن مرتبهی او و آشکار نمودن #کرامت و #بزرگواری او ²».
#پےنوشت
۱. المستدرک، ج۳، ص۴۸۳
۲. الفصول المهمة، ص۷
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
@Javanmardi_langarudi
🌧أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🌧
،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛ #قال_رسول_الله {صلی الله علیه و آله} #عَلِیٌّ مَعَ الْحَقّ وَالْحَقّ مَعَ #عَلِیٍّ یَدورُ حَیْث
﷽؛
#امیرمؤمنان علیهالسلام عصاره و گلاب عالم وجود
❄️ محصول عالم خلقت و تمام نشئهی وجود ، #نبوت است ؛ عصارۀ تمام دستگاه صد و بيست و چهار هزار پيغمبر ، #انبيای_اولوالعزم به ضميمه #آدم علیهمالسلام هستند .
❄️ خدا گلاب عالم وجود را گرفت و آن گلاب را عطر کرد و آن شيشهی عطر را در خانهی کعبه ، در قد و قامت #علیبنابیطالب علیهالسلام جمع کرد .
#حضرت_آیت_الله_وحید_خراسانی
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
🌺💐🌸🌺💐🌸🌺💐🌸🌺💐🌸
﷽؛
☄تضرع به درگاه حق در کودکی
❄️ هنگامی که حضرت علی "علیه آلاف التحیة و الثناء" به دنیا آمد ، فاطمه بنت اسد همانند سایر نوزادان علی "علیه آلاف التحیة و الثناء" را قنداق کرد و دست های آن حضرت را در قنداق می بست ؛ اما بعد از اینکه به سراغ علی "علیه آلاف التحیة و الثناء" می آمد ، مشاهده می کرد دست های آن حضرت بیرون از قنداق است و پارچه ها از هم پاره شده است .
فاطمه بنت اسد دو پارچه مصری محکم آورد ، دست های آن حضرت را محکمتر از قبل بست و آنگاه حضرت را در گهوارهٔ خود گذاشت .
حضرت علی "علیه آلاف التحیة و الثناء" با تکانی مجدد ، دستمال ها را پاره کرد و دست خود را از قنداق بیرون آورد ، مجدداً فاطمه بنت اسد با سه پارچه محکم دست های حضرت را می بندد ، اجمالاً تا هفت بار و هفت پارچه بر روی هم ، دست های حضرت را در قنداق می بندد ، باز حضرت دستان خود را باز می نماید .
آنگاه حضرت علی "علیه آلاف التحیة و الثناء" به مادر خود میفرماید :
مادر ! دست مرا رها کن ، دست علی باید باز باشد که به درگاه خدا دراز کند .
#سیرهٔ_عبادی_امام_علی_صفحه28
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
@Javanmardi_langarudi
🌧 أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ 🌧
🌺💐🌸🌺💐🌸🌺💐🌸🌺💐🌸
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
عشق به علی.mp3
1.06M
#حتماً_گوش_کنید
🔹فضائل و مناقب مولا علی [ علیه السلام ]
1⃣ عشق به علی
از لسان استاد هاشمی نژاد
@Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
ذکرعلی عباده.mp3
813.8K
#حتماً_گوش_کنید
🔹فضائل و مناقب مولا علی [ علیه السلام ]
2⃣ ذِکْرُ عَلِیٍ عِبٰادَةُ
از لسان استاد هاشمی نژاد
@Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
zekrali.hasheminejad.mp3
2M
📝 ذکر علی عبادت است
@Javanmardi_langarudi
#استاد_هاشمےنژاد
،، احکام و مسائل شرعی ،،
#یتیم_نوازے 🔹استاد هاشمےنژاد #بسیار_ویژه_شنیدنی @Javanmardi_langarudi
﷽؛
💎 نخستین اذان گوی حق تعالی
#فاطمهبنتاسد سه روز در کعبه ماند ، در آغاز روز چهارم #فاطمه آماده بیرون آمدن از کعبه شد . او فرزند خود را در آغوش گرفت و برخاست تا خارج شود ، ندایی را شنید که چنین می گوید :
« #ایفاطمه ! نام این مولود را علی بگذار ؛ چرا که من خدای علیّ اعلی هستم . من نام او را از نام خود گرفته ام و او را به ادب خود آموخته ام و امر خود را به او سپرده ام و او را بر رازهای علم خود آگاهی داده ام . او در خانهٔ من به دنیا آمده است . او اول کسی است که بر فراز خانهٔ من اذان می گوید و بت ها را می شکند و آنها را از بالای کعبه به پایین می اندازد .
اوست که مرا به عظمت یاد می کند و مرا تقدیس و تمجید می کند و به یگانگی یاد می نماید . اوست امام بعد از حبیب من .»
" #میسر نگردد به کس این #سعادت
به #کعبه ولادت به #مسجد شهادت "
✍ سیره عبادی امام علی علیه السلام ، صفحه70
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
❄️کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سید شمس الدین جوانمردی لنگرودی❄️
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
#نماز_حضرت_امیرالمؤمنین_علی (علیه السلام)
📝 امام صادق (عليه السّلام) روايت كردهاند :
🌧" هركه از شما #نماز_اميرالمؤمنين (عليه السّلام) را بخواند ، از گناهان پاك گردد ، همچون روزي كه از مادر زاده شده و حاجاتش در پيشگاه حق برآورده شود .
اين نماز #چهار_ركعت ☄2 نماز دو ركعتي☄ است :
در هر ركعت #يك_بار سوره «حمد» و #پنجاه_بار «قُلْ هُوَ اللّهُ أحَدٌ» تلاوت شود "🌧
http://www.erfan.ir/mafatih23
❄️ أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ ❄️
﷽؛
#درپناهنماز
❄️ حضرت امام صادق "علیهالسلام" فرمودند :
" كَانَ عَلِيٌّ علیه السلام إِذَا هَالَهُ شَيْءٌ فَزِعَ إِلَى الصَّلَاةِ
حضرت امیرالمؤمنین علی "علیهالسلام" هرگاه برایشان مشکلی پیش می آمد و از موضوعی نگران می شدند به نماز پناه می بردند ".
❄️ سپس حضرت صادق علیهالسلام این آیه را خواندند :
" وَ اسْتَعِينُوا بِالصَّبْرِ وَ الصَّلاة
از شکیبایی و نماز یاری بجویید ".
#سورهبقرهآیه42
#كافےجلد3صفحه480حدیث1
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
💎کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی💎
،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛ ✅ علی علیه السلام نقطه تحت باء بسم الله الرحمن الرحیم است 🔹در انوارِ نعمانیه حدیثی از امیرالمؤم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽؛
#برنده_یا_بازنده
👈 علی علیه السلام امام کل جهانیان است !
👈 وقتی دانشمندان غیرشیعه به عظمت امیرالمومنین علیه السلام اعتراف می کنند !
#حضرت_استاد_انصاریان
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi