﷽؛
اللهُ لَا إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ الْحَيُّ الْقَيُّومُ ۚ لَا تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَلَا نَوْمٌ ۚ لَهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الْأَرْضِ ۗ مَنْ ذَا الَّذِي يَشْفَعُ عِنْدَهُ إِلَّا بِإِذْنِهِ ۚ يَعْلَمُ مَا بَيْنَ أَيْدِيهِمْ وَمَا خَلْفَهُمْ ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَيْءٍ مِنْ عِلْمِهِ إِلَّا بِمَا شَاءَ ۚ وَسِعَ كُرْسِيُّهُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ ۖ وَلَا يَئُودُهُ حِفْظُهُمَا ۚ وَهُوَ الْعَلِيُّ الْعَظِيمُ
#آیه255سورهبقره
#رسولخدا صلیاللهعلیهوآله فرمود :
{ هر كس #آیةالكرسی را در هنگام خواب قرائت كند ، خدا او را و خانهاش و خانههمسایگانش را ، ایمن خواهد كرد } .
#مستدرکالوسائلجلد1صفحه343
#أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی #مُحَمَّدٍ وَ #آلِمُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ
@Javanmardi_langarudi
#دانشآموخته ستاد ملی ترویج احکام دین
🌐 کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سید شمس الدین جوانمردی لنگرودی 🌐
﷽؛
#جوانمعصیتکار
👈 در کتاب #همایسعادت داستانی توجه مرا جلب کرد که #نجیبالدین (که از علمای بزرگ زمان خودش بوده است) نقل میفرمود :
{ یک شب در قبرستان بودم . دیدم چهار نفر بطرف قبرستان میآیند و یک جنازهای روی دوششان است . من جلو رفته و از آوردن جنازه در آن وقت شب اعتراض کردم و گفتم این عمل شما به من اینطور میرساند که شما انسانی را کشتهاید و نیمه شب قصد دفن آن جنازه را دارید که کسی از راز و اسرارتان سر در نیاورد .
گفتند : ای مرد خیال بد نکن زیرا مادرش با ماست . دیدم پیرزنی جلو آمد . من گفتم ای مادر چرا نیمه شب جوانت را به قبرستان آوردهای ؟
گفت : چون جوان من معصیتکار بوده خودش چند وصیت کرده ،
#اول
چون من از دنیا رفتم طنابی بگردنم بینداز و مرا از در خانه بکش و بگو خدایا این همان بنده گریز پا و معصیتکاری است که بدست سلطان اجل گرفتار شده او را بسته و نزد تو آوردم به او رحم کن .
#دوم
جنازهام را شبانه دفن کن که کسی بدن مرا نبیند و از جنایات من یاد کند و معذب شوم .
#سوماینکه
بدنم را خودت دفن کن و لحد بگذار که خداوند موهای سفید تو را ببیند و به من عنایتی فرماید و مرا بیامرزد ، درست است که من توبه کردهام و از کردههایم پشیمانم ولی تو این وصیتهای مرا انجام بده .
وقتی که جوانم از دنیا رفت ریسمانی به گردنش بستم و او را کشیدم ناگهان صدائی بلند شد و گفت :
« اَلا اِنَّ اَوْلِیاء اللَّه هُمُ الْفائِزُون »
با بنده گنهکار ما اینطور رفتار نکن ما خود میدانیم با او چه کنیم .
خوشحال شدم (که توبه او پذیرفته شده) و او را بطرف قبرستان آوردم .
من از پیرزن خواهش کردم که دفن پسرش را به من واگذار کند . او هم اجازه داد بدن را در قبر گذاشتم همینکه خواستم لحد را بچینم آیهای را شنیدم که بگوشم رسید
« الا ان اولیاء اللّه هم الفائزون »
از این داستان اینطور نتیجه میگیریم که توبه شخص گنهکار مورد قبول واقع شده و خدا دوست ندارد بنده گنهکارش که توبه کرده مورد اهانت قرار گیرد } .
#أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی #مُحَمَّدٍ وَ #آلِمُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
🌐 کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سید شمس الدین جوانمردی لنگرودی 🌐
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
🚨 حکم قسم خوردن
#پرسش
حکم قسم خوردن (سوگند) در اسلام چیست ؟
#پاسخاجمالی
قَسَم یاد کردن از نظر اسلام کار خوبى نیست ، مگر اینکه به خاطر هدفهاى مهم تربیتى و اجتماعى و اصلاحى انجام گیرد که در اینجا ممکن است واجب یا مستحب گردد . برخی از سوگندها از نظر اسلام به کلى بى اعتبار است . مانند سوگند به غیر نام خدا و سوگند براى انجام کار حرام یا مکروه ، یا ترک واجب و مستحب . ولی قَسَمهائى که به نام خدا باشد ، و موضوع آن کار خوب یا لااقل کار مباحى است ، وفا کردن به آن واجب است و کفاره مخالفت با آن اطعام یا لباس پوشاندن بر ده نفر نیازمند و یا آزاد کردن یک برده است .
#پاسختفصیلی
قَسَم یاد کردن از نظر اسلام کار خوبى نیست ، ولى در عین حال حرام نمىباشد ، و اگر به خاطر هدفهاى مهم تربیتى و اجتماعى و اصلاحى انجام گیرد ممکن است واجب یا مستحب گردد ، اما با این حال یک سلسله از سوگندهاست که از نظر اسلام به کلى بى اعتبار است ، از جمله :
1⃣ سوگندهایى که به غیر نام خدا باشد ، حتى قسم خوردن به نام پیامبر صلىاللهعلیهوآله و ائمه هدى علیهمالسلام واجب العمل نیست ، یعنى اگر کسى به غیر نام خداقَسَم یاد کند ملزم به انجام آن نمىباشد و مخالفت آن کفاره ندارد .
2⃣ سوگندهایى که براى انجام کار حرام یا مکروه ، یا ترک واجب و مستحب باشد آن هم اعتبارى ندارد ، مثل این که کسى سوگند یاد کند دَین خود را نپردازد یا با بستگان خویش ترک رابطه کند ، یا از اصلاح «ذاتُ البَیْن» خوددارى نماید همان گونه که کراراً دیده شده ، بعضى از اشخاص به سبب خاطره بدى که از یک اصلاح ذات البین پیدا مىکنند ، قَسَم یاد مىکنند که هرگز سراغ چنین کارى نروند ، به این گونه سوگندها نباید اعتنا کرد ، هر چند با نام خدا باشد و یکى از تفسیرهاى «لا یُواخِذُکُمُ اللّهُ بِاللَّغْوِ فی اَیْمانِکُم» ، (1) همین است ، ولى قَسَم هایى که به نام خدا باشد ، و موضوع آن کار خوب یا لااقل کار مباحى است ، وفا کردن به آن واجب است ، و اگر کسى با آن مخالفت کند کفاره دارد . (2)
کفاره آن اطعام ده مسکین یا لباس پوشاندن بر ده نفر نیازمند و یا آزاد کردن یک برده است (این معنى در آیه89 سوره«مائده» آمده است) و اکنون که برده وجود ندارد باید یکى از دو کار اول را انجام داد . (3)
#پینوشت
(1). سوره بقره، آیه 225.
(2). رساله توضیح المسائل، حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی، مساله 2302ـ هرگاه عمداً با قسم خود مخالفت کند باید کفّاره دهد، ده فقیر را سیر کند، یا بر آنها لباس بپوشاند، یا یک بنده را آزاد نماید (و در زمان ما که بنده آزاد کردن موضوعیّت ندارد میان دو چیز دیگر مخیّر است) و اگر توانایى بر اینها نداشته باشد باید سه روز روزه بگیرد.
(3). گرد آوري از کتاب: تفسیر نمونه، آيت الله العظمي مکارم شيرازي، دار الکتب الإسلامیه، چاپ چهل و هفتم، ج 2، ص 179.
@Javanmardi_langarudi
🌐 کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سید شمس الدین جوانمردی لنگرودی 🌐
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
📝 سوال : در چه مواردی استخاره کردن جایز است ؟
📖 جواب : استخاره به معناي طلب خير و مشورت كردن با خدا ميباشد و در اصل براي اموري تجويز شده است كه انسان مؤمن در حالت تحيّر و دو دلي ميباشد بعنوان مثال شخصي تصميم به انجام معامله و يا رفتن به سفر و يا ازدواج با فردي را ميگيرد ولي از عاقبت كار مطلع نيست و به خوبي نميداند آيا اين كار او نتيجه مثبت و خوبي خواهد داشت يا نه؟ در چنين موردي ابتدا بايد با عقل و فكر خودش مسئله را كاملاً بررسي كند و نتايج آن را حساب كند و در مرحله بعد بايد با صاحبان عقل و تجربه كه انسانهاي متدين نيز هستند مشورت شود و اگر باز هم به حالت دو دلي باقي ماند در اينجا امامان معصوم ما در روايات متعددي ما را تشويق به انجام دادن استخاره نمودهاند كه البته استخاره هم راههاي مختلفي دارد و بهترين آن استخاره با قرآن مجيد است. بنابراين شرعيت استخاره از زمان امامان معصوم ما ميباشد و بسياري از انسانهاي مؤمن و معتقد تاكنون نتيجههاي بسيار خوبي از عمل به استخاره گرفتهاند .
استخاره براى رفع حيرت و ترديد در انجام كارهاى مباح وجایز و حلال است ، اعم از اينكه ترديد در اصل عمل باشد يا در چگونگى آن، بنابراين در كارهاى خير كه سرگردانى و تحير در آنها وجود ندارد ، استخاره لازم نيست و شايسته است انسان در امورى كه مى خواهد راجع به آنها تصميم بگيرد ، ابتدا فکر و دقت كند و يا با افراد با تجربه و مورد اطمينان مشورت نمايد و در صورتى كه ترديد او برطرف نشد ، مى تواند استخاره كند . استخاره گرفتن با قرآن كار هر كسي نيست و نيازمند آمادگي روحي و علمي ميباشد .
@Javanmardi_langarudi
🌐 کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سید شمس الدین جوانمردی لنگرودی 🌐
﷽؛
یاد گرفتن #احکامخدا واجب است
✅ برگرداندن #انگشتر در قنوت
📝 پرسش : آیا برگرداندن #انگشتر در قنوت مستحب است ؟
📖 پاسخ : چرخاندن #انگشتر در قنوت دلیلی ندارد . و چنین چیزی در دستورات شرع وارده نشده است ولی نماز را باطل نمیکند ، بهتر است آن را ترک کنید .
#حضرتآیتاللهمکارمشیرازی
📝 پرسش : آیا چرخاندن #انگشتر و نگاه به #نگین در حال قنوت استحباب دارد ؟
📖 پاسخ : #انگشترعقیق به دست كردن برای نماز و نیز نگاه كردن به كف دست در قنوت استحباب دارد ؛ ولی برای استحباب چرخانیدن #انگشتر و #نگاه به آن دلیلی نیافتیم .
#حضرتآیتاللهصافیگلپایگانی
📝 سوال : آیا در حال قنوت ، چرخاندن #انگشتر و رو به صورت کردن آن مستحب است ؟
📖 جواب : مستحب نیست ؛ بلکه وجاهت (نیکو بودن ) چنین عملی از نظر شرعی ثابت نیست .
#مقامعظمیولایت
#أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی #مُحَمَّدٍ وَ #آلِمُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
🌐 کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سید شمس الدین جوانمردی لنگرودی 🌐
،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛ #وظیفه کسانی که تاکنون #مرجعتقلید نداشته اند . " وظیفه آنان این است که اکنون مطابق آنچه در ابت
﷽؛
یاد گرفتن #احکامخدا واجب است
📝 پرسش : شخصی چند سال از سنّ تکلیف او گذشته ولی #مرجعتقلید ندارد ، آیا همهی اعمال گذشتهی او باطل است ؟
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽؛
👈 سبک زندگی #حضرتعبدالعظیمحسنی
{ حضرت عبدالعظیم علیه آلاف التحیة و الثناء پیش امام هادی علیه آلاف التحیة و الثناء آمد و گفت : من دینم ، مذهبم ، روشم و فکرم را به شما ارائه بدهم ، شما ببینید درست است یا غلط . امام فرمودند : ارائه بده ! امام هادی از ابتدای حرفزدن حضرت عبدالعظیم تا انتهای سخنش ساکت بود ، تمام که شد ، گفت : این سبک من بود ، این روش من بود ، این دین من بود ، این اعتقاد من بود ، این اندیشهٔ من بود ، این فکر من بود ؛ حالا شما چه میفرمایید ؟ امام هادی فرمودند : آنچه برای من گفتی ، روش من و تمام پدرانم تا زمان پیغمبر است }.
#حضرتاستادانصاریان
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
#کربلایری
💎 امام هادی علیهالسلام :
زیارت #عبدالعظیمحسنی در شهر ری همانند زیارت #اباعبداللهالحسین علیهالسلام در کربلاست ...
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
🌐 کارشناس احکام و مسائل شرعی حجّت الاسلام والمسلمین سیّد شمس الدّین جوانمردی لنگرودی 🌐
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
✅ هشدار #امامرضا علیهالسلام به #شیعیان
همدیگر را #تخریب نکنید !
{ يَا عَبْدَ الْعَظِيمِ أَبْلِغْ عَنِّي أَوْلِيَائِيَ السَّلَامَ وَ قُلْ لَهُمْ أَنْ لَا يَجْعَلُوا لِلشَّيْطَانِ عَلَى أَنْفُسِهِمْ سَبِيلًا وَ مُرْهُمْ بِالصِّدْقِ فِي الْحَدِيثِ وَ أَدَاءِ الْأَمَانَةِ وَ مُرْهُمْ بِالسُّكُوتِ وَ تَرْكِ الْجِدَالِ فِيمَا لَا يَعْنِيهِمْ وَ إِقْبَالِ بَعْضِهِمْ عَلَى بَعْضٍ وَ الْمُزَاوَرَةِ فَإِنَّ ذَلِكَ قُرْبَةٌ إِلَيَّ وَ لَا يَشْتَغِلُوا أَنْفُسَهُمْ بِتَمْزِيقِ بَعْضِهِمْ بَعْضاً فَإِنِّي آلَيْتُ عَلَى نَفْسِي إِنَّهُ مَنْ فَعَلَ ذَلِكَ وَ أَسْخَطَ وَلِيّاً مِنْ أَوْلِيَائِي دَعَوْتُ اللَّهَ لِيُعَذِّبَهُ فِي الدُّنْيَا أَشَدَّ الْعَذَابِ وَ كَانَ فِي الْآخِرَةِ مِنَ الْخاسِرِينَ
👈 در روایتی از جناب #عبدالعظیمحسنی آمده که #امامعلیبنموسیالرضا علیهالسلام فرمودهاند :
#ایعبدالعظیم !
به یاران من سلام برسان و بگو مبادا به شیطان راه بدهند که بر آنها مسلط شود و آنها را به راستگویی و امانتداری و سکوت فرا بخوان و بگو با یکدیگر بیهوده جدل نکنند .
به آنها بگو به همدیگر روی بیاورند و با هم رابطه اجتماعی داشته باشند و به جان همدیگر نیافتند و یکدیگر را تخریب نکنند .
به جان خودم سوگند که اگر کسی چنین کاری بکند و یکی از یاران مرا به خشم بیاورد از خدا خواهم خواست که او را به بدترین صورت در دنیا عذاب کند و در آخرت نیز از زیانکاران باشد } .
#بحارالانوار (طبع دار الاحیاء التراث) ، ج 71 ، ص 230
@Javanmardi_langarudi
🌐 کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سید شمس الدین جوانمردی لنگرودی 🌐
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
👈🏻 #عبدالعظیمحسنی علیهالسلام مقامی دارد که گفتنی نیست ...
👈🏻 او شخصیتی است که #امامهادی علیهالسلام او را تصدیق کرد .¹
👈🏻 او همان کسی است که در روایات زیارتش برابر زیارت #سیدالشهداء معرفی شده است .²
#پےنوشت
۱. امالی صدوق، ص۴۱۹.
۲. مستدرک الوسائل، ج۳، ص۶۱۶.
#برگرفته از بیانات آیت الله العظمی وحید خراسانی
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
﷽؛
#امامهادى علیهالسلام به مردى از اهالى رى كه به زيارت #امامحسين علیهالسلام رفته بود ، فرمودند :
{ اگر قبر #عبدالعظيم را در شهر خود زيارت كنى ، چنان است كه گويى #امامحسين علیهالسلام را زيارت كردهاى } .
#أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی #مُحَمَّدٍ وَ #آلِمُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
🌐 کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سید شمس الدین جوانمردی لنگرودی 🌐
﷽؛
💎 فضیلت زیارت #حضرتعبدالعظیمحسنی علیهالسلام
👈 شخصی خدمت #حضرتامامهادی علیهالسلام شرفياب شد ، #امام علیهالسلام از او پرسيدند :
« أَيْنَ كُنْتَ ؟ » ؛
« كجا بودی ؟ ».
جواب داد :
{ زُرْتُ الْحُسَيْنَ عَلَيْهِالسَّلَامُ
#حسين علیهالسلام را زيارت كردهام #يعنی به زيارت او رفته بودم } .
#حضرتامامهادی علیهالسلام فرمود :
{ أَمَا إِنَّكَ لَوْ زُرْتَ قَبْرَ عَبْدِ الْعَظيمِ عِنْدَكُمْ لَكُنْتَ كَمَنْ زَارَ الْحُسَيْنَ بْنَ عَلِيٍّ عَلَيْهِمَا السَّلَامُ
#آگاهباش !
اگر قبر #عبدالعظيم را زيارت كرده بودی ، كه نزد شماست ، هر آينه مثل كسی بودی كه #حسينبنعلی علیهالسلام را زيارت كرده باشد } .
#أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی #مُحَمَّدٍ وَ #آلِمُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ
#شرححدیثعرضدین (حضرت عبدالعظیم حسنی علیهالسلام) ، #تألیف حضرت آیتالله العظمی صافی گلپایگانی ، ص ٤۸ .
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
🌐 کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سید شمس الدین جوانمردی لنگرودی 🌐