هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
پاکیِ محلّ سجده
" مُهر یا چیز دیگری که بر آن سجده می کند باید پاک باشد ؛ ولی اگر مُهر را روی فرش نجس بگذارد یا یک طرف مُهر نجس باشد و پیشانی را برطرف دیگر بگذارد ، اشکالی ندارد . به شرطی که نجاست به پیشانی سرایت نکند ".
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
🍃پرسش : وسط پیشانی جوش زده، در سجده خونی می شود، چگونه سجده کنیم؟
🍂جواب : تمام پیشانی جای سجده است و در مورد سؤال ، باید با قسمت سالم پیشانی ، سجده کنید که مهر خونی نشود.
🍁 رساله دانشجویی ، صفحهٔ ۱۰۰
🌺{کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی از قم المقدسه}🌺
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
🌸🌼 جوش صورت
💎 موقع سجده ، پيشاني ام محکم به مهر خورد و جوشش باز شد . وسط دو سجده فهميدم مهر خوني شده، مهر رو برعکس کردم و براي سجده دوم قسمت پاک پيشاني ام رو روي مهر گذاشتم .
💎 آخه فقط جايي که پيشاني رو مي گذاري بايد پاک باشه ؛ نجس بودن اون طرف مهر يا فرش زير مهر اشکالي نداره . [1] .
[1] توضيح المسائل امام خميني (ره) ، مسأله 1065.
[کتاب «دو رکعت قصه» ؛ رسول نقي ئي ؛ صفحه 107]
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی از قم المقدسه }💎🎆
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
🌸🌼 آیا درست است که نمازها به صورت 2 رکعتی نازل شده است ولی به دلیل ولادت امام حسن و حسین (ع)، پیامبر (ص) هفت رکعت به نمازها اضافه کرده است؟
در معراج، هر یک از نمازهاى پنجگانه دو ركعتى واجب شدند ولی بعد از مدتی پیامبر هفت رکعت به آن افزود و سه علت برای اضافه شدن رکعات ذکر شده است:
1.ولادت امام حسن و امام حسین علیهماالسلام
امام باقر عليه السّلام :
وقتى حَسنين (عليهما السلام) متولد شدند پيامبر اسلام (صلى اللَّه عليه و آله و سلم) براى شكرگزارى، هفت ركعت ديگر به آنها اضافه كرد و خدا هم اجازه داد.
2.تقویت معنویت مسلمانان
امام سجاد (عليه السّلام) : «در مدينه زمانى كه اسلام قوّت يافت رسول خدا صلّى اللَّه عليه و آله هفت ركعت به نمازها افزود: دو ركعت به نماز ظهر، دو ركعت به نماز عصر، يك ركعت به نماز مغرب، و دو ركعت به نماز عشاء.» علامه طباطبایی فرمودند: افزودنِ رکعات برای تقویت معنوی مسلمین و مهار نفس امّاره بوده است.
3.تکمیل نواقص نماز دو رکعتی
امام رضا عليه السّلام : هنگامی که پیامبر دید مسلمانان نماز دو رکعتی را به صورت کامل ادا نمی کنند به تعداد رکعات افزود تا آن دو رکعت را تکمیل کند.
باید دانست كه افزدون بر رکعت های نماز به دستور و اذن خداوند صورت گرفته است زيرا طبق آیه قرآن پیامبر از طرف خود چيزي نمي گويد «وَ ما يَنْطِقُ عَنِ الْهَوى؛ إِنْ هُوَ إِلاَّ وَحْيٌ يُوحى»
💢احڪام و مسائل شرعے💢
🎇کارشناس احکام و مسائل شرعی حجّت الاسلام والمسلمین سیّد شمس الدّین جوانمردی لنگرودی🎇
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
Kafi--HEFZ-ZABAN.mp3
8.26M
🌷 حفظ زبان
#شهید_احمد_کافے
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
عشق به علی.mp3
1.06M
#حتماً_گوش_کنید
🔹فضائل و مناقب مولا علی [ علیه السلام ]
1⃣ عشق به علی
از لسان استاد هاشمی نژاد
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
adab pedar v madar.kafi-p.mp3
4.26M
#شیخ_محسن_کافے
🌷 ادب در مقابل پدر و مادر
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
#حتماً_گوش_کنید
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
🌷 «اهمیت شهر مقدس قم» 🌷
🌸 رواياتى از اهل بيت(ع) داريم كه:
خداوند حرمى دارد، مكه حرم خداست. پيامبر(ص) حرمى دارد، مدينه حرم پیامبر(ص) است.، ما اهلبيت حرمى داريم و قم حرم اهلبیت است.
و در حديثى داريم كه «قُمُّ عُشُّ آلِ مُحَمَّدٍ وَ مَأْوَى شِيعَتِهِمْ»
(بحارالأنوار/ ج 57/ ص 214)
قم آشیانه آل محمد و منزلگاه شیعیان ایشان است. در روايات براى قم خيلى صحبتها هست. مهمترين حوزه هاى علميه شيعه در اينجاست و بزرگترين مراجع طول تاریخ اينجا بوده و هستند...
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
massomeh.mondegari.mp3
3.39M
🌧 زیارت حضرت معصومه (سلام الله علیها)
#استاد_ماندگاری
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
💠 امام رضا (علیه السلام)
" هر کس فاطمه معصومه (سلام الله علیها) را با معرفت زیارت کند ، بهشت برای اوست ."
#احکام_و_مسائل_شرعی
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
🔰 مرجع عالیقدر جهان تشیع حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی مدظلهالعالی :
" حضرت فاطمه معصومه علیهاالسلام در اثر تقوی و بندگی و اطاعت از خداوند متعال و صداقت و اطاعت از امام معصوم خود به مقام بزرگ شفيعه عند الله نائل گشت ".
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
🌷 راز ورود حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها) به شهر قم
http://www.erfan.ir/farsi/88877.html
#مطالب_برگزیده
✒️ مختصری از زندگي نامه حضرت معصومه (س)
👇👇👇👇
🔗 erfan.ir/a88876
✒️ ویژگیهای حضرت معصومه (س)
👇👇👇👇
🔗 erfan.ir/a87557
✒️ فرهنگ دختر دارى( به مناسبت روز دختر)
👇👇👇👇
🔗 erfan.ir/a87565
✒️ ارزش فرزند دختر در روايات
👇👇👇👇
🔗 erfan.ir/a87563
✅ تردید در اقامت ده روز
📝 سؤال : در صورتی که من به منطقهای اعزام شوم که زمان کار و فعاليت من مشخص نيست و نمیدانم ده روز در آنجا اقامت خواهم داشت یا مدت اقامت من کمتر خواهد بود ، تکليف نماز و روزه من چگونه است ؟
📖 جواب : حکم مسافر را داريد و نماز شکسته است و روزه صحيح نيست ، مگر این که در یک منطقه سی روز به #حالت_تردید باقی بمانید ، که در این صورت از روز سی و یکم نماز شما تمام است و در ماه رمضان باید روزه بگیرید ، هر چند قصد توقف ده روز را نداشته باشید .
#مطالب_برگزیده
✒️ دختری از بهشت
👇👇👇👇
🔗 erfan.ir/a87567
✒️ دو فاکتور مهم زندگی برای دختران امروز
👇👇👇👇
🔗 erfan.ir/a87568
✒️ توجه عاطفی به دختران را از امام حسین(ع) بیاموزیم
👇👇👇👇
🔗 erfan.ir/a82328
✒️ الگوی بهشتیشدن دخترانی که هرگز ازدواج نکردهاند
👇👇👇👇
🔗 erfan.ir/a81242
✅ وضو و غسل با وجود سرمه
📝 سؤال : وقتی از #سرمه یا #مداد_ابرو استفاده میکنیم بعد از پاک کردن هالهای از رنگ آن باقی میماند به گونهای که اگر پارچه سفیدی را روی آن محکم بکشیم کمی سیاه میشود ، تکلیف وضو و غسل چیست ؟
📖 جواب : اگر صرفاً #رنگ باشد و #جرم نداشته نباشد که مانع رسيدن آب به مو و پوست شود ، وضو و غسل صحيح است ، ولی اگر جرم داشته باشد باید برطرف شود .
﷽؛
🌧 مقام و منزلت حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
http://mk6.ir/MlCyH
﷽؛
✅ دختری از بهشت
📝 برای خانواده ی امام صادق (علیه السلام) روزهای قشنگی بود . یکی از نورانی ترین ستاره های خدا در خانه ی امام (علیه السلام) متولد شده بود .
📝 یکی از شیعیان که مهمان امام (علیه السلام) بود با کمال تعجب دید که امام (علیه السلام) در کنار گهواره نشسته و با نوزادی گفت وگو می کند .
📝 امام (علیه السلام) وقتی حیرت او را دید ، لبخندی زد و فرمود : می خواهی تو هم با او سخن بگویی ؟
📝 مرد با اشتیاق بلند شد و کنار گهواره نشست . نوزاد با او شروع به صحبت کرد و به او گفت : برای دخترت که تازه به دنیا آمده نام زیبایی انتخاب کن .
📝 امام (علیه السلام) به مرد مهمان که از تعجب ساکت مانده بود لبخندی زد و گفت :
" تعجب نکن این کودک ، فرزندم موسی است . خداوند از او دختری به ما هدیه می کند که نامش فاطمه است و در قم به خاک سپرده می شود . هرکس او را در قم زیارت کند ، بهشت بر او واجب می گردد ".
📝 ذی القعده ی سال173هجری بود . دختری از بهشت مهمان خانه ی امام موسی کاظم (علیه السلام) و نجمه خاتون شده بود . بین اهل خانه ، امام رضا (علیه السلام) از داشتن چنین خواهری از همه شادتر بود ؛ خواهری که هرچه بزرگ تر می شد آثار فضل ، علم و عصمتش آشکارتر می شد ؛ تا جایی که به معصومه معروف شد .
کاروان خسته اما با امید بسیار وارد مدینه شد .
📝 گروهی از شیعیان بودند که برای دریافت پاسخ سؤال های خود از امام کاظم (علیه السلام) به مدینه آمده بودند ؛ اما وقتی پرس وجو کردند متوجه شدند امام کاظم (علیه السلام) و امام رضا (علیه السلام) به سفر رفته اند .
📝 چند روزی منتظر آمدنشان شدند اما از آن ها خبری نشد . کاروان ناامید آماده ی رفتن شد . حضرت معصومه(سلام الله علیها) که از جریان باخبر شد ، پاسخ سؤال های آن ها را نوشت و کاروان دست پر حرکت کرد .
📝 در مسیر راه امام کاظم (علیه السلام) آن ها را دید و از جریان باخبر شد . وقتی پاسخ های دخترش را دید سه بار فرمود : فداها ابوها ؛ پدرش فدایش .
📝 سال ها بود که پدر از ظلم هارون در زندان جان داه بود و تمام دل خوشی معصومه (سلام الله علیها) برادرش امام رضا (علیه السلام) بود ؛ اما حالا داشت کنار مزار پیامبر (صلی الله علیه و آله) با او وداع می کرد . برادر برایش حدیث پیامبر را خواند که : پاره ای از تن من در خراسان دفن می شود و هر مؤمنی او را زیارت کند بهشت بر او واجب می شود . و آرام گفت : من آن پاره ی تنم خواهرم . و معصومه (سلام الله علیها) دانست سفر برادرش بازگشتی ندارد .
📝 یک سالی می شد که حضرت معصومه (سلام الله علیها) در فراق برادر در مدینه به تبلیغ دین می پرداخت ؛ اما دلتنگی بیش از این امانش نمی داد ؛ به ویژه که نامه ای از امام رضا (علیه السلام) به دستش رسیده و او را به خراسان دعوت کرده بود .
📝 حضرت با گروهی از برادر و برادرزادگان خود راهی خراسان شد . اهل کاروان تا رسیدن به خراسان به کربلا و نجف رفتند تا مولایشان علی (علیه السلام) و جدشان امام حسین (علیه السلام) را زیارت کرده باشند .
📝 کاروان که به ساوه رسید ، مأموران حکومتی که برای شیعیان شمشیرشان را از رو بسته بودند با کاروان درگیر شدند و 22 نفر از مردانشان را شهید کردند و گروهی دیگر را اسیر . در این میان زنی از اهالی ساوه موفق شد در غذای حضرت معصومه (سلام الله علیها) سم بریزد. حضرت که آثار بیماری را در خود دید به یاد پیش گویی جدش امام صادق (علیه السلام) افتاد و پرسید : تا قم چه قدر فاصله است ؟ گفتند : ده فرسخ .
📝 حضرت فرمود : مرا به قم ببرید ؛ چرا که از پدرم شنیدم که فرمود قم مرکز شیعیان است .
📝 همه ی مردم قم سیاه پوش و گریان در باغ بلبلان موسی بن خزرج جمع شده بودند. مردمی که شانزده روز از بانوی داغ دار مدینه پرستاری کرده بودند و برای بهبودش «امن یجیب» خوانده بودند، حالا جمع شده بودند تا پیکرش را به خاک بسپارند .
📝 اما چه کسی این لیاقت را داشت که پیکر پاک آن حضرت را به خاک بسپارد ؟ همه متحیر و سرگردان بودند که ناگاه از جانب صحرا دو سوار نقاب دار پیدا شدند و همین که به نزدیک رسیدند، از اسب خود پیاده شدند ، بر جنازه ی حضرت نماز خواندند ، ایشان را دفن کردند و سوار شدند و رفتند . هیچ کس نفهمید آن ها چه کسانی بودند .
📝 موسی بن خزرج سقفی از بوریا بر سر قبر ساخت و بعدها حضرت زینب دختر امام جواد (علیه السلام) قبه ای برای مزار آن حضرت درست کرد .
🔗 erfan.ir/a87567
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
🌧 شبهات احکام و مسائل شرعی را از این کانال به دست آورید 🌧
﷽؛
#بخش_اول
✅ مختصری از زندگي نامه حضرت معصومه (س) را بیان کنید؟
📝 حضرت فاطمه معصومه (س) در روز اول ذیقعده سال 173 هجری، در شهر مدینه چشم به جهان گشود. این بانوی بزرگوار، از همان آغاز، در محیطی پرورش یافت که پدر و مادر و فرزندان، همه به فضایل اخلاقی آراسته بودند. عبادت و زهد، پارسایی و تقوا، راستگویی و بردباری، استقامت در برابر ناملایمات، بخشندگی و پاکدامنی و نیز یاد خدا، از صفات برجسته این خاندان پاک سیرت و نیکو سرشت به شمار میرفت. پدران این خاندان، همه برگزیدگان و پیشوایان هدایت، گوهرهای تابناک امامت و سکان داران کشتی انسانیت بودند.
1⃣ سرچشمه دانش:
" حضرت معصومه (س) در خاندانی که سرچشمه علم و تقوا و فضایل اخلاقی بود، پرورش یافت. پس از آنکه پدر بزرگوار آن بانوی گرامی به شهادت رسید، فرزند ارجمند آن امام، یعنی حضرت رضا (ع) عهده دار امر تعلیم و تربیت خواهران و برادران خود شد و مخارج آنان را نیز بر عهده گرفت. در اثر توجهات زیاد آن حضرت، هر یک از فرزندان امام کاظم (ع) به مقامی والا دست یافتند و زبانزد همگان گشتند. ابن صباغ ملکی در این باره میگوید: هر یک از فرزندان ابی الحسن موسی معروف به کاظم، فضیلتی مشهور دارد. بدون تردید بعد از حضرت رضا (ع) در میان فرزندان امام کاظم (ع)، حضرت معصومه (س) از نظر علمی و اخلاقی، والامقامترین آنان است. این حقیقت از اسامی، لقبها، تعریفها و توصیفاتی که ائمه اطهار (ع) از ایشان نمودهاند، آشکار است و این حقیقت روشن میسازد که ایشان نیز چون حضرت زینب (س) عالمه غیر معلمه بوده است ".
2⃣ مظهر فضایل:
" حضرت فاطمه معصومه (س) مظهر فضایل و مقامات است. روایات معصومان (ع) فضیلتها و مقامات بلندی را به آن حضرت نسبت میدهد. امام صادق (ع) در این باره میفرمایند: آگاه باشید که برای خدا حرمی است و آن مکه است؛ و برای پیامبر خدا حرمی است و آن مدینه است. و برای امیرمؤمنان حرمی است و آن کوفه است. بدانید که حرم من و فرزندانم بعد از من، قم است. آگاه باشید که قم، کوفه کوچک ماست، بدانید بهشت هشت دروازه دارد که سه تای آنها به سوی قم است. بانویی از فرزندان من به نام فاطمه، دختر موسی، در آن جا رحلت میکند که با شفاعت او، همه شیعیان ما وارد بهشت میشوند ".
3⃣ مقام علمی حضرت معصومه (س):
" حضرت معصومه (س) از جمله بانوان گرانقدر و والا مقام جهان تشیع است و مقام علمی بلندی دارد. نقل شده که روزی جمعی از شیعیان، به قصد دیدار حضرت موسی بن جعفر (ع) و پرسیدن پرسشهایی از ایشان، به مدینه منوره مشرف شدند. چون امام کاظم (ع) در مسافرت بود، پرسشهای خود را به حضرت معصومه (س) که در آن هنگام کودکی خردسال بیش نبود، تحویل دادند. فردای آن روز برای بار دیگر به منزل امام رفتند، ولی هنوز ایشان از سفر برنگشته بود. پس به ناچار، پرسشهای خود را باز خواستند تا در مسافرت بعدی به خدمت امام برسند، غافل از این که حضرت معصومه (س) جواب پرسشها را نگاشته است. وقتی پاسخها را ملاحظه کردند، بسیار خوشحال شدند و پس از سپاسگزاری فراوان، شهر مدینه را ترک گفتند. از قضای روزگار در بین راه با امام موسی بن جعفر (ع) مواجه شده، ماجرای خویش را باز گفتند. وقتی امام پاسخ پرسشها را مطالعه کردند، سه بار فرمود: پدرش فدایش ".
4⃣ فضیلت زیارت:
" دعا و زیارت، پر و بال گشودن از گوشه تنهایی، تا اوج با خدا بودن است. دعا و زیارت، جامی است زلال از معنویت ناب درکام عطشناک زندگی؛ و زیارت حرم معصومه (س)، بارقه امیدی در فضای غبارآلود زمانه، فریاد روح مهجور در هنگامه غفلت و بی خبری، و نسیمی فرحناک و برخاسته از باغستانهای بهشت است. زیارت مرقد فاطمه معصومه (س)، به انسان اعتماد به نفس میدهد، و او را از غرق شدن در گرداب نومیدی باز میدارد و به تلاش بیشتر دعوت میکند. زیارت مزار با صفای کریمه اهل بیت (س)، سبب میشود که زائر حرم، خود را نیازمند پروردگار ببیند، در برابر او خضوع کند، از مرکب غرور و تکبر- که سرچشمه تمامی بدبختیها و سیه روزیهاست- فرو آید و حضرت معصومه (س) را واسطه درگاه پروردگار عالمیان قرار دهد. بر همین اساس است که برای زیارت آن حضرت، پاداش بسیار بزرگی وعده داده شده و آن، ورود به بهشت است. در این باره از امام جواد (ع) نقل شده که فرمود: هر کس عمهام را در قم زیارت کند، بهشت از آن اوست ".
👇👇👇
🔗 erfan.ir/a88876