﷽؛
#معارفاسلامی
💎 امكان عمر طولانی براي حضرتنوح علیهالسلام
💎 «امکان فلسفی و منطقی» طول عمر
💎 «امکان علمی» طول عمر انسان
👈 عناوین بالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه "طول عمر امامزمان عجاللهتعالیفرجهالشریف"
http://mk6.ir/FwLxV
#حضرتآیتاللهمکارمشیرازی
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
🌐 کارشناس احکام و مسائل شرعی حجّت الاسلام والمسلمین سیّد شمس الدّین جوانمردی لنگرودی 🌐
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
✅ عمر حضرت نوح (ع)
#پرسش
عمر حضرت نوح (علیه السلام) چقدر بود ؟
#پاسخ_اجمالی
از ظاهر قرآن برمی آید که مقدار 950 سال حضور حضرت نوح (ع) در میان قومش، تمام عمر نوح (ع) نبوده است بلکه بعد از طوفان هم مدت دیگرى زندگى کرد که طبق گفته بعضى از مفسران ، سیصد سال بود. اصولاً قوم نوح (ع) عمر طولانى داشتند ، و در این میان عمر خود نوح (ع) نیز فوق العاده بوده است .
#پاسخ_تفصیلی
پاسخ این سؤال در آیه 14 سوره «عنکبوت» آمده است . خداوند مى فرماید : (ما نوح را به سوى قومش فرستادیم و او در میان آنها هزار سال به جز پنجاه سال ، درنگ کرد) ؛ «وَ لَقَدْ أَرْسَلْنا نُوحاً إِلى قَوْمِهِ فَلَبِثَ فِیهِمْ أَلْفَ سَنَة إِلاّ خَمْسِینَ عاماً» .
تعبیر به «هزار سال الاّ پنجاه سال» ـ در حالى که ممکن بود از اول 950 سال بگوید ـ براى اشاره به عظمت و طول این زمان است؛ زیرا عدد «هزار» ، آن هم به صورت «هزار سال» ، براى «مدت تبلیغ» عدد بسیار بزرگى محسوب مى شود .
ظاهر آیه فوق این است که این مقدار ، تمام عمر نوح (علیه السلام) نبود ـ هر چند «تورات» کنونى این عدد را براى تمام مدتِ عمر نوح(علیه السلام) ذکر کرده ، بلکه بعد از طوفان هم مدت دیگرى زندگى کرد که طبق گفته بعضى از مفسران ، سیصد سال بود .
البته ، این عمر طولانى در مقیاس عمرهاى زمان ما بسیار زیاد است و هیچ گاه طبیعى به نظر نمى رسد ، ممکن است میزان عمر در آن ایام ، با امروز تفاوت داشته ، اصولاً قوم نوح ، چنان که از بعضى مدارک ، به دست مى آید عمر طولانى داشتند ، و در این میان عمر خود نوح (علیه السلام) نیز فوق العاده بوده است، ضمناً این نشان مى دهد که ساختمان وجود انسان به او امکان عمر طولانى مى دهد .
مطالعات دانشمندان امروز، نیز نشان داده که عمر انسان حد ثابت و معینى ندارد، و این که بعضى آن را محدود به 120 سال، یا کمتر و بیشتر ، دانسته اند ، کاملاً بى پایه است ، بلکه با تغییر شرائط ممکن است کاملاً دگرگون شود .
هم اکنون ، به وسیله آزمایش هائى توانسته اند ، عمر پاره اى از گیاهان و یا موجودات زنده دیگر را به دوازده برابر عمر معمولى ، و حتى در بعضى از موارد ، ـ اگر تعجب نکنید ـ به نهصد برابر برسانند ! و اگر موفق شوند با همین معیار عمر انسان را افزایش دهند، ممکن است انسان هزاران سال عمر کند .
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
🌧 شبهات احکام و مسائل شرعی را از این کانال به دست آورید 🌧
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
📝 نصیحت شیطان به حضرت نوح (ع)
https://maaref.makarem.ir/fa/article/index/416757
📝 داستان نفرین حضرت نوح (ع)
https://maaref.makarem.ir/fa/article/index/416756
📝 عمر حضرت نوح (ع)
https://maaref.makarem.ir/fa/article/index/318279
📝 امكان عمر طولانی براي حضرت نوح (ع)
https://maaref.makarem.ir/fa/article/index/416751
📝 قرآن و بیان «لجاجت» قوم نوح (ع)
https://maaref.makarem.ir/fa/article/index/415444
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
✅ نصیحت شیطان به حضرت نوح (ع)
#پرسش
پس از نفرین كردن و غرق شدن قوم حضرت نوح (ع) ، شیطان چه نصیحتی به او کرد ؟
#پاسخ_اجمالی
شیطان به خاطر اينكه حضرت نوح (ع) قومش را نفرين كرد و همه آنها هلاك شدند و زحمت گمراه كردن آنها از دوشش برداشته شد خواست تا نوح (ع) را موعظه كند . به دستور خدا، نوح (ع) موعظه اش را شنيد . شيطان گفت : در سه جا به تو خيلي نزديكم : 1⃣ در موقع خشم و غضب به ياد من باش . 2⃣ موقع قضاوت و داوری بين دو نفر به ياد من باش . 3⃣ هنگامى كه با زن نامحرمی خلوت كردى به یاد من باش .
#پاسخ_تفصیلی
پس از آنكه قوم حضرت نوح (عليه السلام) غرق شدند شيطان خدمت حضرت نوح (ع) رسيد و گفت : تو خدمت بزرگي به من كردى من نيز مى خواهم به تو خدمتى كنم ! حضرت نوح (ع) با تعجّب پرسيد : چه خدمتى به تو كرده ام ؟ گفت : اين جمعيّتى كه نفرين كردى و نابود شدند و نسل آنها را، شب و روز مى بايست وسوسه مى كردم و تلاش و زحمت مى كشيدم تا هدايت نشوند ، اكنون كه هلاك شده اند تا مدّتى آسوده ام ؛ زيرا كسانى كه من بر آنها سلطه داشتم نابود شده اند و آنها كه مانده اند سلطه اى بر آنان ندارم ! حضرت نوح (ع) با شنيدن اين سخن ناراحت شد و گريست . سپس خطاب آمد كه نصايح شيطان را بشنو . از اين روايت معلوم مى شود كه شيطان هم در گوشه وجدانش نقطه اميدى هست هر چند بيدار نمى شود . به هر حال خطاب به حضرت گفت : در سه جا مراقب من باش كه حضور جدّى دارم و به وسوسه مى پردازم :
1⃣ «اُذْكُرْنِى اِذَا غَضِبْتَ» ؛ (به هنگام خشم و غضب به ياد من باش [ كه بسيار به تو نزديكم ]) . بسيارى از قهرها ، نزاعها ، طلاقها ، گناهان و مانند آن به هنگام خشم و غضب رخ مى دهد و لذا توصيه شده به هنگام عصبانيّت تصميمى نگيريد و از آن محل خارج شويد .
2⃣ «وَ اذْكُرْنِى اِذَا حَكَمْتَ بَيْنَ اِثْنَيْنِ» ؛ ( به هنگام قضاوت بين دو نفر [ نيز ] به ياد من باش ) ، كه در چنين حالتى به تو نزديكم و سعى مى كنم تو را از مرز عدالت خارج كنم .
3⃣ «و اذْكُرْنِى اِذَا كُنْتَ مَعَ إِمْرَأَةٍ خَالِياً لَيْسَ مَعَكُمَا اَحَدٌ» ؛ ( و به هنگامى كه با زن بى مانعى خلوت كرده اى و هيچ كس غير از شما دو نفر در آنجا نيست [ نيز مراقب وسوسه هاى من باش ] ) . در چنين مكانى نفر سوم شيطان است و لذا خلوت با اجنبيّه را حرام شمرده اند .
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
@Javanmardi_langarudi
🌧أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🌧
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
✅ تفاوت معنای #رحمان و #رحیم
📝 پرسش :
آیا #رحمان و #رحیم به یک معنا می باشند یا متفاوت اند ؟
📖 پاسخ اجمالی :
#رحمان و #رحيم از ماده «رحمت» گرفته شده . معروف اين است كه #رحمان كسى است كه رحمتش عام است ، و همگان را شامل مى شود ، در حالى كه #رحيم به كسى گفته مى شود كه رحمتش خاص است . بنابراين #رحمانيت خداوند سبب شده است كه فيض نعمتش دوست و دشمن و مؤمن و كافر را شامل شود ؛ ولى #رحيميّت او ايجاب مى كند كه مؤمنان را مشمول مواهب خاصّى در دنيا و آخرت قرار دهد كه دور افتادگان از خدا و بى خبران از آن محرومند .
📖 پاسخ تفصیلی :
#رحمان و #رحيم ؛ اين دو واژه از ماده «رحمت» گرفته شده ، و معروف اين است كه #رحمان كسى است كه رحمت اش عام است ، و همگان را شامل مى شود ، در حالى كه #رحيم به كسى گفته مى شود كه رحمت اش خاص است ، بنابراين #رحمانيت خداوند سبب شده است كه فيض نعمت اش دوست و دشمن و مؤمن و كافر را شامل شود ؛ ولى #رحيميّت او ايجاب مى كند كه مؤمنان را مشمول مواهب خاصّى در دنيا و آخرت قرار دهد كه دور افتادگان از خدا و بى خبران از آن محروم اند .
#شاهد اين تفاوت امور زير است :
1⃣ #رحمان صيغه مبالغه است و #رحيم صفت مشبهه ؛ و صيغه مبالغه تأكيد بيشترى را مى رساند و دليل بر گستردگى اين نوع رحمت است . ولى بعضى هر دو را صفت مشبهه و يا هر دو را صيغه مبالغه دانسته اند ، امّا با اين حال تصريح كرده اند كه #رحمان مبالغه بيشترى را مى رساند .
2⃣ بعضى نيز گفته اند : چون #رحيم صفت مشبهه است و دلالت بر ثبات و استمرار دارد مخصوص مؤمنان است ولى #رحمان كه صيغه مبالغه است چنين دلالتى ندارد .
3⃣ #رحمان نام مخصوص خدا است و به غير او اطلاق نمى شود ؛ در حالى كه #رحيم هم به او گفته مى شود و هم به غير او ؛ و اين دليل بر آن است كه مفهوم #رحمان رحمت گسترده ترى است .
4⃣ اين قاعده در ادبيات عرب معروف است كه «زيادةُ المبانى تَدُلُّ عَلى زِيادَةِ المَعانِى» ؛ (يعنى واژه اى كه حروف اش بيشتر است مفهوم آن نيز بيشتر است) و چون #رحمان پنج حرفى ، و #رحيم چهار حرفى است ؛ بنابراين مفهوم #رحمان وسعت بيشترى دارد .
5⃣ اين تفاوت را بعضى افراد ، از آيات قرآن نيز استفاده كرده اند . زيرا #رحمان در قرآن غالباً به صورت مطلق آمده ، در حالى كه #رحيم در بسيارى از موارد مقيّد است .
مانند:
«إِنَّ اللهَ بِالنَّاسِ لَرَءُوفٌ رَحِيمٌ» ؛
(زيرا خداوند نسبت به مردم ، رئوف و مهربان است) ،
«وَكَانَ بِالْمُؤْمِنِينَ رَحِيماً» ؛
(او نسبت به مؤمنان همواره مهربان بوده است) ،
«إِنَّ اللهَ كَانَ بِكُمْ رَحِيماً» ؛
(خداوند نسبت به شما مهربان است) .
در حالى كه #رحمان بدون اين قيود ذكر شده و دليل بر عموميت رحمت او است .
6⃣ بعضى از روايات نيز شاهد اين تفاوت است . در حديث پر معنايى از امام صادق (عليه السلام) مى خوانيم :
«الرَّحمنُ اِسْمٌ خاصٌ بِصِفَة عامَّة، وَالرَّحيمُ اسمٌ عامٌ بِصِفَة خاصَّة» ؛
( #رحمن اسم خاص است [ مخصوص خداوند ] امّا با وصفى عام ـ مفهوم رحمت اش دوست و دشمن را در بر مى گيرد ـ ولى #رحيم اسم عام است به صفت خاص [ اين اسم هم بر خداوند و هم غير او اطلاق مى شود ، ولى مفهوم اش رحمتى است مخصوص مؤمنان ] ) .
امّا با تمام اينها نمى توان انكار كرد كه گاهى اين دو واژه به يك معنا به كار مى رود ؛ مانند آنچه در دعاى عرفه از امام حسين(عليه السلام) نقل شده است :
«يا رحمنَ الدُّنيا وَالآخِرةَ وَرَحِيْمَهُما»؛
(اى خدايى كه رحمان دنيا و آخرت و رحيم هر دويى) ولى اين ممكن است يك استثنا بوده باشد؛ بنابراين منافاتى با تفاوت فوق ندارد .
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
@Javanmardi_langarudi
🌧أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🌧
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
🚨 خلقت حوّا
📝 پرسش : حوّا (همسر آدم) از چه چیزى خلق شد؟
#پاسخ_اجمالی
در آیه ابتدایی سوره نساء، خداوند از خلقت حوا سخن می گوید. برخی از مفسران جمله «خَلَقَ مِنْها زَوْجَها» را این گونه تفسیر کردند: حوا از یکى از دنده هاى آدم آفریده شده است. این تفسیر از سوی امام صادق(ع) مردود دانسته، و تصریح گردیده که حوا از باقى مانده خاک آدم آفریده شده است. در آیات دیگر قرآن این مفهوم بیان شده که خداوند همسر حضرت آدم(ع) را از جنس او(جنس بشر) آفرید و نه از اعضای بدن او، و همچنین تکثیر نسل انسان، تنها از طریق آدم و همسرش صورت گرفته، و موجود ثالثى در آن دخالت نداشته است.
#پاسخ_تفصیلی
خداى متعال در آیه1 سوره«نساء» مى فرماید : (همسر او را از جنس او خلق کرد)؛ «وَ خَلَقَ مِنْها زَوْجَها».
بعضى از مفسران از این تعبیر، چنین فهمیده اند که: همسر آدم، «حوّا» از بدن آدم آفریده شده، و پاره اى از روایات غیر معتبر را که مى گوید: «حوا از یکى از دنده هاى آدم آفریده شده»(1) شاهد بر آن گرفته اند.
در فصل دوم از «سِفر تکوین» تورات نیز به این معنى تصریح شده است.(2)
ولى با توجه به سایر آیات قرآن هر گونه ابهامى از تفسیراین آیه برداشته مى شود و معلوم مى شود: منظور از آن این است که خداوند همسر او را از جنس او (جنس بشر) آفرید.
در آیه21 سوره«روم» مى خوانیم: «وَ مِنْ آیاتِهِ اَنْ خَلَقَ لَکُمْ مِنْ اَنْفُسِکُمْ اَزْواجاً لِتَسْکُنُوا اِلَیْها»؛ (از نشانه هاى قدرت خدااین است که همسران شما را از جنس شما آفرید تا به وسیله آنها آرامش بیابید).
و در آیه72 سوره«نحل» مى فرماید: «وَ اللهجَعَلَ لَکُمْ مِنْ اَنْفُسِکُمْ اَزْواجاً»؛ (خداوند همسران شما را از جنس شما قرار داد).
روشن است که در این آیات مى خوانیم:
«همسران شما را از شما قرار داد» معنى آن این است که از جنس شما قرار داد، نه از اعضاى بدن شما.
و طبق روایتى که از امام باقر(علیه السلام) در تفسیر«عیاشى» نقل شده، خلقت حوا از یکى از دنده هاى آدم، شدیداً تکذیب شده و تصریح گردیده که حوا از باقى مانده خاک آدم آفریده شده است.(3)
سپس در جمله بعد مى فرماید: (خداوند از آدم و همسرش، مردان و زنان فراوانى به وجود آورد)؛ «وَ بَثَّ مِنْهُما رِجالاً کَثیراً وَ نِساءً».(4)
از این تعبیر استفاده مى شود: تکثیر نسل فرزندان آدم تنها از طریق آدم و همسرش صورت گرفته است و موجود ثالثى در آن دخالت نداشته است.(5)
✍ پی نوشت:
🍃 (1). «من لایحضره الفقیه»، جلد 3، صفحه 380 و جلد 4، صفحه 326، انتشارات جامعه مدرسین؛ «وسائل الشیعه»، جلد 26، صفحات 287 و 288، چاپ آل البیت؛ «بحار الانوار»، جلد 11، صفحه 100 و جلد 46، صفحه 352 و جلد 56، صفحه 93 و... .
🍃 (2). در «سفر پیدایش»، باب دوم، شماره 21 و 22 مى خوانیم: «و خداوند خدا خوابى گران بر آدم مستولى گردانید تا بخفت و یکى از دنده هایش را گرفت و گوشت در جانش پر کرد * و خداوند خدا آن دنده را که از آدم گرفته بود زنى بنا کرد و وى را به نزد آدم آورد».
🍃 (3). تفسیر «عیاشى»، جلد 1، صفحه 216، چاپخانه علمیه تهران، 1380 هـ ق؛ «من لایحضره الفقیه»، جلد 3، صفحات 379 و 380 و جلد 4، صفحات 326 و 327، انتشارات جامعه مدرسین؛ «بحار الانوار»، جلد 11، صفحات 116، 220، 221 و 222.
🍃 (4). سوره نساء، آیه 1.
🍃 (5). گرد آوري از کتاب: تفسیر نمونه، آيت الله العظمي مکارم شيرازي، دار الکتب الإسلامیه، چاپ چهل و دوم، ج 3، ص 314.
@Javanmardi_langarudi
🎆🌺{کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی}🌺🎆
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
#سوال
فرزندان حضرت آدم باچه کسی ازدواج کردند و نسلشان زیاد شد ؟
#جواب
📝 خداوند درآیه اول سوره نساء مي فرمايد : «يَاأَيُّهَا النَّاسُ اتَّقُوا رَبَّكُمُ الَّذِي خَلَقَكُمْ مِنْ نَفْسٍ وَاحِدَةٍ وَخَلَقَ مِنْهَا زَوْجَهَا وَبَثَّ مِنْهُمَا رِجَالاً كَثِيرًا»
🔺از آيه شريفه استفاده می شود كه نسل موجود از انسان تنها منتهي به آدم و همسرش مي شود ، و جز اين دو نفر هيچ كس ديگر در انتشار اين نسل دخالت نداشته است (نه حوري بهشتي ، و نه فردي از افراد جن و نه غير آن دو) و گرنه مي فرمود : «و بث منهما و من غير هما».
🔻با پذيرفتن اين معنا دو مطلب نتيجه گيري مي شود :
1⃣ منظور از جمله رجالاً كثيراً كل بشر است و افرادي است كه يا بدون واسطه (چون هابيل و قابيل و غيره) و يا با واسطه (چون افراد بشر تا هنگام بپا شدن قيامت) از اين دو فرد (يعني آدم و حوا) منشعب شده اند .
2⃣ ازدواج در طبقه اولي ، بعد از خلقت آدم و حوا يعني در فرزندان بلا فصل آدم و همسرش بين برادران و خواهران بوده و دختران آدم با پسران او ازدواج كرده اند ، چون آن روز در تمام دنيا ، نسل بشر منحصر در همين فرزندان بلا فصل آدم بوده (در آن روز غير از آنان نه دختراني يافت مي شده است كه همسر پسران آدم شوند ، و نه پسري بود كه همسر دختران آدم گردند) بنابراين هيچ اشكالي هم ندارد .
👈 از آنجائي كه مسأله تشريعي است و تشريع هم تنها و تنها كار خداي تعالي است و او مي تواند يك عمل را در روزي حلال و روزي ديگر حرام كند : «و الله بحكم لا معقب لحكمه و ان الحكم الا لله» . و بعضي احتمال داده اند كه فرزندان آدم با بازماندگان انسانهاي پيشين ازدواج كرده باشند اين احتمال با ظاهر آيه سوره نساء چندان سازگاري ندارد .
http://www.erfan.ir/farsi/91060.html
#حضرت_استاد_شیخ_حسین_انصاریان
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
🌧 أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ 🌧
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
#حتماً_بخوانید
🚨 معمار خانه کعبه
📝 پرسش : خانه کعبه توسّط چه کسى ساخته شد؟
📖 پاسخ اجمالی : از آیات مختلف قرآن، استفاده مى شود که خانه کعبه از زمان آدم(ع) بر پا شده بود؛ در آیه 37 سوره «ابراهیم» از قول ابراهیم(ع) مى خوانیم:
«پروردگارا! بعضى از فرزندانم را در این سرزمین خشک و سوزان در کنار خانه اى که حرم تو است سکونت دادم».
این آیه گواهى مى دهد وقتی ابراهیم(ع) با فرزندش اسماعیل(ع) و همسرش به «مکّه» آمدند اثرى از کعبه وجود داشت.
تعبیرى که در آیه 127 سوره «بقره» به چشم مى خورد نیز، همین معنى را مى رساند آنجا که مى گوید:
«... ابراهیم و اسماعیل پایه هاى خانه (کعبه) را بالا مى بردند، و ...».
📖 پاسخ تفصیلی : از آیات مختلف قرآن، احادیث و تواریخ اسلامى به خوبى استفاده مى شود که خانه کعبه پیش از ابراهیم(علیه السلام)، حتى از زمان آدم(علیه السلام) بر پا شده بود، در آیه37 سوره «ابراهیم» از قول این پیامبر بزرگ مى خوانیم:
«رَبَّنا اِنِّی اَسْکَنْتُ مِنْ ذُرِّیَّتی بِواد غَیْرِ ذی زَرْع عِنْدَ بَیْتِکَ الْمُحَرَّم»؛
(پروردگارا! بعضى از فرزندانم را در این سرزمین خشک و سوزان در کنار خانه اى که حرم تو است سکونت دادم).
این آیه گواهى مى دهد موقعى که ابراهیم(علیه السلام) با فرزند شیرخوارش اسماعیل(علیه السلام) و همسرش به سرزمین «مکّه» آمدند اثرى از خانه کعبه وجود داشته است.
در آیه96 سوره«آل عمران» نیز مى خوانیم:
«اِنَّ اَوَّلَ بَیْت وُضِعَ لِلنّاسِ لَلَّذی بِبَکَّهَ مُبارَکاً»؛
(نخستین خانه اى که به منظور پرستش خداوند براى مردم ساخته شد، در سرزمین مکّه بود).
مسلّم است پرستش خداوند و ساختن مرکز عبادت از زمان ابراهیم(علیه السلام) آغاز نگردیده بلکه قبلاً و حتى از زمان آدم(علیه السلام) بوده است.
اتفاقاً تعبیرى که در آیه127 سوره«بقره» به چشم مى خورد نیز، همین معنى را مى رساند آنجا که مى گوید:
(به یاد آورید هنگامى که ابراهیم و اسماعیل پایه هاى خانه (کعبه) را بالا مى بردند، و مى گفتند:
پروردگارا! از ما بپذیر تو شنوا و دانائى)؛
«وَ اِذْ یَرْفَعُ اِبْراهیمُ الْقَواعِدَ مِنَ الْبَیْتِ وَ اِسْماعیلُ رَبَّنا تَقَبَّلْ مِنّا اِنَّکَ اَنْتَ السَّمیعُ الْعَلیمُ».
این تعبیر، مى رساند شالوده هاى خانه کعبه وجود داشته و ابراهیم و اسماعیل(علیهما السلام) پایه ها را بالا بردند.
در خطبه معروف «قاصعه» از «نهج البلاغه» نیز مى خوانیم:
«اَ لا تَرَوْنَ اَنَّ اللهسُبْحانَهُ اِخْتَبَرَ الاَوَّلِینَ مِنْ لَدُنْ آدَمَ(علیه السلام) اِلَى الآْخِرِینَ مِنْ هذَا الْعالَمِ بِاَحْجَار... فَجَعَلَها بَیْتَهُ الْحَرام... ثُمَّ اَمَرَ آدَمَ(علیه السلام) وَ وَلَدَهُ اَنْ یَثْنُوا اَعْطافَهُم نَحْوَه...»؛
(آیا نمى بینید خداوند مردم جهان را از زمان آدم تا به امروز، به وسیله قطعات سنگى امتحان کرده است...، و آن را خانه محترم خود قرار داده...، سپس به آدم و فرزندانش دستور داد که به گرد آن طواف کنند).(1)
کوتاه سخن این که آیات قرآن و روایات، این تاریخچه معروف را تائید مى کند که خانه کعبه نخست به دست آدم(علیه السلام) ساخته شد،(2) سپس در طوفان نوح(علیه السلام) فرو ریخت،(3) و بعد به دست ابراهیم(علیه السلام) و فرزندش اسماعیل(علیه السلام) تجدید بنا گردید.(4). (5)
✨ پی نوشت:
🍃 (1). «نهج البلاغه»، خطبه 192 (خطبه قاصعه)؛ «کافى»، جلد 4، صفحه 199 (دار الکتب الاسلامیة)؛ «وسائل الشیعه»، جلد 11، صفحه 11، حدیث 14117؛ «بحار الانوار»، جلد 6، صفحه 114، حدیث 11، و جلد 14، صفحه 469.
🍃 (2). «مستدرک»، جلد 9، صفحه 374، حدیث 11109؛ 1، و جلد 10، صفحه 147، حدیث 117221؛ «بحار الانوار»، جلد 11، صفحه 179، و جلد 96، صفحه 203.
🍃 (3). «بحار الانوار»، جلد 10، صفحه 79، و جلد 54، صفحه 64؛ «شرح نهج البلاغه ابن ابى الحدید»، جلد 13، صفحه 162 (کتابخانه آیة الله مرعشى نجفى)؛ «عیون اخبار الرضا(علیه السلام)»، جلد 1، صفحه 244 (انتشارات جهان).
🍃 (4). «شرح نهج البلاغه ابن ابى الحدید»، جلد 13، صفحه 162 (کتابخانه آیة الله مرعشى نجفى)؛ «کافى»، جلد 4، صفحات 202، 203 و 205 (دار الکتب الاسلامیة)؛ «من لایحضره الفقیه»، جلد 2، صفحه 232 (انتشارات جامعه مدرسین)؛ «بحار الانوار»، جلد 12، صفحات 93، 94 و 96.
🍃 (5). گرد آوري از کتاب: تفسیر نمونه، آيت الله العظمي مکارم شيرازي، دار الکتب الإسلامیه، چاپ پنجاه و پنجم، ج 1، ص 519.
💢 #بسیار_ویژه 💢
@Javanmardi_langarudi
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی از قم المقدسه }💎🎆
﷽؛
#برترینوقتبراینمازصبح
#اسحاقبنعمار میگوید :
به #امامصادق علیهالسلام عرض کردم :
مرا خبر ده از #برترینوقت برای نماز صبح ؟
#فرمود :
هنگام طلوع فجر #اذانصبح ؛
چون #خداوند میفرماید :
إِنَّ قُرْآنَ الْفَجْرِ کان مَشْهُوداً
#یعنی
#نمازصبح را فرشته روز و فرشته شب ، هر دو مشاهده میکنند ، پس هرگاه بنده #نمازصبح را با #طلوعفجر بخواند دو مرتبه برای او #پاداش نوشته میشود هم #فرشتهصبح مینویسد و هم #فرشتهشب .
#پینوشت
#سورهاسراءآیه78
#ثوابالاعمالوعقابالاعمالصفحه85
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
🌐 کارشناس احکام و مسائل شرعی حجّت الاسلام والمسلمین سیّد شمس الدّین جوانمردی لنگرودی 🌐
﷽؛
#کفارۀافطارعمدی
💎 کفارۀ افطار عمدی روزۀ ماه مبارک رمضان یکی از دو مورد زیر است :
1⃣ گرفتن دو ماه روزه
2⃣ غذا دادن به شصت فقیر
کسی که میخواهد دو ماه کفارۀ روزۀ ماه رمضان را بگیرد ، باید یک ماه تمام و حداقل یک روز از ماه دوم را پیدرپی روزه بگیرد و اگر بقیۀ ماه دوم پی درپی نباشد ، اشکال ندارد .
#رسالهنمازوروزهمساله887و888
#مقاممعظمرهبری
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
✅ جلوگيرى از عادت به جهت اعتکاف
📝 سؤال : اگر زن در #روزهاى_عادت #قرص بخورد تا از حالت عادت خارج شود مىتواند #روزه بگيرد ؟
📖 جواب : می تواند روزه بگیرد .
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
✅ فضله موش در برنج
📝 سؤال : اگر در برنج پخته شده #فضله_موش پیدا شود حکمش چیست وکسانی که از برنج خورده اند تکلیفشان چیست ؟
📖 جواب : برنج نجس و خوردن آن حرام است ، در صورت سرایت نجاست ، باید ظاهر بدن مثل دست و لبها و وسایل و ظروف را آب بکشد ، ولی #تطهیر_داخل_دهان لازم نیست .
،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛ { أئمه علیهمالسلام وقتی به آیات بهشت میرسیدند ، #شادمیشدند که خدا پاداش مؤمنان را #ضایعنمیک
﷽؛
#روزهگرفتن ، روح را تلطیف ، اراده را قوی ، غرایز و امیال را معتدل و انسان را به تقوای مطلوب که نتیجه #روزه است میرساند .
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛ #قسمتاول 💎 اثرات و فوائد #روزه #پرسش #روزه چه اثر و فایدهاى براى انسان دارد ؟ #پاسختفصی
﷽؛
#روزهگرفتن علاوه بر حرکت آدمی به سوی مقامات معنوی ، انسان را به سوی سلامت از بیماریهای جسمی پیش میبرد ، همانگونه که در روایات این معنا مطرح است : #روزهبگیریدتاسلامتیابید .
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛ 💎 گلایه #امام_عصر عج الله تعالی فرجه الشریف از #شیعیان ↩ شما پولکی شدهاید ↪ ↩️ شما شیعیان ضع
﷽؛
#مهدویت
💎 ما غایبیم نه امام زمان !
" درباره غیبت #حضرتمهدی عجلاللهتعالیفرجهالشریف باید بگوییم که در واقع ما از آن #حضرت غایبیم نه #حضرت از ما ! کور از #بینا غایب است نه #بصیر از کور .
اگر نابینایی #دوست خودش را نمیبیند ، آن #دوست غایب نیست ؛ این نابینا غایب است . ( ما که #حضرت را نمیبینیم غایبیم و گر نه #حضرت که ما را میبینند )".
#علامهجوادیآملی
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
﷽؛
💎 در سه مکان خواندن تلقین مستحب هست :
1⃣ هنگام احتضار
2⃣ هنگام دفن کردن
3⃣ هنگام بعد از دفن
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
🌐 کارشناس احکام و مسائل شرعی حجّت الاسلام والمسلمین سیّد شمس الدّین جوانمردی لنگرودی 🌐
،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛ همه خواهیم مُرد دلبسته دنیا نشوید #مقامعظمےولایتحضرتآیتاللهالعظمےامامخامنهاے مدظله
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽؛
تا در این دنیا هستید دست شما بازه
وقتی از این دنیا رفتید دست شما بسته خواهد شد
#مقامعظمےولایتحضرتآیتاللهالعظمےامامخامنهاے مدظلهالوارف
#أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی #مُحَمَّدٍ وَ #آلِمُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
🌐 کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سید شمس الدین جوانمردی لنگرودی 🌐
،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛ 💎 احکام روزه بخش اول #نیت قسمت سوم 👈 بعضی از روزهای سال ، روزه گرفتن ثواب بیشتری داره اما باید
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽؛
💎 احکام روزه بخش دوم #مبطلاتروزه قسمت اول
#خوردنوآشامیدن
👈 اولین مبطل روزه که بیشتر با اون مواجه هستیم خوردن و آشامیدنه . طبیعتا هرچیزی چه خوردنی معمولی مثل آب و نان و چه چیزهای غیرمعمول مثل برگ درختان چه کم باشه چه زیاد اگه عمدا خورده بشه روزه باطل میشه .
👈 ولی اگه خوردن و آشامیدن از روی فراموشی و یا به صورت ناخودآگاه باشه روزه باطل نمیشه .
👈 البته فروبردن آب دهان مبطل روزه نیست . حتی اگه خیال ترشی و از این قبیل مزه ها هم به وجود بیاد میشه آب دهان رو فرو برد .
👈 همچنین اخلاط سرو سینه رو هم تا وقتی وارد فضای دهان نشده میشه فرو برد اما اگه وارد فضای دهان بشه بنا بر احتیاط واجب باید اون رو بیرون ریخت .
👈 بنابراین اگه کسی عمدا اخلاط رو فرو ببره حکم کفاره عمد داره برای همین اگه اخلاط وسط نماز وارد فضای دهان روزه داری بشه و اون فرد دستمال به همراه نداشته باشه میتونه نمازش رو بشکنه .
👈 کسانی هم که دچار خونریزی بینی میشن نگران نباشن چون این اتفاق سبب ابطال روزه نمیشه مگه اینکه خون وارد فضای دهان بشه و عمدا فرو برده بشه و یا اینکه با بالاگرفتن سر و یا بالا کشیدن بینی خون وارد حلق بشه .
👈 محدوده فضای دهان هم به فضای بین دو لب تا مخرج حرف خ گفته میشه .
👈 در مورد برخورد زبان به لب هم اگه لب قبلا مرطوب نبوده و یا آغشته به چیزی مثل مواد آرایشی نبوده باشه مشکلی ایجاد نمیشه .
👈 کارهایی مثل جویدن غذا برا کودکان ، چشیدن غذا ، شست وشوی دهان با آب یا دارو ، به طور معمول اگه موادی فرو برده نشه مبطل روزه نیست حتی اگه مواد بدون اراده به حلق برسه هم اشکالی نداره ..................
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
💎 احکام روزه بخش دوم #مبطلات_روزه قسمت اول
#خوردنوآشامیدن
❄️ اولین مبطل روزه که بیشتر با اون مواجه هستیم خوردن و آشامیدنه . طبیعتا هرچیزی چه خوردنی معمولی مثل آب و نان و چه چیزهای غیرمعمول مثل برگ درختان چه کم باشه چه زیاد اگه عمدا خورده بشه روزه باطل میشه .
❄️ ولی اگه خوردن و آشامیدن از روی فراموشی و یا به صورت ناخودآگاه باشه روزه باطل نمیشه .
❄️ البته فروبردن آب دهان مبطل روزه نیست . حتی اگه خیال ترشی و از این قبیل مزه ها هم به وجود بیاد میشه آب دهان رو فرو برد .
❄️ همچنین اخلاط سرو سینه رو هم تا وقتی وارد فضای دهان نشده میشه فرو برد اما اگه وارد فضای دهان بشه بنا بر احتیاط واجب باید اون رو بیرون ریخت .
❄️ بنابراین اگه کسی عمدا اخلاط رو فرو ببره حکم کفاره عمد داره برای همین اگه اخلاط وسط نماز وارد فضای دهان روزه داری بشه و اون فرد دستمال به همراه نداشته باشه میتونه نمازش رو بشکنه .
❄️ کسانی هم که دچار خونریزی بینی میشن نگران نباشن چون این اتفاق سبب ابطال روزه نمیشه مگه اینکه خون وارد فضای دهان بشه و عمدا فرو برده بشه و یا اینکه با بالاگرفتن سر و یا بالا کشیدن بینی خون وارد حلق بشه .
❄️ محدوده فضای دهان هم به فضای بین دو لب تا مخرج حرف خ گفته میشه .
❄️ در مورد برخورد زبان به لب هم اگه لب قبلا مرطوب نبوده و یا آغشته به چیزی مثل مواد آرایشی نبوده باشه مشکلی ایجاد نمیشه .
❄️ کارهایی مثل جویدن غذا برا کودکان ، چشیدن غذا ، شست وشوی دهان با آب یا دارو ، به طور معمول اگه موادی فرو برده نشه مبطل روزه نیست حتی اگه مواد بدون اراده به حلق برسه هم اشکالی نداره .
❄️ ولی اگه کسی از اول بدونه این کار سبب میشه مواد به حلق برسه و مرتکب بشه ، روزش باطله و علاوه بر قضا ، کفاره هم واجب میشه .
❄️ همچنین استفاده از مواد آرایشی ، و سرمه هم سبب ابطال روزه نمیشه . و فقط در مورد سرمه اگه بو یا مزه اون به حلق برسه استفاده از اون مکروهه .
❄️ ولی جویدن آدامس روزه رو باطل میکنه . چون ذرات آدامس کم کم جدا شده و وارد حلق میشه .
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
@Javanmardi_langarudi
💧کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی💧
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽؛
💎 احکام روزه بخش دوم #مبطلات_روزه قسمت دوم
❄️ برای روزه دار ، خوردن سحری مستحبه ولی اگه در حین خوردن سحری وقت اذان صبح وارد بشه باید همه مواد داخل دهانش رو بیرون بریزه چرا که اگه عمدا فرو بده روزش باطله و حتی کفاره هم واجب میشه .
❄️ البته بهتره کسی که میخاد روزه بگیره از قبل ، زمان اذان رو بررسی کنه چرا که اگه با اطمینان از اینکه هنوز اذان نشده مشغول خوردن سحری بشه ولی بعدا متوجه بشه بعد از اذان هنوز از سحری دست نکشیده در اینصورت روزش درسته .
❄️ بهتره که روزه دار بعد از خوردن سحری و قبل از اذان دندانهاشو تمیز کنه . و اگه بدونه غذایی که لای دندان ها باقی مونده در طول روز خورده میشه احتیاط واجب اینه که حتما اون غذا رو خارج کنه .
❄️ در غیر اینصورت اگه اون ماده غذایی فرو برده بشه باید روزه رو تا افطار به تمام برسونه و مجددا قضا کنه .
❄️ البته باقی بودن طعم و بوی غذا در دهان اشکالی برای روزه ایجاد نمیکنه .
❄️ مسواک زدن وخلال کردن و وارد کردن اشیاء به داخل دهان در طول روز به خودی خود مانعی نداره . البته باید مراقب بود اگه اون وسیله از دهان خارج بشه و با همان رطوبت دهان مجددا وارد دهان بشه نمیشه آب دهان رو فرو برد مگه اینکه رطوبت قبلی انقدر کم باشه که در آب دهان ناپدید بشه . و در مورد مسواک زدن با خمیردندان باید مراقب بود کل ماده خمیردندان از دهان خارج بشه .
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
@Javanmardi_langarudi
💧کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی💧
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
💎 احکام روزه بخش دوم #مبطلات_روزه قسمت دوم
❄️ برای روزه دار ، خوردن سحری مستحبه ولی اگه در حین خوردن سحری وقت اذان صبح وارد بشه باید همه مواد داخل دهانش رو بیرون بریزه چرا که اگه عمدا فرو بده روزش باطله و حتی کفاره هم واجب میشه .
❄️ البته بهتره کسی که میخاد روزه بگیره از قبل ، زمان اذان رو بررسی کنه چرا که اگه با اطمینان از اینکه هنوز اذان نشده مشغول خوردن سحری بشه ولی بعدا متوجه بشه بعد از اذان هنوز از سحری دست نکشیده در اینصورت روزش درسته .
❄️ بهتره که روزه دار بعد از خوردن سحری و قبل از اذان دندانهاشو تمیز کنه . و اگه بدونه غذایی که لای دندان ها باقی مونده در طول روز خورده میشه احتیاط واجب اینه که حتما اون غذا رو خارج کنه .
❄️ در غیر اینصورت اگه اون ماده غذایی فرو برده بشه باید روزه رو تا افطار به تمام برسونه و مجددا قضا کنه .
❄️ البته باقی بودن طعم و بوی غذا در دهان اشکالی برای روزه ایجاد نمیکنه .
❄️ مسواک زدن وخلال کردن و وارد کردن اشیاء به داخل دهان در طول روز به خودی خود مانعی نداره . البته باید مراقب بود اگه اون وسیله از دهان خارج بشه و با همان رطوبت دهان مجددا وارد دهان بشه نمیشه آب دهان رو فرو برد مگه اینکه رطوبت قبلی انقدر کم باشه که در آب دهان ناپدید بشه . و در مورد مسواک زدن با خمیردندان باید مراقب بود کل ماده خمیردندان از دهان خارج بشه .
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
@Javanmardi_langarudi
💧کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی💧
،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛ یاد گرفتن #احکامخدا واجب است 💎 احکام روزه بخش اول #نیت قسمت اول 👈 عده زیادی از ما موظفیم که
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽؛
💎 احکام روزه بخش دوم #مبطلاتروزه قسمت سوم
👈 همه بیماری ها انسان رو از گرفتن روزه معاف نمیکنه . مثلا ممکنه روزه داری بتونه با تغییر ساعت مصرف دارو به قبل از اذان صبح و بعد از اذان مغرب روزشو بگیره ، که دراینصورت واجبه که روزه بگیره ولی اگه اینکار به ضرر بدنش باشه نمیتونه . و نباید روزه بگیره .
👈 یا ممکنه روزه دار بر اثر کار یا فعالیت بیش از حد دچار ضعف بشه ولی این ضعف سبب نمیشه که اجازه افطار روزه رو پیدا کنه مگه اونکه اونقدر شدت ضعف ویا تشنگی زیاد بشه که تحمل اون بسیار سخت بشه یا ترس بیماری یا مرگ به وجود بیاد که دراینصورت میتونه یه مقدار غذا یا آب استفاده کنه و بقیه روز رو از خوردن و آشامیدن اجتناب کنه و اگه این اتفاق در روزه واجب رخ داده باشه باید بعدا هم قضای این روزه را بجا بیاره .
👈 بعضا ممکنه یه روزه دار بیمار ، با یک تزریق عضلانی بهبود پیدا کنه. البته روزه دار نمیتونه تزریق وریدی انجام بده و اگه احیانا تزریق وریدی از نوع تزریق خون باشه باید روزه رو به اتمام برسونه وبنا بر احتیاط واجب مجددا اون رو قضا کنه . اما هرنوع تزریق عضلانی در روزه خللی ایجاد نمیکنه .
👈 همچنین استفاده از شیاف مبطل روزه نیس ولی بنابر احتیاط برای روزه دار مکروهه .
👈 ممکنه روزه داری خدای ناکرده احتیاج به دیالیز داشته باشه در اینصورت اگه دیالیز باعث بشه از خونش چیزی کم بشه روزش صحیحه ولی اگه سبب بشه که خونش تعویض بشه یا چیزی به اون اضافه بشه بنابراحتیاط واجب قضای اون روز رو باید به جا بیاره .
👈 مراجعه به دندانپزشک هم به خودی خود مانعی نداره ولی باید مراقب بود چیزی فرو برده نشه ..............
﷽؛
💎 عید نوروز و خانه تکانی دل و روح
" خانه تکانی باطن و زدودن رذائل اخلاقی از دل و جان ، یکی از آثار خوب عید نوروز است ".
#حضرتآیتاللهمکارمشیرازی
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
🚩 جاگرفتن در صف جماعت
#سؤال
شخصی با گذاشتن مهر در صف جماعت جا گرفته است . اگر نماز جماعت شروع شود در چه صورتی میتوان جای او را گرفت ؟
#پاسخ
گذاشتن هر چیزی که عرفا برای شخص حق سبق میآورد کفایت میکند و این حق تا رکوع رکعت اول نماز باقی است .
@Javanmardi_langarudi
#حضرتآیتاللهشبیریزنجانی