🌹امام علی (ع) فرمود:
♦️آری! آن دسته از برادرانی که در جنگ صفین خونشان ریخت، هیچ زیانی نکردهاند.
♦️کجا هستند برادران من که بر راه حق رفتند، و با حق در گذشتندکجاست عمارکجاست پسر تیهان کجاست ذوشهادتین
♦️و کجایند همانند آنان از برادرانشان که پیمان جانبازی بستند، وسرهایشان را برای ستمگران فرستادند
♦️دریغا از برادرانم که قرآن خواندندو بر اساس آن قضاوت کردند،در واجبات الهی اندیشه کرده و آنها را برپا داشتند، سنتهای الهی را زنده و بدعت ها را نابود کردند،دعوت جهاد را پذیرفته
و به رهبر خود اطمینان داشته و از او پیروی کردند.
📚نهجالبلاغه، خطبه182
┅✿💠❀🇮🇷❀💠✿┅
🔸🌷به ما در ایتا بپیوندید:👇☺️
@HAVADARAN_MENHAJ_ASMA
کانال هواداران قرارگاه سایبری منهاج/اندیشکده اسما✌️🌹
🌹 نهم صفر سالروز شهادت «عمّار یاسر» صحابه نبی(ص) و یار بصیر و با وفای امام علی(ع) گرامیباد
▪️«عمّار یاسر» از اصحاب خاص پیامبر (ص) و از نخستین ایمان آورندگان، در مکه و در حدود ۴۴ سال قبل از بعثت به دنیا آمد. «عمار یاسر» در سن ۹۳ سالگی در جنگ صفین در رکاب امام علی(ع) در حالی به شهادت رسید که پیامبر درباره این یار با وفای خویش فرمود: «ای عمار! تو را گروه سرکش و نافرمان خواهند کشت».
▪️پدرش «یاسر» نام داشت که از مردم یمن بود و بعدها در مکه ساکن گشت. سمیّه، مادر عمار بود.[١]بعد از بعثت پیامبر و بعد از دعوت مخفیانه سه ساله، پیامبر (ص) دعوت خود را آشکارا آغاز نمود. عمار به همراه پدر و مادر و برادرش (عبدالله) در سال پنجم بعثت به حضور پیامبر آمد. و مسلمان شدند و اینان سی و چندمین نفری بودند که اسلام آوردند، در حالی که عمار حدوداً 48 سالی داشت[٢]
▪️ابن حجر مینویسد: «عمار یکی از هفت نفری بود که اسلام خود را آشکار کردند.» [٣]
▪️هنگامی که خاندان عمار، اسلام خود را آشکار ساختند قبیلۀ بنی مخزوم، هم پیمان آنها، بسیار ناراحت و عصبانی شدند و هِشام بن عمرو که در میان مسلمانان به ابوجهل مشهور بود و ریاست قبیلۀ بنی مخزوم را بر عهده داشت، شروع به انواع مزاحمتها و شکنجهها به خاندان عمار نمود که از جمله شکنجهها؛ آهن گداخته از آتش، تازیانه و خواباندن روی ریگهای سوزان سرزمین مکه بود.
▪️پس از شهادت یاسر و سمیّه و عبدالله از عمّار خواستند که از پیغمبر (ص) بیزاری بجوید و از اسلام برگردد و بتها را به نیکی یاد کند وگرنه شکنجه ادامه دارد. او که چگونگی مرگ پدر و مادر و برادرش را دیده بود، برای حفظ جان خود، دست به تاکتیک و تقیّه زد. در ظاهر به زبان، خواستۀ مشرکان را گفت و نجات یافت. این خبر به پیامبر (ص) رسید و بعضی عمار را غایبانه محکوم کردند. ولی پیامبر (ص) سخن آنها را رد کرد و فرمود: «إنَّ عَمّاراً مُلِئَ ایماناً مِنْ قَرْنِهِ إلی قَدَمِهِ وَ اُخْتَلَطَ الایمانُ بِلَحْمِهِ وَدَمِهِ» [٤]
▪️یعنی همانا سراسر وجود عمار، از فرق سر تا قدمش مملو از ایمان میباشد و ایمان با گوشت و خون او آمیخته است. بعد آیۀ 106 سوره نحل نیز در تأیید عمار نازل گردید. رسول گرامی اسلام (ص) به عمار فرمود: «اگر باز هم از تو خواستند، چنان کن» [٥] یعنی تقیّه را تکرار کن.
▪️عمار، آنچنان به پیامبر (ص) نزدیک بود که خود میگوید: «کُنْتُ تِرْباً لِرَسولِ اللهِ فی سِنِّهِ، لَم یَکُنْ أَحَدٌ أَقْرَبَ إلیه مِنّی»[٦] من دوشادوش رسول خدا بودم هیچ کس مثل من به آن حضرت نزدیک نبود. شاید بر همین اساس بود که پیامبر (ص) فرمود: «إنَّ عَمّاراً جِلْدةٌ بَیْنَ عَیْنی وَ أَنْفی» [٧] همانا عمار پوست بین چشمان و بین من است.
▪️پس از هجرت و ورود عمار به مدینه، در ساختن مسجدالنبی بسیار فعال بود، چنان که پیامبر (ص) به او فرمود: آنقدر به خود زحمت نده. عمار گفت: دوست دارم در ساختن مسجد شرکت کنم. و همانجا بود که پیامبر (ص) دستی بر شانۀ عمار زد و فرمود: «إنّکَ مِنْ أَهْل الجَنَّه تَقْتُلُکَ الفِئَةُ الباغِیَةُ» [٨] یعنی تو اهل بهشت هستی، قوم ستمگر تو را میکشند. سیره نویسان، در مورد شرکت پرتلاش عمار در جنگها چنین نوشتهاند که «عمار» در همۀ جنگهای پیغمبر و در بیعت رضوان همراه رسول خدا (ص) شرکت نمود. در جنگ بدر قهرمانیها نشان داد و آزمایشهای رزمی را، چنان که باید، به انجام رسانید. [٩]
🌹یار با وفای امیر و عمار لشکر امیرالمومنین (ع)
▪️عمار یکی از چهار یار با وفای حضرت علی (ع) بود که پس از رحلت رسول اکرم (ص) بر سر پیمان خویش با حضرت علی (ع) باقی ماند و چون امیرالمؤمنین (ع) به خلافت رسید، عمار همه جا کنار امام علی (ع) حضور داشت.در جنگ صفین با وجود کهولت سن، حضوری جاودانه داشت و در میدان نبرد در کنار سایر یاران پیامبر (ص) علیه معاویه جنگید تا اینکه در روز ٩صفر سال ٣٧ هجری قمری و در سن ٩٣ سالگی شربت شهادت را نوشید.
📚منابع:
[1]دانشنامۀ امام علی (ع) پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، ج 8، ص 516.
[2]دائرة المعارف تشیّع، تهران، نشر شهید سعید محبّی، 1384 ش، چاپ اول، ج 11، ص 460.
[3]. عسقلانی، ابن حجر؛ الإصابه فی تمییز الصحابه، بیروت، دارالاحیاء التراث العربی، 1328 ق، ج 3، ص 505.
[4] همان، دائرة المعارف تشیّع، ج 11، ص 461.
[5]. القرطبی، ابن عبدالبر؛ الاستیعاب فی معرفة الصحابة بیروت، دارالاحیاء التراث العربی، ج 2، ص 469.
[6].أعیان الشیعه، بیروت، دارالتعارف، ج 8، ص 373.
[7]. ابن هشام؛ السیرة النبویه، بیروت، دارالمعرفة ج 2، ص 143.
[8]. همان، أعیان الشیعه، ج 8، ص 373.
[9]. همان، الاستیعاب فی معرفة الصحابه، ج 2، ص 469
┅✿💠❀🇮🇷❀💠✿┅
🔸🌷به ما در ایتا بپیوندید:👇☺️
@HAVADARAN_MENHAJ_ASMA
کانال هواداران قرارگاه سایبری منهاج/اندیشکده اسما✌️🌹
🔴ترس امروز ما از #دوستان است نه دشمن
♦️کارهای خلاف ما اسلام را بد جلوه می دهد، اسلام را دفن می کند که تا آخر به آن توجه نشود. قلم ناپاک، چشم های ناپاک در صددند که از شما خرده گیری کنند و مکتب شما را بد جلوه دهند و بگویند این هم جمهوری اسلامی، چنانچه در کارخانه ها می روند و می گویند، چنانچه قلم های خائن می نویسد.
♦️ما امروز از دوستان می ترسیم، دیروز از دشمن ها می رسیدیم. آن ترس خیلی زیاد نبود، اشکالی نبود. امروز از دوست ها می ترسیم که این دوست های بی توجه به عمق مسائل، بی توجه به موقعیتی که الان ما
در آن واقع هستیم کاری بکنند که مکتب ما در دنیا مکتب فاسد قلمداد شود، مکتب عقب مانده قلمداد شود. این است که ما را رنج می دهد، این است که ما را نگران کرده.
📚صحیفه نور جلد ۸ صفحه ۴۳
┅✿💠❀🇮🇷❀💠✿┅
🔸🌷به ما در ایتا بپیوندید:👇☺️
@HAVADARAN_MENHAJ_ASMA
کانال هواداران قرارگاه سایبری منهاج/اندیشکده اسما✌️🌹
🌹باید مثل عمار هوشیار بود و فهمید که وظیفه چیست
♦️رهبرمعظم انقلاب: چرا شما عمار را «سلاماللَّهعلیه» میگویید، ولی نسبت به یکی دیگر از صحابی - رفیق عمار - که او هم از مکه بوده و در مکه کتک خورده است، «سلاماللَّهعلیه» نمیگویید؟ چون عمار در وقت حساس اشتباه نکرد و فهمید؛ ولی او اشتباه کرد.
♦️ببینید، خط عمار را خط مستقیم میگویند. به نظر من، عمار هنوز هم ناشناخته است.
♦️عمار یاسر را خود ماها هم درست نمیشناسیم. عمار یاسر، یک #حجت قاطعهی الهی است.
♦️من در زندگی امیرالمؤمنین
(علیهالصّلاةوالسّلام) که نگاه کردم، دیدم هیچکس مثل عمار یاسر نیست؛ یعنی از صحابهی رسولاللَّه، هیچکس نقش #عمار_یاسر را در طول این مدت نداشت. آنان زنده نماندند، ولی ایشان حیات بابرکتش ادامه پیداکرد.
♦️هر وقت برای امیرالمؤمنین یک مشکل ذهنی در مورد اصحاب پیش آمد - یعنی در یک گوشه شبههیی پیدا شد - زبان این مرد، مثل سیف قاطع جلو رفت و قضیه را حل کرد. در اول خلافت حضرت همینطور، در قضایای جمل و صفین هم همینطور، تا در صفین به شهادت رسید. باید مثل عمار هوشیار بود و فهمید که وظیفه چیست.
🌹 نهم صفر سالروز شهادت عمار یاسر در سال ۳۷ هجری قمری
┅✿💠❀🇮🇷❀💠✿┅
🔸🌷به ما در ایتا بپیوندید:👇☺️
@HAVADARAN_MENHAJ_ASMA
کانال هواداران قرارگاه سایبری منهاج/اندیشکده اسما✌️🌹
🔴تشکیل نخستین مجلس خبرگان رهبری
24 مرداد 1362
♦️در اصل 107 قانون اساسی آمده است که پس از بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی (ره) که از طرف اکثریت قاطع مردم به مرجعیت و رهبری شناخته و پذیرفته شدند، تعیین رهبر به عهده خبرگان منتخب مردم است. خبرگان، درباره همه فقهای واجد شرایط مذکور در اصول پنجم و یکصد و نهم بررسی و مشورت میکنند؛ هر گاه یکی از آنان را اعلم به احکام موضوعات فقهی یا مسائل سیاسی اجتماعی یا دارای مقبولیت عامه یا واجد برجستگی خاصی در یکی از صفات مذکور در اصل یکصد و نهم تشخیص دهند، او را به رهبری انتخاب میکنند.
♦️اولین انتخاب مجلس خبرگان رهبری در 19 آذر 1361 برگزار شد و نزدیک هیجده میلیون نفر در این انتخابات شرکت نمودند و 75 نفر از نمایندگان مجلس خبرگان تعیین شدند (انتخاب بقیه نمایندگان به دور دوم موکول شد). اولین دوره مجلس خبرگان رهبری نیز در تاریخ 24 مرداد ماه 1362 با پیام حضرت امام خمینی افتتاح شد. مجلس خبرگان طبق قانون اساسی وظایف مهمی بر عهده دارد.
┅✿💠❀🇮🇷❀💠✿┅
🔸🌷به ما در ایتا بپیوندید:👇☺️
@HAVADARAN_MENHAJ_ASMA
کانال هواداران قرارگاه سایبری منهاج/اندیشکده اسما✌️🌹
yon.ir/fDjGn
🔴امام خامنه ای :
♦️این را هم عرض بکنیم؛ بعضیها در فضای فتنه، این جملهی «کن فی الفتنة کابن اللّبون لا ظهر فیرکب و لا ضرع فیحلب» را بد میفهمند و خیال میکنند معنایش این است که وقتی فتنه شد و اوضاع مشتبه شد، بکش کنار! اصلاً در این جمله این نیست که: «بکش کنار».
این معنایش این است که به هیچ وجه فتنهگر نتواند از تو استفاده کند؛ از هیچ راه. «لا ظهر فیرکب و لا ضرع فیحلب»؛ نه بتواند سوار بشود، نه بتواند تو را بدوشد؛ مراقب باید بود.
♦️در جنگ صفین ما از آن طرف عمار را داریم که جناب عمار یاسر دائم - آثار صفین را نگاه کنید - مشغول سخنرانی است؛ این طرف لشکر، آن طرف لشکر، با گروههای مختلف؛ چون آنجا واقعاً فتنه بود دیگر؛ دو گروه مسلمان در مقابل هم قرار گرفتند؛ فتنهی عظیمی بود؛ یک عدهای مشتبه بودند. عمار دائم مشغول روشنگری بود؛ این طرف میرفت، آن طرف میرفت، برای گروههای مختلف سخنرانی میکرد - که اینها ضبط شده و همه در تاریخ هست - از آن طرف هم آن عدهای که «نفر من اصحاب عبد اللَّه بن مسعود ...» هستند، در روایت دارد که آمدند خدمت حضرت و گفتند: «یا امیرالمؤمنین - یعنی قبول هم داشتند که امیرالمؤمنین است - انّا قد شککنا فی هذا القتال»؛(۲) ما شک کردیم.
♦️ما را به مرزها بفرست که در این قتال داخل نباشیم! خوب، این کنار کشیدن، خودش همان ضرعی است که یُحلب؛ همان ظهری است که یُرکب! گاهی سکوت کردن، کنار کشیدن، حرف نزدن، خودش کمک به فتنه است.
♦️در فتنه همه بایستی روشنگری کنند؛ همه بایستی بصیرت داشته باشند. 02/07/1388
┅✿💠❀🇮🇷❀💠✿┅
🔸🌷به ما در ایتا بپیوندید:👇☺️
@HAVADARAN_MENHAJ_ASMA
کانال هواداران قرارگاه سایبری منهاج/اندیشکده اسما✌️🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴رهبر معظم انقلاب: در زندگی امیرالمومنین(علیهالسلام) هیچ کس مثل عمار یاسر نیست
♦️من در سال ۸۸، مسئلهى بصیرت را مطرح کردم؛ عدّهاى این را مسخره کردند، «بصیرت» را مسخره کردند؛ مسخره نداشت، واقعیّت بود؛ الان هم واقعیّت است.
♦️به مناسبت ایام سالگرد شهادت جناب عمار یاسر صحابهی راستین پیامبر اعظم و امیرالمومنین علیهمالسلام، نماهنگ «أین عمار» را منتشر شد.
┅✿💠❀🇮🇷❀💠✿┅
🔸🌷به ما در ایتا بپیوندید:👇☺️
@HAVADARAN_MENHAJ_ASMA
کانال هواداران قرارگاه سایبری منهاج/اندیشکده اسما✌️🌹
أين عمار؟_383457124023275962.mp3
2.72M
🌹كليپ صوتی| أين عمار؟
♦️بمناسبت سالروز شهادت حضرت عمار(س)
┅✿💠❀🇮🇷❀💠✿┅
🔸🌷به ما در ایتا بپیوندید:👇☺️
@HAVADARAN_MENHAJ_ASMA
کانال هواداران قرارگاه سایبری منهاج/اندیشکده اسما✌️🌹
🔴9 صفر/جنگ نهروان
♦️در نهم صفر سال 39 هـ فتح نهروان واقع شد؛ و ذو الثدیه رئیس خوارج به درک واصل شد.
📚 منابع :بحار الأنوار : ج 56، ص 138. و ... .
┅✿💠❀🇮🇷❀💠✿┅
🔸🌷به ما در ایتا بپیوندید:👇☺️
@HAVADARAN_MENHAJ_ASMA
کانال هواداران قرارگاه سایبری منهاج/اندیشکده اسما✌️🌹
پیاده روی شهدایی.mp3
7.85M
🔴بشنوید؛این پیاده روی شما را عاقبت بخیر و همنشین شهدا می کند
♦️حاج قاسم عزیز می گفت: تا کسی شهید نباشد، شهید نمی شود. در واقع شرط شهید شدن، شهید بودن است. اگر امروز بوی شهید از رفتار و اخلاق کسی استشمام شد، شهادت نصیبش می شود.شهید به دلیل عبور از منیت و نفسانیت در خدا ذوب می شود و حجاب های ظلمانی را پشت سر می گذارد و به جایگاه ضیافت الله و لقاء الله می رسد
♦️وقتی از همه تعلقات دنیوی دل کنده وسختی ها وخطرات را به جان می خری و در پیاده روی اربعین حاضر می شوی، رفتار و اخلاقت شهدایی شده و از منیت ونفسانیت دور می گردی و حجاب های ظلمانی راپشت سر گذاشته و به ضيافت الله و لقاء الله نزدیک می شوی
♦️پس علیرغم خواست دشمنان، برای یکبار هم که شده در این جاده معرفت و مسیر شور وحماسه قدم بگذاریم تا باعث عاقبت بخیری خود گشته و از طرف دیگر زمینه ساز ظهور و رشد جامعه گردیم
┅✿💠❀🇮🇷❀💠✿┅
🔸🌷به ما در ایتا بپیوندید:👇☺️
@HAVADARAN_MENHAJ_ASMA
کانال هواداران قرارگاه سایبری منهاج/اندیشکده اسما✌️🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✍جاده و اسب مهیاست بیا تا برویم کربلا منتظر ماست بیا تا برویم...
🔸ایستاده است به تفسیر قیامت خورشید آن سوی واقعه پیداست بیا تا برویم.
#اربعین