eitaa logo
کاراته و دفاع شخصی
284 دنبال‌کننده
186 عکس
158 ویدیو
1 فایل
این کانال برای معرفی سبک کاراته و دفاع شخصی است کاراته جز بهترین هنر های رزمی دنیا است ما برای دفاع از خود باید کاراته و دفاع شخصی را یاد بگیریم و ما در این کانال با انواع کاراته و انواع دفاع شخصی آشنا می شویم.
مشاهده در ایتا
دانلود
بونکای (Bunkai) واژه ای ژاپنی و به معنای "تجذیه و تحلیل" یا "جداسازی بخش ها" می باشد که در هنرهای رزمی ژاپنی از آن به عنوان فرآیند تجزیه و تحلیل کاتا و استخراج تکنیک های مبارزه از حرکات فرم استفاده می شود. به تکنیک های مبارزه با استخراج اویو (Oyo) می گویند. بونکای معمولا با یک یا چند شریک انجام می شود که حملات از پیش تعیین شده را اجرا می کنند. کسانی که کاتا را انجام می دهند با دفاع، ضد حمله و یا اقداماتی دیگر بر اساس بخشی از کاتا پاسخ می دهند. این اجازه می دهد تا رزمی کار در وسط کاتاها قرار گرفته و درک درستی از حرکات آن داشته باشد. همچنین بونکای نشان می دهد که چگونه تکنیک ها را با تنظیم فاصله ها (Maai)، زمانبندی و ریتم (Ritsudo) به درستی در مبارزه به منظور تطبیق و تنظیم هر تکنیک بسته به اندازه حریف انجام داد. بعضی از کاتاها لایه های دیگری از برنامه های کاربردی دارند که از بونکای اویو (Oyo Bunkai) در مواردی غیر از بونکای استاندارد استفاده می کنند. تمرین کنندگان مختلف با استفاده از برنامه های جایگزین یاد خواهند گرفت یا کشف خواهند کرد، اما بونکای مانند کاتا بر اساس سبک و استاد متفاوت است. یک موقعیت یا حرکت کاتا ممکن است به چند تا چند ده بخش کاربردی شکسته شود و همان دنباله از حرکت کاتا ممکن است گاهی به روش هایی مختلف تفسیر شود که چندین بونکای را تفسیر می کند. رزمی کاران تشویق می شوند که هر جنبش و تکنیک را در یک کاتا و در پاسخ به حملات مختلف ممکن در نظر بگیرند، برای مثال، استفاده از یک حرکت خاص در برابر یک ضربه، یک مشت و یا اشکال مختلف ضربات. از طریق تجزیه و تحلیل حرکت رفتار در سناریوهای مختلف، رزمی کار تکنیک های جدید را گشوده و درک خود را از آنها گسترش می دهد. بونکای بسته به روش مورد نظر، حرکت قبل و بعد از آن و تمرین فردی خوشایند یا ناخوشایند باشد. عموما مراحل عمیق درک بونکای را تنها از طریق گذر زمان بدست می آوریم. اصطلاح toridai یا himitsu برای اشاره به تکنیک هایی که به راحتی دیده نمی شوند و تکنیک های مخفی در کاتا استفاده می شوند. برای مثال، در کاراته Gōjū-ryū آموزش دو نفره کاتا مورد استفاده قرار می گیرد تا بونکای تقویت شده و تکنیک ها به درستی استفاده شوند. اگر تکنیک ها در کاتا به درستی اجرا نشوند در مبارزه دو نفره موثر نخواهد بود.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
(شکستن اجسام سخت) 👀لطفا را با دقت نگاه کنید. ❇️برای رسیدن به پیروزی باید شجاعت شکست‌خوردن را داشته باشید. نصف موفقیت این است که آدم بدانداز زندگی چه میخواهدو نصف دیگرش تلاش برای تحقق هدف‌هاست ✨💫اوس💫✨ @karatehzanjan
آدم ها، تهی از توانایی نیستند.. تهی از اند.☯ 👤 ویکتور هوگو
🥋 من در خود چیزی فراتر از یادگیری و آموختن نخواهم خواست.☯ استاد 🀄️
19 قانون اصلی فوناکوشی در کاراته
اصول اخلاقی آنچنان در کاراته دارای اهمیت بوده اند که اولین چیزی که اساتید کاراته به شاگردان خود می آموختند رعایت اصول اخلاقی بود. کاتا ازجمله موارد مهمی بوده که در گذشته اساتید از آن برای آموزش اصول اخلاقی استفاده می کردند. انجام تمرینات سنگین و طولانی در کاتا چنان استقامت و صبری در کاراته ایجاد می کند که خود باعث پرورش روح و جسم افراد می شود. استاد اویاما در کتاب خود با نام "راه کاراته" در مورد اصول اخلاقی، رعایت ادب نزاکت را لازمه رسیدن به موفقیت می داند و در این مورد می گوید: بنده راه کاراته که راه انسانیت است را انتخاب کردم که در نهایت به بهشت ختم می شود. تنها بودن در این راه هیچ اهمیتی ندارد اما همه باید قدم در راه انسانیت بگذاریم و نباید از این راه خارج شویم. اویاما در ادامه می گوید که گوشه نشینی و انزوا از جامعه کار درستی نیست. اگرچه درک و فهم این سخنان برای یک کاراته کار مبتدی کار سختی است اما در صورتی که مربی خوبی داشته باشد که با اصول اصلی کاراته آشنا باشد هدف اصلی و قوانین آن را به او آموزش خواهد داد. کسی که در کاراته قدم بر می دارد باید همراه با پرورش جسم خود به هدف اصلی کاراته که ارتقای فهم و شعور همراه با پرورش جسم است دست یابد.
استاد فوناکوشی که او هم از اساتید برجسته کاراته و بنیانگذار سبک شوتوکان می باشد بر رعایت اصول و قوانین کاراته از جانب کاراته کار تاکید فراوانی می کند. استاد فوناکوشی دیدگاه و نظرات خود در مورد کاراته را در 19 قانون جمع بندی کرده است و آن را برای نسل های آینده به یادگار گذاشت. هر کسی که در کاراته شروع به کار می کند ملزم به رعایت این قوانین می باشد. این قوانین مهم که استاد فوناکوشی آنها را تدوین کرده است عبارتند از: 1. به یاد داشته باشید که کاراته با احترام شروع شده و با همان پایان می یابد. 2. وقتی که به بیرون از منزل می روید احساس کنید که با صدها دشمن مواجه هستید، به همین دلیل همیشه آماده باشید. 3. کاراته باعث پرورش روحیه پرهیزکاری می شود. 4. ابتدا به شناخت خود بپردازید سپس شروع به شناخت دیگران کنید. 5. تکنیک های ذهنی و روحی بر تکنیک های جسمانی دارای برتری می باشند. 6. در صورتیکه بی توجه و غافل شوید منجر به بدشانسی شما می شود. 7. کاراته کاری برای تمام عمر انسان است. 8. اجازه دهید ذهنتان در کاراته آزادانه به حرکت بپردازد. 9. با هر چیزی که مواجه می شوید جنبه ای از کاراته است، حقیقتی شگفت انگیز را در آن جستجو کنید. 10. کاراته مثل آبی است که در حال جوشیدن است، در صورتیکه شعل آتش را کم کنیم آب از جوشیدن باز خواهد ایستاد. 11. به فکر برنده شدن نباشید بلکه به بازنده نشدن فکر کنید. 12. با توجه به قدرت و ویژگی های حریف به او ضربه بزنید. 13. تصور کنید که دست و پاهای شما مانند یک شمشیر تیز و برنده هستند. 14. سعی کنید با استراتژی های معمول و طبیعی دست به مبارزه بزنید 15. بر روی تکنیک هایی تمرکز کنید که با فرم بدن شما متناسب بوده و همخوانی دارند. 16. به یاد داشته باشید که کاتا را همیشه باید صحیح انجام دهید. 17. هیچ حمله آغازینی در کاراته وجود ندارد. 18. نقاط قوت و ضعف بدن خود را شناخته و در صدد برطرف کردن نقاط ضعف خود باشید. 19. به طور پیوسته ذهن خود را صیقل دهید. امیدوارم افرادی که در این راه قدم می گذارند به تعالیم و توصیه های استاد خود توجه کرده و قوانین و اصولی را که بزرگان کاراته آنها را تدوین کرده اند فراموش نکنند و به طور پیوسته بر اصول اخلاقی کاراته پایبند باشند.