💢 مروری کوتاه بر #نکات_تفسیری آیات سوره بقره ( آیات 70 و71 )
🌺🍃
🕋 قَالُواْ ادْعُ لَنَا رَبَّكَ يُبَيِّن لَّنَا مَاهِيَ إِنَّ البَقَرَ تَشَابَهَ عَلَينَا وَإِنَّا إِن شَاء اللَّهُ لَمُهتَدُونَ ﴿۷۰﴾
🕊 (بار دیگر به موسی) گفتند: از پروردگارت برای مابخواه تا برای ما روشن کند چگونه گاوی باشد؟ زیرا این گاو بر ما مشتبه شده و اگر خداوند بخواهد(با توضیحات تو) حتما هدایت خواهیم شد.(70)
🍀🔸-پیامبر(صلی الله علیه و آله) فرمود: بنی اسراییل مأمور ذبح یک گاو ساده و معمولی بودند، لکن چون سخت گرفتند و بهانه آوردند، خداوند نیز بر آنان سخت گرفت.
🔸-توجه به مسائل فرعی، انسان را از تمرکز نسبت به مسائل اصلی باز می دارد.
🔸-روحیه لجاجت باعث می شود حقّ بر انسان مشتبه شود.
🔸-گاهی سؤال برای تحقیق و علم و آگاهی نیست، بلکه نشانه روح لجاجت و طفره رفتن است.
🕋 قَالَ إِنَّهُ يَقُولُ إِنَّهَا بَقَرَةٌ لاَّ ذَلُولٌ تُثِيرُ الأَرضَ وَلاَ تَسْقِي الحَرثَ مُسَلَّمَةٌ لاَّ شِيَةَ فِيهَا قَالُواْ الآنَ جِئتَ بِالحَقِّ فَذَبَحُوهَا وَمَا كَادُواْ يَفعَلُونَ ﴿۷۱﴾
🕊 (موسی)گفت: خداوند می فرماید: همانا آن گاوی است که نه چنان رام باید که زمیم را شخم بزند و نه کشتزاری را آب یاری کند. از هر عیبی برکنار است و هیچ لکه ای در(رنگ) آن نیست. گفتند: الان حقّ مطلب را آوردی! پس(چنان گاوی را پیدا کرده و ) آن را سر بریدند، ولی نزدیک بود انجام ندهند.(71)
🍀🔸-یهود نسبت به پیامبر خود بی ادب بودند.با آنکه خود به دنبال بهانه و راه فرار بودند، وقتی مجبور به انجام فرمان شدند, به موسی گفتند حالا حق گفتی. گویا قبل از این باطل می گفته است.
🔸-در اجرای طرح ها، عناصر و منابع فعال و تو لیدی و اقتصادی را منهدم نکنید.
🔸-غرور و هوس، کار را به جایی می رساند که انسان هرچه را طبق میل خودش باشد، حقّ می داند.
📚 برگرفته از تفسیرنور
💢 مروری کوتاه بر #نکات_تفسیری آیات سوره بقره ( آیات 72و73 و74 )
🌺🍃
🕋 وَإِذْ قَتَلْتُمْ نَفسًا فَادَّارَأْتُمْ فِيهَا وَاللّهُ مُخْرِجٌ مَّا كُنتُمْ تَكْتُمُونَ ﴿۷۲﴾
🕊 و (بیاد بیاورید)هنگامی که فردی را به قتل رساندید و سپس درباره ی او(قاتل) به نزاع پرداختید، ولی خداوند آنچه را شما پنهان می داشتید، آشکار می سازد.(72)
🍀🔸-هرکس به گناه دیگری راضی باشد، در گناه آنان شریک است. خداوند به یهودیان زمان پیامبر (صلی الله علیه و آله) نسبت قتل داده اس، گویا آنان به قتل زمان موسی(علیه السّلام) راضی بودند.
🕋 فَقُلنَا اضْرِبُوهُ بِبَعْضِهَا كَذَلِكَ يُحْيِي اللّهُ المَوتَى وَيُرِيكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَعْقِلُونَ ﴿۷۳﴾
🕊 پس گفتیم: قسمتی از گاو ذبح شده را به مقتول بزنید( تا زنده شود و قاتل را معرفی کند.)خداوند اینگونه مردگان را زنده می کند و آیات خود را نشان میدهد، شاید تعقّل کنید.(73)
🍀🔸-دیدن نشانه های قدرت الهی، برای تعقّل دائمی انسان هاست، نه تعجب لحظه ای.
🔸-اگر روح و فکر انسان آلوده باشد، دیدن آیات الهی نیز تعقّل را در او بر نمی انگیزد.
🕋 ثُمَّ قَسَتْ قُلُوبُكُم مِّن بَعْدِ ذَلِكَ فَهِيَ كَالْحِجَارَةِ أَوْ أَشَدُّ قَسوَةً وَإِنَّ مِنَ الْحِجَارَةِ لَمَا يَتَفَجَّرُ مِنْهُ الأَنهَارُ وَإِنَّ مِنهَا لَمَا يَشَّقَّقُ فَيَخْرُجُ مِنْهُ المَاء وَإِنَّ مِنهَا لَمَا يَهْبِطُ مِنْ خَشيَةِ اللّهِ وَمَا اللّهُ بِغَافِلٍ عَمَّا تَعمَلُونَ ﴿۷۴﴾
🕊 سپس دل های شما بعد از این جریان سخت شد، همچون سنگ یا سخت تر! چرا که از پاره های سنگ ها، نهرها شکافته (و جاری) می شود و پاره ای از آنها، شکاف بر می دارد و آب از آن تراوش می کند.و بعضی از سنگ ها از خوف خدا( از فرار کوه) به زیر می افتد.(اما دل های شما هیچ متاثّر نمی شود) و خداوند از اعمال شما غافل نیست.(74)
🍀🔸-قساوت و سنگدلی؛ مرض روحی سختی است که به جهت لجاجت های پی در پی، برای انسان پیدا می شود.
🔸-مشاهده ی آیات و الطاف الهی، در افراد لجوج به جای تقویت ایمان، موجب قساوت قلب می گردد.
🔸-علم به تنهایی نورانیّت نمی آورد. بعد از دیدن آن همه معجزه، باز سنگدل شدند.
🔸-داروی قساوت، توجه به علم خداوند است.
📚 برگرفته از تفسیرنور
💐💐💐
#نکته_حفظی
☘نقش مباحثه در روند حفظ قرآن☘
هر حافظ باید با یک رفیق یا رقیب تمرینی و حافظی که در سطح حفظی خودش هست تمرینات روزانه را باید با یکدیگر چک کنند.
البته هر حافظ تمریناتی دارد که در تنهایی صورت میپذیرد ولی تمریناتی که با حریف تمرینی انجام میشود از صلابت بیشتری برخوردار است.
✅✅
عملا تجربه نشان داده است هر یک جزء که به طور مثال یکبار به یک حریف تمرینی تحویل داده شود به مانند آن است که انسان ۱۰ بار آن جزء را خودش و در تنهایی تمرین کرده است.
🔹حافظ عزیز
از مباحثه غافل مشو👌
شرح حکمت ۴۳ قسمت ۹.mp3
2.64M
🌹سلسله جلسات #درسهای_نهج_البلاغه
✅ شرح نهج البلاغه با نهج البلاغه
📒 #حکمت43 9⃣
⭕️ الگوهاى انسانى (فضائل اخلاقى یکى از یاران)
🎙حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
╭❁━═━⊰✼❆🍃🌹🍃❆✼⊱━═━❁╮
✨بسم الله الرحمن الرحیم ✨
🌹شرح #حکمت43 (9)
🔹الگوهاى انسانى (فضائل اخلاقى یکى از یاران)
🔵 پنجمین و آخرین وصفی که مولا علی (علیه السلام) درباره مرحوم خَباب بن اَرَت به کار برده اند، این است که «عاشَ مُجاهداً» ؛ " او در تمام زندگیش مجاهدانه زندگی کرد. "
مباحث خوبی پیرامون جهاد در نهج البلاغه است که به ترتیب عرض می کنم:
🔸نکته اول چیستی جهاد است؛
مولا علی (علیه السلام) در حکمت ۳۱ برای جهاد، که خودش یکی از ارکان چهارگانه ایمان است،چهار شعبه معرفی کرده است:
«یکی امر به معروف، دوّمی نهی از منکر، سوّمی صداقت در هر شرایطی و چهارم دشمنی با فاسقان.»
🔸مطلب دوّم ارزش و اهمیت و جایگاه جهاد است در نهج البلاغه.
🔻حضرت علی (علیه السلام) در خطبه ۱۱۰ نهج البلاغه میفرماید: «برترین چیزی که به برکت آن می شود به خدا رسید، ایمان است و جهاد فی سبیله؛ بعد میفرماید: «فَأنَّهُ ذِروَةُ الإسلام» ؛ " همانا جهاد قلهٔ اسلام است." یعنی قلّهٔ فضائل اسلام است.
🔻یا در خطبه ۲۷، درباره ارزش جهاد میفرماید: «إن الجَهاد بابٌ من ابوابِ الجَنَّه فَتَحَهُ الله لِخاصَّة اولیائِه» ؛ "جهاد دری از درهای بهشت است که خداوند آن را برای اولیاء خاص خودش باز کرده است."
🔻در اهمیّت و ارزش جهاد همین بس که مولا علی (علیه السلام) در آخرین وصیت نامه خودشان در نامه ۴۷ می فرمایند: «اللّه اللّه فی الجهاد بِاموالکم و أنفسکم و ألسنتکم فی سبیل الله» ؛ " خدا را خدا را درباره جهاد! با اموال و جانها و زبان هایتان در راه خدا"
🔻مورد دیگر درباره ارزش جهاد اینکه جهاد در منظر امیرالمؤمنین (علیه السلام) یکی از چهار رکن اصلی ایمان است؛ در حکمت ۳۱ میفرمایند: «ایمان بر چهار ستون استوار است؛ بر صبر و یقین و عدل و جهاد.»
🎙حجت الاسلام مهدوی ارفع
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
╰❁━═━⊰✼❆🍃🌹🍃❆✼⊱━═━❁╯