💠چشمانداز ايران با مسعود پزشکيان؛
رويکرد جامعهشناسی و مردمشناختي
قسمت سوم
علاوه بر نکات فوق -که عمدتاً توصیفی بودند- ریاست جمهوری پزشکیان میتواند حاوی فرصتهایی -غالباً تجویزی- برای کشور باشد. در سطح ملی، وی دارای صداقت و روراستی درونیشدهای است که با گرایش قلبی او به برپایی عدالت و الگوگیری از فرمایشات مولای متقیان، علی (ع) در نهج البلاغه همراه شده است و عامه مردم آن را میپسندند و میتواند در راستای افزایش اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی دولت، مؤثر باشد. مهمترین خطر پیش روی این ظرفیت مهم نیز مترجمان دیدگاههای اقتصاد سرمایهداری، و مروجان نسخههای بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول هستند که امید است نتوانند دولت وفاق ملی را دچار انفعال و سرگشتگی و خجالتزدگی در پیشگاه ملت نمایند.
همچنین، پزشکیان بواسطه زندگی و آشنایی با ظرفیتهای مناطق آذریزبان با شبکهای از فعالان اقتصادی و اجتماعی مرتبط است که با فضای تولید و سرمایهگذاری در فضای خصوصی آشنا هستند؛ از شرکت شیرین عسل تا هواپیمایی آتا گوشههایی از این شبکه هستند؛ شبکهای که با کار و تولید آشناست و اصطلاحاً فعل خواستن را به خوبی صرف میکند. توجه به این روحیه و فرهنگ نیاز امروز کشور ماست؛ کشوری که برای حضور قدرتمند در عرصه جهانی نیازمند تولید است و تولید، مهمترین شعار و مطالبه و راهبرد رهبر انقلاب از سال ۱۳۹۰ تا امروز بوده است. علاوه بر این، حوزه انتخابیه مجلس و پایگاه قومیتی ریاستجمهوری پزشکیان با اقتصاد ترانزیت و حمل و نقل درآمیخته است و پزشکیان درکی خرد و محلی از ترانزیت دارد؛ موضوعی که میتواند تمایل او به پیگیری ایدههایی همچون ابتکار کمربند- راه چینیها را دوچندان کند.
در عین حال، اقتصاد آذربایجان با قاچاق کالا و سوخت (فیالمثل قاچاق پارچه و پوشاک از ترکیه به ایران یا قاچاق گازوئیل، بنزین و حتی دارو از ایران به ترکیه و عراق)، و نیز قاچاق کالاهای ممنوعه (از جمله مواد مخدر، انسان، مشروبات الکلی و غیره از مرزها) نیز بیگانه نیست و این همه مواردی است که باید توسط دولت مورد توجه قرار گیرد. در نهایت، اگرچه از عصر صفویه تا امروز اهالی آذربایجان در بالاترین سطوح اداره مملکت قرار داشتهاند، اما انتخاب یکی از مردمان غیور آذربایجان به عنوان رییس جمهور ایران میتواند باطلالسحر دروغپردازیها و نفرتپراکنیهای دولتهای آذربایجان و ترکیه علیه ایران باشد. در چنین فضایی، نقشآفرینی پزشکیان در راستای اصلاح مناسبات سه کشور میتواند فصل جدیدی در مناسبات فرهنگی- سیاسی، اقتصادی- اجتماعی و حتی تسلیحاتی- نظامی منطقه آسیای میانه و غرب آسیا باشد.
✍ اسماعیل نوده فراهانی
@Kolbe_Andishe_Farhang
💠ترامپ مشغول خانهتکانی است!
سه سال تمام رسانههای غربی زلنسکی را یک مبارز آزادی بینظیر در دوره معاصر جا زدند. حالا امروز ترامپ او را دیکتاتور خوانده. براساس اسناد هم حرف درستی زده چون زلنسکی انتخابات را در اوکراین به بهانه جنگ ملغی کرد. انتخاباتی که نظرسنجیها زلنسکی را بازنده حتمیش میدانستند. به نظر عمر سیاسی یکی دیگر از قهرمانان پوشالی ساخت لابراتوار واشنگتن تمام شده و بزودی مثل زباله بیرون پرت میشود. این تازه زلنسکی است که لباس رزم پوشیده و به نیابت از ناتو خط مقدم رفته و صدها هزار نفر از مردم کشورش را برای منافع آمریکا به کشتن داده. جای رضا پهلوی و مسیح علینژاد بودم از ترس خوابم نمیبرد. ترامپ مشغول خانهتکانی است.
✍️علی علیزاده
@Kolbe_Andishe_Farhang
7.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠روشنفکری سترون
🎥آرش حیدری در این سخنرانی توضیح میدهد:
چگونه ژانر خلقیات در ایران، غالبا مسیری غیرعلمی را پیموده و بیش از هر چیز، کوششهایی برای کسب اعتبار بوده است. او میگوید چنین تحلیلی ما را به ورطهی نوعی محافظهکاری خواهد کشاند که ناتوان از تحلیل تمام جنبشهای اجتماعی ایران خواهیم بود. هرچند چنین نقدی، گامی به جلو است اما گفتار حیدری این استعداد را دارد که در برابر ذاتگرایی این ژانر، ذاتگرایی دیگری را بنا کند برای روایت نزاع دائمی جامعه به عنوان منشأ خیر و حکومت به عنوان پیکرهی شر. بدین صورت ما دوباره با مفاهیمی متصلب از جامعه و حکومت مواجهیم که یکی تاریخ جنبش و زندگی است و دیگری داستان استبداد. اینگونه، تمایز میان جنبشها، تعارضات درون جامعه و آمیختگی جامعه و دولت، ناخواندنی میماند و باز هم مجالی میشود برای مسئولیتگریزی و نادیدهگرفتن اینکه جنبشهای اجتماعی و سیاسی، جهت دارند و به راحتی نمیتوان آنها را یککاسه کرد.
@simafekr_com
@Kolbe_Andishe_Farhang
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 پس از آنکه ما شهید بشویم باید افرادی باشند که...
🎥وصیت شهید نصرالله برای بعد از شهادتش
@Kolbe_Andishe_Farhang
💠رزم عشق
ما هنوز نمیفهمیم که رزمندگان مقاومت واقعاً چگونه میجنگند و چگونه زندگی میکنند و چگونه روز را به شب میرسانند. رابطه سربازان با یک فرمانده نظامی یا رهبر نظامی قاعدتاً نباید این چنین باشد. جهان به ما میگوید که نظام دیگری بر رزم و جنگ و حتی زندگی حاکم است اما مقاومت میگوید کلا انسان دیگری در کار است. به راحتی نمیتوان فهمید که واقعاً چه چیزی انسان مقاومت را این گونه کرده اما احتمالاً آن چیز تنها چیزی است که لیاقت زندگی کردن دارد.
در ادامه متن نامهای را میخوانید که رزمندگان حزبالله برای رهبرشان پیش از شهادتش نوشتهاند:
«ای حضرت عشق! ای معنای صدق و اخلاص! ای پدر رزمندگان و شهدا! درود و تکریم ما نثار تو باد! سلام و دعای ما تقدیم تو باد! تمام عشق و دوستی ما وقف تو باد!
با تحیت و سلام ما را راهی کردی و دعایت را نثار ما؛ همین [دعای تو] یاور و تکیهگاه ما در میدان بود؛ خستگی شب و روزهایمان را زدودی؛ به دستهای ما که روی ماشه بود، قوت دادی؛ و ما لبیک گفتیم. پاسخ ما در میدان بود؛ آن گاه که تیر میانداختیم و ندایمان این بود: «و چون تیر افکندی، تو نیفکندی بلکه خدا افکند» یا الله! بخشی از قدرت خود را به دشمنمان چشاندیم؛ عرق جبینمان با عطر خون آمیخته شد. نه سرما خستهمان میکند و نه گرما سد راه ماست. ابرها به ما سایه میبخشند؛ مِه با ما انس میگیرد و یاور ما میشوند در مبارزه با دشمن.
ای آقای ما! ای محبوب ما! ای آقای رزم و عشق! شجاعت و بیپروایی را از تو آموختیم؛ دلاوری و اقتدار و شکوه را از تو آموختیم؛ از هیچ دشمنی نمیهراسیم؛ هیچ لشگری تن ما را نمیلرزاند. تو آنچنان دعایمان میکنی، گویی ما اهل و عیال تو هستیم. دعای تو راز ایستادگی ماست؛ با دعای تو پیروزی را به چنگ میآوریم و با صبر و اخلاص. به شما و مردم استوارمان قول میدهیم که در تعهد به وصایای شهدا امین باشیم. عهد میبندیم که پرچم جهاد همیشه برافراشته باشد حتی اگر آخرین قطره خونمان برای احقاق حق و یاری مظلومان ریخته شود.
ای آقای ما! ای وعدهی صادق خدا! و ای گواه عزت او! سربازانت جمجمههای خود را به خدا سپردهاند و قدمهایشان بر زمین استوار است و به دوردستها چشم دوختهاند؛ آنها در گروِ اشارهی تو هستند تا خدا به دستان آنها دشمنان را عذاب کند و سینهی مؤمنان را التیام بخشد.
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته - از طرف فرزندانت، رزمندگان مقاومت اسلامی.»
@Kolbe_Andishe_Farhang
💠وقتی مذاکره نمی کنیم، آیا مقاومت می کنیم؟!
کف خیابان می پرسند:
- اوضاع چه می شود؟!
- شما که می گویید مذاکره با ترامپ نه! گزینه جایگزینتان چیست؟!
- این سالها بدون مذاکره جدید وضع بهتر نشده؛ بدون مذاکره وضع تغییر می کند؟!
- با وضعیت فرسایشی مواجه ایم یا فعالیت موثر؟!!
در جهاد تبیین، جایگزین مذاکره با ترامپ عهد شکن را "مقاومت" می شماریم و ثابت می کنیم: "هزینه سازش از مقاومت بیشتر است"!
ولی آیا وقتی مذاکره نمی کنیم، واقعاً مقاومت می کنیم؟! یا بیشتر شعارش را می دهیم؟!
وضعیت جاری به دید برخی نه مذاکره است و نه مقاومت؛ وضعیتی است فرسایشی!!!
مقاومتِ واقعی، علی القاعده ثمره دارد: خنثی سازی اثر تحریم ها نه حتی دور زدن آن!
به تعبیر رهبر انقلاب: خنثی سازی تحریم، راهبرد است و دور زدن آن تاکتیک!
اثر تحریم ها چقدر خنثی شده است؟
اجمالا تفاوتی در دولتها در اینباره قابل مشاهده است؛ الان در چه وضعیم؟!
فلسفه وجودی شورای سران مقابله با تحریم و نشستن مقابل اتاق جنگ اقتصادی آمریکایی ها در وزارت خزانه داری بود(رهبری ۱۴۰۱/۱/۲۳)؛ جلسات سران در این مسیر چقدر رو به جلوست؟!
چون تحریم ها مردم پایه است؛ مقاومت هم باید مردم پایه باشد!
به تعبیر رهبر انقلاب: "تحریم گروگان برداشتن معیشت مردم است"(۱۴۰۲/۶/۸)/ "مقاومت هم مساله عمومی و یک حرکت جمعی است" (۹۹/۱۲/۴)
مقاومت مردم پایه یک پیوست سیاسی ضروری دارد: حضور حداکثری مردم در صحنه ها!
به تعبیر رهبر انقلاب: "به معنای واقعی کلمه یک نسبت معکوسی دارند: اگر چنانچه ما در کشور افزایش حضور مردم را کم داشته باشیم، از آن طرف افزایش فراوان فشار دشمنان را خواهیم داشت".(۱۴۰۰/۳/۲۶)
هسته سخت مقاومت چقدر سینه چاک مشارکت سیاسی حداکثری و انتخابات رقابتی است؟!
فقهای نگهبان، ائمه جمعه و جهادگران تبیین و... چقدر بر ساخت و افزایش این عنصر مقاومت مصرّ هستند؟! انتخاباتهای اخیرمان چه نشان می دهد؟!
مقاومت در برابر تحریم اقتصادی، حتماً هسته مرکزی اش مقاوم سازی اقتصاد است.
مقاوم سازی اقتصادی بسته ای ضروری دارد:
۱. حداکثر رساندن مشارکت آحاد جامعه در فعالیت اقتصادی
۲. پیشتازی اقتصاد دانش بنیاد
۳. رشد بهره وری با تقویت عوامل تولید/ تقویت رقابت پذیری اقتصاد (مبارزه با انحصار و رانت)
۴. هدفمندی یارانه در دو جهت:
- افزایش تولید و اشتغال
- ارتقاء شاخص های عدالت اجتماعی
۵. سهم بری عادلانه عوامل زنجیره تولید تا مصرف به ویژه کارگران
۶. افزایش تولید داخلی کالاهای اساسی
۷. تامین امنیت غذا و درمان
۸. مدیریت مصرف
حال بر این اساس جواب دهید:
۱. عموم مردم در خصوصی سازی و مولد سازی سهمی دارند؟!
۲. دانش بنیادها نزد رهبری چه گلایه ای دارند؟! دانشمندان چقدر در معرض مهاجرت اند؟!
۳. انحصارات و رانت ها بیشتر است یا رقابت های آزاد؟!
۴. بنگاه های تولید ناچار به سود وام + سود مضاعف بانکی + گرو گذاشتن بنگاه دست بانک نیستند؟!
در مقابل بانکهای خصوصی علیرغم بدهکاریهای بزرگ به بانک مرکزی کماکان آزادانه خلق پول می کند یا نه؟!!
۵. با سرکوب دستمزد کارگری در کنار حقوق نجومی شرکت های زیان دهِ دولتی و درآمدهای دلاری مدیران خصوصی، بیش از ۴۰ میلیون ایرانی را می توان در موقف استقامت نگه داشت؟!
۶. سیب زمینی (جای مرغ عید برخی سالها) از کالاهای تحریمی بود یا مصادیق بی تدبیری؟! و...
کاش با مقاومت -این کلمه مقدس- شوخی نکنیم؛ یا به تمامه به کارش بندیم یا اینقدر دستمالی اش نکنیم! تا وضعیت های منفعل و فرسایشی پای مقاومت گذاشته نشود و مقاومت در افکار عمومی شکست نخورد!
✍ محسن قنبریان
@Kolbe_Andishe_Farhang
6.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠سیاست را بهمعنای ساختن باید تصور کرد
🎥مهدی خراتیان، برنامۀ شیوه
نگاه ما به قدرت غلط است. نگاه ما به سیاست غلط است. سیاست را بهمعنای ساختن باید تصور کرد.
@Kolbe_Andishe_Farhang
کنش اقتصادی ایران در منطقه.mp3
40.02M
💠کنش اقتصادی ایران در منطقه
🎙علی فکری و مهدی خراتیان، برنامه شیوه، اسفند۱۴۰۳
@Kolbe_Andishe_Farhang