فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
عن موسی بن جعفر علیه السلام: ليْسَ مِنَّا مَنْ لَمْ يُحَاسِبْ نَفْسَهُ فِي كُلِّ يَوْمٍ فَإِنْ عَمِلَ حَسَناً اِسْتَزَادَ اَللَّهَ وَ إِنْ عَمِلَ سَيِّئاً اِسْتَغْفَرَ اَللَّهَ مِنْهُ وَ تَابَ إِلَيْهِ
امام کاظم علیه السلام: از ما نيست كسى كه هر روز به حساب اعمال خود رسيدگى نكند تا اگر دید كار نيك كرده ، از خداوند، بيشتر بخواهد و اگر كار بد كرده ، براى آن از خداوند، آمرزش بخواهد و به درگاه او توبه كند
📗الکافي ج2 ص453
#ولادت_امام_کاظم_علیهالسلام مبارک باد
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
#در_محضر_معصوم
❗️هم نشینی با عالم در خاکروبه
عَنْ أَبِي اَلْحَسَنِ مُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ: مُحَادَثَةُ اَلْعَالِمِ عَلَى اَلْمَزَابِلِ خَيْرٌ مِنْ مُحَادَثَةِ اَلْجَاهِلِ عَلَى اَلزَّرَابِيِّ.
موسي بن جعفر عليهما السلام: گفتگوي با عالم در خاكروبه بهتر از گفتگوي با جاهل است روي فرشهای فاخر است.
📗الکافي، ج۱، ص۳۹.
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
۲۴ ذی الحجه #روز_مباهله است.
این روز از اعیاد مهجور مانده مسلمین است.
این روز را باید جشن گرفت که بر حقانیت اهل بیت علیهم السلام صحه میگذارد.
پیامبر اسلام طبق ایه مباهله امام علی و حسن و حسين و فاطمه عليهم السلام را برای مباهله بردند و فرمودند اینها اهل بیت من هستند.
📚صحیح مسلم، کتاب فضائل الصحابه، ح۳۲.
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
7.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آیت الله جوادی آملی: از غریبترین ایام زندگی ما همین روز مباهله است، مباهله از واجبات رکنی است.
هدایت شده از علوم و معارف حدیث
#آویختن_پیراهن_امام_بر_عرش
آیا این روایت صحیح است که اول ماه محرم، پیراهن خونین امام حسین بر عرش آویزان می شود؟
┄┅═══••✾❀✾••═══┅┄
متعدد شنیده ایم که برخی از مداحان و سخنران ها، سخنی را به نقل از امام صادق علیه السلام بیان می کنند. این حدیثی که در ادامه به آن اشاره می شود، در هیچ منبع حدیثی یافت نشد بلکه ظاهرا اولین بار در کتاب «ثمرات الأعواد» جلد 1، صفحه 36 بیان شده است. نویسنده این کتاب: علي بن الحسين، الهاشمي الخطيب متوفی 1328 قمری است. وی هیچ منبع و سندی نیز برای این کتاب بیان نکرده است.
در سال های بعدی نیز برخی از افراد همانند سید نورالدین جزایری در «خصائص زینبیه» این حدیث را بیان کرده اند.
حدیث چنین است:
قال للصادق علیه السلام: سیدی جعلت فداک! ان المیت یجلسون بالنیاحه بعد موته او قتله، و اراکم تجلسون انتم وشیعتکم من اول شهر بالمأتم و العزا للحسین علیه السلام.
فقال: ما هذا… إذا هل هلال محرم نشرت الملائکه ثوب الحسین و هو مخرق من ضرب السیوف و ملطخ بالدماء فنراه نحن و شیعتنا بالبصیره و لا بالبصر فإذا تنفجر دموعنا..
ترجمه: به امام صادق علیه السلام عرض شد: آقای من به فدایتان شوم!…وقتی کسی می میرد یا کشته می شود جلسه نوحه ای برای او می گیرند، و من مشاهده می کنم که شما و شیعیانتان از اول ماه محرم اقامه ی جلسه عزا می کنید.
حضرت فرمودند: این چه حرفی است!
هنگامی که هلال ماه محرم دمیده می شود ملائکه پیراهن امام حسین را آویزان می کنند در حالیکه پاره پاره شده از ضربه های شمشیر و آغشته به خون است؛
ما و شیعیانمان این پیراهن را با چشم دل (و نه با چشم ظاهری) می بینیم پس اشک های ما سرازیر می شود.
@MaarefHadith
#فَدَیْناهُ_بِذِبْحٍ_عَظِیمٍ
فضل پور شاذان می گوید: از امام على بن موسى الرضا علیهالسلام شنیدم که مىگفتند: زمانی که خداوند به جناب ابراهیم علیهالسلام دستور داد بهجای فرزندش اسماعیل، گوسفند را ذبح کند، ابراهیم آرزو کرد که ایکاش اسماعیل را به دست خود براى خدا قربانى مىکرد و در عوض گوسفند را نمىکشت تا مستحق بزرگترین درجههاى پاداشگیرندگان شود. خداى بزرگ به او وحى کرد: اى ابراهیم بهترین مخلوق نزد تو کیست؟ گفت: خدایا، مخلوقى نیافریدى که نزد من از حبیبت، محمد صلی الله علیه و آله گرامىتر باشد. سپس پرسید: تو خود را بیشتر دوست دارى یا او را؟ گفت او را و نیز فرزند او را از فرزند خود، بیشتر دوست دارم. سپس به ابراهیم فرمود: کشته شدن فرزند وى به ستم به دست دشمنانش بیشتر دل تو را مىسوزاند یا کشته شدن فرزندت اسماعیل به دست خودت در راه بندگى من؟ عرض کرد: اینکه فرزند او به دست دشمنانش کششته شود بیشتر دل مرا مىسوزاند. خداوند فرمود: اى ابراهیم، گروهى مىپندارند که از پیروان محمدند اما فرزندش حسین را به ستم چون گوسفند سر میبرند و به همین خاطر مستحق عذاب مىگردند. ابراهیم از این گفتار ناله کرد و دلش سوخت و بسیار گریست. سپس خداوند متعال فرمود: اى ابراهیم دلسوزی وگریه تو بر حسین را فداى سوختن دل تو بر فرزندت اسماعیل گرداندم اگر او را به دست خویش سر مىبریدى. به همین علت بالاترین درجات پاداشگیرندگان را براى تو قرار دادم. [امام رضا علیهالسلام فرمودند:] و این است مقصود از آیه شریفه که خدا میفرماید: «فَدَیْناهُ بِذِبْحٍ عَظِیمٍ».
📚الخصال، ج 1، ص 58.
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
حکم پیاده روی برای زیارت اماکن مقدسه.pdf
445.4K
✅ حکم فقهی پیاده روی برای زیارت قبور اولیای الهی و اماکن مقدس
✍️ مهدی درگاهی
🔖 در روایات فضیلت پیاده روی برای زیارت امام علی و امام حسین علیهما السلام منعکس شده است و فقهای شیعه با تکیه بر این روایات به استحباب آن حکم کرده اند، اما استحباب آن برای قبور سایر معصومان علیهم السلام، امامزادگان و اماکن مقدس در فقه به صراحت بیان نشده است. مقاله حاضر با هدف شناخت حدود و ثغور ادله و تبیین حکم پیاده روی برای زیارت قبور اولیاء الهی و اماکن مقدس به نگارش در آمده است.
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
📖 واقعه عاشورا در منابع کهن
✍ به کوشش جمعی از پژوهشگران
▫️ متن کامل شش منبع مهم و جامع با ترجمه
• تاریخ طبری،
• ارشاد مفید،
• فتوح ابن اعثم،
• لهوف سید بن طاووس،
• امالی صدوق،
• مقاتل الطالبیین ابوالفرج.
🔸 ماجرای عاشورا در کتاب های فراوان آمده است اما آنچه در شش منبع آمده، به دلیل قدمت، اعتبار نسبی، جامعیت و نیز پیوستگی روایت، از گذشته تا امروز، به گستردگی مورد استناد قرار گرفته اند.
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
🔵حسن و حسین علیهما السلام بهترین راه تقرب الی الله
امیرالمؤمنین علیه السلام پس از بازگشت از #صفین وصیتنامهی مالی خودش (#نامه_24) را نوشت و اموال خود را به صورت مساوی بین فرزندان خود تقسیم کرد. حضرت تصریح کرد که سهم همه فرزندان مساوی است اما فرزندان فاطمه (#حسن و #حسین بن علی) را به سرپرستی این اموال منصوب کرد و در وصیتنامه تصریح کرد که به چهار دلیل #فرزندان_فاطمه را به سرپرستی اموال خود منصوب میکنند:
1️⃣برای خوشنودی خدا (إبتغاء وجه الله)
2️⃣برای تقرب به پیامبر خدا (قربةً الی رسول الله)
3️⃣بزرگداشت حرمت رسول الله (تکریماَ لِحُرمتِه)
4️⃣رعایت احترام خویشاوندی با پیامبر (تشریفاً لوُصلتِه)
↩️در اینجا باید توجه کرد که علی علیه السلام بر اساس آیه #مباهله خود پیامبر (نفس پیامبر) است و برای «نفس پیامبر» تقرّب به «پیامبر» قابل تصور نیست مگر اینکه وسیله مقرّب کننده، «حسن و حسین» باشد.
یعنی حسن و حسین چنان ظرفیتی در تقرب انسانها به رسول الله دارند که حتی «خود پیامبر» را هم میتوانند به «پیامبر» نزدیک کنند.
#در__محضر_معصوم
#روز_جمعه
عَنِ اَلسَّكُونِيِّ عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ: قَالَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ:
أَطْرِفُوا أَهَالِيَكُمْ فِي كُلِّ جُمُعَةٍ بِشَيْءٍ مِنَ الْفَاكِهَةِ أَوِ اللَّحْمِ حَتَّى يَفْرَحُوا بِالْجُمُعَةِ.
از امام صادق، از رسول خدا (صلواتاللهعلیهما) نقل شده است:
خانوادههایتان را در تمام روزهای جمعه، با مقداری میوه یا گوشت شگفتزده کنید تا در روز جمعه شادمان باشند.
📚الكافي، ج۶، ص۲۹۹.
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
رسم است هر که داغ جوان دید، دوستان
رأفت برند حالت آن داغدیده را
یک دوست زیر بازوی او گیرد از وفا
وان یک ز چهره پاک کند اشک دیده را
آن دیگری بر او بفشاند گلاب قند
تا تقویت شود دل محنت کشیده را
یک چند دعوتش به گل و بوستان کنند
تا برکنندش از دل، خار خلیده را
القصه هرکس به طریقی ز روی مهر
تسکین دهد مصیبت بر وی رسیده را
آیا که داد تسلیت خاطر حسین
چون دید نعش اکبر در خون تپیده را؟
آیا که غمگساری و اندُهبری نمود
لیلای داغدیدۀ محنتکشیده را
بعد از پسر دل پدر آماج تیغ شد
آتش زدند لانۀ مرغ پریده را
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith