قال رسول الله صلی الله علیه و آله:
خَیرُ الأصحابِ مَن قَلَّ شِقاقُهُ و کَثُرَ وِفاقُهُ.
بهترین یاران کسی است که ناسازگاری اش اندک باشد و سازگاری اش بسیار.
📚 تنبیه الخواطر، ج 2، ص 123
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
#آغوش_جاهلیت
#تکرار_تاریخ
مشرکان قریش در جنگ احد زنانی را با خود آورده بودند که دف می زدند و می خواندند:
إِنْ تُقْبِلُوا نُعَانِق (اگر پیش بتازید شما را در آغوش می کشیم)...
شوق آغوش باز، سبب شد کفار، حمزه سید الشهدا را به مسلخ شهادت ببردند و بدن او را مُثله کنند.
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
✅ گریه هایی به رنگ و بوی پشکل شتر جنگ جمل
✍️......ر.ع
یکی از “بازی“گران زن مدعی شده من مادر همه شما هستم!! (یعنی ام الایرانی)😳
چندین ماه پس از خلافت امیرالمومنین علیه السلام، گروهی که احساس کردند آلاف و الوفشان (علوف) قرار است کم شود به رهبری همسر پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله (ام المومنین) و دنیاطلبانی همچون طلحه و زبیر بر علیه امام عادل بپا خواستند.
بهانه این جنگ، خونخواهی عثمان بود و شاید در آینده خونخواهی دخترکی به نام مهسا امینی از پیروان همان خلیفه!
فرقی نمی کند این خونخواهی حقیقت داشته باشد یا نه!! قرار است برخی از نمایندگان مجلس، مسئولین و سلبریتی ها فوری بگویند نظام مقصر است، حتی اگر ببینند علی علیه السلام در دفاع از نکشتن خلیفه تمام قد بایستد.
سپاه طلحه و زبیر در حالی آماده جنگ شد که عایشه، همسر پیامبر، بر شتری سوار شده و پیشاپیش صفوف سربازان پیش میرفت.
هزینه جنگ جمل از سوی یعلی بن امیة و عبدالله بن عامر تامین شد و شاید در آینده توسط دلارهایی به رنگ صهیونیست، سعودی، آمریکا و انگلیس تامین شود.
اصحاب جمل با سپاهی ۹۰۰ نفری از مردم مدینه و مکه، به سوی بصره حرکت کردند و سپاه آنها به تدریج به حدود سه هزار نفر (یا سی هزار) رسید. ادامه این جمعیت در 1401 قرار بود با گروهک منافقین، کومله، سازمان جاسوسی بهاییت، وابستگان رژیم منحوس پهلوی و از سلطنتطلبان، اراذل و اوباش، صهیونیست و سعودی کامل شود.
عدهای، از هر دو طرف کناره گرفتند؛ از جمله اَحْنَف بن قیس و عده ای هم سکوت کردند همچون احمدی نژاد و حسن روحانی.
امام علیه السلام تمایلی به جنگ ندارد و در نامه ای به طلحه و زبیر از بی گناهی خویش در قتل عثمان، حقانیت نداشتن طلحه و زبیر در خونخواهی عثمان، و اقدام نادرست طلحه و زبیر در نقض دستور قرآن (بیرون آوردن همسر پیامبر(ص) از خانه و قرارگاه خود) سخن گفت.
جنگ آغاز شد، محمد بن جریر طبری مورخ و مفسر مشهور اهل سنت در تاریخش (ج4،ص522) می نویسد: افرادی که در جنگ جمل اطراف شتر عایشه بودند، مدفوع این شتر را برمیداشتند و بو میکردند و میگفتند: مدفوع شتر مادر ما، بوی مشک و عنبر میدهد!!
گریه های این پیر زن بازیگر که بیشتر عمرش را در حال بازی کردن بوده (و اکنون خود را مادر همه معرفی میکند) ظاهرا برای جملیان 1401 بوی پشکل شتر جنگ جمل را می دهد. کار او بازی است اما این بازی بسیار متعفن و منفور بود، اما همچنان برای برخی بوی خوبی می داد.
اگر شتر پِی شود بوی تعفن همه جا را فرا خواهد گرفت. شتر که پِی شود دلارها و اقامت هم از بین خواهد رفت.
امام، پس از آن، سلاح ، اسب و استر فراریان از میدان را تقسیم کرد، مگر قرار است ضرر و زیان اغتشاشگران را نظام اسلامی بدهد؟!
طلحه باشی یا زبیر، کریمی باشی یا مدیری، کیانیان یا احسان کرمی، هیچ فرقی ندارد، عاقبت خوبی نخواهی داشت وقتی از میدان فرار کنی هم توسط مروان (هم رزم خودت) زخمی و یا کشته خواهی شد.
پ.ن: البته گریه های این "بازی"گر به اندازه پشکل شتر جملیان طرفدار جذب نکرد.
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
راهکار وحدت امّت همراه با ویژگی هدایت، در نگاه قرآن و سنّت.pdf
468.8K
🔴 راهکار وحدت امّت همراه با ویژگی هدایت، در نگاه قرآن و سنّت
✍️ حسین احسانی فر
#هفته_وحدت
📝 قرآن کریم، مسلمانان را به وحدت دعوت کرده است. پیامبر صلی الله علیه و آله، پیشبینی کرده بودند که پس از ایشان، بین امّت، اختلافهایی ایجاد شود. ازاینرو قرآن کریم و پیامبر صلی الله علیه و آله، راهکار حفظ وحدت و رهایی از اختلاف را بیان فرمودند.
ریشههای اختلاف، راهکارهای سیاسی و اجتماعی و فرهنگی رفع اختلاف، اشتراکات امّت اسلامی، وحدت در دفاع از مشترکات و موضوعاتی از این دست، شاکله نگاشتههای پیشینی را میسازد.
نگاشتۀ کنونی وحدت را به دو گونه «همراه با هدایت» و «بدون هدایت» تقسیم کرده است. آنگاه راهکار وحدت همراه با ویژگی هدایت را تبیین میکند.
در این مقاله ابتدا پیشبینی قرآن کریم و پیامبرص درباره اختلاف میان امّت، مطرح شده، سپس انگیزهها و ویژگیهای اختلافافکنان بر اساس نصوص، ذکر میشود. بخش سوم به تبیین چاره کتاب و سنّت برای رهایی از اختلاف، اختصاص دارد.
#هفته_وحدت
#ما_متحدیم
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
15.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴حدود 11 روز پیش برخی از اساتید دانشگاه تهران دور هم جمع شدند و در مورد اتفاقات دانشگاه صنعتی شریف و... گفتگو کردند.
نکته جالب این است که اکثر این ها همچون آقای عاملی، حدادعادل، ظریف، طیب نیا، آقای فرجی دانا، خانم جنیدی و... از مسئولین فرهنگی، سیاسی و اقتصادی بوده و هستند.
انتقاد های آن ها انسان را یاد واقعه حَکَمیّت بعد از جنگ صفین می اندازد.
جنگ صفین در سال ۳۷ق بین امام علی علیه السلام و معاویه اتفاق افتاد. بعد از آن که برخی از خواص سپاه امیرالمومنین(ع)، مذاکره و حکمیت را به امیرالمومنین(ع) تحمیل کردند و بدینوسیله جنگ صفین را در مقابل سپاه معاویه از پیروزی به شکست تبدیل کردند، انگشت اتهام را به سوی امیرالمومنین(ع) بردند و از او درخواست توبه نمودند.
پ.ن: در این پست، مقایسه بین شخصیت این بزرگواران با خوارج نشده است بلکه این افراد به جای این که پاسخگوی اشتباهات خود باشند در نقش نظریه پرداز و منتقد و روشنفکر نشستند!
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
#آخرالزمان
مُسْلِم ثَّقَفِي می گوید به امام باقر علیه السلام یا ابن رسول الله، قائم شما چه زمانی خروج مىکند؟
حضرت فرمودند:
آنگاه که مردان به زنان تشبّه کنند و زنان به مردان، و مردان به مردان اکتفا کنند و زنان به زنان ... و شهادتهاى دروغ پذیرفته و گواهان عادل مردود شود و مردم خونریزى و ارتکاب زنا و رباخوارى را سبک شمارند و از اشرار به خاطر زبانشان پرهیز کنند.
متن عربی حدیث👇👇
إِذَا تَشَبَّهَ الرِّجَالُ بِالنِّسَاءِ وَ النِّسَاءُ بِالرِّجَالِ وَ اکْتَفَى الرِّجَالُ بِالرِّجَالِ وَ النِّسَاءُ بِالنِّسَاءِ وَ رَکِبَ ذَوَاتُ الْفُرُوجِ السُّرُوجَ وَ قُبِلَتْ شَهَادَاتُ الزُّورِ وَ رُدَّتْ شَهَادَاتُ الْعُدُولِ وَ اسْتَخَفَّ النَّاسُ بِالدِّمَاءِ وَ ارْتِکَابِ الزِّنَاءِ وَ أُکِلَ الرِّبَا وَ اتُّقِیَ الْأَشْرَارُ مَخَافَةَ أَلْسِنَتِهِمْ.
📚کمال الدین و تمام النعمة، ج1، ص 331
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
وحدت و انسجام اسلامی از دیدگاه قرآن و نهج البلاغه.pdf
303K
#وحدت_اسلامی
✅ وحدت و انسجام اسلامی از دیدگاه قرآن و نهج البلاغه
✍️ سید حنان رضوی
مقاله حاضر انواع وحدت را از دیدگاه قرآن و نهج البلاغه بررسی شده است. در حوزه اسلامی، به مبانی و محورهای وحدت اشاره شده است که نمونه هایی از آن را می توان توحید، اسلام، قرآن، پیامبر اکرم، دوستی اهل بیت، برادری اسلامی، قبله مسلمین و مراسم عبادی حج معرفی کرد.
هم چنین، راه کارهای عملی ایجاد وحدت اسلامی مانند: تحکیم مشترکات، تحمّل عقاید متقابل، انتقاد بدون اهانت، ارتباط علمی دانشمندان اسلامی، اجتناب از تعصب، فرهنگ سازی وحدت اسلامی، خیرخواهی متقابل از دیدگاه قرآن و نهج البلاغه، به طور مختصر بررسی گردیده است.
آثار وحدت اسلامی، از قبیل: امنیّت، عزّت و اقتدار دینی، عزّت و اقتدار ملّی، رشد جامعة اسلامی، و افزایش نعمت های الهی، از دیدگاه قرآن و نهج البلاغه از دیگر مطالب بررسی شده در این مقاله می باشد.
برای مطالعه لینک مستیقیم 👈به اینجا مراجعه کنید.
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
#در_محضر_معصوم
وَ قَالَ [امیرالمومنین] عليهالسلام: وَ أُتِيَ بِجَانٍ وَ مَعَهُ غَوْغَاءُ فَقَالَ لاَ مَرْحَباً بِوُجُوهٍ لاَ تُرَى إِلاَّ عِنْدَ كُلِّ سَوْأَةٍ.
جنايتكارى را بخدمتش آوردند. و عدهاى اوباش (اغتشاشگر) همراه او بودند، فرمود: درود بر شما نباشد اى كسانى كه چهرههاى شما جز بهنگام بديها ديده نمىشود.
📗نهجالبلاغه، حکمت ۲۰۰.
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
#امربه_معروف_و_نهی_ازمنکر
در روز جمعهای حضرت علی(ع) خطبه بلیغی بیان فرمود. در پایان این خطبه فرمود: ای مردم هشت مصیبت بزرگ وجود دارد که باید از آنها به خدا پناه برد: از عالم گمراه، عابد خسته، مؤمن گمراه، امانتدار خائن، ثروتمند ورشکسته، عزیز خوار شده، و فقیری که بیمار شده است. در این هنگام مردی برخاست و گفت: راست میگویی. ای امیرالمؤمنین، تو قبلهی ما هستی هنگامی که به بیراهه میرویم و نور هستی آن زمان که در تاریکی قرار میگیریم. ولی از تو دربارهی این سخن خدا میپرسم که فرمود: «مرا بخوانید تا خواسته شما را برآورده سازم» چه شده است که ما خدا را میخوانیم، ولی جواب داده نمیشود؟! حضرت فرمود: همانا قلبهای شما با هشت خصلت خیانت کرد:
1️⃣ شما خدا را شناختید، ولی حقش را همانگونه که واجب کرده است، ادا نکردید؛ از اینرو این شناخت برای شما سودی نداشت.
2️⃣ شما به فرستادهی خدا ایمان آوردید، ولی به روش و سیرهی وی عامل نبودید و شریعت وی را از بین بردید. پس فایدهی ایمان شما چیست؟!
3️⃣ شما قرآن را خواندید، ولی آنرا به کار نبستید. گفتید چشم اطاعت میکنیم، ولی مخالفت کردید.
4️⃣ گفتید از آتش جهنم میترسید، ولی هر لحظه با انجام گناهان به آن نزدیک شدید. پس ترس شما کجا است؟!
5️⃣ گفتید مشتاق بهشت هستید و حال آنکه هر لحظه کاری میکنید که شما را از آن دور میکند. پس اشتیاق شما کجا است؟!
6️⃣ از نعمتهای الهی بهرهمند میشوید، ولی شکر آنها را به جای نمیآورید.
7️⃣خداوند به شما فرمان داد با شیطان دشمنی کنید و فرمود: «همانا شیطان دشمن شما است پس او را دشمن خود بدانید»، ولی شما بدون مخالفت با او دوستی کردید.
8️⃣ تنها عیوب مردم را میبینید و از عیبهای خویش غافل هستید. شما در حالی که خود به سرزنش کردن سزاوارترید، دیگران را ملامت میکنید.
با این اوصاف کدام دعای شما مستجاب شود؟! شما درها و راههای دعا را به روی خود بستهاید. از خدا پروا داشته باشید و کارهایتان را درست کنید و باطن خویش را خالص سازید و امر به معروف و نهی از منکر کنید تا خداوند دعاهای شما را اجابت کند»
📚 مستدرک الوسائل و مستنبط المسائل، ج 5، ص 268 – 269.
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
7.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
برادر غرق خونه
برادر نیمه جونه...
#شهید_آرمان_علی_وردی