#تقویم_شیعه
📅 امروز جمعه
☀️ 03 آبان ماه 1398 شمسی
🌙 26 صفر 1441 قمری
❄️ 25 اکتبر 2019 میلادی
☀️ #شمسی
➕ امضاي قرارداد ننگين گلستان ميان ايران و روسيه در پی شكست ايران از روسيه (1192ش)
➕ رحلت عالم فاضل و پرهيزگار آيت الله "ميرزا جواد آقا تهرانی" (1368 ش)
🌙 #قمری
➕ درگذشت "ثابت بن قره حرانی" رياضیدان، طبيب و فيلسوف عراقی (288 ق)
❄️ #میلادی
➕ مداخله نظامي امريكا در جزيره گرانادا در امريكای مركزی (1983م)
➕ تصرف سرزمين "ويرجينيا" به عنوان مستعمره امريكا (1584م)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
◾️رحلت عالم فاضل و پرهيزگار آيت اللَّه "ميرزا جواد آقا تهراني" (1368 ش)
✍ آيت اللَّه ميرزا جواد آقا تهراني در سال 1283ش (1322ق) در تهران به دنيا آمد. وي پس از طي تحصيلات مقدماتي در تهران و قم، راهي نجف اشرف گشت و از محضر اساتید وقت كسب فيض نمود. او پس از دو سال توقف در نجف به تهران بازگشت و پس از مدتي در مشهد از درس بزرگان عصر خود بهره برد تا به مقامات والا در علم و اخلاق دست يافت.
✅ بُعد اخلاقي اين عالم رباني، نسبت به همه خصوصيات برجسته و ممتازي كه داشت، بيشتر نمود پيدا كرده بود. وي در مسائل اجتماعي و گره گشايي و حل و فصل كارهاي مردم نيز بسيار كوشا بود و در اين راه تلاش وافري از خود نشان مي داد.
✅آيت اللَّه تهراني در دوران دفاع مقدس، با وجود كهولت سن، بارها در جبهه هاي نبرد شركت نمود و روحيه اي بسيار قوي و نشاط بخش در رزمندگان ايجاد مي كرد. از اين استاد اخلاق آثاري برجاي مانده كه فلسفه بشري و اسلامي، ميزان المطالب در 2 جلد و آيين زندگي و درسهاي اخلاقي از آن جمله اند.
✅ سرانجام اين عالم عامل در سوم آبان 1368ش برابر با بيست وسوم ربيع الاول 1410ق در هشتاد و پنج سالگي در مشهد مقدس جان به جان آفرين تسليم كرد و در همان شهر به خاك سپرده شد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
❓بهترین بندگان خدا چه کسانی هستند؟
🌷 از امام رضـا(ع) دربـاره بهتـریـن بنـدگـان سـوال شـد. فـرمـود:
1⃣ آنان که هر گاه نیکـى کنند خـوشحال شوند،
2⃣ و هرگاه بدى کنند استغفار می کنند، 3⃣ و هر گاه خداوند به آنها عطایی کرد شکر و سپاسگزاری می کنند
4⃣ و هر گاه بلا بینند صبر می کنند،
5⃣ وهر گاه خشمگین شوند، عفو می کنند.
🌹 رُوِیَ اَنَّهُ سُئِلَ عَنِ عَلِیٍّ ابنِ مُو سَی الرِّضا (ع) عَن خِیارِ العِبادِ، فقال (ع):
اَلَّذینَ اِذا اَحسَنُوا أَستَبشَروُا وَ اِذا اَسائُوا اِستَغفَروُا وَ اِذا اُعطوُا شَکَروُا وَ اِذَا ابتَلَوا صَبَرُوا وَ اِذا غَضِبُوا عَفَوا
📗تحف العقول، ص 445.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز شنبه
☀️ 04 آبان ماه 1398 شمسی
🌙 27 صفر 1441 قمری
❄️ 26 اکتبر 2019 میلادی
☀️ #شمسی
➕ بيانات افشاگرانه "امام خمينی(ره)" درباره كاپيتولاسيون (1343 ش)
➕ اشغال كامل خرمشهر توسط قوای متجاوز بعثي و سقوط اين شهر (1359 ش)
🌙 #قمری
➕ مأموريت "اسامة بن زيد" از سوی پيامبر براي تجهيز سپاه جهت نبرد با روميان (11 ق)
➕ رحلت فقيه اصولی "ابوالمعالي كلباسی اصفهانی" (1315 ق)
❄️ #میلادی
➕ آخرین جنگ مهم بین اعراب (مصر، عراق و سوریه) و اسرائیل (1973م)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 امام حسن مجتبی علیه السلام، کریم اهل بیت 💠
✍ امام حسن مجتبی(ع)، (۳-۵۰ق)، به مدت ۱۰ سال (۴۰-۵۰ق.) امام مسلمین بود. او هفت سال از عمر خود را با پیامبر(ص) همراه بود و در بیعت رضوان و ماجرای مباهله با مسیحیان نجران حضور داشت. ایشان یکی از اصحاب کسا است که آیه تطهیر درباره آنان نازل شد. آیه اطعام و آیه مودت و آیه مباهله نیز درباره او و پدر و مادر و برادرش نازل شده است. او دو بار کل داراییاش را در راه خدا بخشید و سه بار نیمی از اموالش را به نیازمندان داد. و به سبب همین بخشندگیها، او را «کریم اهل بیت» خواندهاند.
✅ در دوره خلافت امام علی(ع) همراه او به کوفه رفت و در جنگهای جمل و صفین از فرماندهان سپاه بود. پس از شهادت پدر به امامت رسید و در همان روز، بیش از چهل هزار نفر با او بیعت کردند. معاویه، خلافت او را نپذیرفت و با لشکری از شام به سوی عراق حرکت کرد. امام مجتبی(ع) نیز سپاهی به فرماندهی عبید الله بن عباس به سمت معاویه فرستاد و خود به همراه یک گروه دیگر به ساباط رفت. پس از برخوردی که میان دو سپاه رخ داد و به شکست شامیان انجامید، معاویه تلاش کرد با دسیسه و توطئه میان سپاهیان امام حسن(ع)، زمینه را برای برقراری صلح فراهم کند.
✅ در این شرایط، امام حسن مورد سوءقصد یکی از خوارج قرار گرفت و زخمی شد وگروهی از سران کوفه به معاویه نامه نوشتند و قول دادند حسن بن علی(ع) را به وی تسلیم کنند یا به قتل برسانند. معاویه نامههای کوفیان را برای حسن بن علی(ع) فرستاد و به او پیشنهاد صلح داد. سرانجام امام مجتبی(ع) به ناچار صلح و واگذاری خلافت به معاویه را پذیرفت به این شرط که معاویه بر اساس کتاب خدا و سنت پیامبر(ص) عمل نماید و برای خود جانشین تعیین نکند و همه مردم از جمله شیعیان علی(ع) در امنیت باشند. بعدها معاویه به هیچیک از این شرطها عمل نکرد.
✅ امام(ع) پس از ماجرای صلح در سال ۴۱ق، به مدینه بازگشت و تا پایان عمر در آنجا ماند. و مرجعیت علمی را بر عهده داشت.
وقتی معاویه تصمیم گرفت برای ولایتعهدی پسرش یزید بیعت بگیرد، صد هزار درهم برای جعده (همسر امام حسن) فرستاد تا امام را مسموم و به شهادت برساند. و او این چنین کرد. بنابر نقلی، امام(ع) وصیت کرده بود کنار قبر پیامبر(ص) دفن شود ولی مروان بن حکم و عدهای از بنی امیه مانع این کار شدند. سرانجام پیکر او در قبرستان بقیع به خاک سپرده شد.
.........................................
📚 پی نوشت:
۱). الارشاد، ج۲، ص۱۵و۱۷ و۱۶۸
۲). مسند احمد بن حنبل ، ج ۱، ص۳۳۱
۳). ابن شهر آشوب، المناقب، ج۴، ص۷ و۱۸و۴۴
۴). حیات فکرى و سیاسى ائمه، ص۱۴۸-۱۵۵.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز يك شنبه
☀️ 05 آبان ماه 1398 شمسی
🌙 28 صفر 1441 قمری
❄️ 27 اکتبر 2019 میلادی
☀️ #شمسی
➕ رحلت عالم بزرگوار و فقيه جليل آيت اللَّه "سيد احمد زنجانی" (1352 ش)
➕ رحلت آيت اللَّه "سيد روح اللَّه خاتمی" نماينده امام و امام جمعه يزد (1367 ش)
🌙 #قمری
◼️ رحلت جانسوز پيامبر گرامي اسلام "حضرت محمد (ص)" (11 ق)
🏴 شهادت امام حسن مجتبی علیه السلام(50 ق)
❄️ #میلادی
➕ كشف سرزمين "كوبا" توسط "كريستف كُلُمْبْ" دريانورد ايتاليايی (1492م)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠به مناسبت رحلت پیامبر اکرم (ص)💠
✍ ۲۸ماه صفر، سالروز رحلت برترين آفريده خدا محمد مصطفي (ص) است. وجود مقدسي كه خداوند متعال تمام جهان را به يمن او و عترت پاكش آفريد. پيامبري كه خداوند حكيم بارها در قرآن كريم او را ستوده است.
✅ سخن در فضايل و مناقب آن حضرت بسيار است، اما آنچه در اين مقام بايد گفت عظمت مصيبت خاتم الانبياء (ص) است؛ تا آنجا كه امام باقر (ع) در روايتي چنين مي فرمايد:
🌹 «مَنْ أُصِيبَ بِمُصِيبَةٍ فَلْيَذْكُرْ مُصَابَهُ بِالنَّبِيِّ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ فَإِنَّهُ مِنْ أَعْظَمِ اَلْمَصَائِبِ» هر كس به مصيبتي گرفتار شد، پس بايد مصيبت خود را نسبت به پيامبر (ص) بياد آورد پس همانا كه مصيبت پيامبر از بزرگترين مصيبتهاست. (1)
✅ روايات متعددي از آخرين روزهاي حيات شريف رسول خدا (ص) و نيز آخرين لحظات آن حضرت نقل شده است از جمله:
صحيح بخاري معتبرترين كتاب اهل سنت چنين نقل مي كند: «زماني كه حال تب بر پيامبر شديد شد؛ فرمود: كاغذي بياوريد تا برايتان نوشته اي بنويسم كه پس از آن گمراه نشويد. عمر گفت: تب بر پيامبر خدا غالب شده است وكتاب خدا نزد ماست و براي ما كافي است. پس اصحاب حاضر در جلسه با هم اختلاف پيدا كردند و بگو مگو زياد شد. پيامبر فرمودند: از نزد من برخيزيد و شايسته نيست در نزد من تنازع كنيد. پس ابن عباس خارج شد در حالي كه مي گفت: مصيبت! و تمام مصيبت! زماني بود كه بين رسول خدا و نوشته او مانع شدند.»(2)
------------------------------
(1) كافي ج۳ ص۲۲۰.
(2) صحيح بخاري ج۱، ص۳۶.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠وجه تسمیه ی نام و القاب پیامبر اسلام (ص)
🔸شخصی یهودی خدمت رسول خدا(ص) رسید و پرسید: راز اینکه تو را «محمّد»، «احمد»، «ابی القاسم»، «بشیر»، «نذیر» و «داعی» نامیده اند چیست؟ رسول خدا (ص)فرمود:
🌷 «اَمّا مُحمَّد فَانّی مَحْمُودٌ فِی الْارْضِ وَ امّا اَحْمَدُ فَانّی مَحْمودٌ فِی السَّماءِ وَ امّا ابوالقاسِمِ فَاِنَّ اللّهَ یَقْسِمُ یَوْمَ الْقِیامَةِ قِسْمَةَ النّارِ فَمَنْ کَفَرَ بی مِنَ الاَْوَّلینَ وَ الآخِرینَ فَفِی النّارِ وَ یَقْسِمُ قِسْمَةَ الْجَنّةِ فَمَنْ آمَنَ بی وَ اَقَرَّ بِنُبُوَّتی فَفِی الجَنَّةِ؛
🌹 امّا محمد برای این است که من در زمین ستایش شده هستم و امّا احمد، به راستی من در نزد آسمانیان ستوده شده ام. امّا ابوالقاسم نامیده شدم چون خداوند در روز قیامت بخشی از آتش را جدا می کند، پس هر کسی از گذشتگان و آیندگان به من کفر بورزد در آتش خواهد بود، و بهشت را جدا می کند، پس کسی که به من ایمان آورده باشد و اقرار به نبوت و رسالت من کرده باشد، در بهشت خواهد بود.»
حضرت در ادامه فرمود:
🌺 «وَ امَّا الدّاعی فَاِنّی اَدْعُوا لنّاسَ اِلی دِینِ رَبّی وَ اَمَّا النَّذیرُ فَاِنّی اُنْذِرُ بِالنّارِ مَنْ عَصانی و اَمَّا البَشیرُ فَاِنّی اُبَشِّرُ بِالْجَنَّةِ مَنْ اَطاعَنی؛
🌷 اما داعی برای این است که من مردم را به سوی دین پروردگارم دعوت می کنم و اما نذیر برای این است که من کسانی را که نافرمانی ام کنند با آتش انذار می کنم و بشیر برای این است که کسی که مرا اطاعت کند، به بهشت بشارت می دهم.».
📚 معانی الاخبار، شیخ صدوق، ص 52، ح 2، و منتخب میزان الحکمه، ص 495.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5