هدایت شده از مفاخر
🌷شهادت فرمانده لشگر 27 محمد رسول اللَّه، "علی اکبر حاجیپور" (1362 ش)
✍ علی اکبر حاجیپور در سال 130 در شهر «آذر شهر » از توابع «تبریز» ، دیده به جهان گشود. قبل از انقلاب وارد ارتش شد و پس از پیروزی انقلاب به عضویت کمیته انقلاب اسلامی و با تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، به عضویت این نهاد انقلابی در آمد. با شروع غائله کردستان به نیروهای شهید چمران ملحق گردید و در آزادسازی پاوه و پاکسازی دیگر شهرهای کردستان حماسه آفرید.
✅ او پس از شروع جنگ تحمیلی، با آموزش و سازماندهی نیروها به مقابله با دشمن متجاوز پرداخت و در عملیات «فتح المبین» و «بیت المقدس» با رشادت و شهامت فراوان وارد عمل شد. که در عملیات بیت المقدس، از ناحیه پا مجروح شد. و پس از بهبودی نسبی، در عملیات های رمضان، زین العابدین و مسلم بن عقیل وارد عمل شد.
✅ وی در این دو عملیات، با فرماندهی مدبرانه، شهرهای سومار و گیلانغرب را از تیررس دشمن آزاد و شکست سنگینی را بر دشمن تحمیل کرد. در عملیات «والفجر مقدماتی»، حماسه ای ستودنی خلق کرد و در عملیات «والفجر 4 »، ارتفاعات استراتژیک «1904» مشرف بر شهر «پنجوین» را از چنگ دشمن خارج کرد و به کلیه اهداف از پیش تعیین شده رسید.
✅ پس از تثبیت مواضع به دست آمده، در مرحله دوم عملیات در تاریخ 14 آبان 1362، مورد هدف تیر مستقیم تانک دشمن قرار گرفت و به فوز عظیم شهادت نایل گردید.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
♻️ امیر کبیر و سیاست موازنه منفی
✍ میرزا محمد تقیخان فراهانی (۱۲۲۲-۱۲۶۸ق.) مشهور به امیرکبیر، صدراعظم ایران در دوره ناصرالدین شاه قاجار بود. وی در دوره صدارت خود، اصلاحاتی را در زمینههای آموزشی، اجتماعی و سیاسی ایران آغاز کرد. این اصلاحات اندکی بعد از رسیدن به مقام صدارات آغاز گردید و تا پایان صدارتش دنبال شد.
✅ از جمله اقدامات امیرکبیر؛ تاسیس دارُالفُنون، انتشار روزنامهٔ وقایع اتفاقیه، رسیدگی به وضع مالیه، سر و سامان دادن به ارتش، حذف القاب و عناوین، اصلاحات مذهبی وسرکوب شورش بابیها بود.
✅ امیرکبیر در زمینه سیاست خارجی، سیاست معروف به «سیاست موازنهٔ منفی» را در پیش گرفت؛ که بر اساس آن میگفت: نه به روس امتیاز میدهیم، نه به انگلیس و نه به هیج قدرت خارجی دیگر (در مقابل، نظریه موازنهٔ مثبت، که قائل به دادن امتیاز به هر دو طرف بود)
✅ او با دسیسه اطرافیان شاه از مقام خود برکنار و به کاشان تبعید شد و در سال1268 ق، در حمام فین به دستور ناصرالدین شاه به قتل رسید. قبر وی در حرم امام حسین(ع) است.
📗تاریخ تحولات سیاسی ایران، ص۱۲۲.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
🌺 امام سجاد عليه السلام:
🌷 اَلذُّنوبُ الَّتى تُغَـيِّرُ النِّعَمَ: اَلْبَغْىُ عَلَى النّاسِ وَ الزَّوالُ عَنِ الْعادَةِ فِی الْخَيْرِ وَ اِصْطِناعِ الْمَعْروفِ وَ كُفْرانِ النِّعَمِ وَ تَرْكِ الشُّكْرِ.
گناهانى كه باعث تغيير نعمتها مى شوند، عبارت اند از: تجاوز به حقوق مردم، ترك عادت در کارهای خیر و كفران نعمت و ترك شكر.
📗معانى الاخبار، ص270
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 شرح #دعای_هفتم صحیفه سجادیه (۱۰)
۹) لَا يَنْدَفِعُ مِنْهَا إِلَّا مَا دَفَعْتَ، وَ لَا يَنْكَشِفُ مِنْهَا إِلَّا مَا كَشَفْتَ
🔹 لا یندفع: بر طرف نمی شود.
🔸 لا ینکشف: گشوده نمی گردد.
🔹 «ینکشف» از کشف گرفته شده است، کشف به معنای «گشودن و رفع از پوشش چیزی» است، گویا امر ناگواری، مطلوب انسان را پوشانده است و فقط خداوند است که می تواند مانع را برطرف کرده و از آن پرده بردارد.
✅ در این فراز از دعا امام سجاد علیه السلام به خداوند این گونه عرضه می دارد که مشکلات پیش روی من آنقدر سنگین و سخت است که چیزی از آنها دفع نمی شود مگر آنچه را تو دفع کنی، و چیزی از آنها گشوده نمی شود و مانع از آن برطرف نمی شود مگر آنچه تو مانعش را بر طرف کنی و بگشایی.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز پنجشنبه
☀️ 15 آبان ماه 1399 شمسی
🌙 19 ربیع الاول 1442 قمری
❄ 05 نوامبر 2020 میلادی
☀️ #شمسی
➕ فرار صهيونيستها از ايران در پی بحرانی تر شدن اوضاع ايران (1357 ش)
➕ رحلت عالم مجاهد آيت اللَّه "شيخ مهدی نوغانی" (1371 ش)
➕ رحلت فقيه جليل آيت اللَّه "سيدمحمد علی مدرس يزدی" (1380 ش)
🌙 #قمری
➕ رحلت فقيه جليل و مرجع كبير آيت اللَّه "سيد صدرالدين صدر" (1332 ش)
➕ رحلت آيت اللَّه ميرزا حسن علياري (1358 ق)
❄️ #میلادی
➕ پايان جنگ "صدساعته" ميان مصر و رژيم صهيونيستي (1956م)
➕ محکومیت صدام به اعدام با چوبه دار (2006م)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
◾️رحلت فقيه جليل و مرجع كبير آيت اللَّه "سيد صدرالدين صدر" (1332 ش)
✍️ آيت اللَّه سيد صدرالدين صدر عاملي، پدر بزرگوار امام موسي صدر، رهبر مفقود شيعيان لبنان، در سال 1260 ش (1299 ق) در كاظمين به دنيا آمد. او در نوزده سالگي راهي نجف اشرف گرديد و از محضر آيات عظام: آخوند خراساني، سيد محمد كاظم يزدي و ميرزاحسين ناييني بهرهمند شد تا به اخذ اجازات اجتهاد از آن بزرگواران نائل شد.
✅ وی با پيشنهاد آيت اللَّه حائري يزدي مؤسس حوزه علميه قم، به شهر قم آمد و به عنوان جانشين مؤسس حوزه علميه قم به فعاليت پرداخت و پس از فوت ایشان، سرپرستي آن حوزه را به عهده گرفت و تا زمان ورود آيت اللَّه العظمي بروجردي به قم، به مدت هشت سال به حفظ و توسعه اين حوزه پرداخت و خدمات علمي، مذهبي، اجتماعي و درماني و بهداشتي از خود به يادگار گذاشت.
✅ محفل درس او پذيراي صدها عالم فاضل و فرهيخته بود كه حضرات آيات عظام: سيد محمد باقر سلطاني طباطبايي، سيد موسي شبيري زنجاني، علي مشكيني، محمد صدوقي، امام موسي صدر و سيد رضا صدر و... از آن جمله اند. اصول دين، حاشيه بر كفايةُ الاصول و خُلاصةُ الفُصول از جمله تأليفات اين مرجع بزرگ ديني است.
✅ سرانجام اين عالم رباني در نوزدهم ربيع الاول 1373 ق در 74 سالگي بدرود حيات گفت و در مسجد بالاسرِ روضه منوره حضرت معصومه(س) در كنار آيتاللَّه حائري يزدي، به خاك سپرده شد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
‼️❓چهار سوالی که در قیامت از انسان می پرسند.
روایت از پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم منقول است که حضرت فرمودند:
🌷 هرگاه روز قیامت بیاید، بنده قدم از قدم بر ندارد، مگر اینکه از او درباره چهار چیز پرسیده می شود:
۱- از عمرش که چگونه گذرانده است.
۲- از جوانى اش که چگونه سپرى کرده است.
۳- از ثروتش که از کجا به دست آورده و چگونه خرج کرده است.
۴- و از دوستى ما اهل بیت.
🌹 رُوِیَ عَنْ رَسول الله (صلّی الله علیه و آله و سلّم) قال:
«إِذَا کَانَ یَوْمُ الْقِیَامَةِ لَمْ تَزَلْ قَدَمَا عَبْدٍ حَتَّى یُسْأَلَ عَنْ أَرْبَعٍ: عَنْ عُمُرِهِ فِیمَ أَفْنَاهُ وَ عَنْ شَبَابِهِ فِیمَ أَبْلَاهُ وَ عَمَّا اکْتَسَبَهُ مِنْ أَیْنَ اکْتَسَبَهُ وَ فِیمَ أَنْفَقَهُ وَ عَنْ حُبِّنَا أَهْلَ الْبَیْتِ».
📚 تحف العقول، ج 1، ص 56
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 شرح #دعای_هفتم صحیفه سجادیه (۱۱)
۱۰) وَ قَدْ نَزَلَ بِي يَا رَبِّ مَا قَدْ تَكَأَّدَنِي ثِقْلُهُ
🔹 نزَل: فرود آمد، تعبیر به نزول گویا اشاره به این است که حوادث پیش آمده به صورت ناگهانی بوده و به گونه ای نبوده که بشود از آنها جلوگیری کرد.
🔸 ربّ: مالک و صاحب چیزی که به تربیت آن اهتمام می کند، به همین جهت در «ربّ» نوعی محبت و علاقه نسبت به چیزی که به تربیت او می پردازد وجود دارد.
✅ در این جا امام سجاد علیه السلام خداوند را با صفت «ربّ» خطاب می کند تا از مقام ربوبیت او کمک بگیرد و در حقیقت اشاره می کند که خدایا تو مالک ما هستی، صاحب اختیار ما هستی و مالک، هر گونه تصرفی نسبت به مملوک خود بخواهد، می تواند انجام دهد. ما می دانیم که تو ما را دوست داری هر مشکل و سختی که از جانب تو بر ما وارد شود، جنبه تربیتی دارد.
🔹 كَأَّدَنِي: از «کأد» به معنای سختی است.
بنابراین معنای این فراز از دعا این است: پروردگارا! حوادثی بر من فرود آمده که سنگینی آن مرا به مشقت و رنج انداخته است.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز جمعه
☀️ 16 آبان ماه 1399 شمسی
🌙 20 ربیع الاول 1442 قمری
❄ 06 نوامبر 2020 میلادی
☀️ #شمسی
➕ صدور پيام امام خمينی(ره) در محكوميت كشتار دانش آموزان در 13 آبان توسط رژيم (1357 ش)
➕ درگذشت استاد "علی اكبر مالك" سخنور و مديحه سرای معاصر (1377ش)
🌙 #قمری
➕ رحلت "ابوطيب طبری" فقيه و اديب مسلمان (450 ق)
❄️ #میلادی
حمله موشكي ارتش امريكا به تأسيسات ساحلي ويتنام شمالي (1966م)
➕ هلاكت "خاخام كاهانه" متعصب سرسخت صهيونيستی (1990م)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
◼️ رحلت "ابوطيب طبري" فقيه واديب مسلمان (450 ق)
✍ ابوطيب طبري (۳۴۸ ـ ۴۵۰ق) فقيه و اديب مسلمان در سال ۳۴۸ ق در آمل چشم به جهان گشود. او براي كسب دانش به نقاط مختلف سفر كرد و بالاخره در بغداد سكني گزيد و به درس و بحث پرداخت و در زمره ي علماي بزرگ زمان خود درآمد. وي تا پايان عمر طولاني خود، مسند قضا و افتاء را در بغداد برعهده داشت.
✅ ابوطيب طبري با ادبيات و شعر آشنا بود و اشعاري نيز سروده است. از جمله آثار ابوطيب مي توان به جواب في السّماع و الغِناء و التَّعليقةِ الكبري في الفروع در ده جلد، اشاره كرد.
✅ او بیش از ۱۰۰ سال زیست و سرانجام در سال ۴۵۰ ق، در بغداد درگذشت و در این شهر به خاک سپرده شد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5