هدایت شده از کانال رسمی کامران غضنفری
واضحا ترامپ قصد دارد با استفاده از #FATF، همه درآمدهای ایران را صفر کند.
یادداشت ترامپ درباره «فشار حداکثری» را حتما بخوانید؛
او وزارت خزانهداری را مأمور کرده، با ابزار FATF، ذینفع واقعی را شناسایی و از فرار ایران از تحریمها جلوگیری کند.
دولت گرامی، سادهلوحی هم حدی دارد
هدایت شده از کانال رسمی کامران غضنفری
⭕️ قانون یعنی چه؟
🔹آقازاده مسعود پزشکیان نوشته اولویت ما اجرای قانون نیست!
🔹 آقازاده مذکور نمی داند که :
۱)سالهاست نظام پادشاهی در ایران سرنگون شده و دیگر ولیعهدی وجود ندارد که بگوید "ما" این را اولویت می دانیم و آن را نمی دانیم!
۲) بیش از ۴۶ سال است که قانون اولویت های کشور ما را مشخص می کند و نه اشخاص!
۳) بر اساس قانون اساسی، وظیفه رئیسجمهور،اجرای قوانین است نه تشخیص اولویت!تعیین اولویت های کشور بر عهده رهبری نظام است و ایشان هم اجرای قانون را بزرگترین مصلحت کشور دانسته اند!
۴ )عقلای عالم کسانی که قانون را قبول ندارند و تصورات و تخیلات خود را برتر و مهمتر از قانون می دانند را دیکتاتور می دانند!
۵) هر چند کمتر از ۲۰ درصد از مردم ایران به مسعود پزشکیان رای داده اند اما بر اساس قانون است که امروز او را به عنوان رئیسجمهور به رسمیت می شناسیم.اگر منتقدان و مخالفان رئیسجمهور هم(مانند پزشکیان و آقازاده اش) اعتقادی به اجرای قانون و تسلیم در برابر آن نداشتند اداره یک وجب از بیابانهای مملکت را هم به فردی مانند او نمی سپردند!
🔹پسر رئیسجمهور الان دقیقا چکاره است؟سخنگوی دولت است یا سخنگوی رئیسجمهور؟ آقازاده فوق الذکر در کدام جایگاه و موقعیت از جانب "ما" صحبت می کند؟
✍ دکتر کوشکی فعال جبهه انقلاب
هدایت شده از کانال رسمی کامران غضنفری
.
♻️ ظریف با علم و آگاهی برای محکوم به حبس، حکم قائم مقامی زد!
🔰 حمید رسایی: روز گذشته جواد ظریف پس از سفر پر ابهام به داووس سوییس، در اوضاع و احوال نامناسب عراق که بین گروههای عراقی اختلافاتی هست، به عراق سفر کرد اما قبل از آن، خبر یک انتصابش را منتشر کرد.
در حقیقت ظریف که خودش به دلیل تابعیت آمریکایی فرزندانش، مطابق بند الف ماده ۲ قانون مشاغل حساس، انتصابش در جایگاه معاون رییس جمهور غیرقانونی است، برای فردی که مطابق بند "ب" و "چ" ماده ۲ انتصابش ممنوع است، حکم قائم مقامی زد!
محمدرضا جلاییپور که با حکم غیرقانونی معاون غیرقانونی رئیس جمهور، قائم مقام ظریف شده در سال ۸۸ و ۸۹ و ۹۷ به دلایل امنیتی بازداشت شده است و در سال ۱۴۰۱ و همزمان با اغتشاشات زن زندگی آزادی که به دنبال تثبیت بیحیایی و بیحجابی در کشور بود، بازداشت و در دادگاه به اتهام تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی و همچنین فعالیت تبلیغی علیه نظام محکوم و با حکم قطعی دادگاه تجدیدنظر، مجرم شناخته شد و به تحمل ۱ سال حبس، محکوم و زندانی شد.
ظریف اگر تا قیل از انتصاب خودش هم از قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس خبر نداشت، پس از انتصابش به دلیل اعتراضات گسترده، بارها و بارها این قانون را مرور کرده و میداند که مطابق بند "ب" و "چ" ماده ۲ این قانون، به دلیل عدم اعتقاد و التزام عملی به قانون اساسی و ولایت فقیه و به دلیل فعالیت علیه نظام و محکومیت به همین دلیل، محمدرضا جلاییپور نمیتواند قائم مقام معاون رییس جمهور باشد.
باز تأکید میکنم که این انتصاب غیرقانونی توسط این فرد غیرقانونی، فقط یک معنا دارد: خندیدن ظریف به رؤسای مجلس و قوه قضائیه! خود دانید.
هدایت شده از کیهـــان آنلاین
.
آن یکی بَدَلی بود
ترامپ واقعی پیدا شد (!)
🔹دونالد ترامپ؛
🔻نه دنبال اشغال گرینلند و کانادا و کانال پاناماست.
🔻نه حرفی درباره آرزوی اخراج چند میلیون فسطینی از خانه و کاشانه شان در غزه می زند.
🔻نه برای مکزیک خط و نشان می کشد و تهدید به اقدامات نظامی می کند و نام خلیج مکزیک را تغییر می دهد.
🔻نه اتحادیه اروپا را تهدید به بستن تعرفه های گمرکی سنگین می کند و باج می خواهد.
🔻نه برای روسیه و چین، خط و نشان های تحریمی و تعرفه ای می کشد.
🔻نه صادر کننده دستور ترور جنایتکارانه سردار سلیمانی است.
🔻نه برجام را که مورد تایید قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت بود، زیر پا گذاشت.
🔻نه اولین دیدارش بعد از ریاست دوباره را با جنایتکار تحت تعقیبی به نام نتانیاهو ترتیب داد.
🔻نه یادداشت اجرایی را برای احیای فشار حداکثری امضا کرد و زبان به تهدید ایران گشود.
🔹او، یک تاجر مودب و خوش برخورد و متعادل است که می خواهد به ملت ها احترام بگذارد و با تعامل محترمانه، صلح و آرامش را در جهان برقرار کند (!)
🔹او همچنین، در به در، به دنبال مذاکره است محترمانه تا بهانه ای برای لغو تحریم ها بیاید و موانع را از سر راه پیشرفت ایران بردارد(!)
🔹خنده تان گرفته؟! باور نمی کنید؟! از شبه اصلاح طلبان و برخی مشاوران و مدیران دولت بپرسید که انگار، بَدَلی از ترامپ را پیدا کرده اند، و مهاتما گاندی و نلسون ماندلان، و یا -نعوذ بالله- عیسی مسیح (ع) را مشغول صلح طلبی و برقراری امنیت و آرامش برای آحاد بشر یافته اند!
🔻براستی چه فعل و انفعال منحطّی در شخصیت برخی سیاست بازان رخ می دهد که خیانتکاران و جنایتکاران بزرگ را با قدّیسان اشتباه می گیرند/ یا جا می زنند؟!
▪️محمد ایمانی
@Kayhan_online
.
هدایت شده از کیهـــان آنلاین
🔰 با نقض رای شورای رقابت، هیئتمدیرۀ ایرانخودرو به کروز رسید
🔸مجمع عمومی عادی صاحبان سهام ایرانخودرو عصر امروز با حضور ۴۳ درصد از سهامداران دارای حق رأی برگزار شد و رسمیت یافت.
🔸در این مجمع، صبا انرژی (سهامی خاص)، شرکت سرمایهگذاری گنجینه ایرانیان (سهامی عام)، شرکت بهینهساز بهمن (سهامی خاص)، شرکت اعتبار آفرین (سهامی عام)، شرکت سرمایهگذاری ملی ایران (سهامی خاص) به عنوان اعضای اصلی هیئتمدیرۀ جدید معرفی شدند.
🔸بنابراین ۳ کرسی از مجمع ایرانخودرو به شرکت قطعهسازی کروز رسید./ فارس
@kayhan_online
هدایت شده از کیهـــان آنلاین
در جلسه عصر امروز مجمع فوق العاده
🔰 اعضای هیئت مدیره جدید ایران خودرو انتخاب شدند
🔸مجمع فوق العاده ایران خودرو که قرار بود صبح امروز تشکیل جلسه دهد بالاخره در عصر امروز تشکیل جلسه داد و اعضای هیئت مدیره جدید انتخاب شدند.
🔸ساعت 18 و 29 دقیقه خبرگزاری ایرنا گزارش داد: مجمع عمومی شرکت ایران خودرو در حالی از ساعت ۹ صبح امروز - چهارشنبه ۱۷ بهمن ماه - با حضور سهامداران بخش خصوصی و دولتی با وجود جو سازیها آغاز شد که تا حوالی ساعت ۱۶ برگزاری یا بی نتیجه بودن آن با چالشهای رخ داده بین سهامداران، در هالهای از ابهام قرار داشت.
🔸این مجمع از صبح امروز با حضور سهامداران از جمله دولت (صندوقهای بازنشستگی، سازمان گسترش و بانکها) و سهامداران خصوصی (شرکت کروز و شرکای آن) در سالن جلسات ساپکو آغاز شد.
🔸با گذشت چندین ساعت از شروع جلسه و در عین حال رسمیت نیافتن آن، صاحبان سهام که اغلب سهامداران حقیقی بودند، خواستار دخالت سازمان بورس در برگزار نشدن جلسه شدند زیرا معتقد بودند از آنجا که مجوز برگزاری مجمع از سوی بورس صادر شده، نماینده بورس نیز باید به موضوع ورود کند. موضوعی که سرانجام حوالی ساعت ۱۵ واکنش بورس را در پی داشت و ولی الله جعفری مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد: «نماینده سازمان بورس از ساعت ۷ صبح تا هم اکنون با اعضای هیئت مدیره و مدیران شرکت ایران خودرو و سهامداران عمده در جلسه پیشمجمع هستند. هیئت مدیره شرکت باید تکلیف مجمع را مشخص نماید.»
🔸حدود ساعت ۱۵ اعلام شد که جلسه مجمع عمومی برگزار می شود و از صاحبان سهام خواسته شد که در جلسه حضور یابند و شمارش سهامداران برای رسمیت یافتن جلسه آغاز شد و در نهایت با ۵۰.۱۱ درصد سهامداران این جلسه رسمیت یافت.
حدود ساعت ۱۶ آغاز رای گیری برای انتخاب رئیس مجمع و اعضای هیئت مدیره بود و در نهایت حامد نائیجی رئیس مجمع؛ یوسف الهی شکیب و علی حبیبی ناظران اول و دوم و جمشید ایمانی دبیر مجمع انتخاب شدند.
🔸در همین حال که انتخابات هیئت مدیره مجمع در حال برگزاری بود، ایران خودرو روی کدال یک دست خط با دو امضا منتشر کرد که در آن اعلام شده بود که مجمع به حدنصاب نرسید و همزمان پخش زنده هم از بستر اینترنت قطع شد.
🔻انتخاب هیئت مدیره
🔸دقایقی بعد سیستم ها و میکروفن ها جلسه قطع شد تا مانع دیگری در برگزاری مجمع ایجاد شد که در این زمان ناظر مجمع تذکر داد تا سیستم ها دوباره وصل شود که دست اندرکاران سالن میکروفن ها را مجدد فعال کردند. این اقدامات سبب شد تا برخی از سهامداران حقیقی اقدام به پخش زنده جلسه مجمع عمومی از شبکه اجتماعی اینستاگرام کنند.
🔸با اعلام نامزدهای عضویت در هیئت مدیره و توزیع برگه های رای گیری بین سهامداران دارای حق رای، دیگر مجمع به لحظات نهایی و حساس خود نزدیک شد شرکت خدمات گستر صبا انرژی؛ سرمایه گنجینه ایرانیان؛ بهینه سازان بهمن؛ اعتبار آفرین؛ مدیریت سرمایه گذاری ملی ایران پنج نامزد عضویت در هیات مدیره بودند.
پس از اظهارات اعضای هیئت رئیسه مجمع عمومی، اسامی نامزدهای عضویت در هیئت رئیسه ایران خودرو روی مانیتور سالن نقش بست و رای گیری از سهامداران دارای حق رای آغاز شد.
🔸در هنگام رای گیری ۵۱ و 79 صدم درصد سهامداران در مجمع حضور داشتند؛ این در حالی بود که همزمان با رای گیری، برخی در فضای مجازی از به حدنصاب نرسیدن مجمع خبر می دادند.
🔸پس از شمارش آرا، سر انجام رئیس مجمع ساعت 18:30 دقیقه اعلام کرد که همین پنج شخصیت حقوقی به عضویت هیات مدیره شرکت ایران خودرو می رسند و به این ترتیب بزرگترین خصوصی سازی در مدیریت بزرگترین خودروسازی کشور پس از دو دهه تحقق یافت.
@Kayhan_online
هدایت شده از کیهـــان آنلاین
📰 #روزنامه_کیهان
پنج شنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۳
🔹️گزارش خبری تحلیلی کیهان
طرفداران مذاکره با آمریکا پاسخ بیشرمانه ترامپ را بشنوند!
🔹️ در بخش نهائی رزمایش پدافند هوائی اقتدار ۱۴۰۳ انجام شد
انهدام اهداف متخاصم در ارتفاع بالا با عملیات همزمان سامانههای پدافند هوائی «باور ۳۷۳» و «اس ۳۰۰»
🔹️در آیین افتتاح طرحهای وزارت نیرو
پزشکیان: اگر داشتههایمان را خوب مدیریت کنیم اثر تحریمها خنثی میشود
🔹️ وزیر نفت: رکورد ۱۰ ساله صادرات نفت شکسته شد
🔹️ نشنال اینترست: قدرت موشکی ایران چالشی بزرگ برای اسرائیل است
@kayhan_online
تخلفات بانک سرمایه
۳۰۰۰-۱برابر سطح مجاز اعطاء وام.
۲-عدم بازگشت۹۷% وام.
۴۰%۳ اعطاء وام به یک شرکتی که فعالیتهایِ تولیدی نداشت.
هدایت شده از کیهـــان آنلاین
🔰 کابوس پهلوی (۲)
👤 #سید_محمدعماد_اعرابی
🔸اما برخلاف خاندان پهلوی و سایر ثروتمندان و وابستگان به دربار، مردم تقریبا هیچ بهرهای از این افزایش فوقالعاده درآمد نفتی نبردند. طبق آمارها اقشار ثروتمند 55/5 درصد هزینههای جامعه را به خود اختصاص میدادند و سهم تودههای مردم تنها 3/7 درصد بود. به اعتراف اشرف پهلوی خواهر دوقلوی محمدرضا و یکی از افراد پرنفوذ در دربار پهلوی: «در فضای ثروت فاحش برآمده از افزایش قیمت نفت، شکاف میان فقیر و غنی عمیقتر و آشکارتر میشد.» اسدالله علم در خاطرات خود از آن روزها مینویسد: «تنها چیزی که مردم میفهمند این است که تورم، مشکل فلجکنندهای است و وضع خدمات عمومی اسفناک است.»
🔸جان لیمبرت یکی از دیپلماتها و کارشناسان سفارت آمریکا در تهران بود که با اشاره به همین نابرابری درباره مشاهدات آن زمان خود از ایران نوشت: «زندگی روزانه برای اکثر مردم به خصوص در شهرهای بزرگ، روز به روز سختتر و ناخوشایندتر میشد. قطع مکرر برق باعث میشد تا لوازم برقی مردم مثل یخچال، تلویزیون و کولر در بیشتر ساعات روز عملاً بدون مصرف باقی بمانند.» فرانسیس فیتزجرالد نویسنده سرشناس آمریکایی نیز تجربهای مشابه از ایران داشت. او نوامبر ۱۹۷۴ (آبان و آذر ۱۳۵۳) مقالهای برای مجله آمریکاییهارپر نوشت و در آن شرایط ایران را حتی از سوریه هم بدتر دانست: «وضعیت ایران به طور کلی به مراتب بدتر از کشوری مانند سوریه است که نه نفت و نه ثبات سیاسی دارد. به این دلیل که شاه برای توسعه کشور هرگز تلاش جدی نکرده است.»
🔸آنتونی پارسونز آخرین سفیر انگلستان در ایران در زمان محمدرضا پهلوی بود. او نیز مثل دیگران تجربیات مشابهی داشت و تأثیر درآمدهای فوقالعاده نفتی سالهای آخر رژیم پهلوی را بر مردم ایران تقریبا هیچ میدانست:
🔻«تزریق درآمدهای حاصله از افزایش قیمت نفت در دسامبر سال ۱۹۷۳ به اقتصاد کشور، بدون افزایش سطح تولید، تورم و گرانی بالایی را موجب شده بود که گرچه مقامات دولتی نرخ سالیانه آن را ۲۰ درصد اعلام کرده بودند، ولی نرخ واقعی تورم، بسیار بیشتر از این رقم بود.» آن زمان نشریه آمریکایی تایم طی گزارشی تورم ایران را حتی تا ۵۰ درصد نیز ارزیابی کرد. ویلیام سولیوان، همتای آمریکایی پارسونز با صراحت و البته اختصار بیشتری وضعیت ایران در سالهای آخر حکومت محمدرضا پهلوی را توصیف کرده است. او که ظاهرا به گشتوگذار در پایتخت پرداخته بود، پس از مشاهداتش از تهران و حاشیههای آن در خاطراتش نوشت: «وضع زندگی در تهران فضاحتبار بود.»
🔸رژیم پهلوی تحت هیچ تحریمی قرار نداشت؛ نه تنها با آمریکا که حتی با رژیم صهیونیستی نیز ارتباطات دوستانهای داشت. فراتر از این حتی میتوان گفت به گواهی هزاران سند تاریخی محمدرضا پهلوی ایران را در اختیار آنها گذاشته بود؛ اما نه محمدرضا پهلوی، نه آمریکا و نه اسرائیل هیچ اهمیتی به مردم ایران و شرایط نامناسب زندگیشان نمیدادند. برای آنها فقط منافع خودشان مهم بود. به همین دلیل وقتی مردم ایران با انقلاب اسلامی خود منافع آنها را به خطر انداختند و خواستار استقلال کشور شدند، از هیچ طرحی برای نابودی انقلاب صرف نظر نکردند؛ از کودتا و آشوب گرفته تا جنگ و تحریم اقتصادی.
🔸جمهوری اسلامی اما با همه این موانع برای خدمت به مردم پیش رفت. اگرچه هنوز با نقطه مطلوب فاصله داریم اما حتی در همین سطح کنونی، تراز کارایی و کارآمدی نظام جمهوری اسلامی از رژیم پهلوی به مراتب بالاتر است. استفان شولتس؛ سفیر سابق اتریش در جمهوری اسلامی ایران بود که سال ۱۴۰۰ مأموریتش پایان یافت. او که به دلیل خدمات بالای بهداشتی و درمانی در ایران، فرزندانش را برای معالجه از اتریش به ایران آورده بود درباره پیشرفتهای ایران گفت: «باید بگویم در تهران شاهد مدرنیزاسیون سریع بودهام. استفاده از تکنولوژیهای مدرن در زندگی شهری در تهران بسیار مشهود است. خرید آنلاین بسیار رشد کرده است. خیلی چیزهایی که اینجا وجود دارد، در کشور ما اصلا امکانپذیر نیست... انقلابی که در حوزه تکنولوژیهای اطلاعاتی و ارتباطی در اینجا رخ داده، بسیار قابل توجه است. گاهی به شرکتهای اتریشی میگویم این اپلیکیشن یا آن اپلیکیشن را دیدهاید؟ چقدر راحت میشود خرید کرد، یا چیزی را به جایی فرستاد. در اطراف تهران از یک کشاورز سیبزمینی خریدیم، خیلی راحت دستگاه پوز را آورد و کارت کشیدیم. ایران در این حوزهها خیلی جلوتر از بسیاری از کشورهای اروپایی از جمله کشور خود من است.»
#یادداشت_روز
@Kayhan_online
هدایت شده از کیهـــان آنلاین
🔰 نشنال اینترست: قدرت موشکی ایران چالشی بزرگ برای اسرائیل است
🔸«زرادخانه موشکی ایران در طول یک دهه گذشته به شکل چشمگیری توسعه پیدا کردهاست. چنین ابزاری به ایران اجازه میدهد ناوهای آمریکا را هدف قرار دهد. البته نباید تنگه هرمز را فراموش کرد که سالانه یکپنجم نفت جهان از آن عبور میکند. توانمندی موشکی تهران روزبهروز به چالش بزرگتری برای آمریکا و اسرائیل تبدیل میشود.»
🔸نشریه آمریکایی «نشنال اینترست» با بررسی این سؤال که آیا اسرائیل باید نگران شهر موشکی ایران باشد؟، نوشت: ایران در طول یک سال گذشته شاهد حملات مستقیم اسرائیل به خاک خود، سقوط گروههای نیابتی خود در سراسر منطقه و از دست دادن سلطهاش بر سوریه با سرنگونی بشار اسد بود. در سال جدید میلادی تهران باید حسابی خودش را نشان دهد. به نوشته رسانهها، ایران از زرادخانه موشکیاش برای هشدار به دشمنانش استفاده میکند.
🔸زرادخانه موشکی ایران در طول یک دهه گذشته به شکل چشمگیری توسعه پیدا کرده است. مجموعه سلاحهای ایران اکنون شامل موشکهای بالستیک با دقت بسیار بالا، پهپادها و موشکهای کروز میشود. به نظری میرسد که ایران ابتدا برنامه تولید موشک خود را به عنوان تولید ابزاری برای پرتاب سلاح هستهای توسعه داده اما در طول سالیان، تهران مشاهده کرد که این سلاحها به خودی خود تا چه اندازه میتوانند در دست گروههای نیابتیاش در منطقه اثرگذار باشند.
🔸گفته میشود که دوربردترین سلاحهای ایران میتوانند اهداف تا فاصله ۲۰۰۰ کیلومتر (۱۲۴۰ مایل) را هدف قرار دهند. هرچند تهران در حال حاضر موشک بین قارهای در اختیار ندارد که میتواند برد موشکهای ایران را بسیار بیشتر کند، به نظر میرسد که ایران بیصبرانه در پی رسیدن به چنین موشکهایی است. اوایل ماه جاری میلادی ایران یک موشک کروز ضد کشتی با برد ۱۰۰۰ مایل آزمایش کرد.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001HQT
@Kayhan_online
هدایت شده از کیهـــان آنلاین
چهل و سومین جشنواره فیلم فجر - ۶
🔰 باور کنید که از مردم نفرت دارند!
👤 #سعید_مستغاثی
🔸در فیلم مستندی که رادیو فردا به نام «عیار تنها» در سال ۱۳۹۹ درباره بهرام بیضایی ساخت، او به صراحت مردم ایران را متهم به سانسور و فشار بر خودش، فیلمها، خانواده، خاندانش و بهائیان کرد. در بخشی از آن فیلم، راوی از سانسور و فشار در ایران پرسید: «این ماجرائی که میگویید مال سانسور دولتی بعد از انقلاب است؟» و بیضایی پاسخ داد: «نه نه نه، مردم»!
🔸بیضایی سپس به محوریت مردم ایران در این سانسور اشاره کرد و ناخودآگاه به مردمی بودن حکومت جمهوری اسلامی اذعان نمود. بیضایی گفت: «... سانسور ایران فقط سانسور حکومتی نیست، این حکومت از درون این جامعه درآمده، این سانسور در این جامعه است و این جامعه، این حکومت را میسازد و در نتیجه سانسور خودش را از طریق حکومت اعمال میکند...».
🔸این خشم بیضایی از مردم، آنگاه بیشتر توی ذوق زد که راوی درخواست کرد شرح سانسورهایی که بر او رفته را شرح دهد و بیضایی اذعان کرد، برای اینکه شرح سانسورهایی که در زندگیاش وجود داشته را بازگوید، باید از کودکی خود شروع کند، از بدو تولد و در هر مرحلهای آن را توضیح دهد. سپس اینچنین آغاز کرد:
🔻«... (سانسور در زندگی من) از همان روز یا نیمه شبی که به دنیا آمدم وگریه میکردم (شروع شد)، احتمالاً برای همینگریه میکردم.... از وقتی خودم را شناختم با رفتارهای غیرمعمول (مردم) با خودم روبهرو شدم، چه بهخاطر عقاید پدر و مادرم و چه بهخاطر رنگ چشمم و چه بهخاطر نوع حرف زدنم و چه منطق حرف زدنم، چه اینکه درس دوست نداشتم و سینما را دوست داشتم... یعنی کسی که عین ما نباشد، سؤال میشود برای ما.»
🔸این حجم نگاه بدبینانه و نفرتآور در فیلمهای بیضایی نیز وجود داشت و بیش از همه در فیلم «باشو غریبه کوچک» (که برخلاف آنچه مشهور شد و شاید باعث تاخیر نمایش آن گردید)، فیلمی ضد جنگ نبود بلکه اثری ضد مردم بود. او در آن فیلم نگاهی از بالا، متفرعن و متکبرانه به مردم داشت که همه آنها (حتی شخصیت اصلیاش یعنی نایی هم در ابتدا) نفهم و بیشعور و نژادپرست نشان داده میشدند که حتی نمیدانستند رنگ سیاه پوست بدن باشو با شستن و صابون از بین نمیرود!
🔸این نگاه نفرتآور و متفرعن و نژادپرستانه را میتوان در بسیاری از آثار سینمای موسوم به روشنفکری یا در واقع شبه روشنفکری یافت، دورانی بود که اساساً به طبقات پایین جامعه توجهی نداشتند و همه قصهها و ماجراهای آنان در شمال شهر و به اصطلاح میدان ونک به بالا میگذشت و وقتی هم کمی از نوک دماغشان را بیشتر نگاه کردند، نگرشی بعضاً طبقاتی و توهینآمیز نسبت به طبقه فرودست و متبلور ساختن همه صفات نیک در طبقه فرادست داشتند.
🔸اینک در همین جشنواره هم شاهد آثاری از این دست هستیم؛ مثلا در فیلم «رها»، نمونهای از طبقه فرودست وجود دارد که هر آنچه شارلاتانیسم و دروغ و دزدی و بزه است از آنها، از صدر تا ذیلشان و از پدر و مادر تا بچههایشان برمیخیزد. در مقابل، افراد متعلق به طبقه پولدار و فرادست، مورد ظلم طبقه فرودست قرار گرفته، اموالشان توسط آنها غارت شده و خودشان نیز ضربه خورده و دخترشان به کما رفته است. حتی در پایان کار نیز به دلیل ساده و صادق بودنشان، بازهم فریب فرودستان و این بار مادر خانواده آنان را میخورند!!
https://kayhan.ir/001HQ6
@Kayhan_online