╭┅┈𑁍▹﷽◃𑁍╼┅╮
𑁍 ◃𑁍
╰┅╾┈ 𑁍▹ ◃𑁍┈┈┅╯
💠نیاز روح به نیایش
🤲مروری بربرخی ازمضامین مناجات شعبانیه ⏬(قسمت سیزدهم)
🖇 موضوع این قسمت:
پوشانندگی گناهان در دنیا و نیاز بیشتر به آن در آخرت
🎙 استاد صادقزاده
❀🌺✨🌺✨🌺❀
💠 «الهی قد سترت علیّ ذنوبا فی الدنیا
و انا احوج الی سترها علیّ منک فی الاخری»
خدایا در دنیا چقدر من گناه کردم و تو پرده پوشاندی، چقدر آلودگی به بار آوردم و تو با ستّاریتت آن را از چشم خلق مخفی کردی، گناهان بسیاری را در دنیا پرده پوشاندی و نگذاشتی احدی خبردار شود که اگر این پرده پوشی تو نبود مگر من می توانستم در جامعه زندگی کنم؟! مگر می توانستم سرم را جلوی خلقت بلند کنم؟! مگر می توانستم در چشم کسی نگاه کنم؟! با این همه آلودگی، با این همه معصیت و گناه؟! تو پوشاندی.
🤲 [خدایا ! در دنیا محتاج به پرده پوشی تو بودم، اما در آخرت به مراتب به این ستاریت محتاج ترم.]
اینجا این نکته را بگویم که گناهی را که خدا پوشانده خدا نکند خلق درصدد این باشند که برملا کنند!
نکند اهل تجسس در عیوب خلق باشیم و بخواهیم پتۀ افراد را روی آب بیندازیم و گاهی اوقات با تعبیرات به ظاهر خیلی موجه افشاگری کنیم.
مثلا به این خاطر که خط سیاسی آن فرد با ما نمی خواند یا سلیقۀ مدیریتی اش با ما فرق می کند. مگر جایز است؟!
اگر کسی جرمی مرتکب شده، و خدا آن را پوشانده است، ما حقّ تجسس نداریم!
اگر هم آن جرم علنی و اثبات شد آن مجرم را می برند و تنبیه می کنند، مگر این که مجرمی جرمی را علنا در جامعه مرتکب شده باشد که آن وقت به خاطر جنبۀ بازدارندگی اش خود اسلام گفته آن حد شرعی را در بین جمعیت بزنند تا دیگران متنبه بشوند و جرات نکنند مرتکب چنین جرمی بشوند،
والا جز این گونه موارد که بسیار در بین احکام اسلام استثنایی است در سایر موارد احدی حق #تجسس نداریم که برویم کنکاش کنیم، کنترل کنیم و گوش بسپاریم که عیبی از کسی پیدا کنیم و برملا کنیم و با او تسویه حساب کنیم!
مثلا در انتخابات رقیب ما است و می خواهیم از میدان او را به در کنیم، برویم شنود بگذاریم، تعقیب کنیم و غیره تا عیبی از او پیدا کنیم و طوری در جامعه آبرویش را ببریم که فردا نتواند کاندیدا بشود و جلوی ما علم شود! پناه می بریم به خدا! گناهی را که خدا پوشاند احدی حق ندارد آن را علنی و برملا کند!
و اگر می خواهیم خدا ما را بپوشاند، باید خلق را بپوشانیم. ولو مطلع شدیم، تجسس که هیچ! خدا فرمود: «لا تجسسوا» (سورۀ حجرات، آیۀ ۱۲) این که برویم جستجو کنیم که عیبی را پیدا کنیم که در مورد این کار پناه می بریم به خدا! نه، اگر تصادفا عیبی جلوی چشممان قرار گرفت و دیدیم،
👈 اگر می خواهیم خدا ما را بپوشاند ما هم بپوشانیم. حتی اگر به آن عیب فرد یقین هم داشته باشیم! واجب که نیست بگوییم! مخفی کنیم «کما تدین تدان»
«به هر روشی که تو رفتار کنی، خدا با تو رفتار خواهد کرد.»
بپوشانی تو را می پوشاند، رسوا کنی رسوایت می کند!
ای کاش سلیقۀ همۀ ما عوض شود. آخر چرا در عیوب خلق تجسس می کنیم؟ در حسن خلق تجسس کنیم. آیا این زیباتر نیست؟!
این دستگاه های نظارتی، بازرسی ها، تشکیلات حراستی و امنیتی اینها بروند جستجو کنند آن کارهای زبدۀ بسیار برجسته ای که افراد انجام داده اند و هیچ کس متوجه نشده است، بروند اینها را کشف کنند، اینها را تجلیل و تقدیر کنند، آن وقت ببینند اثرش چیست.
«یا من اظهر الجمیل و ستر القبیح»
«ای خدایی که جمیل و زیبا را اظهار و برملا می کنی، اما آن چیزی را که زشت و قبیح است می پوشانی.»
مگر عبد نباید متخلّق به اخلاق الله باشد؟! ان شاءالله این روحیات را از آموزه های دینی مان بیاموزیم. در ادارۀ زندگی اجتماعیمان هم اینها را به کار ببریم. مدل ما مدلی نباشد که در دنیای کفر و بی ایمانی در غرب و شرق عالم طبق آن مدل حکومت را اداره می کنند و ما هم بخواهیم آن گونه جامعه را اداره کنیم! بیاییم سراغ آموزه های دینی مان ببینیم به ما چه می گوید!
خدایا گناهان زیادی را در دنیا بر خلقت پوشاندی، نگذاشتی گناهان من را ببینند، من در آخرت به مراتب به پرده پوشی تو محتاج
ترم.
ادامه دارد...⬅️
〰〰〰🌺🍃〰〰〰〰
تقدیمی👆 اندیشکده "علوم قرآن، عرفان، اخلاق و عقاید" وابسته به "دانشگاه ملی جهاد مجازی"
❀🌺✨❀❀❀✨🌺❀
158.7K
⁉️ آیا در عالم قبل از این دنیا، قبل از اینکه ما به دنیا بیاییم؛ خودمان پدر، مادر، قیافه، ظاهر، شخصیت و خصوصیاتمان را انتخاب کرده ایم یا خداوند برایمان انتخاب کرده است؟
خوب به طبع همه موارد بالا در انتخاب مسیر زندگی، تصمیمات و اتفاقات زندگی هر فرد دخیل هستند؛
با این حال آیا اینها را خودمان انتخاب کردهایم یا برایمان انتخاب شده است؟
#شبهه
🎙 استاد محمدی شاهرودی