هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 راه ثابت شدن اول ماه
🔹اول ماه از پنج راه ثابت میشود:
1️⃣ دیدن ماه توسط شخص مكلف
2️⃣ شهادت دو فرد عادل، در صورتی که جمع زیادی رؤیت هلال را انکار نکنند و گمان اشتباه در آن دو عادل تقویت نشود
3️⃣ شهرتی که موجب علم یا اطمینان باشد
4️⃣ گذشت سی روز از اول ماه قبل
5️⃣ حكم حاكم شرع
*مسئله ۹۶۰ کتاب رساله نماز و روزه
⬇️ مطالعه نسخه کامل این شماره خط حزبالله:
farsi.khamenei.ir/news-content?id=47768
هدایت شده از پایگاه خبری تحلیلی بانوان آنلاین
يا غِياث مَنْ لا غِياثَ لَہُ،
اے فریاد رس آنکہ فریاد رسے ندارد...
در آخرین جمعه ماه رمضان، همه با هم برای قدس و به خونخواهی از تو قیام میکنیم...
در پویش همگانی #آزادی_قدس_خونبهایت
وعده ما بامداد جمعه از ساعت ۱:۲۰ دقیقه همزمان با ساعت ترور وحشیانه سردار دلها، حاج قاسم سلیمانی در شبکههای اجتماعی
برای پیوستن به این پویش لطفا عکس، پوستر، کلیپ، دلنوشته و... را با درج #آزادی_قدس_خونبهایت در شبکه های اجتماعی منتشر کنید.
همچنین میتوانید با مراجعه به کانال مکتب گراف در پیام رسان ایتا به نشانی @tolid_whc نسبت به بهره برداری از محتوای تبلیغی اقدام نمایید.
#آزادی_قدس_خونبهایت
#القدس_أقرب
#آزادی_قدس_نزدیک_است
#رمضان_محور_وحدت_اسلامی
🕋📜🕋📜🕋
📜
🕋
#ماه_مبارک_رمضان
#معرفت_حضرت_قرآن (۱۲)
☑️ القرآن دليلٌ علي المعروف؛ حضرت قرآن، هاديِ خلق (۳)
ا❁﷽❁ا
«اِنَّ هَذَا الْقُرْآنَ یِهْدِی لِلَّتِی هِیَ اَقْوَمُ»؛
این قرآن به راهی هدایت می کند که استوارترین راه ها است.
﴿سوره مبارکه إسراء، آیه ۹﴾
ا┅═✧❁ 🕋 ❁✧═┅ا
✍️ حضرت قرآن «امام حیّ و هادی» بر مأمومین می باشد. لذا هر که به او اقتدا کند، به بهشت هدایت می شود، او دلیلی است که به بهترین راه دلالت و هدایت می کند و هدی به تمام و کمال معنایش در آن قرار داده شده است.
▪️ به همین سبب، رسول خدا حضرت محمد مصطفی (صلی الله علیه و آله و سلم) ضمن امر به تعلیم حضرت قرآن، فرمودند:
🖊 تعَلَّمُوا الْقُرْآنَ فَإِنَّهُ یَأْتِی یَوْمَ الْقِیَامَةِ صَاحِبَهُ فِی صُورَةِ شَابٍّ جَمِیلٍ شَاحِبِ اللَّوْنِ؛
▫️ قرآن را بیاموزید، زیرا که در روز قیامت، قرآن در صورت جوانى زیبا که رنگ صورتش گشته باشد نزد خواننده خود آید.
🖊 فیَقُولُ لَهُ الْقُرْآنُ: أَنَا الَّذِی کُنْتُ أَسْهَرْتُ لَیْلَکَ وَ أَظْمَأْتُ هَوَاجِرَکَ وَ أَجْفَفْتُ رِیقَکَ وَ أَسَلْتُ دَمْعَتَکَ؛
▫️ به او گوید: منم که شب تو را به بیدارى بپایان بردم، روزهاى داغ تو را به تشنگى بسر آوردم، و آب دهانت را خشک کردم، و اشکت را روان ساختم.
🖊 أئُولُ مَعَکَ حَیْثُمَا أُلْتَ وَ کُلُّ تَاجِرٍ مِنْ وَرَاءِ تِجَارَتِهِ و أَنَا الْیَوْمَ لَکَ مِنْ وَرَاءِ تِجَارَةِ کُلِّ تَاجِرٍ وَ سَیَأْتِیکَ کَرَامَةٌ مِنَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ، فأَبْشِرْ؛
▫️ (اکنون) هر کجا بروى من هم با تو باشم، و هر تاجرى (امروز) بدنبال تجارت خویش است (که در دنیا کرده است) و من امروز بسود تو در پس تجارت هر تاجرى باشم، و بزودى کرامتى نیز از جانب خداى عز و جل بتو رسد، پس شادان باش.
🖊 فیُؤْتَى بِتَاجٍ فَیُوضَعُ عَلَى رَأْسِهِ وَ یُعْطَى الْأَمَانَ بِیَمِینِهِ وَ الْخُلْدَ فِی الْجِنَانِ بِیَسَارِهِ وَ یُکْسَى حُلَّتَیْنِ؛
▫️ (در این حال) تاجى بیاورند و بر سرش نهند، و امان نامه (از آتش دوزخ را) بدست راستش دهند، و فرمان جاوید بودن در بهشت را بدست چپش، و دو جامه بهشتى بوى پوشند.
🖊 ثمَّ یُقَالُ لَهُ: اقْرَأْ وَ ارْقَهْ؛
▫️ سپس به او گفته شود: بخوان و بالا برو.
🖊 فکُلَّمَا قَرَأَ آیَةً صَعِدَ دَرَجَةً وَ یُکْسَى أَبَوَاهُ حُلَّتَیْنِ إِنْ کَانَا مُؤْمِنَیْنِ، ثمَّ یُقَالُ لَهُمَا هَذَا لِمَا عَلَّمْتُمَاهُ الْقُرْآنَ» (۱)؛
▫️ پس هر یک آیه که بخواند، یک درجه بالا رود، و به پدر و مادر او نیز در صورتى که مؤمن باشند، دو جامه بپوشانندو به آنان گویند: این پاداش آن قرآنى است که به فرزندتان آموختید.
🖊 «وَ حَقُّ الْوَلَدِ عَلَى الْوَالِدِ أَنْ يُحَسِّنَ اسْمَهُ وَ يُحَسِّنَ أَدَبَهُ وَ يُعَلِّمَهُ الْقُرْآن» (۲).
«... اللّهم اَحی بولیک القرآن وَاَرِنا نُورَهُ سَرْمَداً لا لَيْلَ فيهِ، وَاَحْيِ بِهِ الْقُلُوبَ الْمَيِّتَةَ».
ا┅═✧❁ منابع ❁✧═┅ا
(۱) الکافی (ط - الإسلامیة)، ج ۲، ص ۶۰۳
(۲) نهج البلاغة (للصبحي صالح)، ص ۵۴۶
🕋
📜
🕋📜🕋📜🕋
ا📑📜📑📜
ا📜📑📜
ا📑📜
ا📜
#تاریخ_تشریع
ا❁﷽❁ا
📂 معراج النَّبی و تشریع الصلاة و مقدّماتها (۱)
یکی از آیات شریفه حضرت قرآن که به معراج حضرت ختمی مرتبت اشاره دارد، آیات سوره مبارکه نجم می باشد که خداوند متعال در آن می فرماید:
«وَ هُوَ بِالْأُفُقِ الْأَعْلىَ، ثمَُّ دَنَا فَتَدَلىَ، فَكاَنَ قَابَ قَوْسَينِْ أَوْ أَدْنى»؛
در حالى كه در افق اعلى قرار داشت، سپس نزديكتر و نزديكتر شد، تا آنكه فاصله او به اندازه فاصله دو كمان يا كمتر بود.
در منابع تصریح شده است که معراج حضرت ختمی مرتبت (صلی الله علیه و آله) چندین بار صورت پذیرفت. هر بار جبرئیل (علیه السلام) خدمت آن حضرت آمده و آن حضرت را با خویش به سوی معراج می برد. سپس فرشتگان و انبیای گذشته به استقبال حضرت ختمی مرتبت (صلی الله علیه و آله) آمده و آن حضرت را بشارت می دادند.
امام صادق (علیه السلام) می فرمایند: وقتى كه خداوند عزّ و جلّ، پیامبر را به آسمانهاى هفتگانه برد، در نخستين معراج بر آن حضرت (به واسطۀ تعيين جانشينان و اوصياى گرامش (عليهم السّلام)) بركت داد، و در معراج دوم (که پیش از هجرت بود)، واجبات را به پيامبرش تعليم داد.
در این معراج دوم از جمله أحکام شریعت که تبیین شد، صلاة و مقدمات آن یعنی وضو و اذان بود، همچنین علاوه بر فرائضی که در این معراج تشریع شد، مندوبات و سننی نیز به آن فرائض الحاق شد که در ذیل به تشریح آن خواهیم پرداخت.
🔳 أذَّنَ جَبْرَئِيلُ علیه السلام
◀️ خداوند، محملى از نور نازل فرمود كه در آن چهل نوع از انواع و اقسام نور بود كه پيرامون عرش خداوند را احاطه كرده بودند و ديدگان بينندگان با آن نوازش مىشد. يكى از آنها نور زرد بود و بههمين دليل رنگ زرد، زرد شد. ديگرى سرخ بود و بههمين سبب رنگ سرخ، سرخ شد، سومى سفيد بود و به همين جهت رنگ سفيد، سفيد شد و بقيّه رنگها بر طبق انواع ديگر نورها، و آن رنگها در آن محمل، مانند حلقهها و زنجيرهاى سيمين بودند.
سپس آن حضرت به آسمان اوّل برده شد. فرشتگان در اطراف آسمان پراكنده شده و به سجده افتادند و گفتند: پاك و منزّه است خداوند! چقدر اين نور (پيامبر صلّى اللّه عليه و اله) شبيه نور پروردگار ماست!
🔹 جبرئيل (عليه السّلام) گفت: اللّه أكبر اللّه أكبر.
آنگاه درهاى آسمان گشوده شد و فرشتگان گرد آمدند و گروهگروه بر پيامبر (صلّى اللّه عليه و آله) سلام مىكردند و مىگفتند: اى محمّد! برادرت (على عليه السّلام) چگونه است؟ چون به زمين بازگشتى سلام ما را به او برسان.
پيامبر (صلّى اللّه عليه و آله) فرمود: آيا او را مىشناسيد؟
گفتند: چگونه او را نمىشناسيم؟ با اينكه براى تو، او و شيعيان او تا روز رستاخيز از ما پيمان گرفته شده است، ما هرروز پنج مرتبه - در اوقات نماز - به چهرۀ شيعيان مىنگريم و بر تو و على (عليه السّلام) درود مىفرستيم.
◀️حضرتش فرمود: آنگاه خداوند چهل نور ديگر كه هيچ نور ديگر، هيچ شباهتى به آن چهل نور نخستين نداشت، به من عطا فرمود و به همان مقدار نيز به حلقهها و زنجيرها افزود، و مرا به آسمان دوم عروج داد. وقتى نزديك دروازۀ آسمان شدم، فرشتگان به اطراف آسمان متفرّق شده و به سجده افتادند و گفتند: پاك و منزّه است پروردگار فرشتگان و روح القدس! چقدر اين نور شبيه نور پروردگار ماست؟!
🔹جبرئيل (عليه السّلام) گفت: أَشْهَدُ أَنْ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ، أَشْهَدُ أَنْ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ
فرشتگان جمع شده و گفتند: اى جبرئيل! اين شخص كه همراه توست كيست؟
گفت: محمّد (صلّى اللّه عليه و آله) است.
گفتند: آيا به پيامبرى مبعوث شده است؟
گفت: آرى.
پيامبر (صلّى اللّه عليه و اله) فرمود: فرشتگان، همانند كوههاى ريگ به سوى من سرازير شدند و بر من سلام كردند و گفتند: برادر خود را از جانب ما سلام برسان.
گفتم: آيا او را مىشناسيد؟
گفتند: چگونه او را نمىشناسيم در حالى كه در مورد تو او و شيعيانش تا روز قيامت از ما پيمان گرفته شده است و ما، در هر شبانهروز پنج مرتبه - به هنگام نماز - به چهرۀ شيعيان او مىنگريم.
📜
📑📜
📜📑📜
📑📜📑📜
ا📑📜📑📜
ا📜📑📜
ا📑📜
ا📜
#تاریخ_تشریع
◀️ پيامبر (صلّى اللّه عليه و آله) فرمود: سپس خداوند چهل نوع ديگر از انواع نور به من عنايت فرمود كه هيچ شباهتى به نورهاى پيشين نداشتند.
آنگاه مرا به آسمان سوم بردند. فرشتگان متفرّق شده و به سجده افتادند و گفتند: پاك و منزّه است پروردگار فرشتگان و روح القدس! اين چه نورى است كه مانند نور پروردگار ماست؟
🔹 جبرئيل (عليه السّلام) گفت: أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسُولُ اللَّهِ، أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسُولُ اللَّهِ
پس فرشتگان جمع شده و گفتند: خوش آمدى اى اوّلين مخلوق و آخرين پيامبر و خوش آمدى اى جمعكنندۀ كمالات و اى نشردهندۀ آن (در اوصيا و جانشينان خويش) محمّد (صلّى اللّه عليه و آله) بهترين پيامبران و على (عليه السّلام) بهترين اوصيا و جانشينان است.
پيامبر (صلّى اللّه عليه و آله) فرمود: آنگاه فرشتگان بر من سلام كرده و از حال برادرم (على عليه السّلام) پرسيدند.
گفتم: او در زمين است، آيا او را مىشناسيد؟
گفتند: چگونه او را نمىشناسيم در حالى كه هرسال حجّ بيت المعمور را به جا مىآوريم و بر آن صحيفۀ سفيدى است كه تا روز قيامت در آن، نام محمّد، على، حسن، حسين و أئمّه (عليهم السّلام) و شيعيان آنها است و ما، در هر شبانهروز پنج بار - به هنگام نماز - بر آنها بركت فرود مىآوريم، و دستهاى خود را به سرهايشان مىكشند.
◀️پيامبر (صلّى اللّه عليه و اله) فرمود: آنگاه پروردگارم چهل نوع ديگر از انواع نور به من عطا فرمود كه هيچ شباهتى به نورهاى پيشين نداشتند. پس از آن مرا به آسمان چهارم بردند و فرشتگان سخنى نمىگفتند و فقط صداهايى مىشنيدم كه گويى در سينهها بود. فرشتگان گرد آمدند و درهاى آسمان گشوده شد و مانند تودههاى ريگ به سوى من سرازير شدند.
🔹جبرئيل (عليه السّلام) گفت:«حىّ على الصّلاة، حىّ على الصّلاة، حىّ على الفلاح، حىّ على الفلاح».
فرشتگان گفتند: دو صداى معروفند كه بههم نزديكند.
🔹جبرئيل (عليه السّلام) گفت:«قد قامت الصلاة، قد قامت الصلاة».
فرشتگان گفتند: اين تا روز قيامت براى شيعيان اوست.
آنگاه فرشتگان جمع شده و گفتند: برادر خود را در چه حال گذاردى؟
به آنها گفتم: او را مىشناسيد؟
گفتند: او و شيعيانش را مىشناسيم. آنها نورهايى در گرد عرش خدا هستند، و همانا در بيت المعمور صحيفهاى از نور است كه در آن صحيفه، نوشتهاى از نور مىباشد و تا روز قيامت در آن نام محمّد، على، حسن، حسين و أئمّه (عليهم السّلام) و شيعيان ايشان مكتوب است و شخصى از آن كم و زياد نخواهد شد و آن نوشته پيمان ماست كه در هرروز جمعه براى ما خوانده مىشود.
آنگاه به من گفتند: اى محمّد! سر خود را بالا كن.
سر خود را بالا بردم، ديدم كه همۀ طبقات آسمانها شكافته شده و تمام حجابها برداشته شده است.
سپس به من گفت: سر خود را فرود آور و نگاه كن كه چه مىبينى؟
سر خود را فرود آوردم خانهاى مانند خانۀ شما و حرمى مانند حرم اين خانه ديدم كه اگر چيزى را از دست خود مىافكندم، نمىافتاد مگر بر آن.
به من گفتند: اى محمّد! اين، حرم است و تويى محترم و براى هرچيز نمونهاى است.
پس علت و سبب اذان این بود.
📔مرآة العقول في شرح أخبار آل الرسول، ج۱۵، ص ۴۶۸ الی ۴۷۴
📔الوافي، ج۷، ص ۵۷
⏪ همانطور که ملاحظه می شود، سیر تشریع هر یک از فرازهای اذان در معراج دوم مسبوق به علتی بوده و نیز در هریک از این فرازها، آنچه که بارز است و مکرر به آن تصریح می شود، إعزاز آل الله است. به همین دلیل است که حضرت رسول (صلی الله علیه و آله) پس از معراجشان در روایتی تصریح فرمودند:
«لَمَّا أُسْرِيَ بِي إِلَى السَّمَاءِ مَا مَرَرْتُ بِمَلَإٍ مِنَ الْمَلَائِكَةِ إِلَّا سَأَلُونِي عَنْ عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ حَتَّى ظَنَنْتُ أَنَّ اسْمَ عَلِيٍّ فِي السَّمَاءِ أَشْهَرُ مِنِ اسْمِي»؛
وقتى مرا به آسمان بردند به هيچ گروهى از ملائكه گذر نكردم مگر اينكه از من راجع به على بن ابى طالب (علیه السلام) مي پرسيدند، به طورى كه من گمان كردم اسم على در آسمان مشهورتر از اسم من است.
📔مائة منقبة من مناقب أمير المؤمنين و الأئمة (علیهم السلام)، ص۳۳
📜
📑📜
📜📑📜
📑📜📑📜
هدایت شده از "مکتب گراف"
🌱جمعه یه دنیا فلسطین میشویم
جمعه یک دریا مسلمان میشویم
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
╭─┅═✧ ✿✿✿✧═┅─╮ 🆔 @tolid_whc
╰─┅═✧✿🎨✿✧═┅─╯
هدایت شده از "مکتب گراف"
🌱فَإِذا جاءَ وَعْدُ أُولاهُما بَعَثْنا عَلَيْكُمْ عِباداً لَنا أُولِي بَأْسٍ شَدِيدٍ فَجاسُوا خِلالَ الدِّيارِ وَ كانَ وَعْداً مَفْعُولاً
فلسطین آزاد خواهد شد
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
╭─┅═✧ ✿✿✿✧═┅─╮ 🆔 @tolid_whc
╰─┅═✧✿🎨✿✧═┅─╯