دوره های طرح ولایت سال ۱۴۰۱ عبارتند از:
۱) طرح ولایت اساتید حوزه های علمیه خواهران؛ با همکاری مسئول محترم حوزه علمیه خواهران حجت الاسلام سید مصطفی هاشمی؛
۲) طرح ولایت مربیان مؤسسات قرآنی با همکاری مسئول محترم مؤسسه راسخون سرکار خانم قاسمی؛
۳) طرح ولایت دانشجو معلمان دختر با همکاری دانشگاه فرهنگیان و زحمات ویژه حجت الاسلام شاهسون؛
۴) طرح ولایت دانشجو معلمان پسر با همکاری دانشگاه فرهنگیان و زحمات ویژه حجت الاسلام شاهسون؛
۵) طرح ولایت طلاب حوزه های علمیه امامیه شهرکرد با همکاری حجت الاسلام حاج آقای سعیدی و همکاران حوزه؛
۶) طرح ولایت طلاب حوزه علمیه امام صادق علیه السلام فارسان با همکاری حجت الاسلام حاج آقای سعیدی و همکاران حوزه.
لازم می دانم از راهنمایی و حمایت های نماینده محترم ولی فقیه در استان و امام جمعه محترم شهرکرد در برگزاری این دوره ها تشکر نمایم.
نمونه ای از بازخوردهای این طرح را خدمتتان تقدیم می کنم
https://eitaa.com/MahdiTaheri55
👇
بسم الله الرحمن الرحیم
در ابتدا با سپاس بی نهایت از خداوند منان و تمام دست اندرکاران و استادان محترمی که این فضا را فراهم آورده تا با حقیقتهای مختلف بر روی این کرهی خاکی آشنا شویم.
این شش درس به مانند شش وادی بود که گذر از این وادی ها جرئت و شهامت میطلبید و هر کس نمیتوانست از این مسیر بدون تلاش و پشتکار عبور کند.
درس اول معرفت شناسی بود مبحث این درس شناسایی شناخت بود. در هفته بعد مبحث خداشناسی و شناخت خدا با تمام وجود و غرق شدن در محبت و عشق به خداوند موضوع بحث قرار گرفت. در کتاب انسان شناسی تکلیفت را با خودت و اینکه از کجا آمدهای ، کجا قرار داری و قرار است به کجا بروی روشن میساختی .
در هفتهی بعد با اخلاق و اخلاق شناسی و تعامل با دیگران و رد نسبی بودن اخلاق و نظریه های مختلف سر و کارت میافتاد. در درس حقوق برای یاد گرفتن مسائل حقوقی و حق ، قوانین حقوقی تقلا و کوشش میکردی.
در آخرین درس باید تمام شبهات را برطرف و با تمام قاطعیت در مبحث سیاست جلو می آمدی .
درست است وسط راه خیلی ها به دلایلی از ادامه کار منصرف شدند اما من توصیه میکنم با تمام انرژی و توان در این راه ارزشمند و پر فراز فرود قدم بگذارید زیرا این کار همچون جهاد در راه خداوند است و در شناساندن این راه طولانی راهنما و کمک کننده است بالاخص برای همکاران عزیز که عهده دار شغل شریف معلمی هستند و با آینده سازان این مرز بوم ارتباط دارند.
و یقین دارم لذت و شیرین بودن این مفاهیم و کلاسها بیشتر و زیباتر از مشقتها و سختی های این راه هستند.
بنده به نوبه خود باز هم از تمام زحمت کشان این مجموعه نهایت سپاسگذاری را دارم و برای این بزرگواران از خداوند خواستار سلامتی و عمر طولانی اثرگذار هستم .
https://eitaa.com/MahdiTaheri55
باسم الله المستعان
برادر ارزشمند و روحانی مجاهد جناب حجت الاسلام حاج آقای شیخ غفار رئیسی دامت تأییداته
فارغ از همه گفتگوها پیرامون آن کلیپ، آن چه ارزشمند و قابل تحسین بود فرمایشات جنابعالی است که در این مدت حقیر و امثال حقیر از بیان و نشر آن عاجز بوده ایم لازم می دانم متن ادبیات جنابعالی را در دفاع از #پرچم_تاریخی_دیانت و اسلام اصیل دوباره مرور کنم تا هیچگاه اصالت طلبگی ام را با تمامی ملاک های مادی عالم مقایسه و احیانا معاوضه ننمایم.
همواره مرور می کنم این نکات مبارک را که بیان داشتید:
👇
«خطاب به آن افرادی که این چند روزه دارند به عمامه پیغمبر و این لباس مقدس بی احترامی میکنند؛ ما همانی هستیم که عقد پدر و مادر شما را خواندیم؛ باعث حلال زادگی شما هستیم. ما همانی هستیم که مشاور شما هستیم در مدارس، جاهای دیگر، به صورت جهادی، ما همانی هستیم که در سیل، زلزله و تمام بحرانها، کرونا و امثال اینها در کنار مردم بودیم، جزء مردمیم. ما برادر شماییم؛ ما که دشمن شما نیستیم. این برخوردها برخوردهای درستی نیست واقعا با یک برادر. اما آنها که از روی بدجنسی این کار را میکنند بدانند که با انداختن چهارتا عمامه مقدس از سر روحانیت مظلوم به جایی نمیرسند. ما سال 57 تاج شاه را انداختیم و مقتدر ایستادیم. آنهایی که عمامه میاندازند بلافاصله فرار میکنند. بین ما و شما خیلی تفاوت هست».
از مدت زمان حضور مبارک شما در غرب شهرکرد با تمامی تلخ و شیرین هایش نکات زیادی آموختم و مکرر از زبان مردم حقیقی آن منطقه پیام هایی دریافت کردم که نشان از تأثیر عمیق #روحانیت_در_میدان و لطف و ارادت مردم به این لباس مقدس است.
ایدکم الله بنصره و توفیقاته
https://eitaa.com/MahdiTaheri55
#محله_مقاوم طرحی برای بسط فضائل و تمرینی برای حکمرانی مردمی و مبتنی بر مبنای اعتماد، نحوه ای از مدیریت اجتماعی و زمینه ای برای به میدان آوردن سرمایه های اجتماعی برای اقامه ارزش ها و بسط آن هاست. این کتابچه که در روزهای پایانی سال ۱۴۰۱ چاپ گردید توسط جناب آقای دکتر مظفری ویرایش شد. طرح جلد محله مقاوم اثر برادر فاضل و ارزشمندم جناب آقا مهدی پورجم می باشد.
از امروز بخشی از این اثر را تقدیم عزیزان می نمایم.
https://eitaa.com/MahdiTaheri55
پیشگفتار
#محلۀ_مقاوم تمرینی برای حکمرانی مردمی و مبتنی بر مبنای اعتماد، نحوهای از مدیریت اجتماعی و زمینهای برای به میدان آوردن سرمایههای اجتماعی برای اقامۀ ارزشها و بسط آنهاست. محلۀ مقاوم، طرحی برای نمایش صحنۀ غَنا، قناعت و توانمندی و رفع موانع و مشکلات به دست خود مردم است تا معنی حقیقی «لیقوم الناس بالقسط» چشیده و لمس شود. این طرحنامه، عملیاتی فرهنگی و مبتنی بر قوس صعود است که نظام فرهنگی را پس از تحقق نظام سیاسی در قوس نزول، سامان میبخشد.
ادامه دارد...
https://eitaa.com/MahdiTaheri55
ادامه پیشگفتار
👇👇👇👇
اندیشۀ بسط فضایل را سالیان پیش در حوزۀ نظر میپروراندم؛ اما هیچگاه فرصت تحقق عملی آن فراهم نشده بود. در دیداری که به همراه اندیشه¬گران و فعالان موضوع تمدن به محضر مقام معظم رهبری شرفیاب شدم، یکی از توصیههای ایشان، کم کردن فاصلۀ مباحث نظری با صحنۀ عمل بود. پس از آن فرصتی شد تا در منصبی مدیریتی قرار گیرم و همواره به این کم کردن فاصلۀ نظر و عمل بیندیشم. مطالعات پیشین را مبنای اندیشیدن و صحنههای پیش رو را میدان عمل قرار میدادم و تلاش بر این بود تا این تجربه را نیز مکتوب نمایم، ارائۀ بحث کنم، مباحثه و ارزیابی نمایم و در نهایت در قالب جزوهای مختصر، این نوشتار را به منظور ارائه به دوستان عزیز و مبلغان و مجاهدان عرصۀ عمل و بسط فضایل تقدیم کنم.
کتابچۀ حاضر، مشتمل بر تبیین طرح #محلۀ_مقاوم با رویکرد معارفی است و تلاش گردیده تا حوزۀ مباحث نظری، اندک و با بیان ساده و روان مطرح شود تا برای عموم علاقه¬مندان به موضوع در میدان عمل، قابل استفاده باشد. بدون شک تجربیات میدانی این عزیزان و اندیشههای متعالی اساتید ارجمندم گامی برای رفع اشکالات این اندک خواهد بود.
https://eitaa.com/MahdiTaheri55
سرمایه اجتماعی یا خدمت اجتماعی؟
مقدمۀ طرح
طرح #محلۀ_مقاوم با رویکرد جهت¬دهی «سرمایه¬های اجتماعی» به سمت «خدمات اجتماعی» و استفاده از ظرفیت¬های مردمی برای حفظ، اصلاح و ارتقاء محله و محیط زندگی با محوریت مکانی مسجد محل و محوریت و هدایت اجرایی امام محله تدوین شده است. اهالی محل و اقشار گوناگونی که در محیط پیرامون مسجد محل، زندگی می¬کنند، پس از شناخت و بررسی وضعیت موجود محل و تهیۀ نظام مسائل و اولویت-های آن محل از یک ¬سو و نیز شناخت ظرفیت¬ها، اعم از سرمایه¬های انسانی، مالی، مهارتی و ... از سویی دیگر، به صورت یک جریان مردم نهادِ فرهنگ¬پایه، اقدام به ورود مؤمنانه و همدلانه در حل مسائل و نیز رفع آسیبهای محیط پیرامون خود میکنند.
https://eitaa.com/MahdiTaheri55
انتظار خدمت یا افتخار خدمت؟🤔
تبدیل و بسط فضیلت¬های فردی به اجتماعی از یک¬ سو و نیز تبدیل روحیۀ «انتظار خدمت» به رویکرد «افتخار خدمت» از سوی دیگر از جمله اهداف این طرح می¬باشند. می¬توان گفت در نهایت، این طرح به دنبال برقراری یک نسبت منضبط بین توانمندی¬ها و نیازمندی¬های محله می¬باشد. باید گفت این طرح در مناطق شهری در قالب «#محلۀ_مقاوم» و در مناطق روستایی که بافت قبیله¬ای و عشیره¬ای محکم¬تر است، به صورت «طایفۀ مقاوم» اجرایی می¬شود.
https://eitaa.com/MahdiTaheri55
2. چارچوب نظری
طرح محله/ #طایفۀ_مقاوم با رویکردهای متعددی قابل تبیین است. رویکرد اول، رویکرد حِکمی - فلسفی است. حکمت و فلسفۀ سیاسی در تمدن اسلامی مبتنی بر الگوی نظری فارابی در طراحی مدینۀ فاضله و ادبیات نظری خواجه نصیر در کتاب اخلاق ناصری و همچنین طرح نظری علّامه مصباح یزدی در مدل مدیریتی و طراحی ساختار اجتماعی مبتنی بر عدالت، نمونه¬هایی از بنیان¬های حِکمی این طرح است. رویکرد دوم، رویکرد فقهی در تبیین طرح است. موضوع فقه که دانش مدیریت انسان از گهواره تا گور است، دربارۀ فعل مکلف است. مکلفی که نسبت به خدا، خود و خلق، وظایف و مسئولیت¬هایی دارد. رویکرد سوم، در تبیین این طرح، رویکرد معارفی است. بسط اندیشۀ دینی از پایگاه معارف اسلامی آیات قرآن کریم، احادیث و ادعیه نیز در شیوۀ اِعمال ولایت اجتماعی از دیگر رویکرد¬های تبیین طرح محله/ طایفۀ مقاوم است. رویکرد معارفی به دلیل عمومیت و شمولیت، رویکرد مختار در این نوشتار است.
https://eitaa.com/MahdiTaheri55
3. تبیین طرح
برای تبیین طرح می¬توان این پرسش را طرح کرد که خداوند متعال چگونه عالم را اداره می¬کند؟ به عبارتی دیگر تدبیر و تصرف در امور عالم را به چه کسانی میسپارد؟ پاسخ به این پرسش را میتوان با تأملی در نسبت دعای جوشن کبیر و زیارت جامعه، پیجویی کرد. دعای جوشن کبیر در¬بردارندۀ حدود هزار اسم از اسماء و صفات الهی است. زیارت جامعۀ کبیره نیز نمایش¬گر انسان متّصف به این صفات و در واقع تجلی¬دهندۀ این اوصاف در انسان کامل است. برای نمونه اگر در دعای جوشن کبیر، بیان والای «یا من یُنَزِّلُ الغیث» را می¬خوانیم، در زیارت جامعۀ کبیره، سبب نزول باران، اولیاء الهی دانسته شده و فقرۀ «بکم یُنزِّل الغیث» این نکتۀ ظریف را بیان می¬کند. تأمّل در آیات و احادیث و استدلالهای عقلی و منطقی نشان از آن دارد که تنها خداوند متعال، اجازۀ تصرف در امور عالم و آدم را دارد و این نوع از ولایت را تنها برای اولیاء و مؤمنین تشریع کرده و عهد خویش را در اختیار ظالمین قرار نداده است. سیر طولی این اِعمال ولایت و تصرف که از خداوند متعال شروع می¬شود و به نبی و امام، تعلق میگیرد در عصر غیبت به فقیه واگذار شده است و گاه تا عدول مؤمنین امتداد مییابد.
https://eitaa.com/MahdiTaheri55