آية 10 سوره ملک
#تفسیرادبیسورهملک
{وَقالُوا} (و) حرف عطف / فعل ماضی، مبنی بر ضمه / (و) ضمیر متصل در محل رفع و فاعل
{لَوْ} حرف شرط غیر جازم
{کُنَّا} فعل ماضی، مبنی بر سکون / (نا) ضمیر متصل در محل رفع، اسم کان
{نَسْمَعُ} فعل مضارع، مرفوع به ضمه ظاهری یا تقدیری / فاعل، ضمیر مستتر (نحن) در تقدیر / خبر کان، محذوف یا در تقدیر
{أَوْ} حرف عطف
{نَعْقِلُ} فعل مضارع، مرفوع به ضمه ظاهری یا تقدیری / فاعل، ضمیر مستتر (نحن) در تقدیر
{ما} حرف نفی غیر عامل
{کُنَّا} فعل ماضی، مبنی بر ضمه / (نا) ضمیر متصل در محل رفع، اسم کان {فِی} حرف جر
{أَصْحابِ} اسم مجرور یا در محل جر
{السَّعِیرِ} مضاف الیه، مجرور یا در محل جر / خبر کان، محذوف یا در تقدیر
https://eitaa.com/Mahdiaazemate
آیه نهم و دهم.m4a
12.27M
#تفسیرادبیسورهملک
...
تفسیر جوامع الجامع
تفسیر المیزان
تفسیر مجمع البیان
تفسیر اطیب البیان
https://eitaa.com/Mahdiaazemate
#تأمل
#مقیاستمدن
چندى پيش در جايى مى خواندم كه بين يك خانم روزنامه نويس آمريكايى كه به مصر آمده بود و يك خانم روزنامه نويس مصرى نيز درباره مقياس تمدن بحث شده بود و خانم آمريكايى نيز مطلب را به همين صورت بيان كرده بود و گفته بود: ما تمدن را با كيلو وات مى سنجيم و ميزان تمدن هر فردى عبارت است از مقدار برقى كه مصرف مى كند!
***
بايد پرسيد؛ چرا مردم وقتى كه منحرف مى شوند، انحرافشان به اين جا مى كشد؟ و چرا در ميزان و مقياسى كه درست مى گيرند، تشخيص و تعيين ارزشها تا اين حد دچار اختلال مى شود كه انسان را وقتى كه خوب فكر كند، به تمسخر وادار مى كند؟
بديهى است موازين و مقياسات خطا حتما نتايج نادرستى مى دهند؛ و هر اندازه در مقياسات و موازين خطا و اشتباه باشد، به همان اندازه نتايج حاصله خطا و نادرست خواهد بود.
در اين صورت بايد به تصحيح و اصلاح ارزش ها... و اصلاح مقياسات پرداخت.
📚(از کتاب مجموعه اثار 31-32 : فرد و جامعه و فلسفه تربیتی اسلام )
https://eitaa.com/Mahdiaazemate
💠 امام صادق علیهالسلام:
🔸 «حکایت دنیا، حکایت #آبدریاست که هر چه تشنه از آن بیشتر بنوشد، #تشنهتر میشود تا سرانجام او را بکُشد»
https://eitaa.com/Mahdiaazemate
#مطالعهشخصی
فرهنگ برهنگي و برهنگي فرهنگي
انسان در تمدن غربي چيست؟
در پاسخ ميگوئيم در تمدني كه اساسا مادي است انسان چه ميتواند باشد. بيش از ۴ قرن است كه در اروپا #خدا از صحنه زندگي غايب شده – معنويت به حاشيه رفته و انسان اصالت انساني خويش را از دست داده او كه خليفه خدا بر روي زمين است مدتهاست كه منصبش را در غرب از دست داده و در اين تمدن هيچ فرقي با حيوان ندارد. البته هر حيواني ويژگي مخصوص به خود را دارد. مثلا شير درنده است و طاوس زيباست و انسان با هوش. انسان با هوش خود توانسته است به علم و تكنولوزي دست يافته و بر طبيعت چيره شود اما از آغاز و انجام كار او هيچ فرقي با حيوانات ندارد او هم چند سالي در طبيعت زندگي ميكند و ميميرد و ديگر هيچ! آري اين انديشه حاكم بر فرهنگ غرب است در چنين فرهنگي كه هيچ فردايي پس از مرگ در انتظار انسان نيست و هيچ بهشتي او را به خود دعوت نمي كند انسان چه ميتواند بكند همه فرصتي كه او براي بودن دارد همين فاصله كوتاه تولد تا مرك است و ناچار است قبل از پايان مدت مسابقه بيشترين امتياز را براي خود كسب كند و هر چقدر ميتواند از اين دنيا استفاده كند و ارزش و اعتبار همه چيز او مادي و دنيوي ميباشد. اين انسان گرايي كه مخصوصا در اين دوره در قالب ادبيات و هنر جلوه گر شده و از ان به عنوان يك سبك خاص به اومانيسم تعبير ميشود بيش از هر چيز در نقاشي و مجسمه سازي آشكار ميسازد و اين است كه ناگهان از تيشه سنگتراشان هنرمند رنسانس مجسمه داوود ساخته ي ميكلا آنز بيرون ميايد و حتي در تصاوير و نقاشيهاي مريم مقدس هم تاثير فراواني داشته به گونه اي كه بيش از اين مريم مقدس گويي ازسنخ زنان معمولي كوچه و بازار نيست. دررخ او حجب و حيايي است و حالتي ملكوتي وآسماني دارد اما نقاشي كنوني او را ازآسمان به زمين ميآورد و مدل خود را براي تصوير مريم از ميان زنان زيباي كوچه و بازار انتخاب ميكند اكنون او دنيوي شده و شرم و تقدس از چهره او رخت بر بسته. رابطه حجا ب با فرهنگ اسلامي لباس و شكل و نوع
ان امري ساده و سطحي نيست كه آن را بتوان صرفا محصول سليقه افراد دانست مسئله مسئله ي دو فرهنگ و دو جهان بيني است كه تفاوت آنها از زمين تا آسمان است و اين تفاوت در همه امور اصلي مربوط به انسان از جمله در لباس او جلوه گر ميشود در عمل هيچ چيز آسانتر از تقليد لباس ديگران نيست اما قرنها ميگذرد و ديده ميشود كه يك جامعه از لباس ديگر ان تقليد نمي كند و سنت خود را در نوع لباس حفظ ميكند چرا كه تعبير لباس همواره پيامد تغيير يك فرهنگ است و انسان تا با فرهنگ خود وداع نكند نمي تواند با لباس خود وداع كندتا فرهنگ يك قوم را نپذيرد لباس انان را به تن نمي كند درست به همين دليل است كه در احاديث ما آمده: هركه خود را به گروهي شبيه سازد هم از ان گروه است لباس هر انسان پرچم كشور وجودي اوست پرچمي است كه او بر سر در خانه وجود خود نصب كرده است و با ان اعلام ميكند كه از كدام فرهنگ تبعيت ميكند همچنانكه هر شخصي با وفاداري و احترام به پرچم خود اعتقاد خود را به هويت ملي و سياسي خود ابراز ميكند هر انسان نيز مادامي كه به يك ساسله ارزشها و بينشها معتقدو دلبسته باشد لباسي متناسب با ان ارزشها وبينشها را از تن به در نخواهد كرد.
📚کتاب مدیریت فرهنگی
https://eitaa.com/Mahdiaazemate
#مطالعهتفریحی
#هنردرغرب
برخی از دوستان می آیند در مورد هنر در غرب می پرسند وتعریف و تمجید می کنند،
میشه بهشون اینگونه جواب داد 👇
شهید آوینی«رحمة الله علیه» در مورد هنر میگوید: غربیها هنر را خراب کرده و به ابتذال کشاندند و حالا اندیشمندان آنها به عمق فاجعه ای که پیش آمده پی برده اند و در یک خودآگاهی تاریخی برای احیای آن هنری که از بین بردند در حال اقدام هستند.
در تأیید سخن شهید آوینی«رحمة الله علیه» سخن «هُولْدِرْلین» شاعر آلمانی است که میگوید: «بیداری از همان جایی شروع میشود که فاجعه شروع شد»، زیرا وقتی کمالی از بین افراد جامعه رفت و آن جامعه خلأ آن را احساس کرد، تازه میفهمد بودن آن کمال چه برکاتی داشته است.
به قول مولوی:
ماهیان ندیده غیر از آب
پرس پرسان ز هم که آب کجاست
ماهی فکر نمی کند در آب زندگی میکند و به برکت وجود آب است که حیات دارد و حرکت میکند، ولی وقتی او را از آب بیرون انداختند، آن وقت میفهمد آب کجاست و چه شرایطی را از دست داده است.
به قول معروف ما تا در نعمت غرقیم خبری یوخ،وقتی نعمت آزمون گرفته میشه شروع می کنیم به شکوه و شکایت و زاری .
🌹🌹🌹🌹🌹🌹
https://eitaa.com/Mahdiaazemate
آیتالله جاودان: در قیامت بسیاری برای تلف کردن عمر حسرت خواهند خورد.
به نظرتون ساعات عمرمون رو در چه مسیری و چگونه می گذرونیم؟
https://eitaa.com/Mahdiaazemate
5.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 قابی متفاوت از دیدار اعضای تیم ملی فوتسال با رهبر انقلاب
تعابیر حضرت آقا رو دقت کنید به آقای شمسایی لذت ببرید.
دمت گرم جناب شمسایی 😊🌹