✅تمدید فرصت شرکت در جایزه جهانی «داستان ما و کرونا»
🔹جایزه جهانی «داستان ما و کرونا» با بخش ویژه «خاطره، روایت و داستان به قلم کادر درمان و مدافعان سلامت» برگزار میشود.
🔹بر اساس فراخوان این جایزه، هر نویسنده میتواند با ارسال یک داستان کوتاه (حداکثر پنج هزار کلمه) در این جایزه شرکت کند. آثار ارسالی نباید پیشتر در مسابقه یا برنامه عمومی شرکت داده شده باشد. این جایزه ویژه داستاننویسان فارسیزبان است و محل سکونت یا ملیت نویسنده ملاک نیست.
🔹داستانها باید به زبانفارسی و در فایل word نوشته و ارسال شوند. موضوع این رقابت، بیماری کووید ۱۹ و مسائل مرتبط با شیوع این ویروس همهگیر جهانی است؛ بنابراین موضوع داستان حتماً باید مرتبط با این بیماری و مسائل آن باشد.
🔹نویسندگان میتوانند آثار خود را تا ۲۸ خردادماه ۱۴۰۰ به نشانی اینترنتی corona.naghdedastan.ir ارسال کرده و فرم شرکت در جایزه را تکمیل و تاییدیه دریافت کنند.
🔹اختتامیه جایزه جهانی «داستان ما و کرونا» به صورت مجازی در تابستان ۱۴۰۰ برگزار شده و به برگزیدگان لوح تقدیر، نشان جایزه و جایزه نقدی اهدا میشود. همچنین مجموعه آثار منتخب و برگزیده در یک مجلد و در شمارگان مناسب منتشر خواهد شد.
eitaa.com/MajmaNasheran
Ble.im/MajmaNasheran
instagram.com/mananashr
✅ «این پسر من است» منتشر میشود
🔹 کتاب #این_پسر_من_است نوشتۀ #ندا_رسولی، زندگی مستند و داستانی شهیدان رسول و مهدی جعفری است که بهزودی از سوی #انتشارات_خط_مقدم روانۀ بازار نشر میشود.
🔹 این کتاب روایتی داستانی است که به فراز و فرودهای مهمِ زندگیِ پدر و پسری افغانستانی به نامهای رسول و مهدی جعفری میپردازد. فراز و فرودی که ابتدایش مهاجرت از افغانستان به ایران است و بعد تلاش برای زندگی در ایران و سپس رزم در سوریه. جنگ چکیدۀ زندگی این پدر و پسر است و گویی در سراسرِ زندگیِ آنها سایه افکنده و هر بار به نوعی خودش را نمایان میکند.
🔹 در بخشهایی از این کتاب به روایاتی از زندگی مردمِ جنگزدۀ سوریه نیز اشاره شده که تأثیرگذار است. چینش وقایع کتاب، فرم و نثر روان و خوشخوانِ نویسنده، این کتاب را داستانی کرده است؛ داستانی که میدانیم روزی اتفاق افتاده و شخصیتهایش در اطرافمان میزیستهاند.
eitaa.com/MajmaNasheran
Ble.im/MajmaNasheran
instagram.com/mananashr
✅۷۵ بانوی نویسنده دست به امضا شدند
🔹بیانیه جمعی از بانوان نویسنده به منظور دعوت از مردم عزیز ایران جهت مشارکت حداکثری در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری منتشر شد.
🔹متن کامل این بیانیه را اینجا http://mshrgh.ir/1231511بخوانید.
🔹امضاکنندگان: راضیه تجار، الهه آخرتی، رقیه آذرنگ، زهرا آقازاده نژاد، لیلا آصالح، محبوبه ابراهیمی، مرضیه احمدی، مهدیه ارطایفه، نسیبه استکی، زهرا اسدی، گلزار اسدی، فرشته امیری، فهیمه انوری، فائزه باقر اسلامی، سیده زهرا برقعی، فائزه بلندیان، قدسیه پائینی، اعظم پشت مشهدی، هاجر پور واجد، راضیه ترکان، ریحانه جان نثاری، زینب جلوانی، فریبا حداد، سیده اعظم حسینی، معصومه حسینی، سودابه حمزه ای، سمانه خاکبازان، خدیجه خانی، کبری خدابخش دهقی، زهرا خسروی، ندا خیریان، آذر خزاعی، فاطمه دانشور جلیل، معصومه دستجانی فراهانی، فاطمه دوست کامی، سهیلا راجی کاشانی، فائزه ساسانی خواه، وجیهه سامانی، معصومه سپهری، شیوا سجادی، فاطمه شایان پویا، مهدیه شبانی، مریم شریف رضویان، کوثر شریف نسب، زهره شریعتی، سمیه شریف لو، زهرا شیرکوند، مهری صادقی، نسترن صمیمی، مریم طالبی، شهین عالی، سهیلا عبدالحسینی، سارا عرفانی، زینب عرفانیان، مریم عرفانیان نوروز زاده، محبوبه عزیزی، زهره علی عسگری، زهرا عوض بخش، معصومه عیوضی، فائضه غفارحدادی، توران قربانی صادق، فرزانه قلعهقوند، سمیه گنجی، فرزانه مردی، مریم مقانی، محبوبه معراجی پور، محبوبه معظمی، زینب مولایی، مرضیه نژادبندانی، مرضیه نظرلو، سبا نمکی، مرضیه وزیری مقدم، مهری سادات هاشمی،سیده نساء هاشمیان سیگارودی، زهره یزدان پناه قره تپه.
eitaa.com/MajmaNasheran
Ble.im/MajmaNasheran
instagram.com/mananashr
✅ مهمترین مسائل مغفول فرهنگی توسط نامزدها
🔹 روزهای منتهی به انتخابات سیزدهم ریاست جمهوری به حدی رنگ و بوی سیاست و اقتصاد گرفته که گویی فرهنگی وجود ندارد که حرفی هم از او در میان نیست.
🔹 سال ۹۲ همان زمانی که که دولت تدبیر و امید با هزاران وعده به میدان پا گذاشت و در نخستین گام هم در تالار وحدت در میان اهالی فرهنگ و هنر ظاهر شد تا پای حرفهای آنها بنشیند، از خیلی مسائل هم حرف به میان آمد؛ از ممیزی پس از انتشار تا مالیات و «آزادی» همان مسئلهای که به گفتۀ دولتیها هنر بدون آن معنایی ندارد.
🔹 اگر دولت تدبیر و امید در یکی از حوزهها یعنی #کاغذ به چند تذکر #رهبر_انقلاب گوش داده بود و تدبیر درستی اتخاذ میکرد، امروز بازار کاغذ این چنین درگیر التماس به یک واردکننده برای تزریق کاغذهای وارداتی که با ارز دولتی هم وارد کرده، نبود.
🔹 بیتوجهی به #فرهنگ_عمومی هم به نوبۀ خود مثالزدنی است، اما آنچه امروز از همۀ حوزهها مخاطرهآمیزتر مینماید، #فضای_مجازی است. گویی این فضا در کشور ما متولی ندارد یا اگر هست انگیزه و تلاشی برای متوقف کردن هزار تخلف ندارد.
🔹 #سبک_زندگی هم از آن مقولههای مهمی است که رهبر انقلاب همواره پیرامون آن بارها در عرصۀ فرهنگ تذکر دادهاند.
🔹 نامزدهای سیزدهمین دورۀ ریاست جمهوری باید چند مورد را مدنظر قرار دهند: اول تشکیل کارگروههایی در بخشها و حوزههای مهم فرهنگی اهم از کتاب، سینما، تئاتر، موسیقی و فرهنگ عمومی. نکتۀ دیگر تمرکززدایی است؛ اینکه ایران تنها تهران نیست و باید تمام ایران در برنامهریزیها مورد عنایت باشد. در حوزۀ #ولنگاری_فرهنگی هم باید از مسامحه و مماشات پرهیز شود.
#فارس
eitaa.com/MajmaNasheran
Ble.im/MajmaNasheran
instagram.com/mananashr
✅خانه کتاب از اصحاب فرهنگ و اهالی قلم برای مشارکت در انتخابات دعوت کرد
🔹در متن این بیانیه آمده است:
بسمهتعالی
«هر کس ایران عزیز، امنیت میهن و آبروی وطن را دوست دارد و در پی حل مشکلات است، باید در پای صندوق رأی حضور یابد تا عزم و اقتدار ملی ایرانیان بار دیگر به منصه ظهور برسد».
مقام معظم رهبری(مدظله العالی)
فرهیختگان عزیز، اصحاب فرهنگ، و اهالی قلم و اندیشه
ایران عزیز در دهه چهارم انقلاب اسلامی در شرایطی سرنوشتساز انتخاباتی را پیش رو دارد که آینده و پیشرفت کشور در همه ابعاد و به تبع آن آسایش و آرامش تکتک افراد جامعه در گرو مشارکت درآن است و نیل به این هدف از مسیر صندوقهای رأی میگذرد که در آن تصمیم آحاد جامعه، سرنوشت کشور را برای سالیان آینده تعیین میکند و البته مشارکت و همبستگی در استفاده از حق رأی به عنوان یکی از عالیترین و بارزترین نمونههای حقوق مدنی حاکی از نقش موثر مردم در تعیین سرنوشت خویش است.
🔹بر این اساس، خانه کتاب و ادبیات ایران به تأسی از بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله العالی) در خصوص ضرورت مشارکت حداکثری در انتخابات، از عموم مردم فرهیخته و عزیز ایران بزرگ بهویژه اهالی قلم، کتاب و نشر بهعنوان الگوهای فرهنگی جامعه و پیشتازان حضور موثر و نقشآفرین در عرصههای سرنوشتساز کشور، دعوت مینماید تا با حضور در پای صندوقهای رای و دعوت همگان به مشارکت در انتخابات و انتخاب کاندیدای اصلح، در تحقق و تقویت مردمسالاری دینی به عنوان یکی از ارکان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، رسالت اجتماعی خویش را همچون گذشته ایفا کنند.
eitaa.com/MajmaNasheran
Ble.im/MajmaNasheran
instagram.com/mananashr
✅«سعید جلیلی» به نوجوانان چه کتابی هدیه کرد؟
🔹سعید جلیلی نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری شب گذشته ۲۴ خردادماه در میان جمعی از نوجوانان، دانشآموزان در مجموعه فرهنگی شهدای هفتم تیر(سرچشمه) حاضر شد و به آنها کتاب هدیه داد.
🔹کتابی که این نامزد انتخاباتی هدیه داد #زایو نام داشت. این کتاب نوشته مصطفی رضایی است که از سوی #انتشارات_کتابستان معرفت منتشر شده است.
🔹مشروح این گزارش را در خبرگزاری فارس (http://fna.ir/1xns2) بخوانید.
eitaa.com/MajmaNasheran
Ble.im/MajmaNasheran
instagram.com/mananashr
✅فرهنگ مرغ عزا و عروسی دولتها بوده است
🔹شب گذشته در دیدار صمیمانه اهالی فرهنگ، نشر و ادب با آیت الله سیدابراهیم رئیسی، کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری درخواستهایی در حوزه کاغذ، کتاب و نشر مطرح شد.
🔹مؤمنیشریف: در سالهای اخیر سئوال در چیستی ایران و روح حاکم بر هویت ایرانی، مورد توجه متفکران و پژوهشگران حوزه فلسفه سیاسی قرار گرفته. برای آنان مهم است بدانند این فرهنگ چگونه توانایی تحول شگفت و همه جانبهای به نام انقلاب اسلامی ایران را دارد.
🔹دولتها باید بر مبنای این قطبنمای فرهنگی، زمینه ساز و مدافع و حامی و قدرتبخش این صدا باشند. سه بعد مهم در نقشه راه فرهنگی و هنری دولت اسلامی، حمایت از تربیت، تولید و ترویج محصولات فرهنگی منبعث از روح و هویت ایرانی و اسلامی است.
🔹آیا در کارنامه ۴۲ ساله دولتهای مختلف بعد از انقلاب، خط پررنگ و متمایزی از این نوع گرایش میبینیم؟ آیا دولتها توانستهاند زمینه ساز و مروج و حامی الگوهای مناسبی در حوزه تربیت و تولید و ترویج باشند؟
eitaa.com/MajmaNasheran
Ble.im/MajmaNasheran
instagram.com/mananashr
✅باید مقدمات فراهم شود تا کتاب خوانی باب شود و ناشران به موضوعات اصلی خود برسند
🔹شب گذشته در دیدار صمیمانه اهالی فرهنگ، نشر و ادب با آیت الله سیدابراهیم رئیسی، کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری درخواستهایی در حوزه کاغذ، کتاب و نشر مطرح شد.
🔹حمایت از اهالی فرهنگ و هنر نباید لفظی باشد و باید منجر به عمل شود. نظریه پردازان و کسانی که صاحب نظر در دانشگاه و حوزه هستند و هم کسانی که در میدان کار هستند باید از نظرشان استفاده شود و هر نظری بدون استفاده از نظر میدان داران انتزاعی هست.
🔹منویات رهبر انقلاب در مورد فرهنگ باید توسط دولت اجرا شود و نکات رهبر انقلاب توصیه نیست بلکه جنبه دستوری دارد و اگر دستورات رهبری اجرا نشود ناامیدی ایجاد میکند و باید آن را فعال کنیم.
🔹برخی فکر میکنند که اگر ۴ نفر در حوزه هنر خوب پول درمیآورند وضع همه هنرمندان خوب است ولی برخی از هنرمندان در اداره روزمره زندگیشان دچار مشکل هستند.
eitaa.com/MajmaNasheran
Ble.im/MajmaNasheran
instagram.com/mananashr
✅باید کتاب را ارزان کنیم و ارزان شدن با حرف نمیشود
🔹شب گذشته در دیدار صمیمانه اهالی فرهنگ، نشر و ادب با آیت الله سیدابراهیم رئیسی، کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری درخواستهایی در حوزه کاغذ، کتاب و نشر مطرح شد.
🔹 حتما کاغذ و جوهر میتواند در کشور تولید شود. تهیه کتاب برای برخی از خانوادهها سخت است و باید کتاب را ارزان کنیم و ارزان شدن با حرف نمیشود.
🔹میتوانیم با کارشناسان فرهنگی توانند میتوانیم کالاهای فرهنگی بسیار دلنشین تولید کنیم که حتی در خارج از کشور هم جلوه داشته باشد و اقتصاد هنر ایحاد شود هنرمندان نیازمند کمک دولت نخواهد بود.
🔹آیتالله رئیسی: تا کسی عدالت و ضدفساد بودن در درونش نجوشد نمی تواند با فساد مبارزه کند. شایسته سالاری باید شاخصهایی داشته باشد که قابل اندازه گیری باشد. دولت باید اول هدایت، دوم حمایت و نظارت کند و اهالی فرهنگ و هنر صاحب فکر و قلم هستند.
eitaa.com/MajmaNasheran
Ble.im/MajmaNasheran
instagram.com/mananashr
✅ کاغذ ارزانتر شد، تقاضا در بازار کمرنگ است
🔹 نبود خریدار در بازار آزاد #کاغذ قیمتها را بازهم کاهش داد، قیمت هر بند کاغذ تحریر که در یک ماه گذشته و پس از افزایشهای ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومانی با کاهش قابل توجه به بندی ۶۰۰ هزار تومان رسیده بود، دوباره با کاهش ۲۰ هزار تومانی به بندی ۵۸۰ هزار تومان کاهش پیدا کرد.
🔹 این در حالی است که در یک ماه گذشته بازار کاغذ و مقوا که دو سالی است از رکود شدید رنج میبرد، خرید و فروش قابل توجهی را به خود ندیده است، #ناشران که بیش از ۳۰ درصد از خریداران این بازار را تشکیل میدهند بیش از سه ماه است که بهدنبال قطع #کاغذ_یارانهای از انتشار کتابهای جدید سرباز زدهاند و کمتر ناشری را میتوان سراغ داشت که برای خرید به #بازار_آزاد مراجعه کرده باشد.
🔹 کاهش قیمت در بازار آزاد تنها مختص کاغذ تحریر بوده است و سایر انواع کاغذ از جمله کاغذ روزنامه و کاغذ گلاسه و کرافت با افزایش قیمت مواجه شدهاند.
#تسنیم
eitaa.com/MajmaNasheran
Ble.im/MajmaNasheran
instagram.com/mananashr
✅ برگزاری نمایشگاه کتاب دفاع مقدس پس از یک سال وقفه
🔹 #علی_ناظری، رئیس هیئتمدیرۀ مجمع ناشران دفاع مقدس: آخرین #نمایشگاه_کتاب_دفاع_مقدس که دهمین دورۀ آن نیز بود، در سال ۹۸ در بندرعباس برگزار شد. قرار بود یازدهمین دورۀ این نمایشگاه در سال گذشته برگزار شود، مقدمات کار را فراهم کردیم اما به دلیل برگزاری اولین #نمایشگاه_مجازی_کتاب تهران، مقرر شد که در سال جاری این نمایشگاه برگزار شود.
🔹 پیشبینی ما این است که یازدهمین دورۀ نمایشگاه کتاب دفاع مقدس همزمان با ایام گرامیداشت هفتۀ دفاع مقدس در یکی از مراکز استانها با حضور #ناشران و فعالان این حوزه برگزار شود؛ این در صورتی است که شرایط به لحاظ برگزاری حضوری نمایشگاه مهیا باشد؛ در غیر این صورت ما این آمادگی را داریم که نمایشگاه به صورت مجازی در این ایام برگزار شود و ناشران نیز کارهای خود را از این طریق به مخاطبانشان عرضه کنند.
#تسنیم
eitaa.com/MajmaNasheran
Ble.im/MajmaNasheran
instagram.com/mananashr
✅ تقاضابرای شفافسازی یارانهها درطرحهای فصلی
🔹 #سیدعباس_حسینینیک، مدیرمسئول انتشارات و کتابفروشی مجد: وزارت ارشاد باید در پایان فعالیت خود در این دوره فهرست یارانۀ کتابفروشیهای عضو طرح را منتشر کند. توزیع نامناسب یارانهها موجب شده تا برخی از کتابفروشها با طراحی فهرستهایی جعلی اقدام به فساد در این طرح کنند.
🔹 درصد ۲۰ برای یارانۀ #طرحهای_فصلی کافی است، اینکه در برخی دورهها آن را به ۲۵ درصد افزایش دادهاند، درست نیست. افزایش تخفیف موجب آشفتگی در بازار کتاب میشود. در طرح های فصلی، خرید کتاب حضوری انجام میشود و نیازی به افزایش درصد #یارانه باتوجه به نپرداختن هزینۀ پست توسط مشتری نیست.
🔹 بررسی لیست خریداران کتاب از یک #کتابفروشی در طرحهای فصلی اخیر میتواند روشن کند که چه تعداد از این افراد تکراری هستند و حتی ترتیب اسامی آنها نیز تغییری نداشته است.
🔹 اعتبار ۳ میلیون تومان برای ۲۰ درصد قیمت کتاب میتواند عددی معقول باشد و در شرایط موجود برای بیشتر کتابفروشیها کافی است اما ادعای فروش ۵۰۰ میلیون تومان کتاب توسط یک کتابفروشی در چند روز اجرای طرح فصلی غیرمعقول است.
#تسنیم
eitaa.com/MajmaNasheran
Ble.im/MajmaNasheran
instagram.com/mananashr