شما آبروی آزادی را بردید!
تهیهکننده فیلم سینمایی «چرا گریه نمیکنی؟» ضمن انتقاد شدید از بازیگران این فیلم که بیانیه تحریم جشنواره فجر را امضا کردهاند گفت:همه عوامل این فیلم تا ریال آخر دستمزدهایشان را گرفتهاند، کجا با رفاقت پای این کار آمدهاید؟
من بههیچ عنوان نمیخواهم جشنواره فجر را تحریم کنم، چرا باید شما به من زور بگویید؟ این چه مدل دموکراسی است که شما از آن دم میزنید؟ مگر شعار آزادی نمیدهید؟ شما آبروی آزادی را هم بردهاید! شما پیراهن عزتمند آزادی را به یک ذلت تبدیل کردهاید!
اکثر این بازیگران دستمزدشان را بهصورت جلسهای میگرفتند. دو نفر از همین امضاءکنندگان در حد چند پلان در فیلم حضور دارند. بازیگری که برای ۵ جلسه نقشآفرینی ۴۰۰ میلیون تومان دستمزد گرفتهای، چگونه دم از مردم میزنی؟ شما دلتان برای مردم میسوزد؟ برای این مردم چه کردهاید؟
#مکتب_سلیمانی
#قرارگاه_روشنفکری_مکتب_سلیمانی
@Maktabsoleimani313
🔹سفیر سابق ایتالیا در تهران: ایالات متحده تلاش دارد ایران را به خاطر منافع خود و اسرائیل بیثبات کند!
#مکتب_سلیمانی
#قرارگاه_روشنفکری_مکتب_سلیمانی
@Maktabsoleimani313
آیا پس از پیروزی انقلاب قدرت نظامی ایران از بین رفت؟
با انقلاب اسلامی چه تحول مثبت و قابل قبولی در قدرت نظامی و نیروهای مسلح کشور پدید آمد، در حالی که گفته میشود ارتش زمان شاه قدرت چهارم جهان بود و انقلاب این جایگاه را از بین برد؟
در دورۀ محمدرضا پهلوی استقلال نظامی نابود شده بود. از سالهای ۱۳۵۰ به بعد ادارۀ ارتش در دست مستشاران آمریکایی بود. تعداد آنها آنقدر زیاد بود که از هر پنج نفر نظامی ایرانی، یک نفر آمریکایی بود. آنها خود را برتر از افسران نظامی ایرانی و بلکه از خود شاه نیز بالاتر تعریف میکردند. ترفیع افسران ارتش را پیش از آنکه شاه تأیید کند، آنان باید تأیید میکردند.
آنها حق توهین به امرای ارتش ایران را نیز داشتند؛ بهگونهای که سرهنگ مستشار نظامی آمریکایی در دیدارش با فرمانده لشکر تبریز میگوید مغز یک الاغ از مغز تیمسار آریانا بهتر کار میکند. نظامیان آمریکایی برای ورود به ایران نیز به اجازۀ هیچ کس نیاز نداشتند.
«ژنرال هایزر» در خاطراتش خیلی صریح به این مهم اشاره کرده و میگوید: «نظامیان آمریکایی بدون پاسپورت و ویزا و تشریفات اداری وارد ایران میشدند.» به همین دلیل در آمار تعداد حضور نظامیان آمریکایی در ایران اختلاف وجود دارد.
تحقیقات مجلس سنای آمریکا تعداد آنها در سال ۱۳۵۷ را بین ۴۰ تا ۵۰ هزار نفر تخمین زده است.«جان استمپل» تعداد آنها را تا ژوئیه ۱۳۵۶/۱۹۷۸م رقمی معادل ۵۴ هزار نفر آورده است. و «رابرت هایزر» حدود ۵۸ هزار نفر دانسته است.
افزون بر این، آمریکاییها بدون اجازه و اطلاع شاه از تجهیزات نظامی برای برنامههای برونمرزی استفاده میکردند و با صلاحدید خود از پایگاههایش در ایران برای عملیات در خارج استفاده میکردند، تا جایی که محمدرضا پهلوی به مادرش میگوید: «بدون اطلاع من هواپیماهای نظامی را آمریکاییها بردهاند به ویتنام.»
محمدرضا شاه پس از سقوط سلطنتش با لحن گلایهآمیز از آمریکا گفت: «هر سال، میلیاردها دلار بودجه کشور را صرف خرید اسلحه از کمپانیهای آمریکایی کردم و صدها میلیون دلار به مؤسسات آموزشی و اجتماعی آمریکا، کمک بلاعوض کردم.» در حالی که کشور در آن زمان از ناحیه هیچ دولتی تهدید نظامی نمیشد.
بر همین اساس وابستگی بهگونهای بود که ارتش ایران اجازه ساخت کوچکترین قطعه تجهیزات نظامی را نداشت. نیروهای مسلح پس از انقلاب از وابسته به بیگانه بودن، خارج شده و به ملت ایران وابسته شدند.
در حال حاضر، نیروهای مسلح از مردم، با مردم و در مردم هستند. پیشرفتی که نیروهای مسلح با وجود تحریمها در حوزۀ فناوریهای نظامی و دفاعی بهدست آوردهاند، عقبماندگی چند صد ساله ایران را جبران کرده است. ایران اکنون به اعتراف کارشناسان نظامی در فهرست چهار کشور برتر جهان قرار دارد که میتواند تولیدات موشکی کوتاهبرد، میانبرد و دوربرد داشته باشد.
جمهوری اسلامی در حوزۀ پهپاد در منطقه رتبۀ اول و در دنیا جزء چهار کشور برتر است. از نگاه روزنامه «جروزالم پست» رژیم صهیونیستی، کشور ایران ابر قدرت پهپادی جهان است.
«ژنرال کنت مکنزی» فرمانده سازمان تروریستی سنتکام در جلسه استماع کنگره، در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا آمریکا برتری هوایی خود را در خاورمیانه از دست داده است، گفت: «استفاده گسترده ایران از پهپادهای کوچک و متوسط برای عملیاتهای شناسایی و هجومی به معنای آن است که برای اولین بار از زمان جنگ شبهجزیره کره [اوایل دهۀ ۱۹۵۰ میلادی] بدون برتری کامل هوایی، عملیات انجام میدهیم.»
پس از انقلاب، نیروهای مسلح به اعتماد به نفسی رسیدند که در تاریخ ایران کمنظیر است. این خودباوری و نداشتن وابستگی نظامی و راهبردی، سبب شد که در میدان تولید ماهوارههای نظامی وارد شود. در این راستا، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دومین ماهواره نظامی خود را در سال ۱۴۰۰ با موفقیت به مدار زمین فرستاد.
دسترسی ایران به موشکهای هایپرسونیک با توجه به آنکه تاکنون صرفا روسیه، چین و آمریکا در این حوزه به موفقیتهایی رسیدهاند، یکی از بزرگترین دستاوردهای حوزه دفاعی ـ امنیتی جمهوری اسلامی بوده است.
سردار امیرعلی حاجی زاده، «فرمانده نیروی هوافضای سپاه» گفته است: «این موشک سرعت بالایی دارد و در جو و خارج از جو میتواند مانور دهد. این موشک جدید از همه سامانههای سپر موشکی عبور میکند و فکر نمیکنم تا دهها سال بعد هم فناوریای پیدا شود که بتواند با آن مقابله کند. این موشک سامانه ضد موشکی دشمن را هدف قرار میدهد و یک جهش بزرگ نسلی در حوزه موشکی است.»
🌐 مکتب سلیمانی
┈┈••✾•🌿🌺ح•✾••┈┈
پاسخ های کوتاه به مهمترین پرسش های سیاسی روز
🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️
#مکتب_سلیمانی
#قرارگاه_روشنفکری_مکتب_سلیمانی
@Maktabsoleimani313
آیا پس از انقلاب شاخص توسعه انسانی تغییر کرد؟
در این خبر به این سوال پاسخ داده میشود که آیا با انقلاب اسلامی، تغییر قابل توجهی در شاخص توسعه انسانی نسبت به دوران پهلوی به وجود آمده است؟
توسعه انسانی مفهومی والاتر از رشد اقتصادی دارد. کشورهایی که از درآمد سرانه بالا برخوردار هستند، لزوماً در رده کشورهای توسعهیافته تلقی نمیشوند. این امر دلالت بر آن دارد که مفهوم توسعه دربرگیرنده اجزای دیگری، مانند کاهش فقر و توزیع عادلانه درآمدهاست که در نگاهی کلی به دنبال دستیابی به اموراتی است که مد نظر توسعه انسانی باشد.
به بیان دیگر، میتوان توسعه انسانی را مهمترین بعد توسعه دانست و شاخص توسعه انسانی را این گونه تعریف کرد: «استفاده از یک ابزار آماری برای اندازهگیری دستاوردهای کلی یک کشور در ابعاد اجتماعی و اقتصادی». طبق این شاخص ابعاد اجتماعی و اقتصادی یک کشور بر اساس سلامت، سطح تحصیلات و سطح زندگی افراد ارزیابی میشود. در حقیقت، توسعهیافتگی را بر مبنای این اصل تعیین میکنند.
شاخص توسعۀ انسانی پیش از انقلاب، پایینتر از اردن و ازبکستان، همسطح با غنا و کنیا بود.
بر اساس گزارشهای دفتر توسعۀ سازمان ملل، ایران در سال ۱۳۵۶ که آخرین سال حکومت پهلوی است، از نظر توسعۀ انسانی، جزء کشورهای دارای توسعه متوسط بوده و معدل نهایی آن برابر با معدل کنونی کشورهای غنا و کنیا بوده است؛ یعنی هرکس میخواهد موقعیت ایران در آخرین سال حکومت پهلوی را مشاهده کند باید امروز به کشورهای غنا و کنیا سفر کند. در آن سال ایران در جایگاهی پایینتر از ازبکستان و اردن قرار داشته است.
این در حالی است که حکومت پهلوی روزانه شش میلیون بشکه نفت تولید و صادر میکرد و قیمت نفت از سال ۱۳۵۲ به چهار برابر افزایش یافته بود و جمعیت کشور نیز نصف جمعیت امروز بود. در سال ۱۳۵۶ که آخرین سال حکومت پهلوی بود، از نظر شاخص توسعۀ انسانی در بین ۱۸۰ کشور جهان در ردۀ ۱۳۰ جدول قرار داشت؛ ولی در گزارش مربوط به سال ۲۰۱۸م (۱۳۹۶) به رتبه ۶۰ صعود کرده، یعنی طی حدود چهل و سه سال پس از انقلاب، موفق شده از ۷۰ کشور جهان سبقت بگیرد و به سمت صدر جدول پیش برود.
در گزارش کشورهای جهان از نظر میزان توسعۀ انسانی به چهار گروه تقسیمبندی شدهاند که عبارتند از: کشورهای دارای توسعۀ انسانی بسیار بالا، کشورهای دارای توسعۀ انسانی بالا، کشورهای دارای توسعۀ انسانی متوسط و کشورهای دارای توسعۀ انسانی پایین.
در جدیدترین گزارش این سازمان که چندی قبل منتشر شده است، ایران در گروه کشورهای «High human development»؛ یعنی توسعۀ انسانی بالا دستهبندی شده است. این یعنی جمهوری اسلامی ایران در شاخصهای گوناگون با وجود همه فشارهای قدرتهای بزرگ، بالاتر از کشورهایی، چون ترکیه، چین، هند، مکزیک و برزیل، که محدودیتهای ایران را نداشتهاند، قرار گرفته است.
🌐 مکتب سلیمانی
┈┈••✾•🌿🌺ح•✾••┈┈
پاسخ های کوتاه به مهمترین پرسش های سیاسی روز
🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️
#مکتب_سلیمانی
#قرارگاه_روشنفکری_مکتب_سلیمانی
@Maktabsoleimani313
اگر رژیم شاه تداوم پیدا میکرد، کشور پیشرفت نمیکرد؟
بخش اول:
ثمره حکومت پهلوی در سالهای آخر عمر حکومت پهلوی، حذف احزاب سیاسی، تشکیل حزب فرمایشی رستاخیز و اجبار سیاسیون برای پیوستن به آن بود که این مسئله نشان میداد، شاه به توسعه سیاسی اعتقادی ندارد.
این شبهه برای تحت تأثیر قرار دادن و کم اهمیت جلوه دادن دستاوردهای سترگ انقلاب انتشار یافت و باتوجه به وجود برخی زمینههای نابسامانی و مشکلات داخلی، نظیر بیکاری در برخی جوانان که آگاهی چندانی نسبت به رژیم گذشته ندارند، تردید ایجاد کرده است. با وجود این، باید محترمانه و در فضایی مستند و علمی سؤال و شبهه را بررسی کرد. در پاسخ میتوان به چند نکته مهم اشاره کرد:
۱. حکومت ۵۰ ساله پهلویها(پدر و پسر) در ایران، به ویژه دهه ۵۰ شمسی که درآمد ناخالص داخلی و فروش نفت ایران به دلیل وضعیت گرانی انرژی در آن مقطع و جمعیت آن موقع که نصف امروز بود، بسیار بالاتر از امروز بوده و همان هنگام دنیا درگیر جدی در توسعه بود و بین ملتها مسابقه پیشرفت در علم ودانش و صنعت بود، در ایران از ایجاد زیر ساختها و صنایع پایدار و پیشرفته مادر، که پایه توسعه و رشد کشور هستند، خبری نبود و اگر هم اربابان غربی برای خالی نبودن عریضه و بستن دهان منتقدان داخلی و توجیه تداوم حضور خود در کشورمان برخی صنایع دست چندم زهوار در رفته را به ایران با قیمت گزاف میفروختند، بیشتر از جنس صنایعی بودند که هزینه نگهداری آنها برای غرب بیشتر از درآمد آن بود. بنابراین، با فروش آن به ایران هم خودشان را از شرّ آن راحت میکردند و هم منتی را بر سر رژیم طاغوت میگذاشتند که ما شما را وارد دنیای توسعه و تمدن کردهایم.
ادامه دارد.....
🌐 مکتب سلیمانی
┈┈••✾•🌿🌺ح•✾••┈┈
پاسخ های کوتاه به مهمترین پرسش های سیاسی روز
#مکتب_سلیمانی
#قرارگاه_روشنفکری_مکتب_سلیمانی
@Maktabsoleimani313
اگر رژیم شاه تداوم پیدا میکرد، کشور پیشرفت نمیکرد؟
بخش دوم:
۳. ارتش، بوروکراسی، دربار و حمایتهای خارجی، چهار رکن حکومت پهلوی دوم بود و هرچه به اواخر عمر این رژیم نزدیک میشویم، نقش حمایتهای خارجی بیش از پیش تقویت میشود؛ به گونهای که روابط آمریکا با شاه، در قالب «دستنشاندگی» قابلتعریف است. براین اساس، در حالی که شاه بیش از هر چیزی ابتدا به دنبال حفظ سلطنت خود و راضی نگاه داشتن آمریکاییها به منزله قدرت خارجیِ حامی بود، طرح توسعه و پیشرفت برای ایران دروغ بزرگ و حتی طنز تلخی است که اسناد تاریخی به خوبی گواه آن هستند. به عبارتی، اگر هم در برههای، شاه از اصلاح و توسعه دم میزد، ریشه آن را باید در نگاه آمریکاییها برای حفظ منافع خودشان دید. برای نمونه، انقلاب سفید به منزله محور برنامههای توسعهای رژیم، طرحی بود که با فشار آمریکا در ایران اجرا شد و در ابتدا، با مخالفتهای جدی شاه هم مواجه بود. توضیح آنکه اصلاحات مذکور وقتی در ایران مطرح شد که در سال ۱۹۶۱، «کندی» در آمریکا روی کار آمد و تنها راه حفظ دولتهای طرفدار غرب در جهان سوم(برای جلوگیری از غلتیدن آنها در دامن کمونیسم) را اجرای اصلاحات دانست؛ اما پیامد اجرای این اصلاحات که اصلاحات ارضی محور آن بود، برای ایران بسیار تلخ بود؛ زیرا ۱۴ سال پس از اجرای اصلاحات ارضی، یعنی در سال ۱۳۵۶، ایران از یک کشور خودکفا در تولید محصولات کشاورزی، مجبور شد ۱۴ درصد از نیازهای غذایی خود را از خارج وارد کند. پیامد دیگر اجرای اصلاحات ارضی، مهاجرت از روستاها به شهرها و گسترش حلبیآبادیها در شهرها بود و... .
جالب آنکه، بعدها در اسناد لانه جاسوسی آمریکا، سندی از آمریکاییها کشف شد که پیشبینی کرده بودند با توجه به عملکرد رژیم شاه، ایران تا سال ۱۳۷۵ در ردیف بدهکارترین کشورهای جهان قرار خواهد گرفت. در زمینه توسعه سیاسی و آزادیهای اجتماعی نیز وضع بهتر از حوزههای دیگر نبود؛ زیرا ثمره حکومت پهلوی در سالهای آخر عمر حکومت پهلوی، حذف احزاب سیاسی، تشکیل حزب فرمایشی رستاخیز و اجبار سیاسیون برای پیوستن به آن بود که این مسئله نشان میداد، شاه به توسعه سیاسی اعتقادی ندارد؛ بلکه تنها سعی میکند برای راضی کردن افکار عمومی ظاهر را حفظ کند که البته در همین هم ناموفق بود. «ایرواند آبراهامیان» درباره حزب رستاخیر و عدمموفقیت آن مینویسد که حزب میخواست نوعی دیکتاتوری نظامی کهنه را به صورت یک دولت توتالیترمآب درآورد، اما حزب رستاخیز به جای ایجاد ثبات، کل رژیم را تضعیف کرد و سلطنت را بیش از پیش از ملت جدا کرد؛ زیرا بسیج تودهها که آنها درصدد تحققش بود، فریفتن تودهها بود که به نوبه خود نارضایتی تودهای ایجاد کرد
🌐 مکتب سلیمانی
┈┈••✾•🌿🌺ح•✾••┈┈
پاسخ های کوتاه به مهمترین پرسش های سیاسی روز
🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️
#مکتب_سلیمانی
#قرارگاه_روشنفکری_مکتب_سلیمانی
@Maktabsoleimani313
آیا امام خمینی(ره) از ابتدا قصد تشکیل «نظام ولایی» را داشتند؟
نظام ولایی، پایه استحکام، بالندگی، شکوفایی و اقتدار کشور بوده و ضمن دفع تهدیدات گوناگون، در حوزههای مختلف با رهنمودهای ولی فقیه، دستاوردهای مهمی ایجاد کرده است.
تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران؛ اولاً نقش سیاسی و اجتماعی برای دین قائل نبودند و ثانیاً متأثر از ایدئولوژی لیبرالیسم، لازمه مردمسالار بودن را حذف خداوند و دین از عرصه زندگی و به ویژه حوزه سیاست، میدانستند.
امام خمینی(ره) نهضت خود را درست در نقطه مقابل این دو تصور رایج شروع کردند؛ به گونهای که ایشان در اولین بیانیه مبارزاتیشان در ۱۵ اردیبهشت ۱۳۲۳ با شروع بیانیه خود با آیه شریفه «قُلْ انَّما اعِظُکُم بِواحِدَةٍ أنْ تَقُومُوا لِلّهِ مَثنی وَ فُرادی» مردم را به قیام برای خدا فراخواندند؛ قیام برای خدا که مبتنی بر حضور مردم در صحنه باشد. دو نکته و گزاره اصلی در این آیه شریفه وجود دارد که دقیقاً در نقطه مقابل آن دو باور رایج قرار دارند و مورد تأکید امام(ره) بودند.
در ۲۲ مهر ۱۳۵۷ نیز ایشان در پاریس در مصاحبه با «فیگارو» برای اولین بار درباره نوع نظام سیاسی آینده از «جمهوری اسلامی» نام بردند و در توضیح خصوصیات آن فرمودند: «حکومت جمهوری اسلامی مبتنی بر ضوابط اسلام، متکی به آرای ملت» خواهد بود. جمهوریت نماد مردمسالاری و اسلامیت نماد خدامحوری. موفقیت در استقرار این الگو، به معنای رد ادعای معتقدان به جدایی دین از سیاست و اثبات این مسئله مهم است که خدامحور بودن با مردم سالار بودن منافاتی ندارد.
خلق این دستاورد در جامعهای که اکثریت آنها باورهای مذهبی دارند و خواهان حاکمیت دین در تعیین مقدورات خود هستند، بسیار حائزاهمیت است. اگر تصور کنیم حکومتی در ایران باشد که بتواند توسعه و رفاه ایجاد کند، اما نسبت به باورهای مذهبی مردم بیتوجه باشد، باز موردپذیرش مردم قرار نخواهد گرفت، اهمیت این دستاورد بیشتر روشن میشود. علاوه بر این، این نظام ولایی، پایه استحکام، بالندگی، شکوفایی و اقتدار کشور بوده و ضمن دفع تهدیدات گوناگون، در حوزههای مختلف با رهنمودهای ولی فقیه، دستاوردهای مهمی ایجاد کرده است.
🌐 مکتب سلیمانی
┈┈••✾•🌿🌺ح•✾••┈┈
پاسخ های کوتاه به مهمترین پرسش های سیاسی روز
🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️
#مکتب_سلیمانی
#قرارگاه_روشنفکری_مکتب_سلیمانی
@Maktabsoleimani313
دستاوردهای انقلاب اسلامی را چگونه میتوان تبیین کرد؟
بخش اول :
در این گزارش به سه سوال دستاوردهای انقلاب اسلامی را چگونه میتوان تبیین کرد تا برای نسل جوان ملموس شود؟ به نظر شما مهمترین این دستاوردها چیست؟ پاسخ داده میشود.
در گفتوگو با نسل جوانی که دوران انقلاب و جنگ را تجربه نکردهاند و امروز برخورداریها و سطحی از رفاه را تجربه میکنند، وقتی از دستاوردها و برکات انقلاب اسلامی با آنها بحث میکنیم، مدعی میشوند اینها که دستاورد نیست، اگر رژیم شاه هم ادامه پیدا میکرد، وضع کشور اینگونه بود یا اینکه میگویند همه کشورها در سالهای اخیر پیشرفت کردهاند، پس آنچه در ایران اتفاق افتاده، الزاماً کار خیلی برجستهای نیست. در مواجهه با اینگونه وضعیت باید به نکات زیر توجه داشت:
۱. دستاوردهای انقلاب اسلامی را نباید صرفاً به دستاوردهای مادی و ملموس محدود کرد؛ بلکه انقلاب افزون بر دستاوردهای مادی و محسوس، دستاوردهای معنوی و هنجاری هم داشته است؛ چه بسا این دستاوردها از حیث ماهوی و الهامبخشی اهمیتشان به مراتب بالاتر از دستاوردهای مادی بوده است. برای نمونه، انقراض سلسله منحوس پادشاهی ۲۵۰۰ ساله در ایران و تأسیس یک نظام دینی و ولایی که آرزو و آمال تاریخی انبیا و اولیای الهی بوده، آیا دستاورد کمی است؟! آیا همین دستاورد، پایه و ریشه بسیاری از دستاوردها و کامرواییهای ملت ایران در مقایسه با ملل دنیا نیست؟ اساسیترین و بزرگترین دستاورد انقلاب اسلامی، شکلگیری نظام ولایی و اصلاح و استحکام رابطه امام و امت بوده است. واقعاً میتوان همین یک دستاورد انقلاب را با ملاک و متر مادی به سنجش گذاشت؟ نظام ولایی امروز به پایه و الگوی الهامبخش انقلاب اسلامی در بین ملل مسلمان دنیا و ملل آزادیخواه دنیا تبدیل شده است. البته انقلاب اسلامی دستاوردهای معنوی فراوانی دارد که باید آنها را برای نسل جوان و جویای افتخار ملی با زبان روزآمد بازخوانی کرد. به راستی، برخورداری مردم از حق مشارکت سیاسی از پایینترین تا عالیترین سطوح، یعنی انتخاب رهبر و رئیسجمهور، آزادی بیان، آزادی انجمن، پاسداشت حقوق اقلیتها و قومیتها، گسترش معنویت، برانداختن نظام ارباب ـ رعیتی و ایجاد برابری فرصتها، قطع نفوذ خارجی و... که به برکت انقلاب اسلامی در دسترس ملت ایران قرار دارد، قابل مقایسه با داشتهها و سرمایههای معنوی مردم دنیا هست؟ آیا نباید قدردان این نعمت انقلاب اسلامی بود که در مجموع، به انسانیتر کردن روابط اجتماعی و شرایط زندگی کمک شایانی کرده است؛ به گونهای که هماکنون، ایران به لحاظ شاخص توسعه انسانی از سال ۱۹۹۰ تاکنون، بیشترین میزان رشد را در سطح منطقه داشته و در مقیاس جهانی نیز متوسط رشد ایران، بالاتر از متوسط رشد جهانی است. انقلاب اسلامی به دوران انحطاط ایرانیان پایان داد و عزت ملی، خودمختاری، اعتماد به نفس ملی و «ما میتوانیم» را جایگزین سرخوردگی، تحقیر ملی، ضعف نفس و «ما نمیتوانیم» کرد.
🌐 مکتب سلیمانی
┈┈••✾•🌿🌺ح•✾••┈┈
پاسخ های کوتاه به مهمترین پرسش های سیاسی روز
🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️
#مکتب_سلیمانی
#قرارگاه_روشنفکری_مکتب_سلیمانی
@Maktabsoleimani313
دستاوردهای انقلاب اسلامی را چگونه میتوان تبیین کرد؟
بخش دوم:
۳. اگر پیشرفت را پدیدهای خودبهخودی بدانیم، پس در زمان شاه هم باید پیشرفتهایی در کشور صورت میگرفت؛ زیرا همان زمان هم دنیا در حال پیشرفت بود و ایران هم باید به موازات دنیا دچار تحول میشد، اما این را که چرا این اتفاق در ایران صورت نگرفت، باید به نوع و کیفیت حکمرانی در زمان شاه مرتبط دانست؛ زیرا در زمان شاه، اراده و انگیزه چندانی برای پیشرفت درونزا و خدمت به مردم وجود نداشت.
۴. مقایسه وضعیت امروز کشور با کشورهای منطقه که در آنها انقلابی صورت نگرفته است نیز میتواند به ما در تبیین دستاوردهای انقلاب کمک کند. واقعیت آن است که ایران در چهل سال گذشته در مقیاس تاریخی، در ابعاد علمی، فناوری، نظامی و... پیشرفتهای قابلتوجهی داشته که مشابه آن در هیچ یک از کشورهای منطقه صورت نگرفته است.
۵. پرهیز از مطلقانگاری نیز باید موردتوجه باشد. واقعیت آن است که با وجود دستاوردهای درخشان انقلاب اسلامی، هنوز راههای نرفته و نواقصی در کشور وجود دارد که باید مرتفع شود. در تبیین دستاوردهای انقلاب، باید موظب بود که در دام مطلقانگاری و کمالپنداری گرفتار نشد و ضعفهای موجود را هم پذیرفت.
۶. این نکته مهم و کلیدی را باید در نظر گرفت که رویکردهای حاکم بر سیاست خارجی و حتی سیاست داخلی دوره پهلوی به گونهای طراحی شده بود که امکان پیشرفت در عرصههای بنیادین و علوم برتر را به ایران نمیداد؛ کما اینکه هنوز هم قدرتهای بزرگ به برخی از شرکای خود اجازه ورود به موضوعات علمی و صنعتی برتر دنیا را نمیدهند؛ اما انقلاب اسلامی با ایجاد استقلال سیاسی و بازگرداندن روحیه اعتماد به نفس مرزهای علمی نوین دنیا را درنوردیده است. انقلاب اسلامی در بسیاری از حوزههای راهبردی، ایران را در ردیف چند کشور اول جهان قرار داده است، مانند:
• ایران از نظر فارغالتحصیلان چهار حوزه علوم دانشی، فناوری، مهندسی و ریاضی در جایگاه پنجم جهان قرار دارد.
• ایران در رتبه هفتم رشد امید به زندگی از سال ۱۳۹۶ تا سال ۲۰۱۷ قرار دارد.
• در مرگ ناشی از مصرف مشروبات الکلی در رتبه اول(پایینترین میزان مرگ و میر) قرار دارد.
• ایران از رتبه دوم جهان در شاخص توسعه انرژی برخوردار است.
• رتبه چهارم را در تولید بنزین طبیعی دارد.
• ششمین کشور پیشرو در زمینه تولیدات فناوری نانو در دنیاست.
• ایران رتبه دوم در زمینه پیشرفتهترین کشورها در حوزه سلولهای بنیادین را دارد.
• ایران از نظر تولیدات زیست فناورانه در رتبه اول منطقه قرار دارد.
• رتبه اول دنیا در تولید فرش دستبافت، خاویار، زعفران، پسته و زرشک را داراست.
• رتبه اول رشد شاخص توسعه انسانی در جهان در چهار دهه اخیر برای ایران بوده است.
🌐 مکتب سلیمانی
┈┈••✾•🌿🌺ح•✾••┈┈
پاسخ های کوتاه به مهمترین پرسش های سیاسی روز
🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️🔸️
#مکتب_سلیمانی
#قرارگاه_روشنفکری_مکتب_سلیمانی
@Maktabsoleimani313
🔰وزارت بازرگانی آمریکا ۷ نهاد ایرانی را به فهرست سیاه خود اضافه کرد
۷ شرکت ایرانی که وزارت بازرگانی آمریکا علیه آنها محدودیتهای صادراتی جدید وضع کرده عبارتند از:
🔹۱- شرکت طراحی و ساخت موتورهای هوایی؛
🔹۲- نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی؛
🔹۳- سازمان تحقیقات و جهاد خودکفایی سپاه پاسداران انقلاب؛
🔹۴- شرکت اوج پرواز ما دو نفر؛
🔹۵-شرکت پرآور پارس؛
🔹۶-صنایع هوایی قدس؛ و
🔹۷- صنایع هوایی شاهد
#مکتب_سلیمانی
#قرارگاه_روشنفکری_مکتب_سلیمانی
@Maktabsoleimani313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📣 کلید جنت الاعلی امیر عالم بالا
🔺مداحی حاج محمود كريمى به مناسبت ولادت امام جواد عليهالسّلام
#مکتب_سلیمانی
#قرارگاه_روشنفکری_مکتب_سلیمانی
@Maktabsoleimani313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 نقارهزنیِ شب ولادت امام جواد در حرم رضوی
#مکتب_سلیمانی
#قرارگاه_روشنفکری_مکتب_سلیمانی
@Maktabsoleimani313
١١ بهمن ١٣۵٧، امام صبح فردا در تهران
🔹جمع زیادی از شیعیان لبنان با ارسال نامهای به مراجع قم اعلام کردند حاضرند در کنار ملت ایران با رژیم پهلوی مبارزه کنند و در این راه به شهادت برسند.
🔹ساعت ۵:٣٠ بعد از نیمه شب امامخمینی با یک فروند هواپیمای ایرفرانس فرودگاه پاریس را به مقصد تهران ترک کردند میلیونها استقبالکننده در مسیر حرکت امام خمینی در انتظار هستند.
🔹بیش از ١٢٠٠ آمریکایی با سه هواپیمای نظامی تهران را به مقصد کشور خود ترک کردند.
🔹امام خمینی در آستانه حرکت از پاریس به تهران از میهماننوازی اهالی منطقه نوفللوشاتو تشکر کردند.
🔹افسران، درجهداران و سربازان مرکز توپخانه و پایگاه موشکی اصفهان با نهضت اسلامی مردم ایران اعلام همبستگی کردند.
🔹سرهنگ رضا معتمدی رئیس شهربانی کرمان در جریان یک حمله مسلحانه مصدوم شد اما راننده و مأمور محافظ وی کشته شدند.
🔹یک هواپیمای نظامی حامل تعدادی از مستشاران نظامی آمریکا در حوالی نطنز سقوط کرد و همه سرنشینان آن کشته شدند.
💢فتنه صهیونیستها در مرزهای شمالی
🗣خبرنگار شبکه اسرائیلی با حضور در مرز آذربایجان به بررسی برخی جزئیات حضور صهیونیستها در آذربایجان پرداخته و گفت:
🔸در طول سفر خود در مرز ایران و جمهوری آذربایجان، دیگر فناوریهای اسرائیل که برای رصد مرز ایران به کار گرفته شده بودند را با چشمان خود دیدیم. برای نمونه دوربینهایی با دقت بالا و حسگرهای بسیار پیشرفته را مشاهده کردیم.
🔹این سامانهها از سوی یگانهای ویژه و عوامل اطلاعاتی اسرائیل پایش میشوند تا در برنامه هستهای ایران رخنه کرده و علیه برنامه هستهای آن بجنگند.
🔸در اسرائیل، ما چهل درصد سوخت خود را از جمهوری آذربایجان وارد میکنیم و در واقع یک پنجم جنگافزارهای ساخت اسرائیل به کشور الهام علیاف صادر شده است!
🔹اسرائیل دائماً خلبانان نیروی هوایی خود به همراه چند جنگنده اف۳۵ یا همان جنگندههای نسل پنج را در جمهوری آذربایجان نگه میدارد.
🔸این خبرنگار مدعی شده است برای ایران حضور عوامل اطلاعاتی اسرائیل در مرزهایش همانند چاقو در زیر گلوی این کشور است.
🔹اظهارات آخر این خبرنگار در صورتی است که ایران نشان داده حضور صهیونیستها را در محدوه امنیتی خود بر نمیتابد و با آن قاطعانه مواجه میشود که نمونه آخر آن برخورد با خرابکاری صهیونیستها در اربیل بود.
💢شاید کمتر از 25 سال
🔹«رژیم صهیونیستی ۲۵ سال آینده را نخواهد دید.». این جمله رهبر معظم انقلاب اسلامی به عنوان مهمترین و به یادماندنیترین جمله رهبر انقلاب اسلامیدر سال 1394 از نگاه مردم انتخاب شد.
🔸این روزها ناامنی و آشفتگی کمسابقهای در سرزمینهای اشغالی فلسطین به ویژه تلآویو باعث شد حتی خود صهیونیستها نیز موضوع نابودی رژیم را مورد اذعان قرار دهند.
🔰گزاره خبری:
🔹1ـ دانیل كانمن، محقق اسرائیلیـ آمریكایی (دانشمند مشهور و برنده جایزه نوبل اسرائیلی) گفته مشاهدات او نشان میدهد، کار اسرائیل تمام است. كانمن در تازهترین سخنان خود با هشدار نسبت به قدرتگیری گروههای تندرو و به شدت افراطی میگوید: «در برهه فعلی بیش از زمان جنگ ۱۹۷۳ میان اعراب و اسرائیل نگران رژیم صهیونیستی است.» کانمن به مقامات صهیونیست هشدار داده است: «چه اتفاقی افتاده، اینجا، جایی نیست که نوههای من بخواهند در آن زندگی کنند. وقتی دستگاه اجرایی به دستگاه قضایی نفوذ میکند، مسائل سیاسی وارد دستگاه قضایی میشود و بدون شک این پایان كار اسرائیل خواهد بود.»
🔸2ـ «ایهود باراک» نخستوزیر وقت رژیم صهیونیستی در روزنامه عبری «یدیعوت آحارانوت» نوشت: «در طول تاریخ، یهودیان بیش از 80 سال حکومت نکردهاند». قبل از او نیز «بنیامین نتانیاهو» در سال 2017 گفته بود که «من برای رسیدن اسرائیل به صد سالگی خود تلاش خواهم کرد اما این مسئله تضمینی نیست؛ چرا که تاریخ به ما آموخته هیچ حکومت یهودی بیش از 80 سال عمر نکرده است.»
🔰گزاره تحلیلی:
🔹1ـ اختلافات داخلی: این روزها مناطق اشغالی فلسطین از اختلافات داخلی میان احزاب و گروههای سیاسی رنج میبرد. تندروها در حال یكهتازی هستند و حتی میان تندروها نیز اختلافنظر زیاد است. از چهار هفته گذشته هر شنبه، بین 60 تا 110 هزار شهروند ساكن مناطق اشغالی علیه نتانیاهو دست به تظاهرات زدند و او را فاشیست و دیكتاتور خواندند.
🔸2ـ فصل انتقام: جنایاتهای تلآویو علیه فلسطینیها در بدترین شكل ممكن ادامه دارد و صهیونستها سالها بذر کینه در بین مسلمانان فلسطین افشاندند و اکنون فصل انتقام رسیده است. اگر بخواهیم اهمیت انتقام در تحولات فلسطین را درك كنیم، كافیاست بدانیم كه بیست و پنج سال پیش، مردی در حال بازگشت به خانه خود بود که توسط یک شهرکنشین با ضربات چاقو کشته شد. هفته گذشته، نوه 21 ساله او هفت شهرکنشین صهیونیستی را در قدس اشغالی به هلاكت رساند. البته آنچه در فلسطین اتفاق میافتد را نباید صرفا یک حس انتقام بلکه باید بخش اعظم آن را بر مبنای تفکری دانست که این روزها عینیتر و ملموستر شده و آن هم تفکر مقاومت است.
🔹3ـ افزایش قدرت مقاومت: رشد روزافزون قدرت محور مقاومت و پیروزیهای این محور در همه جبهههای داخلی و خارجی از جمله پیروزی بر تروریسم تکفیری در منطقه و همچنین موفقیت در تحمیل معادلات بازدارندگی، چالشهای حساسی برای اشغالگران به وجود آورده است که سران صهیونیست بهخوبی از آن آگاهاند و حتی آشکارا در این زمینه صحبت میکنند.
🔸4ـ بحرانهای اجتماعی: مهاجرت معکوس، فساد روزافزون در میان مسئولان اجرایی صهیونیست، فروپاشی مؤسسات نظامی و... از جمله مؤلفههایی است که برخی کارشناسان آن را از عوامل فروپاشی جامعه صهیونیست میدانند.
✍🏻فرهاد کوچکزاده
#گزارشروز
#مکتب_سلیمانی
#قرارگاه_روشنفکری_مکتب_سلیمانی
@Maktabsoleimani313
🇮🇷طرح| رهبرمعظم انقلاب: در دهه فجر بر سر در هر خانهای پرچم جمهوری اسلامی بزنید
🇮🇷#پرچم_ایران_بالاست
#مکتب_سلیمانی
#قرارگاه_روشنفکری_مکتب_سلیمانی
@Maktabsoleimani313
#السلام_علیک_یا_جواد_الائمه✋
ای انس و جان گدای تو یا حضرت جواد
شرمندۀ عطای تو یا حضرت جواد
دائم ز کار خلق گره باز میکند
دست گرهگشای تو یا حضرت جواد
#میلاد_امام_جواد(ع)
#میلاد_حضرت_علی_اصغر(ع)
#بر_همگان_مبارکباد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢مسیح علینژاد در گفتگو با اینترنشنال میگوید: کاخ سفید و دفتر مکرون و رهبران کشوران غربی از من میپرسند، الان انقلاب شما تمام شده و کسی در خیابان نیست، پس چرا نباید به میز مذاکره برگردیم؟ این ته دل منو خالی میکنه، این نگرانکنندهست!
بازداشت ۱۰ جوان شیعی؛
🔴 یورش نیروهای امنیتی سعودی به قطیف و العوامیه
◽️ صفحه توییتری "شبکه رسانهای انقلابیون نمر" گزارش داد که نیروهای امنیتی رژیم سعودی با تعدادی خودروی زرهی به منطقه قطیف و تعدادی از منازل شهرکهای "العوامیه" و "ام الحمام" یورش برد.
◽️ گزارشها حاکی از دستگیری ۱۰ جوان شیعی از اهالی این منطقه است.
👈 قطیف استان شیعهنشین در منطقه شرقی عربستان سعودی است که شیخ نمر باقر النمر از علمای شیعه عربستان که در سال ۱۳۹۴ از اهالی شهر العوامیه در این استان بود.
🌴الزامات ماندگاری حماسه ها
🔹#دهه_فجر دهه حماسه های متعدد است. ورود حضرت امام، حضور مردم در صحنه، بیعت همافران، پیروزی انقلاب اسلامی ایران و ...
برخی رازها و الزامات ماندگاری این حماسه ها را براساس بیانات مقام معظم رهبری در دیدار جمعی از فرماندهان نیروی هوایی می توان شمارش کرد:
1⃣. حرکت و خروش و بیعت بر اساس هدف
مقام معظم رهبری نیروی های جوان کنونی را شریک در بیعت همافران ۱۳۵۷ می دانند. دلیل آن ای است که "این بیعت، بیعت با شخص نبود؛ این بیعت، بیعت با هدفها بود، بیعت با آرمانها بود؛ بیعت با آن جهاد مقدّسی بود که امام فرمانده مقتدر آن جهاد بود. اینها آمدند نیروی هوایی را آوردند زیر چتر این فرماندهیِ مقتدر و باعظمت و شگفتیآفرین. این کار یک کار معنوی بود، لذا این کار جریان دارد؛ این کار یک قضیّهای نبود که حالا آن روز اتّفاق افتاد و تمام شد؛ نه، این کار در جریان است"
2⃣. حرکت بر اساس نیاز لحظه
حرکت بهنگام و در لحظه باعث ماندگار و اثربخشی جریان است.
"این حرکت، #نیاز_لحظه بود. من روی این قضیّه خیلی تکیه میکنم و بارها تکیه کردهام. ما همیشه باید در کارهای خودمان نیاز لحظه را درک کنیم. یک کارهایی وجود دارد که شما اگر الان انجام دادید، این به هدف اصابت میکند."
4⃣.ایمان و اطمینان به امدادهای غیبی
#امدادهای_غیبی متعدد است از جمله ضربه خوری دشمن از جایی که تصورش را نمی کند مانند ضربه از همافران تحصیل کرده در آمریکا.
مهم ورود و حرکت در جبهه حق است.
"اگر شما در میدان جهاد -هر جهادی؛ در هر دورهای یک جور جهاد لازم است؛ جهاد نظامی داریم، جهاد علمی داریم، جهاد تحقیقاتی داریم؛ همه جور جهادی- حضور داشته باشید و فعّال باشید، دشمن را شکست خواهید داد؛ چرا؟ چون خدای متعال این جور قرار داده که محاسبات دشمن غلط از آب در میآید، درست نمیتواند محاسبه کند، درست نمیتواند برآورد کند. امروز خود آمریکا هم دچار این مشکل «فَاَتاهُمُ اللهُ مِن حَیثُ لَم یَحتَسِبوا»"
4⃣.عمق داشتن حرکت ها
ماندگاری حماسه ها و حرکت ها به عمق و پشت داشتن و هدایت شدگی وابسته است.
حرکت های احساسی زودگذر و هیجانی مانایی ندارد.
البته ماندگاری این حرکت های عمقی را در هر زمانی به گونه ای می توان مشاهده کرد.
مقام معظم رهبری جهاد خودکفایی نیروی هوایی، خنثی سازی توطئه پایگاه تبریز و پایگاه هوایی شهید نوژه همدان و درخشش در دفاع مقدس را نشانه های عمق داشتن حرکت همافران می دانند.
"اینها استمرار همان حرکت اوّل است. اینکه من میگویم این حرکت، حرکت هیجانی نبود، به خاطر این است که این حرکت استمرار پیدا کرد و ادامه پیدا کرد در داخل نیروی هوایی. آن وقت همین روحیه و بصیرت موجب میشود که هم در نیرو و هم در کلّ ارتش، شهیدان برجستهای چهرهی خودشان را بنمایانند: شهید صیّادشیرازی، شهید بابایی، شهید ستّاری، شهید کلاهدوز و امثال اینها و هزاران شهدای دیگر"
5⃣.جهاد تبیین
به مرور زمان، حماسه ها اگر خوب تبیین نشوند، فراموش می شوند یا دشمنان با جنگ روایت ها حماسه ها را تحریف خواهند کرد."من میخواهم بگویم آن روز که این حرکت تاریخی نوزدهم بهمن در برابر امام انجام گرفت، اگر آن عکسی که از این واقعه منتشر شد منتشر نمیشد، یعنی این کار تبیینی اگر انجام نمیگرفت، این حادثه نه این جور ماندگار میشد، نه اثرگذار میشد؛ یک حادثهای بود مثل حوادث فراوان دیگری که اتّفاق میافتد و فراموش میشود. عامل ماندگاری و اثرگذاری این حادثه عبارت بود از همان قاب تصویر هنرمندانهای که از این منتشر شد."
6⃣. تهاجم ترکیبی
دشمنان برای از بین بردن حماسه ها حمله ترکیبی را در پیش می گیرند. راه خنثی سازی این طرح، #تهاجم_ترکیبی از طرف جبهه حق است.
"دشمنان از همه جهت یک حملهی ترکیبیِ دستهجمعی را شروع کردهاند.ما هم در مقابل بایستی حرکتمان حرکت ترکیبی باشد؛ از همه جهت بایستی تلاش کنیم. البتّه دفاع باید بکنیم امّا همیشه در موضع دفاعی نمیتوانیم بمانیم؛ این را باید توجّه داشت. این که من میگویم باید دفاع کنیم، خب دفاع یک کار لازم است امّا همیشه نمیشود در موضع دفاعی ماند؛ دشمن تهاجم میکند، ما هم باید تهاجم داشته باشیم."
#دهه_فجر
#جهاد_تبیین
#تهاجم_ترکیبی
#فجر۴۴
✍ #موسی_سلیمانی
تو دوران سلطنت رضاخان زنان عشایر رو مجبور کرده بودن تا به سگ های اصیل ارتش شیر خودشان را بدهند! و به هیچ عنوان شیر گاو و گوسفند را قبول نمیکرد! و سربازان هم کاملا نظارت میکردند!
قابل توجه حامیان زن زندگی آزادی و طرفداران پهلوی
منبع: کتاب سرزمینهای شگفت/ ویلیام داگلاس
#مکتب_سلیمانی
#قرارگاه_روشنفکری_مکتب_سلیمانی
@Maktabsoleimani313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥واکنش مادر شهید زبرجدی و خانواده شهید آرمان علیوردی به حضور رهبر انقلاب بر سر مزار این دو شهید
#مکتب_سلیمانی
#قرارگاه_روشنفکری_مکتب_سلیمانی
@Maktabsoleimani313