به کاندیداهای محترم ریاست جمهوری توصیه میکنم گزارش را با دقت مطالعه نمایند که از کلیدهای بازکردن قفل تولید کشور است. ۸۹.۷ درصد علت اصلی غیراثربخشبودن قوانین به ضعف در اجرا و ترک فعل مسئولان اجرایی مربوط میشود و تنها ۵.۵ درصد به شرایطی همچون تحریم و کرونا و... بازمیگردد و ۴.۷ درصد نیز به علت ضعف در قانون مرتبط است.
▼حرف روز
کارآمدی و امید به آینده
بیانات حکیمانه رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با نمایندگان مجلس شورای اسلامی نقطه عطفی در فرآیند انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ بهحساب میآید.
نکات تحلیلی: نقطه کانونی سخنرانی ایشان دمیدن روح امید به جامعه و مانند همیشه دفاع از ساختارهای نظام و کنار نهادن سایه ابهام و تردیدی بود که انتخابات را تحت تأثیر خود قرار داده بود. اعلام نتایج بررسی فرآیند تأیید صلاحیتها از سوی شورای نگهبان واکنشهای گوناگون و متعددی را در پی داشته است. آنچنانکه رهبر معظم انقلاب فرمودند این عکسالعملها از رویکردهای دلسوزانه تا مخالفینی که از اساس شورای نگهبان را قبول نداشتند، در برمیگیرد. نکته اساسی و یا شاید نقطه اشتراک همه و یا دستکم قریب بهاتفاق نقدهای وارده به شورای نگهبان، به مسئله رقابت و بهطورکلی رابطه این پدیده با مشارکت برمیگردد. روشن است که بین رقابت و مشارکت یک رابطه و اثرگذاری وجود دارد؛ اما به این معنا نیست که تنها متغیر تعیینکننده در خصوص مشارکت در انتخابات، رقابت است. رقابت یکی از این عوامل مؤثر در ترغيب مردم دراینباره به شمار میآید؛ به این معنا که تنوع کاندیداها چیزی نیست که مشارکت را تضمین قطعی بکند و یا فقدانش مشارکت بالا را بهطور اساسی فروبکاهد. هرچند رقابت در انتخابات پیش رو بهطور کامل منتفی نیست، بااینحال بایستی به نقش و تأثیرات متغیرهای دیگر نیز توجه کرد. بهعنوان نمونه امید مردم به بهبود شرایط یکی از عوامل مؤثر در این زمینه است. بررسی پیمایشهای متعدد نشان میدهد که مردم در پاسخ به این مسئله که چرا در انتخابات شرکت نمیکنند؟ پاسخ دادهاند که در صورت شرکت آنها در انتخابات، مشکل و دردی از مشکلات معیشتی و دردهای متراکم آنها برطرف نخواهد شد. معنای این واکنش اجتماعی به پدیده انتخابات، آن است که مردم دچار یاس و ناامیدی شدهاند و بایستی روحیه امید و اعتماد را به جامعه بازگرداند.
نکته پایانی: برای بهبود رویکردهای امیدوارانه به مردم و سوق دادن آنها به صحنه سیاست و صندوق انتخابات، لازم است مجموعهای از اقدامات مؤثر و هوشمندانه، طراحی و عملیاتی شود. راهکار اساسی و البته کوتاه نیز آن است که کاندیداها برنامههای قوی و واقعگرایانه و مدیران تحولخواه در معرض نگاه مردم قرار دهند. دراینباره بسیار اهمیت دارد که مسائل اصلی مردم (سامان دادن به اقتصاد و معیشت)، به مرکز ثقل برنامهها و تبلیغات انتخاباتی تبدیل شود. (نویسنده: عزیز غضنفری
@e_beman
▼گزارش روز
انتخابات درسآموز سوریه
«حموده صباغ» رئیس مجلس سوریه در کنفرانس خبری در دمشق با اعلام نتایج نهایی انتخابات ریاست جمهوری سوریه، گفت: «بشار اسد رئیسجمهور این کشور با کسب ۱۳ میلیون و ۵۴۰ هزار و ۸۹۰ رأی یعنی معادل ۹۵.1% بهعنوان رئیسجمهور جدید برای یک دوره هفتساله انتخاب شده است.
گزارههای تحلیلی: ۱- امروز بشار اسد محبوب سوریهاست و این محبوبیت در سطحی است که مثلث شوم عبری- عربی- غربی با تمام توان رسانهای و تبلیغاتی خود علیه او و کشورش به میدان آمد، اما نتوانست بر روی افکار عمومی این کشور علیه اسد تأثیر بگذارد. ۲- در این انتخابات ۷۸ درصد مردم مشارکت کردند و بیش از ۹۵ درصد آرا به سبد اسد ریخته شد. این مشارکت بالا و رأی قاطع به اسد، عملاً باعث تثبیت قدرت و حاکمیت سیاسی در سوریه میگردد و شکافهای اجتماعی سیاسی گذشته را برطرف میکند. ۳- بر کسی پوشیده نیست که رأی ۹۵ درصدی مردم سوریه به شکل قابلتوجهی معنادار است. این رأی نهتنها رأی به بشار اسد، بلکه قبل از آن رأی به مقاومت تلقی میگردد. به عبارتی بشار اسد امروز تبدیل به نماد مقاومت در سوریه شده و این پیروزی، مقبولیت این مشی و روش را نشان میدهد. ۴- رأی ۹۵ درصدی به بشار اسد، نتیجه اعتماد، اتکا و وفاداری به مردم، آنهم در شرایطی است که این مثلث شوم اجماع کرده بودند تا سوریه را از طریق تقسیم، به میدان منافع خود تبدیل نمایند. مردانگی، شجاعت و وفاداری اسد به منافع ملت سوریه، در کنار تکیه بر ظرفیت مقاومت ملی و منطقهای، شرایط را به نفع سوریه تغییر داد و به تعبیر رهبر معظم انقلاب بشار اسد را تبدیل به قهرمان جهان عرب نمود. ۵- نکته درخور تأمل این است که انتخابات کنونی در سوریه به شکل واقعی عرصه رقابت سیاسی مشروع میان بازیگران داخلی چند سال اخیر این کشور بود؛ به شکلی که بشار اسد با محمود احمد مرعی از چهرههای معارض داخلی و عبدا... سلوم عبدا... عضو حزب اتحاد سوسیالیست، به رقابت پرداخت و پیروز شد. این نشان میدهد دموکراسی به شکل حقیقی در این کشور اجرا شده است.
جمعبندی: نتیجه انتخابات سوریه درسآموز است؛ بهویژه برای کسانی که در منطقه اعتماد به غرب را بر اعتماد به مردم خود ترجیح میدهند. رأی مردم سوریه، ابتدا رأی به مقاومت بود؛ امروز مردم سوریه، دانسته تصمیم گرفتهاند به مقاومت و ایستادگی رأی دهند و بر استمرار این مهم بهعنوان تنها راه عبور از سختیها تأکید میکنند؛ و همچنین این مزد و پاداش کسی است که در مقابل دشمن، جانب مردم خود را گرفته و بر آنان تکیه میکند. (نویسنده: احمد بنافی
🆔 @Maktabsoleimani313
از قول و قرارها تا خبرهای انتخاباتی نامزدهای ریاست جمهوری
جلیلی: من طرح مفصلی دارم که ۷ میلیون مرزنشین به صادرکننده تبدیل شوند. برنامه ما در محورهای ساخت مسکن با حداقل یکمیلیون واحد در سال، طرحهای بازسازی بافتهای فرسوده و همچنین مسکن روستایی است. در سال 800 هزار ازدواج داریم که باید برای آنها مسکن تهیه کرد. بین اینستاگرام و توئیتر فرقی وجود ندارد، اگر محدودیتی هست، باید برداشته شود. ساختار اجرایی دولت نیاز به یک اصلاح جدی دارد. همتی: دولت آینده فقر را از بین میبریم. ما باید به مردم مبالغ قابلتوجهی یارانه مستقیم بدهیم. با ۱۰۰ یا ۲۰۰ هزارتومان مشکل مردم حل نمیشود. عوامل سیاسی در نظرات فنی حاکم شده است. ما تورم را ۸ تا ۱۰ درصد و رشد اقتصادی ۴ سال آینده را حداقل ۵ درصد پیشبینی میکنیم. معنا ندارد که همه توسعه و امکانات کشور در تهران و برخی شهرها متمرکز باشد. در ۴ سال میشود بسیاری از مشکلات اقتصادی را حل کرد مگر اینکه درگیر بحث سیاسی شویم. بانک مرکزی در دولت رأی ندارد، بنابراین من نقشی در تصمیمگیری دولت ندارم. رئیسجمهور گفتند اگر میخواهید در انتخابات بمانید نمیتوانید رئیس بانک مرکزی بمانید چون روی مسائل پولی ارزی تأثیر میگذارد. دو روز است در بانک مرکزی نیستم و دکتر کمیجانی، قائممقامم کارهای بانک مرکزی را انجام میدهد. رئیسی: آنچه من را وادار به حضور در عرصه انتخابات کرد، مشکلات اقتصادی، ناامیدیها و شرایط بازار برای تولیدکننده و مصرفکننده بود. ما باید جلوی خلق پول را بگیریم، زیرا نقدینگی سیل بنیانکن است؛ دولت پرهزینه اداره میشود، معتقدیم امکان کاهش جدی نرخ تورم و گرانی وجود دارد. مشکلات موجود را حاصل بیبرنامگی و عمل نکردن به برنامه میدانم. سه برنامه را برای کاهش هزینهها در نظر گرفتیم؛ کنترل تورم، تأمین مسکن و نظام سلامت. رضایی: خانه داری را شغل میدانیم و به بانوان خانهدار حقوق خواهیم داد. من از ۲۵ سال قبل اقتصاد خواندهام و سمت استاد تمامی این رشته را دارم و اگر این نبود، از اقتصاد حرف نمیزدم. در دولت ما هیچ تصمیمی بدون پژوهش انجام نخواهد شد و اینگونه نیست که مردم را به بورس بیاوریم و بعد از برطرف کردن مشکلاتمان از جیبشان، آنها را به حال خود رها کنیم. من با ۱۵ کشور همسایه ایران، اتحادیه اقتصادی تشکیل میدهم. زاکانی: با هر ۶ نامزد دیگر به شکل جدی ولی با اخلاق رفتار میکنم و آرزوی موفقیت برای هر یک از ۵ نامزد جبهه انقلاب را دارم ولی تمام تلاش خود را میکنم که خودم باشم چراکه ایده خود را ایده برتر میدانم. هرکسی شعار بدهد دولت هیچکاره است، نشانه بیکفایتی اوست. دولت من دولت غلامان حلقهبهگوش و ژنرالهای خسته نیست. دوران بخور در رو هم برای رانتخواران را خاتمه میدهیم. یک کابینه از مفسدین را به دستگاه قضایی معرفی خواهم کرد.
🆔 @Maktabsoleimani313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 حاج قاسم سلیمانی: نظام اگر آسیب دید، نماز آسیب میبیند، دین آسیب میبیند؛ به این دلیل امام حفظ نظام را اوجب واجبات و واجب تر از نماز دانستند.
🆔 @Maktabsoleimani313
6.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
خاطرات فرزند شهید سردار سلیمانی❤
@Maktabsoleimani313
💠 انتخابات #لیله_القدر نظام اسلامی است...
⭕️#رهبرمعظم_انقلاب
#ما_منتظر_انتخاباتیم
#دولت_جوان_انقلابی
#حضور_آگاهانه
#انتخاب_هوشمندانه
🌷
@Maktabsoleimani313
#حاج_قاسم
#خاطره_ناب
🔶 حاج قاسم و
کاندیدا شدن...🔶
🔵تقریبا دوماه قبل ازشهادت
حاج قاسم درجایی باهم بودیم
و من به ایشان گفتم:
اجازه دهید که ما ازحالا برای
نامزدی شما درانتخابات ۱۴۰۰
کار کنیم وشما بعنوان نامزد
جریان انقلابی به میدان آمده
وکاندیدا شوید.
حاج قاسم لبخندی به من زد و
گفت:
من مرد میدانی هستم که باید
چهار دیواری دور کشور را
حفظ کنم؛من نبایداجازه دهم
بیگانه از این چهاردیواری
به کشور بیاید؛ ماموریت من
این است.
از این شوخیها با من نکن.
🔹راوی: محمدمهدی زاهدی
@Maktabsoleimani313