حرف روز
✅میوه مقاومت!
اظهارات طرفهای مذاکره کننده در وین حکایت از پیشروی مثبت مذاکرات در مسیر نقشه راه طراحیشده ایران دارد.
نکات تحلیلی:
1️⃣جمهوری اسلامی در شرایطی با اعضای ۱+۴ وارد گفتوگو شده که ضمن آنکه تمامی ظرفیتهای ملی و بینالمللی را برای پشتیبانی از دیپلماسی به میدان آورده، بهتمامی الزامات برای حمایت از مذاکرهکنندگان پایبند بوده و پیام متعارض به طرف مقابل منتقل نکرده است. خاستگاه جمهوری اسلامی در مذاکره با ۱+۴ بر مبنای دو مؤلفه توان چانهزنی و تجربه اندوخته شده از گذشته شکل گرفته است.
2️⃣جمهوری اسلامی در پس تجربه اندوخته شده و متراکم در دوران پسابرجام بهخوبی آموخته است که باید در مذاکرهای قدم بردارد که در آن دست برتر را برای چانهزنی با طرف مدعی در اختیار داشته باشد. به عبارتی این تجربه برای ایران از این حیث درسآموز بوده که نباید از مذاکرهای انتظار انتفاع داشت که در آن توانی برای گفتگو در اختیار ندارد.
3️⃣تجربه آنچه بر ایران در دوران اوباما و ترامپ گذشت بسیار درسآموز بوده است. تجربه دوران اوباما در بدعهدی و یکطرفه کردن برجام، اکنون توجیه کننده شرطگذاری ایران برای راستی آزمایی رفع تحریمها در مذاکرات گردیده و در کنار آن خروج یکجانبه ترامپ از برجام، شرطگذاری ایران برای اخذ تضمین از آمریکا را منطقی نموده است
4️⃣- مقاومت جمهوری اسلامی و اتخاذ ابزارهای لازم برای دیپلماسی در حال پاسخ دادن است. اکنون مقاومت ملی، آمریکاییها را وادار به پذیرش کلیات شروط ایران نموده و مذاکره بر سر جزئیات آن در حال انجام است؛ اگر طرف مقابل اراده لازم را برای توافق بر مبنای اصول منطقی، مستدل و ابتکاری ایران که تأمینکننده منافع اعضای برجام است، داشته باشد، توافق دستیافتنی خواهد بود. برای جمهوری اسلامی توافقی مطلوب است که تضمینکننده انتفاع اقتصادی باشد و این صرفاً از طریق راستی آزمایی رفع تحریمها میسر است. دستیابی به این مهم درگرو این است که اقدامات عملی ایران در فریز بخشهای مرتبط با هستهای، پسینی باشد و نه پیشینی؛ به زبان ساده اقدامات عملی ایران بایستی بعد از رفع تحریمها از سوی طرف مقابل آنهم با فاصله زمانی و پس از راستیآزمایی ایجاد انتفاع اقتصادی صورت گیرد؛ چیزی که اکنون کیفیت و جزئیات آن محل چانهزنی است.
🔰نکته راهبردی:
اگر ملت بدون تأثیرپذیری از عملیات رسانهای دشمن، از موضع عزتمندانه تیم مذاکرهکننده کشورمان پشتیبانی کند و همزمان اجازه داده نشود اقتصاد نیز با فرازوفرودهای مذاکره پیوند خورده و شرطی شود، میتوان میوه مقاومت را در آینده نزدیک چید.
✍️#احمد_بنافی
🔰راهکار همراهی جامعه با حذف ارز ترجیحی
«محمد اسماعیل کوثری» نماینده تهران در مجلس و از حامیان حذف ارز ترجیحی گفت: «رئیسجمهور، هنگام دفاع از لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ و از پشت تریبون مجلس اعلام کردند که موضوع حذف ارز ترجیحی را نزد حضرت آقا مطرح کردهاند و ایشان فرمودهاند: نظر مجلس در این ارتباط اخذ شود. من میگویم هنوز به نتیجه نرسیدهایم. واقعیت این است که اعتراضها به افزایش قیمت بنزین به دلیل عملکرد بد دولت وقت بود و اگر اشتباهات آنان را مرتکب نشویم و بتوانیم مردم را قانع و توجیه کنیم، آنان همکاری خواهند کرد و شاهد تجمعات اعتراضی مردم نخواهیم بود».
👈 خبر خوش صبح جمعهای از رئیسجمهور!/
رئیسجمهور صبح جمعه در توئیتی نوشت: «هرچند پیگیری برای رفع تحریمها دستور کار جدی دولت است، اما در دولت سیزدهم تلاش برای خنثیسازی تحریمها موکول به مذاکرات نشده است. امروز و در همین شرایط تحریم، فروش نفت ما بهقدری افزایش داشته که دیگر نگرانی نداریم و درآمد حاصل از آن نیز در حال بازگشت به کشور است».
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
انتقام نزدیک است...!
#حاجقاسم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▪#یاحضرت ام البنین ادرکنی!
▪بی علمداری و داری
▪ سر دوشت" عَلمی
▪آنقدَر "فاطمه"هستی
▪که نداری"حَرَمی".
▪وفات حضرت ام البنین
▪سلام الله علیها تسلیت باد
🍃◾️🍃◾️🍃
🌴پیام های تقارن سالروز فرار شاه و تکریم مادران و همسران شهدا
🔹۲۶ دی سالروز جشن مردم ایران به مناسبت فرار شاه است. امسال این روز با سالروز رحلت حضرت ام البنین و روز تکریم مادران و همسران شهدا تقارن یافته است.
این تقارن پیام های متعددی دارد:
✅. نقش تربیتی مادران شهدا در تربیت نسلی که سلطنت شاهنشاهی را فرو ریختند، مهم است.
✅. صبوری و پایداری خاندان شهدا، نقش آفرین در استمرار این مسیر است.
✅.مبارزه با استعمار و استکبار بدون حضور مادران رزمندگان و خاندان شهدا ممکن نیست
✅.انتقال فرهنگ ایثار و ظلم ستیزی به دختران، مادران و نسل آینده با تجلیل و تکریم در خور شان مادران و خاندان شهدا میسر است.
#موسی_سلیمانی
🔰خیاطیان: بحرانیترین مسئله کشور، آب رَفتِ اعتماد عمومی است
رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک در صفحه شخصی خود نوشت: «در گفتمان انقلاب اسلامی، "مردم" گرانیگاه سیاست و حکمرانی به شمار میآیند و اساساً در نظریات توسعه نیز "سرمایۀ اجتماعی"، هستۀ مرکزی فرایند توسعه است. در صورتبندی چالشها و ابرچالشهای پیش روی نظام حکمرانی کشور، هرکسی از ظن خود به مورد خاصی اولویت میدهد؛ یکی مسئلۀ رکود تورمی، دیگری منابع طبیعی، آنیکی پیری جمعیت و نگاهی، روابط دیپلماتیک. ولی بهزعم من در میان مسائل و معضلات، آنچه تا ماههای گذشته، بحرانیتر از همه مینمود، فرسایش سرمایۀ اجتماعی و آب رَفتِ "اعتماد عمومی" بود و چقدر خوب که رئیسجمهور محترم و دولت مردمی با تشخیص دقیق مسئله، جهتگیری سیاستگذاریهایش را در راستای غلبه بر این نقیصه تنظیم کرده است. رجوع به مردم، هم پیشنیاز اثربخشی سیاستها و تصمیمات است و هم پیششرط دولتمردی و تصدی مسئولیت در نظام اسلامی».
حرف روز
🔰همافزایی راهبردی و دوگانگی در تحلیل!
دولت سیزدهم روزهای پرکاری را پشت سر میگذارد؛ سفرهای داخلی رئیسجمهور محترم و اعضای دولت به همراه تحرک و پویایی امیدبخش در ساحت دیپلماسی خارجی و ریلگذاریهای زیرساختی در حوزههای موردنیاز مردم نشانگانی برای حرکت درست و نویدبخش آیندهای روشن است؛ اما برخی جریانهای سیاسی و رسانهای، بدون توجه به حجم انباشته مسائل و میراث مصائب دولت گذشته برای دولت کنونی، بهگونهای تحلیل میکنند که گویی وضعیت موجود محصول عملکرد دولت رئیسی است. این رویکرد دوگانه در تحلیل مسائل از سوی افراد و جریانهای غربگرا از این هم فراتر رفته و به تخطئه نگاه راهبردی دولت به شرق نیز کشیده شده است!
👇نکات تحلیلی:
1️⃣- پارهای از افراد و جریانهای سیاسی غیرهمسو با دولت، بدون توجه به اقتضائات و ویژگی شرایط امروز، با نق زدنهای گاه عاری از منطق، حاضر نیستند به دولتی که تنها چهار ماه از روی کار آمدن آن میگذرد، فرصت دهند؛ درحالیکه همین افراد و رسانههای اصلاحطلب منتقد وضع موجود و دولت سیزدهم، دو سهسالگی دولت سابق تیتر میزدند، دولت یازدهم هنوز مشغول آواربرداری از عملکرد سوء دولت دهم است
2️⃣امروز نگاه سیاسیای که سفر رئیسجمهور به مسکو را به مذاکرات وین و دغدغههای مقطعی تقلیل میدهد، قطعاً تصویری مغایر با ماهیت این سفر ترسیم میکند و هدفی والا به نام «همافزایی استراتژیک» میان تهران و مسکو یا تقویت راهبرد 25 ساله با چین را در سفر وزیر خارجه به پکن نادیده میگیرد؛ بیشک تقلیل دادن ابعاد، اهداف و سیاستهای دولتی که در وسط میدان است، برخلاف منافع و مصالح ملت است
3️⃣ جریان متمایل به غرب قطعاً علاقهای ندارد که روابط ایران با روسیه و چین در شکل گسترده برقرار شود تا طرفین بتوانند از مزایای این رابطه به نفع منافع ملی خود استفاده کنند. علت اصلی هوچیگری غربگرایان این است که ایران را در مدار غرب نگه دارند! این در حالی است که پس از 15 سال تجربه مذاکره با غرب، دستاورد ملموسی برای ملت ایران حاصل نشده است.
🔰نکته راهبردی
آمریکاییها در فروپاشی بازیهای راهبردی بازیگران مستقل از خود، با توسل به بازیهای تاکتیکی، استاد هستند. باید مراقب بود و با عقلانیت و منطق استراتژیک به منحنی ایجاد، تقویت و حفظ روابط با بازیگران راهبردی در راستای قدرت مانور بینالمللی سیر صعودی داد. یکی از راهکارهای مهم در قبال این مسئله، همگرایی با بازیگرانی است که غرب نسبت به آنها نیز نگاهی تهدید محور دارد.
✍️#فتحالله_پریشان
♦️سهام عدالت ۱۰ میلیون جامانده سال بعد اجرایی میشود
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس:
🔹سهام عدالت قانون جداگانه خودش را دارد و بودجه معمولا برای امور جاری کشور مثل دخل و خرج دولت و پروژههای عمرانی تنظیم میشود. سهام عدالت قانون خودش را دارد و از بودجه جداست.
🔹بر اساس آمار ۲۰ میلیون جامانده سهام عدالت داریم و درصددیم برای ۱۰ میلیون نفر منابع را در نظر بگیریم و برای سال آینده سهام عدالت آنها برقرار شود./باشگاه خبرنگاران