کاهش ضایعات غذایی: راهکاری برای امنیت غذایی و حفظ محیط زیست
✍🏻رشد سریع جمعیت و مصرف گرایی دلیل اصلی افزایش تقاضا به موادغذایی است و فشارهای فزایندهای بر امنیت غذایی ایجاد میکند.
از طرف دیگر، از بین رفتن موادغذایی و ضایعات محصولات کشاورزی تاثیر قابل توجهی بر ناامنی غذایی دارند.
براساس گزارشی که توسط برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد و موسسه منابع جهانی ارائه شده ، سالانه یک سوم کلیه موادغذایی تولید شده در سراسر جهان از بین میرود که نیمی از موادغذایی تلف شده در سطح خانواده ها است.
طبق گزارش شاخص ضایعات غذایی، حدود ۱.۰۵ میلیارد تن مواد غذایی در سال ۲۰۲۲ در جهان هدر رفت.
در کشورهای با درآمد پایین، اتلاف موادغذایی در مراحل اولیه زنجیره غذایی است در حالی که در کشورهای توسعه یافته و صنعتی، بیش از 40 درصد دور ریز موادغذایی در سطوح خرده فروشی و مصرف کنندگان نهایی اتفاق میافتد.
تلفات و پسماند غذایی به طور غیرمستقیم با تاثیرات محیط زیستی گستردهای مانند فرسایش خاک، جنگلزدایی، آلودگی آب و هوا همراه است .
یکی از این راهکارها که معمولا مغفول مانده است، مدیریت پسماند غذا است، اگر میزان مواد غذایی هدر رفته در سطح جهانی ۱۵ درصد کاهش یابد، ۱۱۰ میلیون نفر از افراد مبتلا به سوء تغذیه مزمن میتوانند تغذیه شوند.
شناخت جایگاه و علل امنیت غذایی و تغذیهای در ایران برای تضمین پایداری توسعه اقتصادی بسیار مهم است. با وجود ناامنی غذایی موجود در ایران، میزان قابل توجهی از غذا در کل زنجیره تامین موادغذایی از تولید تا مصرف به هدر میرود.
به گفته محققین، ضایعات موادغذایی در سطح خرده فروشی و مصرف در ایران برابر با تمام موادغذایی مورد نیاز برای مبارزه با سوء تغذیه در سراسر کشور است.
روش های کاهش پسماند که به طور علمی مورد پژوهش قرار گرفته و نتیجه بخش بوده است:
1️⃣هدر رفت غذا به دلیل عدم مهارت کافی در پخت و پز و به کار نبردن روشهای موثر برای ذخیره موادغذایی در مصرف کنندگان، بنابراین مهارت در پخت و پز میتواند باعث کاهش دورریز شود
2️⃣اهمیت ویژه نحوه نگهداری و ترتیب قرار دادن محصولات در یخچال و کابینت طبق تاریخ انقضا.( قرار دادن محصولاتی که دارای نزدیکترین تاریخ انقضا هستند در جلوی درب یخچال)
3️⃣کمبود دانش در مورد نحوه صحیح نگهداری و ذخیرهسازی غذا منجر به اتلاف موادغذایی و ایجاد پسماند غذایی میشود
4️⃣عادتهای یادگیری که منجر به جلوگیری از اتلاف موادغذایی میشود به عنوان مثال، منجمد کردن غذایی که بلافاصله خورده نمیشود
5️⃣داشتن لیست خرید و خرید سبز باعث کاهش هدر رفت می شود
6️⃣اما بیشترین اثر بر رفتار کاهش پسماند غذا، داشتن نگرش محیط زیستی است. افرادی که دغدغه بیشتری به مشکلات محیط زیستی و نگرش مثبت محیط زیستی دارند، تمایل بیشتری به رفتار محیط زیستی دارند و کاهش پسماند غذا، یک وظیفه شهروندی برای آنان است.
بنابراین باید دغدغهمندی شهروندان را به مسایل محیط زیستی افزایش داد و سهم دور ریز غذا در هدر رفت منابع و فشار بر محیط زیست را آگاهی داد تا شهروندان به مدیریت پسماند غذا حساسیت بیشتری پیدا کنند.
پ ن: متوقف كردن خريد آنچه كه به آن نياز نداريم را خريد سبز گويند
#یادداشت
#محیط_زیست
#پسماند_زباله_نیست
✅کانال واحد گردشگری و محیط زیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
8.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مازندران ، نوشهر ، دریاچه ارواح😧😍
#طبیعت_گردی
#iraninreality
✅کانال واحد گردشگری و محیطزیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
سموم پایدار، تهدیدی برای انسان، حیوانات و محیط زیست/
زیر درخت گردو چیزی سبز نمیشود!
✍🏻سموم (آفت کشها و علفکش ها) آلایندههای پایدار در محیط زیست هستند که در اندام ها و زنجیره های غذایی انباشته میشوند و برای انسان، حیوانات، گیاهان و اکوسیستم خاک و آب سمی بوده و دارای اثرات مزمنی مانند اختلال در سیستم تولید مثل، ایمنی و غدد درون ریز و همچنین سرطان زا هستند.
این سموم، مولکولها، بافتها و اندامهای بیولوژیکی گیاهان را تحت تاثیر قرار میدهند و موجب اختلالات میشوند. همچنین این آلایندهها هنگامی که در سیستمهای آبی منتشر میشوند آنها را نیز تحت تاثیر قرار میدهند که می تواند بر سلامت گیاهان و جانوران تاثیر منفی بگذارد.
امروزه بدنبال پيامدهای حاصل از مصرف علفكشها و كاهش تدريجی محصولات زراعی، روشهای بيولوژيكی و ارگانیک قابل قبولی در رابطه با كنترل علفهایهرز شناسايی شده است.
شاید شما هم شنیده باشید که "زیر درخت گردو چیزی سبز نمیشود"
اما این موضوع دلیل علمیای دارد که همین دلیل به عنوان یک روش ارگانیک برای مبارزه با علفهایهرز و جایگزین مناسبی برای علفکشها است. اندامهای مختلف گياهی شامل برگها، ساقهها، پوست درخت، پوست ميوه، ريشه ها و ... در بعضی گیاهان موادی شیمیاییای ترشح میکنند که عمدتا اثر منفی داشته و مانع رشد گیاهان دیگر میشود که به آن اثر آللوپاتی (Allelopathy) یا دگردیسی می گویند.
از برگها، ساقه، پوست ميوه، درون پوست درخت و ريشههای گردو ماده شیمیاییای ترشح میشود که ژوگلان نام دارد که مانع رشد بعضی گیاهان زیر این درخت می شود. اما این بدان معنا نیست که هیچ گیاهی زیر درخت گردو سبز نشود و رشد نکند. بعضی گیاهان مانند چغندر، لوبيا، ذرت، پياز، هويج، كدو، گيلاس، بنفشه، ياس ، اقاقيا، صنوبر، بلوط، گلابی به ژوگلان مقاوم هستند و بعضی گیاهان مانند گوجه فرنگی، سيب، سيب زمينی، فلفل، بادنجان، كلم، توتون، اطلسی، داوودی نسبت به آن حساس هستند.
خاصیت آللوپاتی در گیاهان دیگری مثل آفتابگردان، سماق چینی، ذرت خوشهای یا سورگوم، تنباکو، برنج، نخودفرنگی، چاودار، اسطوخودوس، کلزا و ماشک و .... نیز وجود دارد.
امروزه کوششهای زیادی برای بکارگیری عملی از خاصیت آللوپاتی در کنترل علفهای هرز انجام میشود، که به عنوان یک ابزار برای کاهش مصرف سموم علفکش است. بدین ترتیب که با دُزهای متفاوت از عصاره این گیاهان در مزارع به کنترل علفهایهرز میپردازند.
#محیط_زیست
#حفظ_محیط_زیست
#مبارزه_غیرشیمیایی_باآفاتت
#یادداشتعلمی
✅ کانال گردشگری و محیط زیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
⭕جذب ۱۲ میلیون گردشگر در نیمه اول پنجمین دوره فصل ریاض
🔶پنجمین دوره از رویداد «فصل ریاض» که در ۱۲ اکتبر ۲۰۲۴ آغاز شد و قرار است تا مارس ۲۰۲۵ ادامه یابد، تا به امروز بیش از ۱۲ میلیون گردشگر به عربستان جذب کرده است. رویداد فصل ریاض ۵ مجموعهی چشمگیری از فعالیتها از جمله کنسرتها و نمایشگاههای هنری، اجراهای تئاتری و جشنوارهها و نمایشگاههای فرهنگی را در خود دارد.
🔷پنجمین دورهی این رویداد ۷.۲ میلیون متر مربع وسعت دارد و ۱۴ منطقه سرگرمی و ۱۰ جشنواره و نمایشگاه را در بر میگیرد. یکی از ویژگیهای بارز رویداد فصل ریاض ۵، منطقه کورشول است که تجربهای زمستانی را به قلب صحرا آورده است. این جاذبه به بازدیدکنندگان اجازه میدهد تا از فعالیتهای برفی و فضای زمستانی اروپایی لذت ببرند.
🔶رویداد فصل ریاض به محرکی کلیدی در صنعت گردشگری در عربستان سعودی تبدیل شده و به طرح «چشمانداز ۲۰۳۰» برای تنوع بخشیدن به اقتصاد و کاهش اتکا به نفت کمک میکند. این رویداد با جذب میلیونها بازدیدکننده رونق اقتصادی قابل توجهی را با خود به ارمغان آورده است.
#گردشگری
#عربستان
#صنعت_گردشگری
🔍 منبع: TTW
✅کانال واحد گردشگری و محیط زیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
⭕ اختلاف نظر رئیس انجمن صنفی خدمات مسافرتی ایران با وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی
🔷حرمتالله رفیعی مجمع شورای تشکل های کشور و رئیس انجمن صنفی خدمات مسافرتی ایران در رابطه با وضعیت گردشگری داخلی کشور گفت: خدمات ملی گردشگری در ایران گران است. در مقایسه با همه کشورهای دنیا هر چقدر ارزش پول ملی ایران ریزش پیدا میکند و ارزش ارزهای افزایش پیدا میکند و میکند هزینههای خارجی ما هم افزایش پیدا میکند و ما با هیچکدام از اینها نمیتوانیم رقابت کنیم و اینکه ما اعلام کنیم ۶ میلیون گردشگر خارجی داریم، واقعی نیستیم. . ۶۰۰ هزار گردشگر خارجی هم نداریم.
🔶 آنهایی که ایران سفر میکنند، به گردشگر میپردازند. اصلاً گردشگر خارجی به ایران نمیآید و آنها هستند که به عنوان ورودیهای میزنند که در حال رفت و آمد و به ایران هستند.
🔷انجمن صنفی دفاتر مسافرتی ایران افزود: تا هزینه سفر و مراکز اقامتی مدیریت نمیشود و میخواهد ایرلاینها را در هر ساعتی که به ازای هر ساعت پرواز میکند، بیش از صد دلار در ایران میگیرند. به سرانجام نمیرسد و باید برای این موارد و نسق یافت شود.
🔶پیشتر سیدرضا صالحیامیری شنبه ۸ دی در جریان سفر به جزیره کیش و بازدید از زیرساختها و تاسیسات گردشگری و اماکن اقامتی و هتلهای مختلف این جزیره، در جمع خبرنگاران اظهار کرده بود:آمار گردشگران خارجی در حال حاضر ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر است اما طبق برنامه باید به ۱۵ میلیون نفر برسیم که این موضوع نیازمند امکانات و زیرساختهایی مانند هتل و ایرلاین است، در این رابطه وزارت راه و شهرسازی و سایر دستگاههای اجرایی در حال مشارکت و تلاش برای بهبود شرایط و ارتقا وضعیت موجود هستند.
✍️مسئله و سوال اصلی اینجاست که آیا منبع دقیقی برای بررسی ورود گردشگران وجود ندارد و این دو بزرگوار از کدام منبع آمار را اعلام میکنند که باهم در تضاد میباشد؟
#صنعت_گردشگری
#گردشگری
#یادداشت
✅کانال واحد گردشگری و محیط زیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
6.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مجموعه گنجعلی خان ، کرمان
مجموعه گنجعلی خان یکی از زیباترین آثار دوران صفوی است که به یادگار مانده است. میدانی در وسط بافت قدیم کرمان،در اطراف آن بازار، حمام،کاروانسرا، آب انبار و مسجد و ضرابخانه قرار گرفته،و در یک طرف میدان حجره های تجاری،و در سه طرف دیگر آن بازار بزرگ کرمان که می توان گفت طولانی ترین راسته بازار در ایران است.این میدان هم به لحاظ معماری بیشباهت به میدان نقش جهان اصفهان و میدان امیرچخماق یزد نیست. هر قسمت این بازار زمان یکی از فرمانروایان حکومتی ساخته شده به همین خاطر گذر 600 سال تاریخ با قدم زدن در آن مشاهده خواهیم کرد.
#گردشگری_تاریخی
#iraninreality
✅کانال واحد گردشگری و محیطزیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
⭕ ۱۰ گرایه برتر گردشگری نسل هزاره و زد در سال جدید
🔷سازمان گردشگری تایلند ۱۰ گرایش کلیدی را شناسایی کرده است که رفتارهای گردشگری نسل زد و هزاره را در سال ۲۰۲۵ شکل خواهد داد. این گرایشها بر تمایلات جمعیتی جوان، آگاه به مسائل اجتماعی و تجربهمحور تأکید دارند که به انعطافپذیری، تعامل با جوامع محلی و ارتباطات فرهنگی اولویت میدهند.
🔶این ترندها شامل تأثیر رسانههای اجتماعی، گردشگری کنسرت، گردشگری ورزشی، دورکاری در سفر، گردشگری غذایی، سفر گروهی، گردشگری سینمایی و تلویزیونی، تغییر فعالیتهای شبانه (Nightlife) و شهرگردی است. در شهرگردی، گردشگران بهجای اقامت طولانیمدت در یک شهر، سعی میکنند در یک سفر از چندین شهر مختلف بازدید کنند.
#گردشگری
#نسل_زد
#تایلند
🔍 منبع: TTW
✅کانال واحد گردشگری و محیط زیست مؤسسه مصاف
@masaftourism