در سیل استان سیستانوبلوچستان چندین سد آبگیری شدند
🔹 بارندگیهای هفته گذشته باعث شد سدهای مخزنی پیشین در شهرستان سرباز با حجم ۱۷۵ میلیون متر مکعب، سدزیردان در منطقه دستیاری چابهار باحجم مخزن ۲۰۷ میلیون متر مکعب سد شی کلک در شهرستان چابهار با حجم ۱۰ میلیون متر مکعب و سدخیر آباد نیکشهر با حجم ۲۷ میلیون مترمکعب آبگیری و سرریز شود.
همچنین این بارشها باعث آبگیری و سرریز سدهای تغذیهای سارادان ایرانشهر وشمس آباد سراوان و افزایش آب سد ماشکید علیا شده است.
✍🏻شهرستانهای تحت تأثیر سیل عبارت اند از:
نیک شهر- قصرقند- دشتیاری – چابهار- کنارک- خاش- سیب و سوران- فنوج - ایرانشهر- بمپور - میرجاوه -
دلگان - سراوان- زرآباد - سرباز – راسک – مهرستان – الشار - تفتان
⚠️لازم به ذکر است این سیل در قسمت بلوچستان این استان اتفاق افتاده است و قسمت سیستان همچنان خشک و بی آب است.
#محیط_زیست
#آب_هست_اما_ول_است
#سیستان_را_دریابید
#سیستان_آب_ندارد
✅ کانال گردشگری و محیط زیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
بدون شرحی از سیل سیستانوبلوچستان/ هامونِ سیستان در انتظار حقآبه خود
✍🏻در جریان سیل اخیر در استان سیستانوبلوچستان، در منطقه بلوچستان ۱۲ شهرستان استان در محاصره سیل قرار گرفتند.
در همین برهه زمانی در منطقه سیستان چاهنیمههایی که آب شرب سیستان را تامین میکنند خشک و خالی از آب هستند، و این درحالی است که سیلاب در رودخانه هیرمند درچندسال گذشته بیسابقه بوده و آب به منطقه بندکمال خان در افغانستان رسیده است.
الان بهترین زمان پیگیری مسولین و رایزنی با دولت طالبان برای بازگشایی دریچههای بند کمال خان است.
#محیط_زیست
#آب_هست_اما_ول_است
#سیستان_را_دریابید
#سیستان_آب_ندارد
✅ کانال گردشگری و محیط زیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
⭕ مقامات سعودی قصد دارند حدود 80 میلیارد دلار سرمایهگذاری را جذب بخش گردشگری این کشور کنند. این کشور خواهان آن است که عمده این سرمایهگذاری از سوی بخش خصوصی باشد.
🔶عربستان سعودی خواهان آن است تا به یکی از پربازدیدترین کشورهای جهان تبدیل شود و برای این منظور میخواهد 80 میلیارد دلار را به شکل سرمایهگذاری خصوصی در صنعت گردشگری این کشور جذب کند.
🔷براساس گزارش بلومبرگ، وزیر گردشگری عربستان به تازگی اعلام کرده: «من خواهان آن هستم که عمده سرمایهگذاری در صنعت گردشگری از سوی بخش خصوصی باشد و هدف ما جمعآوری 60 تا 80 میلیارد دلار برای بخش گردشگری تا سال 2030 است.»
🔶دولت سعودی برنامه دارد طی یک دهه آینده حدود 800 میلیارد دلار در بخش گردشگری هزینه کند؛ این بخشی از روند آمادهسازی عربستان برای "آینده پس از نفت" است که شامل تبدیل شدن این کشور به قطب اصلی صنایع مختلف میشود؛ از استخراج فلزات گرفته تا برگزاری رویدادهای ورزشی. عربستان هدف خود را جذب 150 میلیون گردشگر در هر سال تا 2030 اعلام کرده است که از این میزان، حدود 70 میلیون توریست از کشورهای خارجی خواهد بود.
🔷در حالیکه دولت سعودی و صندوق ثروت ملی این کشور تاکنون حامیان مالی اصلی توسعه صنعت گردشگری بودهاند، به دست آوردن سرمایهگذاری مستقیم خارجی بهویژه از طریق بخش خصوصی، برای دستیابی به چشمانداز 2030 عربستان بسیار ضروری است، چراکه تعداد ابَرپروژههای این کشور در حال افزایش است و نیازهای مالی این پروژهها هم بهشدت رشد میکند.
🔶عربستان سعودی که پیشبینی کرده در هر سال منتهی به 2026 با کسری بودجه روبهرو خواهد شد، پیش از این گفته بود که برخی پروژههای چشمانداز 2030 با تأخیر مواجه خواهند شد. این تصمیم در حالی اعلام شده که دولت سعودی در حال ارزیابی نیازهای مالی خود و جلوگیری از احتمال برافروختگی اقتصادی است.
🔷عربستان سعودی در سال 2023 میلادی، 100 میلیون گردشگر را ثبت کرد که عمده آنها مربوط به توریستهای داخلی بودند. گردشگران بینالمللی این کشور در سال گذشته میلادی حدود 27 میلیون نفر اعلام شد که تعداد زیادی از این بازدیدها مربوط به سفرهای کاری و مذهبی بوده است. از سوی دیگر، سفرهای تفریحی تنها درصد کمی از این بازدیدها را شامل شده است.
🔶عربستان برای تحقق هدف افزایش گردشگران خارجی این کشور، بر طبقه متوسط هند و چین امید بسته است و در این میان، بریتانیا نیز یک منبع مهم برای دولت سعودی در جهت ورود گردشگران به این کشور است. همچنین جذب توریستهای فرانسه و آلمان در دستور کار این کشور قرار دارد، اما فاصله پروازی 8 ساعته میتواند یک چالش برای این منظور قلمداد شود.
🔷به دنبال برنامه جدید وزارت گردشگری عربستان، حدود 11 میلیارد دلار سرمایهگذاری از بخش خصوصی میتواند به جریان بیفتد. این طرح به دنبال سادهسازی فرآیند سرمایهگذاری با کاهش موانع این فرآیند تحقق مییابد.
#اخبار_گردشگری_جهان
#عربستان
✅کانال واحد گردشگری و محیط زیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
⭕ علی خضریان سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی گفت: با ورود رئیسجمهور در موضوع ارز مسافرتی، توزیع این رانت ناعادلانه متوقف میشود.
🔷سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی گفت: با ورود رئیسجمهور در موضوع ارز مسافرتی، توزیع این رانت ناعادلانه متوقف میشود.
🔶علی خضریان در مطلبی در صفحه شخصی خود در ایکس (توییتر سابق) نوشت:
«پس از پیگیری از دستگاههای مسئول در دولت، مطلع شدم خوشبختانه با ورود آقای رئیس جمهور در موضوع ارز مسافرتی، توزیع این رانت ناعادلانه متوقف میشود.
🔷قطعاً مطالبه بعدی این است که با تصمیمگیران حراج منابع ارزی در شرایط جنگ اقتصادی که موجب آسیب اقتصادی و اجتماعی گردید، برخورد شود.»
#ارز_مسافرتی
#گردشگری
✅کانال واحد گردشگری و محیط زیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
11.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📍چالکندی.دزفول.خوزستان
#طبیعت_گردی
#iraninreality
✅کانال واحد گردشگری و محیطزیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
💐ماه مبارک رمضان
✨برای آن است که یک ماه
💐مرخصی از زمین
✨براے سفر به ملکوت بگیریم . . .
✨خدایا
💐ما را به شایستگی
✨وارد این ماه مبارک کن
💐ماه مهمانی خــــــدا
پیشاپیش برشما مبارک💐
✅کانال واحد گردشگری و محیطزیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 نقارهزنیِ حرم مطهر رضوی به مناسبت فرارسیدن ماه مبارک رمضان
#ماه_رمضان
#حرم_رضوی
✅کانال واحد گردشگری و محیط زیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
⭕ رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان نیر گفت: آیین سنتی « نو اوستی» یا چشمه باشی همزمان با چهارشنبه آخر سال در نیر برگزار میشود.
🔷محمد صلحی ظهر دوشنبه در جلسه هماهنگی برگزاری آئینهای سنتی در عید نوروز ۱۴۰۳ اظهار کرد: آئین سنتی چشمه باشی صبح ۲۳ اسفندماه، آخرین چهارشنبه سال در منطقه نمونه گردشگری «بولاغلار» نیر برگزار میشود.
🔶وی افزود: آئین «چشمه باشی» یا «نو اوستی» که با شماره ۱۸۰۰ در فهرست آثار ناملموس ملی نیز به ثبت رسیده یکی از رسمهای کهن مردم در منطقه آذربایجان است و برگزاری این مراسم با هدف حفظ آئینهای سنتی نیر اتفاق میافتد.
🔷رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان نیر بیان کرد: عبور از روی آب، جارو کردن آب، قیچی کردن آب، شکستن کوزههای قدیمی و پر کردن کوزههای نو با آب از جمله مراسمهایی است که در آئین چشمه باشی انجام میشود.
🔶صلحی ادامه داد: همچنین در کنار مراسمهای سنتی آئین چشمه باشی، اجرای موسیقی سنتی، برنامههای فرهنگی و سایر آئینهای استقبال از نوروز نیز با مشارکت مردم از جمله برنامههای روز چهارشنبه آخر سال است.
⭕ آئین نو اوستی چیست؟
🔶جارو زدن آب، قیچی کردن آب، رها کردن کفشهای کهنه در آب و سه بار از عرض رودخانه رد شدن از جمله کارهایی است که در مراسم «نو اوستی» اردبیل انجام میشود. مراسم سنتی «نو اوستی» یا همان «سو اوستی» به معنای پریدن از آب است که همه ساله با حضور پرشور مردم در محل پل هفت چشمه بر روی رود بالیقلی چای اردبیل برگزار میشود.
🔷آئین «نو اوستی» از روزگاران قدیم هر سال در صبح آخرین چهارشنبه سال با حضور خانوادهها، به ویژه بانوان و دختران جوان در اردبیل برگزار میشود.
🔶بسیاری از شرکتکنندگان با این باور که در این روز حاجتها و نیتها برآورده میشود با در دست داشتن قیچی، جارو و کوزه سفالی در محل پل تاریخی یئدیگوز (هفت چشمه) اردبیل حاضر شده و دعاگویان، سه مرتبه عرض رودخانه بالیقلو (بالیخلی چای) را طی و سپس آب را جارو یا قیچی میکنند.
🔷دختران جوان نیز در پایان این آئین، کوزههای سفالینی را که در آئین سال گذشته پر از آب کرده بودند میشکنند و با نیت حاکم شدن زلالی و روشنی، کوزههای جدید خود را از آب پر کرده و به خانههایشان میبرند.
#چهارشنبه_سوری
#آیین_عیدنوروز
✅کانال واحد گردشگری و محیط زیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آبشار کیوان که در دشت لیشتر و روستای هفتچشمه قرار گرفته در ۲۵کیلومتری گچساران است و از جاذبه های کهکیلویه و بویراحمد می باشد
#طبیعت_گردی
#iraninreality
✅کانال واحد گردشگری و محیطزیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
⭕ داستان مصوبه دو برابر شدن ارز مسافرتی
🔷ضرغامی وزیر گردشگری گفت: سیاستهای ارزی دولت و بانک مرکزی ایجاب میکرد که برای کنترل قیمت ارز در بازار و در بازه زمانی تعطیلات نوروزی مصوبه دو برابر شدن ارز مسافرتی را اجرا کند.
✍️ جناب ضرغامی دو مسئله رو عنوان فرمودند:
⭕اول اینکه دولت بدون اطلاع وزارت گردشگری این تصمیم را گرفته است...
دوم اینکه برای جلوگیری از افزایش نرخ ارز در بازار آزاد این کار صورت گرفته است.
🔷در مورد بحث اول، اینکه وزیر گردشگری از این تصمیم اظهار بی اطلاعی میکند، یا بر میگردد به آشفته بودن بدنه دولت و یا این تصمیم یک تصمیم آنی و بدون پشتوانه بوده است. دولت با کدام چشمانداز از سفرهای خارجی و با کدام تحلیل این تصمیم را گرفته است در حالی که مرجع اصلی تشخیص این مهم وزارت گردشگری است که میتوانست با یک مشاوره یا از این ارزپاشی جلوگیری کند و یا اینکه راه حل مناسبتری ارائه دهد.
🔶در مورد بحث دوم، فرض را بر این میگذاریم که کسی با سفر جعلی و خرید و فروش بلیط ارز دریافت نمیکند و بلیط را میگیرد و سفر هم میرود، اما آیا باز هم تفاوت قیمت ارز دولتی و بازار آزاد افراد را ترغیب به سفر خارجی نمیکرد؟؟؟؟
🔷تلخ ترین قسمت ماجرا آنجاست که بیشتر ارزهایی هم که خریداری میشود توسط افراد سرمایه داری است که فقط به واسطه خرید یک بلیط به شماره ملی افراد به راحتی میتوانند این میزان از ارز را دریافت کنند و در این مدت حتی شنیده میشد که سرمایهداران بازگو میکردند یک سفر خارجی برویم پول سفر از اختلاف ارز مسافرتي در میآید!!
🔶در این طرح هم مثل تمام برنامههای اقتصادی لیبرالی، پولدارها افزایش سرمایه میدهند و افراد نیازمند از این طرح بی بهره میمانند.
🔷این طرح یکطرح ناپخته و فکر نشده بود که با واکنش مردم پس از یک مدت کوتاه لغو گردید. اینجاست که نشان میدهد مطالبهگری مردم میتواند باعث جلوگیری خیلی از فجایع ناشی از تصمیمات نادرست شود و مراجع تصمیم گیر را وادار به پاسخگويي کند.
🔶البته سوالات زیادی در مورد هدف تصویب این طرح در این مدت کوتاه هم وجود دارد و اینکه در همین مدت کوتاه هم شاید برخی به هدف خود رسیده باشند....
#ارزمسافرتی
#تحلیل
#اخبار_گردشگری
✅کانال واحد گردشگری و محیط زیست مؤسسه مصاف
@masaftourism
⭕ تصاویر منتشر شده در فضای مجازی نشان می دهد، کتیبه های هخامنشی گنجنامه همدان از طریق پرتاب نارنجک دست ساز مورد تعرض قرار گرفته است.
🔷انتشار تصویری از پرتاب بمب دست ساز به کتیبههای تاریخی گنج نامه در فضای مجازی، موجی از واکنش ها و نگرانی مخاطبان را در رابطه با وضعیت حفاظت از این اثر تاریخی ارزشمند بدنبال داشت.
🔶مهرماه امسال بود که فیلم منتشر شده از صعود یک مرد ماجراجو از کتیبههای تاریخی گنج نامه همدان در فضای مجازی انتقادهای گسترده مردم در رابطه با وضعیت حفاظت از این اثر تاریخی را همراه داشت تا اینکه سیدمجتبی حسینی معاون استاندار همدان ضرب الاجل یک هفتهای را برای رسیدگی به این اتفاق و برنامه ریزی برای صیانت بهتر از این اثر تعیین کرد.
🔷اکنون به فاصله کمتر از ۶ ماه از آن اتفاق بازهم شاهد اقدام تخریبی در خصوص کتیبههای گنج نامه بودیم و فرد یا افرادی با بیاخلاقی و پرتاب بمب دستاز به کتیبههای تاریخی گنجنامه، آسیب جدی به این یادگاری مربوط به میراث هخامنشیان در دل کوههای الوند وارد کردند.
🔶این کتیبهها از معروفترین و شناخته شدهترین آثار تاریخی دیار هگمتانه به شمار میرود، این ۲ کتیبه نوشتارهایی از دوران حکمرانی داریوش و خشایارشای هخامنشی است که بر دل صخرههای الوند در فاصله پنج کیلومتری غرب همدان و در انتهای دره سبز و خرم حکاکی شده است.
🔷به اذعان کارشناسان سازمان میراث فرهنگی، کتیبههای گنجنامه در اواسط قرن نوزدهم میلادی توسط اوژن فلاندن نقاش و جهانگرد فرانسوی و پاسکال کست مورد بررسی و گرته برداری قرار گرفت.
🔶سنگ نوشتههای باستانی گنجنامه در مسیر یکی از شعبات اصلی راه شاهی قرار داشته که در عهد هخامنشیان، هگمتانه پایتخت تابستانی شاهان هخامنشی را به غرب و جنوب کشور مرتبط میساخت و از راههای پر رفت وآمد و امن دوران باستان محسوب میشده است.
🔷در این مکان سنگ نوشته داریوش کبیر در سمت چپ و کتیبه خشایارشاه در سمت راست آن و کمی پایینتر از کتیبه نخست قرار دارد.
🔶براساس آمارهای اعلام شده؛ کتیبههای تاریخی گنجنامه، بعد از غار علیصدر بیشترین بازدید کننده را در ایام مختلف سال به خود اختصاص داده و همواره مورد استقبال گردشگران و مسافرانی که به همدان سفر کردهاند قرار گرفته است.
⭕ توضیحات معاون میراث در خصوص حفاظت از کتیبه ها
🔷معاون میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان با تاسف نسبت به این اتفاق ناخوشایند، اظهار کرد: هم اکنون گروهی برای بررسی تخریب کتیبه ها و نیز رفع اثر به گنج نامه اعزام شدهاند.
🔶حمیدرضا حیدری گفت: مهرماه امسال نیز به دنبال بالا رفتن یک مرد جوان از کتیبههای گنج نامه همدان، اقدام به نرده کشی محل کردیم و محیط دارای دوربین نیز هست اما نمیدانیم دیگر چطور حفاظت کنیم و هیچ کاری نمیتوان کرد.
🔷وی اضافه کرد: نیروهای شهرداری همدان از طریق دوربینهای مداربسته در حال بررسی وضعیت پیش آمده هستند و پیگیری قانونی را در این خصوص خواهیم داشت.
🔶حیدری ابراز امیدواری کرد تخریب کتیبه گنج نامه رفع اثر شود و به حالت قبل بازگردد.
#آثار_باستانی
#گنج_نامه_همدان
✅کانال واحد گردشگری و محیط زیست مؤسسه مصاف
@masaftourism