#پوستر
🔰| در خط مقدم |🔰
💠تحریمها برای این بود که در کشور، تولید از کار بیفتد؛ تولید که از کار افتاد، کشور تهیدست و محتاج میشود... هدف مهم و نهایی فشار اقتصادی، از کار انداختن تولید بود؛ کارگران ما در صف مقدّم ایستادند و نگذاشتند این اتّفاق بیفتد.
۱۴۰۱/۰۲/۱۹ بیانات در دیدار کارگران
#کارگر_ایرانیم
#کارگر_سینه_ستبر
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#اینفوگرافیک
📌علی رغم وضع تحریم های گسترده تر در ده سال گذشته علیه کشور، صادرات غیر نفتی طی همین مدت افزایش قابل توجهی داشته است و حجم آن به رقم ۵۲ میلیارد دلار رسیده است.
#اقتصاد_توسعه
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#یادداشت
🖋 وزارت تضعیف ملی
🔹 قدمت دور باطل تفکیک و ادغام حوزههای صنایع و تجارت در اقتصاد ایران، نزدیک به ۱۰۰ سال است. اما انگار صد سال نیز برای درس گرفتن حکمرانان ایرانی کافی نیست! گفتهها حاکی از آن است که تشکیل وزارت بازرگانی (با تفکیک از وزارت صنعت، معدن و تجارت) بار دیگر به مجلس راه یافته و اینبار با مخالفتی مواجه نخواهد شد.
🔸 کشورهای جهان، تنها در راستای راهبردهای بلندمدت خود و برای توزیع اولویت، دست به تفکیک و ادغام نهادهای حکومتی میزنند. اما واژه "بلندمدت" در فرهنگ واژگان حکمرانان ایران تعریف نشده است. بین کشورهای جهان نسخه واحدی برای ادغام یا تفکیک صنعت و تجارت وجود ندارد؛ اما فصل مشترک تجربیات موفق جهانی در این موضوع، هماهنگی و سازگاری سیاستهای تجاری و صنعتی است.
🔹 هماهنگی و سازگاری، از صفات سیاستهای هدفمند است؛ در کشوری که هنوز استراتژی توسعه ملی ندارد، چنین تصمیماتی جز شلیکی کور نیست و تنها زیان مالی و اجتماعی بهدنبال دارد. تفکیک مجدد وزارتخانه، تنها قدرت واسطهها و دلالان را زیاد کرده و سودی برای سفره مردم و تولید ملی ندارد. سوراخی است که بارها از آن گزیده شدیم و پرونده تجربه مشابه آن در ناتوانی در تعدیل قدرت (بخوانید انحصار) اتاق تاریک بازرگانی نیز هنوز باز است.
🔸 گذشته از نبود دلیل و هدفی منطقی، چنین کاری از لحاظ فنی نیز پر اشکال است. شیوه تفکیک یا ادغام در ایران جهشی است! این روشی است که در نبود پشتوانه فنی و چارچوب راهبردی بلندمدت و تحت تاثیر انگیزههای صرفا سیاسی و مردمفریبانه دیده میشود.
🔹 وزارت صمت در عمل به وظایف خود، اثربخشی قانعکنندهای نداشته است؛ اما ارجاع راهحل آن به تفکیک نیز آدرس غلطی است. بهبود وضع فعلی، نیازمند سیاستگذاری یکپارچه در جهت تقویت تولید ملی است. سیاستهای تجاری باید در خدمت تولید باشند. سود بازرگانان با تولید ملی در تضاد است و نباید نظارت بر آنها را از دست تصمیمگیران صنعت در آورد.
#وزارت_تضعیف_ملی
#وزارت_واردات
#استراتژی_توسعه_ملی
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#توییت
🔷در سال ۱۴۰۰ بانکها به متاهلها ۱۳۳ همت و مستاجران ۱۵۴ همت وام دادهاند ولی برای کارکنان خودشان ۱۴۶ همت قرضالحسنه درنظرگرفتند.
عجیب است هر وقت در مجلس، وام ازدواج و مسکن را زیاد میکنیم، نظام بانکی یاد مهار تورم میافتد.
مردم باید بدانند چه اقشاری چقدر تسهیلات میگیرند.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#خبر
🔰شیوهنامه اجرای قانون تسهیل صدور مجوزها ابلاغ شد
💠شیوهنامه اجرای قانون تسهیل صدور مجوزها و اتصال مجوزهای صنفی به درگاه ملی مجوزها به رؤسای اتاقهای صنفی و اتحادیههای کشور ابلاغ شد. مجوزهای صنفی به دو عنوان مجوزهای ثبتمحور و تأییدمحور تفکیک شده است؛ در خصوص مجوزهای ثبتمحور صرفاً تکمیل مدارک موجود در درگاه ملی مجوزها توسط متقاضی به منزله صدور مجوز است و حداکثر تا سه روز کاری مجوز و شناسه یکتا برای متقاضی صادر میشود. مجوزهای تأییدمحور نیز باید دو روز پس از تکمیل مدارک توسط مراجع صدور آن تعیین تکلیف شود.
✅ کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@Masaf_Eco
#یادداشت
🔰نحوه واردات خودرو افتضاح است، نه دستاورد
🔷در دفاعیه وزیر صمت سابق به این موضوع تاکید شده بود که واردات خودرو پیچیدهترین فرایند واردات را در کشور دارد. الزام واردکننده به انتقال فناوری، از سختیهای این واردات است. در ادامه نیز گزارش شده بود که به ۲۷ شرکت مجوز واردات داده شده و از این تعداد، ۱۳ شرکت ۱۰۰ هزار خودرو ثبت سفارش کردهاند.
🔷اگرچه درخواست ۳۴ هزار نفر برای خرید خودروهای وارداتی نهایی شده، اما با گذشت حدود یک سال از لغو ممنوعیت واردات، هنوز هیچ خودرویی تحویل ثبتنامکنندگان نشده است. سیاستگذار این تاخیر را طبیعی دانسته، با این توجیه که ۲۰ سال پیش نیز دو سال طول کشیده تا واردات خودرو به کشور (پس از رفع ممنوعیت) اجرایی شود!
🔷واردات قرار بود تلنگری برای ارتقا کیفیت و کاهش قیمت خودروسازان داخلی باشد. اما سیاستگذار با اعطای مجوز به خودروسازان بزرگ کشور، سهم قابلتوجهی از واردات را نیز به خود آن ها داده. یعنی باز هم رقابت ایجاد نشد؛ نه قیمت کاهش محسوسی یافت، نه کیفیت افزایشی داشت.
🔷پیشنهاد اجازه واردات خودرو دسته دوم توسط مردم نیز هرچند اقدامی مثبت و در جهت شکست انحصار است، اما مطرح شدن آن بلافاصله بعد از تصمیم مجلس به استیضاح، نشان از تبلیغاتی بودن آن داشته و معلوم نیست اصلا بتواند در نهایت نفعی را عاید مردم بکند.
#خودرو
#استیضاح_وزیر_خودرو
✅ کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@Masaf_Eco
#یادداشت
⚡باز هم دوگانه مدیریت بازار و تشکیل وزارت بازرگانی
🔶مدتی است ماراتن بیپایان کشمکشهای تشکیل شدن یا نشدن وزارت بازرگانی اینبار در دولت سیزدهم آغاز شده است.
🔷تا پیش از این، دولت روحانی از سال ۱۳۹۷ با ارسال لایحه به مجلس بازی دوسرباخت تشکیل وزارت بازرگانی را به راه انداخت که این تصمیم پس از مخالفتهای مکرر مجلس، بدنهی کارشناسی وزارتخانههای تولیدی و در نهایت ایرادات شورای نگهبان به بنبست اجرایی و سیاستی رسید.
🔶اما اینبار هم لابیهای قدرت و ثروت به بهانههایی مانند تنظیم بازار و تامین محصول، دولتمردان و برخی نمایندگان مجلس را به سمت تشکیل وزارت بازرگانی سوق دادهاند.
🔷جدای از اینکه سابقهی وزارت بازرگانی در کشور ما در پوشش شان تنظیم بازاری خود، با اقدامات تجاری و بازاری در بیشتر موارد رفتارهای ضد تولیدی و ضد خودکفایی بروز داده است؛ باید تصریح کرد که اصلا راهکار مدیریت بازار در کشور ما از مسیر تغییر ساختاری نمیگذرد و متوقف بر همت مدیران، حکمرانی خوب، رویکردهای اجرایی سازگار و تعریف سازوکارهای مقتضی با شرایط تولید و «نقشهی راه تنظیم بازار» صنعت و کشاورزی کشور است.
🔶از سوی دیگر تجربه نشان میدهد، هرآن هنگام که دولتمردان ایرانی فاقد برنامهی مناسب برای دستیابی به اهداف و یا عاجز از اجرای برنامههای مدون خود میشوند، رو به ایجاد تغییرات ساختاری و چارت اجرایی دولت متبوع خود میآورند.
🔆جناب آقای رییسی، شوربختانه دولت شما هم تصمیم دارد در مسیر سنگلاخی گام بردارد که پیش از این در دولت بی افتخار قبلی، بیش از ۳ سال از عمر بدنهی کارشناسی و اجرایی کشور را تلف و تولید، بازار و امنیت غذایی آحاد ایرانی را با ناامنی مواجه ساخت و سعی داشت با دوگانهی «مدیریت بازار-وزارت بازرگانی» ناکارآمدی خود را بپوشاند.
#وزارت_واردات
#سقط_جنین_خودکفایی
#مدیریت_بازار
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#یادداشت
🔰ابهامات شرایط واردات خودرو توسط مردم
💠دقیقا یک روز پس از تصمیم مجلس به استیضاح وزیر صمت بود (پایان فروردین) که وزارت صمت لایحه دو فوریتی آزادسازی واردات خودرو کارکرده توسط مردم را به دولت فرستاد.
💠هر اقدامی در جهت مهار دلالی و تنظیم بازار، مثبت است. اما اعلام نشدن جزئیات این طرح، مردم و کارشناسان را نگران کرده است. مثلا مشخص نیست ارز این واردات از کدام محل تامین خواهد شد؟ آیا سقفی برای تعداد مجاز واردات خودرو برای هر نفر وجود دارد؟ اگر هر کس بتواند هر خودرویی وارد کند، تکلیف خدمات پس از فروش آنها چه میشود؟
💠ابهامی که بیشاز هرچیز کارشناسان را نگران کرده، سقف تعدادی برای واردات توسط هر نفر است. چون در این صورت باید منتظر ایجاد بازار زیرزمینی برای خرید و فروش امتیاز واردات باشیم. همان اتفاقی که برای صف قرعهکشی خودروهای صفر داخلی افتاده بود!
💠مشکلی که مخالفان واردات نیز مطرح میکنند، فشار ارزی ناشی از واردات است. البته اگر سد ممنوعیت واردات شکسته شود، تنها برای مدتی کوتاه ولع واردات خودرو داغ خواهد ماند. چراکه بعد از به تعادل رسیدن بازار، دیگر واردات و خرید حق واردات دیگران جذابیتی نخواهد داشت.
#خودرو
✅ کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@Masaf_Eco
#یاداشت
🔰 ساخت پتروپالایشگاه؛ راهکاری برای رشد تولید و مهار تورم
🔶 با توجه به شعار سال (مهار تورم، رشد تولید)، اولویت اقتصادی کشور، مهار تورم بدون ایجاد فضای رکود در کشور است. به این معنی که نباید فقط به دنبال کاهش تورم بود. چرا که کاهش تورم اگر با رشد تولید همراه نباشد در نهایت به رکود در اقتصاد و تعطیلی واحدهای تولیدی و بیکاری منجر میشود.
🔶راهکارهایی مثل افزایش واردات کالاهای مصرفی و جلوگیری از اعطای تسهیلات توسط بانکها راهکارهای سادهای هستند که برای کنترل تورم استفاده میشود اما این راهکارها اغلب به رکود منجر میشود.
🔶توسعه ظرفیت پتروپالایشی از جمله پروژههای زیرساختی است که میتواند موجب کاهش تورم و رشد تولید شود. علاوه بر این از جنبه خنثی کردن تحریمها، ظرفیت ایجاد دیپلماسی با صادرات فراوردههای نفتی به کشورهای منطقه، ارزآوری، رونق در صنایع مرتبط پالایشگاهی و ایجاد بستر سرمایهگذاری مولد؛ اهمیتی راهبردی برای کشور دارد.
🔶 بسیاری از طرحهای این حوزه به دلیل برخورداری از امتیاز تنفس خوراک (تنفس خوراک نوعی تسهیلات غیرنقدی است که اجرای آن باعث میشود سرمایهگذار سود بالایی را در مدت زمان کوتاهی به دست آورد.) و تخفیف ۱۰ درصدی خوراک، از جذابیتهای سرمایهگذاری قابل توجهی نیز برخوردار هستند و ظرفیت جذب نقدینگی مردمی و بخش خصوصی را دارند.
🔶این جذب و هدایت نقدینگی مردم، از طریق بازار سرمایه امکانپذیر است. در این مسیر تسهیل موانع اداری تأمین مالی از بازار سرمایه، ایجاد جذابیت و تضمین سود سرمایهگذاران و استفاده از ابزارهای تشویقی برای صاحبان طرح برای تأمین مالی از بازار سرمایه مواردی هستند که باید مورد توجه قرار گیرد. همچنین بانکها باید پول را به عنوان تسهیلات به جای دلالیکردن، به کارخانهها بدهند تا تولید رونق گیرد.
✅ کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@Masaf_Eco
#خبر
🔰کود اوره در صدر صادرات ایران به برزیل/ فرصت حضور در بازار ۶ میلیارد دلاری پلیمر
🔹حسین قریبی سفیر ایران در برزیل گفت: ارزش ارزی روابط تجاری ایران و برزیل پارسال ۶.۵ میلیارد دلار بود که کود اوره بالاترین رتبه صادرات ایران به این کشور آمریکای جنوبی را داشت.
🔹 ایران در بخش پلیمرها نیز بازار خوبی در برزیل دارد، واردات پلیمرهای پلاستیک برزیل در سال گذشته میلادی به ۶ میلیارد دلار رسیده، البته در مواردی صحبت تا ۱۱ میلیارد دلار هم شده است.
🔹در سالهای اخیر کشاورزی در برزیل از جنوب و غرب به سمت شمال در حال تغییر است. از هماکنون باید به این فکر باشیم در شمال برزیل پایگاهی برای صادرات محصولات کود اوره خود ایجاد کنیم.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#یادداشت
🔰ترس تصمیمگیران از تصمیمگیری...
خودرو و صندلی داغ مشکلات انباشته
🔶علیرغم اینکه قیمت ارز، مواد اولیه و دستمزد نیروی کار افزایش یافته بود، از آذر ۱۴۰۰، قیمتهای کارخانهای خودروها افزایشی نیافت. با بازگشت شورای رقابت به قیمتگذاری خودرو، نهایتا قیمتهایی که اخیرا اعلام شد، بر اساس صورتهای شهریور ۱۴۰۱ بود؛ مشخصا از آن زمان تاکنون سایر هزینهها ثابت نماندهاند!
🔶علاوهبر این، به گفته صنعتگران، چیزی حدود ۷۰ درصد افزایش قیمت نیاز بود تا تولید خودروسازان از زیان خارج شود. اما درنهایت همان هم اتفاق نیفتاد و سقف افزایش قیمت ۴۲ درصد اعلام شد. اینطور بهنظر میرسد که تولید خودروسازان کماکان با ضرر همراه است.
🔶غمانگیزتر اما، دعوای نهادهای مختلف بر سر فرار از تصمیم افزایش قیمتها است. هیچکس دوست نداشت افزایش قیمتهای خودرو و به تبع آن، دعای خیر مردم در رزومه او قرار بگیرد؛ حتی اگر به قیمت آسیبهای سختجبرانپذیر (زیان انباشته) بر صنعت و اقتصاد کشور باشد...
🔶وعدههای غیرکارشناسی و ناپخته تحت تاثیر هیجانات سیاسی، نتیجهای جز شرم خالی بودن دستها ندارد. کاش کسی پیدا میشد که جرات گفتن حقیقت و عمل بر اساس آن را داشت. خودروهای تولیدی کشور اصلا قابل قبول نبوده و با این قیمتها ارزش خریدن ندارند. از طرفی خودروسازان با همین قیمتهای نامنصفانه هم زیانده هستند. این موضوع نتیجه سالها حمایت گلخانهای و اعتیاد به انحصار است.
سیاستگذاران باید با این واقعیت روبرو شده و تصمیم جدی بگیرند. هم برای واردات، هم برای توسعه این صنعت.
#خودرو
#بحران_مدیریت
✅ کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@Masaf_Eco
#خبر
🔰پاداش صرفه جویی برق از ماهانه ۲۵ هزار تا ۳.۳ میلیون تومان
🔹بر اساس مصوبه طرح پاداش صرفهجویی برق، حداکثر میزان دریافت پاداش برای یک مشترک به صورت ماهانه در مناطق گرمسیر ۳.۳ میلیون تومان و در مناطق عادی ۸۲۵ هزار تومان است.
🔹این در حالیست که متوسط رقم پاداش با فرض توزیع یکسان مشترکان برق در پلههای مصرف ماهانه ۳۰۰ هزار تومان در مناطق عادی و ۱.۳ میلیون تومان در مناطق گرمسیری محاسبه شده است.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco