#عکس_نوشت
💥شدت انرژی بالاست...
🔷بهینهسازی مصرف انرژی یکی از اولویتهای جدی کشور است که پیشبرد آن نیازمند یک عزم ملی است اما تاکنون عملکرد مطلوبی در این زمینه صورت نگرفته است.
✅ کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@Masaf_Eco
#عکس_استوری
🔰ارز بریکس، پاشنه آشیل دلار
🔸 بریکس (به انگلیسی: BRICS) نام گروهی به رهبری قدرتهای اقتصادی نوظهور است که از به هم پیوستن حرف اول برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی تشکیل شده است.
#اقتصادبینالملل
✅ کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
#یاداشت
🔴تخلفات وزارت بهداشت در تعیین ظرفیت پزشکی و دندان پزشکی در کمیسیون اصل نودم مجلس بررسی می شود
🔷اقدامات معاونت آموزشی وزارت بهداشت برخلاف رویکرد تحولی دولت در راستای افزایش ظرفیت پزشکی است و امتداد مدیریت مطبگونه و فاقد نگاه توسعهای بر این بخش، در شرایطی که دولت مجاهدانه و شبانهروزی در تلاش برای ایجاد تحول در کشور است، اعتبار دولت را خدشهدار میکند.
خضریان با تأکید بر ضرورت افزایش تربیت پزشک و دندانپزشک:
⭕مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی لازم الاجراست ، شکایاتی در کمیسیون اصل نود مبنی بر عدم اجرای مصوبه توسط وزارت بهداشت واصل شده است. موارد تخلفات وزارت بهداشت در تعیین ظرفیت پزشکی و دندانپزشکی طی نامههایی به این وزارتخانه ابلاغ شد و اصلاح آن در دفترچه انتخاب رشته پیش از انتشار دفترچه درخواست شده است.
🟠 موضوع ظرفیت کل پزشکی عمومی و دندانپزشکی عمومی در سال ۱۴۰۲ طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی میبایست ۱۱ هزار و ۵۲۰ نفر برای رشته پزشکی و ۲ هزار ۲۱۵ نفر برای رشته دندانپزشکی اعلام شود. لذا بر اساس قانون وزارت بهداشت مکلف است این ظرفیت را در دفترچه انتخاب رشته اعمال کند.
⭕ مطابق قانون عدالت آموزشی، وزارت بهداشت موظف است ۳۰ درصد از ظرفیت پذیرش روزانه را به جذب با تعهد خدمت در مناطق محروم با اولویت بومیگزینی اختصاص دهد.
⛔ آقای دکتر عیناللهی در ابتدای امسال خبر از افزایش ۲۵ درصدی ظرفیت پذیرش آزمون تخصص پزشکی دادند. اما در اقدامی تعجبآور هنگامی که دفترچه منتشر شد میزان افزایش ظرفیت کمتر از ۷ درصد بود.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#اینفوگرافیک
🔰ارزش صادرات ایران به ۷ کشور آفریقایی
🔶 در چهار ماه نخست امسال، مجموع ارزش صادرات ایران به کشورهای آفریقایی ۱۵۲.۴ میلیون دلار و مجموع ارزش واردات از کشورهای آفریقایی برابر ۲۳.۵ میلیون دلار بود.
🔴 در این میان، غنا با خرید ۵۴.۴ میلیون دلار، بزرگترین خریدار محصولات ایرانی و آفریقای جنوبی با فروش ۹ میلیون دلار، بزرگترین تامین کننده کالا برای ایران در بین کشورهای آفریقایی به شمار میروند.
🔷البته که همچنان سهم ایران از بازار آفریقا ناچیز است و برای افزایش تجارت باید به موضوعاتی چون معرفی کالاهای ایرانی، شناخت قوانین و بازار طرفین، رفع موانع حمل کالا و جابجایی پول، مورد مطالعه قرار گیرد.
✅ کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@Masaf_Eco
#عکس_نوشت
🔰رشد دو برابری صادرات نفت
🔸 شرکت نفت اعلام کرد: تولید نفت ایران در پایان تابستان به ۳.۵ میلیون بشکه در روز میرسد.
#اقتصاد_انرژی
✅ کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@Masaf_Eco
#یاداشت
💢حکمرانی ناصحیح، یکی از اصلیترین دلایل عقبماندگی مکران
🔷نیل به توسعه سواحل مکران نمیتواند بدون در نظر گرفتن سطح و کیفیت توسعه ملی و غفلت از ملاحظات نهادی کشور به دست آید. حال با توجه به وضعیت منطقه، ظرفیتهای توسعهای، مزیتهای منطقه و آسیبها و چالشهای توسعه سواحل مکران، نیاز است توسعه سواحل این سواحل به مثابه یک هدف نظام حکمرانی کشور در نظر گرفته شود و محورهای مهم تصمیمگیری برای تحقق این هدف، متناسب و سازگار با توسعه ملی کشور، تبیین گردد.
🔶از این رو، به دلیل عدم دسترسی جامع به اطلاعات ارزیابیپذیر، مهمتر از ارائه راهکارهای کلی و بعضاً غیرقابل دفاع، اقدام به تبیین محور تصمیمگیری با رویکرد حل مسأله است.
پذیرش تعاریف امروزی از توسعه ایجاب میکند که توسعه به معنای دقیق و جامع آن پیگیری شود؛ لذا توسعه سواحل مکران را باید در طول توسعه ملی و توسعه منطقهای دنبال نمود.
🔷بنابراین لازم است نظام حکمرانی کشور در آستانه برنامه هفتم توسعه، تصمیم بگیرد که دقیقاً چه برنامهای برای توسعه ملی دارد و توسعه مکران در پازل سیاستگذاری برنامه توسعه کشور چه جایگاه و نقشی دارد؟ اغلب شنیده میشود که بالغ بر ۲۰ دستگاه اجرایی در قبال مکران وظیفه مشخص دارند. اولاً نیاز است که مشخص شود استراتژی توسعهای کشور و مناطق و مکران چیست؟ سپس برای آن استراتژی چه برنامه عملیاتی مشخص و زمانبندی شده است.
🔶در آخر لازم به ذکر موردی دیگر نیز هست، آن هم اینکه تجربه توسعه جوامع، مؤید این مطلب است که نمیتوان اهداف متعدد را به طور موازی جلو برد. نظام حکمرانی کشور باید تصمیم بگیرد که در مکران دقیقا روی چه موضوع کلانی میخواهد سرمایهگذاری کند. یعنی اگرچه میپذیریم که توسعه یک مفهوم جامع است، اما اولویتبندی لازم و حیاتی است.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#عکس_استوری
🔰 بانکهای ورشکسته اما گردن کلفت
🔶 به گفته رئیس بانک مرکزی، بانکهای ایران ناتراز هستند اما ورشکسته نیستند و دلیل ناترازی بانکها کسری نقدینگی است.
درست است که در حال حاضر مشکل ناترازی اكثر بانکها كمبود (كسری) نقدينگی است اما تصور اينكه بانکها دارایی كافی برای بازپرداخت بدهیهای خود دارند و اگر اين داراییها فروخته شود مشكل ناترازیها برطرف میشود، اشتباه است.
🔷با توجه به سود سازی صوری بانکها، اگر کیفیت واقعی داراییهای هر بانک بررسی شود، مشخص میشود که بسیاری از بانکها عملا ورشکسته هستند اما بازی با ارقام این مسئله را فعلا پنهان میکند.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#خبر
🔰امارات و هند در راه دلارزدایی
🔸 دولت هند اعلام کرد که این کشور و امارات تسویه تجارت دوجانبه را با ارزهای محلی خود آغاز کردهاند. اکنون بزرگترین پالایشگاه هند پول یک میلیون بشکه نفت امارات را به روپیه پرداخت میکند.
💢هند سومین وارد کننده و مصرف کننده بزرگ نفت در جهان است.
#اقتصاد_بینالملل
✅ کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@Masaf_Eco
#یاداشت
🔰ماجرای پولهای آزاد شده ایران توسط کره جنوبی
🔶 چندی پیش، رئیس بانک مرکزی با انتشار مطلبی در صفحه شخصی خود، از آزاد شدن بخشی از پولهای بلوکه شده ایران خبر داد. سرمایهای که در ازای فروش نفت و کالاهای دیگر باید در اختیار ایران قرار میگرفت، حالا به دلیل تحریمهای بانکی، در کشورهای مختلف بلوکه شدهاند و با زور و گروکشی پس گرفته میشوند.
در اواخر دهه ۹۰، ایران با فروش مواد پتروشیمی، ۷ میلیارد دلار در بانکهای کره جنوبی ذخیره بدست آورد که این پول به دلیل تحریمهای بانکی آمریکا، در اختیار ایران قرار نگرفت. اما در طی اتفاقات اخیر و در ازای مبادله زندانیان آمریکایی، کره جنوبی موظف است که بخشی از طلب ایران را به کشور بازگرداند.
🔶 به طور کلی پولهای بلوکه شده ایران در کشورهای مختلف حدود ۲۰ تا ۲۵ میلیارد دلار است که از این مقدار ۷ میلیارد دلار آن توسط کره جنوبی پس از سالها آزاد خواهد شد. لازم به ذکر است که در طی این سالها، نه تنها به منابع ارزی بلوکه شده ایران در کره جنوبی، هیچ سودی تعلق نگرفته است، بلکه حتی به دلیل کاهش ارزش وون نسبت به دلار، نزدیک به یک میلیارد دلار از آن منابع با کاهش ارزش برابری مواجه شده است.
🔶 به گفته رئییس لانک مرکزی، این منابع بصورت پرداخت بانکی جهت خرید کالاهای غیرتحریمی (نهاده دامی و دارو) استفاده میشود. طبق نظر کارشناسان بازگشت این حجم از پول به کشور، بخشی از فشار ارزی را کاهش خواهد داد و از این طریق قدرت بانک مرکزی برای ثبات بازار ارز بیشتر خواهد شد.
🔶 لازم به تنها آزاد کردک این سرمایهها کافی نیست و باید برای بازپس گرفتن بازار کشورهایی مانند کره جنوبی، اصلاحات اساسی در نظام بانکی صورت گیرد.
#بانک
✅ کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@Masaf_Eco
#عکس_نوشت
🔰نفت روسیه به مذاق پاکستان خوش نیامد
🔸 پالایشگاه پاکستان پالایش نفت خام روسیه را متوقف کرد. هدف این کار را میتوان به کیفیت یا قیمت نفت خام روسیه نسبت داد.
✅ کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@Masa
#یادداشت
💢از امیرآباد تا سالیانکا
🔸 مازندران با داشتن سه فرودگاه و سه بندر بزرگ مثل بندر امیرآباد - که بزرگترین بندر حاشیه دریای خزر است - و موقعیت مناسب خود در کریدور شمال - جنوب میتواند نقش ویژهای در ترانزیت کالا بین ایران، روسیه و آسیای میانه داشته باشد.
🔹 بندر ایرانی سالیانکا در آستراخان روسیه (۵۳ درصد سهام آن متعلق به ایران است) وظیفه انتقال کالاهای اساسی و غلات به سمت بنادر استانهای مازندران و گیلان را دارد. همچنین محصولات کشاورزی این استان، به خصوص مرکبات و آبزیان، میتواند نیاز روسیه به سبزیجات، میوه و حتی ماهی و میگو را برآورده کند.
🔸 مازندران زیرساخت خوبی برای سوآپ نفت و گاز دارد. وجود صنایع کشتیسازی بزرگ در روسیه و کشتیسازی صدرا در مازندران میتواند به همکاری متقابل دو کشور در زمینه تامین ناوگان کشتیرانی و گسترش ترانزیت دریایی و گردشگری کمک کند. هماکنون حجم مبادلات بنادر استان مازندران حدود ۱۲ میلیون تن است که تنها ۳۰ درصد از ظرفیت اسمی آن میباشد.
🔹 همچنین این استان از وابستگی کریدور شمال - جنوب به جمهوری آذربایجان کاسته و ریسک امنیتی آن را کاهش میدهد و همگرایی اقتصادی بین ایران و روسیه را بیشتر میکند.
🔸 وجود مناطق ویژه اقتصادی در دو کشور، مثل بندر امیرآباد در ایران و منطقه ویژه لوتوس در روسیه، زمینه گسترش سرمایهگذاری دو کشور را فراهم میکند.
#ترانزیت
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#خبر
🔴روزنامه دنیای اقتصاد: دولت به زودی لایحه تشکیل وزارت بازرگانی را از مجلس پس میگیرد
🔹روزنامه دنیای اقتصاد:
🔹روزهای گذشته در راهروهای پارلمان شنیده میشد که دولت به دنبال پس گرفتن لایحه تشکیل وزارت بازرگانی است. علی آبادی، وزیر صمت روز گذشته در کمیسیون صنایع مجلس حضور پیدا کرده و به یکی از نمایندگان مجلس خبر داده است که طی دونامه به رئیسجمهوری از وی خواسته تا دولت از تشکیل وزارت بازرگانی صرفنظر کرده و این لایحه از مجلس پس گرفته شود.
#وزارت_تضعیف_ملی
#وزارت_واردات
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
May 11
May 11
#خبر
🔰کارت ملی، کارت بانکی هم میشود
🔸رییس سازمان ثبت احوال کشور از تجمیع کارت بانک ملی ایران در کارت ملی، به عنوان نخستین گام ظرف سه ماه آینده خبر داد.
#بانک
✅ کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@Masaf_Eco
#یاداشت
🔰چرا چین ارواق قرضه خزانهداری آمریکا میخرد؟
🔶بر اساس آخرین دادهها در ژوئن ۲۰۲۳، پکن سرمایهگذاری خود در اوراق قرضه خزانهداری آمریکا را با ۱۱.۳ میلیارد دلار کاهش به ۸۳۵.۴ میلیارد دلار رساند. این پایینترین سطح از اواسط سال ۲۰۰۹ است. اما چرا چین خریدار اوراق قرضه آمریکا است؟
🔶اقتصاد چین در جهان یک قطب متکی بر تولید و صادرات محور شناخته میشود. استراتژی این کشور پرجمعیت، برای اشتغالزایی حفظ رشد صادارت است. چین با پایین نگهداشتن ارزش یوآن در برابر دلار تلاش میکند تا ایالات متحده واردات از این کشور را اقتصادی بداند.
🔶بانک خلق چین برای جلوگیری از افزایش ارزش یوآن در برابر دلار به طور پیوسته مداخلاتی را در بازارهای محلی انجام میدهد. بانک خلق چین دلارهای مازاد را از صادرکنندگان میخرد و به جای آن یوآن میدهد.
🔶افزایش ذخایر دلاری چین باعث میشود تا به دنبال سرمایهگذاری در داراییهای کم ریسک مانند خرید اوراق قرضه خزانهداری آمریکا باشد.
🔶صادرات گسترده چین به ایالات متحده سبب بروز کسری تجاری در تبادلات دو کشور شده است. چین با خرید اوراق قرضه خزانهداری ایالات متحده به نوعی در حال پرداخت وام به آمریکا است تا صادراتش به آمریکا ادامهدار باشد و روند رو به رشد خود را حفظ کند.
🔶بعضی کارشناسان معتقدند چین میتواند با به فروش گذاشتن اوراق قرضه خزانهداری آمریکا زمینه افول اقتصادی آمریکا را فراهم کند. اما این کار موجب افزایش ارزش یوآن در برابر دلار خواهد شد؛ در این صورت کالاهای چینی بازار صادراتی خود را از دست میدهند. با توجه به وابستگی اقتصاد دو کشور این اقدام دور از انتظار است.
🔶بعضی کارشناسان افزایش نرخ بهره را دلیل کاهش تمایل چین به خرید اوراق قرضه خزانهداری ایالات متحده میدانند. زیرا باعث کاهش قیمت اوراق مذکور شده است.
#اقتصاد_بین_الملل
✅ کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@Masaf_Eco
#پیام_مخاطبین
🔴سرگردان کردن مردم برای دریافت ارز اربعین
سلام بزرگوار
🔷امروز شنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۲جهت دریافت ارز اربعین به بانک سپه همدان مراجعه کردم گفتند هنوز نامه اش نیامده
به بانک ملی مراجعه کردم گفتند اپلیکیشن بله را نصب کن که نصب کردم وقتی به باجه مراجعه کردم گفتند شرایط دریافت ارز را روی دیوار نصب شده نگاه کردم دیدم عکسهای بالا
🔷بعد به همه گفتند بروید ساعت ۱۰ به بعد بیائید من ۷۰کیلومتر راه اومدم اگر بخوام بمونم دیگه به سرویس شهر سکونتم نمیرسم و در همدان هم جايي ندارم. ناگفته نماند تعداد زیادی مرد و زن در داخل بانک سرگردان هستند.
💢لطفا در کانال مصاف اطلاع رسانی کنید که مسئولین بانک مرکزی یک کلام رک و پوست کنده بگویند ارز را دادیم به دلالان و بروید سر مرز بخرید تا مردم دیگه از کار وزندگی نمانند.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#توییت
🔷این هفته به هیات مقررات زدایی گزاش دادم: با گذشت ۱۸ماه از شروع پروژه مجوزها، فقط در مجوزهای خانگی و صنفی کمی موفق بودهایم ودر دستگاهها با مقاومت بسیارشدیدی روبروهستیم
ازنگاه متقاضی مجوز هتل، درمانگاه، فرهنگی، باربری، معدن، گلخانه، دامداری و... وضع نسبت به ۱.۵سال قبل، فرقی نکرده
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#یادداشت_کوتاه
🔰نفت ایران گرانتر از عمان
🔸طبق گزارش رویترز، ایران قیمت نفت خام سبک خود را برای فروش به کشورهای آسیایی نسبت به نفت عمان، ۳.۴۵ دلار بیشتر قیمتگذاری کرده است که ۳۰ سنت بیشتر از ماه میلادی قبل بوده است. همچنین قیمت فروش نفت سنگین ایران ۱.۸ دلار، بالاتر از قیمت پایه خاورمیانه تعیین شده که هفتاد سنت رشد داشته است.
🔷همچنین مدیرعامل شرکت نفت، از افزایش تولید نفت ایران به ۳.۵ میلیون بشکه تا آخر شهریور خبر داد که ۳۰۰ هزار بشکه با قبل تحریمها فاصله دارد.
همزمان با افزایش قیمت و ظرفیت تولید نفت ایران، مؤسسه کپلر خبر از صادرات روزانه ۱.۵ میلیون بشکه نفت ایران به چین داد و حتی تانکر ترکرز صادرات نفت ایران را به چین بیشتر از عربستان اعلام کرده است.
✅ کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@Masaf_Eco
#اینفوگرافیک
💥قدرتهای اقتصادی آینده
🔷بر اساس برآورد مؤسسه بینالمللی PWC چهار عضو از پنج عضو بریکس، یعنی چین، هند، روسیه و برزیل تا سال ۲۰۵۰ جز ده اقتصاد برتر جهان خواهند بود.
🔶این برآورد و پیشبینیهای مشابه بیان میدارد که آمریکا دیگر قدرت نخست اقتصادی جهان نخواهد بود و به رتبه سوم اقتصادی جهان سقوط خواهد کرد.
💢تضعیف قدرت اقتصادی آمریکا موضوعی است که بارها مقامات آمریکایی از جمله ترامپ به آن اشاره کردهاند.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#خبر
🔰 ۱۰۰ میلیارد دلار بدهی دولتها به صندوق توسعه
🔸 مجموع بدهی دولتها به صندوق توسعه ملی، حدود ۱۰۰ میلیارد دلار است. وظیفه صندوق توسعه ملی، صیانتی و توسعه است؛ اما دولتها، دو سوم منابع این صندوق را برای سیاستهای تثبیتی بودجه به کار گرفته اند.
✔ دولت برای پرداخت این بدهی، در برنامه هفتم توسعه قصد دارد که میادین نفتی و گازی را در اختیار این صندوق قرار دهد.
✔ صندوق توسعه ملی، در این میادین سرمایهگذاری میکند و درآمد حاصل از این سرمایهگذاری را تا حصول سود خالص ۱۰۰ میلیاردی، وارد صندوق میکند.
✅ کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@Masaf_Eco
🔺ضررش برای مردم، سودش در جیب خودشان!
🔹بانک آینده تا پایان سال ۱۴۰۱ با ثبت زیان انباشته ۱۱۴ هزار و ۲۱۵ میلیارد تومان، بالاترین زیان را در بین شرکتهای بورسی ایران به خود اختصاص داد. روند زیانآفرینی این بانک به گونه ای است که فقط در ۳ ماهه بهار امسال زیان انباشته آن ۱۱ هزار و ۵۴۸ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده.
🔹این بانک در بهار امسال، روزانه ۱۲۴ میلیارد تومانزیان خلق کرده است!
🔹بررسی صورتهای مالی بانک نشان میدهد که عمده دلیل زیان آن، تسهیلاتی است که به شرکتهای مرتبط با خودش پرداخت کرده و سرمایه بانک آینده در آنها قفل شده.
🔹به عنوان نمونه بانک آینده به یکی از شرکتهای مرتبطش یعنی شرکت توسعه بینالمللی ایران مال، تا پایان سال قبل،۷۳ هزار و ۸۰۱ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرده. این تسهیلات در حالی به ایران مال پرداخت شده که درآمد خالص آن در سال گذشته منفی ۲۰۶ میلیاردبوده و عملا امیدی از محل آن برای احیای بانک وجود ندارد.
🔷زیانهایی که توسط این بانک و شرکتهای زیرمجموعهاش بصورت روزانه در حال تولید است، از طریق چاپ پول از جیب مردم ایران جبران میشود.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#یادداشت
⭕ یک بمب ساعتی به نام ورشکستگی صندوقهای بازنشستگی
💥قسمت اول
🔷 تا همین چند هفته پیش، میلیونها فرانسوی به طرز فجیعی در پاریس سرکوب میشدند و احتمالاً بزودی بازهم خواهند شد. اما این نکته مهم را باید در نظر گرفت که وضع فعلی فرانسه آینده محتوم ایرانِ خود ما است که طی چند سال آینده به شکل ترسناکی به وقوع خواهد پیوست. یک #بمب_ساعتی به نام ورشکستگی صندوقهای بازنشستگی...
🔶صندوقهای بازنشستگی برای پرداخت حقوق فردی که به اصطلاح بازنشسته میشود، باید از شاغلین حق بیمه دریافت کنند. افرادی که به کاری مشغول هستند طی سالهای اشتغال توسط خودشان یا کارفرمایشان به صندوقهای بیمه حق بیمه پرداخت میکنند.
🔷 به عنوان مثال حق بیمه هر ۴ یا ۵ نفر حقوق یک بازنشسته میشود. هرچقدر نسبت تعداد شاغلین و افراد تحت پوشش بیمه به افراد دریافت کننده مستمری بازنشستگی بیشتر شود، وضع صندوق مطلوبتر خواهد بود. به این نسبت به اصطلاح "نسبت پشتیبانی" معیاری برای بررسی پایداری مالی یک صندوق گفته میشود.
🔶 در نسبتهای بالاتر از ۶.۳ صندوقها مشکلی برای انجام تعهدات خود ندارند. در حالی که اگر این عدد از حدود ۴ کمتر باشد، صندوق تنها با سود سرمایهگذاریهای قبلی (در زمان جوانی جامعه) یا کمک مالی دولت ورشکسته نخواهد شد. حالا نسبت پشتیبانی عجیب برخی از صندوقها در ایران را مشاهده کنید.
#صندوقهای_ورشکستگی
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#توییت
⭕روى چند نكته تاكيد مى كنم و زياده عرضى نيست:
1️⃣بدون تنوع مبادى واردات كالاى اساسى، هيچ معاملهاى بين ايران و آمريكا از حد خريد غذا و دارو بالاتر نخواهد رفت.
2️⃣بدون رسمى و متمركز شدن فروش نفت ايران به چين و بدون تنوع مبادى واردات كالاى اساسى، امكان ايجاد ساختار رسمى پرداخت نيست.
3️⃣ بدون داشتن ساختار رسمى پرداخت هميشه در مناسبتهاى تقويمى مثل آذر و بهمن بانك مركزى بدون ياور است.
4️⃣ بدون فروش رسمى و متمركز نفت، اولويت آمريكا مذاكره با تراستى هاى ايران به جاى دولت مركزى و بانك مركزى است. اميدوارم تبعات سياست داخلي اين موضوع واضح باشد.
5️⃣ايران هنوز از ابزار منظم كردن هزينه هاى ريالى صادر كنندگان بزرگ براى كنترل نرخ ارز هيچ استفاده اى نكرده.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco