💥۳۵ هزار هکتار زمین برای طرح نهضت ملی مسکن در حال آماده سازی است
⭕ روح الله اکبری دستیار ویژه وزیر راه و شهرسازی گفت: حدود ۷۰ درصد اراضی مورد نیاز از طریق الحاق زمین جدید به محدوده شهرها تامین می شود که تامین زیرساخت ها و روند قانونی آن زمان بر و دشوار بوده است.
⭕ اکنون ۳۵ هزار هکتار زمین برای اجرای طرح ملی نهضت مسکن در کشور تامین شده که فرآیند آماده سازی این اراضی در حال اجرا است.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#یادداشت_کوتاه
📌 گزارش وزارت اقتصاد از عملکرد یکساله درگاه ملی مجوزها
⭕️ نصف متقاضیان مجوز نگرفتند
🔹 یک سال از شروع فعالیت درگاه ملی مجوزها گذشته و در این مدت، همواره انتقاداتی به زیرساختهای فنی این سامانه مطرح شده است.
🔸 در این زمینه، وزارت اقتصاد بهتازگی گزارش عملکرد یکساله درگاه ملی مجوزها را منتشر کرده است. طبق این گزارش، فقط ۵۰ درصد از درخواستهای صدور مجوز به دریافت مجوز منجر شده و چهار نهاد و دستگاه همچون «سازمان نظاممهندسی ساختمان»، «کارشناسان رسمی دادگستری»، «سازمان نظام روانشناسی» و «سازمان برنامهوبودجه» هنوز به درگاه ملی مجوزها متصل نشدهاند.
🔹 در ادامه گزارش وزارت امور اقتصادی و دارایی آمده است: «معادل ۴۹۶ هزار و ۳۵۹ درخواست مجوز از ۱۵ مردادماه سال گذشته تا ۱۴ مردادماه امسال در درگاه ملی مجوزها ثبت و بهصورت برخط، بدون حضور و بدون کاغذ صادر شده است. تعداد کل درخواستها در این مدت زمانی یک میلیون و ۹۵ هزار و ۷۶۹ درخواست بوده است که حاکی از صدور برخط بیش از ۴۵ درصد مجوزها بهصورت برخط است.»
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#عکس_نوشت
🔰 ظرفیت ۱۰ میلیون تنی ترانزیتی مسیر هند-ایران-روسیه
🔶طبق اعلام معاون امور بندری سازمان بنادر و دریانوردی، ۸۲ میلیون تن کالا از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا مرداد ماه در بنادر تخلیه و بارگیری شده است که رشد پنج درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته نشان میدهد.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#یاداشت_کوتاه
💥بندر جبل علی امارات، الگویی برای توسعه مکران
🔷بندر جبل علی امارات به عنوان برترین بندر خاورمیانه و یازدهمین بندر موفق جهان، الگوی توسعه موفقی برای توسعه بنادر مکران میباشد. بنادر سواحل مکران با توجه به دسترسیهایی که به کشورهای آسیای میانه، آسیای صغیر قفقاز و اروپای شرقی دارند میتوانند به صورت بالقوه چندین برابر بندر جبل علی در جابجایی کالا و تجارت بینالملل نقش داشته باشند.
🔶همچنین توسعه بنادر ایرانی با کمک و سرمایههای خارجی نه تنها خطری به حاکمیت ملی کشور وارد نخواهد کرد بلکه با رونق اقتصادی که ایجاد خواهد شد باعث توسعه مناطق جنوبی کشور و بهبود اقتصاد ملی خواهد شد. با سرمایهگذاری در بنادر منطقه مکران و توجه به اقتصاد دریامحور، میتوان به رفع محرومیت از مناطق ساحلی، افزایش تولید ناخالص ملی، بیاثر نمودن تحریمها و تنوع اقتصاد در کشور کمک کرد.
🔷 از جمله مواردی که بندر جبل علی را در خاور میانه متمایز کرده است عواملی چون کارآمدی مدیران، اعطای تسهیلات به سرمایهگذاران، تنظیم سیاستهای ترجیحی آزاد، مشارکت بخش خصوصی و استفاده بهینه از موقعیت جغرافیایی این منطقه میباشند.
با بررسی دقیق عملکرد موفق بندر جبل علی و بومیسازی با قوانین و ملاحظات اسلامی-ایرانی و ویژگیهای منطقهای سواحل مکران، میتوان این منطقه را در آیندهای نزدیک به یکی از برترین بنادر خاورمیانه تبدیل کرد.
#مکران
✅ کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@Masaf_Eco
#عکس_نوشت
💢رشد ۱۳ درصدی سپردههای ایرانی در بانکهای خارجی
🔶میزان سپردههای ایران نزد بانکها و موسسات خارجی در سه ماهه اول ۲۰۲۳، نسبت به سه ماهه اول ۲۰۲۲، رشد ۱۲ درصدی داشته است.
✅ کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@Masaf_Eco
#خبر
🔰رشد نقدینگی کاهش یافت
🔹 بانک مرکزی اعلام کرد که رشد نقدینگی در یک سال گذشته حدود ۱۰ درصد کاهش داشته است. کنترل خلق پول، افزایش نسبت سپرده قانونی و اصلاح نرخ سود بین بانکی از جمله عوامل موثر بر مدیریت نقدینگی در سال گذشته بوده است.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#عکس_نوشت
🔰افزایش ریسک کشتیرانی در دریای سیاه با پایان توافق غلات
🔶 با آغاز جنگ اوکراین و روسیه صادرات غلات از بنادر اوکراین با اختلال شدید همراه شد. اما با امضای توافق صادرات غلات، یک مرکز فرماندهی مشترک با حضور روسیه، اوکراین، ترکیه و سازمان ملل متحد برای عبور دادن کشتیهای حامل غلات و عدم حمل سلاح در کشتیهای مذکور شکل گرفت.
✅ کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@Masaf_Eco
#یاداشت
🔰بد عهدی پاکستان در احداث خط لوله صلح
🔶 ترکمنستان و روسیه دارای ذخایر مازاد گاز طبیعی هستند. از این رو همکاری با این دو کشور برای سوآپ و صادرات گاز اهمیت دارد. در راستای همکاری گازی کشورهای ایران، روسیه، هند، افغانستان، پاکستان و ترکمنستان دو طرح برای احداث خط لوله ارائه شد.
🔶خط لوله ایران-پاکستان-هند معروف به خط لوله صلح و خط لوله ترکمنستان-افغانستان-پاکستان-هند معروف به خط لوله تاپی این دو طرح هستند. تکمیل و بهرهبرداری از خط لوله تاپی به دلیل ناآرامیهای افغانستان با مشکل مواجه شد. احداث خط لوله صلح نیز با ایران و پاکستان پیگیری شد.
🔶ساخت این خط لوله از سال ۲۰۰۲ آغاز شد و قرار بود تا سال ۲۰۱۴ به بهرهبرداری برسد. اما به دلیل گرایش پاکستان به غرب، تشدید تحریمها علیه ایران به معنای تضعیف اراده پاکستان برای انجام تعهداتش بود. علاوه بر این اقتصاد این کشور با چالشهایی مواجه است که تامین مالی این پروژه را با مشکل همراه کرد.
🔶 ایران پیشنهاد وام ۵۰۰ میلیون دلاری برای احداث خط لوله مذکور را به طرف پاکستانی ارائه کرد، اما مورد استقبال قرار نگرفت. در تازهترین اخبار اسلامآباد با اشاره به تحریمهای ضدایرانی آمریکا، از ایران خواسته مادامی که تحریمها ادامه دارد از اقدام حقوقی درخصوص قرارداد خط لوله گاز خودداری کند.
🔶برخی کارشناسان این ادعا را به معنای توقف پروژه خط لوله صلح میدانند. اما سرگی تیخونوف تحلیلگر روس در گزارشی ادعا کرد اعلام پایان احداث این خط لوله دشوار است. در این گزارش با اشاره به تحریم روسیه و درگیر بودن منافع چند کشور در منافع سوآپ و صادرات گاز از طریق خط لوله صلح، اظهار شد هنوز فرصت همکاری میان کشورها وجود دارد.
🔶در هر صورت به نظر میرسد کشور نیاز دارد در مورد کاهش ریسک توافقها دوجانبه برنامهریزی کند.
✅ کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@Masaf_Eco
#عکس_استوری
🔰ارز بریکس، پاشنه آشیل دلار
🔸 بریکس (به انگلیسی: BRICS) نام گروهی به رهبری قدرتهای اقتصادی نوظهور است که از به هم پیوستن حرف اول برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی تشکیل شده است.
#اقتصادبینالملل
✅ کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
💥سازمان ثبت یک کشور را سر کار گذاشت!
🔹سازمان ثبت با گرفتن رای از دیوان عدالت اداری، خود را از اتصال به درگاه ملی مجوزها معاف کرد!
🔹با این حکم قضایی، عملا ۱۰ مجوز مهمی که توسط این سازمان صادر میشود، از جمله سردفتری، ثبت برند، ثبت شرکت و دفتر ازدواج و طلاق، از دسترس متقاضیان مجوز کسب و کار به صورت بر خط و غیر حضوری خارج شد.
🔹سازمان ثبت و چند دستگاه معدود دیگر، طی یک سال و نیم گذشته قانون را زیر پا گذشته و مجوزهای خود را به درگاه ملی مجوزها متصل نکردند.
🔹نکته قابل تامل اینکه در واکنش به پیگیریهای متعدد رسانهها، سازمان ثبت در یک سال و نیم اخیر دائما اتصال مجوزهایش به درگاه ملی را با وعدههای یک ماهه عقب میانداخت.
🔹اما اکنون اینگونه به نظر میرسد که این سازمان در پی دریافت حکم قضایی برای عدم اتصال مجوزهایش بوده است و عملا این سازمان متقاضیان مجوز را یک سال و نیم سر کار گذاشته بود!
🔹در صورت تایید این فرضیه، زیبنده سازمان ثبت به عنوان یکی از دستگاههای زیر مجموعه قوه قضائیه نیست که مجوزهای خود را «خلاف قانون» و رویه تمام دستگاههای کشور، به درگاه ملی مجوزها متصل نکند.
🔹از بهار ۱۴۰۱ تاکنون بیش از ۹۸ درصد مجوزهای کسب و کار به درگاه ملی مجوزها متصل شده است و صرفا ۵ دستگاه از جمله سازمان ثبت با بیتوجهی به قانون و دستور رئیس جمهور، مجوزهای خود را از طریق درگاه ارائه نمیکنند.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco