⭕️ مستاجران ایرانی، زیر فشار خلا قوانین حمایتی
👤کارشناس مسکن: هیچ جای دنیا مثل ایران مستأجران به حال خود رها نشدهاند!
🔷مجید گودرزی، کارشناس اقتصاد و مسکن: بازار مسکن یکی از بدترین و شلختهترین بازارهای ایران است. در هیچ جای دنیا قانون تا به این حد مستاجرین را به حال رها نکردهاند. در واقع فقط جنگ و قانون میتوانند یک خانواده را مجبور به ترک محل سکونت خود کنند. اما در ایران صاحبخانهها، هم حکم صادر میکنند، هم جریمه میکنند و هم اخراج میکنند. این در حالی است که در همه دنیا قوانینی برای حمایت سفت و سخت از مستاجرین وضع شده است و اینطور نیست که بازار مسکن رها شود.
🔶قویاً بر این باور هستم که مشکل مستأجرین قابلیت تبدیلشدن به مشکل امنیتی دارد. چرا که تامین نرخ اجاره در شهرکهای کوچک اطراف تهران هم دشوار و حتی نشدنی شده است و با حقوقهای کارمندی، کارگری و بازنشستگی امکان اجاره مسکن تقریبا غیرممکن شده است، چه برسد به اینکه وارد بحث خرید و فروش شویم.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
🔶 طرح «ترویج صادرات به واسطه کالاهای سرمایهای» در هند
🔹 کشور هند با هدف ارتقای توان تولیدات داخلی و توسعه صادرات، طرح «ترویج صادرات بهواسطه کالاهای سرمایهای» را در سند تجارت خارجی سال ۲۰۲۳ دنبال میکند.
🔹 بر این اساس به تمامی کالاهای سرمایهای که در جریان تولید کاربردی هستند، امتیازاتی از قبیل حقوق گمرکی صفر و مشوقهای مالیاتی اختصاص مییابد.
🔹 در مقابل واردکننده ظرف مدت ۶ سال از تاریخ صدور مجوز، به میزان شش برابر ارزش مجموع مالیاتها، عوارض و تعرفهها ملزم به ایفای تعهد صادراتی است.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
⭕️ مقابله با احتکار مسکن، معطل اختلافات بیندستگاهی
🔶چرا با وجود گذشت بیش از ۳ سال از تصویب قانون مالیات بر خانههای خالی، نقص اطلاعاتی سامانه املاک و اسکان هنوز پابرجاست؟
🔷وضعیت سامانه املاک و اسکان نشان میدهد که در آستانه نزدیک شدن به فصل تابستان و بالاگرفتن تب نقل و انتقالات ملکی که عرضه خانههای خالی میتواند تاثیر مثبت و محسوسی بر بازار مسکن داشته باشد، نه خبری از همکاری دستگاههای اجرایی برای تکمیل اطلاعات این سامانه به گوش میرسد و نه ورود و پیگیری خاصی از سمت سازمان بازرسی کل کشور یا مجلس صورت گرفته و عرضه خانههای خالی به بازار مسکن کماکان بعد از 3 سالواندی، معطل اختلافات بیندستگاهی باقی مانده است.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
🔶ورود دیوان محاسبات به ترک فعل بانکها و سازمان مالیاتی در حوزه تسهیلات مسکن
🔷 بررسی های دیوان محاسبات نشان میدهد که پرداخت تسهیلات بخش مسکن از ابتدای سال ۱۴۰۰ تا پایان فروردین ماه ۱۴۰۳، تنها به میزان ۱۴ درصد سهمیه تعیین شده، بوده است.
🔷همچنین سازمان امور مالیاتی نیز مکلف به اخذ مالیات معادل ۲۰ درصد تعهد انجام نشده از بانکهای عامل است که باید به حساب صندوق ملی مسکن واریز شود.
🔷به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل دیوان محاسبات کشور، دیوان محاسبات با ارائه به ترک فعل بانکهای عامل و سازمان امور مالیاتی در حوزه پرداخت تسهیلات بخش مسکن ورود خواهد کرد.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
🔺ایران به جایگاه دوم تولید سوخت مایع اوپک صعود کرد
🔹وزارت انرژی آمریکا از افزایش ۱۱۰ هزار بشکهای تولید سوخت مایع ایران در سهماهه نخست ۲۰۲۴ خبر داد و ایران را بزرگترین تولیدکننده این محصول پس از عربستان در اوپک معرفی کرد. پیش از این عراق در جایگاه دوم قرار داشت.
🔹از طرفی، تولید نفت خام ایران در این دوره نسبت به سهماهه قبل ۵۰ هزار بشکه در روز افزایش داشته و در سهماهه چهارم سال ۲۰۲۳ بالغ بر ۳ میلیون و ۱۸۰ هزار بشکه در روز نفت خام تولید کرده است.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#اینفوگرافیک
🔷 کشورهای مختلف جهان برای کنترل اجارهبها چه سیاستهایی را دنبال میکنند؟
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
🔶 راه گریز ۱۸ بانک از جریمه ۲۵۰ هزار میلیارد تومانی وام مسکن
🔷به گزارش تسنیم، بنا به گفته مدیرعامل صندوق ملی مسکن، جریمه مالیاتی بانکهایی که تسهیلات مسکن ندادند، طی سالهای ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲حدود ۲۵۰ هزار میلیارد تومان است که با ورود این جریمههای مالیاتی به صندوق ملی مسکن، این صندوق نقش بسیار پررنگتری در پیشبرد اهداف مسکن دولت ایفا خواهد کرد.
🔷 اما اخیرا مقرر شده، افزایش ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی سرمایه بانک مسکن از طریق فروش اوراق مالی و با مشارکت سایر بانکها انجام شود. درواقع قرار است این بانکها با خرید اوراق مالی افزایش سرمایه بانک مسکن بهنوعی از خطر جریمه مالیاتی فرار کنند و میتوان گفت بانکهای مذکور با این کار قانون جهش تولید مسکن را دور میزنند!
🔷در این شرایط مشخص نیست منابع پیشبینی شده صندوق ملی مسکن برای حمایت از پروژههای حمایتی مسکن به چه سرنوشتی دچار خواهد شد.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
🔶 هوشمندی حمایت، الزام سیاست
🔹بسیاری از دولتها در جهان برای تدوین سیاست صنعتی و حمایت از صنایع خاص، بودجه اختصاص میدهند. اما در برخی مواقع به دلایلی همچون عدم شفافیت، اثرگذاری این بودجهها قابل اثبات نیست.
🔹اگر چه اقدامات انجام گرفته برای حمایت از صنایع در رویدادها و روندها برای جلوگیری از فروپاشی اقتصادی ضروری است اما بستههای محرک حمایتی نیز در صورت طراحی ضعیف، پیامدهای منفی و طولانیمدتی برای تجارت و رفاه ملی خواهند داشت.
🔹بنابراین نحوه طراحی حمایتهای سیاست صنعتی به منظور کاهش اثرات منفی حمایتها باید به صورت کلی «متناسب با مقیاس مسئله»، «دارای زمانبندی محدود»، «حداقل انحراف و اصابت به اهداف حمایتی»، «بدون تبعیض» و «شفاف و همراه با انتشار اطلاعات مربوطه توسط دولت» باشد./ مسیر اقتصاد
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
📌طرحهای خاموش پالایشی
🔹در دو دهه اخیر بیش از 20 طرح پالایشی در کشور با مجموع خوراک مورد نیاز 4.3 میلیون بشکه در روز و حجم سرمایهگذاری حدود 90 میلیارد دلاری تعریف شده اما تاکنون هیچ یک از این طرحها به بهرهبرداری نرسیده است.
🔹دلایل مختلفی همچون نبود الگوی مناسب تأمین مالی و توسعه فرآیندهای پالایشگاهی، عدم دسترسی به لایسنسها، فناوریها و تجهیزات جدید، عدم صدور مجوزهای لازم و هماهنگی بین دستگاهی و غیره در بهرهبرداری نشدن طرحها دخیل بودهاند. اما با وجود دلایل متعدد و متنوعی که ذکر شد، یکی از مهمترین دلایل و ریشههای نافرجامی طرحهای پالایشی در کشور، نبود الگوی مناسب تأمین مالی برای این پروژهها است./مسیر اقتصاد
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
🔶صادرات نفت ایران به چین رکوردشکنی کرد/ ایران دومین تامینکننده نفت چین شد؟
🔹بلومبرگ نوشت، واردات نفت خام چین از ایران در ماه می به بالاترین سطح در هفت ماه گذشته رسید و طبق آمار کپلر عدد روزانه ۱.۵۴ میلیون بشکه را ثبت کرد.
🔹بیش از نیمی از نفت ایران به خریداران در چینگدائو اختصاص یافت که بسیاری از پالایشگاههای مستقل چین در آن حضور دارند.
🔹طبق آمار ماه گذشته کپلر، روسیه و عربستان به ترتیب با ۲.۲۵ و ۱.۵۴ اولین و دومین تامینکننده بزرگ نفت چین بودهاند و حال سبقت ایران از عربستان محتمل است.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
⭕ پیشنهاد افزایش وام نهضت ملی مسکن به ۷۰۰ میلیون تومان/ یک میلیون متقاضی همچنان در صف وام
رئیس صندوق ملی مسکن گفت:
🔶صندوق ملی مسکن پیشنهاد افزایش مبلغ وام از ۵۵۰ میلیون تومان به ۷۰۰ میلیون تومان را به شورای پول و اعتبار ارایه کرده و در این زمینه باید شورای عالی مسکن تصمیمگیری کند.
🔷تا امروز ۲ میلیون و ۱۸۴ هزار نفر برای انعقاد قرارداد به بانکها معرفی شدند. از این رقم ۷۸۴ هزار نفر منجر به انعقاد قرارداد شده است. ۹۵۹ هزار نفر در صف انعقاد قرارداد هستند.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
⭕ طفره بانکهای متخلف از پرداخت جریمه/ نه وام مسکن میدهیم نه جریمه!
سلیمی، نماینده مجلس:
🔷متاسفانه عملکرد ۱۸ بانک در تسهیلات وضع شده برای وام مسکن، ودیعه و ازدواج صفر بوده است. از سوی دیگر جریمه بانک ها ۲۵۰ هزار میلیارد است اما تمامی این بانک ها با رفتارهای شبه حقوقی این جرائم را پرداخت نکردهاند؛ بنابراین با توجه به این که فصل جابجایی مستاجرین است، لازم است هرچه زودتر به این موضوع رسیدگی شود.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco