45.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻کیبوتص؛ تعاون بر اثم و عدوان
💢 کیبوتصها محصول پیوند ایدئولوژی صهیونیسم با آرمانهای سوسیالیستی بودند. آنها نه تنها بهعنوان ابزار عملی برای تحقق اهداف صهیونیسم عمل کردند، بلکه خود به نمادی از تلاش برای ایجاد جامعهای برابر و اشتراکی در چارچوب ایدئولوژی ملیگرایانه یهودی تبدیل شدند.
◀️ مشاهده با کیفیت بالا:
آپارات
aparat.com/v/lzjpb13
یوتیوب
youtu.be/f0OQucu1jKA
اندیشه هجری | امیر گودرزی
@Hejri_Thought
🔻کیبوتصها یکی از مهمترین و شناختهشدهترین پدیدههای اجتماعی و اقتصادی در تاریخ اسرائیل هستند. این کلمه عبری به معنای "جمع" یا "گروه" است و به جوامع اشتراکی اشاره دارد که اصول اولیه آن بر پایه کار مشترک، برابری اقتصادی، و زندگی گروهی بنا شده است.
کیبوتصها در اوایل قرن بیستم و عمدتاً از دهه ۱۹۱۰ به وجود آمدند. نخستین کیبوتص، «دگانیا»، در سال ۱۹۱۰ در نزدیکی دریاچه جلیل (طبریه) تأسیس شد. این حرکت توسط اشغالگران یهودی جوان که از اروپای شرقی آمده بودند آغاز شد. این افراد عمدتاً صهیونیستهای سوسیالیست بودند که هدفشان احیای سرزمین یهودی و بازگشت به کار کشاورزی بهعنوان بخشی از آرمان ملی و اجتماعی صهیونیسم بود.
ویژگیهای کیبوتصها
۱. اشتراک منابع: همه چیز در کیبوتص به اشتراک گذاشته میشد، از زمین و درآمد گرفته تا مسئولیتها و امکانات زندگی. هیچکس مالک خصوصی زمین یا منابع نبود.
۲. برابری اقتصادی: درآمد حاصل از کشاورزی، صنعت، یا خدمات بین اعضا به صورت مساوی توزیع میشد.
۳. زندگی جمعی: اعضا در خانههای کوچک زندگی میکردند، اما بیشتر جنبههای زندگی، از غذا خوردن تا تربیت کودکان، بهصورت جمعی انجام میشد.
۴. کار کشاورزی: کیبوتصها در ابتدا عمدتاً بر کشاورزی متمرکز بودند و اغلب در مناطق دورافتاده و بیابانی ایجاد میشدند تا این زمینها را احیا کنند.
نقش کیبوتصها در تشکیل اسرائیل
کیبوتصها نقشی کلیدی در ساختار اقتصادی و اجتماعی اسرائیل ایفا کردند:
آنها پایگاههای اصلی برای گسترش شهرکسازی یهودیان در دوران قبل از تشکیل دولت اسرائیل بودند.
در توسعه کشاورزی مدرن و نوآوریهای فناوری کشاورزی نقش مهمی داشتند.
بسیاری از رهبران اولیه اسرائیل، از جمله بن گوریون، تجربه زندگی در کیبوتص داشتند و ارزشهای آن را به سیاستهای ملی وارد کردند.
تغییرات در کیبوتصها
در دهههای اخیر، کیبوتصها دچار تغییرات عمدهای شدهاند:
بسیاری از آنها از مدل اشتراکی فاصله گرفتهاند و به سمت خصوصیسازی و اقتصادی شدن حرکت کردهاند.
برخی از آنها اکنون بهجای کشاورزی، بر صنعت و گردشگری متمرکز هستند.
بسیاری از جوانان دیگر علاقهمند به زندگی در این جوامع نیستند، که باعث کاهش جمعیت برخی کیبوتصها شده است.
کیبوتصهای مدرن
امروزه، کیبوتصها به نوعی تغییر کردهاند تا با واقعیتهای اقتصادی و اجتماعی جدید تطبیق یابند. آنها همچنان بخشی از تاریخ و فرهنگ رژیم صهیونسیتی را تشکیل میدهند و نمادی از روحیه جمعی و همکاری هستند که نقش مهمی در شکلگیری دولت نامشروع اسرائیل ایفا کردند.
کیبوتصها محصول پیوند ایدئولوژی صهیونیسم با آرمانهای سوسیالیستی بودند. آنها نه تنها بهعنوان ابزار عملی برای تحقق اهداف صهیونیسم (مثل احیای سرزمین و تقویت حضور یهودیان) عمل کردند، بلکه خود به نمادی از تلاش برای ایجاد جامعهای برابر و اشتراکی در چارچوب ایدئولوژی ملیگرایانه یهودی تبدیل شدند.
در آیه ۲ سوره مائده خداوند خطاب به مومنین میفرماید: «وَتَعَاوَنُوا عَلَى الْبِرِّ وَالتَّقْوَى وَلَا تَعَاوَنُوا عَلَى الْإِثْمِ وَالْعُدْوَانِ». بر محور بر و تقوا همکاری و معاونت کنید و بر محور اثم و عدوان تعاون نکنید. کیبوتصها مصداق تعاون بر اثم و عدوان هستند. در همین سوره مائده آیه ۶۲، درباره یهود میفرماید ««وَتَرَىٰ كَثِيرًا مِّنْهُمْ يُسَارِعُونَ فِي ٱلْإِثْمِ وَٱلْعُدْوَٰنِ وَأَكْلِهِمُ ٱلسُّحْتَ ۚ لَبِئْسَ مَا كَانُواْ يَعْمَلُونَ» بسیاری از اینها در اثم و عدوان و حرامخواری با سرعت پیش میروند!
مشاهده ویدئو در یوتیوب و آپارات:
youtu.be/f0OQucu1jKA
aparat.com/v/lzjpb13
اندیشه هجری | امیر گودرزی
@Hejri_Thought
✅ دو عالم و دو نوع ظهور (مبانی متضاد معماری و تفاوت عملی در نتایج)
🗿🗽🗼بخشی از تاریخ معماری با دوران مجسمهسازی و بت سازی مرتبط است و این در بررسیهای دقیق، منشعب از فلسفهٔ یونان باستان است که بعدها در روم باستان بال و پر گرفت و گسترش یافت.
این است که دیده میشود فرمالیسم نقش ویژهای در ساختمانهای مدرن دارد. این ناشی از پیکر تراشی و نگاه زیبایی شناسانه در اعصار گذشته است که تا امروز تسری یافته.
اما آنچه اسلام میگوید و دستور میدهد متفاوت است.
❎ غرب میگوید خدا را تجسم ببخش، سپس آن جسم را بپرست. یک روزی این جسم بتهای بسیار زیبا و رئال بودند، و روز دیگر خودپرستی! بتها در قالب سلبریتیها ظهور و بروز یافتند. حال این تجسم و تجسد از طریق سلبریتیهایی که ساختمان میسازند مانند «گیری» یا «زها حدید» یا «نورمن فاستر» و ... ظهور و بروز پیدا میکند و یا از طریق خود ساختمانهایی که برند شدهاند. که پیش از این دربارهٔ آنها سخن گفتهایم.
✅ و اما اسلام میگوید که ابتدا میبایست معمار ساخته شود تا بتواند نقش و طرحی دراندازد که بشود بنایی برای عبودیت کردن.
و معمار چگونه تصنیع میشود؟ معمار انسانیست که از طریق تقوای الهی و عمل به دستورات او، در حقیقت از طریق عبد شدن، خداوند توان دریافت الهامات الهی و تبدیل آن به هنر و عمران ابنیه و شهر را به او میدهد. اگر معمار چنین نشد، بنایش ارزش معنوی ندارد.
لذا اهتمام معمار نمیباید که اهتمام بر بسط جهالت باشد و متعصبانه بخواهد خودش یا بنایش به بتهای شاخص و شهر به بتکده تبدیل شود.
✅ در حقیقت معمار باید از طریق عمران بنا برای خدا، جایی که خداوند سجده شود (مسجد) نقش یک رسانا برای به عمل درآمدن یک ساختمان یا شهر الهی را داشته باشد تا رضایت خدا را تحصیل کرده و سایر مردم را نیز با این بنا به عبودیت دعوت نماید.
در اسلام بر خلاف نظریات تحریفی تورات و انجیل و پیش از آن کفرکیشی مصر و یونان و روم باستان، خدا را نمیتوان تجسم نمود.
از طرفی امام علی علیهالسلام میفرمایند: خدایی را که نبینم نمیپرستم!
پس چه شد؟ میتوان مگر خدا را دید؟
گذشته از این در آیات کلامالله مجید آمده است که وقتی "موسی کلیمالله" از خدا خواست که او را ببیند، خدا فرمود: «لن ترانی! یعنی هرگز نمیتوانی!» بعد جلوهای از خود را به کوه طور عرضه کرد و طور از هم پاشید و موسی از هم پاشیدن کوه را که دید بیهوش شد.
پس حضرت امیر روحی له الفداه چگونه خدا را دیدهاند و سپس پرستیدهاند؟
مفسرین میگویند: خدا را در آیات و نشانههای او باید جستجو کرد.
«و فی الارض آیات للموقنین و فی انفسکم»
در زمین نشانههایی برای آنان که یقین دارند وجود دارد و در نفوس خودتان هم.
اگر نشانههای خداوند در زمین تو را به فکر فرو نبرد، درون خودت را که پر از نشانههای خداست جستجو کن. دقت کنی میبینی.
بعد امیرالمؤمنین امام علی علیهالسلام میفرمایند: اگر پردهها از عالم کنار روند، چیزی بر یقین من افزوده نخواهد شد.
این یعنی امام آنقدر چشم آیت بینشان فعال است که همه نشانههای خداوندی را از پس تمام پردههای عالم میبینند.
🔆✅ معمار مسلمان که قلبش شده محل الهامات الهی، این آیات را میشناسد و در بنای خود عمران میکند. یعنی آن را در ساختمانها ظهور و بروز میبخشد. او تکنیک را میشناسد، او معماری کردن بلد است اما سر منشأ الهامات هنری، معماری و نیازسنجی او، سرمنشأ زیبایی شناسی او، از چشمه لایزال الهی است. عقلانیست. عقل را هم خدا به او هبه کرده. و عقل فرای فکر است. پس بنای او هم به غایت ماهرانه ساخته شده و هم بیاندازه عاقلانه طرح شده. دیگر تنها عملکرد یا فرم معمار را درگیر نمیکند. بلکه یک کل کامل با جزئیات عالی و پیوستگی زیاد عمران مینماید.
این یک فهم اجمالیست که هر معماری با توجه به تغییرات پیش روی جهان باید داشته باشد تا اختیار خود را به ابزارهای جدید و هوش مصنوعی نسپارد.
و مفتون ابنیه و معمارانی که در نقش بتهای جاهلی ظاهر میشوند، مینشود!
🔻ایتا و تلگرام🔻
@Maalekalmolk
💢 در مقاله «کلانشهر و حیات ذهنی» جورج زیمل، کلانشهر (متروپلیس) نهتنها بهعنوان یک محیط جغرافیایی یا شهری توصیف میشود، بلکه بهعنوان یک شیوه زندگی و ذهنیت خاص تحلیل میگردد. زیمل کلانشهر را محیطی میداند که با تضادها، محرکهای مداوم، و آزادیهای فردی همراه است، اما در عین حال باعث بیگانگی، بیتفاوتی، و سطحی شدن روابط انسانی میشود.
بنابراین، کلانشهر فقط یک مکان نیست؛ بلکه بازتابی از مدرنیته و پیچیدگیهای اجتماعی-روانی آن است.
🔻این ویژگیها سبب میشود که کلانشهر با سبک زندگی اسلامی ایرانی ناسازگار باشد. کلانشهر انسان مرچنت و کاسب تولید میکند. انسانی که بجای اینکه به دنبال وسعت قدر خویش باشد و از آن طریق وسعت رزق پیدا کند، خودش به دنبال کسب میرود.
🔻همچنین کلانشهر با از بین بردن هنجارهای اجتماعی و اخلاقی که سبب کنترل رفتار انسان میشوند، شهر را به محل بروز فردیت افراد تبدیل میکند.
✅ مشاهده ویدئو در یوتیوب و آپارات:
youtu.be/n3Wh9oeXF4s
aparat.com/v/bjim7ck
اندیشه هجری | امیر گودرزی
@Hejri_Thought
هدایت شده از مالِک المُلک 🇮🇷🇵🇸
20.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰پروژه نئوم (Neom) در استان تبوک عربستان در یک جزیرهٔ مرجانی به وسعت ۲۶۵۰۰ کیلومتر مربع، طراحی شده و طبق گزارش «بلومبرگ» از مصاحبه با «بنسلمان» فاز اول آن تا ۲۰۲۵ به اجرا میرسد.
اهمیت پرداختن به این پروژه از آنروست که جزیره در جنوب اسرائیل و اردن و شرق مصر قرار گرفته و اسرائیل در حال سرمایهگذاری در آنجا میباشد.
ادامه در پست بعد...
🔻ایتا و تلگرام🔻
@Maalekalmolk
هدایت شده از مالِک المُلک 🇮🇷🇵🇸
🔰پروژه نئوم (Neom) در استان تبوک عربستان در یک جزیرهٔ مرجانی به وسعت ۲۶۵۰۰ کیلومتر مربع، طراحی شده و طبق گزارش «بلومبرگ» از مصاحبه با «بنسلمان» فاز اول آن تا ۲۰۲۵ به اجرا میرسد.
اهمیت پرداختن به این پروژه از آنروست که جزیره در جنوب اسرائیل و اردن و شرق مصر قرار گرفته و اسرائیل در حال سرمایهگذاری در آنجا میباشد.
⚠️ به تازگی برخی خبرگزاریها از حضور یکی از اساتید دانشگاه «حیفا» فلسطین اشغالی، در شهر «ریاض» خبر دادند که برای سرمایه گذاری در نئوم آمده بود.
در لوکیشن موجود شهر آیندهٔ نئوم، قبیله قدیمی "الحویطات" زندگی میکند. چند سال قبل رئیس این قبیله در اعتراض به تخریب محدوده و غصب زمینهایشان، ویدیویی توسط یکی از هم قبیلهایهای خود مبنی بر اینکه زمینهایشان را ترک نخواهند کرد، تهیه و در شبکههای اجتماعی منتشر نمود. اما پس از مدتی با شلیک مستقیم مأموران "بن سلمان" به قتل رسید!! همینطور کسی که این ویدیو را منتشر کرده بود و پسر عموهایش نیز بعدا دستگیر شدند.
بعضی از معمارانی که این طرح را داده بودند مانند "نورمن فاستر"، نیز پس از سلاخی «جمال خاشقجی» از این پروژه خارج شدند.
‼️ با این توصیفات ابعاد جنایتهای "سعودی" برای این پروژه قابل تأمل است!!
پس از قتل "خاشقجی"، سرمایهگذاریها در این پروژه متوقف شد. ضمن اینکه مردم قبیله "الحویطات" هم به دادگاه "انگلستان" شکایت کردند و دادگاه انگلیس نیز به لحاظ حقوقی مشکلاتی برای پروژه ایجاد کرد. «بن سلمان» هم پس از بررسی هزینههای سنگین یکی از فازهای پروژه به اسم «لاین» ۹۷/۵% از آن را حذف نمود!
🔴 سرمایه گذاری اسرائیل در «نئوم»، قدمی بلند برای اقدامات جاسوسی و خرابکارانه بیشتر
🔸"الکساندر بلیگ" استاد دانشگاه «حیفا» در حساب X خود مینویسد:
سعودی خواهان صلحی خاموش همچون صلح با اردن در سالهای ۱۹۶۳ تا ۱۹۹۴ میلادی است. این ما بودیم که باغ قصر «ملک حسین» را ساختیم. ما وارد اردن میشویم و مجرمین را تعقیب میکنیم و ارتش اردن نیز همکاری میکند. ما در پروژه نئوم، ۱۲ میلیارد دلار سرمایهگذاری کردیم. زمانی که به ریاض دعوت شده بودم، کسی متعرض پاسپورت اسرائیلی من نشد و در این کشور احساس امنیت بیشتری نسبت به «پاریس» داشتم.
این سخنان به معنای آن است که به دلیل نزدیکی این جزیره به اسرائیل، مکان خوبی برای اقامت و رفت و آمد جاسوسان اسرائیلی با هماهنگی «بن سلمان» و نفوذ هرچه بیشتر آنها در عربستان برای جلب همکاری آنان در عملیاتهای تروریستی صهیونیستی میباشد. به همین خاطر اسرائیل در شرایط جنگی میلیاردها دلار سرمایهگذاری در نئوم عربستان را بر خود لازم میداند.
🔻ایتا و تلگرام🔻
@Maalekalmolk
هدایت شده از مالِک المُلک 🇮🇷🇵🇸
6.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
در معماری چیزی به اسم «حس مکان» یک جهتگیری اندیشهای ست که در پس فکر هر معماری قرار دارد. این حس مکان را باید همیشه مراقبش باشی تا محقق شود؛ تا به زحمت همان حسی که معمار میخواهد را بشود در فضا درک کرد.
قویترین حس مکان جهان را اما هر شیعهای در این حرم یافته و آن حس خانهٔ پدریست.
ممکن است سادات یا سید نباشی اما فرقی ندارد، حرم آقا امیرالمؤمنین علیهالسلام فارغ از هرگونه تعلق، معماری، رنگ و یا تزئینی، حس خانهٔ پدری دارد. آنجا که هستی، کنار مزار امام علی جان را میگویم، انگار در خانهٔ پدریات هستی. حسی داری حتی بسیار آشناتر از خانهٔ پدر و مادر خودت. انگار بدیهی است که از اینجا آمدهای و به همینجا هم برمیگردی. انگار همین قبرستان وادیالسلام روبروی حرم امام علی علیهالسلام هم پس از مرگ، خانهٔ تا قیامت توست.
و پدر... رئوف است، مهربان و دوست داشتنیست، اما ابهّت دارد. هرچند پدر است و بالاخره اجازه میدهد سرت را بر ضریحش بگذاری و میشنود تو چه میگویی و انشاءالله پدرانه دعایت میکند.
یا امیرالمؤمنین! یا علی! ای پدر جان! سالروز میلادت مبارکمان باد.
دست ما را بگیر، این فرزندان کوچکت خیلی التماس دعا دارند. 💕🌺♥️
7.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
‼️ اینجا مثلاً سمپوزیوم معماریه تو هتل اسپیناس پالاس! و این محتوای دریوری که میگه با فرم دریوری که داره هماهنگه!
⁉️ولی سوال اینجاست اینا وقتی وارد اسپیناس پالاس میشن شلوار رو درمیارن یا از تو خونه بدون شلوار راه میفتن؟!؟
🏘 معماری هجری
@MemariHejri_ir
هدایت شده از نکات و تمثیلات آیت الله حائری شیرازی
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸رابطۀ تراکم شهرها و اخلاق شهروندان🔸
ابنخلدون، که از اولین جامعهشناسهای جهان است، میگوید تراکم خانهها، موجب فساد اخلاقی است. بین شدت تراکم و میزان عفت و حیا در جامعه، یک نسبت معکوس وجود دارد.
این تراکمی که ما در شهرها داریم، مضر به اخلاق است، مضر به تولید است. بیاییم مردم را از این خانههای داخل شهر منتقل کنیم به خارج؛ اما نه اینکه آنجا را دوباره تبدیل کنیم به واحدهای مسکونی؛ به اینصورتی که الآن شهرک زدند. آن هم هیچ دردی را درمان نمیکند! کاری کنیم که در آنجا بچهها بتوانند حرفه داشته باشند، کار بکنند، اشتغال ایجاد شود. امروزه ما اشتغال را گذاشتیم مخصوص دکتر شدن و مهندس شدن! دکتر شدن و مهندس شدن ٣٠ سال طول میکشد! یعنی طرف تا سیسالگی باید صبر کند! با این تحریکاتی که ما داریم، با این وضعیتی که ما داریم، بسیاری از جوانان قبل از ازدواج آلوده میشوند! در صورتی که اگر مردم در کنار باغ، زندگی و کار کنند، خیلی از مشکلات حل میشود.
@haerishirazi
❓برای چه کسی میسازیم؟
💠 این سوال را از هر شهرساز و معماری بپرسید پاسخش به شما یک کلمه است؛ انسان.
اما وقتی پرسیده شود کدام انسان، پاسخ متفاوت خواهد بود و در نتیجه، خروجی معماری و شهرسازی نیز یکسان نخواهد بود.
💠 انسانی که صرفاً در بعد جسمانی تعریف میشو و غایت حیاتش حداکثری کردن لذات حیوانی است یا انسانی که علاوه بر بعد جسمانی و مهمتر از آن، صاحب روح است و غایت حیاتش رسیدن به مقام عبودیت و عبد شدن است.
✅ پس معماری و شهرسازی اسلامی و قرآنی قبل از اینکه به کالبد و نوع طراحی و... بپردازد به این سوال میپردازد که معماری و طراحی شهر و روستا برای چه انسانی با چه ویژگیهایی قرار است صورت گیرد؟
💎 معمار تراز کسی است که ساحتهای وجود انسان در قرآن را بشناسد و طراحیاش برای چنین انسانی باشد.
انسانی که از حیات نباتی و حیوانی در صدر و شغاف عبور میکند و به حیات قلبی و فؤادی میرسد.
#معمار_انسان_شناس
#نقشه_انسان_در_قرآن
🎥 برای آشنایی با نقشه انسان در قرآن به جلسه ۲۴۲ و ۲۴۳ کلبه کرامت مراجعه نمایید:
kolbeh-keramat.ir/Sessions/Single/610
kolbeh-keramat.ir/Sessions/Single/611
🏘 معماری هجری
@MemariHejri_ir
💢 جوهرهی گردشگری و توریسم مدرن به دنبال کامجویی و دم غنیمتی است که حتی میتواند مقدسترین مکانها را هم به محلی برای شوآف و کامجویی سطحی تبدیل کند.
🏘 معماری هجری
@MemariHejri_ir
💢 در شهرسازی و معماری برونگرا که محصول جهان مدرن است، همه تفریحات و تعاملات افراد و خانوادهها به فضای بیرون خانه منتقل میشود، لذا فضاهای عمومی تفریحی (مانند پارک، رستوران، پاساژ و مال، کافه، سینما، شهربازیها و...) قارچگونه رشد میکنند.
💠 در حالیکه در شهرسازی سنتی ما، به تبع اصالت داشتن خانواده، خانه اصالت داشت و بخش زیادی از نیازهای خانواده در خانه پاسخ داده میشد.
🏘 معماری هجری
@MemariHejri_ir