جهت اطلاع
این دروس در همه روزهایی که قم باشم ادامه خواهد یافت.
چهارشنبه هایی هم که قم باشم، همانند سه شنبه درس ادامه می یابد با حذف اصول.
اگر درایه زودتر تمام شود، حدیث خوانی را ادامه خواهیم داد.
ختم صلوات، سه شنبه ها از نماز مغرب خواهد بود و بعد آن گعده علمی.
ان شاء الله تعالی
#مدرسه_تابستانه_۱۴۰۰
@Menhajalsalehin
♨️ نظر کیهان در مورد طالبان عوض شد: موضع شان تغییر نکرده و همین الان هم دارند آدم می کشند
📝روزنامه کیهان نوشت: «طالبان امروز» اصرار دارد ما قبول کنیم با طالبان گذشته و حکومت مطلوب فعلی آنان با حکومت امارات گذشته، تفاوت بنیادی دارد.
🔸ولی روشی که طالبان برای سیطره بر افغانستان در پیش گرفته است، وادارکردن بقیه طوایف و مذاهب به تمکین در برابر سیطره مطلق خود است و این در واقع نوعی جدید از «تمامیتخواهی» این گروه میباشد که اگر بر افغانستان مسلط گردد، قطعاً برای ساکت کردن دیگران دست به سلاح میبرد و به قول و قرارهای فعلی خود پشت میکند.
🕌 @jamarannews
حدیث آرزومندی
♨️ نظر کیهان در مورد طالبان عوض شد: موضع شان تغییر نکرده و همین الان هم دارند آدم می کشند 📝روزنامه
حاشیه:
طالبان
این یک واقعیت میدانی است که با حرف و وعده تغییر پیدا نمی کند.
چنانچه سابقا در همین کانال به عرض رسید، مبانی فکری و فقهی سلفیه بخصوص شاخه جهادی آنها کاملا مشخص است و تغییر نامها و شاخه های آنها تنها موجب تفاوتهای جزیی است و ماهیتشان فرق جدی نمی کند.
در همان ساعاتی که طلبه های سلفی افغانستان در تهران مشغول مذاکره بودند و بیهوده بیانیه امضا کردند که طرفدار گفتگو هستند و با جنگ مخالف می باشند، شاخه مسلح آنها مشغول گرفتن مرز مشترک ایران و افغانستان بودند!
رفتار طالبان در ماه های اخیر بخوبی نشان می دهد که چقدر می توان به حرفهای آنها اعتماد کرد.
کینه عمیق آنها با هزاره ها(شیعه) و تاجیک ها(سنی) که دو قوم مهم دیگر در افغانستان هستند و حق حیات طبیعی دارند مطلب غیر قابل فهمی نیست!
با این حال کسانی که مایل به فرو کردن سر خود در برف هستند، توجهی به شواهد و مدارک جنایات طالبان نکرده و نخواهند کرد...
امیدوارم مسولان محترم کشور و دولتمردان آینده فکر و تدبیر دیگری کنند. هنوز شهرهای مهم افغانستان تصرف نشده و بر خلاف اخبار مبالغه آمیزی که طالبان در جهت ترساندن مردم منتشر می کند_ و متاسفانه رسانههای داخلی هم با آب و تاب پمپاژ می کنند!!_ راه زیادی باقی مانده است...
مذاکره بین الافغانی وقتی محقق میشود که طالبان از توحش و جنگ ناامید شود.
#افغانستان
#طالبان
#ارتجاع
#تحجر
#بین_المللی
#امت_اسلامی
@Menhajalsalehin
🔸صعود طالبان و افول مراجع🔸
به بهانهی وقایع این روزهای افعانستان و سکوت مراجع تقلید در قبال آن
✍ محسن حسام مظاهری
۱
"گروه تروریستی طالبان بعد از تصرف شهرک شیعه نشین بانو و سرزمین های گسترده ای از افغانستان و کشتار اهالی آن، هجوم گسترده ای را از محور های مختلف علیه شهر جاغوری در ولایت غزنی صورت داد.
گروه طالبان هزار نفر از گردان الحمراء را مأمور کرد که اگر اهالی شهر جاغوری که از دوستداران حضرت امیرالمومنین هستند با سرکرده طالبان بیعت نکردند، به این شهر یورش برده و آن را بر سر اهالی و ساکنان آن خراب کنند.
هجوم طالبان به جاغوری چند ساعتی به طول کشید و بعد از یک نبرد شدید، نیرو های مقاومت مردمی با همکاری نیرو های امنیتی توانستند در برابر یورش طالبان بایستند و بعد از محاصره مهاجمان، ضربه سنگینی بر نیرو ها و تجهیزات نظامی وارد کنند و ۲۲ نفر از تروریست های طالبان در میدان نبرد به هلاکت رسیده و شمار زیادی از آنها به اسارت در آمدند.
شهر جاغوری از مهم ترین مناطق شیعه نشین در ولایت غزنی به شمار می رود و شهر علما و محل تولد حضرت آیت الله اسحاق فیاض از مراجع نجف اشرف است."
این خبری است که دو روز پیش (۱۸ تیر ۱۴۰۰) در "خبرگزاری رسمی حوزه" منتشر شد:
https://hawzahnews.com/xbdQZ
۲
از آغاز دور تازهی حملات و جنایات گروه بدنام طالبان در افغانستان و جوار مرزهای شمال شرقی ایران چند هفتهای میگذرد. بااینوجود در فضای کشور هنوز شاهد انفعال، سردرگمی و تناقض در تحلیل و فهم این وقایع هستیم. نه مواضع حاکمیت و دستگاه رسمی سیاست خارجی شفاف و روشن است و نه مواضع کارشناسان و تحلیلگران و فعالان سیاسی.
۳
اما عجیبتر از همه سکوت و انفعال سازمانهای دینی و متولیان آنها است. کسانی که انتظار میرود در صف نخست موضعگیری و واکنش به این حوادث باشند. چراکه جنایات طالبان به نام دین و شریعت اسلام صورت میگیرد.
آنطور که من با مراجعه به پایگاههای اینترنتی رسمی و صفحات دفاتر مراجع تقلید در شبکههای اجتماعی و نیز جستجوهای اینترنتی رصد کردم تا این لحظه هیچیک از مراجع مشهور و نیز آنها که در مظان مرجعیتاند و احتمالا نسل بعدی مراجع را تشکیل خواهند داد، درباره وضعیت این روزهای یک کشور اسلامی و فجایعی که به نام اسلام در آن رخ میدهد، موضع علنی و شفافی نگرفتهاند.
و این انفعال حتی مراجع افغانستانیتبار از جمله آيتالله اسحاق فیاض را هم شامل میشود.
۴
مرجعیت شیعه یک نهاد ریشهدار، پرنفوذ، مؤثر و از منابع قدرت دینی بوده که فراتر از مرزهای سیاسی هدایت لااقل بخشی از بدنه شیعیان کشورهای مختلف را برعهده داشته است. صیانت از چنین جایگاهی و حفظ شأن راهبری شیعه آنهم در دنیای امروز که مناسبات و تعاملات و روابط سیاسی اقتصادی در آن دائما پیچیدهتر شده و به تبع نسبت نهاد دین با نهاد دولت و قدرت و سازوکارهای مدیریت افکار عمومی و هویتسازی و حفظ جامعهی دینی نیز صورتبندی به کلی متفاوتی از گذشته پیدا کرده است، کار دشواری است. ایفای چنین نقش خطیر و مهمی دیگر با همان روشهای سنتی و مناسبات فروبسته، شخصی و گلخانهای علمایی و کانالهای ارتباطی محدود و عدم شفافیت مالی و عملکردی بیوت و کنش محافظهکارارانه در دفاع از منافع جامعهی دینداران و موارد مشابه دیگر امکانپذیر نیست و حاصلی جز فروکاست جایگاه مرجعیت و تحدید بیشتر دایرهی نفوذ و تأثیر مراجع ندارد.
۵
آنچه از مراجع تقلید (به عنوان یکی از گروههای مرجع اجتماعی) انتظار میرود بسیار فراتر از پرداختن به فروعات فقه فردی و توسعهی مناسک و اعلام موضعهای مناسبتی و کلیشهای و نهایتا اعلام آغاز و پایان ماههای قمری و میزان فطریه و نرخ کفاره است. نه سیاستزدگی و تبدیل مرجعیت به تریبون پروپاگاندای حاکمیت و نه انفعال و تنزهطلبی و بیاعتنایی به مسائل روز ملی و جهانی خصوصا بحرانهای خونین که گریبانگیر جهان اسلام است، هیچکدام به سود سازمان دین و جامعه دینداران و خود روحانیت شیعه نیست.
و این را لااقل آن دسته از مجتهدان و اساتید ردهبالای حوزه که قصد دارند در آینده در جایگاه مرجعیت قرار گیرند، باید به درستی درک کنند و برایش آماده شوند. (البته که به نظر میرسد به دلایل مختلف ازجمله همین مدل کنشگری مراجع و نیز مجموعه تحولات شتابانی که هم در سطح جهانی و هم درون جوامع شیعی جریان دارد، در آینده، "مرجعیت" در معنا و مفهوم فعلی ثابت نمانده و اساسا صورت و معنای دیگری خواهد یافت.)
۱۴۰۰/۰۴/۲۰
@mohsenhesammazaheri
حدیث آرزومندی
🔸صعود طالبان و افول مراجع🔸 به بهانهی وقایع این روزهای افعانستان و سکوت مراجع تقلید در قبال آن ✍ م
حاشیه:
این اشکال وارد است. لکن درباره چرایی این افول و غیبت فقهای برجسته شیعه از مسائل کلان دنیای اسلام، سخن فراوان است.
گرچه هنوزم فرصت باقی است..
تعجب از رسانههای داخلی است که اخبار جنایات طالبان را سانسور کرده و تلاش می کنند با تشکیک در اصل ماجرا و توجیه و دلخوش کردن مخاطبان _و از جمله علما_ به وعدههای پوچ طالبان، واکنش ها را مدیریت کنند...
#مرجعیت
#حوزه
#تروریسم
#طالبان
#تحجر
@Menhajalsalehin
به مناسبت سالگرد رحلت استاد علامه مرحوم دکتر مهدی حائری يزدی
مرحوم دکتر حائری يزدی تا آنجا که من می شناسم تنها عالم شيعی و بل شايد مسلمانی باشد با چنين تجربه ای بی مانند در زندگی علمی اش: با وجود آنکه در اجتهاد او ترديدی نبود و در بالاترين سطوح علمی چه در اصول و چه در فلسفه تحصيل کرده بود و به مقام اجتهاد در اين دو رشته رسيده بود به غرب رفت و در فلسفه های غربی تحصيل کرد و مؤفق به اخذ مدرک دکتری در اين زمينه شد. کسان ديگری در چند دهه گذشته بوده اند که در ميان حوزويان برای تحصيل به غرب رفته اند اما من کسی را در پايه علمی او که بتوان وی را مجتهد خواند و در عين حال دوره کاملی از تحصيل در غرب را از مرحله آغازين يعنی دوره ليسانس تا دکتری خوانده باشد نمی شناسم. نه مجتهدی در اندازه و يا حتی با فاصله ای از او و نه کسی که تحصيلاتش از آغاز و از دوره ليسانس تا دکتری در غرب ادامه داشته باشد و همچون او فلسفه غربی را در مهمترين دانشگاه های آمريکا و کانادا خوانده باشد. ساده نيست. او زمانی به آمريکا رفت که تحصيلات حوزوی اش را در طی 15 سال در حوزه قم و نزد مهمترين استادان آن مرکز عالی علمی به اتمام رسانده بود. نزد مهمترين استادان فقه و اصول و فلسفه را آموخته بود و در اصول تقريراتی کامل را فراهم کرده بود. در فلسفه دوره اسفار را در طی ده سال خوانده و نزد مرحوم آقای خوانساری، يعنی بزرگترين استاد فلسفه مشایی دورانش شفا را فرا گرفته بود و در فلسفه سينوی استادی مسلم قلمداد می شد. در تهران به مقام دانشياری دانشکده الهيات رسيده بود و مدرس رسمی مدرسه قديم سپهسالار و جانشين مرحوم ميرزا مهدی آشتيانی شده بود (در اصل و در زمان ناصر الدين شاه اين جايگاه از آن حکيم مؤسس آقا علی مدرس بود و طبق وقفنامه تنها به "ماهر در معقول و ناظر در منقول" هر نسلی می رسيد). او خود پیشترها نزد مرحوم آميرزا مهدی فلسفه مشاء را خوانده بود. همان زمان او با معرفی مرحوم آية الله بروجردی به عنوان مجتهد جامع الشرايط و با انتصاب زنده ياد دکتر محمد مصدق عضويت در شورايعالی فرهنگ را در کارنامه خود داشت. چنين آدمی با چنين گواهی هایی می رود به آمريکا و از نو شروع می کند به تحصيل و از همان مرحله ليسانس آغاز می کند بمثابه يک محصل جوان و تا دکتری و در طی حدود سيزده چهارده سال پيش می رود. من مشابه چنين موردی را در مجامع علمی شيعی و حتی اسلامی مطلقا نمی شناسم؛ با چنين پشتکاری و همتی و با چنين پيشينه علمی و اجتهادی و فلسفی. فقط بايد در غرب درس خوانده باشيد تا بدانيد طی طریق تحصيل در مراحل ليسانس تا دکتری آن هم در رشته فلسفه در دانشگاه های درجه يک غرب و آن هم برای کسی که زبان انگليسی زبان دومش است تا چه اندازه می تواند سخت باشد؛ آن هم برای کسی که پيشتر مراتب علمی را در سنتی ديگر تکميل کرده و به بالاترين مراحل دست يافته باشد.
من از اوان جوانی آن هنگام که به فلسفه علاقمند شدم تاکنون مقيد بوده ام سالانه يک و يا دو اثر مرحوم آقای حائری را از نو بخوانم. تقريبا بيشتر آثار او را خوانده ام. متأسفانه چند کتاب که تازه چاپ شده را نخوانده ام. به تازگی درس های حرکت اسفار را گرفتم که بخوانم. خاطرات او را چندين بار خوانده ام و شنيده ام. اگر خدا توفيق دهد بنا دارم در چند درس شفاهی ابتکارات فلسفی او را تا آنجا که می دانم و می فهمم بحث کنم. کتاب هرم هستی او اثر مهمی است.
مرحوم پدرم با مرحوم آقای حائری رفيق بود. اين دوستی به سال های جوانی باز می گشت و بعدها نيز ارتباطی علمی با هم داشتند. آن دو تقريبا هم سن و سال بودند؛ شايد پدرم سه چهار سالی سنش بيش از او بود. خود پدرم می گفت زمانی و برای مدتی بحثی فلسفی را با آقای حائری داشتند و شرح اشارات را به بحث با ايشان می خواندند و مذاکره می کردند. مرحوم پدرم به تقوا و زهد آقای حائری ايمان داشت و هميشه به اين جنبه شخصيتی او اشاره می کرد. پدر من چند ماهی قبل از آقای حائری از اين جهان رخت بربست. پدرم در اسفند 77 و آقای حائری در تير 78. مرحوم دکتر حائری در فوت مرحوم پدرم اعلاميه تسليتی نوشت که در کيهان منتشر شد: يا ايتها النفس المطمئنة ارجعي الی ربک راضية مرضية. ضايعه جبران ناپذير رحلت اندوهبار عالم عامل صاحب نفس زکيه مرحوم حضرت آية الله حاج شيخ محمود انصاری قمی بر آگاهان اين ديار تسليت باد. علو درجات ايشان را از حق تعالی خواستارم. مهدی حائری يزدی.
رحمت و غفران را برای هر دوی آن بزرگواران از خداوند خواستارم.
https://t.me/azbarresihayetarikhi
درباره جامع معقول و منقول مرحوم آیت الله دکتر مهدی حائری یزدی کتاب خوب زیاد نیست.
یکی از کتابهای خوب که بخصوص علاقهمندان فلسفه و مباحث فکری می توانند بهره ببرند، اثر ارزشمند آقای دکتر نصری با نام در جست و جوی حکمت است...
#حکمت
#فلسفه
#فقه
#حائری_یزدی
@Menhajalsalehin
،بَِسَِــَِمَِــَِ اَِلَِلَِهَِ اَِلَِرَِحَِـَِمَِــَِنَِ اَِلَِرَِحَِـَِیَِمَِــَِ
#یا امیرالمومنین علیه السلام
#نجف_اشرف نجف آباد
༻﷽༺
همایش نکوداشت
آیت الله حاج شیخ محمد کوهستانی"
بابــل: شهــریـورمـاه 1400
دبیــر همایــش:
جنـــاب آقــای نجــفی👇👇
0911/258/0309
─═ह
https://t.me/MashahirNajafabad ह═─