✳️ کانال نظرات فلسفی حضرت علامه آیتالله مصباح یزدی (رضوان الله تعالی علیه) راهاندازی شد
✅ تبیین نظرات حضرت علامه مصباح(ره) در زمینه منطق، معرفتشناسی و فلسفه اسلامی
💠 عضویت در کانال نظرات فلسفی آیت الله مصباح👇
🔰 @PhilosophyofAyatollahMesbah
#نظرات_فلسفی
💠 آیت الله مصباح :
وعده جاودانگی، حربه شیطان علیه آدم بود.
«فَوَسْوَسَ لَهُما الشَّيْطانُ لِيُبْدى لَهُما ما وُرِىَ مِنْ سَؤْاتِهِما وَقالَ ما نَهاكُما رَبُّكُما عَنْ هذِهِ الشَّجَرَةِ اِلاّ اَنْ تَكُونا مَلَكَيْنِ اَوْ تَكُونا مِنَ الْخالِدین.» (اعراف ۲۰)
«ترجمه: پس شيطان آن دو را وسوسه كرد تا آنچه را از عورتهايشان بر آنها پوشيده بود آشكار سازد، و گفت: پروردگارتان شما را از اين درخت منع نكرد مگر آنكه مبادا دو تا فرشته شويد يا از زمرۀ جاودانان (در اينجا) گرديد.»
🔹️شیطان آدم را خوب مىشناخت و مىدانست میل به خلود و جاودانگى در نهاد او به صورت یک نیروى محرّک مىتواند او را به این سو و آن سو بکشاند. از این رو، سعى کرد تا از طریق این میل او را فریب دهد. از آنجا که آدم یک میل فطرى به خلود داشت ابلیس براى سوء استفاده از این موقعيّت، چنین وانمود کرد که خلود و جاودانگى مورد علاقه شما به وسیله خوردن این شجره تأمین مىشود. یعنى، شیطان با دادن اطلاع نادرست سعى داشت این میل فطرى جهت نایافته را به خواسته خود جهت دهد، و ما قبلا گفتیم: معرفت و شناخت درست یا نادرست مىتوانند در جهت دهى صحیح و غیر صحیح این میل تأثیر داشته باشند. و مصداق شایسته یا ناشایستهاى براى این میل ارائه دهند. چنین میلى، از آغاز خلقت، در نهاد آدم و فرزندانش قرار داده شده و میل به خلود براى انسان یک میل فطرى و نوعى خواهد بود.
اخلاق در قرآن جلد دوم صفحه ۱۳۶
ترجمه آیه، از آیت الله مشکینی
#معارف_قرآن ۱۲
🌀 تشییع استاد فاطمینیا
◼️ مراسم تشییع: سهشنبه ۹ صبح از دانشگاه تهران به سمت چهارراه ولیعصر(عج) برگزار
◼️مراسم تدفین:
سهشنبه پس از انتقال به قم، ساعت ۱۷
از مسجد امام حسن عسکری(ع) تشییع
و در جوار حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) به خاک سپرده شود.
🌹🌹🌹
🌷شهادت حمزة بن عبدالمطلب عموی پیامبر اسلام(3 ق)
✍ حمزة بن عَبدالمُطَّلِب(۵۴ قبل از هجرت - ۱۵ شوال ۳ قمری)، ملقب به اسدالله، اسد رسول الله و سید الشهداء، عموی پیامبر اکرم(صلّیاللهعلیهوآلهوسلم) و از شهدای اُحُد است. حمزه از حامیان مهم دعوت پیامبر اکرم(صلّیاللهعلیهوآلهوسلم) بود و گفتهاند که او حتی در زمانی که هنوز مسلمان نشده بود، از پیامبر(صلّیاللهعلیهوآلهوسلم) در مقابل آزار مشرکان حمایت میکرد. وی از بزرگان قریش بود و از این رو، با مسلمان شدنش، از میزان آزار قریش نسبت به پیامبر(صلّیاللهعلیهوآلهوسلم) کاسته شد.
✅ درباره فضائل و کرامات حمزه (علیهالسّلام) روایات بسیاری نقل شده است. پیامبر اکرم(صلّیاللهعلیهوآلهوسلم)، حمزه و جعفر بن ابی طالب و علی(علیهالسّلام) را بهترین مردم و جزو هفت نفر از بهترین کسان از نسل بنی هاشم خواند.
او در شعب ابی طالب همراه مسلمانان بود و در غزوه بدر و غزوه احد شرکت داشت و در احد در سال سوم هجری به شهادت رسید.
🌹🌹🌹
🔲◾️▪️ ۱۵ شوال /
جنگ احد و شهادت حضرت حمزه (ع)/
عبرت تاریخی...
♦️ در سال 3 ه در روز جنگ احد، حضرت حمزه سيد الشهداء و 69 نفر از مسلمانان به شهادت رسيدند.
📚 بحار الانوار: ج ٢٠، ص ١٨
♦️ در اين جنگ مسلمانان هزار نفر بودند كه به نوشته عده اى سيصد نفر در بين راه برگشتند، و براى جنگ 700 نفر باقى ماند. كفار 3000 نفر بودند و 2000 نفر و 4000 نفر و 5000 نفر هم گفته اند. تعداد كشته هاى كفار 22 يا 23 يا 28 نفر، و تعداد شهدا 70 نفر بود.
📚 مسار الشيعه: ص ١٥
♦️ در اين روز دندان و پيشانى پيامبر صلى الله عليه و آله را شكستند.
📚 بحار الانوار: ج ٢٠، ص ١٨
🌹 فداكارى هاى حضرت اميرالمؤمنين عليه السلام در احد
♦️ در اين روز بر اثر فداكاری ها و شجاعت هايى كه اميرالمؤمنين عليه السلام در دفاع از وجود شريف خاتم الانبياء صلى الله عليه و آله و حفاظت از آن حضرت نشان داد جراحت هاى زيادى بر بدن مباركش رسيد. اين در حالى بود كه ديگران فرار كرده بودند و پيامبر صلى الله عليه و آله فرمود: ياعلى! آيا مى شنوى كه از آسمان تو را مدح مى كنند. يكى از ملائكه به نام رضوان مى گويد: "لا سيف الا ذوالفقار و لافتى الا على"، امير المؤ منين عليه السلام مى فرمايد: از خوشحالى گريستم و خداوند سبحان را بر اين نعمت حمد كردم.
📚 ارشاد: ج ١، ص ٨٧
♦️ در اين جنگ پيروزى در ابتداء از آن مسلمانان بود، ولى مقدارى كه به تعقيب دشمن رفتند و ميدان خالى شد، بازگشتند و مشغول جمع غنايم شدند و اكثر نگهبانان مخالفت دستور پيامبر صلى الله عليه و آله نمودند و محل نگهبانى خود را رها كردند و مانند بقيه مشغول جمع غنايم شدند.
♦️ خالد بن وليد كه از سر دسته هاى كفار در اين جنگ بود از همان قسمت با كفار حمله كردند تعداد اندكى از نگهبانان دره كه نرفته بودند شهيد شدند و كفار از پشت سر به مسلمانان حمله كردند. فراريان كفار هم تا اين وضع را ديدند بازگشتند و حمله به مسلمين شدت گرفت. جراحت هاى فراوانى بر بدن مبارك پيامبر صلى الله عليه و آله رسيد و شيطان فرياد بر آورد كه محمد كشته شده است! مسلمانان با شنيدن اين ندا فرار كردند، و فقط چند نفرى از وجود مبارك پيامبر صلى الله عليه و آله محافظت مى كردند كه عبارت بودند از اميرالمؤمنين عليه السلام و ابودجانه كه شهيد شد و زنى به نام نسيبه و انس بن نضر كه تازه از مدينه رسيده بود.
🏴 سالروز رحلت حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام(۲۵۲ق)
✍ حضرت عبدالعظیم حسنی(علیهالسّلام)،(۱۷۳-۲۵۲ ق) مشهور به شاه عبدالعظیم و سیدالکریم از عالمان سادات حسنی و از راویان حدیث است. نسب او با چهار واسطه به امام حسن مجتبی (علیهالسّلام) میرسد.
✅ شیخ صدوق(ره)، مجموعه ی روایات وی را با عنوان جامع اخبار عبدالعظیم گردآوری کرده است.
✅ عبدالعظیم حسنی(علیهالسلام)، امام رضا و امام جواد(علیهم السلام) را درک کرده است. نقل است که ایمان خویش را بر امام هادی(علیهالسّلام) عرضه داشت و در زمان آن حضرت دیده از جهان فرو بست.
حرم حضرت عبدالعظیم(علیهالسّلام) واقع در شهر ری، زیارتگاه شیعیان است. در برخی روایات ثواب زیارت قبر او برابر با ثواب زیارت قبر امام حسین(علیهالسّلام) دانسته شده است.
✅ در روایتی آمده است که مردی از اهل ری، در سامراء خدمت امام هادی (علیهالسّلام) رسید. و گفت: به زیارت سید الشهدا (علیهالسّلام) رفته بودم. حضرت فرمود:
🌷اَما انَّکَ لَوْ زُرْتَ قَبْرَ عَبْدُالْعَظیم عنْدَکُمْ، لَکُنْتَ کَمَنْ زارَ الْحُسَیْنَ علیه السّلام؛
اما اگر تو، قبر حضرت عبدالعظیم (علیهالسّلام) را که نزد شماست زیارت میکردی، مثل کسی بودی که امام حسین (علیهالسّلام) را زیارت کرده باشد.(۱)
مسافر دیار ری، ز حلقه ی بلا منم
آن که بود زیارتش، شبیه کربلا منم
من از تبار عترتم، ز خاندان عصمتم
کشته ی جام محنتم، همسفر بلا منم
📗(۱) ابن قولویه، ابوالقاسم، جعفر بن محمد، کامل الزیارات، ص ۳۲۱
🕌 خورشید ری
♦️ نسب شریف حضرت عبدالعظیم(ع) با چهار واسطه به امام مجتبی(ع) میرسد:
عبدالعظیم بن عبدالله بن علی بن حسن بن زید بن امام مجتبی(ع).
♦️ حضرت عبدالعظیم حسنی با کنیه ابوالقاسم از اصحاب امام جواد و امام هادی علیهما السلام به شمار می رود و از ایشان روایات متعددی نقل نموده است.
این مرد بزرگ از محدثین و فقهای عالیقدر شیعه به شمار می رود که محدثان و راویان بزرگی را در محضر درس خویش تربیت نمود.
♦️ او در محضر امام هادی(ع) به مرتبهای از علم و اجتهاد و وثاقت رسید که آن حضرت به ابو حَمّاد رازی فرمود: «ای حمّاد! اگر در شهر و محلّ سکونت خود (شهر ری) در مسائل دینی به مشکلی برخوردی، از حضرت عبدالعظیم(ع) بپرس و سلام مرا به او برسان.»
♦️ رجالیون حضرت عبدالعظیم(ع) را مولف دو کتاب «یومٌ وَ لیلةٌ» و «خُطَبُ امیر المؤمنین(ع)» دانسته اند.
♦️ایشان، شخصی پرهیزگار، دین دار و اهل عبادت بود و به امانتداری و راستگویی شهرت داشت. به امور دینی دانا بود. توحید و عدل را باور داشت و احادیث و روایات بسیاری را از اهل بیت (ع) نقل نموده است.
💢مقام بسیار ارجمند حضرت عبد العظیم
در نزد امام هادی(ع)
♦️ روزی حضرت عبدالعظیم به حضور امام هادی(ع) رفت. وقتی که آن حضرت او را دید فرمود:
«مَرْحَباً بِکَ یا اَبَا الْقاسِمِ اَنْتَ وَلِیُّنا حَقّاً:
آفرین بر تو ای ابو القاسم، تو به حقّ ولیّ ما (دوست ما) هستی.»
♦️ آن گاه حضرت عبد العظیم(ع) خلاصهای از اعتقادات خود از توحید، عدل و معاد و عقیده به دوازده امام(ع) را بیان کرد. نام امامان معصوم(ع) را یکیک شمرد و پس از ذکر امام جواد(ع) عرض کرد: «اکنون امام ما تو هستی.»
♦️ امام هادی(ع) به او فرمود: «پس از من فرزندم حسن(ع) امام است. سپس ذکری از امام مهدی(عج) به میان آمد و حضرت عبد العظیم، اعتقاد خود را به همه اقرار و ابراز نمود و سپس از فروع و عبادات سخن به میان آورد و اعتقاد خود به همۀ آنها را اقرار کرد. در این هنگام امام هادی(ع) به او فرمود:
♦️ «یَا اَبَا الْقَاسِمِ! هَذَا وَ اللهِ دِینِی وَ دِینِ الَّذِی ارْتَضَاهُ بِعِبادِهِ، فَاَثْبِتْ عَلَیْهِ ثَبَّتَکَ اللهُ بِالْقَوْلِ الثَّابِتِ فِی الْحَیاةِ الدُّنیَا وَ الْآخِرَةِ(امالی، صدوق: ص۳۳۸)
♦️ ای ابوالقاسم! سوگند به خدا، این همان دین من و دین کسانی است که خداوند آن را برای بندگانش پذیرفته است. بر آن استوار باش. خداوند تو را به سخن استوار در دنیا و آخرت ثباتقدم کند. 》