سی و هفتمین نشست انجمن فارغ التحصیلان موسسه امام خمینی قم.
👈در حال برگزاری
آدرس:
http://iki.ac.ir/live/
💠 حجت الاسلام دکتر علی مصباح:
🔹 علامه مصباح معتقد بودند روحانیت متکفل بخش اخلاق در بیانیه گام دوم است
🔻بعد از صدور بیانیه گام دوم از سوی مقام معظم رهبری، علامه مصباح بارها در سخنرانی بر این نکته تآکید کردند که در بین نکاتی که در بیانیه آمده است، هر چند که مردم در مورد همه بندهای بیانیه به نحوی مسئول هستند، اما هر بخش از بیانیه مخاطب خاص خود را دارد.
🔻مبحث اخلاق که در بیانیه گام دوم آمده است، متکفلی غیر از روحانیت ندارد و باید خود را متکفل این بخش از بیانیه بدانیم.
وقتی هم که موضوع نشست سی و هفتم مطرح می شد، علامه مصباح این موضوع را مورد توجه بیشتر قرار دادند.
🔻ایشان معتقد بودند که برای ارتقای سطح اخلاق و معنویت، ابتدا باید از خودمان شروع کنیم و مجموعه ای که دذر آن مسئولیت داریم و آن هم ارتقای سطح اخلاقی و معنوی در مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) می باشد.
━━💠🍃🌸🍃💠━━━
💠 رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)
👈معرفت الله و باور به معاد، اساس ترین عناصر تقویت اخلاق
🔻آیت الله رجبی با اشاره به لزوم پرداخت به بحث اخلاق در حوزه ادامه داشت: زمانی کمتر از 1000 طلبه وجود داشت و در عین حال اساتید اخلاقی زیادی وجود داشتند؛ اما امروز با این تعداد طلاب، تعداد اندکی استاد اخلاق وجود دارند.
🔻 هوای نفس و حب دنیا در انسان به گونه ای است که زمینه ای انحراف در انسان را فراهم می کند و از طرفی شیطانی که قسم خورده تا بنی آدم را منحرف کند. لذا همه انبیاء ، اصلاح اخلاق را در دستور کار خود داشته اند.
🔻راه کار نجات از احراف اخلاقی و کسب فضائل اخلاقی توجه به دستورات انبیاء است که برای مکارم اخلاق آمده بودند.
🔸 علامه مصباح می فرمود: اگر راه بهتری از این وجود داشت، قطعا خدا آن را به انبیاء اعلام می کرد تا مردم را به وسیله آن هدایت کنند.
علامه مصباح می فرمود: همه معارف قرآن، خدامحور است و علامه طباطبایی فرمودند اگر همه معارف را فشرده کنند به توحید می رسند. لذا یکی از عناصر محوری در مسأله اخلاق، مسأله معرفت الله است.
🔹 عنصر دیگر در بحث اخلاق هم اعتقاد به معاد است که می تواند بشر را از انحراف بازدارد.
🔸 تقویت دو عنصر معرفت و باور نقش مهمی در نهادینه شدن اخلاق در جامعه دارد.
🔹 اگر خدای انسان، هوای نفس او شود، اخلاق هم سقوط خواهد کرد؛ اگر به جای اخر ، حب دنیا و به جای خدا، هوای نفس آمد ، سقوط اخلاقی حتمی است؛ لذا حضرت امام (ره) به فرزند خود توصیه می کنند به دنبال حب دنیا ولو حلالش نباشد!
━━💠🍃🌸🍃💠━━━
💠 مبزگرد نشست سی و هفتم
🔹 حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسین خانی:
🔸کمیسیونی برای بررسی آسیب ها عوامل و راهکارهایی برای حل آسیب های اخلاقی.
🔹در این جلسات لیستی از 8 بخش آسیب ها آماده شده است. آسیب های در زمینه اقتصادی ( رفاه زدگی، ضعف مناعت طبع و ضعف در تقدیر معیشت) آسیب های مربوط به شهوت جنسی؛ آسیب های عملی، آسیب های خانوادگی و آسیب هایی در مورد ارتباط با خدا از جمله این بخش ها هستند.
🔸همچنین سعی شده عوامل این آسیب ها شناسایی شوند. برخی از این عوامل فرابخشی هستند مانند عوامل وراثتی و محیطی و همچنین عوامل دیگر مانند عوامل جسمی، خانوادگی، شناختی، رفتاری و اقتصادی از جمله عوامل آسیب ها هستند.
در بخش راهکارها نیز سعی شده تا با توجه به این که در وهله اول موسسه امام خمینی (ره) محور فعالیت های اخلاقی است و در واقع در مرحله اول موسسه ، جامعه هدف ماست، راهکارهایی اندیشیده شود.
🔹تأکید ویژه بر صلاحیت اخلاقی داوطلبین ورودی به موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) ، گسترش روحیه جهادی، پیگیری مسائل عملی اخلاق در گروه اخلاق و .... از جمله راهکارهای راتقای سطح اخلاقی و معنوی بوده است.
━━💠🍃🌸🍃💠━━━
🌹 eitaa.com/tabyinir 🌹
🔹 گزارشی از طرح کلان و بی نظیر آیت الله مصباح در باب اخلاق و تربیت اخلاقی؛
حجت الاسلام احمدحسین شریفی.
👈 میراث علمی علامه مصباح ، می تواند موتور محرکه برای رشد اخلاق در حوزه های علمیه و مراکز آموزشی باشد
🔹مهمترین آسیب های علمی و پژوهشی در حوزه اخلاق در حوزه های علمیه عبارتند از:
1️⃣سرازیر شدن شبهات بی حد و مرز در زمینه اخلاق ؛ به عنوان مثال در تاریخ سابقه نداشته است که کسانی که حیا و تواضع را تمسخر کرده و نشانه ضعف شخصیت بدانند، اما امروز با عنوان علمی این کار صورت می گیرد.
2️⃣وجود و حضور مکاتب رقیب اخلاقی در جامعه ما؛
در سده های قبل اینگونه آسیبی در جهان اسلام نبود؛ امروز در دهه های اخیر سیر عظیمی از مکاتب اخلاقی به وجود آمده اندو هزاران کتاب از این افراد به فارسی ترجمه شده است.
3️⃣کمبود پژوهشگران در زمینه اخلاقی بسیار قابل توجه هست.
فقدان مربیان اخلاقی نیز از دیگر آسیب های حوزه اخلاق است
✅راه حل:
↙️ میراث علمی که از علامه مصباح برای ما بر جای نهاده شده است، می تواند موتور محرکه برای رشد اخلاق در حوزه های علمیه و مراکز آموزشی باشد.
🔹علامه مصباح یزدی در گام اول بر بنیان های هستی شناسی و معرفت شناسی و انسان شناسی قوی و مبرهن، برای تخستین بار فلسفه اخلاق و فلسفه ارزش ها را در حوزه های علمیه بنیان نهادند.
🔸در حوزه فلسفه اخلاق هم فقط به ارائه یک درس نپرداختند, بلکه دوره آموزشی در مقطع ارشد و دکترا شکل دادند و لذا در حوزه فلسفه اخلاق دست حوزه علمیه پر است و می توان به خوبی در مقابل فلسفه اخلاق های دیگر مکاتب دفاع کرد.
🔹مراکز آموزشی که شکل گرفت مانند مرکز تربیت مربی اخلاق که بعد به گروه اخلاق تبدیل شده که امید است عالمانه تر کار را جلو ببرند. قبل از حرکت علامه، اصلا چنین حرکتی نبود.
🔸راه اندازی مدرسه علمیه رشد با هدف تربیت مجتهدان اخلاقی نیز توسط علامه مصباح صورت گرفت.
🔹کار دیگر علامه مصباح که می تواند از ستون های خیمه اخلاق و معنویت در حوزه های علمیه و مراکز آموزشی باشد، شکل دهی به پژوهش های بنیادین اخلاقی است. برای اولین بار در تاریخ اسلام و بلکه در دنیا، دائره المعارف فلسفه اخلاق ایجاد شده است؛
🔸بسیاری از بزرگان اصلا اهمیت مسأله فلسفه اخلاق برایشان حل نشده است؛ اما علامه مصباح حتی دائره المعارف فلسفه اخلاق را ایجاد کنند.
🔹وی با اشاره به تصویب اولیه طرح مکتب اخلاقی اسلام توسط علامه مصباح که برای آن صدها جلسه برگزار شد؛ انتظار می رود در 15 جلد این طرح منتشر شود؛ تاکنون 80 درصد کار تحقق یافته و نهایی شده و منتظر بقیه کار هستیم. امید است سال آینده سال انتشار این اثر باشد.
🔸برای این طرح بسیاری از منابع اخلاقی مسیحیت نیز مطالعه شد که ببینیم نظیری داشته است یا خیر؛ این طرح در 4 بخش طراحی شده است.
🔹بخش اول کلیات است که به کلیات مباحث و نحله های اخلاقی و دانش های مرتبط با اخلاق و امثال آن می پردازد.
🔸بخش دوم به مبانی اخلاقی می پردازد:از جمله مبانی هستی شناسی، معرفت شناسی و انسان شناسی و ارزش شناسی.
بخش عمده این کار تحت عنوان اخلاق اسلامی است: که خود به 5 بخش تقسیم شده است؛ مقدمات، اخلاق الهی ، اخلاق فردی، اخلاق اجتماعی و اخلاق زیستی و هر کدام در سه حوزه بینش و گرایش و کنش مورد بررسی قرار گرفته است و هر کدام نیز همراه با بیان فضائل و رذائل است
🔹بخش چهارم نیز که در واقع بخش های دیگر مقدمه ای برای این بخش هستند؛ تربیت اخلاقی است؛ حضرت علامه مصباح به آن بخش خیلی تأکید داشتند و امیدواریم بتوانیم به آن مسأله جامه عمل بپوشانیم ....
🔸به نظر زیربنای عالمانه اخلاق توسط علامه اماده شده است و می توان بر اساس آن بنیان ها، کار را ادامه داد.
📢 آخرین اطلاعرسانی در خصوص ثبت نام و دریافت بسته های اینترنت دانشجوها و طلبهها
وزیر ارتباطات در کانال تلگرامی خود نوشت:
◀️ آخرین مهلت ثبت نام دریافت بستههای ۶۰ گیگابایتی اینترنت «رایگان» برای دانشجویان و طلبههای عزیز، تا ساعت ۱۲ فردا شب (شنبه ۹ اسفندماه) است. این مهلت قابل تمدید نخواهد بود.
◀️ تاکنون ۵۰ درصد دانشجوها و طلبههای معرفی شده برای دریافت بستههای خود ثبت نام و بستههای اینترنتی آنها فعال شده است.
◀️ از آنجا که از روز یکشنبهی پیشرو، ترافیک استفاده از سامانههای آموزشی دانشگاهها و حوزهها دیگر رایگان نبوده و یارانه آموزشی صرفاً از طریق همین بستههای ۶۰ گیگا بایتی در اختیار آیندهسازان وطن قرار خواهدگرفت؛ از عزیزانی که تاکنون ثبت نام نکردهاند تقاضا میکنیم در مهلت باقیمانده با مراجعه به سایت ictgifts.ir ثبت نام خود را تکمیل نمایند.
◀️ از افرادی که از این خبر مطلع شدهاند خواهشمندیم به دانشجویانی که میشناسند اطلاع رسانی کنند تا همهی دانشجویان و طلاب گرامی بتوانند از این یارانه آموزشی بهرهمند گردند.
🔴 آخرین وضعیت کاندیداهای ریاست جمهوری 1400
🔻تحلیلی از آرایش #انتخابات_1400
🔹پیش بینی انتخابات ریاست جمهوری آتی بسیار پیچیده است و هیچ تحلیلگری تاکنون تصویر روشنی ارائه نکرده است. ولی می توان به گمانه زنی و بررسی احتمالات پرداخت. در ادامه چند نکته را مطرح کنم:
1️⃣ اول؛ وضعیت جبهه اصلاحات روشن نیست. علی رغم اعلام کاندیداتوری #علی_مطهری و حسین دهقان(وزیر دفاع دولت یازدهم روحانی) اما احتمال حضور پزشکیان، #محمدجواد_ظریف، سورنا ستاری، #سیدحسن_خمینی، #اسحاق_جهانگیری، محمدرضا عارف، نمکی وزیر بهداشت، آخوندی(وزیر سابق مسکن) و آذری جهرمی وجود دارد. اینکه چه کسانی رد یا تأییدصلاحیت می شوند معلوم نیست ولی بعید می دانم شاخص هایی همچون ظریف و جهانگیری و پزشکیان و علی مطهری از فیلتر شورای نگهبان عبور کنند.
2️⃣ دوم؛ گزینه مورد حمایت حزب کارگزاران و جامعه روحانیت مبارز، #علی_لاریجانی است که بعید نیست جریان #ناسا(جبهه اصلاح طلبان) به او برسند. تأیید صلاحیت وی هم بسیار محتمل است.
3️⃣ سوم؛ حضور شخصیت هایی همچون #محمود_احمدی_نژاد و عزت اله ضرغامی نیز وابسته به حضور سایر اشخاص نخواهد بود. اینکه احمدی نژاد تأیید یا رد شود معلوم نیست ولی باتوجه به نظر شورای نگهبان در سال 96 احتمال رد شدن وی وجود دارد.
4️⃣ چهارم؛ حضور #سعید_جلیلی، #سعید_محمد، #محمدباقر_قالیباف، امیرحسین قاضی زاده هاشمی، محسن رضایی، رستم قاسمی، نیکزاد و ... منوط به حضور سیدابراهیم رئیسی است. به احتمال 90 درصد چنانچه رئیسی در انتخابات شرکت کند سایر شخصیت ها یا ثبت نام نمی کنند یا بعد از مناظرات به نفع وی کنار می روند. البته اینکه کدام شخصیت ها تأیید صلاحیت می شوند به احتمال زیاد سعید جلیلی، قالیباف و رضایی بتوانند از فیلتر شورای نگهبان عبور کنند؛ سایرین را نمی توان قضاوت کرد. سخنگوی شورای نگهبان هم اعلام کرده هیچ چیزی معلوم نیست و ما نمی توانیم تعیین تکلیف کنیم.
5️⃣ پنجم؛ در صورتیکه رئیسی حضور پیدا نکند حضور آقایان جلیلی و قالیباف و لاریجانی جدی است.
6️⃣ ششم؛ با توجه به اکثر نظرسنجی ها، حتی با حضور و تأیید صلاحیت افرادی همچون خاتمی، احمدی نژاد و غیره، انتخاباتی با مشارکت پائین و نهایت مشارکت متوسط را خواهیم داشت. لذا تکثر در جبهه ها و کاندیداها به نفع انقلاب و مردم است. تکثر کاندیداها و رقابت هرچه پرشورتر باشد مشارکت بالاتر خواهد رفت. چه بسا در انتخابات پیش رو رقابت بین بد و بدتر نباشد یا بین بد و خوب نباشد؛ شاید رقابت بین خوب و خوب تر شکل بگیرد. وقتی مشارکت پائین و متوسط است نیروهای انقلابی می بایست ثبت نام کنند و تصمیم گیری نهایی را به بعد از مناظرات بسپارند.
🔹در انتخابات مجلس گذشته(مجلس یازدهم) به کسانی که خود را دلسوز و نیروی انقلابی می دانستند توصیه کردیم که بگذارید رقابت شکل بگیرد و هر حزب و جبهه ای با یک لیست به میدان بیاید اما متأسفانه القای ترس بر بدنه انقلابی و ترساندن مردم از لولوی اصلاح طلبان، منجر به لیست ائتلاف شد و خیلی از نیروهای لایق و شایسته به پای جبهه وحدت اصولگرایی ذبح شد. اما همه دیدیم که جبهه اصلاحات با آنکه یک لیست به سرلیستی مجید انصاری منتشر کرد باز رأی نیاورد!
🔸حالا به صراحت می گوئیم نیروهای انقلابی روی #اصلح برنامه ریزی کنید و از تئوری های «اصلح – صالح مقبول» بپرهیزید. اگر دوگانه «اصلح – صالح مقبول» ذره ای در محضر رهبر انقلاب ارزشی داشت حداقل یکبار طی این سه دهه از آن تعریف می کرد ولی می بینید که مکرر در مکرر می فرماید: #مشارکت_حداکثری و #انتخاب_اصلح.
🔹حقیر تا این لحظه باتوجه به شناختی که از نامزدها دارم برخی را اصلح می دانم و نسبت به برخی چون شناخت کافی ندارم اظهار نظر نمی کنم تا اطلاعات بیشتری کسب کنم. امیدوارم با توجه به شرایط مهم و اساسی قوه قضائیه، جناب آقای رئیسی در دستگاه قضا بماند. چون نیرویی برای اصلاح قوه قضائیه نداریم. ان شاءالله خدا هم عنایت می کند و یک نیروی انقلابی مسلک، صادق و پاک و اهل طرح و برنامه انتخاب خواهد شد.
🔻در پایان؛ باید منتظر شرایط پیش رو و آرایش انتخابات ماند و اعلام حمایت واقعاً زود است.
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
1035_636965586794828532video (1) (Trimmed).mp3
12.49M
🌹قرائت زیبای دعای یستشیر؛
🌹دعایی که ترجمه ژاپنی آن یک خانم اندیشمند بودایی را به مسلمانی تبدیل کرد که زندگی خود را وقف تبلیغ اسلام در ژاپن کرده است.
#صوت
میراث علامه مصباح و (Trimmed).mp3
4.88M
🎤عنوان سخنرانی:
میراث اخلاقی علامه مصباح پایهای برای خودسازی و جامعهپردازی در گام دوم انقلاب اسلامی
🔴نشست انجمن فارغ التحصیلان موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی
🔷تاریخ برگزاری: ۸/ ۱۲/ ۱۳۹۹
🔷مکان برگزاری: قم: موسسه امام خمینی(ره)
#علامه_مصباح
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔷 علامه مصباح يزدي ره:
✅ كارهايى وجود دارند كه حتى معلوم نيست ثمره آنها در زمان حيات خود فرد ظاهر گردند و ممكن است نتايج كار به نسل دوم و حتى سوم كشيده شود.
✅ در حوزه، يكى از كارهايى كه بايد آن را از امور پر زحمت، طاقتفرسا، غريب و مهجور به حساب آورد، فعاليتهايى است كه در زمينه تحقيقات بلندمدت صورت مىگيرد؛ تحقيقاتى كه به ثمر نشستن آنها گاه دهها سال زمان نياز دارد. كارى كه دوستان ما در مجموعه «دائرةالمعارف علوم عقلى اسلامى» انجام مىدهند، از مصاديق بارز چنين پژوهشهايى است.
✅ شما بايد خدا را شكر كنيد كه اين معرفت را به شما داد كه اهميت اين كار را نسبت به ساير امور درك كنيد و با آنكه ممكن است ثمره كارتان تا ده يا حتى بيست سال آينده هم ظاهر نشود، به شما چنين همتى داده كه در اين عرصه مهم و تأثيرگذار وارد شويد.
🔶 بيانات در جمع اساتيد، محققان و کارکنان مرکز پژوهشي دائرةالمعارف علوم عقلي اسلامي/
👈🏼 مشروح بيانات:
http://dmaaref.iki.ac.ir/node/391
#علامه_مصباح_يزدي
#مصباح
#مرکز_پژوهشي_دائرةالمعارف
┈┈••••✾•🍃🌺🍃•✾•••┈┈•
🔰
🔵 @daeratolmaaref
mesbah-marefat03.mp3
12.99M
🔰 سومین نشست از سلسله نشستهای علمی #مصباح_معرفت؛
📌 با عنوان «نیاز بشر به دین از منظر علامه مصباح»
🎙با ارائه:
جناب آقای دکتر #محمد_محمدرضایی
📅 چهارشنبه 6 اسفندماه 99.
#صوت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♻️ درد و دلهای استاد فرج الله سلحشور با آیتالله مصباح
۸ اسفند پنجمین سالروز درگذشت پرمخاطبترین کارگردان سینمای ایران و یکی از متعهدترین فعالان عرصه هنر، حاج #فرجالله_سلحشور در سال ۱۳۹۴ بود.
در این کلیپ کوتاه، درحالی درد و دلهای مرحوم سلحشور با #آیتالله_مصباح_یزدی(ره) را میبینیم که امروز، هر دو جهادگر عرصه علم و هنر دینی، میهمان خاندانی هستند که در دنیا به آنها عشق میورزیدند و مکتبشان را ترویج کردند...
#فیلم
@rasaee
نوآوری های فلسفی علامه مصباح- ارائه شده توسط دکتر سربخشی.pdf
1.85M
🔶 ويژگیهای شخصیت فلسفی حضرت آیت الله مصباح رحمت الله علیه و نوآوریهای فلسفی ایشان
1️⃣ ویژگی ها:
✅ مبناگرایی،
✅ فیلسوف مولف،
✅ اتّخاذ رویکرد عقلانی و نه ذوقی،
✅ نقد فلسفه غرب،
✅ تولید فلسفه های مضاف،
و ...؛
2️⃣ نوآوریهای فلسفی:
✅ ارائه مبنای قویم برای معرفت شناسی،
✅ حل واقع گرایی اخلاقی،
✅ حل مساله اختیار با فاعل بالتجلی دانستن نفس نسبت به اراده
و ...
✍️ حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمد سربخشی ، استاد فلسفه موسسه آموزشی پژوهشی امام خمنیی
🌐 @meshkatnoor
وحدت و تقریب مذاهب اسلامی در منظومه فکری علامه مصباح (Trimmed).mp3
25.53M
🔴نشست علمی با موضوع: «وحدت و تقریب مذاهب اسلامی در منظومه فکری علامه مصباح یزدی(ره)»
🌟🌟برگزار کننده: موسسه مذاهب اسلامی🌟🌟
📃سخنران نشست: احمدحسین شریفی
🕢زمان دوشنبه چهارم اسفند 1399 ساعت 10 تا 12
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹لحظه باز کردن در حرم مطهر حضرت زینب کبری سلام الله علیها به دست شهید سلیمانی.
🌹🌹🌹
#فیلم
خطوط کلی در سیر و سلوک عرفانی از دیدگاه آیت الله مصباح یزدی رضوان الله تعالی علیه
به بیان آیت الله مصباح راه سیر الی الله یکی است، اما این راه مراحل و منازل دارد که باید با رعایت برنامۀ سلوکی آن را طی کرد. این برنامۀ سلوکی مشتمل بر عناصر دورنی و بیرونی است. اساس اصلاح درون است. عناصری مثل معرفت، عشق و اخلاص درونی هستند. البته اعمال بیرونی هم اهمیت دارد. همچنین تکالیف شامل فعل و ترک یا واجبات و محرمات است. برخی از خطوط کلی این برنامه شامل موارد زیر است.
1. نخستین گام بیدار شدن از خواب غفلت است که به آن یقظه میگویند. بدون تحقق این مرحله هیچ حرکت سازندهای صورت نمیگیرد؛
2. اعتقاد به اصول دین مانند ایمان به خدا، وحی و حیات پس از مرگ مبانی اصلی سلوک است. همواره باید برای اصلاح اعتقاد و تصحیح و تعمیق معرفت و مصونیت از انحرافات عقیدتی کوشید؛
3. تکالیف عبادی مانند نماز و روزه را باید با اخلاص و حضور قلب انجام داد. بهترین عمل برای قرب به خدا نماز همراه با حضور قلب است که عمود دین و عبادتی جامع است. از این جهت است که شریعت به هیچ عملی مانند نماز ترغیب نکرده است. امر "حیّ علی خیر العمل" دربارۀ نماز است. امام صادق (ع) فرمود: «ما اعلم شیئا بعد المعرفة افضل من هذه الصلاة.» بعد از شناخت خدا عملی برتر از نماز نمیشناسم. فلسفۀ اصلی نماز غلبه بر خودپرستی و تسلیم خدا شدن است. نماز با توجه و معرفت ظاهر و باطن انسان را متوجه خدا میکند، چنانکه نماز بدون توجه و حضور قلب بیروح است و آن آثار را ندارد؛
4. خدمت به خلق، مانند احترام به والدین و انفاق مال به نیازمندان برای رضای خدا؛
5. اختصاص دادن زمانی در شبانه روز برای تفکر در خلقت؛
6. یاد خدا در دل داشتن، تلاوت قرآن، دعا و نیایش بطوری که بین انسان و خدا محبت و انس برقرار شود. مراتب عرفانی بر اساس ذکر و توجه درجهبندی میشوند. عالیترین مرتبۀ ذکر که همراه با انقطاع کامل است وقتی است که انسان آنی از خدا غافل نشود. يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تُلْهِكُمْ أَمْوَالُكُمْ وَلَا أَوْلَادُكُمْ عَنْ ذِكْرِ اللَّهِ. وَمَنْ يَفْعَلْ ذَلِكَ فَأُولَئِكَ هُمُ الْخَاسِرُونَ. اى كسانى كه ايمان آوردهايد، اموال شما و فرزندانتان شما را از ياد خدا غافل نگرداند، و کسانی که چنين كند زيانكارانند. یاد خدا در قلب است، اما ذکر لفظی و زبانی نیز مؤثر است و اهمیت دارد. یاد خدای متعال، توجه به او، و بهخاطرآوردن نعمتهای او موجب شدت محبت و انس به خدا میشود بطوری که عبد او را حاضر میبیند و از پرستش او و مناجات با او لذت میبرد. چنین عبدی خدا را ناظر میبیند و دریچهای به سوی قلبش گشوده میشود بطوری که احساس میکند در حال عبادت گویا خدا را میبیند و با او سخن میگوید. با شدت یافتن محبت حجابها یکی یکی برداشته میشود و بنده از احساس حضور خدا مسرور میشود و غفلت از او را سنگین و گناه میانگارد و از آن استغفار میکند، چنانکه انبیا و اولیا چنین میکنند و از اندک غفلتی طلب بخشش میکنند؛
7. مراقبه و توجه و کنترل قوای حسی و خیالی برای مصون داشتن دل از توجه به غیر خدا؛
8. کوشش برای رسیدن به اخلاص و دوری از ریا و سمعه از طریق توجه و مراقبه و استفاده از روشهایی همچون ذکر قلبی، و انجام اعمال نیک در پنهان و به دور از دید دیگران و در عین حال ترک نکردن برخی اعمال جمعی مانند نماز جماعت؛
9. پرهیز از گناهان و دوری از دلبستگی به دنیا و مادیات و ترک مشتبهات و تجملات؛
10. زیاده روی نکردن در استفاده از لذایذ مشروع، مانند خوردن و آشامیدن و رعایت میانهروی در همۀ امور؛
11. تفکر و تأمل و انس با معارف قرآن و سنت و استمداد از خدا برای مصونیت از انحرافهای فکری و عقیدتی؛
12. مداومت بر اعمال خیر تا اینکه عمل خیر به صورت ملکه درآید، چنانکه امام باقر (ع) فرمود: «احب الاعمال الی الله عز و جل ما داوم علیه العبد و ان قل.» بهترین کار آن است که بنده به آن ادامه دهد، ولو آن کار کوچک باشد؛
13. مشارطه، مراقبه و محاسبه داشتن. مشارطه آن است که بنده هرروز با خود عهد ببندد از فرصت آن روز بهترین استفاده را برای بندگی استفاده کند. مراقبه مواظبت به عمل بر آن شرط است. محاسبه آن است که انسان هر شب عملکرد روزانهاش را بررسی کند و ببیند به وظایفش به درستی عمل کرده است یانه.
14. توسل به اولیاء خدا بهویژه رسول اکرم (ص) و اهل بیت طاهرینش خاصه حضرت سیدالشهداء (ع) راه میانبری برای وصول به مقامات قرب است.
برگرفته از دو کتاب ارزشمند استاد: در جستجوی عرفان اسلامی و در پرتو نور.
@dreshkevari
1613841571565.mp3
7.04M
جلسات اخلاق عمومی
عارف واصل حجت الاسلام #مؤیدی.
قم. خ توحید. مسجد علی مرتضی.
جلسه 9 | 99.12.02 | 7mb.
شرح مناجات محبّین🌸🌸
بسیار قابل استفاده...
حتما گوش دهید...🌹
@ShiaTowhid
@mesbahieh
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
زمانبندی موضوعات مطرحشده؛
00:32 ثمرات توجه به نعمتهای فراوان الهی و آفات غفلت از آن
05:00 گرفتاری انسان در قبرهای لذات مادی
10:41 گرفتاری در لذات مادی و نمایان شدن باطن آن در هنگام مرگ
13:18 مرگِ مسرورانه نتیجه فراوانبینی نعمتها
14:01 فراموشی نعمتها و تودرتو بودن پیامدهای تاریک آن
18:30 عرصه تنگ تنگناها و طلیعه بیداری فطرتها
19:26 عمل به وظیفه و رضایت به مقدرات
20:40 مرگ و گذر انسان از عوالم غیب (حسابرسیهای دقیق)
24:34 ضرورت محاسبه عمر برای یافتن عیبها
26:10 ملامتگری نفْس لوّامه پس از عیان شدن عیبها در محاسبه
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
استاد شجاعی.mp3
12.45M
🔹صحبت های تاثیر گذار استاد محمد شجاعی ،خطاب به افرادی که هنوز به صورت جدی شروع به خودسازی نکرده اند و همچنین در مورد موضوعات زیر :
🔻خودمون رو نابود کردیم ، راهمون رو به سمت اسمان بستیم ، کاری کردیم با خودمون که چشممون باطن رو نمیبینه...
🔻چرا راه به غیب نداریم؟
🔻چرا هنوز در دنیا ، یکبار در اسمان به رومون باز نشده است؟
🔻اهمیت ماه رجب
سخنرانی را به صورت کامل گوش دهید...
@shia12t
✅ سلسله نشستهای یادبود فیلسوف و متفکر برجسته، حضرت آیت الله #مصباح_یزدی (ره) و تبیین ابعاد فکری ایشان
☘️ #نشست_چهارم
🔹با حضور استاد عزیز:
▫️حجتالاسلام والمسلمین دکتر #محمد_جعفری،
از اعضای هیئت علمی مؤسسه امام خمینی(ره) با موضوع
«#فلسفه_دین_و_کلام_جدید در اندیشه آیت الله مصباح یزدی»
📣 دوشنبه ۱۱ اسفندماه
⏰ ساعت ۱۹:۳۰ تا ۲۰:۳۰
🔸 شما فرهیخته گرامی نیز جهت شرکت در این نشست دعوت هستید.
◾️ از طریق لینک زیر همراه ما باشید:👇👇
https://www.skyroom.online/ch/seraj_smc/kermanshah
🔆امام محمد باقر علیه السلام:
🔰لَا فَضِيلَةَ كَالْجِهَادِ وَ لَا جِهَادَ كَمُجَاهَدَةِ الْهَوَى
💠فضیلتی چون جهاد نیست، و جهادی چون مبارزه با هوای نفس نیست.
📚تحف العقول، ص 286
🎙 #کرسی_علمی_ترویجی132
✳️ گروه حقوق مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) برگزار میکند
✅ موضوع: اصول حاكم بر حقوق بشر اسلامي از منظر آيتالله مصباح يزدي(ره)
👤 ارائهکننده: حجت الاسلام و المسلمین آقای دکتر محمدرضا باقرزاده اول
👤 ناقد: حجت الاسلام و المسلمین آقای دکتر سيد ابراهيم حسيني
👤 مدیر کرسی: حجت الاسلام و المسلمین آقای دکتر ميثم نعمتي
🗓 دوشنبه ۱۱ اسفندماه ۹۹ ⏰ 19
🌐 درگاه مجازی شرکت در کرسی علمی👇👇👇
🔸 میهمانان محترم:
iki.ac.ir/su/?u=1
فرهيخته گرامي
در طرح زمستانه کتاب99 می توانيد از نهم تا شانزدهم اسفندماه با مراجعه به کتابفروشیهای عضو طرح در سراسر کشور و ارائه کارت ملی تا سقف ۲۰۰هزار تومان از یارانه ۲۵درصدی در خرید کتاب بهرهمند شويد.
اطلاعات بيشتر در:
tarh.ketab.ir