فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥زندگی نامه مرحوم آیت الله #محمدتقی_بهجت
🔺 الشیخ البهجة خلیفتنا!
▫️حجت الاسلام شیخ علی بهجت، فرزند آیت الله العظمی بهجت :
💢یازده ماه پیش از رحلت پدرم، شخصی به نام اویسی در تماس تلفنی گفت که شخصی از دانمارک برای پرداخت وجوهات می خواهد خدمت آقا برسد.
▪️گفتم: نیازی به حضور نیست. به حساب دفتر یا آقا بریزد. وقتی خیلی اصرار کرد، گفتم: «تنهاترین راهش این است که صبح جمعه در راهرومسجد می توانید با آقا روبرو بشوید و پاکت خود ار به دست آقا بدهید».
💠روز موعود به همراه برادر خانمش که فارسی بلد بود و یک طلبه که میزبانشان در قم بود، آمد دفتر و گفت: «من اصالتا عراقی هستم و در دانمارک و سوئد پنج سوپر مارکت دارم و عوام نیستم که کسی بر سرم کلاه بگذارد. اینکه این 25 هزار دلار را به عنوان خمس آورده ام، جریانی دارد».
🌀روزی متوجه شدم، وجوهات شرعی بدهکارم. اما نمی دانستم آن را به کسی بدهم. به #امام_زمان (عج) متوسل شدم و از ایشان راهنمایی خواستم. بعد از مدتی که خبری نشد، عصر جمعه ای بود که دلم گرفت و خطاب به آقا گفتم: «من از شما تقاضای مال ندارم. مال شما را می خواهم بدهم . در این بلاد کفر مرا رها کرده اید و راه نمایی نمی کنید؟» در آن لحظه با گوش خود شنیدم که کسی با صدایی رسا و واضح گفت: «تصل الی ید الشیخ البهجة خلیفتنا؛به دست شیخ بهجت ،جانشین ما برسان».
♻️وقتی این داستان را به یک آفریقایی گفتم، او تلفن دفتر را داد و گفت: «اگر امام زمان روی زمین جانشینی داشته باشد، او همان شخص است» و در موقع خداحافظی گفت: «این شیخ بهجت که نزد او می روی، با دیگران فرق دارد. او کسی نیست که اجازه بدهد دستش را ببوسی یا کنارش بایستی با تلفن همراه عکس بگیری یا گفتگو کنی. جلوی او می نشینی و در چشمهایش نگاه می کنی، اگر با چشمهایش چیزی داد که داد و گرنه سکوت کن».
🌦از طلبه همراه درباره مشکلات زندگی اش پرسیدم،گفت پانصدهزار تومان مقروضم.
🔹از آقا گفتم به طلبه همراه چقدر بدهیم؟
🔸فرمود: صدهزار تومان.
🔹گفتم: اولا پانصد هزار تومان بدهی دارد و ثانیا هزینه میزبانی اش بیش از این ها بوده،
🔸فرمود: کاری نداشته باش! بدهی اش داده می شود.
🌱از باب تبرک، صد هزار تومان به طلبه دادیم و بعدا فهمیدیم همان شخص میهمان پانصد دلار به میزبان داده است.
#محمدتقی_بهجت
📚کتاب زمزم عرفان، آیت الله ری شهری، صفحه 253-250.
خضر_مسیحای_بهاری.pdf
1.84M
👆به مناسبت سالروز رحلت عالم ربانی، فقیه عارف، حضرت آیت الله العظمی بهجت، ویژه نامه 《خضر مسیحای بهاری》 برگرفته از بیانات حضرت حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری منتشر شد.
هدیه به روح ملکوتی مرحوم #آیت_الله_بهجت سوره فاتحه همراه با ذکر شریف صلوات قرائت نمائیم.
🔺 @nasery_ir
💠 سیره عملی علما در شب های #ماه_رمضان
🔹حضرت آیت الله #محمدتقی_بهجت:
🌀مى شنیدیم و باور نمى کردیم؛ لذا به یکى از معاصرین ما گفته بودند در زمان ما در یک شب، هفتاد نفر در قنوت نماز وتر دعاى ابوحمزه می خواندند. ایشان بلند شده بود و خود در یکى از شب هاى ماه رمضان احصا (شمارش) کرده بود و دیده بود در حرم حضرت امیر علیه السلام و رواق و اطراف حرم، پنجاه نفر در قنوت وتر مشغول #دعاى_ابوحمزه هستند.
🔺بسیارى از بزرگان شبهاى ماه رمضان را بیدار می ماندند و نمى خوابیدند. مرحوم آقاى طباطبایى (#علامه_طباطبایى) هم همینطور بود و شب هاى ماه رمضان بیدار بود و مى فرمود: «یک وقت در روز اینقدر خوابیده بودیم، کار به اینجا رسید که وقتى بیدار شدیم، با استعجال وضویى براى ظهر و عصر گرفتیم و ظهرین (نماز ظهر و عصر) را با وضو در آخر وقتش اداءً خواندیم!»
🔻در کربلا هم بوده اند کسانى که شبهاى رمضان نمى خوابیدند، حتى از بعضى ها نقل مى کردند که گعده (جلسه گفت وگو و شب نشینى) مى گرفتند و صحبت مى کردند تا خوابشان نبرد».
🌱مرحوم شیخ #مرتضی_طالقانی در مدرسه، شبها بیدار می شد، و شب های ماه رمضان چند ساعت مشغول خواندن قرآن می شد و دور مدرسه راه می رفت و با صدای خوش، قرآن و اشعار مثنوی و بابا طاهر را با گریه و زاری می خواند، و روز که می شد، گوشه ای مشغول تدریس می شد و هنگامی که درس نمی گفت، ساکت می نشست؛ به گونه ای که گویا آن شخص دیشبی نیست.
🔺موت اختیاری!
◽️آیت الله مصباح یزدی:
🔹«مرحوم آقا مصطفی[خمینی] رضوان الله علیه از پدرشان مرحوم امام اعلی الله مقامه نقل می کرد: آقا معتقدند جناب آقای بهجت دارای مقامات معنوی بسیار ممتازی هستند.
🔸از جمله مطالبی که از پدرشان دربارۀ آقای #محمدتقی_بهجت نقل میکردند این بود که : ایشان دارای موت اختیاری هستند یعنی قدرت این را دارند که هر وقت بخواهند روح خویش را از بدن به اصطلاح خلع کنند و بعد مراجعت کنند».
📚برگی از دفتر آفتاب، ص١١١
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️چرا آیتالله #محمدتقی_بهجت اینقدر در نماز گریه میکرد؟
🔺برشی از بیانات آیتالله مصباح یزدی در اولین سالگرد حضرت آیتالله بهجت(قدس سرهما)، ۱۳۸۹/۰۲/۲۶
🌺🌺🌺
🔺سه شبانه روز درمحضر#امام_زمان
▫️شیخ علی بهجت:
🔹 آیت الله بهجت فرمود که: «شخصی گفته بود که از فلان آقا (یکی از علمای مدعی مقامات عرفانی ساکن مشهد) پرسیدم شما چه قدر می توانید خلع بدن کنید؟ جواب داد : دو ساعت».
🔸 بعد از رحلت حضرت والد، آن شخص ناقل، این مطلب را تصدیق کرد و اضافه کرد که:«من خودم آقای #محمدتقی_بهجت را در حرم امام رضا (ع) در حالت خلع بدن دیدم».
🌀داماد آقای شیخ عباس قوچانی در مشهد برای من نقل کرد که با گوش خودم از آقای قوچانی شنیدم که گفت:
🍁«من خدمت آقای قاضی بودم که نامه ای از آقای بهجت برای ایشان آمد. در آن نامه که من خودم آن را خواندم - آقای بهجت از آقای قاضی پرسیده بود:«اگر کسی یک یا سه شبانه روز با خلع روح، در محضر امام زمان باشد، حکم نماز و روزه او چیست؟».
⚡️آقای قاضی فرمود:«این مسئله مربوط به خود ایشان (یعنی آقای بهجت) است».
☄بنده، این مطلب را بدون بردن اسم، با خود آقا در میان گذاشتم . ایشان، نگاه معناداری کرد و بعد حرف را عوض کرد که آقای قاضی ، خود می فرمود: «فلان آقا ، نه روز این خلع را داشته و فقط موقع نماز بلند می شده، نماز می خوانده و دوباره می رفته!».
📚کتاب زمزم عرفان، صفحه ۲۴۳ و ۲۴۴.
🔺شفای دردها در حرم امام رضا (ع)
▫️حجه الاسلام شیخ علی بهجت:
💢در دی ماه 1382ش، وقتی قفسه کتابخانه ایشان را درست می کردم، دستم زیر قفسه فلزی کتاب رفت و عصب آن قطع شد و تا استخوان را برید. به بیمارستان رفتم. دستم جراحی شد و آن را بخیه کردند. اما نگذاشتم پدر از این جریان بو ببرد. تابستان همان سال، وقتی رفتیم مشهد، دستم خیلی درد گرفت و کم کم نگرانم کرد. به پدر هم نگفتم که اگر می دانست مرتب سفارش می کرد بیمارستان بروم و وقتش را نداشتم.
⚡️دو سه روز از این ماجرا گذشت. یک روز صبح، هنگامی که پدرم از حرم امام رضا به دفتر برگشته بود، می خواست مشغول خواندن زیارت عاشورا شود و بعد ربع ساعت استراحت کند. من پشت میز ، مشغول یادداشت برداری بودم. ایشان هم در طرف دیگر میز بود. در حالی که من حواسم متوجه کار خودم بود، ایشان مطلبی را گفت که شنیدم؛ ولی توجه چندانی نکردم و سرم را تکان دادم. نیم ساعت بعد جمله پدرم به یادم افتاد.
🔅آنچه از آن در ذهنم مانده بود این بود «این طور برای من مکشوف» و بعد ، کلمه «مکشوف» را نیمه تمام رها کرد و فرمود: «معلوم شد که اگر کسی جایی از بدنش را که درد می کند به هر مکانی از حرم #امام_رضا (ع) بمالد یا دستش را به حرم بمالد و به موضع درد بکشد و این کار را تکرار کند دردش برطرف می شود».
🌱هنگامی که این جمله یادم آمد و در آن تأمل کردم، با خود گفتم نکند مخاطب ایشان در آن سخن خود من بودم، لذا بلافاصله در دفترم یادداشت کردم که: «آقا چنین مطلبی را به من فرمودند».
🌦روز بعد به حرم مشرف شدم و دست خودم را به حرم مالیدم. این کار را روز بعد هم تکرار کردم. درد دستم بهبود یافت و تاکنون هم دیگر درد نگرفته است.
#محمدتقی_بهجت
📚کتاب زمزم عرفان، آیت الله ری شهری، صفحه 248-247.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 حکایت تشرف آیت الله بهجت (ره) به محضر #امام_رضا (علیه السلام)
🔻داستان از گلایهی سید احمد فهری از آیت الله #محمدتقی_بهجت (ره) شروع میشود.
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
🔹 مطالعۀ تراجم (زندگینامۀ) علمای سلَف (گذشته)، مانند مطالعۀ کتابهای اخلاقیِ معتبر است.
🔹 وقتی انسان به شرح حال و زندگانی آنها نگاه میکند، مثل این است که کتاب اخلاقی درست و معتبر را مطالعه کرده است.
🔹 آنها زندگی دنیا را چگونه ساده میگذراندند و چقدر راحت بودند و چه استفادههایی از عمر خود میبردند.
#محمدتقی_بهجت
#نقشه_راه
📚 در محضر بهجت، ج٢، ص٣۴٧.
🌱احترم آیت الله بهجت به آستان مقدس حضرت معصومه (س)
🔹آیتاللّه بهجت قدسسره مقید بودند اوقاتی که در قم بودند، هر روز به زیارت حضرت معصومه علیهاالسلام و هنگامی که در مشهد مقدس بودند هر روز به زیارت امام رضا علیهالسلام مشرف شوند.
💠ایشان در تشرفات خود به این حرمها معمولاً زیارت #جامعه_کبیره را میخواندند و به افرادی که از ایشان درخواست توصیه برای زیارت میکردند، میفرمود:
«اگر وقت دارید زیارت جامعه، و اگر وقتتان کم است زیارت امینالله و دیگر زیارت مأثوره را بخوانید».
بهجتالدعاء، ص٢٨٣.
#محمدتقی_بهجت
#حضرت_معصومه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀آخرین لحظات زندگی آیتالله #محمدتقی_بهجت علیاللهمقامهالشریف چگونه گذشت؟
🎙گزیدهای از خاطرات حجتالاسلام علی بهجت
🔰اهمیت زیارت #حضرت_عبدالعظيم_حسنی علیهالسلام در سیره آیت الله #محمدتقی_بهجت
🔶حجتالاسلاموالمسلمین علی بهجت میگوید:
🔸در مسافرتهایی که همراه آقا از تهران میگذشتیم، اصرار داشتند که به حرم حضرت عبدالعظیم علیهالسلام مشرف شوند؛ هم در مسیر رفت و هم در بازگشت.
🔷از جمله در سفر به مشهد مقدس اصرار داشتند که سر راه باید به حرم حضرت عبدالعظیم علیهالسلام برویم و میفرمود: «اهل تهران اگر هفتهای یک مرتبه به زیارتش نروند، جفا کردهاند».
🔹از مشهد که برمیگشتیم، باز اصرار داشت که به زیارت حضرت عبدالعظیم علیهالسلام برویم. برخی اوقات ما خسته راه بودیم و اسباب سفر مزاحممان بود، ولی ایشان از زیارت منصرف نمیشد.
🌀حتی یک بار اتفاق افتاد که ما حدود ساعت ۱۲ شب به تهران رسیدیم؛ حرم حضرت عبدالعظیم را بسته بودند. به در دیگری که در کوچهای خلوت قرار داشت رفتیم، آن هم بسته بود. ایشان در آنجا پیاده شدند و کنار در قدری توقف نمودند.
🔅فکر کردیم زیارت مختصری کرده، برمیگردیم، ولی بعد از چند سلام و تحیت، عبا را از دوش برداشته، کنار درب صحن انداختند و روی آن قرار گرفتند و گفتند: «همینجا میمانیم تا در حرم باز شود!». وضو گرفتند و نزدیک اذان که در باز شد، رفتند داخل حرم.
🔺در سفرهای بعدی مسافرخانه میگرفتیم که آنطور پشت در به انتظار نمانیم و گاهی به منزل برخی ارادتمندان ایشان میرفتیم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥#مستند آن مرد بسیار
🔺قسمت اول
🌀درباره زندگی آیت الله #محمدتقی_بهجت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥#مستند آن مرد بسیار
🔺قسمت دوم
🌀درباره زندگی آیت الله #محمدتقی_بهجت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥#مستند آن مرد بسیار
🔺قسمت سوم
🌀درباره زندگی آیت الله #محمدتقی_بهجت
💢رویای آیتالله بهجت درباره #امام_خمینی:
💠 «قبلاز پیروزی انقلاب خواب دیدم که شاه به سید جوانی، خیلی احترام میکرد. در عالم رؤیا فهمیدم که پساز شاه، او رهبر خواهد بود.
🌀 پساز پیروزی انقلاب، دیدم که همان طور شد؛ ولی قیافه آقای خمینی با آن جوان، تطبیق نمیکرد؛ اما وقتی عکس جوانی ایشان را آوردند، دیدم عیناً همان است.
🔹در عالم رؤیا، آن جوان چیزی گفت. پساز انقلاب، آقای خمینی گفت:
«هر کس در برابر انقلاب بایستد هلاک میشود».🔺 و به این شکل، آنچه در خواب دیده بودم، تعبیر شد. 📚کتاب زمزم عرفان؛ یادنامه فقیه عارف حضرت آیتالله #محمدتقی_بهجت، نوشته محمدی ری شهری ص ۳۱۲ و ۳۱۳.
🔰تلاش برای پیشگیری از آسیب دیدن جمهوری اسلامی
🌀آیتالله #محمدتقی_بهجت چند ماه بعد از رحلت حضرت #امام_خمینی فرمودند:
🔻«چند ماه قبل، آقای خمینی را در خواب دیدم که جلوی من نشست؛ ولی ضعیف و رنجور بود و ناگهان سکته کرد و از دنیا رفت».
🔺این بدین معناست که نهضت ایشان تاکنون بود؛ ولی دچار مشکل میشود. برای پیشگیری از آسیب دیدن نهضت، به آقای خامنهای پیغام دادم که: «من اقداماتی انجام دادهام؛ لکن خود شما هم باید کارهایی را انجام بدهید. نمیدانم انجام داده یا نه». بعد، ایشان آقای حجازی را فرستاد و توضیح خواست .
🔶در ادامه ایشان از اینجانب (ری شهری) خواستند که: «شما هم کاری بکنید» .
▪️گفتم: غیر از دعا و ذکر، چکا چه میتوان کرد؟
▫️فرمودند: قربانی و صدقه مؤثر است.
📚کتاب زمزم عرفان؛ نوشته محمدی ری شهری ص ۳۹۰ و ۳۹۱.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰نامه های آیت الله #محمدتقی_بهجت به رهبر معظم انقلاب
🔺 روایت آیت الله #محمدتقی_مصباح_یزدی (قدس سره) از ارتباط معنوی رهبر انقلاب با آیت الله بهجت(قدس سره)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▪️تقید آیت الله #محمدتقی_بهجت(قدس سره) به زیارت عاشورا به روایت آیت الله مصباح یزدی
#امام_حسین
✅حضرت آیتالله #محمدتقی_بهجت قدسسره:
🔸 انسان میتواند قرآن را آینه قرار دهد برای [حضرت] غایب عجلاللهتعالیفرجهالشریف و غایب(#امام_زمان عج) را آینه قرار دهد برای قرآن؛ و میشود گفت این دو شریک و عدیل یکدیگر و واسطه بین مخلوق وخالق هستند و در درجه «دعوت الی الله» افتراقی(جدایی) ندارند.
📚 نکتههای ناب از آیتاللهالعظمی بهجت، ص٧۴
🔺گناه نکنید!
◾️از آیت الله #محمدتقی_بهجت پرسیدم: «سعادت دنیا و آخرت را در چه میدانید؟»
◽️ فرمود: «در اینکه گناه نکنید.»
◾️ چند دقیقه بعد به امید جواب مفصلتری، دوباره سؤالم را تکرار کردم؛
◽️ باز فرمود: «که گناه نکنید.»
◾️ آخرش که داشتم میرفتم هم باز پرسیدم؛ گفتم شاید این «که گناه نکنید» از خاطرش رفته باشد.
◽️ جواب داد: «گناه نکنید»!
🍁 حرف اول و آخرش همین بود.
📚 به شیوه باران، ص ۵۰.
😶 و البته این مرحله ی اول سعادت بشر است.
مرحله دوم و پایانی، ترک قلبی ماسوی الله و توجه تام الی الله است که شرط و مقدمه ی شهود و دیدن خدا با دل و قلب است.
🔺شصت سال!
▫️حجتالاسلام شیخ علی بهجت:
🔹آیت الله بهجت از سال ۱۳۲۴ش که به ایران برگشتند، بهمدت شصت سال، روزی دو ساعت به حرم #حضرت_معصومه علیهاالسلام میرفت و یک ساعت ايستاده و یک ساعت نشسته زیارت میکرد.
🔸در سال ١٣٣٧ منزل ما در خیابان آذر بود و راه تا حرم دور بود، ولی ایشان مرتب برای درس و زیارت به حرم مشرف میشد و حتی روزهایی که درس و بحث هم تعطیل بود مقیّد بود برای زیارت به حرم برود.
🌀 ایشان برای زیارت حضرت معصومه (س) معمولاً به ضریح نزدیک نمیشد، بلکه در کنار دیوار مسجد اعظم میایستاد و زیارت میکرد تا کسی مزاحم نشود.
⚡️ بیش از یک ساعت مشغول زیارات میشد؛ زیارت جامعه و امینالله میخواند. آن هم چند مرتبه؛ برای اساتید و ذویالحقوق و افراد متعددی که در نظر داشت.
🍁 درباره قم میفرمودند:«در اینجا باید تمام اهل بیت را زیارت کرد. خدا میداندکه در این حرمها چه ملائکهای و چه اولیایی به طواف مشغولند. صدا بلند نکنید و فریاد نزنید؛ آنها متأذی(اذیت) میشوند».
#محمدتقی_بهجت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 چرا آیت الله #محمدتقی_بهجت نماز شب را ترک کرد؟!