هدایت شده از مهدویت_بصیرت
وَنُرِيدُ أَن نَّمُنَّ عَلَى الَّذِينَ اسْتُضْعِفُوا فِي الْأَرْضِ وَنَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَنَجْعَلَهُمُ الْوَارِثِينَ (القصص/۵)
وَكَذَٰلِكَ نُرِي إِبْرَاهِيمَ مَلَكُوتَ السَّمَاوَاتِ (الأنعام/ ۷۵)
فرمودند: مُوتُوا قبلَ أن تَمُوتُوا (روضة المتقین في شرح من لایحضره الفقیه، ج۱، ص۳۴۷)
🔷فرمود: عَلَى الَّذِينَ اسْتُضْعِفُوا فِي الْأَرْضِ
🔹أرض در ادبیات عرفانی معصومین علیهم السلام دارای اقسامی است و مِن جمله: أرضِ عالمِ طبیعت، أرض عالمِ تن انسان، أرض ملکوت
🔹در آسمان أشجار کشت و کار نمی شوند و محتاجند به أرض طبیعت و در حقیقت أرض طبیعت برای کشت و کار است و همینطور أرض تن انسان که برای کشت و کار بوده به جهت برداشت أخروی و اگر انسان أرض وجودش را برای کشت و کار مهیا نکند در خسران قطعا قرار می گیرد: إِنَّ الْإِنسَانَ لَفِي خُسْرٍ
🔷انسان آمده به عالم طبیعت تا به مقامِ مُوتُوا قبلَ أن تَمُوتُوا برسد و سوال طرح میشود که چگونه باید به مقام مذکور رسید؟!
🔹موت در حقیقت مصداق أتم و اکملِ استضعاف است و انسان مرده در نهایت انکسار قرار می گیرد و به جایی می رسد که دیگر أنانیتی در او نیست و همه چیز را هو می بیند و این حقیقت چه در امتداد شرّ و چه در امتداد خیر منکشف می گردد که از خود دیگر اختیار و قدرتی ندارد!
🔹خدای عزّ و جلّ فرمود: وَنُرِيدُ أَن نَّمُنَّ عَلَى الَّذِينَ اسْتُضْعِفُوا فِي الْأَرْضِ
اراده من(خدایتعالی) زمانی به کمال بنده ام تعلق می گیرد و منتم شامل حال او می گردد که این بنده به مقام استضعاف برسد در أرض وجودی خودش!
🔹آری! انسان تا به استضعاف نایل نگردد هرگز به مقام موت نخواهد رسید! و تا انسان در أرض تنِ خود، خود را دفن نکند به ملکوت عالم راهی نخواهد یافت!
🔹آنگاه که انسان برایش منکشف گشت که او بیچاره است! ناتوان است! هیچ است! هیچ إبن هیچ است! در اینحال و احوال مقام استضعاف بر اثر پیوستگی برایش ظهور می کند و سپس خود را در أرض تن دفن می نماید قبل از آنکه او را در أرض عالم طبیعت دفن نمایند!
زان پس شب اول قبر او و بعد قیامت وی در همین رحم عالم طبیعت جلوه نموده و حضرات معصومین علیهم السلام یک به یک به ملاقات او آمده و او را بشارت می دهند: بَشِّرْ عِبَادِ
ای که گفتی فمن یمت یرنی
جان فدای کلام دلجویت
کاش روزی هزار مرتبه من
مردمی تا بدیدمی رویت
🔷انسان پس از آنکه خود را از میان برداشت و در أرض تن دفن نمود، آنگاه حق تعالی او را وارد أرض ملکوت می کند: وَكَذَٰلِكَ نُرِي إِبْرَاهِيمَ مَلَكُوتَ السَّمَاوَاتِ
🔶چه باید کرد تا به مقام استضعاف رسید؟
🔸انسانِ سالک سه را پیش روی دارد که دو راه آن عام است و یک راه خاص و اجمالا به شرح ذیل است:
🔺عام:
۱.کثرت عبودیت
۲.توسل بر سیدالشهداء
🔺خاص:
_اشک اشک اشک
پاکیزه شو جمال پری طلعتان نگر
جاروب کن خانه سپس میهمان طلب
🔸آری! تا مقام استضعاف حاصل نگردد کمالی نخواهد بود و استضعاف یعنی انکسار و آوارگی و بیچارگی و خود را هیچ دیدن و همه را الله و وجه الله دیدن!
🔹امام معصوم را وجه الله نامیدند چرا که اگر بخواهیم کسی را در مقام تَشَخُص تام بیاوریم باید به چهره او نظر نماییم و نه به دست و پای او... امام معصوم علیه السلام وجه الله است به این معنا که او مظهر اسماء و صفات الهی بوده! همه کاره اوست! قدرت نبوت اوست! سرّ رسالت اوست! اذن امور در دستان اوست! و ما از خود هیچ نداریم و تا به این حقیقت نرسیم انکساری نخواهد بود.
#مقام_استضعاف
#مقام_موت
#أرض_تن
#أرض_ملکوت
#اشک_اشک_اشک
@mah_davit313
7.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 خون سیدالشهداست که خونملتها را به جوش آورده است
🚨#امام_خمینی: «از این هماهنگتر شما کجا سراغ دارید؟ چهکسی اینهارا هماهنگ کرده؟ اینها را سیدالشهداء هماهنگ کرده...»
🚩 #اربعین
#مرکزهدایتفضایمجازیبصیر
ایتا؛
https://eitaa.com/joinchat/4197974043Cc847276a8b
مهدویت_ بصیرت
@mah_davit313
هدایت شده از مهدویت_بصیرت
.
💠 اَلسَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا بَقِيَّةَ اللهِ فِي أَرْضِهِ
🌸 حضرت امام خامنهای روحیفداه:
مسئلۀ اعتقاد به مهدى یک جنبۀ فردى دارد و آن جنبه این است که هرکسى باید سعى کند یک رابطۀ شخصى میان خود و ولیّاللهالاعظم ارواحنافداه بهوجود بیاورد.
همه باید میان قلب خود و روح خود و آن وجود مقدسى که مظهر اسماء و صفات الهى است، مظهر قدرت و علم الهى است، وعاء کامل معرفتالله است، یک ارتباطى بهوجود بیاورند؛ با توجه، با توسل، با سخن گفتن، با اظهار ارادت کردن، و خود را آماده نگه دارند؛ همه باید خودشان را آماده نگه دارند.
هیچکس نمیتواند بگوید که ظهور مهدى علیهالصلاةوالسلام در آیندۀ نزدیکى نیست؛ ما نمیدانیم، شاید در آیندۀ نزدیکى بود؛ شاید در زمان حیات ما بود؛ شاید این توفیق براى مردم این نسل وجود داشت.
مگر میشود با آلودگى، با ضعف نَفْس، با عدم اصلاح نَفْس در دوران دولت حق و حکومت الهى او با آن بزرگوار رابطه برقرار کرد؟ باید خود را آماده کنیم؛ هرکسى باید احساس کند که وظیفه دارد خود را آماده بکند؛ این آمادگى معنوى است، روحى است، آمادگى ایمانى است. هرکسى باید از امید و ایمان و نورانیت، سرمایۀ عظیمى در خود ایجاد بکند تا شایستۀ این بشود که از نزدیکان آن حضرت، از خواصّ آن حضرت، از یاران آن بزرگوار، از همکاران او در حرکت عظیم جهانىاش قرار بگیرد (۱۳۷۲/۱۱/۰۸).
#انتظار
#امام_زمان
#ظهور_نزدیک_است
#باید_خود_را_آماده_کنیم
#سرمایۀ_امید_و_ایمان_و_نورانیت
🏝تلاش در راه تبیین
| جایی برای نـزدیکشدن بـه آفـتـابولایـت🌤
با فروارد مطالب ونشرلینک میتونید
در این راه مارا حمایت بفرمایید
@mah_davit313
#کانالمهدویت_بصیرت
https://eitaa.com/mah_davit313
هدایت شده از مهدویت_بصیرت
9.04M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
هدایت شده از مهدویت_بصیرت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔥 اولین گناه!
👈🏻 چه زمانی شیطان بر انسان مسلط میشود؟
#استوری
#علیرضا_پناهیان
🏝تلاش در راه تبیین
| جایی برای نـزدیکشدن بـه آفـتـابولایـت🌤
با فروارد مطالب ونشرلینک میتونید
در این راه مارا حمایت بفرمایید
@mah_davit313
#کانالمهدویت_بصیرت
https://eitaa.com/mah_davit313
هدایت شده از مهدویت_بصیرت
1_5940931442.mp3
12.05M
یه یا ابوالفضل بگو ببین.چه هامی کنه
کارصد دعا می کنه درد هارودوا میکنه
خاک هم طلا میکنه گره هاتو بده دست اباالفضل گره وا میکنه 🌺🕊
السلام علیک یاابوفاضل ❤️
شکرا یاابوفاضل❤️✨
✨🕊
برجمال نورانی حضرت عباس علیه السلام الصلوات
🏝تلاش در راه تبیین
| جایی برای نـزدیکشدن بـه آفـتـابولایـت🌤
با فروارد مطالب ونشرلینک میتونید
در این راه مارا حمایت بفرمایید
@mah_davit313
#کانالمهدویت_بصیرت
https://eitaa.com/mah_davit313
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🔹 جبر و اختیار (5)
س: منظور از آیه ی «قُلْ كُلٌّ يَعْمَلُ عَلى شاكِلَتِهِ» چیست؟ آیا بر جبر دلالت ندارد؟
ج: نه خیر؛ در کنار شاکله، اختیار هم هست. شاکله یعنی باور انسان. هر باوری داشته باشد، به طرف آن می رود و نمی تواند بر خلاف آن عمل کند. اگر باور کسی این است که فلان آدم، بد است، به طرف او نمی رود. اگر باور کنم که این راه، خطرناک است، نمی روم. باور، هر طور باشد، انسان اسیر آن است. باور به انسان شکل می دهد و می شود شاکله.
س: اعمال انسان که مشخص و معلوم است؛ پس اینکه انسان اختیار دارد، یعنی چه؟
ج: اختیار هم مشخص و معلوم است. اختیار، جزء اعمال انسان است. بنابراین چون انسان اختیار دارد، هر کاری می تواند بکند و اعمالش را از روی اختیار انجام می دهد. بعداً یقه ی آدم را می گیرند. اگر اختیار نبود، تکلیفی هم نبود و خدا از انسان چیزی نمی خواست. آن وقت مثل درخت بود که رشد می کرد و به وقتش گل می داد و به وقتش ثمر می داد. کسی هم از او چیزی نمی خواست؛ اما چون خدا به انسان اراده داده، می تواند هم انجام دهد و هم انجام ندهد. پس جای تکلیف هست. خدا می گوید: «بکن!» او نمی کند و خدا یقه اش را می گیرد و می گوید: «مگر نمی توانستی بکنی؟ پس چرا نکردی؟»
بنابراین اعمال انسان مبتنی بر اراده و اختیار است. همان طور که خدای متعال می داند انسان در آینده چه خواهد کرد، می داند که همه ی کارها را بر اساس اراده و اختیار خودش خواهد انجام داد. آنجا یقه اش را می گیرند که: «چرا دزدی کردی؟» حرفی هم نمی تواند بزند. اگر می گفت: «اراده نداشتم»، از او می پذیرند؛ اما اراده دارد.
س: اگر یک دزد بپرسد: «آیا این مقدّر است که من باید تمام عمرم را دزدی کنم؟» جوابش چیست؟
ج: نه؛ باید ندارد. تا بگویی: «باید»، می گویند: «پس دیگری که کنار تو بود، چرا دزدی نکرد؟» پس معلوم می شود که دزدی، باید ندارد. خودت دلت خواست. خواستی زحمت نکشی و یک شبه ثروتمند شوی، لذا دزدی کردی. اما باید ندارد. اگر باید داشت، همه باید دزدی می کردند. خودت با اختیار حساب کردی و دیدی زحمت این کار، کم است و درآمدش زیاد؛ لذا رفتی؛ اما دیگری نرفت. این ها باید ندارد. در فعل، باید نیست.
س: آیا خدا می داند که ما دزد می شویم؟
ج: می داند؛ اما خودت می کنی. با اراده ی خودت دزدی می کنی. با اراده می کنی. اگر دیگری تو را وادار به دزدی کند و اختیار نداشته باشی، معذور هستی؛ اما با اراده و اختیار خودت دزدی می کنی. این را خدا می داند. کجای این اشکال دارد؟ اگر بدون اراده می کردی، محکوم نبودی؛ اما خودت می نشینی و فکر می کنی و ترجیح می دهی که کار خوبی است؛ بعد دزدی می کنی. هر کاری که با اراده کرده ای، به پای خود توست. کارهایی را که مربوط به اراده ی شما نیست، خدا از شما نمی خواهد.
🔸 ادامه دارد ...
مهدویت بصیرت
📚 آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
🔴کانال « مهدویت_بصیرت » 🔴
👈 جامع ترین و به روز ترین کانال بصیرتی
👈روشنگری در مورد فتنه
👈پاسخ به شبهات
👈مطالب بصیرتی
👈همراه با مطالب ناب مهدوی
👈آشنایی با امام (عج)
🍃 تفسیر آیات قرآنی و مهدوی...
🍃 احادیث تربیتی....
🍃کلیپ های مذهبی وشهدایی
🍃 سخنان بزرگان...
🍃 حکایتها...
#یادشهداکمترازشهادتنیست
#باشهـــداوسیّدالشُّهداتــاظهــــور
_آشنایی با امام(عج
_وظایف مانسبت به امام(عج)
خبر_ سیاسی _بصیرتی_روشنگری
_مرور احکام شرعی و استفتائات
_گلچینی ازبرترین مطالب
مطالب موثق از مهدویت و بصیرت را از اینجا برداشت کن🔴
🔶 به کانال مهدویت_بصیرت بپیوندید:
لمسکنید👇🏻👇🏻👇🏻
مهدویت_بصیرت
6.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌱بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیم
🎥 چرا زیارت اربعین علامت مومن است؟
👤شیخ حسین انصاریان
🥀🌱🥀🌱🥀
🗓 #تقویم_روز
یکشنبه
۱۲شهریور ۱۴۰۲
۱۷صفر ١۴۴۵
۳سپتامبر ٢٠٢٣
🥀🌱🥀🌱🥀
:أللَّھُـمَ ؏َـجِّـلْ لِوَلیِڪْ ألْـفَـرَج
【به ما بپیوندید 】
┄┄┅┅┅❅🌼❅┅┅┅┄┄
#مرکزهدایتفضایمجازیبصیر
ایتا؛
https://eitaa.com/joinchat/4197974043Cc847276a8b
5.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
•••-{💚🌱}!
بسم الله الرحمن الرحیم🌿
اللَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ الْحَيُّ الْقَيُّومُ لَا تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَلَا نَوْمٌ لَهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الْأَرْضِ مَنْ ذَا الَّذِي يَشْفَعُ عِنْدَهُ إِلَّا بِإِذْنِهِ يَعْلَمُ مَا بَيْنَ أَيْدِيهِمْ وَمَا خَلْفَهُمْ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَيْءٍ مِنْ عِلْمِهِ إِلَّا بِمَا شَاءَ وَسِعَ كُرْسِيُّهُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ وَلَا يَئُودُهُ حِفْظُهُمَا وَهُوَ الْعَلِيُّ الْعَظِيمُ ﴿۲۵۵﴾
ا إِكْرَاهَ فِي الدِّينِ قَدْ تَبَيَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَيِّ فَمَنْ يَكْفُرْ بِالطَّاغُوتِ وَيُؤْمِنْ بِاللَّهِ فَقَدِ اسْتَمْسَكَ بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقَى لَا انْفِصَامَ لَهَا وَاللَّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ ﴿۲۵۶﴾
اللَّهُ وَلِيُّ الَّذِينَ آمَنُوا يُخْرِجُهُمْ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ وَالَّذِينَ كَفَرُوا أَوْلِيَاؤُهُمُ الطَّاغُوتُ يُخْرِجُونَهُمْ مِنَ النُّورِ إِلَى الظُّلُمَاتِ أُولَئِكَ أَصْحَابُ النَّارِ هُمْ فِيهَا خَالِدُونَ ﴿۲۵۷﴾
•••
🌤مهدویت_بصیرت
🏝تلاش در راه تبیین
| جایی برای نـزدیکشدن بـه آفـتـابولایـت🌤
با فروارد مطالب ونشرلینک میتونید
در این راه مارا حمایت بفرمایید
@mah_davit313
01 Az Heyvaniyat Ta Hayat (1402-05-26) Mashhade Moghadas.MP3
21.32M
🔈 #از_حیوانیت_تا_حیات
🔰 فصل ششم؛ جعبه مال ، کعبه آمال | جلسه اول
محور مطالب سوره فجر؛ سوء تفاهمهای انسان نسبت به نعمتها و سختیها در زندگی
* اشتباه اصلی انسان؛ رسیدن یا نرسیدن نعمت => شاخص میزان ارتباط با خدا
* شاخص اصلی => نحوه مواجهه ما با نعمات الهی
* خودارزیابی قرآن؛ نسبت به یتیم چگونه عمل کردی؟
* حل ریشهای اکثر شبهات؛ توجه به وظیفه و مسئولیتی که هر نعمت به دنبال خود دارد
** نقطه اصلی سوء تفاهم نسبت به مال؛ ارزش ذاتی قائل بودن برای پول
* چرا دولت میبایست به حوزه علمیه بودجه بدهد؟
* تقوا؛ شاخص کرامت نزد خدای متعال، نه میزان بهرهمندی از دنیا
* هر نعمتی در دنیا "پیوست دستوری" هم دارد
* با مقدار گرفتن نعمت اکرام نمیشوی بلکه با عمل به "دستور و وظیفه" اکرام می شوی**
يا سهل قُل لِصَاحِبِ هَذَا الرَّأس أن يُقَدِّمَ الرأسَ أمامَنا حتى يَشتَغِل الناسُ بالنَّظَرِ إليه ولا يَنظُرُوا إلى حَرَمِ رسولِ اللّه صلّى اللّه عليه وآله ...
🌤مهدویت_ بصیرت
⏰ مدت زمان: ۴۰:۰۵
🏝تلاش در راه تبیین
| جایی برای نـزدیکشدن بـه آفـتـابولایـت🌤
با فروارد مطالب ونشرلینک میتونید
در این راه مارا حمایت بفرمایید
@mah_davit313