اعلام نتایج داوری و اسامی برندگان جوایز مسابقه معماری و شهرسازی
جشنواره معمار | روایت زندگی مکانها
بیانیه داوری مسابقه معماری و شهرسازی جشنواره معمار
آثار دریافتی دبیرخانه در چهار دستهبندی تقسیم میشدند:
۱- آثاری که به موضوع مسابقه (مکانرویداد) ورود نکرده بودند.
۲- آثاری که سعی به خلق مکان کرده اما به طرح نرسیده بودند.
۳- آثاری که طراحی نشانهای آن با وجه معماری خودش پیوسته نشده بود.
۴- آثاری که ضرورتها و اصول معماری را در اولویت پایینتری نسبت به کانسپت قرار داده بودند.
شایان ذکر است که آثار قابل تقدیر یا رد شده در این جشنواره، ممکن است قابلیت برنده شدن در سایر مسابقات معماری را داشته باشد اما به علت تمایز رویکرد جشنواره معمار و همچنین نزدیک نشدن آثار به دستور کار مسابقه، مورد قبول داوران واقع نشدهاند.
هیات داوران متشکل از اساتید معماری، شهرسازی، حکمت هنر، جامعه شناسی و سیاستگذاری فرهنگی، پس از بررسی آثار و ارزیابی آنها بر اساس مانیفست جشنواره، دستورکار و هدف مسابقه و خواستههای و الزامات طراحی هر سوژه، هریک از آثار را به تفکیک و به صورت جداگانه نمره دادند که در نهایت با تجمیع نمرات نتیجه زیر حاصل شد:
هیات داوران در هیچ کدام از سوژههای مسابقه، اثری را حائز رتبه اول تشخیص ندادند.
هیات داوران در سوژه مدرسه پیروز بهبهان اثر گروهی خانمها مبینا میرزاحسینی، شادان مسعود و محدثه کاظمیان را شایسته دریافت جایزه رتبه دوم، اثر گروهی خانم شیما افشار و آقایان احمد آقاجری و محمدمهدی آقابراری را شایسته دریافت جایزه رتبه سوم و اثر گروهی خانمها زهرا جهانی، مریم عباسنژاد و آقایان عباس سوختانلو و امیرحسین عیوضزاده را شایسته تقدیر تشخیص دادند.
هیات داوران در سوژه خانهحسینیه شهرری اثر گروهی آقایان سجاد خانبیگی، هاشم خیرجوسادات و محمد معین زند را شایسته دریافت جایزه رتبه سوم و اثر گروهی خانمها ریحانه استادباقر، زینب جهرمی، مهدیه امیرآبادی و همچنین اثر آقای آرمین محمدمرادی را شایسته تقدیر تشخیص دادند.
هیات داوران در سوژه بوستان توحید مشهد اثر گروهی خانم مهدیه رنگآمیزی و آقای امیرعلی ملکی را شایسته دریافت جایزه رتبه سوم تشخیص دادند.
هیات داوران در سوژه میدان فلسطین تهران، هیچ اثری را شایسته جایزه و تقدیر ندانستند.
درپایان از همه شرکت کنندگان این مسابقه تشکر می کنیم و آرزوی موفقیت در حرفه و زندگی برایشان داریم.
جشنواره معمار | روایت زندگی مکانها
بیانیه دبیرخانه مسابقه معماری و شهرسازی جشنواره معمار
جشنواره معمار درباره تصوری جدید از مفهوم مکان است. فضایی که در آن هنر، فرهنگ و سنت گردهم میآیند و منجر به طرحهایی میشود که در آن زندگی روزمره، رویدادها و تاریخ با هم همزیستی کرده و زندگی اولویت بالاتری از مواجهه فرمال با معماری داشته باشد.
برقراری ارتباط میان خاطره مکان با زندگی روزمره ساکنان که به بخشی از هویت محیط و جامعه تبدیل شدهاند.چالش ما چگونگی بهرهگیری از معماری یادمانی به گونهای ست که با «تداعی خاطره رویداد» هویت مکان را احیا کرده و موجب ارتقا کیفیت محیط گردد.
مکان رویدادها بر روی بنا وفضاهایی تمرکز دارند که به دلیل وقوع یک رویداد یا حضور یک شخصیت به یک مکان خاطره جمعی تبدیل شده اند این مکان رویداد ها سال ها به عنوان یک عنصر شاخص در منظر شهری و هویت اجتماع خدمت کرده اند. این عناصر شهری در بعضی موارد به عنوان یک سمبل فرهنگی اجتماعی، حس تعلق، هویت مکان و اتمسفر حسی_ادراکی را در فضای شهری به وجود آورده-اند. طبیعتاً این ساختار در چارچوب ارزشها، سبکها، افکار و اعتقادات یک جامعه شکل میگیرد و از این رو است که مکانرویدادها از اهمیت بسزایی برخوردار میگردد.
لازم میدانیم تا فرصتها و قابلیتهای انقلاب اسلامی بهعنوان گستردهترین رخداد اجتماعی سرزمین ایران در دوره معاصر را گرامی بداریم و از این ماجرا به عنوان خاطره جمعی مشترک اهالی ایران مراقبت کنیم.
انقلاب اسلامی مفهوم عظیمی بود که خداوند کریم به واسطه بندهاش، امام خمینی (ره) بر مملکت ایران جاری کرد. خلق گستردهترین خاطره جمعی ملت ایران بر پهنای همه سرزمین و گستره همه جمعیت فرصت بزرگی برای معماران فراهم کرد تا در همراهی با این ماجرای نورانی تصور جدیدی از مفهوم مکان را ایجاد کنند.
خلق مکانرویدادهای متعدد در فضایی از کرامت، مهربانی و همدلی ملت ایران، شهرها و روستاهای ما را به جای بهتری برای زندگی تبدیل کرد. اکنون و در وضعیت حاضر که با فاصله گرفتن از این فرصت بینظیر، کیفیت زندگی در شهرها دچار آسیبهای جدی شده است ما در جشنواره معمار بر آن شدیم تا با روایت زندگی مکانها دست به کار بازآفرینی شهر بر مبنای این خاطره جمعی نورانی بزنیم.
جشنواره معمار | روایت زندگی مکانها
برنامه کاری و دستور کار (بریف) رقابت طراحی مدرسه پیروز بهبهان
مسابقه معماری و شهرسازی
جشنواره معمار | روایت زندگی مکانها