▶ متناقض بودن سياستهاي ارزي و پولی كشور
✅دكتر حسين صمصامي در نشست علمي مديريت بازار ارز در مواجهه با جنگ اقتصادي پيش رو كه به همت مركز راهبري اقتصاد مقاومتي حوزه علمیه و انجمن اقتصاد اسلامي حوزه علميه در تاريخ 13 تير 1397 در قم برگزار شد، سياستهاي ارزي و پولی دولت در نيمه دوم سال 1396 و ابتداي سال 1397 را متعارض و متناقض دانست. وي براي اثبات اين ادعا شواهد زير را ارائه نمود:
◀️1- دولت در شهریور 1396 سیاست کاهش نرخ سود بانکی را اعلام نمود ولی بعد از بروز نوساناتی در نرخ ارز و سکه، با این توجیه که این نوسانات به دلیل فرار نقدینگی از بانکهاست - که به اعتقاد من توجیه درستی نبوده است - در بهمن ماه گواهی سپرده با نرخ 20% را اعلام نمود و اقدام به پیش فروش سکه به تعداد هفت میلیون و ششصد هزار قطعه نمود.
⬆️2. بعد از شروع سال جدید و اوج گرفتن قیمت ارز، در فروردین ماه بانک مرکزی برای ثبات بازار ارز قیمت 4200 تومانی را برای هر دلار اعلام نمود و در واقع ارز را تک نرخی اعلام کرد. اما بانک مرکزی مجددا در تیرماه اعلام نموده است که قصد ایجاد بازار ثانویه ارز را دارد. روش کار به این صورت است که بانک مرکزی به صادرکنندگان گواهی سپرده ارزی می دهد که می توانند آن را در بازار ثانویه ارز (به قیمتی بالای 3000 تومان) به فروش برسانند (که جمعش بالای 700 تومان می شود). در واقع نرخ ارز بازار ثانویه از جمع قیمت سپرده و قیمت ارز 4200 تومانی به دست می آید. بازار آزاد هم که به قوت خود باقی بود.این سیاست بدین معناست که ارز در کشور با سه نرخ مبادله می گردد نه تک نرخی: ارز دولتی، ارز بازار ثانویه و ارز بازار آزاد.
◀️3. دولت بجاي اينكه با ابزارهاي مالياتي از جمله ماليات بر عايدي سرمايه جلوي سفته بازي در بازار ارز و سكه را بگيرد، خود زمينه سفته بازي را با طرح اوراق سكه و بازار ثانوي ارز ايجاد كرده و مي كند.
⬆️ 4.پتروشیمی ها تمایلی ندارند که ارزشان را به قیمت 4200 بفروشند چون آنها در ساختار جدید نمی توانند گواهی سپرده ارزی را بفروشند و از این محل هم حدود 3000 تومان سود کنند پس انگیزه دارند که در بازار آزاد ارزشان را بفروشند.
✅ از نگاه این استاد دانشگاه ، این تناقضات سیاستی دولت یا به دلیل عدم آگاهی سیاست گذاران اتخاذ می شود و یا به دلیل تعارض منافع شخصی ایشان با منافع ملی رخ می دهد. وگرنه دلیل دیگری وجود ندارد که یک سیاست اعلام شود و یک سوراخ در این سیاست تعبیه گردد که کل سیاست را بی اثر نماید.
🌺🇮🇷 @Mobin_rfm
🔹جمهوری اسلامی و محتوای آن
🔸الآن گرچه اصل جمهوری تشکیل شده و الآن رژیم ما رژیم جمهوری اسلامی است، لکن به واسطه اینکه باز محتاج به یک فعالیتها و محتاج به یک بررسیهایی است که محتوای اسلام و جمهوری اسلامی و احکام اسلام در ایران- بلکه ان شاء اللَّه در سایر کشورهای اسلامی- پیاده شود ما محتاج به شما هستیم، محتاج به ملت محترم ایران هستیم، محتاج به بانوان و مردان ایران هستیم. همه با هم باید تشریک مساعی کنیم تا محتوای حقیقی احکام اسلام جریان پیدا کند.
📚صحیفه نور، جلد ۷، صفحه ۱۴۵
🌺🇮🇷 @Mobin_rfm
#بسته_توییت
وزیر اطلاعات در همان سخنرانی که گفته نباید با بدهکاران بانکی برخورد بشه، گفته باید با تهمت زنندگان برخورد بشه تا آرامش به جامعه برگرده. والا منِ جوان که میخوام در زمینه مبارزه با مفاسد کار کنم با این حرف آرامش ازم گرفته میشه و میگم انگار بهتره برم بدهکار بانکی بشم!
💬امیرعلی صفا
⏪ تو همچين وضع خرابه اقتصادي و نارضايتي هاي مردمي، دكتر علوي وزير اطلاعات فرمودند نبايد تحت عنوان مبارزه با مفاسد اقتصادي آرامش سرمايه دارها رو به مخاطره انداخت!
تنها چيزي كه ميشه به مخاطره انداخت آرامش دهك هاي پايين هستند كه صداشون به جايي نميرسه! شما مراقب باشيد النگوهاتون نشكنه
💬رضا نیلی
⏪ یک اصراری برخی حامیان دولت برای تفرقه افکنی دارند. یادداشت امروز روزنامهی جمهوری اسلامی و تعیین تکلیف برای قاسم سلیمانی که در مورد موضع روحانی نباید دخالت! میکرد، از همین جنس است.
و البته مانده تا بفهمند غرب، سلامِ دیپلماسی روحانی را بی پشتوانه قدرت نظامی حتی علیک هم نمیگفت...
💬 کبری آسوپار
🌺🇮🇷 @Mobin_rfm
❤️✨❤️✨❤️
🌴 توصیف اخلاق پیامبر از زبان امیرالمومنین
🌺🍃امام علی علیهالسلام:
كانَ (رسول الله صلی الله علیه و آله وسلم) دائِمَ البِشرِ، سَهلَ الخُلُقِ، لَيِّنَ الجانِبِ، لَيسَ بِفَظٍّ، ولا غَليظٍ، ولا صَخّابٍ ، ولا فَحّاشٍ، ولا عَيّابٍ، ولا مَدّاحٍ.
🌺🍃امام على عليه السلام ـ در توصيف اخلاق پيامبر خدا صلى الله عليه وآله با همنشينان خود فرمودند:🔻
◽️(آن حضرت) همواره خوشرو، نرمخو و مهربان بودند؛
◽️نه خَشِن بودند، نه درشتخوى؛
◽️نه فریاد می زدند و نه ناسزاگو میگفتند؛
◽️نه عيبجویی میکردند و نه مديحه گو بودند.
❤️✨❤️✨❤️
🌺🇮🇷 @Mobin_rfm
💗 شما جوانان مثل بچّههای من هستید؛ آیندهی این کشور دست شما است...
🔻رهبرانقلاب: بگذارید من چند جمله حالا اینجا به شما جوانها بگویم؛ #عزیزترین کسان ما شما هستید دیگر؛ شما مثل بچّههای من هستید، فرزندان ما هستید، #جوانهای_ما هستید، امیدهای ما هستید، آیندهی ما دست شما است، آیندهی این کشور دست شما است. ما که میرویم؛ شمایید که هستید، شما هستید که این کشور را باید اداره کنید.
🔹چند جمله به شما عرض بکنم. عزیزان من! خودتان را برای آینده آماده کنید؛ خودتان را برای ادارهی این کشور آماده کنید. #علاج مشکلات این کشور -چه مشکلاتی که امروز داریم، چه مشکلاتی که بعدها خواهیم داشت، چه مشکلاتی که هر کشوری و هر ملّتی دارد؛ بالاخره هیچ کشوری که بدون مشکل نیست- و حلّ این مشکلات، در گرو جوشیدن اراده و استقامت از درون ملّت است؛ از درون ملّت بایستی اراده، استقامت، عزم راسخ، ایستادگی بجوشد؛ چشمها، باز؛ روحیّهها با توکّل به خدا و #اعتمادبهنفس، قوی.
🔹اگر به خدا توکّل داشته باشیم و به خودمان اعتماد کنیم، روحیّههایمان قوی خواهد بود؛ هم در زمینهی علمی، هم در زمینهی مدیریّتی، هم در زمینهی اداری. آنچه من بر روی آن تکیه میکنم روحیّهی انقلابیگری است؛ این روحیّه را باید حفظ کنید.
🔺معنای روحیّهی انقلابی چیست؟ معنایش این است که یک انسان انقلابی، #شجاعت دارد، اهل اقدام است، اهل #عمل است، #ابتکار میورزد، بنبستشکنی میکند، گرهگشایی میکند؛ از چیزی نمیترسد، به #آینده امیدوار است، به امید خدا به سمت آیندهی روشن حرکت میکند؛ #انقلابیگری یعنی این؛ این [فرد] انقلابی است؛ این روحیّهی انقلابی را باید حفظ کرد. ۹۵/۰۸/۱۲
💗 #جوانان
🌺🇮🇷 @Mobin_rfm
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎉 خرید تشکیلاتی انقلابیون مهم ترین عامل رونق اقتصادی کشور👌
💻 این کلیپ رو برای همه دوستانتون بفرستید
🌺🇮🇷 @Mobin_rfm
روشنا(مبین)
🔴یکی چادر درآورد و دیگری چادر به سر کرد. چرا به آنکه چادر به سرکرده حمله شد و او را متهم به ریاکاری
💢 #الهام_صفوی_زاده (#مجری #صداوسیما) جوری میگه از امروز میخوام خودم باشم! که انگار تو صداوسیما مانتویی نداریم و ایشونو مجبور کردن برای ورود به #رسانه_ملی حتما باید #چادر سر کنه!😳
🌺🇮🇷 @Mobin_rfm
✍《 #اقتصادی 》
⭕️روزانه چند بشکه نفت از تنگه هرمز عبور می کند؟
🔻تنگه هرمز که روزانه یکسوم از نفت جهان از طریق آن ترانزیت میشود، یک آبراه استراتژیک است که تولیدکنندگان نفت خاورمیانه را به بازارهای مهم نفتی در آسیا اقیانوسیه، اروپا، آمریکای شمالی و سایر مناطق متصل میسازد.
🔻بر اساس برآورد اداره اطلاعات انرژی آمریکا، در سال ۲۰۱۶ روزانه ۱۸.۵ میلیون بشکه نفت از این تنگه ترانزیت شده که ۹ درصد نسبت به سال ۲۰۱۵ افزایش داشته است. این رقم معادل ۳۰ درصد کل نفتخام و سایر مایعات ترانزیتی جهان از مسیر دریا بوده است.
🔻براساس تحلیلهای نفتی موسسه وورتکسا، نفت خام و میعانات ترانزیتی از تنگه هرمز در سال ۲۰۱۷، حدود ۱۷.۲ میلیون بشکه در روز و در نیمه نخست سال ۲۰۱۸، حدود ۱۷.۴ میلیون بشکه در روز برآورد شده است.
🔻بخش عمده نفت صادراتی کشورهای عربستان، ایران، امارات، کویت و عراق از طریق این تنگه به بازارهای جهانی ارسال میشود. این تنگه همچنین مسیر عبور تقریبا کل الانجی صادراتی قطر است.
🔻تهدید ایران به بستن تنگه هرمز، تهدیدی است که به طور کامل و بدون کمترین هزینه برای ایران، قابلیت عملیاتی شدن دارد. ضمن اینکه براساس برآوردهای استراتژیک تنها چند روز بستن تنگه هرمز کافیست تا قیمت نفت و فراورده های نفتی به صورت سرسام آوری افزایش یابد؛ مسئله ای که ترامپ با توجه به پیامدهای سیاسی افزایش آن در داخل آمریکا بشدت از آن نگران است آنهم در شرایطی که افزایش قیمت بنزین از هم اکنون ترامپ را با وجود اقدامات بزرگ اقتصادی در داخل آمریکا، در تنگنا قرار داده و موجب اعتراض شده است.
"حمید خوشایند"
🇮🇷 @Mobin_rfm
🔹به این سوالات عمیقا توجه بفرمایید:
🔸چرا با وجود اینکه بیش از ۶۰% اراضی رژیم صهیونیستی بیابانی است و هیچ رودخانه بزرگی در آن وجود ندارد ولی مشکل آب شرب و کشاورزی ندارند؟
چطور این رژیم توانسته است با مختصات مذکور یکی از صادرکنندگان طراز اول محصولات کشاورزی و میوهجات به اروپا باشد؟ آن هم محصولاتی که به آب فراوان نیاز دارند!
🔸و چرا رژیمی که تا ۵۰ سال پیش برای تضمین آب آشامیدنی خود دست به اشغال جولان و جنوب لبنان زد تا بتواند به سرشاخه های دو رودخانه مسلط شود امروز در بیابان های خشک در حال پرورش ماهی است؟!
🔻جواب همه این سؤالات در منطقه ساحلی سورک (Sorek) قرار دارد؛ جایی که بزرگترین نیروگاه هستهای آب شیرین کن دنیا توسط صهیونیستها احداث شده که ظرفیت شیرین سازی ۶۲۴۰۰۰مترمکعب آب را در روز دارد؛ یعنی ۲۳۰میلیون مترمکعب در سال... (هر مترمکعب معادل هزار لیتر آب است)
🔻این مقدار آب تولیدی، برابر است با میزان مصرف دو استان پرجمعیت تهران و البرز در طول سال!!! البته این نیروگاه ها هر کدام توان تامین آب مصرفی ۱۰میلیون نفر را میتواند داشته باشد.
🔻ساخت این نیروگاه سال ۲۰۰۱ آغازشد و با هزینهای معادل ۱۲۰۰میلیارد تومان به اتمام رسید، حدود نیمی از آب مصرفی بخش های صنعتی، کشاورزی و آشامیدنی اسرائیل را به عنوان سرزمینی که در یکی از خشکترین مناطق جهان واقع شده، تامین میکند!!!
🔺...اکنون برگردیم به ایران؛ کشورمان در سالهای اخیر با بحران کمآبی دست به گریبان بوده و هر روز که میگذرد بر بحرانهای زیست محیطی و ناآرامی های اجتماعی کشور افزوده میشود؛ داستان ریزگردها را هم به این بحث اضافه کنید...
🔺مقایسه مساحت رژیم صهیونیستی با کشور پهناور ایران نشان میدهد که اسرائیل حداکثر به اندازه استان زنجان مساحت دارد و در اندیشه اسکان بیش از ۲۰میلیون نفر جمعیت یهودی در آینده میباشد در حالیکه در اثر سوءمدیریت در ایران، فرصتها به سرعت از دست میرود!
🔺طول سواحل جنوب کشور بیش از ۲۰۰۰کیلومتر است و اگر فقط سه نیروگاه آب شیرین کن هر یک با ظرفیت ۵۰۰هزارمترمکعب تصفیه در روز احداث شود نه تنها آب آشامیدنی بلکه آب #کشاورزی فراوان نیز با هزینه و انرژی کمتری تا عمق ۲۰۰۰کیلومتری داخل استانهای مرکزی پمپاژ خواهد شد...
🔺اگر نواحی جنوبی کشور را که به این طریق آبیاری میشوند باهم جمع کنیم میشود ۳۰۰هزارکیلومترمربع یعنی به اندازه کشور آلمان!
🔺جالب است بدانید هزینه تولید تا مصرف هر مترمکعب در نیروگاه سورک که با ۴۰۰میلیون دلار ساخته شده، حداکثر یک دلار است؛ تامین این منابع برای ساخت نیروگاه در کشورمان کاملا وجود دارد و تنها چیزی که وجود ندارد مدیریت کارآمد است.
🔹اگر این طرح عملی شود مناطق مرکزی کشور به قطب کشاورزی تبدیل شده و ضمن کارآفرینی میلیونی، زمینه صادرات مواد غذایی را فراهم کرده و بر ضریب امنیت کشور خواهد افزود...
🔸بگذارید با مثالی عمق فاجعه را نشان دهیم؛ آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان هر کدام سه برابر جمعیت خود مواد غذایی تولید میکنند به نحوی که قیمت هر کیلو گوشت خالص گوسفندی بدون استخوان حدود ۸ دلار است و با توجه به حقوق ماهانه ۲۰۰۰ دلاری یک کارمند اداری جزء، هر فرد میتواند در ماه بیش از ۲۰۰ کیلوگرم گوشت تازه بدون چربی و استخوان تهیه کند... حتی قیمت یک لیتر شیر، از آب معدنی هم ارزانتر تمام میشود...
🔻حالا حساب کنید چه نیازی به قاچاق در سیستان یا خوزستان است؟ و آیا خود مردم با وجود چنین امکانی اجازه ناامنی به دشمن یا سوداگران میدهند؟ و آیا دلیلی برای مهاجرت نیروی کار به تهران و اصفهان و ... وجود خواهد داشت؟
🔻اضافه کنید توزیع متناسب جمعیت در کشور و حل معضل عظیم ازدواج و افزایش منطقی جمعیت را... این گونه است که آلمان با یک پنجم مساحت ایران جمعیتی ۸۰میلیونی دارد و زمینه شکوفایی صنعتی را فراهم کرده است.
🔻مشکل ریزگردها و تجدید سفرههای زیرزمینی نیز به تبع موارد فوق رفع شده و با بازگشت حیوانات در شرف انقراض، مشکلات محیطزیستی نیز به سرانجام خواهد رسید.
🔻و در نهایت خواهیم توانست از اقتصاد_تکمحصولی رها شویم و با رشد درآمد ملی، فرصتهای جدید "سرمایهگذاری" را ایجاد کنیم و مهاجرت معکوس نخبگان نیز آغاز میگردد...
🔺آیا در آنچه گفته شد چیزی غیر از ایران مقتدر، سرافراز، پیشرفته و مرفه دیده میشود؟
🔹...و اما روی دیگر سکه؛ اگر قدرتهای جهانی مانع از دستیابی ایران به این فناوری صلح آمیز بشوند در ۱۰سال آینده شاهد بزرگترین بحرانهای اجتماعی خواهیم بود و درگیری میان شهرهای همجوار که منابع مشترک دارند اوج خواهد گرفت؛
🌺🇮🇷 @Mobin_rfm
📚 #داستان_های_کوتاه_و_آموزنده
👈 خدا چه می خورد؟!
حکایت است که پادشاهی از وزیرخود پرسید: بگو خداوندی که تو می پرستی چه می خورد، چه می پوشد، و چه کار می کند و اگر تا فردا جوابم نگویی عزل می گردی. وزیر سر در گریبان به خانه رفت. وی را غلامی بود که وقتی او را در این حال دید پرسید که او را چه شده؟ و او حکایت را بازگو کرد. غلام خندید و گفت: ای وزیر عزیز این سوال که جوابی آسان دارد. وزیر با تعجب گفت: یعنی تو جواب آن را میدانی؟ پس برایم بازگو؛
غلام گفت: اول آنکه خدا چه میخورد؟ غم بندگانش را، که می فرماید من شما را برای بهشت و قرب خود آفریدم. چرا دوزخ را برمی گزینید؟ وزیر گفت: آفرین غلام دانا حال بگو خدا چه می پوشد؟ غلام: رازها و گناهان بندگانش را، وزیر: مرحبا ای غلام.
وزیر که ذوق زده شده بود سوال سوم را فراموش کرد و با شتاب به دربار رفت و به پادشاه بازگو کرد. ولی باز در سوال سوم درماند، رخصتی گرفت و شتابان به جانب غلام باز رفت و سومین را پرسید.
غلام گفت: برای سومین پاسخ باید کاری کنی. وزیر: چه کاری؟ غلام: ردای وزارت را بر من بپوشانی، و ردای مرا بپوشی و مرا بر اسبت سوار کرده و افسار به دست به درگاه شاه ببری تا پاسخ را باز گویم. وزیر که چاره ای دیگر ندید قبول کرد وبا آن حال به دربار حاضر شدند
پادشاه با تعجب پرسید ای وزیر این چه حالیست تو را؟ و غلام آنگاه پاسخ داد که این همان کار خداست ای شاه، که وزیری را در خلعت غلام و غلامی را در خلعت وزیری حاضر نماید. پادشاه از درایت غلام خوشنود شد و بسیار پاداشش داد و او را وزیر دست راست خود کرد.
🌺🇮🇷 @Mobin_rfm