💢 بالکانیزاسیون ایران یک توهم است
✍ پژوهش شورای آتلانتیک درباره تجزیه ناپذیر بودن کشور ایران
🔻 علی رغم تفاوت های عمیق بین اقوام گوناگون ، ایران به عنوان یک نهاد سیاسی و فرهنگی با هویت ملی منحصر به فرد برای قرن ها وجود داشته است و این برخلاف اکثر دولت های عرب منطقه است که مرزهای آنها توسط قدرتهای غربی پس از جنگ جهانی اول شکل گرفت. توسعه تاریخی اقلیت های قومی ، وابستگی مذهبی آنها (سنی و شیعه) و میزان ادغام آنها در جامعه ایرانی نیز تهدید اقلیت ها برای انسجام ملی ایران را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.
🔻 به عنوان مثال ، اعراب ساکن ایران عمدتاً شیعه هستند ، که وابستگی آنها را به دولت-ملت ایران تقویت می کند و تلاش های صدام حسین دیکتاتور عراق برای بسیج حمایت آنها در طول جنگ ایران و عراق را بسیار ناکام گذاشته است. اعضای اقلیت های قومی نیز در طول این سالها چندین پست عالی داشته اند ، از جمله رهبر [آیت الله]خامنه ای (از طرف پدر آذری) ، رهبر اصلاح طلب و نخست وزیر میرحسین موسوی (آذری) ، مهدی کروبی (لر) رئیس سابق مجلس و دبیر شورای عالی امنیت ملی علی شمخانی (عرب). علاوه بر این ، روابط فرهنگی و خاطرات جمعی ایرانیان از اقوام مختلف ، مانند جنگ علیه عراق ، قابل انکار نیست.
🔻 همانطور که پژوهشگران دانشگاه راسموس ایلینگ و کیوان هریس در مطالعه خود بر اساس یک نظرسنجی اجتماعی گسترده در ایران در سال 2016 نشان داده اند ، بسیاری از ایرانیان همیشه هویت قومی-فرهنگی خود را بدون صراحت اعلام نکرده و گاهی خود را متعلق به بیش از یک گروه قومی می دانند.
🔻 علیرغم اعتراضات فزاینده در سال های اخیر ، بسیاری از ایرانیان ، از جمله مخالفان و منتقدان جمهوری اسلامی ، هنوز نگران این احتمال هستند که جایگزین سیستم کنونی و تغییر انقلابی منجر به هرج و مرج سیاسی شود و ممکن است مورد سوء استفاده توسط دشمنان ایران برای تجزیه سرزمین مادری قرار گیرد. این نگرانی با توجه به تجربه بهار عربی در دهه گذشته حتی بیشتر شده است.ولیکن نه تنها شانس سوء استفاده از اختلافات قومی برای تحریک اقلیت ها برای شورش علیه تهران بسیار کم به نظر می رسد ، بلکه ممکن است نتیجه عکس داشته باشد و بسیاری از ایرانیان را تشویق به "اجماع حول پرچم" برای حفظ تمامیت ارضی کشورشان کند.
🌺🇮🇷 @Mobin_rfm
🔴 حماقت یا خیانت؟!!
شهید "مالکوم ایکس" جمله معروفی دارد :
《فقط یک احمق به دشمنش اجازه می دهد تا بچه هایش را تعلیم دهد.》
این روزها که بازار تبلیغ و تمجید از واکسن های آمریکایی و انگلیسی داغ شده است هم باید گفت :
فقط یک احمق یا خائن اجازه می دهد که #واکسن های دشمنان جنایتکار به مردم کشورش تزریق شوند ...
#نه_به_واکسن_اجباری
🌺🇮🇷 @Mobin_rfm
5.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 افشاگری تحلیلگر مشهور جهان عرب از پشت پرده توطئه عربستان علیه لبنان:
🔻سید حسن نصرالله وارد میدان شد تا از فروپاشی لبنان جلوگیری کند!
🔹دکتر عبدالمجید مراری، تحلیلگر سیاسی رسانه های بین المللی جهان عرب:
"متأسفانه توطئه بزرگی علیه لبنان در حال رخ دادن است؛ این سناریویی است که مدت ها پیش در عربستان سعودی نوشته شده است؛ سید حسن نصرالله شخصا وارد میدان شده چرا که آن ها به عنوان یک حزب سیاسی فعال و پر طرفدار در لبنان جایگاه دارند!"
🌺🇮🇷 @Mobin_rfm
9.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 نقل قول جالب هوشنگ امیر احمدی از دیدار خصوصی با "جورج شولتز"، وزیر خارجه سابق آمریکا؛ هیچ حکومتی در تاریخ به اندازه ایران، ایالات متحده را تحقیر و ذلیل نکرد!
💬 هوشنگ امیر احمدی مدیر مرکز مطالعات خاورمیانه در آمریکا با اشاره به تحولات اخیر افغانستان و تأسیس همزمان شبکه افغان اینترنشنال با این اتفاقات، گفت:
🔹 اپوزیسیونی که به دنبال آمریکا، اسرائیل و عربستان سعودی هستند باید درس عبرتی از تجربه افغانستان بگیرند؛ افغان اینترنشنال دستور دارد تا قواعد و قوانین طالبان را در شبکه اش اجرا کند چون از عربستان پول می گيرد!
🌺🇮🇷 @Mobin_rfm
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢درخواست پناهیان از رئیس جمهور؛ دولت جدید کاری کند که سفر اربعین ارزانترین سفر زیارتی شود
🔹🔸حجت الاسلام پناهیان:
♦️دولت محدودیت های نامعقول برای سفر به عراق را بردارد
♦️دولت لازم نیست برای سفر اربعین هزینه کند، کافی است موانع را بردارد
♦️عراقی ها سال گذشته به خاطر عدم حضور ایرانی ها گریه می کردند
🌺🇮🇷 @Mobin_rfm
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷💐
💐
💢 #استوری
🌀موضوع: سوابق بدعهدی های پزشکی آمریکا
🌺🇮🇷 @Mobin_rfm
🔴 فراخوان دریافت مقالات سومین همایش بین المللی گام دوم انقلاب اسلامی،《مکتب شهید سلیمانی؛ الگوی جریان حلقه های میانی تمدن ساز》
📢 به گزارش روابط عمومی #سومین_همایش_بین_المللی_گام_دوم_انقلاب_اسلامی دانشگاه جامع امام حسین علیه السلام؛ فراخوان سومین همایش بین المللی گام دوم انقلاب اسلامی با عنوان 《مکتب شهید سلیمانی؛ الگوی جریان حلقه های میانی تمدن ساز》 با همکاری دانشگاه و نهادهای ملی و بین المللی اعلام می شود.
علاقه مندان می توانند چکیده مقالات خود را تا ۳۱ شهریورماه و اصل مقالات را تا ۱۵ آبان ماه به نشانی پست الکترونیک cs@ihu.ac.ir ارسال نمایند.
جهت اطلاعات بیشتر به تارنمای همایش به آدرس hgaam2.ihu.ac.ir مراجعه نمایید.
💠 محورهای همایش:
▫️تشکیلات، رهبری و راهکارهای عملیاتی
▫️حلقه هایمیانی؛ تربیت دینی و آموزش عمومی
▫️حکمرانی فضای مجازی در گام دوم انقلاب اسلامی
▫️جریانحلقه های میانی؛ مولفه ها، ابعاد و شاخصه ها
▫️جریان حلقه های میانی؛ آسیب ها و راه حل برون رفت از آن
▫️شهید سلیمانی؛ الگوی خودسازی و اخلاق مداری در تعامل با جامعه
▫️محور ویژه: جریان حلقه های میانی و فتح خرمشهرهای آینده(نقاط عطف در محورهای ۷ گانه بیانیه گام دوم)
📞 شماره تماس دبیرخانه: ۰۲۱۷۴۱۸۸۶۹۲
📞 شماره فکس دبیرخانه: ۰۲۱۷۴۱۸۸۶۹۰
🌐 hgaam2.ihu.ac.ir
📧 cs@ihu.ac.ir
┄┅─═◈═─┅┄
🆔 @hgaam2
🆔 @farhanghi_E
🌺🇮🇷 @Mobin_rfm
🔴 روسیه: حضور ایران و پاکستان در مذاکرات درباره افغانستان الزامی است
♦️سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در کنفرانسی خبری پس از دیدار با همتای ایتالیایی خود: روسیه میخواهد بداند متحدان غربی ما چه نقشی برای روسیه در قبال افغانستان در نظر گرفتهاند.
♦️هر تلاش چندجانبه و چندملیتی در زمینه افغانستان بدون حضور ایران و پاکستان معنایی ندارد.
🌺🇮🇷 @Mobin_rfm
📌 فلسفه رای اعتماد و وظیفه نظارتی مجلس در برابر دولت
📍رای اعتماد به وزیران مطابق اصل یکصد و سی و سوم قانون اساسی است این اصل بیان می دارد : " وزراء توسط رئیس جمهور تعیین و برای گرفتن رای اعتماد به مجلس معرفی می شوند.
🔹با تغییر مجلس، گرفتن رای اعتماد جدید برای وزراء لازم نیست. تعداد وزیران و حدود اختیارات هر یک از آنان را قانون معین می کند." بنابراین عملا تا مجلس نسبت به وزیر پبشنهادی رئیس جمهور اعتماد خود را بیان نکند، کسب کرسی وزارت امکان پذیر نیست،
🔻اما سوال اصلی اینجاست که منشا این رای اعتماد کجاست و چرا باید مجلس در تعیین وزرای کابینه دخالت داشته باشد.
🔹 مطابق اصل ۱۲۲ قانون اساسی رئیس جمهور در برابر وظایف خود نسبت به رهبری، ملت و مجلس مسئول است و همچنین اصل ۱۳۴ قانون اساسی رئیس جمهور را مسئول عملکرد و تصمیمات هیات وزیران می داند، از این رو مطرح می شود که رئیس جمهور در قبال این مسئولیت باید اسباب و اختیارات لازم را در چیدمان ترکیب کابنیه خود داشته باشد، در نتیجه اخذ رای اعتماد از مجلس می تواند ورود به صلاحیت ها و اختیارات رئیس جمهوری باشد و زمینه عدم پاسخگویی او را فراهم آورد.
🔹برخی هم برای رفع این شبه رای اعتماد به وزرا را یک فرآیند تشریفاتی الزامی در قانون دانسته اند و معتقدند رای اعتماد به وزرا همچون مراسم تحلیف از الزامات تشریفاتی قانون است، که مسلماً حرف کم مایه و بی اساسی است چرا که عملا نمایندگان با عدم رای اعتماد به وزرا می توانند ترکیب وکابینه و حتی سمت و سوی برنامه های اجرایی دولت را تحت تاثیر قرار دهند.
🔹اما چرایی رای اعتماد به وزرا در مجلس را باید در نظام سیاسی ایران و نسبت قوه مقننه و قوه مجریه با هم دانست، نظام سیاسی ایران با توجه به وجود رکن ولایت فقیه یک نظام سیاسی منحصر به فرد محسوب می شود، لیکن در تنظیم روابط قوای مجریه و مقننه به نظر می رسد باید این نظام را نظامی نیمه ریاستی – نیمه پارلمانی دانست.
🔹 در نظام نیمه ریاستی- نیمه پارلمانی نظیر آنچه در فرانسه هم وجود دارد، از طرفی رئیس جمهور برآمده از آرای مستقیم مردم است و برخلاف نظام های پارلمانی منتخب پارلمان نیست و از سوی دیگر او و هیئت وزیرانش همچون نظام های ریاستی از تیررس نظارت پارلمان خارج نیستند.
🔹 اصل ۱۲۲ رئیس جمهور را در قبال وظایف خود و اصل ۱۳۴ در قبال عملکرد هیات وزیران به مجلس مسئول دانسته است اما کار به همینجا ختم نمی¬شود، اصل ۱۳۷ قانون اساسی تاکید دارد علاوه بر رئیس جمهور، تک تک وزرا نیز در قبال وظایف خود و همچنین تصمیماتشان در قالب اقدامات هیات دولت به مجلس به صورت مستقیم پاسخگو هستند.
🔹 لذا شاهد آن هستیم در نظام سیاسی ایران، وزرا برخلاف نظام ریاستی در قبال پارلمان هم پاسخگو هستند، وجوه نظارتی مجلس مثل سوال و استیضاح از وزرا هم ریشه در هیمن مسئولیت وزرا در قبال مجلس دارد.
🔹فلسفه رای اعتماد به وزرا را نیز باید در همین موضوع جستجو کرد، وزرا را زمانی می توان به صورت مستقیم به مجلس پاسخگو کرد که در فرآیند انتخاب آنها مجلس تائیدی بر برنامه ها و صلاحیت های عمومی و تخصصی آنها داده باشد،
🔹مجلس همچون رئیس جمهور باید مسوولیت وزیر انتخابی را بر عهده بگیرد و فقط در این حالت است که پاسخگویی وزرا به مجلس و نظارت مجلس بر عملکرد آنها و هیات دولت مفهوم و معنی پیدا میکند، فلذا رای اعتماد در نظام سیاسی ایران نه یک الزام تشریفاتی قانونی و نه یک تعارض در عملکرد و استقلال دو قوه است، بلکه اسباب و زمینه نظارت مجلس به قوه مجریه و پاسخگو¬سازی وزرا به نمایندگان مردم و پایبند نمودن آنها به اجرای قوانین و برنامه های مصوب کشور است.
#سید_مهدی_جوادی
🌺🇮🇷 @Mobin_rfm
🔺نفتکش ایرانیِ حامل سوخت عازم #لبنان شد؛ در حالی که لبنان همچنان با بحران انرژی دست و پنجه نرم میکند، یکی از دو نفتکش ایرانی که قرار بود به مقصد این کشور حرکت کند روز پنجشنبه آبهای جمهوری اسلامی را ترک کرد...
➕ خبری مهم از یک اقدام راهبردی (سیاسی_اقتصادی) که انصافا کم از پیروزی در یک نبرد نظامی ندارد اما آنچنان که باید به آن پرداخته نمیشود؛ محور مقاومت اینروزها علاوه بر شکست هیمنه ی دشمن در فضای سیاسی و نظامی، در حال اثبات این گزاره نزد افکار عمومی (مخصوصا منطقه) است که میتواند نیازهای اقتصادی خود را نیز تامین کند...
#مهدی_قاسم_زاده
🌺🇮🇷 @Mobin_rfm
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴رئیس جمهور: روز شنبه هیئت دولت با حضرت آقا دیدار خواهند کرد.
🌺🇮🇷 @Mobin_rfm