افتخار علی ع به همسری زهرا ع در روز شورا:
هل فيكم أحدٌ له زوجةٌ مثلُ زوجتي فاطمةَ بنت محمد سيّدة نساء أهل الجنّة، غيري؟ قالوا: اللّهمّ لا. الغدير ج1 ص328
https://eitaa.com/MohammadGelayeri
هدایت شده از جرعه ناب
💠فاطمه زهرا(س) یک زن معمولی نیست
تمام ابعادی که برای زن متصور است و برای یک انسان متصور است در فاطمه زهرا سلام الله علیها جلوه کرده و بوده است یک زن معمولی نبوده است، یک زن روحانی، یک زن ملکوتی، یک انسان به تمام معنا انسان، تمام نسخه انسانیت، تمام حقیقت زن، تمام حقیقت انسان. او زن معمولی نیست، او موجود ملکوتی است که در عالم به صورت انسان ظاهر شده است، بلکه موجود الهی جبروتی در صورت یک زن ظاهر شده است.
#امام_سید_روح_الله_موسوی_خمینی
#صحیفه_امام
#امام_خمینی
📚صحیفه نور ، جلد ۶ ، صفحه ۱۸۶
https://eitaa.com/jorenab
قصهی پر غصهی فدک - خبرگزاری حوزه
http://www.hawzahnews.com/news/441358/%D9%82%D8%B5%D9%87-%DB%8C-%D9%BE%D8%B1-%D8%BA%D8%B5%D9%87-%DB%8C-%D9%81%D8%AF%DA%A9
در اين روز، روز- سوم جمادی الاخرة- سنه 11، موافق روايت طبرى از حضرت صادق عليه السلام و بنا به قول
شيخين ، سيّد ، و كفعمى و بهائى و غيره وفات حضرت #فاطمه عليها السلام واقع شده. پس بايد در اين روز، شيعيان به مراسم تعزيت آن حضرت قيام نمايند و زيارت آن مظلومه و نفرين بر ظالمان و غاصبان حقّ او كنند.
بدان كه در روزِ وفاتِ حضرت #زهرا، اختلاف بسيار است و اظهر نزد احقر آن است كه بقاى آن #مظلومه بعد از پدر بزرگوارش، نود و پنج روز بوده و در اين روز وفات كرده. و از براى هفتاد و پنج، وجهى توان ذكر كرد كه جاى ذكرش نيست؛ ليكن خوب است عمل شود به هر دو روايت در عزاى آن مظلومه و اقامه مصيبت. قمی ، وقایع الایام صص 386 و 387
https://eitaa.com/MohammadGelayeri
#شبهه
✅ #وفات حضرت فاطمه (رضیالله عنها)
🔻حضرت فاطمه "رض" ، شش ماه بعد از وفات پیامبر صلى الله علیه وسلم از دنیا رحلت نمود همان گونه که آن حضرت (صلى الله علیه وسلم) به او گفته بود: او نخستین فردی است که از میان خاندانش در سرای باقی به او میپیوندد.[المرتضی /۱۳۹]
⚫️ رحلت وی در شب سهشنبه، سوم رمضان سال یازدهم هجری به وقوع پیوست.
[الاصابه/ج٤-۳۸۰]
🔵امام مالک "رح" از امام جعفر صادق"رح" به روایت پدر و جدش از امام زین العابدین"رح" نقل میکند که وفات حضرت فاطمه "رض" در فاصلهی بین مغرب و عشا واقع شد.
[المرتضی/۱۳۹]
🔶حضرت علی با اسماء دختر عمیس همسر حضرت ابوبکر"رضیاللهعنهماجمعین"، حضرت فاطمه را غسل دادند.
[جلاءالعیون/فقیهشیعی مجلسی ص۷۳ =ترجمهی الجوهره ص۱۹ و...]
🔷حضرات ابوبکر، عمر، عثمان، زبیر و عبدالرحمن بن عوف "رضیاللهعنهم" برای نماز جنازهی حضرت فاطمه حاضر شدند.
☝️ حضرت علی (رضی الله عنه) به حضرت ابوبکر رضی الله عنه پیشنهاد کرد که امامت نماز جنازه را انجام دهد.
حضرت ابوبکر فرمود: با بودن شما؟!
گفت: آری؛
به خدا سوگند کسی غیر از تو بر او نماز نمیگزارد.
آنگاه حضرت ابوبکر (رضی الله عنه) جلو رفت و به امامت او نماز خوانده شد و در همان شب دفن گردید.[المرتضی ص۱۳۹ / الموافقه ۱۴۰۶]
⚪️ در طبقات ابن سعد به روایت مطرف بن عبدالیساری از عبدالأعلی بن ابی مساور از حماد از ابراهیم آمده است که ابوبکر صدیق رضی الله عنه بر فاطمه (علیها السلام) دختر پیامبر (صلى الله علیه وسلم) نماز خواند و چهار تکبیر گفت.
[الطبقات الکبری/ ابن سعد ۶/۲۱ = المرتضی۱۳۹]
🔱 به هنگام بیماریِ وفات حضرت فاطمه، پرستار او همسر حضرت ابوبکر؛ یعنی اسماء بنت عمیس بود
و یقیناً اسماء بدون اجازهی حضرت ابوبکر و حضرت علی جهت پرستاری فاطمه نرفته بود
[بلکه حضرت ابوبکر او را فرستاده بود تا از دختر رسول خدا (صلى الله علیه وسلم) پرستاری کند]؛
چون بیرون رفتن زن از خانه بدون اجازهی شوهر جایز نیست.
و بعد از وفات حضرت فاطمه، حضرت اسماء او را غسل داد.
چهطور میشود که اسماء این همه کار را انجام دهد و شوهرش، حضرت ابوبکر با خبر نشود؟!
لذا آنچه در روایات کتب سیرت آمده است که حضرت ابوبکر مطلع شد و حتى نماز جنازه به امامت وی برگزار شد، راجح و أصح است.
@MohammadGelayeri
#پاسخ_شبهه
.گلایری بابلکناری.:
کلا پنج روایت در باب نماز ابوبکر بر حضرت زهرا در منابع اهل سنت نقل شده که هر پنج روایت بخاطر وجود محمدبن عبدالله قدامی به شدت تضعیف شد.
ذهبی از علمای بزرگ رجال اهل سنت، وی را یکی از ضعفاء ذکر کرده است:
۴۵۴۹ (۴۷۸۸) عبدالله بن محمد بن ربیعة بن القدامی المصیصی احد الضعفاءاتی عن مالک بمصائب (منها) عن جعفر بن محمد عن ابیه عن جده قال توفیت فاطمة لیلا فجاء ابوبکر وعمر وجماعة کثیرة فقال ابوبکر لعلی تقدم فصل قال والله لا تقدمت وانت خلیفة رسول الله صلی الله علیه وسلم فتقدم ابوبکر و کبر اربعا.
عبدالله بن محمد بن ربیعه قدامی مصیصی، یکی از ضعفاء است که از مالک مصائبی را نقل کرده است. یکی از آنها روایت امام صادق (علیهالسّلام) از پدر و جدش است که فرمود: فاطمه شبانه وفات یافت...
الاعتدال ج۲ص۴۷۸
حلبی میگوید:
وقال الواقدی وثبت عندنا ان علیا کرم الله وجهه دفنها رضی الله تعالی عنها لیلا وصلی علیها ومعه العباس والفضل رضی الله تعالی عنهم ولم یعلموا بها احدا.
واقدی گفته است. در نزد ما ثابت است که علی (علیهالسّلام) ایشان را شبانه دفن کردند و بر ایشان نماز خواند، عباس و فضل همراه آن حضرت بود و آنها هیچ فردی را با خبر نساختند
سیره حلبی ج۳ص ۵۱۱
حتی در منابعشان امده عباس نماز خواند
بنابر این نماز ابوبکر بر حضرت زهرا فاقد مستند قطعی حتی در منابع اهل سنت است
ضمنا در منابع شیعی ۷۵ و ۹۵ ذکر شد که ظاهرا تصحیف بین تاسع و سابع رخ داده
اینکه اهل سنت به شش ماه قائل هستند مبتنی براین نظر هست که
امام علی ع تاشش ماه بیعت نکرد
امام علی ع تا حضرت فاطمه س زنده بود بیعت نکرد
پس حضرت فاطمه س بعد از شش ماه از دنیا رفت
ابن عبدالبر از علمای مطرح اهل سنت میگوید که فاطمه به اسما وصیت کرد تو و علی مراغسل دهید وکسی را باخبر نکنید و شرکت ندهید
پس اینکه گفته شد اسما همسر ابوبکر بود پس نمیتواند ابوبکر مطلع نشده باشد چون وصیت حضرت زهرا بود
الاستیعاب ج۴ص۳۶۷
بنابراین هم ۶ ماه
هم نماز ابوبکر
وهم استدلال مبنی بر دانستن ابوبکر چون اسما همسرش بود بلاوجه و غیر مستند هست
@MohammadGelayeri
May 11
دیباچه:
هبوط حضرت آدم و حوا و تشکیل اجتماعات انسانی وشکل گیری نظامات مدنی واقتضاء طبع بشر به همزیستی با هم نوعان از یک سو وقسم شیطان برای انحراف جامعه ی بشری و وسوسه ها از سوی دیگر ,عقلا واز باب لطف بر ذات اقدس الهی اقتضا میکرد تا ضمن نظم در حیات بشری ,در مقابل دسیسه های شیطانی نیز هدایتگرانی از بین خود انسان بر گزیند تا دو حقیقت را به بشر هماره گوشزد کند که اعبدوا الله واجتنبوالطاغوت ( نحل ۳۶ )
تا هم قبح عقاب بلابیان پیش نیاید و هم لئلا یکون للناس علی الله حجه ( نساء۱۶۵ ) مردم بر خدا حجت نداشته باشند که اگر پیامبری میفرستادی ما منحرف نمیشدیم
ازاین رو خداوند متعال پیامبران را برای هدایت نوع بشر مبعوث فرمود تا ضمن پیمودن راه هدایت ,نسبت به فتنه های شیطانی نیز هوشمند باشند :هوالذی ارسل رسوله بالهدی و دین الحق لیظهره علی الدین کله( توبه ۳۳ )
در طول تاریخ گاهی منطبق بر اقتضائات و شرایط پیامبران علاوه بر هدایت جامعه ,به وظیفه ی حاکمیتی واعمال ولایت نیز میپرداختند چنانکه برخی از پیامبران مانند حضرت یوسف,حضرت داود ونیز حضرت سلیمان و چندی از پیامبران دیگر بنی اسراییل در عین رسالت و نبوت ,حاکمیت وسلطنت نیز داشتند که در این شرایط دو هدف حکمت امیز الهی یعنی نظم امور بشر و هدایت انها در اختیار این پیامبران بوده ومجری این هردو بودند.
از نکاتی که باید در کنار سیر تاریخی بشر و فراز و فرود تحولات جامعه ی بشری و نیز ارتقاء درک و هوشمندی آنان لحاظ شود این است که پیامبران در هر عصر و زمانی براساس نیاز و نیز میزان درک واقتضاء فهم انان احکام ودستورات دینی را از ناحیه خدا تلقی وبه بشر القاء میکردند تا آنکه عصر اخرین سفیر الهی حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی صلوات الله علیه ,نقطه ی عطف و ثقل خرد بشر برای دریافت همه ی احکام و قوانین الهی شد ازاین رو تمام قواعد و قوانین انسان الهی در قالب دینی کامل به نام اسلام طی ۲۳ سال به بشریت تا ابدیت عرضه شد که فرمود حلال محمد حلال الی یوم القیامه و حرام محمد حرام الی یوم القیامه.
این کمال واختتام البته زمانی تثبیت و تایید شد که حقیقتی دیگر به نام ولایت در طول رسالت تبیین و تعیین شد
توضیح انکه :
@MohammadGelayeri
انچه تا پیش از غدیر خم از ولایت فهم میشد ولایتی بود که با رسالت امتزاج داشته و از آن جدا نبود اما در غدیر خم حقیقتی دیگر تبیین شد که پس از اتمام رسالت حضرت محمد ,هدایت و امامت نباید قطع شود بلکه به مقتضای حکمت و لطف و عدالت ,بشریت پس از پیامبر تا قیامت باید تکوینا و تشریعا از ولایت تامه کبری بهره مند باشند تا در مسیر هدایت قدم گیرند. ازاین رو به اوج اهمیت ولایت پی میبریم که وظیفه ی به دوش کشیدن تمام شئون پیامبر را دارد در حالی که اصل پیامبری و رسالت تمام شده است .
نکته ی لطیف انکه :وقتی رسالت پیامبر اسلام کامل کننده ی ادیان پیامبران پیشین است ووقتی این دین کمالش زمانی امضا میشود که ولایت امیرالمومنین اعلام و اعلان شود پس درحقیقت غدیر خم و ولایت حضرت علی کامل کننده ی دین یکصد و بیست و چهار هزار پیغمبر است.
@MohammadGelayeri
این نکته به تنهایی اهمیت ولایت را اثبات میکند .
وانگهی از آنجا که ادله ی لزوم امامت_درکنار ادله ی نقلی_ قواعدی عقلی هستند لذا محدود به زمان و مکان خاصی نبوده برای همه زمانها واعصار از جمله عصری که به حکمت و ضرورت ولی خدا غایب است نیز ثابت است زیرا نه نیاز به هدایت محدود به عصری خاص هست و نه احکام و قوانین این دین کامل _که به اقتضای کمالش تمام نیازهای بشر در همه ی ساحتها از جمله ساحت اجتماعی و نظم عمومی را در بر داشته پاسخگو می باشد_تعطیلی میپذیرد.
ازاین رو می بایست اسلام برای عصر غیبت نیز قانون و قواعدی در نظر بگیرد تا انقطاع هدایت و تعطیلی احکام رخ ندهد.
نظریه ولایت فقیه در حقیقت همان راهکار اسلام برای عصر غیبت است که ضمن اثبات از طریق عقل,در کلام معصومین علیهم السلام تصریح و بر ولایت فقهاء با شرایطی مشخص تثبیت شده است.
موضوع ولایت فقیه از دیر باز در نگاه کاوشگران فقه و کلام مورد توجه بوده ودر بیان و بنان به آن پرداخته و چه بسیار قلمی که شایسته ی "ن والقلم ومایسطرون"بوده و هستند در این موضوع قلم زدند .
موضوعی مهم در عصر غیبت حضرت موعود موجود که فقهای عظام و علمای اعلام در راستای هدایت جامعه ی دینی و عمل به ورثه الانبیاء با ابتناء بر آن سعی در انجام وظایف محوله ی خود در عصر غیبت داشته ودارند.
این موضوع هرچند در صده ی معاصر بیشتر مورد توجه قرار گرفت و از صفحات پر مقدار و گران مایه ی کتب دانشمندان دینی استخراج ودر عمل وبین عموم رخ نمایی کرد اما توجه به آن در صده ی معاصر به معنای نو پدیدار بودن نیست بلکه پیشینه ای دراز به عصر حضور و ظهور معصومین علیهم السلام دارد.
پژوهش پیش رو پژوهشی در مقام تبیین علمی با نگاه به مهمترین جوانب ومحیط بحث بوده و برآنیم تا به نحوی جامع پردازشی به آن داشته باشیم .
مهمترین سرفصلها که به نظر چالشی ترین بخشهای این موضوع مهم است موارد ذیل می باشد که به آنها بعون الله خواهیم پرداخت:
مفهوم شناسی ولایت
انواع ولایت
مراد از ولایت فقیه
پیشینه ی بحث
پیشینه ی وقوعی و تاریخی ولایت فقیه
فرق بین ولایت فقیه و وکالت فقیه و ثمره ی نزاع
ادله ی عقلی ولایت فقیه
ادله ی ملفق از عقل ونقل
ادله ی نقلی بررسی سند و دلالت
ولایت همه فقها یا فقیه واحد
در صورت تزاحم فقها در ملاک
افقهیت یا اعلمیت یا اجتهاد مطلق
ولایت فقیه 'انتخاب یا معرفی
ولایت فقیه 'عزل یا انعزال
دایره ی نفوذ حکم ولی فقیه
مراد از التزام به ولی فقیه
ولایت مطلقه و مقیده
ولایت فقیه ازمنظر علم کلام و فقه
زین العابدین گلایری بابلکناری
@MohammadGelayeri
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
💠 حدیث روز 💠
💎 توصیهای از امام حسن مجتبی (ع)
🔻امام حسن مجتبی (علیه السلام):
اسْتَعِدَّ لِسَفَرِكَ وَ حَصِّلْ زَادَكَ قَبْلَ حُلُولِ أَجَلِكَ وَ اعْلَمْ أَنَّكَ تَطْلُبُ الدُّنْيَا وَ الْمَوْتُ يَطْلُبُكَ
❗️آماده شو برای مسافرتت!
و بار و بنهات را قبل از اینکه ناگهان وقت رفتن برسد، مهیا کن؛
و بدان که تو در پی دنیا میگردی؛
درحالیکه مرگ در طلب تو میگردد.
📚 دانشنامه امام حسن(ع)، جلد ۱، ص ۲۵۲
•┈┈••✾••┈┈•
@HawzahNews
امام و غربزدگی 9: ما خون داديم براى جمهورى غرب؟! ما براى اسلام خون داديم. جوانهاى ما براى اسلام خون دادند. صحيفه امام ج7 ص 458
https://eitaa.com/MohammadGelayeri
هدایت شده از جرعه ناب
🇮🇷یکی از دلایل قرآنی برای شرکت درراهپیمایی ها:
خداوند متعال درقرآن می فرماید:
مَا كَانَ لِأَهْلِ الْمَدِينَةِ وَمَنْ حَوْلَهُمْ مِنَ الْأَعْرَابِ أَنْ يَتَخَلَّفُوا عَنْ رَسُولِ اللَّهِ وَلَا يَرْغَبُوا بِأَنْفُسِهِمْ عَنْ نَفْسِهِ ذَلِكَ بِأَنَّهُمْ لَا يُصِيبُهُمْ ظَمَأٌ وَلَا نَصَبٌ وَلَا مَخْمَصَةٌ فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَلَا يَطَئُونَ مَوْطِئًا يَغِيظُ الْكُفَّارَ وَلَا يَنَالُونَ مِنْ عَدُوٍّ نَيْلًا إِلَّا كُتِبَ لَهُمْ بِهِ عَمَلٌ صَالِحٌ إِنَّ اللَّهَ لَا يُضِيعُ أَجْرَ الْمُحْسِنِينَ (آیه۱۲۰سوره مبارکه توبه)
مردم مدينه و باديه نشينان پيرامونشان را نرسد كه از [فرمان] پيامبر خدا سر باز زنند و جان خود را عزيزتر از جان او بدانند چرا كه هيچ تشنگى و رنج و گرسنگيى در راه خدا به آنان نمى رسد و در هيچ مكانى كه كافران را به خشم مى آورد قدم نمى گذارند و از دشمنى غنيمتى به دست نمى آورند مگر اينكه به سبب آن عمل صالحى براى آنان [در كارنامه شان] نوشته مى شود زيرا خدا پاداش نيكوكاران را ضايع نمى كند (آیه۱۲۰سوره مبارکه توبه)
🇮🇷راهپیمایی هایی که خشم دشمنان اسلام رابرانگیزد یکی از مصادیق عمل صالح ،عبادت دسته جمعی وامربه معروف ونهی از منکر است وموجب برانگیختن مردم جهت مقابله بادشمن است.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷https://eitaa.com/jorenab
✍️ نامه آیتاللهالعظمی سبحانی به مدیر مسئول روزنامه اطلاعات
□ امروز فساد و دعوت به اشباع تمایلات جنسی از هر راه صحیح و ناصحیح، و قانونی و غیر قانونی در فضای مجازی غوغا می کند، دیگر نباید روزنامه اطلاعات ناخودآگاه با آنها هماهنگ باشد. تأسف آنجا است که اطلاع یافته ام گوینده این سخن، استاد دانشگاه آزاد اسلامی است! دست پرورده چنین استادی چه خواهد بود؟ خدا آگاه است!
متنکامل:👇
http://hawzahnews.com/news/885528
@HawzahNews | خبرگزاریحوزه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 برگردیم...
🔻آیتاللهالعظمی خامنهای:
❇️ عظمت انقلاب این است که برگردیم
◽️به سادگی اسلامی
◽️به غیرت اسلامی
◽️به شجاعت اسلامی
◽️به فداکاری مسلمانان صدر اسلام
◽️به سربازانی که همهی وجودشان در راه خدا و مردم است.
@HawzahNews| خبرگزاریحوزه
لا عذب الله امی انها شربت*حب الوصی و غذتنیه باللبن
خدا مادرم را رحمت کند که به همراه شیر دوستی حضرت علی را به من نوشاند و خوراند
https://eitaa.com/MohammadGelayeri
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
✅ ۲۲ توصیه انتخاباتی مقام معظم رهبری به مردم و مسئولان
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
❇️ رهبرمعظمانقلاب در جدیدترین اظهارات خود در صبح چهارشنبه ۱۶ بهمن، ۲۲ توصیه انتخاباتی به مردم و مسئولان داشتند و عنوان کردند که هر کس به ایران و امنیت آن علاقهمند است باید در #انتخابات شرکت کند.
◽️ ۱. لزوم شرکت
◽️۲. تأثیر در حل مشکلات
◽️۳. استواری نظام اسلامی بر رأی مردم
◽️۴. تضمین امنیت کشور
◽️۵. نشان دهنده عظمت، اقتدار و بصیرت ملی
◽️۶. اهمیت بینالمللی
◽️۷. فرصتی برای ورود تفکرات جدید
◽️۸. اساسیترین مسئله کشور
◽️۹. پرهیز از حاشیهسازی
◽️۱۰. تلاش دشمن برای ایجاد خدشه در انتخابات
◽️۱۱. پرهیز از دادن خوراک تبلیغاتی به دشمنان
◽️۱۲. انتخابات در ایران جزو سالمترین انتخابات در جهان
◽️۱۳. لزوم زیر سؤال نبردن انتخابات
◽️۱۴. رسیدگی به شکایات
◽️۱۵. لزوم دلسرد نکردن مردم
◽️۱۶. دفاع از شورای نگهبان
◽️۱۷. قویشدن ایران
◽️ ۱۸.ارتباط نداشتن گلایههای بحق مردم به انتخابات
◽️ ۱۹. دعوت همگانی از مردم
◽️ ۲۰. انگیزههای میهنی
◽️۲۱. شاخصههای انتخاب درست و خصوصیات فرد منتخب
◽️ ۲۲. لزوم شناخت مردم از کاندیداها
متنکامل:👇
hawzahnews.com/news/886113
@HawzahNews| خبرگزاریحوزه
هدایت شده از خبرگزاری فارس
وزیر کشور:
🔹کسانی که میگفتند افراد کمی از جناحشان تایید شد چند لیست دادهاند.
🔹وزارت کشور هیچگونه اختلافی در نحوه اجرا و نظارت با شورای نگهبان نداشته است.
🔹دشمن تشییع میلیونی سردار سلیمانی را بیان نمیکند، اما اعتراض چند نفری در کشور را پروپاگاندا میکند.
🔹مردم میفهمند کاندیدایی که در انتخابات این همه هزینه میکند در مجلس کار نمیکند.
fna.ir/df053q
@Farsna
امام و غربزدگی 10:تا اين غربزدههايى كه در همه جا موجودند از اين مملكت نروند يا اصلاح نشوند، شما به استقلال نخواهيد رسيد. اينها نمىگذارند صحيفه امام ج 10 ص391
https://eitaa.com/MohammadGelayeri
توافق شورای ائتلاف نیروهای انقلاب و جبهه پایداری بر روی انتشار یک لیست مشترک
🔹ساعاتی پیش نمایندگان شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی و جبهه پایداری پس از مذاکراتی فشرده بر روی انتشار یک لیست مشترک به توافق رسیدند.
🔹در این جلسه مشکل اصلی اختلافی، حل و طرفین روی کلیات به توافق رسیدند.
🔹قرار است در نشست صبح امروز توافق نهایی درباره مصادیق نیز صورت گیرد.
fna.ir/df0rdi
@Farsna