پنجره🇮🇷
#وفات_حضرت_خدیجه و در اين روز،- دهم رمضان - سه سال پيش از هجرت، حضرت خديجه بنت خویلد - سلام الله عل
محدث قمی :
زنهايى كه آن جناب با آنها زفاف فرموده، يازده است:
زوجه نخستين آن حضرت، خديجه بنت خُوَيلِد است .
دوم، سُوده بنت زَمعه قُرشيه است. در اواخر خلافت عمر يا زمان حكومت معاويه در مدينه وفات كرد و اسماء بنت عُمَيْس براى او ترتيبِ نعش داد.
سوم، عايشه دختر ابوبكر است كه كنيهاش امّ عبدالله است به نام خواهر زادهاش عبدالله زبير، در شب هفدهم اين ماه وفاتش ذكر مىشود.
چهارم، حَفْصه دختر عمر است. گويند: وقتى حضرت او را طلاق فرمود، عمر خاك بر سر پراكند كه ديگر از بهر من چه مكانت ماند؟ و چندان الحاح كرد كه جناب رجوع فرمود. به قولى در سنه 41 وفات كرد و مروان بن الحكم حاكم مدينه بر او نماز خواند و در بقيع به خاك رفت.
پنجم، زينب بنت خُزَيْمه است كه تزويجش در نيمه اين ماه واقع شده است.
ششم، امّ سَلَمه بنت أبي اميّه است و او دختر عاتكه است كه عمّه رسول خدا صلى الله عليه و آله بود و او واپسترين همه زنان رسول خدا صلى الله عليه و آله وفات كرد.
هفتم، زينب بنت جَحْش است كه مادرش اميمه دختر عبدالمطّلب است. و او در پيش، زوجه زيد بن حارثه بوده و او همان است كه خدا او را براى حضرت رسول تزويج كرده و فرموده: «فَلَمّا قَضى زَيْدٌ مِنْها وَطَراً زَوَّجْناكَها».
هشتم، جُوَيْريه دختر حارث بن ابى ضرار است كه در سال پنجم يا ششم هجرت زوجه رسول خدا صلى الله عليه و آله شد و در حدود سال پنجاهم وفات كرد.
نهم، امّ حبيبه دختر ابوسفيان است كه زوجه عبيدالله بن جَحْش بود و به جانبحبشه هجرت كرده بود. شوهرش از دين اسلام به دين نصرانيّت در آمد و مرتد شد و بعد از چندى بمرد. پس از آن نجاشى پادشاه حبشه او را براى حضرت رسول صلى الله عليه و آله خواستگارى كرد و جعفر بن ابى طالب و خالد بن سعيد بن العاص عقد او را خواندند. نجاشى كابين او را بداد و وليمه به مردم خورانيد و او را براى رسول خدا صلى الله عليه و آله بفرستاد. در سال چهل و دوم يا چهارم وفات كرد.
دهم، صفيه دختر حَىّ بن اخطَب است كه نسبش به حضرت هارون منتهى مىشود، و او در سابق زوجه كنانة بن الربيع بود. كنانه در حرب خيبر كشته شد و صفيه اسير شد. رسول خدا صلى الله عليه و آله او را خاصّ خويش گردانيد، پس او را آزاد ساخت و اعتاق او را صِداق او فرمود و در مراجعت از خيبر در منزل مهبا با او زفاف فرمود و چون به مدينه وارد شد او را در خانه حارثة بن النُعمان فرود آورد و زنان انصار چون وصف جمال او را شنيده بودند به ديدار او شتافتند و عايشه و حفصه و زينب و جويريه نيز به لباس مبدّل به ديدار او شدند و او را تماشا كردند. حفصه به جويريه گفت: زود باشد كه اين جاريه بر ما غلبه كند. گفت: او از قومى است كه زنان ايشان نزد شوهر كمبخت باشند و عايشه و حفصه گاه گاهى او را هدف تير زبان مىكردند. وقتى رسول خدا صلى الله عليه و آله بر صفيه وارد شد او را گريان ديده، سبب پرسيد. عرض كرد: عايشه و حفصه مىگويند ما بهتريم از تو؛ چه ما را شرف قرابت است و هم زنان اوييم. فرمود: چرا نمىگويى پدر من هارون و عمّ من موسى و شوهر من محمد صلى الله عليه و آله است؟ و صفيّه در زمان عمر وفات كرد.
يازدهم، ميمونه دختر حارث است و مادر او هند است در سال هفتم در مراجعت از عمره قضا در «ارض سرف» كه در نواحى مكه است به تزويج رسول خدا صلى الله عليه و آله در آمد و زفاف او در آن جا واقع شد و چنان اتفاق افتاد كه بعد از چهل و چهار سال در همان منزل وداع جهان گفت و در محل قُبّه زفاف به خاك سپرده شد.
به اتفاق علماى سِيَر حضرت رسول صلى الله عليه و آله با اين يازده زن زفاف فرمود. خديجه و زينب بنت خزيمه در حيات آن حضرت رحلت كردند، و نه زن ديگر بعد از آن حضرت وفات كردند، چنانچه معلوم شد.
فیض العلام صص 53-57
#ماه_رمضان
https://eitaa.com/MohammadGelayeri
هدایت شده از ❇️مَهدیُّ الاُمَم❇️[عج]
⏺#شخصیت_شناسی_سید_خراسانی
✅در روایات مهدوی یکی از نشانه های ظهور خروج و یا قیام شخصی با عنوان خراسانی ذکر شده است[📚نعمانی، الغیبه، ۱۳۹۷ق، ص۲۹۰.] موضوعات مرتبط با این شخص را میتوان در عناوین ذیل مورد بررسی قرار داد:
#خراسانی
#سید
#نشانه_ظهور
#پرچمهای_سیاه
❇️در خصوص #خراسانی باید گفت در روایات مراد از خراسان فقط شامل استان خراسان نمیشود بلکه بر کلیه ی مناطق شرقی حکومت آن دوره ،خراسان اطلاق میشد،واساسا خراسانی با ایرانی یا مشرق در روایات به یک منظور استفاده میشود بنابراین ،خراسانی خروج کننده الزاما قرار نیست از اهالی خراسان فعلی باشد.
❇️در خصوص اطلاق #سید نیز باید گفت در منابع روایی چنین واژگانی وجود ندارد و ظاهرا این عنوان از روایاتی برداشت شد که اورا از نسل امام حسن یا امام حسین معرفی میکنند که دراین صورت اطلاق این لفظ صحیح می باشد. ونیز به خراسانی هاشمی نیز معروف است.[📚کورانی، عصر الظهور، ۱۴۰۸ق، ص۲۴۲.] در برخی روایات در خصوص مشخصات جسمی او بیان شده که خالی بر دست راست دارد.البته برخی گویند بجای #خال ،#خلل نیز در روایات آمده که نگارنده ی این سطور به آن روایات دست نیافت.
❇️در خصوص اینکه آیا خروج خراسانی از #علائم است یا خیر و اینکه از محتومات است باید گفت :آنچه در روایات آمده است از قیام خراسانی به عنوان علامت ذکر شد [📚نعمانی، الغیبه، ۱۳۹۷ق، ص۲۹۰.] اما عنوان حتمی در روایات نیامده است.
🔶در روایتی از امام صادق علیه السلام نقل شد که #خراسانی،#یمانی و #سفیانی ،هر سه در یک سال و یک ماه و یک روز همزمان قیام میکنند[📚نعمانی، الغیبه، ۱۳۹۷ق، ص۲۵۵-۲۵۶؛ طوسی، الغیبه، ۱۴۱۱ق، ص۴۴۶-۴۴۷.]
❇️در خصوص پرچمهای سیاه و ارتباط آن با خراسانی گفته میشود که خراسانی رهبری سیاسی را به عهده دارد و فرمانده ی نظامی او #شعیب_بن_صالح است که با پرچمهای سیاه به سمت عراق حرکت میکند و درآنجا با سفیانی میجگند واورا شکست داده به مهدی موعود می پیوندد.
[📚کورانی، عصرالظهور، ۱۴۰۸ق، ص۲۴۲.
کورانی، عصرالظهور، ۱۴۰۸ق، ص۱۳۷.
محمدی ریشهری و دیگران، دانشنامه امام مهدی، ج۷، ۱۳۹۳ش، ص۴۴۸]
هدایت شده از صالحین استان همدان
دوازده فروردین روز بزرگ جمهوری اسلامی، جلوه بصیرانه بلوغ فکری و سیاسی مردم گرامی، مبارک ومستدام باد🌹
پنجره🇮🇷
#وفات_حضرت_خدیجه و در اين روز،- دهم رمضان - سه سال پيش از هجرت، حضرت خديجه بنت خویلد - سلام الله عل
گفتاری از علامه طباطبائی در تعدد زوجات رسول خدا (ص)
این بحث در پاسخ به اشکالهای غیر مسلمین است و الا در نزد ما مسلمانان او معصوم است و برخی از ازدواجهای به صریح وحی است
یکم : انگيزه پیامبر ص از تعدد زوجات زياده روى در زن دوستى و شهوترانى نبوده است چون سیره او از اول زندگی تا آخر آن با شهوترانی مناسب نیست .
1 اولین ازدواج او با خدیجه بوده است و تقریبا ثلث عمر خود را بدون ازدواج دیگری گذرانده و هنگام هجرت به مدینه همسری نداشت.
2.در ده سال آخر عمر خود با پیرزن بعد از ازدواج با دوشیزه ازدواج کرد و تنها زن دوشیزه عائشه بوده است بعد از چند ازدواج نکاح با زنان دیگر بر او حرام شد ،مرد زن پیشه به دنبال زنان پیر نمی رود
3.آنها را مخیر به ماندن و طلاق کرد ، مردی که عاشق زنان باشد بعد از به دست آوردن به راحتی آنها را رها نمی کند
المیزان /4 /195و 196
https://eitaa.com/MohammadGelayeri
دوم : توجیه هر یک از ازدواجها
1.رسول خدا (ص) با بعضى از همسرانش به منظور كسب نيرو و به دست آوردن اقوام بيشتر و در نتيجه به خاطر جمعآورى يار و هوادار بيشتر ازدواج كرد مانند ازدواجش با" صفيه" دختر" حى بن اخطب" بزرگ يهوديان بنى النضير ب و با 2بعضى ديگر به منظور جلب نمودن و دلجويى و در نتيجه ايمن شدن از شر خويشاوند ش با او ازدواج فرمود مانند " جويريه" كه نام اصليش" برة" و دختر" حارث" بزرگ يهوديان بنى المصطلق بود و با این ازدواج عده ی زیاد آزاد و همه بنی مصطلق مسلمان شدند و3 با بعضى ديگر به اين انگيزه ازدواج كرد كه هزينه زندگيش را تكفل نمايد و به ديگران بياموزد كه در حفظ ارامل و پير زنان از فقر و مسكنت و بى كسى كوشا باشند، و مؤمنين رفتار آن جناب را در بين خود سنتى قرار دهند مانند ازدواج با ام سلمه 4 و با بعضى ديگر به اين منظور ازدواج كرد كه با يك سنت جاهليت مبارزه نموده و عملا آن را باطل سازد مانند ازدواج با زینب دختر جحش برای رفع حرمت ازدواج با همسر پسر حوانده
المیزا ن/4/ 196-197
https://eitaa.com/MohammadGelayeri
سوم : به اضافه اينكه رفتار آن جناب با زنان و احياى حقوق از دست رفته آنان در قرون جاهليت و تجديد حرمت به باد رفتهشان و احياى شخصيت اجتماعيشان، دليل ديگرى است بر اينكه آن جناب زن را تنها يك وسيله براى شهوترانى مردان نمىدانسته و تمام همش اين بوده كه زنان را از ذلت و بردگى نجات داده و به مردان بفهماند كه زن نيز انسان است حتى در آخرين نفس عمرش نيز سفارش آنان را به مردان كرده و فرمود:" الصلاة الصلاة و ما ملكت ايمانكم لا تكلفوهم ما لا يطيقون، اللَّه اللَّه فى النساء فانهن عوان فى ايديكم" ، (تا آخر حديث).
و سيرهاى كه آن جناب در رعايت عدالت بين زنان و حسن معاشرتشان و مراقبت حال آنان داشت مختص به خود آن جناب بود كه ان شاء اللَّه در مباحث آينده كه در باره سيره آن جناب بحث خواهيم كرد، رواياتى و اشارهاى به اين جهت نيز مىآوريم، المیزان ج4 ص 197
https://eitaa.com/MohammadGelayeri
چهارم:و اما اينكه چرا براى آن جناب بيش از چهار زن جايز بوده، پاسخش اين است كه اين حكم مانند روزه وصال يعنى چند روز به يك افطار روزه گرفتن، از مختصات آن جناب است و براى احدى از امت جايز نيست، و اين مساله براى همه امت روشن بود و به همين جهت دشمنانش مجال نداشتند كه به خاطر آن و به جهت تعدد زوجات بر آن جناب خرده بگيرند، با اينكه همواره منتظر بودند از او عملى بر خلاف انتظار ببينند و آن را جار بزنند.
المیزان /ج4 ص 198
هدایت شده از یا علی
با سلام و احترام
برگزاری رفراندوم، اری یا نه؟
موضوع برگزاری رفراندوم از طرف جریان های سیاسی به کرات مطرح شده و در بین بسیاری از جوانان و به خصوص دانشجویان مکرر مطرح می شود.
در خصوص برگزاری رفراندوم چند نکته قابل ذکر است:
اولا در هیچ جای دنیا، سابقه ندارد که درباره «اصلِِ حاکمیت» رفراندوم برگزار شود.
ثانیا اگر بحث رفراندوم در برخی از کشورها مطرح می شود در خصوص یک موضوع خاص هست نه اصل حاکمیت کما اینکه طبق اصل ۵۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی، رفراندوم فقط در حوزه قانونگذاری (در حد اختیارات مجلس شورای اسلامی)، قابلاجراست.
ثالتا جریان هایی که در شیپور رفراندم می دمند عموما افراد مغرضی هستند که رفراندوم را بهمثابه یک چماق، بر سر نظام میکوبند و بهانه ای جز تشویش افکار عمومی ندارند زیرا بعد از برگزاری رفراندوم:
الف) اگر با مشارکت بالای مردم باشد؛ به دروغ، ادعای تقلب میکنند، همانگونه که مشارکت ۸۵ درصدی مردم در انتخابات ۱۳۸۸ را با شعار کذب «تقلب» خدشهدار کرده و مدتها در کشورِ اغتشاش راه انداختند!
ب) اگر مشارکت مردم، به دلیل شانتاژ، تحریم و تبلیغ سوءِ این جریان، پایین باشد؛ نظام را متهم میکنند که مردم از آن روی گردانند لذا به شیطنتِ خود در راستای ضربه زدن به نظام ادامه خواهند داد (اغتشاش و...). همانگونه بعد از انتخابات دولت ۱۳ و مجلس ۱۱، از یکسو، خودشان انتخابات را تحریم کردند! سپس، نتایج آن را زیر سؤال بردند!
نتیجه: رفراندوم، بهمثابه یک چماق است در دست معاندان، همانند بهانههای دیگر!
یا علی.
هدایت شده از محمد گلایری
طلب آزادی و دوستی با #ماه_رمضان
هر انسانی در گرو عمل خودش است "کل نفس بما کسبت رهینه" (مدثر ۳۸) اما عفو الهی می تواند شخص را از گرو آزاد کند ، و یکی از راه های به دست آوردن عفو او دوستی با ماه رمضان است، پس:
خداوندا بر محمّد و خاندانش درود فرست و چنانچه در هر شب از شبهاى اين ماه ما،براى تو بندگانى باشد،كه عفو تو،آنها را آزاد مىكند،يا گذشتت ايشان را مىبخشد،پس ما بندگان را از آن بندگان قرار ده.
و ما را براى ماهمان از بهترين خويشان و ياران قرار ده
اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ ، وَ إِذَا كَانَ لَكَ فِي كُلِّ لَيْلَةٍ مِنْ لَيَالِي شَهْرِنَا هَذَا رِقَابٌ يُعْتِقُهَا عَفْوُكَ، أَوْ يَهَبُهَا صَفْحُكَ فَاجْعَلْ رِقَابَنَا مِنْ تِلْكَ اَلرِّقَابِ، وَ اِجْعَلْنَا لِشَهْرِنَا مِنْ خَيْرِ أَهْلٍ وَ أَصْحَابٍ.
دعای ۴۴ صحیفه سجادیه عليهالسلام
۱اشاره است به آنچه در روایات فراوان از عفو و نجات از آتش در ماه رمضان وارد شده است
۲ اهل و اصحاب کنایه از ملازم و همراه بودن است
#رمضان
https://eitaa.com/MohammadGelayeri
هدایت شده از ❇️مَهدیُّ الاُمَم❇️[عج]
❇️#شخصیت_شناسی_نفس_زکیه
نفس زکیه
⏺یکی از علامات ظهور که در برخی روایات آن را از علائم حتمیه ی ظهور دانستند[صدوق کمال الدین،۱۳۹۵ق،ج۲،ص۶۷۰،ح۷] سید جوان و باتقوایی از نسل امام حسین[ عیاشی، تفسیر العیاشی، ۱۳۸۰ق، ج۱، ص۶۵.]به نام محمدبن حسن[شیخ صدوق، کمالالدین، ۱۳۹۵ق، ج۱، ص۳۳۱، ح۱۶.]در بین رکن و مقام[علامه مجلسی، بحار الانوار، ۱۴۰۳ق، ج۵۲، ص۳۰۷.] به طرز خاصی به شهادت میرسد.
✅در روایتی آمده است:
🔶نفس زکیه از یاران امام مهدی(ع) است که او را برای هدایت مردم مکه میفرستد. امام مهدی خطاب به یارانش میگوید: اهل مکه مرا نمیخواهند، اما من کسی را به سوی آنها میفرستم تا حجت بر آنان تمام شود. هنگامی که نفس زکیه خود را معرفی میکند که نماینده حضرت مهدی است، مردم بر او هجوم آورده و بین رکن و مقام سرش را میبرند[پیشین]
🟢در کمالالدین از امام صادق(ع) روایت شده است که بین قیام قائم آل محمّد و کشتن نفس زکیه پانزده شب فاصله خواهد بود[شیخ صدوق، کمالالدین، ۱۳۹۵ق، ج۲، ص۶۴۹، ح۲]
🔶امام صادق(ع)
🟢«قَبْلَ قِيَامِ الْقَائِمِ خَمْسُ عَلَامَاتٍ مَحْتُومَاتٍ الْيَمَانِيُّ وَ السُّفْيَانِيُّ وَ الصَّيْحَةُ وَ قَتْلُ النَّفْسِ الزَّكِيَّةِ وَ الْخَسْفُ بِالْبَيْدَاءِ؛
پیش از قیام قائم، پنج نشانه خواهد بود که همگی از علائم حتمی ظهور است: یمانی، سفیانی، صیحه آسمانی، کشتن نفس زکیه و فرو رفتن زمین در بَیداء.»
[صدوق، کمالالدین، ۱۳۹۵ق، ج۲، ص۶۵۰، ح۷.]
🔶ملا صالح مازندرانی احتمال داده است که اوهمان سید حسنی در روایات باشد[مازندرانی، شرح الکافی، ۱۳۸۰ق، ج۱۲، ص۴۱۴]
🔹 اما از نظر نگارنده این احتمال با روایاتی که اورا از نسل امام حسین میداند همخوانی ندارد.
☑️حدود ۱۷ روایت در خصوص نفس زکیه در منابع روایی فریقین آمده که میتوان گفت در حد استفاضه می باشد واگر استفاضه را نپذیریم تنها سه روایت صحیح وجود دارد والبته همین سه روایت در احراز حقیقت این امر در پیش از ظهور کفایت میکند.
🆔https://eitaa.com/mahdilomam
هدایت شده از خبر بابل
امامجمعه امامزاده عبدالله آمل:
امروز عده ی کمی حرمت ماه رمضان را در اطراف امامزاده شکستند و به همراه مردم آتش به اختیار به آنها تذکر لسانی دادیم.
حجت الاسلام حسین زاده برسمنانی امام جمعه بابلی امامزاده عبداللهآمل :
بخش امام زاده عبدالله(ع) با وسعت جغرافیایی ۸۲۰ کیلومتر مربع بخش وسیعی از شهرستان را با مکان های ییلاقی و تفریحی فراوانی به خود اختصاص داده است که وضعیت امروز سبب ناراحتی خانواده های معظم شهدا و متدینین شده است.
از حضور برادران بسیجی حوزه های احد و امام خامنه ای، پاسگاه انتظامی امام زاده عبدالله، نیروهای انتظامی و بسیجی شهرستان برای احترام گذاشتن مسافران در ماه رمضان و ۱۳ فروردین تشکر می کنم.
🔹بنده به خاطر اهمیت مساله صبح زود خدمت فرماندهی محترم انتظامی و فرماندار محترم شهرستان آمل رسیدم و سپس در بازدید مناطق جنگلی رفتم (و البته مسئول اجرایی نبودم)
🔹به خاطر سوالات فراوان فقط راجع به حرم مطهر عرض کنم که اوقاف شهرستان و استان نظرشان این بود دربهای ورودی حرم نباید بسته شود و ابلاغیه ای در این زمینه وارد نشده است لذا بسته نشد ولی متاسفانه سبب ورود مسافران و روزه خواری علنی برخی ها شده است.
🔹و حقیر با همت بچههای بسیج موقع ظهر متوجه این هتک حرمت برخی ها در حیاط حرم مطهر و برخی نقاط شدم.
🔹 لذا با همکاری هیات امنای امام زاده، دعوت از جوانان آتش به اختیار جبهه مردمی هزار سنگر، حمایت فرماندهان سپاه و انتظامی شهرستان وارد حیاط حرم و بازار شدیم و با تذکر لسانی و تاکید بر جمع آوری بساط ناهار، قلیان به خاطر روزه خواری علنی، مقداری محدود کشف حجاب و موسیقی تقریبا موفق به جمع آوری شدیم.
🔹و انصافا جمعیت زیادی هم روزه دار بودند و خودشان را برای افطار و نماز مغرب آماده می کردند.و جمعیت کمی سبب این ناراحتی مومنان و مومنات شدند.
🔹در نهایت به صورت ویژه از حضور جوانان جبهه مردمی هزار سنگر شهرستان آمل تشکر می کنم و قطعا در مراحل بعدی از این عزیزان بیشتر استفاده خواهد شد
اللهم اجعل عواقب امورنا خیرا
یکشنبه، ۱۳ فروردین ۱۴۰۲.
🔸 کانالاطلاع رسانی #خبر_بابل
🔸بزرگترین کانال خبری مازندران در ایتا
https://eitaa.com/khabarbabol
هدایت شده از محمد گلایری
خدایا بگذر قبل از این که #رمضان بگذرد
خداوندا بر محمّد و خاندانش درود فرست و با محو شدن هلال ماه،گناهان ما را محو كن و با گذشتن روزهايش سختىهايمان را از ما بكن.تا(اين ماه)در حالى از ما بگذرد كه ما را در آن از خطاها پاكيزه ساختهاى و در اين(ماه)از بدىها خالصمان نمودهاى
اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ ، وَ اِمْحَقْ ذُنُوبَنَا مَعَ اِمِّحَاقِ هِلاَلِهِ، وَ اِسْلَخْ عَنَّا تَبِعَاتِنَا مَعَ اِنْسِلاَخِ أَيَّامِهِ حَتَّى يَنْقَضِيَ عَنَّا وَ قَدْ صَفَّيْتَنَا فِيهِ مِنَ اَلْخَطِيئَاتِ، وَ أَخْلَصْتَنَا فِيهِ مِنَ اَلسَّيِّئَاتِ.
دعای ۴۴ از صحیفه سجادیه عليهالسلام
#ماه_رمضان
https://eitaa.com/MohammadGelayeri