مخالفت تيم اقتصادي #دولت با #FATF علت مخالفت نماينده با كابينه
🎥 محمودزاده: آقای رئیسی، با این تیم اقتصادی که انتخاب کردهاید، نمیتوانید به جنگ اقتصادی بروید
🔹نماینده مخالف کلیات برنامه پیشنهادی دولت: تیم اقتصادی شما فاقد سابقه اجرایی کافی هستند و مخالف پیوستن ایران به FATF هستند. آیا نمیشد از همه اقتصاددانان از هر طیف و جناحی دعوت میکردید؟
🔹زنان نیمی از جمعیت کشور هستند، اما چرا زنان در جایگاه دولت سیزدهم جایگاهی ندارند؟
@Farsna
https://eitaa.com/MohammadGelayeri
راز نمازو سایر عبادات در کلام امام #سجاد علیه السلام :
در دعای اول #صحیحفه سجادیه در بند 8 و 9 اشاره دارد به این که هر یک از انسانها و چهارپایان دارای حدودی هستند ، و عبادات موجب می شود که انسانها از مرز انسانیت به مرز چهارپایان سقوط نکنند .
«حمد و سپاس خدایی را که سپاس در برابر نعمتهای گسترده ، پیاپی و فراوان خود (با الهام و ارسال پیامبران ) را به بندگان خود شناساند و آنها را محروم نکرد ، و اگر راه حمد را نمی شناختند از مرزهای انسانیت خارج و به مرز چهارپایان وارد می شدند همانطور که قران کریم در سوره فرقان آیه 44 در باره ی اینگونه انسانها فرمود :"آنها همانند چهارپایان بلکه گمراه تر هستند ." »
(8) وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي لَوْ حَبَسَ عَنْ عِبَادِهِ مَعْرِفَةَ حَمْدِهِ عَلَى مَا أَبْلَاهُمْ مِنْ مِنَنِهِ الْمُتَتَابِعَةِ، وَ أَسْبَغَ عَلَيْهِمْ مِنْ نِعَمِهِ الْمُتَظَاهِرَةِ، لَتَصَرَّفُوا فِي مِنَنِهِ فَلَمْ يَحْمَدُوهُ، وَ تَوَسَّعُوا فِي رِزْقِهِ فَلَمْ يَشْكُرُوهُ. (9) وَ لَوْ كَانُوا كَذَلِكَ لَخَرَجُوا مِنْ حُدُودِ الْإِنْسَانِيَّةِ إِلَى حَدِّ الْبَهِيمِيَّةِ فَكَانُوا كَمَا وَصَفَ فِي مُحْكَمِ كِتَابِهِ: «إِنْ هُمْ إِلَّا كَالْأَنْعامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ سَبِيلًا.»
https://eitaa.com/MohammadGelayeri
معاد 1
مساله ی #معاد از جمله اصول #دین است که آثار اخلاقی بر آن مترتب است. استاد مصباح یزدی می فرماید: از دقت در آیات قرآنی به دست می آید که بخش عمده ای از سخنان پیامبران و بحثها و جدالهایشان با مردم اختصاص به موضوع معاد داشته است و حتی می توان گفت که تلاش آنها برای اثبات این اصل بیش از تلاشی بوده که برای اثبات توحید کرده اند زیرا اکثر مردم سرسختی بیشتری برای پذیرفتن این اصل نشان می داده اند.
علت این سرسختی را می توان در دو عامل خلاصه کرد: یکی عامل مشترک در انکار هر امر غیبی و نامحسوس و دیگری: عامل مختص به موضوع معاد یعنی میل به بی بند و باری و عدم مسئولیت ، ... أیحسب الانسان أن لن نجمع عظامه بلی قادرین علی ان نسوی بنانه،بل یرید الانسان لیفجر امامه (القیامه 5-3 )
(آموزش عقاید 3/11/12 نشر با سازمان تبلیغات اسلامی، ج 13 پائیز 74 )
https://eitaa.com/MohammadGelayeri
#معاد 2
انسان گاه شبهه ی علمی دارد و قرآن با او به عنوان #رایزن #فرهنگی برخورد می کند« ایحسب الانسان ان لن نجمع عظامه ، بلی قادرین علی ان نسوی بنانه » آیا انسان فکر می کند قیامتی نیست و ما استخوانهای پراکنده او را جمع و او را زنده نمی کنیم ؟ چرا قادریم تا سر انگشتان او را نیز کامل کنیم .(قیامت 3 و 4)
آنگاه می فرماید که آنها شبهه ی #علمی ندارند بلکه شهوت عملی دارند «بل یرید الانسان لیفجر امامه » آنهامی خواهند با انکار #معاد مانعی برای گناهان پیش رو نداشته باشند . (قیامت 6) که با آنها به عنوان #راهزن فرهنگی برخورد می شود. آنکه شبهه ی علمی دارد به عنوان رایزن فرهنگی می پذیرد و در شهوت علمی راهزن فرهنگی را نفی می کند. ( #جوادی آملی ، سخنرانی در جمع طلاب در مسجد اعظم قم 28/8/1376 و نیز درس فقه سال 79 در فیضیه قم )
https://eitaa.com/MohammadGelayeri
#نذر مادر متوکل سر #امام #هادی علیه السلام
شيخ كلينى و شيخ مفيد و ديگران از ابراهيم بن محمّد طاهرى روايت كردهاند كه خراجى (يعنى قرحه و جراحتى) در بدن متوكّل به هم رسيد كه مشرف بر هلاك گرديد و كسى جرأت نمىكرد كه نيشترى به آن برساند، پس مادر متوكّل نذر كرد كه اگر عافيت يابد مال جليلى براى حضرت امام علىّ نقى عليه السّلام بفرستد، پس فتح بن خاقان با متوكّل گفت كه: اگر مىخواهى نزد حضرت امام علىّ نقى عليه السّلام بفرستيم شايد دوايى براى اين مرض بفرمايد، گفت: بفرستيد.
چون به خدمت آن حضرت رفتند و حال او را عرض كردند، فرمود كه: پشكل گوسفند را كه در زير پاى گوسفند ماليده شده در گلاب بخيسانند و بر آن خراج بندند كه نافع است ان شاء اللّه تعالى. چون آن خبر را آوردند جمعى از اتباع خليفه كه حاضر بودند خنديدند و استهزاء كردند.
فتح بن خاقان گفت: مىدانم كه حرف آن حضرت بىاصل نيست و آنچه فرموده است به عمل آوريد ضررى نخواهد داشت، چون دوا را بر آن موضع بستند در ساعت منفجر شد و متوكّل از درد و الم راحت يافت و مادرش مسرور شده، پس ده هزار دينار در كيسه كرده سر كيسه را مهر كرد و براى آن جناب فرستاد.
چون متوكّل از آن مرض شفا يافت مردى كه او را بطحايى مىگفتند نزد متوكّل بود بد آن حضرت را بسيار گفت، و گفت: اسلحه و اموال بسيار جمع كرده است و داعيه خروج دارد، پس شبى متوكّل سعيد حاجب را طلبيد و گفت: بىخبر به خانه امام علىّ نقى عليه السّلام برو و هر چه در آنجا از اسلحه و اموال كه بيابى براى من بياور.
سعيد گفت: در ميان شب نردبانى برداشتم و به خانه آن حضرت رفتم و نردبان را بر ديوار خانه گذاشتم، چون خواستم به زير روم به واسطه تاريكى راه را گم كردم و حيران شدم، ناگاه حضرت از اندرون خانه مرا ندا كرد كه اى سعيد! باش تا شمع از براى تو بياورند. چون شمع آوردند به زير رفتم ديدم كه حضرت جبّهاى از پشم پوشيده و عمامهاى از پشم به سر بسته و سجّاده خود را بر روى حصيرى گسترده و بر بالاى سجّاده رو به قبله نشسته است پس فرمود كه: برو و در اين خانهها بگرد و تفتيش كن، من رفتم و جميع حجرههاى خانه را تفتيش كردم در آنها هيچ نيافتم مگر يك بدره كه بر سرش مهر مادر متوكّل بود و يك كيسه سر به مهرى ديگر، پس فرمود كه: مصلّاى مرا بردار چون برداشتم در زير مصلّا شمشيرى يافتم كه غلاف چوبى داشت و بر روى آن غلاف هيچ نگرفته بودند، آن شمشير را با دو بدره زير برداشتم و نزد متوكّل رفتم، چون مهر مادر خود را بر آن ديد او را طلبيد و از حقيقت حال سؤال كرد، مادرش گفت: من براى او فرستادهام و هنوز مهرش را بر نداشته است. چون كيسه ديگر را گشود چهار صد دينار در آن بدره بود. پس متوكّل يك بدره ديگر به آن ضمّ كرد و گفت: اى سعيد! اين بدرهها را با آن كيسه و شمشير براى او ببر و عذر خواهى از او بكن.
چون آنها را به خدمت آن حضرت بردم گفتم: اى سيّد من! از تقصير من بگذر كه بىادبى كردم و بىرخصت به خانه تو در آمدم چون از خليفه مأمور بودم معذورم، حضرت فرمود:
وَ سَيَعْلَمُ الَّذِينَ ظَلَمُوا أَيَّ مُنْقَلَبٍ يَنْقَلِبُونَ.( شعراء 227)
يعنى: به زودى خواهند دانست آنها كه ستم مىكنند كه بازگشت آنها به سوى كجا است.
منتهى الآمال فى تواريخ النبى و الآل عليهم السلام(فارسى)، ج3، صص: 1876 -1877
https://eitaa.com/MohammadGelayeri
آشنائی با مکتب تفکیک 1
به مناسبت وفات استاد دانشمند مرحوم محمدرضا حکیمی
محمد رضا حکیمی دارای آثار فراوان #دینی است که یکی از آنها «الحیاة» است که به همراهی دو برادر دیگرش نوشته و توسط آرام ترجمه شده است ، او پیرو #مکتب #تفکیک است ، مکتب تفکیک در عرصه اندیشه #اسلامی به عدم عدم به کارگیری ره آورد عقل در تفسیر متون #دینی شناخته می شود
او در تبیین مکتب تفکیک ضمن این که ای مکتب را پیرو عقل می داند معتقد است ره آورد وحی بالاتر از این است که با عقل عادی مدد شود و می نویسد :«اين مشربهاى فلسفى ، و عرفانى ، و كلامى ، و تفسيرى ، و فقهى ، و اخلاقى ( سلوكى ) ، و سياسى ، و اقتصادى . . اينها همه زاييدهء دورى از اهل قرآن و عالمان « علم قرآنى » است ( يعنى گرفتن كتاب و حذف معلَّم كتاب ) ، و دنبال اين مكتب و آن نحله و مشرب رفتن ؛ و از« عيون صافية تجرى بأمر ربّها » محروم ماندن ، چشمه ساران زلالى كه همواره به امر خداى خويش مىجوشند ، و همواره « علم راستين » مىآموزند ، و به سوى « عمل راستين » فرا مىخوانند .»
او ضمن تأکید بر اهمیت و رسالت عقل در درک متون دینی معتقد است که اصرار کتاب و سنت بر تعقل نمی تواند بدون بیان روش تعقل باشد تا مردم نیازمند میراث یونان و امثال آن نباشند ، همانطور که در روش سلوک طریقی دارد تا نیاز مند سلوک هندی و امثال آن نباشند .
بنا ب این مکتب تفکیک را بی توجهی به عقل یا کم توجهی به آن منسوب کردن ناراوا است. ( محمد رضا ، محمد و علی حکیمی ، الحیاة ، ترجمه آرام ج 2 صص 274 و 275 و ج3 ص 471
#حکیمی
#دانشمند
#اسلامی
#ایرانی
https://eitaa.com/MohammadGelayeri
معاد 3
بیش از ثلث آیات قرآن ارتباط با زندگی ابدی دارد، در یک دسته از آیات، بر لزوم ایمان به آخرت تاکید شده مانند «والذین یومنون بما انزل الیک و ما انزل من قبلک و بالاخره هم یوقنون» (بقره 4) در صفات متقین« و الذین یقیمون الصلاه و یوتون الزکاه و هم بالاخره هم یوقنون » (القمان/4،و به عینه در نمل /3 ) ، و در دسته ی دیگری پی آمدهای انکار آن گوشزد شده «و ان الذین لا یومنون بالاخره اعتدنا لهم عذابا الیما»(اسراء/10) «بل کذبوا بالساعد واعتدنا لمن کذب بالساعه سعیرا »(فرقان /11، و سبا8، مومنون /74 و ...) و در دسته سوم نعمتهای ابدی (الرحمن /46، تا آخر سوره: الواقعه/15 – 38- الدهر 11-21) ودر دسته چهارمی عذابهای جاودانی بیان شده است.« انا اعتدنا للکافرین سلاسل و اغلالاً و سعیرا، ان الابرار شیربون من کاس کان مزاجها کافوراً، عینا شیرب بها عباد ا.. یفجرونها تفجیرا (انسان/4-6، والحاقه/20-27،الملک/6-11، الواقعه/42-56 و سجده /14 ) وهمچنین در آیات فراوانی رابطه بین اعمال نیک و بد با نتایج اخروی آنها ذکر گردیده و نیز با شیوه های گوناگونی امکان و ضرورت رستاخیز مورد تاکید و تبیین قرار گرفته و به شبهات منکران پاسخ داده شده؛ چنانکه منشاء کجروی ها فراموش کردن یا انکار قیامت و روز حساب معرفی شده است.( ص/ 6 ، سجده/14 و گذشت قیامت /3-5)
(مصباح ، آموزش عقاید /3/11 )
https://eitaa.com/MohammadGelayeri
آشنائی با #مکتب #تفکیک 2
به مناسبت وفات استاد دانشمند مرحوم محمدرضا #حکیمی
در خصوص جايگاه معرفت عقلي و سهم عقل در فهم دين اختلاف و تشتت آرا در ميان منتحلين به اين نظريه وجود دارد...در ميان متقدمان داعيه تفكيك مطالبي به چشم ميخورد كه گويا از اساس با دانش عقلي و استدلالي و اقامه برهان بر مطالب، اعتراض دارند. براي نمونه به برخي از نكات و مطالب كتاب روحاني بزرگوار ميرزا مهدي اصفهاني اشاره ميشود.
(جوادی آملی ، منزلت عقل در هندسه معرفت ديني - ص 185)
میرزا مهدی #اصفهانی (1303-1365ه)سال 1340 ه از نجف وارد مشهد شد و دیدگاه خود را در کنار فقه و اصول ضمن برگزاری مجالس تدریس حول مبدأ و معاد در ذهن شاگردان خود کاشت ، برخی از پیروان این طریقه اسم آن را مکتب تفکیک گذاشتند
(مقدمه ناشر بر کتاب تبیهات حول المبدأ و المعاد ، تالیف حسینعلی مروارید ، صص 5 و 6 )
تقریر معتدل و ملایمی از مکتب تفکیک که اخیرا بیشتر رواج پیدا کرده است (#جوادی آملی ، منزلت عقل در هندسه معرفت ديني - ص 190 )
خلاصه مدعيات تقرير معتدل از مكتب تفكيك، به شرح ذيل است:
1. وحي و انبيا و نيز ائمه(عليهمالسلام) معصوماند و نبايد با درآميختن آنها با علوم و معارف عقلي و شهودي، ناب بودن و حق محض بودن آنها را مخدوش و مشوب كرد.
2. كلام ناب و حق محض را بايد خاليالذهن ادراك كرد، پس بدون دستاوردهاي عقلي و شهودي بايد با كلام وَحْياني و روايي ناب مواجه شد.
3. دخالت دادن مطالب و معارف عقلاني و شهودي، بر دامنه اختلافات در فهم كتاب و سنت دامن ميزند، زيرا اين معارف بشري و خطاپذيرند و آميختگي آنها با معارف اسلامي و خطا ناپذير صواب نيست.
4. عدم تفكيك مرز وحي با معارف عقلي و شهودي و استمداد از آنها در فهم كتاب و سنت موجب رواج تأويل و كنار زدن تفسير ميگردد.(همان ، صص 192و193)
https://eitaa.com/MohammadGelayeri
مرجع در راه #امام از نظر رئیس #رئیسی:
🎥 رئیسی: محور در این دولت خدمت به مردم است
🔹در منظومه فکری و اندیشه امام انگیزه خدمتگزاری، خدمت به مردم برای خداست. اولین گام در خدمت به مردم برای خدا، خداباوری است، اولین و مهمترین پاسخگویی یک مدیر و مسئول به خداوند متعال است.
🔹امام به ما آموخت با قدرت خدا بر همه مشکلات میتوان غلبه کرد. مشکلات امروز مردم بسیار است، حل این مشکلات در گرو آن است که از خدا و شهیدان مدد بگیریم و آنچه در توان داریم انجام دهیم.
🔹بهترین مبیّن خط امام امروز رهبری است. رهبر است که میتواند خط امام را برای ما تبیین کند. این خط نورانی باید همواره مورد توجه دولتمردان باشد.
@Farsna
https://eitaa.com/MohammadGelayeri
#معاد 4
امور فطری در همه افراد نوع ولو با شدت و ضعف وجود دارد و از آن جهت که فطری است نیاز به آموزش ندارد اگر چه می شود با آموزش تقویتش کرد و در طول تاریخ ثابت است.شهید #مطهری می فرماید: وجود تمایل به چیزی دلیل بر وجود آن در خارج است، تشنگی دال وجود بر آب است. وقتی ما میل به بقاء داریم پس جاودانگی باید در عالم خارج باشد والا این میل لغو و غیر حکیمانه خواهد بود و چون این جاودانگی در این عالم که عالم حرکت است وجود ندارد پس در عالم دیگری هست، نظیر دستگاه هاضمه و تنفس برای کودک در رحم مادر که اگر تولدی نبود لغو و بی فایده بود، پس جاودانگی فطری است و لازمه ی آن وجود معاد است.عدل الهی / 185و 186 با تلخیص
https://eitaa.com/MohammadGelayeri
آشنائی با #مکتب #تفکیک 3
به مناسبت وفات استاد دانشمند مرحوم محمدرضا #حکیمی
#عقل در كنار نقل منبع #معرفت ديني است. اين سخن هرگز به معناي آن نيست كه عقل و استدلالِ تجريدي و نيز حس و تجربه همافق و همطراز با وحي است و #حكيم و فيلسوف و متكلم قابل قياس با انبيا هستند، زيرا مراد از نقل، ادراك و فهم بشر از وحي است نه خودِ وحي، چون خودِ وحي فقط در دسترس انسانهاي كامل معصوم؛ مانند انبياست و آنچه در دسترس بشر عادي است فهم و تفسير وحي است، پس آنچه همطراز و در كنار عقل منبع معرفت ديني قرار ميگيرد، ادراك معتبر و مضبوط بشر از وحي است[#جوادی آملی منزلت عقل در هندسه معرفت ديني - صفحه 181]
https://eitaa.com/MohammadGelayeri