یاد داشتی از جناب استاد نیکزاد استاد درس خارج فیضییه مازندران
بسمه تعالی
یازده نکته از کتاب وحی و نبوت شهید بزرگوار مطهری:
۱_ پیامبران به منزله دستگاه گیرنده ای هستند که در پیکره بشریت به کار گذاشته شده است پیامبران افراد برگزیده ای هستند که صلاحیت دریافت این نوع آگاهی را از جهان غیب دارند این صلاحیت را خدا می داند و بس قرآن کریم می فرماید خدا خود بهتر می داند که رسالت خویش را در چه محلی قرار دهد سوره انعام آیه ۱۲۴( ص۹)
این تشبیه بسیار تشبیه زیبایی است همان گونه که دستگاه گیرنده ، امواج را دریافت می کند و به صورت صوتی یا تصویری برای ما قابل درک می سازد پیامبران نیز امواج آسمانی را دریافت می کنند و در اختیار ما قرار می دهند اگر انبیا نبودند ما در این عرصه نمی توانستیم اطلاعاتی داشته باشیم .
۲_درباره حقیقت بعثت و برانگیخته شدن می فرماید: وحی الهی تاثیر شگرف عظیمی به روی شخصیت حامل وحی یعنی شخص پیامبر می گذارد ، به حقیقت او را مبعوث می سازد یعنی نیروهای او را برمیانگیزد و انقلابی عظیم و عمیق در او به وجود می آورد این انقلاب در جهت خیر و رشد و صلاح بشریت صورت می گیرد و واقعبینانه عمل می کند و قاطعیت بی نظیری به او می دهد تاریخ هرگز قاطعیتی مانند قاطعیت پیامبران و افرادی که به وسیله آنان برانگیخته شده اند نشان نمی دهد(ص۱۰)
۳_درباره نقش سازندگی پیامبران می فرماید: پیامبران که به نیروها تحرک می بخشند و سامان دهی می کنند صرفاً در جهت ساختن فرد و جامعه انسانی است به عبارت دیگر در جهت سعادت بشری است محال است که در جهت فاسد کردن فرد و جامعه انسانی صورت گیرد اقبال لاهوری می گوید : راه دیگر برای داوری کردن درباره کار های پیامبر, آزمودن انواع انسانیتی است که ایجاد کرده است و نیز توجه به جهان فرهنگ و تمدنی است که از رسالت وی برخاسته است(ص۲۱)
۴_می فرماید : در افتادن با شرک ها، خرافه ها ،جهالت ها ،ساختههای خیالبافانه، ظلم ها، یکی دیگر از علائم صداقت پیامبری یک مدعی پیامبری است محال است که یک پیامبر واقعی پیامش چیزی باشد که بوی شرک دهد و بی عدالتی را تایید کند یا در برابر شرک ها ،جهالت ها وخرافات سکوت کند. توحید ،عدل و عقل از اصول دعوت همه پیامبران است.(ص۲۲)
۵_می فرماید: پیامبران هرگز خود را از تکالیف استثنا نمی کنند مانند دیگران و بلکه بیش از دیگران از خدا می ترسند و خدا را عبادت می کنند، نماز می خوانند، روزه می گیرند ، جهاد میکنند، زکات می دهند، به خلق خدا احسان می کنند، برای زندگی خود و دیگران تلاش می کنند و در زندگی انگل بر دیگران نمی شوند و حی و نبوت آنها را نمونه انسان کامل و الگوی دیگران می سازد به همین دلیل پیشرو و راهبر دیگران میشوند.(ص۲۴)
⏬⏬
https://eitaa.com/MohammadGelayeri
۶_می فرماید: تمدن بشری دو جنبه دارد مادی و معنوی جنبه مادی تمدن جنبه فنی و صنعتی آن است . جنبه معنوی تمدن مربوط به روابط انسانی است جنبه معنوی تمدن مرهون تعلیمات پیامبران است و در پرتو جنبه معنوی تمدن است که جنبه های مادی آن نیز مجال رشد می یابد . بنابراین نقش پیامبران در تکامل جنبه معنوی تمدن به طور مستقیم است و در تکامل جنبه مادی تمدن به صورت غیر مستقیم است.(ص۳۱)
۷_ می فرماید: نقش پیامبران در مبارزه با استبداد ها ، اختناق ها و مظاهر طغیان از اساسی ترین نقشه هاست .قرآن بر این نقش پیامبران تاکید فراوان دارد و به پا داشتن عدل را هدف همه پیامبران میداند و درگیری پیامبران را با مظاهر استبداد مکرر یادآوری می کند.(ص۳۳)
۸_ می فرماید : همه پیامبران حامل یک پیام و وابسته به یک مکتب بوده اند قرآن کریم پیامبران را رشته واحدی می داند که پیامبران پیشین مبشر پیامبران پسین و پیامبران پسین موید و مصدق پیامبران پیشین بوده اند. قرآن دین خدا را از آدم تا خاتم یک جریان پیوسته معرفی می کند یک نام روی آن می گذارد و آن اسلام است. حقیقت دین دارای ماهیتی است که بهترین معرف آن اسلام است.( ان الدین عندالله الاسلام) (ص۴۶)
⏬⏬
https://eitaa.com/MohammadGelayeri
۹_می فرماید: انسان در مکتب پیامبران با انسانی که بشر از راه علوم می شناسد بسی متفاوت است یعنی این انسان، بسی گستردهتر است .
انسانی که بشر از راه علوم می شناسد در میان دو پرانتز( تولد -مرگ) قرار دارد و قبل و بعد این پرانتز ها را تاریکی گرفته است و از نظر علوم بشری مجهول است ولی انسان پیامبران این پرانتزها را ندارد از جهان دیگر آمده است و در مدرسه دنیا باید خود را تکمیل کند و آینده او در جهان دیگر بستگی دارد به نوع فعالیت او که در مدرسه این جهان انجام میدهد تازه انسان میان تولد و مرگ بسی سطحی تر است از آنچه پیامبران میشناساند.
انسان قرآن باید بداند از کجا آمده است ، به کجا می رود ، در کجا هست، چگونه باید باشد و چه باید بکند.(ص۱۰۹)
۱۰_می فرماید : خدای قرآن برخلاف خدای فلاسفه یک موجود خشک وبی روح و بیگانه با بشر نیست خدای قرآن از رگ گردن انسان به انسان نزدیکتر است با او خوشنودی متقابل دارد او را به خود جذب می کند و مایه آرامش دل اوست با او انس الفت دارد بلکه
تمام موجودات از ژرفای وجود خود با او سرو سر دارند او را ثنا و تسبیح میگویند خدای قرآن یک مطلوب است مایه دلبستگی بشر است بشر را مشتعل و آماده فداکاری می کند البته فلاسفه اسلامی در اثر آشنایی با قرآن الهیات را به اوج عالی خود رساندند.(ص۱۱۸)
۱۱_شهید مطهری امور زیر را بخشی از ویژگی های ایدئولوژی اسلام می داند :
«همه جانبگی و جامعیت،اجتهاد پذیری، سماحت و سهولت، زندگی گرایی، اجتماعی بودن، رعایت حقوق و آزادی فردی ، تقدم حق جامعه بر حق فرد ، اصل شورا، اصالت خیر در مبادلات ، ضدیت با ضد عقل ، ضدیت با ضد اراده، قداست شغل و حرفه و کار ،ممنوعیت استثمار و اسراف و تبذیر و احتکار و رشوه، قداست دفاع از حقوق فردی و اجتماعی، اصلاح جویی و مبارزه دائم با فساد.
التماس دعا ؛ نیکزاد
https://eitaa.com/MohammadGelayeri
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 دو درس عبرت قضیه اوکراین
🔻رهبر انقلاب، صبح امروز: در قضیهی اوکراین دو عبرت وجود دارد:
🔹یکی این است که پشتیبانی قدرتهای غربی از کشورهایی که دست نشانده آنها هستند و دولتهایی که دست نشانده آنها هستند یک سراب است. این را همه دولت ها بدانند. آن دولتهایی که پشتگرمیشان به آمریکا و به اروپاست، ببینند. امروز اوکراین، دیروز افغانستان. هم رئیس جمهور اوکراین، همین چند روز پیش گفت و هم رئیس جمهور فراری افغانستان چندی قبل گفت. گفت ما اعتماد کردیم به آمریکا، اعتماد کردیم به دولتهای غربی ما را تنها گذاشتند.... آن کسانی که متکی به آمریکا هستند از این عبرت درس بگیرند و این را بفهمند.
🔹عبرت دوم اینکه مردم مهمترین پشتوانه دولتها هستند. اگر مردم وارد میدان می شدند در اوکراین، وضع دولت اوکراین و مردم اوکراین اینجوری نمیشد. مردم وارد میدان نبودند چون دولت را قبول نداشتند. عیناً مثل آن وقتی که آمریکا به عراق دوران صدام حمله کرد، مردم دفاع نکردند؛ کنار رفتند آمریکا مسلط شد اما در همین عراق وقتی که داعش حمله کرد مردم وارد میدان شدند داعش را که خطر بسیار بزرگی بود توانستند به عقب برانند توانستند سرکوب بکنند. مردم عامل اصلی استقلال کشورها مردم هستند. ما ایران را تجربه کردیم در دفاع مقدس. با این که همه قدرتها از صدام حمایت میکردند به او کمک میکردند، جمهوری اسلامی به کمک مردم توانست غلبه پیدا کند و دشمن را ناکام بگذارد. ۱۴۰۰/۱۲/۱۰
🏷 #بسته_خبری
💻 @Khamenei_ir
پیام محبت آمیز از جانب محبوب، (صلوات خدا بر شما)
او همان کسی است که صلوات و رحمت بر شما ارزانی میدارد و فرشتگان او برای شما صلوات و طلب رحمت می کنند تا از تاریکی به نور در آیید او به مؤمنین مهربان است
هو الذي يصلى عليكم وملئكته ليخرجكم من الظلمات إلى النور وكان بالمؤمنين رحيما احزاب ۴۳
https://eitaa.com/MohammadGelayeri
کاری خدائی
خدا و فرشتگانش به تاکید بر این پیامبر درود میفرستند، ای کسانی که ایمان آورده اید بر او درود و سلام بفرستید
إن الله وملئكته يصلون على النبي يا أيها الذين آمنوا صلوا عليه وسلموا تسليما (احزاب ۵۶)
#رجب
https://eitaa.com/MohammadGelayeri
پیامبر دلسوز
(ای پیامبر) شاید خود را به کشتن دهی به خاطر این که مومن نیستند
لعلك بخع نفسك ألا يكونوا مؤمنين (شعرا۳)
فلعلك بخع نفسك آن لم یکمنوا بهذا الحدیث اسفا (کهف۶)
https://eitaa.com/MohammadGelayeri
هدایت شده از جرعه ناب
وَيَا قَوْمِ اسْتَغْفِرُواْ رَبَّكُمْ ثُمَّ تُوبُواْ إِلَيْهِ يُرْسِلِ السَّمَاء عَلَيْكُم مِّدْرَارًا وَيَزِدْكُمْ قُوَّةً إِلَى قُوَّتِكُمْ وَلاَ تَتَوَلَّوْاْ مُجْرِمِينَ
ای قوم من! از پروردگارتان آمرزش بخواهید، آن گاه به سوی او بازگردید، [تا] برای شما باران فراوان و پی در پی فرستد و نیرویی بر نیرویتان بیفزاید، و می رمانه روی [از حق] برمگردانید.
(سوره هود آیه ۵۲)
میگویم
نجات جامعه بدون همراهی غالب افراد جامعه ممکن نیست لذا می فرماید ای قوم استغفار کنید و به سوی حق باز گردید تا خداوند هم الطافش را نازل کند
https://eitaa.com/jorenab
يا رب كی كارها همه گردد به كام ما
نور حضور خويش فروزد امام ما
ما بادۀ محبت او نوش كرده ايم
اى بى خبر ز لذت شرب مدام ما
هرگز نميرد آنكه از اين باده زنده شد
ثبت است بر جريدۀ عالم دوام ما
اى باد اگر به كوى امام زمان رسى
زينهار عرضه دار به پيشش پيام ما
گو همتى بدار كه مخمور فرقتيم
شايد برآيد از مى وصل تو كام ما
از اشك در ره تو فشانيم دانهها
باشد كه مرغ وصل كند ميل دام ما
فيضت ز هر چهار طرف مى كند سلام
پيكى كجاست تا برساند سلام ما
#امام_زمان
https://eitaa.com/MohammadGelayeri
فاتحه کبیره چیست؟
در سایت تابناک آمده که از شخصی به نام شیخ مهدی فقیهی نقل است که آیت الله بهجت به فاتحه کبیره برای رفع گرفتاری تعلیم داد که مشتمل بر آیات و سوره هایی از قرآن است به ترتیب و عدد خاص و سفارش می کند که برای اموات هم خوانده شود.
اما آنچه که در این باره خوب است دانسته شود این است که:
۱من در هیچ کتابی ندیدم
۲سایت آیت الله بهجت آن را تکذیب کرد و نوشت هیچ منبعی از آیت الله بهجت و هیچ یک از شاگردانش نسبت این مطلب به آیت الله را تایید نکردند
۳بر فرض آیت الله گفته باشد باید بگوید از کدام معصوم علیه السلام و از کدام کتاب این مطلب را نقل کرده است
https://eitaa.com/MohammadGelayeri
هدایت شده از خبرگزاری فارس
حلول ماه شعبانالمعظم
🔹دفتر رهبر انقلاب در اطلاعیهای اعلام کرد ماه رجب ۲۹ روزه بوده و اولین روز ماه شعبان ۱۴۴۳ فردا خواهد بود.
@Farsna