✨دعای هفتم صحیفه سجادیه از دعاهای نقل شده از امام سجاد علیه السلام است که به خواندن آن برای رفع بلا، گرفتاری، آسان شدن امور و برآورده شدن حاجات سفارش شده است.✨
«بسم الله الرحمن الرحیم»
💫💐 یا مَنْ تُحَلُّ بِهِ عُقَدُ الْمَکارِهِ، وَ یا مَنْ یٔفْثَأُ بِهِ حَدُّ الشَّدَائِدِ، وَ یا مَنْ یُلْتَمَسُ مِنْهُ الْمَخْرَجُ إِلَی رَوْحِ الْفَرَجِ. ذَلَّتْ لِقُدْرَتِک الصِّعَابُ، وَ تَسَبَّبَتْ بِلُطْفِک الْأَسْبَابُ، وَ جَرَی بِقُدرَتِک الْقَضَاءُ، وَ مَضَتْ عَلَی إِرَادَتِک الْأَشْیاءُ. فَهِی بِمَشِیتِک دُونَ قَوْلِک مُؤْتَمِرَةٌ، وَ بِإِرَادَتِک دُونَ نَهْیک مُنْزَجِرَةٌ. أَنْتَ الْمَدْعُوُّ لِلْمُهِمَّاتِ، وَ أَنْتَ الْمَفْزَعُ فِی الْمُلِمَّاتِ، لَا ینْدَفِعُ مِنْهَا إِلَّا مَا دَفَعْتَ، وَ لَا ینْکشِفُ مِنْهَا إِلَّا مَا کشَفْتَ وَ قَدْ نَزَلَ بی یا رَبِّ مَا قَدْ تَکأَّدَنِی ثِقْلُهُ، وَ أَلَمَّ بیمَا قَدْ بَهَظَنِی حَمْلُهُ. وَ بِقُدْرَتِک أَوْرَدْتَهُ عَلَی وَ بِسُلْطَانِک وَجَّهْتَهُ إِلَی. فَلَا مُصْدِرَ لِمَا أَوْرَدْتَ، وَ لَا صَارِفَ لِمَا وَجَّهْتَ، وَ لَا فَاتِحَ لِمَا أَغْلَقْتَ، وَ لَا مُغْلِقَ لِمَا فَتَحْتَ، وَ لَا مُیسِّرَ لِمَا عَسَّرْتَ، وَ لَا نَاصِرَ لِمَنْ خَذَلْتَ. فَصَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ افْتَحْ لِی یا رَبِّ بَابَ الْفَرَجِ بِطَوْلِک، وَ اکسِرْ عَنِّی سُلْطَانَ الْهَمِّ بِحَوْلِک، وَ أَنِلْنِی حُسْنَ النَّظَرِ فِیمَا شَکوْتُ، وَ أَذِقْنِی حَلَاوَةَ الصُّنْعِ فِیمَا سَأَلْتُ، وَ هَبْ لِی مِنْ لَدُنْک رَحْمَةً وَ فَرَجاً هَنِیئاً، وَ اجْعَلْ لِی مِنْ عِنْدِک مَخْرَجاً وَحِیاً. وَ لَا تَشْغَلْنِی بِالاهْتِمَامِ عَنْ تَعَاهُدِ فُرُوضِک، وَ اسْتِعْمَالِ سُنَّتِک. فَقَدْ ضِقْتُ لِمَا نَزَلَ بییا رَبِّ ذَرْعاً، وَ امْتَلَأْتُ بِحَمْلِ مَا حَدَثَ عَلَی هَمّاً، وَ أَنْتَ الْقَادِرُ عَلَی کشْفِ مَا مُنِیتُ بِهِ، وَ دَفْعِ مَا وَقَعْتُ فِیهِ، فَافْعَلْ بیذَلِک وَ إِنْ لَمْ أَسْتَوْجِبْهُ مِنْک، یا ذَا الْعَرْشِ الْعَظِیمِ.🌿
#یادداشتهای_محمدرضا_کرامتی
شمول بنی آدم
بنی آدم شامل همهی انسانها حتی حضرت آدم عليه السلام نیز خواهد شد نظیر کریمهی 172 أعراف که اخذ میثاق اختصاص به فرزندان آدم ندارد بلکه شامل آن حضرت هم خواهد بود.
آن زمان مأخذ را ننوشتهام اما به احتمال أقوا یکی از آثار علامه جوادی آملی است.
#مناسبتها
پیام امام خمینی به مناسبت شهادت دکتر مفتح - 58/09/27
بسم الله الرحمن الرحیم انا لله و انا الیه راجعون آنگاه که منطق قرآن آن است که ما از خدائیم و به سوی او می رویم و مسیر اسلام، بر شهادت در راه هدف است و اولیاء خدا، علیهم السلام شهادت را یکی از دیگری به ارث می بردند و جوانان متعهد ما برای نیل شهادت در راه خدا درخواست دعا می کرده و می کنند، بدخواهان ما که از همه جا وامانده دست به ترور وحشیانه می زنند، ما را از چه می ترسانند؟ آمریکا خود را دلخوش می کند که با ایجاد رعب در دل ملت که سربازان قرآنند، می تواند وقفه ای در مسیر حق و عقب گردی از جهاد مقدس در راه خدا ایجاد کند، غافل از اینکه ترس از مرگ برای کسانی است که دنیا را مقر خود قرار داده و از قرارگاه ابدی و جوار رحمت ایزدی بی خبرند اینان از کور دلی، صحنه های شورانگیز ملت عزیز و شجاع ما را در هر شهادتی، پس از شهادتی که در پیش چشمان خیره آنان منعکس است نمی بینند. صم بکم عمی فهم لا یعقلون اینان می بینند که هزار و سیصد سال بیشتر از صحنه حماسه آفرین کربلا می گذرد و هنوز خون شهیدان ما در جوش و ملت عزیز ما در حماسه و خروش است. جناب حجت الاسلام دانشمند محترم آقای مفتح و دو نفر پاسداران عزیز اسلام رحمةالله علیهم به فیض شهادت رسیدند و به بارگاه ابدیت بار یافتند و در دل ملت و جوانان آگاه ما حماسه آفریدند و آتش نهضت اسلامی را افروخته تر و جنبش قیام ملت را متحرک تر کردند. خدایشان در جوار رحمت واسعه خود بپذیرد و از نور عظمت خود بهره دهد. امید بود از دانش استاد محترم و از زبان و علم او بهره ها برای اسلام و پیشرفت نهضت برداشته شود و امید است از شهادت امثال ایشان بهره ها برداریم. من شهادت را بر این مردان برومند اسلام تبریک و به بازماندگان آنان و ملت اسلام تسلیت می دهم. سلام بر شهیدان راه حق.
روح الله الموسوی الخمینی
https://eitaa.com/Mohammadrezakaramati1402
بسم الله الرحمن الرحیم
اللهم عجل لولیک الفرج
#گزیده_تفسیر_سوره_آلعمران_آیه
فَاستَجابَ لَهُم رَبُّهُم اَنّي لا اُضيعُ عَمَلَ عامِلٍ مِنكُم مِن ذَكَرٍ اَو اُنثي بَعضُكُم مِن بَعضٍ فَالَّذينَ هاجَروا واُخرِجوا مِن دِيارِهِم وأُذوا في سَبيلي وقاتَلوا وقُتِلوا لاُكَفِّرَنَّ عَنهُم سَيِّئاتِهِم ولاُدخِلَنَّهُم جَنّاتٍ تَجري مِن تَحتِه... . (195)
ربوبيت الهي منشأ اصل كلي اجابت دعاست، از اين رو اولوا الالباب با اعتقاد به ربوبيت خدا و بر محور آن دعا مي كنند و پروردگار عالم نيز با عنوان و وصف «ربّ» به خواسته هاي آنان پاسخ مثبت مي دهد.
اولوا الالباب، خواهان غفران ذنوب، تكفير سيئات، صيانت از خزي، توفّي با ابرار و عملي شدن وعده هاي الهي به پيامبران(عليهمالسلام) در حق خود بودند. خداوند سبحان در پاسخ اجمالي مثبت به دعاي اولوا الالباب كه مصداق «عمل صالح» است مي فرمايد عمل صالح را هرگز ضايع نخواهم كرد.
ضايع نشدن عمل به معناي ماندگاري اصل و روح آن است؛ نه ظاهر طبيعي آن، كه از بين رفتني است. وقتي عملي ضايع نشد، پاداشي شايسته خواهد داشت. هرچند تحقق خواسته هاي اولوا الالباب پاداش عمل صالح شمرده نشده، وقتي بهشت را جزاي اعمال صالح مؤمنان قرارداده است، به يقين، بهشتيان را از اين گونه فضيلت ها بهره مند خواهد فرمود.
براي پذيرش عمل، اجتماع دو ركنِ حُسن فعلي (عمل صالح) و حُسن فاعلي (ايمان) شرط است و در اين آيه چون اولوا الالباب مخاطب اند كه مؤمنان راستين اند، شرط ايمان در كنار عمل صالح جداگانه ذكر نشد.
قرآن كريم با نفي تأثير جنسيت مي فرمايد: خداوند عمل هيچ عاملي را، خواه مرد يا زن، ضايع نمي كند. اين سلب تفاوت از قبيل سالبه به انتفاي موضوع است، زيرا حقيقت انسان روح اوست كه مجرّد و از ذكورت و انوثت منزّه است، چنان كه در كسب كمال هاي حقيقي و اعمال صالح، نه مذكّر بودن شرط است و نه مؤنث بودن مانع؛ و زن و مرد يكسان اند و معيار برتري، كرامت انساني و تعالي روحي است.
از نظر تكوين، زن و مرد از جنس يكديگر، از يك نوع و ابعاض يك حقيقت اند، بي هيچ تفاوت. زن از مرد و مرد از زن نشئت گرفته و محتاج و متكي به يكديگرند و مردْ بي زن و زنْ بي مرد يافت نخواهد شد. از لحاظ تشريع، زن و مرد مسلمان در يك مكتب، صراط مستقيم و دين الهي اند.
ترك خانه و كاشانه و هجرت از مكاني كه اقامه شعائر دين در آنجا مقدور نيست به مكان ديگر، براي حفظ دين واجب است و اقامت در وطن كه به ترك احكام ديني بينجامد حرام. البته جمله (فَالَّذينَ هاجَروا) اقسام هجرت، اعم از مكاني براي حفظ دين (هجرت صغرا) و از رُجْز و گناهان و رذائل به طهارت و اطاعات و فضائل (هجرت وسطا) و از عقل و علم حصولي و ذهني به عشق و علم شهودي و قلبي (هجرت كبرا) را دربر مي گيرد.
«هجرت» ترك اختياري وطن براي حفظ دين است؛ امّا «تبعيد» ترك اجباري و اكراهي ديار است كه (اُخرِجوا) بر آن دلالت دارد و به معناي عام و جامع شامل هجرت تحميلي نيز مي شود.
هر يك از اوصافي كه در جمله (فَالَّذينَ هاجَروا واُخرِجوا مِن دِيارِهِم واُذوا في سَبيلي وقاتَلوا وقُتِلوا) آمده است براي مغفرت ذنوب، تكفير سيئات، صيانت از خزي و بهشتي شدن كفايت مي كند؛ نه اينكه بهشتيان تنها كساني اند كه همه اين اوصاف را دارند. بر همين اساس، آيه شريفه انصارِ مهاجرپذير مدينه و همچنين مهاجراني را شامل مي شود كه پيش از جنگ به مرگ طبيعي از دنيا رفتند. در ميان مهاجران آنان كه با اخلاص تمام، هم فشار منع از خروج را تحمل كردند و هم رنج هجرت آگاهانه را، از ديگران افضل اند. برخي نتوانستند يا نخواستند هجرت كنند و به اجبار تبعيد شدند؛ ولي تسليم نشدند و به گونه اي تحسين برانگيز اذيت هاي طاقت فرساي دشمن را تحمل كردند و بعضي نيز مبارزه كردند و به شهادت رسيدند.
قتل و شهادت در راه خدا مشمول عنوان ايذاء و قتال است؛ ليكن براثر اهميت آن به شكل ويژه ذكر و بدان تصريح شد.
تكرار نام جلاله و جامع جميع اسما و صفات، يعني الله، در جمله (ثَواباً مِن عِندِ اللهِ واللهُ عِندَهُ حُسنُ الثَّواب) براي اهتمام به مطلب و نشان دادن آبرومندي اولوا الالباب نزد خدا و رهايي آنان از خزي و تحقق وعده هاي الهي درباره شان و مستجاب الدعوه بودن آن هاست و دستاورد تلاششان در راه خدا نيز براساس (ما عِندَ اللهِ باق)[1]
جاودانه خواهد ماند و به باغ هاي بهشت در خواهند آمد؛ باغ هايي كه از زيربناها و درختان آن ها نهر جاري است و درختان آن چنان به هم تنيده اند كه مي توان گفت از زير آن باغ ها آب نهر روان است.
تسنيم ج 16 صص 714 تا 717
https://eitaa.com/Mohammadrezakaramati1402
#قواعد_عربی
در باب مفاعَلة، وزن دیگری هم وجود دارد و آن فِعال است.
لذا کلماتی مانند قِمار، جِهاد، لِحاظ، خِلاف، خِطاب، حِراب، قِتال، قِياس...، به ترتیب، مصدر دومِ مُقامرة، مُجاهدة، مُلاحظة، مُخالفة، مُخاطبة، مُحاربة، مُقاتلة، مُقایسة و... هستند.
محمدرضا کرامتی
https://eitaa.com/Mohammadrezakaramati1402
#قواعد_عربی
در عربی حرف قبل از تای گرد (ة) مفتوح است. حتی اگر بدون علامت هم باشد باید با فتحه خوانده شود.
فاطمة، خوانده میشود فاطمَة
شجرة، خوانده میشود شجرَة
قِسْ عَلَی هذا.
محمدرضا کرامتی
https://eitaa.com/Mohammadrezakaramati1402
1.47M
#خاطره_علمی_کرامتی
بحث با یک روحانی استاد دانشگاه داخل مینی بوس
علی فی السحاب
الشیطان: الشِّرّير
شرير بر وزن فِعّیل
فِعّیل یکی از اوزان اسم مبالغه
سندها را خواهم آورد.
محمدرضا کرامتی
https://eitaa.com/Mohammadrezakaramati1402
سند مطلب دوم که شیطان به معنای شرير است.
https://eitaa.com/Mohammadrezakaramati1402
سند برای تلفظ شرير از فرهنگ ابجدی
https://eitaa.com/Mohammadrezakaramati1402
از کتاب صرف ساده ص 140 زیر عنوان، سطر پنجم
سند مطلب سوم که شِرّیر (بر وزن فِعّیل) اسم مبالغه است.
در اين متن، کلمهی شرير را کرامتی مشکول نکرده است.
https://eitaa.com/Mohammadrezakaramati1402
الميزان ج 6 ص 319
سند مطلب اول
از این متن معلوم میشود پیامدار اسلام صلی الله علیه و آله عِمامهای داشتند به نام سحاب که آن را به علی علیه السلام بخشیدند و زمانی که أمير المؤمنين با آن عمامه پیش رسول خدا صلی الله علیه و آله و اصحاب آمدند نبی اکرم صلی الله علیه و آله فرمود علی پیش شما آمد با پوشش سحاب (نام عمامه).
https://eitaa.com/Mohammadrezakaramati1402
از محققان محترم کانال میخواهم «با یقین منطقی» بفرمایند آیا در نیویورک آمریکا خیابانی به نام «جرف هار» وجود دارد؟
در صورت مثبت بودن جواب، آیا برجهایی که در 11 سپتامبر 2001 منفجر شدند در این خیابان بودند؟
جواب این دو سؤال را برای بیان یکی از خاطرات علمیام میخواهم.
https://eitaa.com/Mohammadrezakaramati1402