رسم است بین ما،
آخرین پنجشنبهی سال،
سر میزنیم به آنها که سالهاست جایشان کنارمان خالی است.
همانها که منتظرند کسی سراغشان بیاید.🪴
راستی آقاجان!
جای ما کنارتان خالی نیست؟
این پنجشنبه سراغ منتظرانت نمیآیی؟ 😔
#استوری
#دلنوشته_مهدوی
@Montazranmahdi1401
🔴 جبران کن
🔵 صاحب مکیال المکارم می گوید :
🔹خدا در قرآن فرموده: هَلْ جَزاء الْاِحْسانِ اِلّا الإحْسانُ فَبِأیِّ آلاء رَبِّکُما تُکَذِّبانِ آیا پاسخ خوبی غیر از خوبی است؟!
🔸ای کسی که از جبران خوبی های مولایت صاحب الزمان عاجز هستی، آیا نمیتوانی ساعتی از ساعات شبانه روزت را که بی اختیار میگذرد به دعا برای او اختصاص دهی؟ همان مولایی که به هر شکلی به تو خوبی کرده و زبان از شمارش و توصیف خوبی های او ناتوان است؟ همين عمر و زندگانی تو که با آن به اهدافت میرسی فقط یک نعمت از نعمت هایی است که خدا به یمن وجود امام زمان روزیات کرده... چقدر جفاکاری! پس چقدر جفاکاری اگر قلبت از این حرفها تکان نمیخورد و زبانت به دعا برای مولایت باز نمیشود...
📚 مکیال المکارم جلد ۱ صفحه ۴۹۴
☘اللهم عجل لولیک الفرج بحق زینب الکبری سلام الله علیها
@Montazranmahdi1401
🔴آیا هر سخن حقی را باید بگوییم؟!
✅حجت الاسلام قرائتی:
کتمان حق حرام است ولی گفتن حق نیز باید در صورت لزوم باشد.
🔰 بسیاری از سخنان حق اگر بدون زمینه سازی قبلی گفته میشود، مفاسدی را به بار میآورد.
💠شکر، شیرین است ولی اگر این شکر را به همین صورت در دهان کودکی بریزیم خفه میشود.
‼️نباید بگوییم این شکر است و شیرین و بدن هم به مواد قندی نیاز دارد، بلکه باید ابتدا این شکر در آب حل کنیم و به تدریج به کودک بدهیم.
🔰بسیاری از حقایق را باید با مقدمه مطرح کرد، زیرا همه مردم آمادگی پذیرش یک باره سخن حق را ندارند.
🔆مردم به حمام میروند و دوش آب را روی سر خود باز میکنند ولی اگر آماده نباشند و شما بخواهید یک لیوان آب سر آنها بریزید، با عکس العمل سختی مواجه میشوید.
♦️دلیل آنکه مردم دست مراجع را میبوسند و خمس و سهم امام را به آنان میپردازند، ولی در پرداخت مالیات نشاط ندارند،
🔷همین است که مردم درباره خمس و زکات، آیات و روایاتی از افراد مورد وثوق خود شنیده اند و از نظر اعتقادی و فرهنگی آمادگی پرداخت را پیدا کرده اند
🔘 و همچنین به زیارت امام و امام زاده ای که درباره او شناخت پیدا کرده اند و هزینه آن را به راحتی میپردازند و به زیارتشان افتخار میکنند،
❄️اما اگر کسی را نشناسند در سلام کردن به او انگیزه لازم را ندارند.
🔵 پس آمادگی اعتقادی و فکری شرط لازم است!
@Montazranmahdi1401
6.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
『
🎥 بعداً توبه میکنم !!
#حجت_الاسلام_والمسلمین_فرحزاد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠حجت الاسلام والمسلمین شجاعی:
یک فرمول اساسی انسانشناسی که :
※ رعایت نکردنش راه شیطان رو به خونه و روابط شما باز میکنه،
※ و رعایت کردنش قدرت تابآوری و تحمل خودتون و اطرافیانتون رو بالا میبره!
#شجاعی
@Montazranmahdi1401
#احـسن_القــصص🌹♥️
✍️سلیمان نبی (ع) در راه مور ضعیفی دید که دانۀ خود به زور میکشید. مور را در دست گرفت و به خانۀ خود آورد. صندوقی چوبی داشت که وسط آن را تراشید و مور را در آن خانه داد. به مور گفت: میخواهم یکسال میهمان من باشی و رنج کار و بار نبری، در یکسال چند حبه گندم تو را کفایت میکند؟ مور گفت: چهار حبه گندم با قدری آب، برای رفع گرسنگی یکسال من کافی است. حضرت سلیمان (ع) شش حبه گندم گذاشت و اتمام حجت کرد که یکسال بعد به دیدارش خواهد آمد و او را آزاد خواهد کرد. مور پذیرفت و سلیمان (ع) درب صندوق را بست.
🌍یکسال بعد سلیمان (ع) آمد و دید که مور از شش حبه گندم، سه حبۀ آن را خورده و سه حبۀ دیگر باقی مانده است. بر سر مور دادی کشید و گفت: ای مور! تو چه اندازه طمعِ دنیا داری که نخوردی؟ چرا دروغ گفتی که چهار حبه کفایتت میکند، ولی سه حبه خوردی؟ مور گفت: من دروغ نگفتم، من هر سال چهار حبه گندم میخورم، امسال هر چقدر خواستم در خوردنِ گندم راحت باشم، ترسیدم و با خود گفتم، ای مور! سلیمان خدا نیست که روزیِ تو را فراموش نکند، انسان است و ممکن است یادش برود و به جای یکسال بعد از دو سال درب زندانِ تو را باز کند تا رها شوی. او خدا نیست که همیشه زنده باشد، ممکن است بمیرد و تو هم با مرگ او از گرسنگی بمیری.
✨📖 قُل لَّوْ أَنتُمْ تَمْلِكُونَ خَزَائِنَ رَحْمَةِ رَبِّي إِذًا لَّأَمْسَكْتُمْ خَشْيَةَ الْإِنفَاقِ ۚ وَكَانَ الْإِنسَانُ قَتُورًا (100 - اسراء)🌹📖
🌹📖بگو: اگر شما مالک خزائن رحمت پروردگار من بودید. در آن صورت، (بخاطر تنگنظرى) امساک مىکردید، مبادا انفاق، مایه تنگدستى شما شود، و انسان تنگنظر است.
❇️ای سلیمان! حال فهمیدم که خدا اگر روزیِ مخلوق را به دست مخلوق بسپارد، تا چه اندازه فکر و خیال و درد و غصه دارد و حتی از ترسش نمیتواند دست به غذا ببرد.
@Montazranmahdi1401
سلامی:
# *انواعحقالناس_وراه_اداء_آن*
حق الناس ها به چهار دسته تقسیم می شوند:
❶ *حق الناس مالی*
❷ *حق الناس جانی*
❸ *حق الناس آبرویی*
❹ *حق الناس اضلالی و گمراه کردنی*
🔺نسبت به #حقالناسمالی، باید آنچه را که به گردن دارد، نسبت به آن شخصپرداخت کند و پس بدهد و اگر او رانمیشناخت باید از طرف او رد مظالم و صدقه بدهد.
🔺نسبت به #حقالناسجانی، باید به آن شخص مراجعه کند و اگر به جسم او صدمهای زده از او حلالیت بطلبد و یا دیه آن را بدهد و یا قصاص شود.
🔺نسبت به #حقالناسآبرویی، اگر آبروی شخصی را مثلا با غیبت کردن ریخته است باید اگر به او مراجعه کند مفسدهای ندارد و دعوا نمیشود و او ناراحت نمیشود باید به او بگوید و حلالیت بطلبد و اگر مفسده دارد باید از طرف او و به نیت او استغفار کند و کارهای خوبی انجام دهد و تا جایی که میتواند از اثر این آبرویی که ریخته شده است کم کند.
🔺در مورد #حقالناساضلالی و گمراه کردنی، باید تلاش کند کسانی را که گمراه کرده است به راه برگرداند و کار اشتباه خود را جبران کند.
❌به ترتیبی که بیان شده #آسانترین نوع #حقالناسمالی هست و #سختترین نوع آن #حقالناساضلالی و گمراه کردندیگران است که از همه بدتر است و متاسفانه به این مورد در فضای مجازی با شبهاتی که هست خیلیها را گمراه می کنند
@Montazranmahdi1401
سلامی:
با نوجوان افسرده چگونه رفتار کنیم؟
با جان و دل گوش کنید، نه سخنرانی و نصیحت و موعظه.
همدلی مهمترین عامل برای ارتباط با نوجوان است. پس از شروع صحبت نوجوان، در برابر هرگونه انتقاد یا قضاوت در برابر مسائلی که او تعریف میکند مقاومت نکنید و ابتدا از فرصت پیش آمده برای گفتگو بهره ببرید و صرفاً گوش دهید. نکته مهم و اتفاق مثبت این است که فرزند شما در حال برقراری ارتباط است. شما به آسانی با گفتن اینکه کاملاً و بدون قید و شرط در تمامی مسائل و اتفاقات در کنار او هستید، بهترین کار را انجام خواهید داد. این به معنای تأیید او نیست، بلکه به معنای این است که شما فردی حمایتگر هستید که به او فرصت افشای مشکلاتش را می دهید.
ملایم اما پیگیر باشید. اگر در ابتدا شما را سرکوب یا سرزنش کردند، تسلیم نشوید. صحبت درباره افسردگی میتواند برای نوجوانان خیلی سخت باشد. حتی اگر آنها بخواهند، ممکن است در بیان آنچه احساس میکنند مشکل داشته باشند. اجازه دهید راحت باشد و در عین حال بر نگرانی و تمایل خود برای گوش دادن تأکید کنید.
احساسات آنها را تصدیق کنید. سعی نکنید در مورد نوجوان خود با بی حالی و بی توجهی صحبت کنید، حتی اگر احساسات یا نگرانیهای او برای شما احمقانه یا غیر منطقی به نظر برسد. تلاشهایی با نیت خیرخواهانه برای توضیح اینکه “اوضاع چندان بد نیست” به گونه ای وانمود خواهد شد که انگار احساسات آنها را جدی نمیگیرید. تصدیق و تأیید ساده درد و غم و اندوهی را که آنها تجربه میکنند میتواند به آن ها نشان دهد که شما درک می کنید.
به حس ششم خود اعتماد کنید. اگر نوجوان شما ادعا میکند هیچ مشکلی وجود ندارد اما توضیحی در مورد علت ایجاد این افسردگی ندارد، باید به غریزه خود اعتماد کنید. اگر نوجوانتان در برابر شما حرفی نمیزند و واکنشی نشان نمی دهد، به یک شخص ثالث مورد اعتماد مراجعه کنید: یک دوست، یک مشاور مدرسه، معلم مورد علاقه یا یک متخصص بهداشت روان. نکته مهم این است که آنها را در شرایطی قرار دهید تا با کسی صحبت کنند.
فعالیتهایی را پیشنهاد دهید (مانند ورزش، باشگاههای بعد از مدرسه، یا یک کلاس هنری، رقص یا موسیقی) که با علاقه و استعداد نوجوان شما سازگار هستند.
حتی اگر نوجوان شما ممکن است در ابتدا فاقد انگیزه و علاقه باشد (چون از تنهایی در میآید و دوباره با جهان درگیر میشوند) قاعدتاً بعد از شروع برنامه باید احساس بهتری داشته باشد و شور و شوق خود را بازیابد
@Montazranmahdi1401
جهاد تبیین ...
نفوذ *دشمن* در *فضای* *مجازی* *جدی* *جدی* *است ...*
@Montazranmahdi1401
*مقام معظم رهبری فرمودند :*
*میترسم کسانی که در جهاد تبیین مشارکت نمیکنند جزو خاذلین قرار بگیرند .*
خاذلین *حسین* (ع) کسانی بودند که یا *سیاسی* نبودند یا سیاست *سازش* را ترجیح میدادند . *بدون* *خاذلین* ، *قاتلین* قدرت محاصره حسین(ع) را نداشتند .
دین با حکومت و دولت باقی نمیماند ، اگرچه دولت رسولخدا(ص) و حکومت عدل علی(ع) باشد ، دین با زبان همۀ مؤمنین باقی میماند .
*وقتی حرف دین بر زبان همه جاری شد ، دین باقی میماند .*
چرا با اینهمه طرفدار انقلاب ، حزباللهیها فکر میکنند وضع دارد خرابتر میشود ؟
*چون انقلابیها ساکتند لذا کمتر بهنظر میرسند .*
با اینهمه آدم خوب و فهمیدۀ جامعۀ ما ، فضای مجازی باید محلّ تهدید دشمن باشد ، نه ما .
طبق آیۀ قرآن ، وقتی *ولیّ امر جامعه ،* یک *«امر جامع»* را مطرح کرد ، باید برنامۀ زندگی ما بر اساس آن تغییر کند .
*با پاسخ دادن به یک شبهه میتوانی نامت را جزو مجاهدین ثبت کنی ، مثل عمّار .*
خیلی از آدمهای خوب و معتقد نمیدانند که «امر جامع» چیست ،
با اینکه در قرآن تصریح شده :
*«...وَ إِذَا كَانُوا مَعَهُ عَلَى أَمْرٍ جَامِعٍ لَمْ يَذْهَبُوا حَتَّى يَسْتَأْذِنُوهُ»*
وقتی پیامبر(ص)، یک مسألۀ مهمِ دارای اولویّت در جامعه را اعلام میکند *کسی نباید از نزد پیامبر(ص) برود مگر اینکه اجازه بگیرد .* این آداب اطاعت از ولیّ خدا را نشان میدهد .
تقاض این است که این آیه قرآن را در مساجدمان ومنازلمان نصب کنیم تا همه با آن آشنا بشوند .
وقتی *ولیّفقیه یک امر جامعی را مطرح میکند ، انسان مؤمن ، امر جامع را رها نمیکند* که دنبال کارِ خودش برود ، بلکه *برنامۀ زندگیاش را بر اساس آن ، تغییر میدهد .*
الآن ولیِّ امر جامعۀ مسلمین یک امر جامع بهنام «جهاد تبیین» را مطرح کرده و فرموده اند :
*جهاد تبیین ، واجبِ فوریِ عینی است .* این باید در زندگی و برنامههای ما تفاوت ایجاد کند .
متأسفانه خیلیها برنامۀ زندگیشان را تغییر ندادهاند تا به جهاد تبیین برسند . کسی که بعد از امرِ جامع «جهاد تبیین»، برنامۀ زندگی و کار و تحصیلش هیچ تغییری نکرده ، آیا میتواند به مردم دین یاد بدهد ؟
*ما چهکار میتوانیم انجام بدهیم؟*
مثلاً یک گوشیِ موبایل دستمان هست ، *لااقل میتوانیم چهار تا پیام بگذاریم ، لایک کنیم ، چند تا پیام را فوروارد کنیم ، یا میتوانیم برای چهارتا صفحه ، فالوور بشویم ، بالأخره باید یک حرکتی انجام بدهیم .*
قرآن میفرماید :
*اگر ایمانت خیری نرسانده باشد ، روز قیامت این ایمان بهدردت نمیخورد .*
*«لا يَنْفَعُ نَفْساً إيمانُها لَمْ تَكُنْ آمَنَتْ مِنْ قَبْلُ أَوْ كَسَبَتْ في إيمانِها خَيْراً»*
امامباقر(ع) فرمود :
*منظور از این خیر ، نصرت امام است .*
یعنی ایمانش باید به ما اهلبیت (یا به خطّ اهلبیت) کمک کرده باشد .
*کمک با زبان هم مثل کمک با شمشیر است .*
با اینکه هر سال طرفداران انقلاب از نظر کمّی و کیفی بهتر و بیشتر از سال قبل میشوند ، اما اکثر حزباللهیها فکر میکنند که هر روز دارد وضع خراب تر میشود ، چرا ؟
*چون همه ساکتند .* در تظاهرات و راهپیمایی ها که جمع میشوند ، میگویند : «عجب جمعیّتی ، اینهمه محجّبه ، اینهمه انقلابی .»
چرا تعجّب میکنند ؟ چون *وقتهای دیگر ، همه خاموشند .*
لذا معلوم نیست که تعدادشان زیاد است .
پیامبر(ص) به عمّار یاسر که در مقابل شبههافکنی یهودیان مدینه ایستاد و جوابشان را داد ، میفرماید :
*«فَأَنْتَ مِنَ الْمُجَاهِدِينَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ الْفَاضِلِينَ» .*
شما هم میتوانید همینطوری ، نام خود را جزو مجاهدین در راه خدا ثبت کنید .
دین با کلاسِ اصول عقائد و با تبلیغ توسّط علما و اهل حوزه باقی نمیماند ، دین با دولت و حکومت هم باقی نمیماند ، اگرچه دولت رسولخدا(ص) و حکومت عدل علی(ع) باشد .
*دین با زبان همۀ مؤمنین باقی میماند . وقتی حرف دین بر زبان همه جاری شد ، باقی خواهد ماند .*
آدم حزباللهی ، منتظر نشسته و میگوید :
اگر اوضاع اقتصادی خوب بشود ، إنشاءالله همه انقلابی میشوند .
حکومت علی(ع) که مشکل اقتصادی نداشت ،
پس چرا آنگونه شد ؟ حضرت میفرماید :
*چون شما در مقابل باطل ، ساکت ماندید و نگفتید «این غلط است» لذا امثال معاویه بر شما مسلّط میشوند .*
با اینهمه آدمِ خوب و فهمیدهای که در جامعۀ ما هست و با این فضای مجازی که در اختیار همه است ،
*نهتنها فضای مجازی نباید محلّ تهدید جامعۀ ما باشد بلکه باید محلّ تهدید دشمن باشد ، و محلّ فرصت ما باشد .*
البته اگر این ساکتین از خواب بیدار بشوند .
*خدا برخی از ساکتین-البته نه همۀ آنها- را در قرآن لعنت میکند ، چرا ؟*
*چون یک جایی باید یک حرفی را بزند ، اما نمیزند .*