🦋 نکته تربیتی 🦋
سبک زندگی امام کاظم علیه السلام رهنمودی برای تربیت فرزند
کودکتان را به خاطر بازیگوشی دعوا نکنید .
خصلت کودکی شلوغ کردن و پرتحرّک بودن است.
آنها گاهی ممکن است به هر کار خطرناکی دست بزنند و والدین دائم باید مراقبشان باشند. گاهی والدین کودکان را سرزنش کرده و به آنها پرخاش میکنند تا آرام باشند. در حالی که توقع آرام بودن از کودک انتظاری بیجاست.
بلکه والدین باید محیطی را برای کودک فراهم کنند تا بتواند به راحتی انرژی خود را تخلیه و بازی کند.
جالب است بدانید کودکانی که بسیار پرتحرک و بازیگوش هستند، در بزرگسالی آرام و صبور خواهند شد.
در همین باره امام کاظم «علیهالسّلام» میفرمایند: «سزاوار است که کودک شلوغ و پرتحرّک باشد تا در بزرگسالی صبور و بردبار شود و جز این روا نیست.»
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #کلیپ_تصویری
#پيامبراکرم_صلیاللهعلیهوآله
🌸 صلوات بر حضرت رسول اکرم صلیاللهعلیهوآله وسلم
🔺منقول از حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام
@Moshavere_Mehr_Amin
#سوال سلام. من خيلي کسل وبي حال هستم
هميشه هم دلم گرفته بايدچيکارکنم؟
پاسخ
سلام.
این وضعیت می تواند بیانگر افسردی باشد. ضمن اینکه لازم است در این زمینه با روانشناس مشورت کنید، در صورتی که افسردگی شدید باشد لازم است به روانپزشک مراجعه کنید.
در کنار این توصیه ها ضرورت دارد:
۱ از تنهایی و بیکاری اجتناب کنید زیرا تنهایی و بیکاری انگیزه را از شما می گیرد و باعث تشدید این وضعیت می شود.
۲ با برنامه ریزی میزان ارتباط خود را با خانواده، دوستان، اقوام و...بیشتر کنید
۳ حتما موضوعاتی مانند کلاسهای آموزشی، هنری، ورزشی را با جدیت پیگیری کنید.
۴ خود را ودار به انجام امور مورد علاقه کنید. اما برای شروع خیلی به خود سخت نگیرید و با سرعت و شتابی ملایم فعالیتهای اجتماعی و...را دنبال نمائید.
۵ تفریح و مسافرت و نیز خنده برای بهبود روحیه شما ضرورت دارد.
۶ و در اخر در کنار این موارد نیاز است نسبت به خود قضاوت مثبتی داشته باشید و روزانه نقاط قوت و موفقیتهای خود را مرور کنید. از زندگی در گذشته خودداری کنید و به اینده امیدوار باشید.
گریۀ زن و برداشت مرد
یکی دیگر از رفتارهایی که زنان دارند و از پسِ آن رفتار، منظور دیگری دارند و مردان متأسفانه برداشت دیگری دارند، «گریه» است.
معمولاً زنان ۴ تا ۵ برابر بیشتر از مردان گریه می کنند.
گریۀ زنان، اقتدار مردان را له می کند!
تا به حال دقت کرده اید که واکنش آقایان در برابر «گریۀ زنان» شان چگونه است؟
برخی از مردان روی به «تهدید خانم» می آورند؛ درب خانه را باز می کنند، با تهدید می گویند: می خواهی گریه کنی، بفرما بیرون! گریه هاتو که کردی برگرد!
برخی از مردان روی به «تمسخر خانم» می آورند؛ بچه شدی؟ خجالت بکش! باز اشک تمساح...بسه دیگه!
برخی از مردان روی به «بی اعتنایی با خانم» می آورند؛ خانم در حال گریه کردن است، آقا می رود در اتاق بغل، پتو روی سر خود می اندازد و می خوابد و یا لپ تاب خود را باز می کند، خود را سرگرم می کند و یا سر در گوشی موبایل خود می کند و ابراز بی اعتنایی می کند.
البته برخی هم اعتنا می کنند و برای آنکه صدای گریه و شیون و اعتراض خانم به اطراف نرسد، «تسلیم» می شوند که شاید در کوتاه مدت به نفع خانم باشد، لیکن در دراز مدت به ضرر آنان است.
ادامه دارد...
@Moshavere_Mehr_Amin
وقتی زن گریه می کند منظورش این است که «شکسته ام مرا دریاب». با این کار می خواهد نظر شوهر را به خود جلب کند تا محبت بیشتری دریافت کند و به خواسته های او توجه بیتری بشود، غافل از آنکه مرد از رفتار گریۀ زن این برداشت را ندارد. بلکه احساس می کند که زن به او می گوید: «برو گمشو»!
و وقتی به یک مرد پیام «برو گمشو» داده می شود، اقتدار خود را شکسته شده قلمداد می کند و برای دفاع از اقتدار خود دست به پرخاشگری و خصومت می زند. البته جالب است که این احساس مرد نسبت به زن خودش است و در برابر گریۀ زنان دیگر این احساس پرخاشگری را ندارد.
منبع: کتاب ناز و نیاز زیر یک سقف سپید، دکتر کریمی خویگانی
@Moshavere_Mehr_Amin
سلام.
من حس حسادت به بعضی ها دارم و واقعا دارم اذیت میشم.
لطفا بفرمایید چیکار کنم؟
پاسخ
حسادت چیزی نیست که به راحتی شما را رها کند. حسادت بعضا از کنترل خارج و به احساسی ویرانگر یا حتی افسردگی تنفر و انزوا تبدیل میشود.
پس برای جلوگیری از حسادت که از بیماریهای مهم روانی است و بیماریهای روانی را باید از دو راه علمی و عملی درمان اش کرد
حسادت میتواند از یک یا چند احساس مانند
عصبانیت، کینه، نارسایی، درماندگی یا انزجار تشکیل شود
و میتواند مشکوک یا واکنشی باشد
و غالباً به عنوان
مجموعه ای از احساسات قوی تقویت شده و به عنوان یک تجربه جهانی انسانی درنظر گرفته میشود.
روانشناسان چندین مدل برای مطالعه فرایندهای اساسی حسادت پیشنهاد کرده اند
و عواملی را که منجر به حسادت میشود را شناسایی کردهاند.
قبول کنیم که حسودی میکنیم
به صدمات حسادت بیشتر فکر کنیم
سعی کنید تعریف از دیگران را تمری کنید
خود را با هیچکس مقایسه نکنید
به دلایل حسادت خود فکر کنید و آن را ریشه یابی کنید
حس حسودی را به انرژی برای پیشرفت و موفقیت تبدیل کنید
اما درمان
۱-این حس را بپذیرید :
اولین قدم برای درمان حسادت این است که اولا بپذیرید شما به این حس منفی دچار شده اید و باید برای رهایی از آن تلاش کنید. از انکار کردن دست بکشید و وجود این حس را بپذیرید.
۲-یک لیست تهیه کنید :
برای درمان این حس از تمامی مواردی که این اواخر برای شما ایجاد حسادت کرده است یک لیست تهیه کنید. سعی کنید برای آنها علت پیدا کنید. سپس برای علت ها عامل خارجی و داخلی تعیین کنید. اگر عامل داخلی باعث ایجاد حسادت بود سعی کنید آن را برطرف کنید.
3-اعتماد به نفس خود را افزایش دهید :
یکی از موثر ترین راه ها برای درمان حسادت بالا بردن عزت نفس و اعتماد به نفس است.
4-علت شکست را به خود نسبت دهید :
اگر شکست در یک مورد علت حسادت شما به دیگران است ، به جای حسادت ورزیدن ، علت شکست را در خود پیدا کنید و سعی در برطرف سازی آن داشته باشید.
5-افراد عامل را از خود دور کنید :
برای درمان این حس اگر افرادی با تفاوت گذاری و یا مقایسه در شما حسادت ایجاد می کنند ، سعی کنید نسبت به آن بی تفاوت باشید یا با آن ها صبحت کنید که از رفتار خود دست بکشند.
اگر این مورد ممکن نبود انهارا حذف کنید یا تا جای ممکن از آنها فاصله بگیرید.
6-رابطه یک امر دو طرفه است ؛
این مورد را فراموش نکنید : قرار نیست توجه فرد مورد علاقه شما به امر دیگری ، اورا از شما سلب کند. برای درمان این حس افکار منفی را کنار بگذارید و به جای اسیب زدن به رابطه از طریق حسادت ، وقت خود را صرف امور سازنده کنید.
7-تصورات مثبت از خود را تقویت کنید:
بر نقاط قوت خود تاکید کنید و برای حذف نقاط منفی خود تلاش کنید.
8-کیفیت زندگی کردن خود را بالا ببرید :
به فعالیت های مثبت بپردازید و سطح زندگی خود را نه برای دیگران ، برای لذت بردن خود از زندگی افزایش دهید. در این صورت نگاه شما از زندگی دیگران به زندگی خودتان معطوف می شود و درمان حسادت صورت میگیرد.
۹-به جای حسادت ،رقابت کنید :
به جای اینکه با احساسات منفی خود را محصور کنید ، به رقابت بپردازید و با تلاش زیاد و سالم ، خود را به جایگاه درست و حقیقی خود برسانید.
10-به مشاوره بپردازید :
اگر احساس می کنید که این رفتار ، به یک عادت برای شما تبدیل شده است ، با یک متخصص بصورت حضوری مشورت کنید و از راهکار های او بهره ببرید. مشاوره می تواند تاثیر بسزایی در درمان حسادت باشد.
🌸کانال مشاوره مهر امین🌸
شما میتوانید سوالات خود را به صورت ناشناس با مشاوران ما از طریق لینک های زیردر میان گذاشته و پاسخ آنرا بدون واسطه دریافت نمایید.
🌺یادمون باشه موفقیت یک آرزو نیست بلکه یک دستاورد است.🌺
با ما از طریق لینک های زیر همراه باشید😊
@Dr_tahereh_noori
@keramati_moez
@Sadeghrezaee61
@mhsayah
@GhAfarpoor110
@Counseling_hossein
@tarig_zendgi
لینک کانال مشاوره مهر امین:
@Moshavere_Mehr_Amin
در بازی با کودکان دقت کنید که بازی فعاليتی است برای كسب شادی و لذت، نه برای به دست آوردن نتيجه.
در بازی لذت بردن از فرآيند بازی و رسیدن به احساس خوشایند مهم است، نه رسيدن به جایی.
@Moshavere_Mehr_Amin
به قول یکی از رفقا:
اگه تو یه خونه زندگی میکنین، تو کارهای خونه "مشارکت کنین ! اسم این کار "کمک" نیست! .
و کمک برای وقتیه که کار مال کسی دیگه ای باشه
@Moshavere_Mehr_Amin
بچه ام همش دروغ میگه، چیکار کنم باهاش؟!
این سوال خیلی از والدینه، پس بریم ببینیم با دروغگویی بچه ها چه کنیم.
شما که بهتر می دونید سرزنش و تنبیه در این شرایط اصلا جواب نمیده؛ چون احساس گناه و ترس بچه از شما رو افزایش میده و این خودش به افزایش رفتار دروغگویی منجر میشه.
به جاش، کاملا خنثی، به ناهماهنگیهای داستانش اشاره کنید.
به عنوان مثال، اگر کودک شما ادعا میکنه شکلات نخورده درحالیکه کل صورتش پر از رد شکلات شده؛ بهش بگید: «چقدر عجیب، اما دور دهنت شکلات چسبیده، به نظرت این شکلاتها چطوری به دهن تو رسیدن؟
بیا بریم جلوی آینه و یه نگاهی به صورتت بندازیم.»
اما اگر فرزند شما، خلق مضطربی داره و احتمال میدید با شنیدن همین شیوه سوالگونه هم بترسه، از چنین جملاتی استفاده کنید: «من میخوام واقعیت رو در مورد داستان شکلاتها بدونم، پس بیا با هم کشفش کنیم.»
نکته بسیار مهم، کشف علت و انگیزه دروغگوییه.
به عنوان مثل، اگر فرزند شما به معلمش گفته که والدینش فوت شدن؛ حتما در یک موقعیت مناسب ازش توضیح بخواید و سعی کنید در بین توضیحاتی که میشنوید، انگیزه اصلی رو پیدا کنید و بعد، به کودکتون آموزش بدید تا واکنش و پاسخهای سالمتری، به مسائلش بده. در واقع، این اتفاق فرصت بسیار خوبیه که مهارتهای پذیرش و مدیریت هیجانات ناخوشایند رو با فرزندتون کار کنید تا در آینده، از جعبه ابزار مجهزتری برای مواجهه با مشکلاتش برخوردار باشه.
براساس تحقیقات و آزمایشهای متعددی که در این زمینه انجام شده، تحسین صداقت، خیلی بیشتر از تنبیه دروغ، نتیجه میده. به عنوان مثال، در یک مطالعه که سال ۲۰۱۸ اجرا شده، محققین داستانهای کلاسیکی در مورد موضوع صداقت، برای بچههای رنج سنی ۳ تا ۷ تعریف کردن تا بررسی بکنن که آیا نوع داستان، میتونه الهامبخش کودکان برای انتخاب صداقت باشه؟
در نهایت، تنها داستانی که بچهها رو به بیان واقعیت ترغیب کرد، داستانی بود که بعد از اعتراف کودک به حقیقت، پدرش اون رو به دلیل همین راستگویی میبخشه و تشویق میکنه. در مقابل، شنیدن اینکه دماغ دروغگو دراز میشه و آخر داستان، طعمه گرگها میشه، چنین تاثیری نداشت. بنابراین، در موقعیتهایی که بچه صداقت به خرج میده، حتما تشویقش کنید.
@Moshavere_Mehr_Amin
نتیجه تحقیقات چهل ساله در مورد زندگی مشترک!
پروفسور جان گاتمن John Gottman، محقق مشهور در حوزه زوج درمانگری ادعا می کنن که بعد از چهل سال کار بر روی هزاران زوج، با دیدن پنج دقیقه از زندگی واقعی یا فیلم تعاملات یه زوج، با احتمال ۹۰ درصد، میتونم پیش بینی کنم که رابطه اونها به طلاق ختم خواهد شد یا خیر؟ و یا اگه زوجین رابطه شون رو به هر دلیلی ادامه ندادن، رابطه رضایت بخشی در انتظارشون خواهد بود یا خیر؟ من چکیده ای از مهمترین یافته های دکتر گاتمن در زمینه عوامل مرتبط با رضایت زناشویی و عواملی که پیش بینی کننده طلاق در زوجها هستن رو براتون روایت کردم، با کمتر از سه دقیقه می تونید تحقیقات چهل ساله این محقق رو مرور کنید.
👈 نمک رو زخم هم نپاشید: توی این تحقیق جناب گاتمن، با بررسی ۱۳۰ زوج طی چندین سال متوجه شد که هیچ مهم نیست طرفین رابطه چه احساسی دارن، مهم اینه که نمک به زخم هم نپاشن. ایشون معتقده احساس ناخوشایند در هر رابطه انسانی می تونه وجود داشته باشه، ولی اینکه اون احساس رو تشدیدش نکنیم موضوع مهمیه. مثلا هیچ اشکالی نداره که شما نسبت به مادرشوهرتون احساس خوبی نداشته باشید، اما اگر همسرتون از احساس شما نسبت به مادرش آگاهه و موقع تولد ایشون، کادوی به مراتب ارزشمندتر از کادویی که برای تولد شما داده، برای اون بزرگوار می گیره، یعنی رابطه شما اوضاع خوبی نداره رفیق.
👈 ابراز خشم همیشه بد نیست: بر خلاف باور عموم، ابراز خشم در رابطه، پیش بینی کننده طلاق نیست. در واقع گاتمن بیان میکنه که اتفاقا زوجینی که خشمشون نسبت به همدیگه رو ابراز میکنند در بلندمدت رضایت زناشویی بالاتری دارن، چرا؟ چون بعد از یه مدت خط قرمزهای همدیگه رو یاد میگیرن و سعی میکنن از اونها تخطی نکنن.
از نظر ایشون اون چیزهایی که ویرانگر رابطه زناشویی هستن این چهارتا فاکتوره: ۱) عیب جویی ۲) تحقیر ۳) گارد گرفتن ۴) قهر و اجتناب از گفتگو
👈دعوای نتیجهبخش، خیلی هم خوبه: گاتمن تو این تحقیق دید وجود تعارض، اختلاف نظر و جر و بحث بین زن و شوهرها اصلا مهم نیست. بذارید دقیقتر بگم، اینکه شما با همسرت چقدر دعوا و جر و بحث میکنی اصلا مهم نیست. اینکه از اون بحث ها قراره چه نتایجی حاصل بشه مهمه. اگه قراره ته دعوا اصولی تدوین بشه و تصمیماتی اتخاذ بشه، خب خیلی هم خوبه ولی اگه قراره فقط آبا و اجداد همدیگه رو جلوی چشم هم بیارید و مردههاتون رو از تو قبر بکشید بیرون، فاتحه رابطهتون خوندهس.
👈تو رابطه سالم، به وفور شوخی و مسخرهبازی هست: شوخ طبعی، ابراز احساسات، ابراز علاقه، تایید همدیگه، ارتباط فیزیکی، مسخرهبازی و لبخند زدن، همه و همه، می تونه حال بد رابطه رو خنثی کنه. تو زوج های سالم، از این دست رفتارها زیاد دیده میشه.
👈 تو رابطه سالم، حال خوب و بد، تواما وجود دارن: در این تحقیق باثباتترین روابط زناشویی اونهایی بودن که میزان متعادلی از هیجان های مثبت و منفی در رابطهشون در جریان بوده. یعنی اگر در روابطتون همیشه خوشحال یا همیشه ناراحت باشید، یعنی یه جای کار میلنگه. پس زوج های باحال اونایی هستن که خوشحالی و ناراحتی در رابطهشون دائما جاشون رو با همدیگه عوض میکنه. گاتمن یه فرمول بامزه ای در این خصوص داره، میگه نسبت حال خوب به حال بد در روابط سالم پنج به یکه ولی در روابط بیثبات، این نسبت هشت دهم به یکه.
👈خانوم ها ما مردها رو دریابید لطفا: در اون ۱۳۵ زوجی که طی زمان بررسیشون کرده بودن دیدن تو ازدواج های موفق، عموما خانومها در برگرداندن اوضاع به شرایط عادی پیشقدم بودن و زنها بودن که میتونستن احساسات شدید همسرانشون رو تسکین بدن. دم خانوم ها گرم واقعا...
دلیل این ماجرا هم اینه که آقایون نسبت به خانوم ها، توان فیزیولوژیکی کمتری برای تحمل آشفتگی و استرس در روابط زناشوییشون دارن.
@Moshavere_Mehr_Amin
خانم ها، آقایون!
قهر که می کنید، مراقب فاصله ها باشید...بعضی همین حوالی منتظر جای خالی برای نشستن می گردند!
@Moshavere_Mehr_Amin
قهر زنان و برداشت مرد!(۱)
وقتی یک زن قهر می کند در حقیقت می خواهد این پیام را به شوهر خود برساند: «کم هستی، زیادتر باش»! و این در حالی است در این حالت، اقتدار مرد را خدشه دار می کند، چرا که این برداشت را برای مرد به همراه دارد که «بود و نبود تو فرقی نمی کند»!
@Moshavere_Mehr_Amin
قهر زنان، برداشت مرد! (۲)
بارها در جلسات مشاوره دیده ایم که زنان به این دیدگاه که من با شوهرم قهر می کنم به خانۀ پدرم می روم تا شوهرم، در خلوت خود به بی توجهی ها، کم و کاستی ها، بی مسئولیتی ها، ظلم و ستم هایی که در حق من داشته است، فکر کند و آنگاه که به اشتباهات خود فکر کند، با دستۀ گل دنبالم می آید و عزم خود را جزم می کند تا زین پس جبران کند! غافل از آنکه وقتی زندگی را ترک می کند، مرد در خلوت خود اینگونه می اندیشد که الان در خانواده اش به اتفاق هم در حال بدگویی و غیبت من هستند و بی آنکه من حضور داشته باشم پشت سر من هر قضاوتی که می خواهند بکنند، می کنند و خانم من هم چون الان عصبانی است، همۀ تقصیرها را به گردن من می اندازد و خلاصه تمام اقتدار و اعتبار مرا نابود می کند. او اصلاً مهارت ندارد که بماند و مشکل را حل کند، یعنی ما را حساب نمی کند...
وقتی با چنین مردانی مواجه می شویم و سعی می کنیم که به عنوان یک مشاور، این قهر را به آشتی تبدیل کنیم و آنان را ترغیب می کنیم که حالا زندگی بالا و پائین دارد، باید گذشت داشته باشید، ... بفرمائید بروید از خانمتان دلجوئی کنید و او را به خانه بازگردانید و مشکلاتتان را در جلسات مشاوره حل کنید، این جمله را به وفور می شنویم که «حالا که خودش گذاشته رفته، خودش هم باید برگردد، من که نگفتم برو، خودش رفته... اگر نیاید تا زمانی که موهاش مثل دندونهاش سفید بشه دنبالش نمی روم...». چرا چنین است، چون، قهر زنان مردان را می کُشد!
گاهی خانوادۀ دختر، به دختر نصیحت می کنند که دخترم، زندگی فراز و نشیب دارد، گاهی به کام است، گاهی به کام نیست، تو گذشت کن، برو سراغ شوهرت... دختر هم متقاعد می شود و کیف خود را می بندد و با این تصور که الان شوهرم تغییر کرده و مشتاقانه کوچه را آذین بسته است تا من برگردم، داخل کوچه می رسد، خبری نیست، با خود می گوید: از ساختمان شروع کرده است، وارد ساختمان می شود، خبری نسیت، کلید می اندازد وارد منزل می شود، می بیند شوهر روی مبل دراز کشیده است، چشمش را باز می کند، شروع می کند به زخم زبان گفتن: چی شد عرضه قهر را هم نداری؟ الان متوجه اشتباهاتت شدی؟ الان بشین جبران کن!... چرا مرد اینگونه بی انصافانه رفتار می کند؟ به خاطر اینکه اقتدارش لطمه دیده است!
زن و شوهر باید بدانند که قهر هرگز مشکلی از زندگی ها را حل نکرده، بلکه پیچیده تر کرده است.
@Moshavere_Mehr_Amin
🌸کانال مشاوره مهر امین🌸
شما میتوانید سوالات خود را به صورت ناشناس با مشاوران ما از طریق لینک های زیردر میان گذاشته و پاسخ آنرا بدون واسطه دریافت نمایید.
🌺یادمون باشه موفقیت یک آرزو نیست بلکه یک دستاورد است.🌺
با ما از طریق لینک های زیر همراه باشید😊
@Dr_tahereh_noori
@dr_malekinia
@keramati_moez
@Sadeghrezaee61
@mhsayah
@GhAfarpoor110
@Counseling_hossein
@tarig_zendgi
لینک کانال مشاوره مهر امین:
@Moshavere_Mehr_Amin
توهین و فحاشی زنان و برداشت مرد!(۱)
توهین و فحاشی، یکی از ارکان خشونت کلامی است، در واقع می توان گفت همان خشم و تعارضهای حل نشده و کهنه می باشد. عصبانیت و عدم کنترل خشم مهم ترین عوامل شروع کننده توهین و پرخاشگری هستند. از طرفی کاهش سطح رفاه و نداشتن آرامش منجر به افزایش تنش می شود. به طوری که حتی کلام های خالی از توهین نیز بی احترامی تلقی می شوند.
ریشه فحاشی احساس حقارت و خودکم بینی است. یعنی زمانی که فرد احساس می کند در موضع ضعف است به بی احترامی روی می آورد. ناسزاگویی نوعی مکانیسم دفاعی در برابر شرایط بحرانی و ناکامی است.
یک دلیل دیگر برای توهین و بی احترامی یادگیری اجتماعی است.
فحاشی یک شیوه کنار آمدن با استرس و تنش است. توهین و فحاشی برای تخلیه خشم و تسکین استرس مثل گریه کردن عمل می کنند.
گاهی اوقات افراد از روی عادت فحاشی می کنند. گاهی نیز به منظور جلب توجه، شوخ طبعی و یا ایجاد احساس صمیمیت از برخی کلمات نامناسب استفاده می کنند.
فقدان مهارت های گفتگو یکی دیگر از دلایل فحاشی و پرخاشگری کلامی است. یادگیری مهارت های گفتگو و نحوه ایجاد ارتباط موثر برای برقراری یک رابطه به دور از تنش مفید خواهد بود.
وقتی خانمی به شوهرش توهین و فحاشی می کند، در حقیقت می خواهد این پیام را به مرد ارسال می کند که «داغونم، به هم ریخته ام»، اما چون بدترین روش ارسال پیام را انتخاب کرده است، برداشتی که مرد از این پیام و از زندگی زناشویی دارد این است: «طلاق»! که اگر طلاق حقیقی اتفاق نیفتد، طلاق عاطفی حتماً اتفاق می افتد. و خیلی از کارشناسان معتقدند، آسیب های یک طلاق عاطفی از یک طلاق حقیقی بالاتر است، چرا که در طلاق حقیقی، با تمام آسیب هایی که دارد، تکلیف همه مشخص می شود ولی در طلاق عاطفی، تکلیف همسران، بچه ها، خانواده های دو طرف و حتی اطرافیان مشخص نیست.
@Moshavere_Mehr_Amin
توهین و فحاشی زنان و برداشت مردان!(۲)
کلمات و گفتارها قابل پاک کردن نیستند. به همین دلیل توهین و فحاشی میتوانند تاثیر بسیار مخربی بر سلامت یک رابطه داشته باشند. وقتی یکی از طرفین با گفتار خود به شخص مقابل حمله می کند، جراحت هایی ایجاد می شود. این جراحت ها فیزیکی و قابل مشاهده نیستند بلکه روحی و عاطفی هستند و تاثیرات عمیقی بر اعتماد به نفس طرف مقابل می گذارند. حتی ممکن است به افسردگی، مشکلات روحی و روانی، ناامیدی و افکار خودکشی منجر شود.
بحث لفظی و مشاجرات در همه روابط تا حدی وجود دارد. اما آنچه که مخرب است دعوا و مشاجره نیست، بلکه تمسخر، تحقیر، توهین و فحاشی است. تحقیر دائمی همسر ضربه های جبران ناپذیری به زندگی مشترک تان می زند و روز به روز باعث اختلافها و درگیری های بیشتری میشود. تا جایی که حتی ادامه زندگی مشترک آن ها غیرممکن می شود. زیرا زمانی که در یک رابطه چنین اتفاقاتی می افتد دو نفر احساس بیگانگی و جدایی می کنند. در نهایت دیگر از آن حس اتحاد و همدلی خبری نیست. عواملی دیگری هم در این میان دعوای بین زوجین را تشدید می کنند.
فردی که مورد تحقیر و بی احترامی قرار می گیرد به مرور احساس قربانی بودن، خشم و نفرت پیدا می کند. حتی ممکن است فرد در مقابل رفتارهای توهین آمیز و فحاشی، برای دفاع از خود شروع به پرخاشگری، قهر، تهدید و انتقام کند. اگر چرخه احترامی در خانواده دائم تکرار می شود بهتر است برای حل این مشکل به یک مشاوره خانواده مراجعه نمایند.
@Moshavere_Mehr_Amin
زوجی در آستانۀ طلاق بودند، به آنها گفتم: آخرین دعوا و مشاجرۀ شما چه بود؟ آقا گفت: همسرم معلم مدرسه است، الان 13 سال است که با هم زندگی می کنیم(البته، زندگی که نه! تحمل می کنیم) ابتدای صبح بود، سر یک مسألۀ پیش پا افتاده که ارزش گفتن ندارد، مشاجره کردیم. این مشاجره به دعوای فیزیکی انجامید و من متأسفانه یک سیلی به او زدم، ایشان هم شروع کرد به فحاشی و توهین. آنقدر با صدای بلند فحاشی کرد که همۀ همسایه ها وارد خانۀ ما شدند! کمی که آرام شدیم، ایشان کیف خود را برداشت و سر کار رفت. من از اینکه اینگونه جلوی همسایه ها مورد فحاشی قرار گرفته بودم حالم بسیار بد شده بود و وقتی داشتم به توهین هایش فکر می کردم، لحظه لحظه خشمگین تر شدم. از خانه خارج و به سمت مدرسه محل کار خانمم رفتم. درب مدرسه باز بود و بچه ها به صف در حیاط ایستاده بودند. اتفاقاً خانم بنده هم میکروفون دستش بود و داشت دانش آموزان را نصیحت اخلاقی می کرد! این صحبت هایش بیشتر مرا به هم ریخت، دیگر نتوانستم خودم را کنترل کنم، وارد مدرسه شدم، به سمت خانم حمله کردم و میکروفون را گرفتم و با آن بر سر خانم می کوبیدم...بچه ها در حال جیغ زدن بودند....
این پیامد فحش و ناسازگاری و عدم مهارت خویشتنداری است!
@Moshavere_Mehr_Amin
🌷 درس امام حسین(ع) به امت اسلامی
🔸 رهبر انقلاب: درس حسینبنعلی علیهالصّلاةوالسّلام به امّت اسلامی این است که برای حقّ، برای عدل، برای اقامهی عدل، برای مقابلهی با ظلم، باید همیشه آماده بود و باید موجودی خود را به میدان آورد.
#میلاد_امام_حسین
#ماه_شعبان
#لبیک_یا_خامنه_ای
#روز_پاسدار
@Moshavere_Mehr_Amin
#همسرداری
خوشبختی برای یک زن, بدست آوردن قلب یک مرد و نگهداری آن برای همیشه
و خوشبختی برای یک مرد آن است که همسرش به او اعتماد داشته باشد نه اینکه از او مراقبت نماید
🍃❤️@Moshavere_Mehr_Amin
🌸🍃🌸🍃
#سوادزندگی
عاداتی كه معجزه میکند:
با ملايمت ، سخن بگوئيد
عميق ، نفس بكشيد
شيک ، لباس بپوشيد
صبورانه ، كار كنيد
نجيبانه ، رفتار كنيد
همواره ، پس انداز كنيد
عاقلانه ، بخوريد
كافى ، بخوابيد
بى باكانه ، عمل كنيد
خلاقانه ، بينديشيد
صادقانه ، عشق بورزید
هوشمندانه ، خرج كنيد
خوشبختی یک سفر است، نه یک مقصد. هیچ زمانی بهتر از همین لحظه برای شاد بودن وجود ندارد. زندگی کنید و از حال لذت ببرید
@Moshavere_Mehr_Amin
#مجردها_بدانند
🍃 برای اینکه بتوانید با یک نفر ازدواج کنید و با او زندگی خوبی داشته باشید باید وجود او را همان گونه که هست، بپذیرید.
👈 به مرور برخی آداب اکتسابی را میتوانید تغییر دهید؛ اما تصور تغییرات بنیادین را باید به کلی فراموش کنید.
✅ شما قدرت این را ندارید که هر یک از خصوصیات اخلاقی یارتان را که نمیپسندید، دور بریزید...!
@Moshavere_Mehr_Amin
#قبل_از_ازدواج
#همدم
#همسان_گزینی
💰در صورت اشتغال و درامد داشتن خانم، با هم شریک میشوید یا نه؟
✅خانمی كه شاغل است و درآمد ماهیانه دارد، قبل از ازدواج باید وضعیت خود را با همسرش روشن كند. او باید مشخص كند كه درآمد شخصی خود را در اختیار شوهر خواهد گذاشت یا خیر؟ این موضوع موجب خواهد شد كه همسرش پس از ازدواج، کمک مالی خواهد کرد یا خیر. بعضی از شوهران حاضر به ادامه تحصیل یا كار همسرشان در خارج از خانه نیستند. این مسائل باید قبل از ازدواج مشخص، و جزء شرایط عقد لحاظ شود.
@Moshavere_Mehr_Amin
صبح که میشود
دنبال اتفاقات خوب بگرد
دنبال آدم های خوبی
که حال خوبت رو با لبخند هاشون
به روزگارت سنجاق کنی ...
یک روز خوب ،اتفاق نمی افته
ساخته میشه .
@Moshavere_Mehr_Amin
🌼🌼🌼
🔵 چرا #طلاق عاطفی و محضری بالاست؟؟
♦️چون مردان ایرانی " زن فقیر "
و بسیاری از زنان " شوهر فقیر" هستند!!!
✅ بسیاری از مادران ایرانی دخترانشان را برای خانه داری تربیت میکنند، نه برای یار و همسر شدن.
این مادران غافلند از اینکه دامادشان اول همدل و #همسر میخواهد نه آشپز !!
غذا را میتوان از بیرون خرید ولی #دلدار را نه!
✅ یا #پسرانشان را جوری تربیت میکنند که عاقبتش " #شوهر_فقیری" عروسشان است . ماشین دارد ، خانه دارد ، طلا میخرد ولی #همدم نیست ، شانه ای برای گریه کردن نیست .
✅ همسری که چند نوع #قندان در جهیزیه اش است و همه همیشه شسته و مرتب هستند و پر از قند، ولی یک چای دم عصر با همسرش نمیخورد
جالب است بعضی ها برای #شکستن این قندان بلامصرف #ناراحت هم میشوند .
بگذار بشکند
دیگی که برای من نجوشد . . .
✅ بعضی ها کباب پز دارند
خیلی هم #مواظبند نشکند یا خراب نشود
ولی هیچگاه فکر نمیکنند که با این ، کبابی بپزم و یک عصر با #همسرم تو حیاط نوش جان کنیم و لذت ببریم .
✅ خش دل همسر #مهمتر است یا خش روی ماشین؟
واقعا ماشینی که #مواظبش باشی خانمت درب آن را محکم به هم نزند
ولی در عوض دلش را در آن میشکنی به درد چه میخورد؟
✅ اگر زد ضبطش را خراب کرد
بگو #فدای_سرت عزیزم
اگر سوارش شد و کوبید به دیوار
به محض اینکه شنیدی بگو
#خودت سالمی؟
بگو فدای سرت .
میدانی چرا؟
چون همسرت است ،
یعنی
✔️ فرم دیگری از #خودت است
✅ لباسی که برای #همسرت نپوشی تا شاد شود به درد چه میخورد ؟
اگر #همسرت زیبایی و #خوش_تیپی تو را دوست دارد، چرا معطلی؟
🔸دوستی برای مشاوره نزد من آمده بود و گله میکرد از همسرش.
🔵میگفت در مجلسی خانوادگی بودیم و همسرم با اینکه جوانترین بود لباسش شبیه مسن ترین فرد بود!!
گفتم شاید جلو جمع خواسته سنگین باشد . گفت در خانه بدتر است .
✅ چقدر بد است مرد یا زن در خانه بسته به شغل مثلا بوی گازوئیل بدهد یا سر کله اش از تدریس گچی باشد یا همیشه بوی قرمه سبزی بدهد .
نه ادکلنی
نه کنار هم نشستنی
نه درک #احساسات طرف مقابل . .
وقتی در خانه ای تلفن همراهت
را کنار بگذار و زندگی کن..
به #خودت برس، به خاطر خودت و #همسرت.
@Moshavere_Mehr_Amin
#تربیت_کودک
چند روش ساده برای تقويت هوش هيجانی کودکان
به کودک اجازه دهيد احساسات منفی خود را بروز دهند. ترس، عصبانيت، نگرانی، تنفر و اندوه احساساتی کاملا طبيعی است و نبايد آن ها را سرکوب کرد به آن ها اجازه دهيد پس از بروز احساس بد خود، آن را به يک احساس مثبت و مفيد تبديل کنند. به طور مثال بگويند من عصبانی شدم اما حالا بهترم. کودکانی که میتوانند به موقع احساسات منفی و مثبت خود را بروز دهند اغلب مشکلات رفتاری کمتری دارند و قادر به همدلی بيشتری با ديگران هستند.
از او بخواهيد احساسات خودش را نقاشی کند. به او بگوييد فکر می کنی وقتی عصبانی هستی چه شکلی می شوی؟!
@Moshavere_Mehr_Amin