مُحَلِّل
1. چالشها زیاد است و باید برای حل تک به تک آن ها فکر و تلاش کرد. مسیر ساده نیست و همت بلند میطلبد.
شاید قبلا هم اینجا تاکید شده اما بزرگترین درس حوادث پسا ۷ اکتبر یک جمله است: "هر چیزی ممکن است" . این قاعده نه در اذهان که در میدان نیز تثبیت شده است.
ممکن بودن هر چیزی یعنی دشمن هر کاری ممکن است بکند و در اینجا پیشبینی نیوتونی بیفایده است. ترور شیخ هنیه در تهران و سیدنصرالله حداقل اثبات این گزاره است.
این فقط برای دشمن نیست و برای ما نیز صادق است. وعده صادق ۱ و ۲ (مخصوصاً ۲ که ابعاد عملیاتی شگرفی دارد و به دلیل حوادث لبنان عملاً گم شد) و عملیاتهای یمنی ثابت کننده است.
مهم تر از هر چیز اما خود عملیات طوفانالاقصی است؛ چه کسی تصور میکرد حماسی که در دو نبرد قبلی جهاد اسلامی، حتی یک گلوله هم شلیک نکرد آنگونه حمله کند؟ این ممکن بودن هر چیز یعنی حتی طوفانالاقصی ۲ نیز امکان پذیر است.
معتقدم آرایش رسانهای ما نیز باید مطابق این "ممکن بودن هر چیز" تغییر یابد. تاکتیکهای ۹۳ تناسبی با ۱۴۰۳ ندارد.
ما باید با واقع بینی کامل به حوادث نگاه کنیم، نه حادثهای را(چه اقدام ما، چه اقدام دشمن) بزرگ کنیم نه کوچک اما باید بدانیم هر چیزی ممکن است هم از سوی ما هم از سوی دشمن.
در میدان، مشخص است که مقاومت نیاز به بازیابی دارد؛ این بازیابی از راه تجدیدنظر در ابزار کار مقاومت صورت میگیرد. در واقع هدف و کاری که اکنون صورت میگیرد این است که ایدهها و چارچوبهایی ایجاد شود تا مقاومت هم تقویت شود و هم به گونهای بازسازی شود که مانع تحمیل ضربه دشمن شود.
@Muhallel
مطابق بیانیه وزارت دفاع سوریه، حماه نیز به بهانه حفاظت از غیرنظامیان تخلیه و بدین ترتیب این سنگر مهم نیز سقوط کرد.
تا حماه، مناطق شمال غرب سوریه بودند و برای مقاومت ارزش خیلی خاصی نداشتند و بیشتر روسها وظیفه داشتند. از حماه به بعد اما به دلیل دسترسی به عمق استراتژیک حزبالله، هر پیشروی تروریستها علیالخصوص به سمت مصیاف، تدمر، دمشق و القصیر، تهدید مستقیم امنیت ملی کشورمان محسوب میشود. امنیت در منطقه غرب آسیا، زنجیرهای است.
تلاشهای ما نیز ادامه دارد اما یک نفر سنگی را در چاهی انداخت که صدنفر نمیتوانند آن را خارج کنند.
@Muhallel
عقب نشینی ارتش از حماه نیز تقریباً غافلگیرانه بود یعنی حتی نیروهای مقاومت را نیز غافلگیر کرد. این نشان میدهد اساساً نباید حسابی روی جیش سوری باز کرد و حتی در جایی که قرار است خط را نگه دارند نیز اینگونه عقب نشینی کرده و بعد با افتخار هم آن را اعلام میکنند.
اکنون دومینوی سقوط را تنها دو اقدام میتواند متوقف سازد:
1. بمباران سنگین و بدون ملاحظه هوایی که حتماً منجر به تلفات و آسیب گسترده به شهرها خواهد شد.
2. ورود نیروهای حزبالله: گفته میشود با توجه به نزدیکی تروریستها به القصیر، بعلبک و خطوط امداد حزب، ورود مجدد حزب نیز قریب الوقوع است. یگان ذوالفقار حزب وظیفه سوریه را برعهده دارد اما در طول جنگ جاری، رژیم این نیرو و فرماندهانش را به شدت هدف قرار داد.
@Muhallel
مُحَلِّل
عقب نشینی ارتش از حماه نیز تقریباً غافلگیرانه بود یعنی حتی نیروهای مقاومت را نیز غافلگیر کرد. این نش
در ساعات اخیر بمبارانهای روسیه در خط و عمق به شدت افزایش یافته و خطوط تدارکاتی به سمت حماه و همچنین راه حماه به حمص زیر آتش شدید رفته است.
نیروهای لشکر ۲۵ با همراهی مقاومت ضمن دور زدن حماه با تمرکز بر ارتفاعات مخصوصا جبل زین العابدین به دنبال محاصره حماه و کشاندن آنها به کمینهای پرتلفات از زمین و هوا در شمال و جنوب شهر هستند.
پیروزیهای اخیر، تروریستها را مغرور کرده و آنها بی محابا وارد شهرها علی الخصوص حماه شدند و همین تلفات آنها را بالا برده است.
تبدیل حماه و اطراف آن به باتلاق تروریستها، میتواند تیغ آنها را کُند کرده، شتابشان را جذب و خرید زمانی برای مقاومت باشد تا سایر مراحل، طراحی و اجرا گردد.
@Muhallel
مُحَلِّل
عقب نشینی ارتش از حماه نیز تقریباً غافلگیرانه بود یعنی حتی نیروهای مقاومت را نیز غافلگیر کرد. این نش
شب گذشته، جنگندههای رژیم تروریستی اسرائیل گذرگاه مرزی سوریه و لبنان، الشریط، واقع در القصیر را بمباران کردند. این مسئله نشان میدهد که همدستی کاملی در تهاجم علیه سوریه وجود دارد و فعلاً نقش رژیم صهیونیستی، ممانعت از ورود نیروهای مقاومت به میدان است.
@Muhallel
شرایط بغرنج و بحرانی است اما برخی دروغها شبیه ۴۰۱ خودمان است: فلان شهر سقوط کرد و فلان افراد فرار کردند و ... . در ساعات گذشته شتاب میدانی علی الخصوص در شمال کاهش یافته اما موج خبری افزایش یافته؛ به نظر هدف آنها این است که با این اخبار، اندک مقاومت باقی مانده را از راه جنگ شناختی شکسته تا در موج سوم حمله، شهرها حتی راحتتر از حماه و حلب سقوط کنند. البته همانطور که گفته شد بحران جاری را نمیتوان و نباید انکار کرد.
@Muhallel
✅ چرا حزبالله توانست ولی اسد نتوانست؟
🔹 بیشترین فشار ممکن بر حزبالله وارد شد. رمز بقای حزب اما همان مثلث طلایی ارتش - ملت - مقاومت بود و هست.
🔹 از ابتدای جنگ لبنان نیز علاوه بر پایداری و استقامت سازمان مقاومت، حمایت مردم از حزبالله و پذیرش آوارگان جنوب و همچنین عدم بازی ارتش در پازل دشمن، باعث شد تا مقاومت لبنان از نبرد فوق سربلند خارج شود.
🔹 این سه ضلع اما دقیقا مواردی بود که اسد را سرنگون کرد. نه مردمی حمایت میکردند، نه ارتشی اساساً گلولهای شلیک کرد و نه مقاومت به دلایل متعدد به طور کامل در کنار دمشق قرار گرفت.
🔹 این نشان میدهد که حزبالله به خوبی به مثلث تاریخی پی برد و البته یکی از دلایل آتشبس نیز حفظ این مثلث طلایی بود.
@Muhallel
مُحَلِّل
اما نقش همپیمانان چیست؟ در این بخش شاید کمی علنی تر صحبت کنیم اما باید چالش ها و سختی های میدان را د
قبلا نیز تاکید شد که جمهوری اسلامی که در میانه سیف القدس، طوفان الاقصی و ... دست رزمندگان مقاومت غزه را خالی نگذاشته، ارسال سلاح در شرایط بسته بودن مرزهای هوایی و زمینی کاملاً ممکن است.
اکنون نیز تصور بسته شدن کامل مسیر سوریه خطا است.
کافی است نگاهی به یمن انداخت؛ چگونه در شرایط حصر هوایی و زمینی و دریایی، یکی از قویترین زرادخانههای بروز موشکی و پهپادی در این کشور فراهم شده است؟
@Muhallel