اکنون تاریخ جدید تعیین کنندهای در تحولات لبنان وجود دارد؛ پنجشنبه ۲۰ دی.
در این روز قرار است بالاخره جلسه پارلمان برگزار و رئیس جمهور تعیین شود.
موضع حزب الله گزینه اجماعی است.
آمریکا و گروه ۵ همچنان بر ژنرال جوزف عون تمایل دارند.
سعودی نیز انعطاف نشان داده است.
آتشبیار معرکه اما سمیر جعجع است و تلاش دارد یک بشیر جمیل دوم روی کار بیاورد در حالی که در این مسیر تنها به نظر میرسد.
قطعا معادلات منطقه و لبنان دیگر به شکلی نیست که انتظار قطعیت سلیمان فرنجیه را داشته باشیم اما قطعاً وی از یک لحاظ مناسبترین گزینه است اما اگر حزب بخواهد در دوره بازیابی و بازسازی، حداقل از ویترین سیاسی لبنان خارج گردد و فردی باشد که علیه موجودیت مقاومت اقدام نکند، شاید عون میانه باشد.
@Muhallel
الگوسازی، شیوه جدید پیامرسانی دشمن است.
به حزب گفتند اگر عقب نشینی نکنی، لبنان را به غزه دوم تبدیل خواهیم کرد.
بعد به اسد گفتند اگر مقاومت را اخراج نکنی سرنوشتت مانند سیدحسن نصرالله خواهد بود.
اکنون به سودانی میگویند اگر گروههای مقاومت را منحل نکنی، سرنوشتت مانند بشار میشود!
این نشان میدهد در دوره تلاش برای تعیین نظم جدید منطقه، دشمن عملاً و علناً راه قلدری را مانند قرنهای قبل در پیش گرفته است.
@Muhallel
مُحَلِّل
اکنون تاریخ جدید تعیین کنندهای در تحولات لبنان وجود دارد؛ پنجشنبه ۲۰ دی. در این روز قرار است بالا
اما این بشیر جمیل دوم چه کسی است؟ خودِ سمیر جعجع!
در حال حاضر مخالفان مقاومت و در راس آن جعجع، استدلال میکنند که حزبالله در نتیجه جنگ ضربات سختی خورده و سقوط سوریه، حزب را در تنگنای شدیدی قرار داده است. ورود ترامپ به کاخ سفید و احتمال حمله به ایران نیز معادلات را بیش از پیش تقویت کرده و میتوان به راحتی جعجع را به ریاست جمهوری رساند تا خلع سلاح مقاومت را آغاز کند پس تاریخ ۲۰ دی نیز زود است ک باید صبر کرد تا معادلات بیش از پیش علیه مقاومت شود. این طرح البته واقعگرایانه نیست و نیاز به پیوست و متحد داخلی و خارجی دارد؛ امری که بسیار برای آنها دشوار است. حزب نیز با رهبری شیخ نعیم قاسم روند تازهای را در عرصه سیاسی آغاز کرده که اجرای آتشبس، بازسازی، انتخاب رئیس جمهور و اصلاحات در چارچوب طائف، از آن جمله است که در صورت لزوم بیشتر بررسی خواهیم کرد. به هر روی در سایه توجهات به سوریه، تحولات لبنان مهم است و باید بدانها پرداخت.
@Muhallel
🔴هشدار اغتشاشات و دو آسیب عمده
🔸 نقش شناختی سازمان اطلاعاتی، یکی از نقشهای سهگانه هر دستگاه است. یکی از مهمترین اقدامات در این نقش، تولید هشدار برای مشتریان(تصمیمسازان و تصمیمگیران است) است.
🔸 این تولید هشدار اما همواره با دو معضل اساسی مواجه است:
۱. تولید مکرر هشدار باعث لمس شدن سیستم میشود.
۲. گزارش هشدار تبدیل به برآورد جامع نمیشود.
🔸 اکنون مشاهده میشود که تقریباً همگی بر اساس قراین موجود، پیشبینیهایی دارند مبنی بر احتمال وقوع ناآرامیهای داخلی کشور. البته این درست است زیرا هر فردی با کنار هم قرار دادن پازلها، به نتیجه مشابهی دست مییابد اما دو خطر در این بین وجود دارد:
اول. هشدار ممتد و مکرر باعث غافلگیری میشود؛ زیرا در صورت افزایش کمیت هشدارها در طی زمان و عدم وقوع رخدادی، سیستم نسبت به هشدارهای فوق اصطلاحاً لمس میشود و هشدار به مثابه روتین روزانه است.
دوم. اگر هشدار تبدیل به برآورد هشداردهنده نشود و صرفاً در حدس و گمان باقی بماند، غافلگیری و متعاقباً شکست رخ خواهد داد.
🔹 در برآورد مشخص میشود چه نوع تهدید یا آسیبی، در کجا، چگونه، از چه منبعی، از چه طریقی و چه وقت ظهور یافته و تحقق مییابد. این نه بر اساس ظن و گمان و مدلهای ظنی و ذهنی و شهودی که بر اساس یک فرایند جدی، عقلانی، بیطرفی، فعالیت دقیق، قرائن و دادهها و شواهد و تجزیه و تحلیل عینی صورت میگیرد.
🔺 آسیبِ "میدانیم قرار است یک اتفاقی بیفتد اما چه اتفاقی؟ معلوم نیست" برای پیش از بحران و آسیبِ "میدانستیم قرار است اتفاقی رخ دهد ولی نمیدانستیم از این ناحیه ضربه میخوریم" در پسابحران، از همین جنس است.
@Muhallel
اصلیترین نقطه قوت رزمندگان یمنی تحت زعامت ابوجبریل استقبال از تهدیدات است. این باعث میشود تا همواره ابتکار عمل در دست صنعا باشد زیرا پازل دشمن بهم خورده و متغیرهای جدید وارد میشود. به محض افزایش تهدیدات از سوی دشمن اسرائیلی، پهپادها و موشکهای یمنی به عسقلان و تلآویو رسید.
در آستانه ورود ناوگروه ضربتی هشتم هری ترومن به دریای سرخ نیز باز هم انبوه موشکهای و پهپادی به استقبال تهدید رفتند.
@Muhallel