مُحَلِّل
حضور در سوریه باعث ایجاد درزهای زیاد در راس و بدنه حزب الله شد اما دشمن صهیونیستی تقریبا تمام ظرفیت خود را در نبرد اخیر مصرف کرد. این باعث شد که حزب مجدداً به طور کامل تغییر رویه و فرد دهد و اکنون حزب دوباره به دوران پیش از جنگ سوریه بازگشته است یعنی عملاً چشم و گوش دشمن کور شده زیرا سیستمی بالا آمده که هم افرادش ناشناخته هستند، هم راهبردها، تاکتیکها، رویهها و دستورالعملها. به دلیل تخریب حدود ۵۰ درصدی زیرساختی نیز طبعاً زیرساختهای جدیدی در شکل و نوع و مکان جدید شکل میگیرند. سقوط سوریه نیز باعث تغییر مکانیسمهای انتقال میشود و مجموع اینها باعث نگرانیهای جدی در سران صهیونیست شده است. به نظر میرسد تجربه این جنگها ساختار نظامی حزبالله را شبیه به ساختار نظامی حماس کند. در این مورد حتماً بحث خواهیم کرد.
@Muhallel
استراتژی حزب الله در مرحله فعلی، عدم درگیری مستقیم نظامی با رژیم صهیونیستی و تلاش برای اخراج کامل اشغالگر با فشار به دولت، آمریکا و فرانسه و سازمان ملل است. طوفان مردمی به سمت ارتش اشغالگر نیز بخشی از همین روند است. در واقع حزب میخواهد یک پیروزی بدون جنگ جدید به دست آورد که با موفقیت عظیم عملیات طوفان مردمی، بخش بزرگی از این هدف محقق شده است.
@Muhallel
شیخ نعیم قاسم: برخی باور داشتند که حزبالله اسقاطیل را در جنگ به دلیل تواناییهای نظامیاش نابود خواهد کرد، برخی دیگر فکر میکردند که بازدارندگی عظیمی که حزبالله مقابل اسقاطیل ایجاد کرده است، برای مدت طولانی باقی خواهد ماند، برخی انتظار نداشتند که این همه مقام بلندپایه در سازمان به طور کامل از بین بروند. برخی نیز بر این باور بودند که حزبالله میتواند در هر رویارویی نظامی به دلیل تواناییهای خود به پیروزی نظامی دست یابد. بدون شک، افشای اطلاعات، تسلط دشمن بر هوش مصنوعی و حوزه ارتباطات، و نیروی هوایی دشمن که تمام لبنان را پوشش داده بود، عواملی بودند که به آنها اجازه دادند ضربات دردناکی به مقاومت وارد کنند. این یک شکاف بسیار بزرگ است و ما از طریق این حفره ها به طور جدی آسیب دیدیم. در حال حاضر تحقیقاتی در حال انجام است تا درسی بیاموزیم و اقداماتی لازم را انجام دهیم. آنچه اتفاق افتاد، یک حادثه غیرمعمول و شگفتآور بود و باید جزئیات آن را درک کنیم؛ این نباید اتفاق میافتاد. نتیجهگیری این است که حزبالله نمیتواند از نظر نظامی قویتر شود و نمیتوانیم بر این امید داشته باشیم که از طریق برتری نظامی بر اسقاطیل پیروز شویم. حزبالله با ایمان خود، با مردان، زنان و فداکاریها پیروز شد.
ابعاد راهبردی طوفان مردمی ۲۶ ژانویه
🔹 در سایه تصاویر غرورانگیز جنوب لبنان، ابعاد راهبردی طوفان مردمی نادیده گرفته شد:
۱. استراتژی حزبالله خروج اسرائیل از مناطق اشغالی بدون درگیری مستقیم نظامی با استفاده از ابزارهای سیاسی، مردمی، رسانهای و امنیتی است. اتفاقات دو روز گذشته، بخش زیادی از این استراتژی را به جلو برد.
۲. هجوم مردمی برای آزادسازی مناطق اشغالی که حاکی از فعال بودن جبهه مقاومت بود و پیروزی مردم غزه نیز بر افزایش روحیه مردم جنوب برای بازگشت تاثیرگذار بود، بر معادلات داخلی لبنان تاثیر گذار است. این حضور مردمی، مقدمه تشییع بزرگ شهید سیدحسن نصرالله خواهد بود که یک پیام بزرگ و مهم به دشمنان خارجی و داخلی دارد: مقاومت شکست نخورده و زنده است.
۳. طوفان مردمی ۲۶ ژانویه، دو طرح دشمنان خارجی و داخلی را که تقاطع داشتند، بهم زدند. رژیم صهیونیستی پس از آتشبس قصد داشت با تداوم حضور در مناطق راهبردی جنوب لبنان، مشروعیت نقض مداوم آتش بس را به دست آوَرَد و تصویر شکست ۲۰۰۰ و ۲۰۰۶ را به تصویر تحمیل استمرار خود همزمان با نقض آتشبس تغییر دهد. این تصویر بار دیگر شکسته شد. دشمنان داخلی حزب اما با هماهنگی کامل با دشمن خارجی با این تحلیل که اسرائیل بیش از ۶۰ درصد کار نابودی مقاومت را انجام داده و اکنون با یک هل میتوان کار را تمام کرد، به استحصال منافع سیاسی که نهایت آن نابودی و خلع سلاح مقاومت بود روی آوردند اما در ۲۶ ژانویه اثبات شد که مقاومت صرفا یک پوسته نظامی و سیاسی نیست. ضمن اینکه حتی اگر مقاومت هم خلع سلاح شود، مردم با دست خالی اشغالگر را اخراج خواهند کرد به قول شهید سیدحسن در سخنرانی بعد از عملیات اربعین که گفتند حتی اگر لازم باشد با گروه ارکستر موسیقیمان به شما حمله میکنیم.
@Muhallel
هدایت شده از KHAMENEI.IR
❤️فرارسیدن سالروز بعثت پیامبر اعظم حضرت محمد مصطفی صلواتاللهعلیهآله مبارک باد...
🔹ای جامه بر سر کشیده؛ برخیز!...
...روز با روح شیری خویش، در کار دمیدن در کالبد رخوتزدهی شهر بود. تاریکی نرمنرم واپس مینشست و روشنایی پیش میخزید. سیاهی رنگ میباخت و هر دَم نازکتر میگشت، و سپیدی بر آن چیرگی مییافت...
به حیاط اندر، خنکای سپیده دم واپسین روزهای پاییز که از جانب صحرا در زیر پوست شهر میدوید، لرزه بر تن گنجشکان میافکند. در زیر آن رویاندازهای کلفت اما، گرمایی دلچسب تن پیامبر را در بر گرفته بود.
پیامبر، غوطهور در میانهی خواب و بیداری، ناگاه چندی، صدایی چونان کشیده شدن آهن بر آهن شنید.
🔸ای جامه بر سر کشیده،
برخیز!
صدا، بیگانه و هم آشنا مینمود. نرم و هموار. چونان زمزمهی ملایم نسیم که در میان برگهای نخلی پیچد، یا آواز خیالانگیز جویباری که از میانهی قلوهسنگهایی کوچک، در دشتی ساکت راه گشاید و پیش رود. لیک در بُن آن، صلابتی پدرانه بود: آمیزهی مهر و نرمی و قدرت. نه از جنس صدای آدمیان. زلال و شفاف، چونان بلوری روشن و بیحباب. بُرنده و با نفوذ، بر مثال شمشیر آب دادهی شامی.
🔹ای جامه بر سر کشیده،
برخیز!
آه... چگونه از یاد برده بود...! این، همان صدای فرشتهی دوشین بود که در غار حرا و از پس آن، در افقهایِ آسمان صحرا بر او آشکار گشته بود. این، صدای جبریل بود!
📗بخشهایی از کتاب آنک آن یتیم نظر کرده را در شب مبعث پیامبر اعظم بخوانید و بشنوید
https://farsi.khamenei.ir/others-page?id=9346
🔹 به ترتیب تاریخ شاهد رخدادهای مهمی هستیم:
استیو ویتکاف قرار است هفته جاری به منطقه سفر کند که اولین مقصد وی ریاض است. مهمترین محور سفر وی، بحث عادیسازی خواهد بود.
هفته آینده نتانیاهو راهی واشینگتن میشود. به نظر میرسد مهمترین دستور کار وی نیز بحث اجرای مرحله دوم توافق آتشبس غزه است.
در مرحله اول توافق، شاهدیم که هر روز از یک شکست رژیم رونمایی میشود و سطح مباحث داخلی نیز شدت گرفته، اجرای مرحله دوم پیامدهای سنگینتری برای نتانیاهو خواهد داشت پس وی باید چیزی برای ارائه به راست افراطی و شهرکنشینان داشته باشد تا کابینه وی سقوط نکند. ترامپ نیز به دنبال اجرای کامل توافق آتشبس است و شرایط نتانیاهو را نیز درک میکند پس به وی امتیازاتی مانند رفع توقیف ارسال بمبهای ۲۰۰۰ پوندی میدهد. حال در این نقطه حساس چند سناریو وجود خواهد داشت:
۱. از سرگیری جنگ غزه
۲. عادیسازی روابط اسرائیل با عربستان سعودی، مالزی و عمان: شخص ترامپ خود به دنبال این گزینه است و قصد دارد بعد از جمعبندی میدانی توسط ویتکاف، آن را هفته آینده به نتانیاهو تحویل داد. در امکان عملی بودن این طرح، تردیدها و ملاحظات جدی وجود دارد.
۳. حمله به ایران: این اما علاقه و اولویت شخصی نتانیاهو است اما ترامپ فعلاً به پشتوانه ویتکاف، ماسک، دی مینو، کلبی و گابارد مانع است ولی با اینکه سایه تهدید حمله حفظ شود موافق است.
در هر سه سناریوی بالا، با توجه به اینکه معادله منطقهای هر چه بیشتر بر ضد ما خواهد شد، امکان اجرای عملیات راهبردی وعده ۳ برای بهم زدن معادلات وجود دارد مخصوصا اگر منافع حمله بیش از عدم حمله باشد. هر چند آن نیز بستگی به شرایط بسیاری دارد.
هر چند در جمهوری اسلامی ایران جمعبندی در سطوح پایینی در خصوص روش برخورد با آمریکا وجود ندارد اما طرحهای بالادستی فرمی و محتوایی وجود دارد که گرهگشا است. باید دید اولاً ترامپ چقدر به حرفهایش عمل میکند و ثانیاً وی چقدر طرح ما را میپذیرد. در کل، قاعده ثابت این است که نباید به وی اعتماد و امید داشته باشیم و کشور را معطل کنیم بلکه کار هر گونه مذاکرات احتمالی باید در سکوت رادیویی توسط رئوس نظام پیش برده شود تا بازار، مردم و کشور بسته به امر مذاکره نشود.
@Muhallel
این روزها ما هر چه بیشتر به رهنمودهای مقام معظم رهبری حتی در کلیترین حرفهای ایشان در خصوص مسائل جهانی، منطقهای، کشور و حتی اعتقادی نیاز داریم. امروز نیز مطابق رسم هر ساله و در عید مبعث، دیدار با سران نظام و سفرای کشورهای اسلامی برگزار میشود. در روزهایی که هر کس برای خود به سمتی میرود، راه نجات در سخنان ولی است در هر عرصهای.
@Muhallel
مُحَلِّل
🔹 به ترتیب تاریخ شاهد رخدادهای مهمی هستیم: استیو ویتکاف قرار است هفته جاری به منطقه سفر کند که اولی
۱. نشانه این عدم جمعبندی را میتوان در برداشتهای متفاوت از سخنان روز گذشته رهبر معظم انقلاب اسلامی دید.
۲. همانگونه که گفته شده و رهبری انقلاب نیز تاکید کردند اصل بر این است که نباید به طرف مقابل اعتماد کرد اما همانطور که سیدعباس عراقچی نیز در مصاحبه با اسکای نیوز تصریح کرد باید دید آنها چه می گویند، به حرفهایشان چقدر عمل میکنند و طرح ما و شروط ما را چقدر میپذیرند.
۳. تجربه دول اصلاحات نشان داده که علیرغم نظارت و ارزیابی اما گاهاً کانالهای پنهان از نظام با غرب شکل میگیرد؛ آخرین تجربه نیز مبادله پیام برخی در خارج کشور با تیم بایدن در سال ۱۴۰۰ بود که البته آنها نیز پس از بازگشت به کشور دستگیر شدند. رهبری نیز برای همین فرمودند که "تسرون الیهم بالموده" نباشیم یعنی نه پنهانی رابطه برقرار کنیم و نه اشتیاق بیمورد نشان دهیم که مصداق اخص آن برخی پالسهای دولت و یا حتی مواضع آقای ظریف است که وی نیز تذکراتی از مقامات عالی رتبه دریافت کرده است. راهکار حل این موضوع در همان طرح فرمیک که در جمله آخر مطلب ریپلای شده گفتیم، است.
۴. نخبگان انقلابی نباید دلیل درون گفتمانی "عدم مذاکره با قاتل حاج قاسم" را به عنوان دلیل اصلی نزد عموم مطرح سازند زیرا دشمن این را نزد افرادی که مذاکره با آمریکا را حلال یک شبه کل مشکلات کشور میدانند مطرح کرده و یک جبههای علیه شهید سلیمانی شکل میگیرد و البته طبیعی است استدلالهایی از قبیل مذاکره با صدام و ... استفاده شود. در مرحله فعلی باید بر همین دو رکنی که رهبری گفتند تاکید کرد: ۱. شناخت خباثت دشمن و عدم اعتماد به آن ولو هنگام معامله ۲. ممنوعیت رابطه پنهانی
@Muhallel
چرا رژیم تروریست در لبنان مانده است؟
حضور ارتش اشغالگر در جنوب لبنان توسط آمریکا تا ۲۰ روز دیگر تمدید شده است که چند روز آن نیز گذشته. سوال این است که رژیم دقیقا قرار است در این ۲۰ روز چه کند؟ آیا میتواند کل زیرساختهای حزب را تخریب کند؟ یا شهرکنشینان شمال را بازگرداند؟ یا منطقه حائل ایجاد کند. به نظر پاسخ تمام این سوالات منفی است؛ رژیمی که نتوانسته در دو ماه تمام این کارها را انجام دهد در ۲۰ روز نیز نمیتواند. همچنین زیرساخت حضور رژیم در جنوب لبنان فراهم نیست و حضور مردمی نیز اجازه تداوم اشغال را نمیدهد. به نظر میرسد هدف رژیم، تکمیل معادله داخلی است. به عبارتی دیگر، پس از آتشبس، شرطبندی آمریکا و رژیم بر دشمنان داخلی با هدف حذف کامل مقاومت از معادلات است. آنها تصور میکنند با ضربات وارده حزبالله دیگر توانایی تاثیرگذاری منطقهای ندارد و اکنون شرایط فراهم است که با اقدامات داخلی، این عدم تاثیرگذاری به محیط داخلی لبنان نیز تسری یابد اما دشمنان داخلی حزبالله نباید تنها مانده و حضور ارتش رژیم به مثابه لبه دوم قیچی بر مقاومت عمل میکند زیرا با اقدامات نقض آتشبس و همچنین پیوند با نیروهای اشغالگر در سوریه برای اشراف بر بقاع و حضور تحریر الشام همواره تهدید حمله تروریستها به لبنان وجود دارد. به طور خلاصه یعنی باید دشمن خارجی از مرکبا و کفر کلا با پشتیبانی هرمون و دشمن داخلی از عینالتینه و بعبدا با پشتیبانی عوکر، مقاومت را اصطلاحاً قیچی کرده و سپس تهاجم کامل و احتمالی از سمت بقاع و سوریه به درون لبنان وجود دارد. مانور اقتدار الثنائی الشیعی در انتخاب جوزف عون و همچنین طوفان مردمی در جنوب تا کنون هر دو لبه قیچی فوق را کُند و ناکار کرده است.
@Muhallel
مُحَلِّل
دردیست در دلم که گر از پیش آب چشم برگیرم آستین برود تا به دامنم
گر تیغ برکشد که محبان همیزنم
اول کسی که لاف محبت زند منم
گویند پای دار اگرت سر دریغ نیست
گو سر قبول کن که به پایش درافکنم
امکان دیده بستنم از روی دوست نیست
اولیتر آن که گوش نصیحت بیاکنم
آوردهاند صحبت خوبان که آتش است
بر من به نیم جو که بسوزند خرمنم
من مرغ زیرکم که چنانم خوش اوفتاد
در قید او که یاد نیاید نشیمنم
دردیست در دلم که گر از پیش آب چشم
برگیرم آستین برود تا به دامنم
گر پیرهن به در کنم از شخص ناتوان
بینی که زیر جامه خیالیست یا تنم
شرط است احتمال جفاهای دشمنان
چون دل نمیدهد که دل از دوست برکنم
دردی نبوده را چه تفاوت کند که من
بیچاره درد میخورم و نعره میزنم
بر تخت جم پدید نیاید شب دراز
من دانم این حدیث که در چاه بیژنم
گویند سعدیا مکن از عشق توبه کن
مشکل توانم و نتوانم که نشکنم
مُحَلِّل
صهیونیستها با ترور محمدالضیف و اسماعیل هنیه به عنوان راس نظامی و سیاسی حماس قصد داشتند که حماس را ش
حاج ابوخالد محمد الضیف در واقع در همان ۲۳ تیرماه سال جاری به شهادت رسیده بودند اما تا تایید دقیق آن زمان برد. پس از تایید شهادت ایشان، حادثه ترور دکتر اسماعیل هنیه رخ داد. مجموع این دو باعث شد که فرماندهی قسام تصمیم بگیرد که به جهت عدم تضعیف روحیه و فروپاشی، سیاست اعلامی را سکوت مبهم قرار دهد زیرا در آن زمان هدف رژیم این بود که با زدنِ رئوس دفتر سیاسی و شاخه نظامی حماس، به خواستههای خود برسد. با گذشت زمان و شهادت یحیی سنوار، این عدم اعلام به دلیل عدم فروپاشی روحی و همچنین نام نبردن از جانشین ایشان (محمد سنوار) بیش از پیش اهمیت یافت. اکنون و با پایان جنگ و کسب پیروزیها در مرحله اول آتشبس، بهترین زمان جهت اعلام شهادت فرماندهان بود.
@Muhallel