هدایت شده از مباحث
🔊 صوت سخنرانی #حجت_الاسلام_راجی در دهه اول محرم ۱۴۴۶ قمری (۱۴۰۳ شمسی) با موضوع ″ویژگی یزیدیان″ را #بشنویم👇
جهالت
https://eitaa.com/feqh_ahkam/14601
وابستگی به دنیا
https://eitaa.com/feqh_ahkam/14625
ظلم کردن
https://eitaa.com/feqh_ahkam/14635
حرص
https://eitaa.com/feqh_ahkam/14676
ذلت پذیری
https://eitaa.com/feqh_ahkam/14709
ولایت مداری
https://eitaa.com/feqh_ahkam/14729
ترس
https://eitaa.com/feqh_ahkam/14777
جرأت بر گناه
https://eitaa.com/feqh_ahkam/14783
@soada_ir
#فهرست
╭═══════๛- - - ┅ ╮
│📱 @Mabaheeth
│✨ @Nafaahat
│📖 @feqh_ahkam
│📚 @ghararemotalee
╰๛- - - -
📖 صفحه ۱۳۷ قرآن کریم
🌸 آیات ۷۴ تا ۸۱ سوره مبارکه انعام
➕ #ترجمه و #تفسیر_مختصر
https://eitaa.com/mabaheeth/66937
#تلاوت
╭══════════
✨ @Nafaahat
╰๛--- ‑ ‑ - -
هدایت شده از مباحث
۞ وَ إِذْ قَالَ إِبْرَاهِيمُ لِأَبِيهِ آزَرَ أَ تَتَّخِذُ أَصْنَامًا آلِهَةً ۖ إِنِّي أَرَاكَ وَ قَوْمَكَ فِي ضَلَالٍ مُبِينٍ ۷۴
به این ماجرا دقت کن: ابراهیم از عمویش، آزر، پرسید: «واقعاً 🗿بتهایی بیجان را میپرستی؟! من که تو و همفکرانت را سخت در اشتباه میبینم!»
وَ كَذَٰلِكَ نُرِي إِبْرَاهِيمَ مَلَكُوتَ السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضِ وَ لِيَكُونَ مِنَ الْمُوقِنِينَ ۷۵
اینطور، واقعیتهای پشتصحنۀ آسمانها و زمین را به ابراهیم نشان میدادیم تا جزوِ یقینکنندگان شود و... .
فَلَمَّا جَنَّ عَلَيْهِ اللَّيْلُ رَأَىٰ كَوْكَبًا ۖ قَالَ هَٰذَا رَبِّي ۖ فَلَمَّا أَفَلَ قَالَ لَا أُحِبُّ الْآفِلِينَ ۷۶
وقتی تاریکی شب فرا رسید، ابراهیم سیارۀ زهره ⭐ را دید. به ستارهپرستها گفت: «این است صاحباختیار من!»* اما همینکه در آسمان محو شد، گفت: «من چیزی را که محو شود، دوست ندارم.»
فَلَمَّا رَأَى الْقَمَرَ بَازِغًا قَالَ هَٰذَا رَبِّي ۖ فَلَمَّا أَفَلَ قَالَ لَئِنْ لَمْ يَهْدِنِي رَبِّي لَأَكُونَنَّ مِنَ الْقَوْمِ الضَّالِّينَ ۷۷
وقتی چشمش به ماه🌕 تابان افتاد، به ماهپرستها گفت: «این است صاحباختیار من!» ولی تا ماه غروب کرد، گفت: «اگر خدا راهنماییام نکرده بود، ردخور نداشت که جزوِ جماعت گمراه میشدم.»
فَلَمَّا رَأَى الشَّمْسَ بَازِغَةً قَالَ هَٰذَا رَبِّي هَٰذَا أَكْبَرُ ۖ فَلَمَّا أَفَلَتْ قَالَ يَا قَوْمِ إِنِّي بَرِيءٌ مِمَّا تُشْرِكُونَ ۷۸
وقتی خورشید☀️ درخشان را دید، به خورشیدپرستها گفت: «این است صاحباختیار من! این از همه بزرگتر است.» اما همینکه خورشید هم غروب🌄 کرد، گفت: «مردم! من دیگر کاری ندارم به آنچه میپرستید.
إِنِّي وَجَّهْتُ وَجْهِيَ لِلَّذِي فَطَرَ السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضَ حَنِيفًا ۖ وَ مَا أَنَا مِنَ الْمُشْرِكِينَ ۷۹
من، با میانهروی و با تمام وجودم، به کسی رو میآورم که همۀ آسمانها و زمین را پدید آورده است و هرگز بتپرست نخواهم شد.»
وَ حَاجَّهُ قَوْمُهُ ۚ قَالَ أَتُحَاجُّونِّي فِي اللَّهِ وَ قَدْ هَدَانِ ۚ وَ لَا أَخَافُ مَا تُشْرِكُونَ بِهِ إِلَّا أَنْ يَشَاءَ رَبِّي شَيْئًا ۗ وَسِعَ رَبِّي كُلَّ شَيْءٍ عِلْمًا ۗ أَ فَلَا تَتَذَكَّرُونَ ۸۰
مردمش با او چونوچرا کردند. ابراهیم گفت: «آیا با من دربارۀ خدا چونوچرا میکنید، درحالیکه او مرا راهنمایی کرده؟! من از خشم خیالیِ خدایانتان نمیترسم. جز بهخواست خدا آسیبی به من نخواهد رسید؛ زیرا خدا به همهچیز علم دارد. پس چرا بهخود نمیآیید؟!
وَ كَيْفَ أَخَافُ مَا أَشْرَكْتُمْ وَ لَا تَخَافُونَ أَنَّكُمْ أَشْرَكْتُمْ بِاللَّهِ مَا لَمْ يُنَزِّلْ بِهِ عَلَيْكُمْ سُلْطَانًا ۚ فَأَيُّ الْفَرِيقَيْنِ أَحَقُّ بِالْأَمْنِ ۖ إِنْ كُنْتُمْ تَعْلَمُونَ ۸۱
چطور است که من باید از قهر و غضب بتهای شما بترسم؛ اما شما، با اینکه خدا دلیلی بر درستیِ بتپرستی نفرستاده است، از این کار غلطتان نترسید؟! پس اگر واقعاً میدانید، بگویید که کدامیک از ما دو گروه، سزاوارِ درامانبودن از عذاب است؟
═════❖•°🌸 °•❖════
#قرار_روزانه | #تلاوت | #قرآن_کریم
✨ @Nafaahat
╰๛--- ‑ ‑ - -
٧٤ - وَ إِذْ قَالَ إِبْرَاهِيمُ لِأَبِيهِ آزَرَ أَتَتَّخِذُ أَصْنَامًا ...
← از این آیه تا آیه ۸۳ سخن درباره ابراهیم (علیهالسلام) است.
ابراهیم (علیهالسلام) مورد قبول و احترام همه اقوام بوده است تا آنجا که یهود و نصارا هر یک ابراهیم علیهالسلام را به خود منتسب میکردند و بر آن افتخار مینمودند. قرآن فرمود: منسوب شدن به ابراهیم (علیهالسلام) افتخاری نمی آورد؛ هرکَس از افکار و اعمال او پیروی کند، تنها او ابراهیمی است.
در این آیه مبارزه ابراهیم علیهالسلام با بت پرستی و شرک را مطرح میکند تا اگر کسی میخواهد خود را به او منسوب کند باید مثل او راه توحید را بپیماید.
شایان ذکر است که نام اصلی پدر حضرت ابراهیم (علیهالسلام) تارخ بوده و در تورات فعلی هم چنین ذکر شده است.
آزر عموی ابراهیم و به قولی جد مادری آن حضرت بود و چون ابراهیم تحت سرپرستی او بزرگ شده بود به او پدر خطاب میکرد و این امر در میان اقوام بشری معمول است که انسان به بزرگتر از خود مخصوصاً وقتی که بر او حق تعلیم یا سرپرستی داشته باشد پدر اطلاق میکند.
آذر به ابراهیم علیهالسلام وعده داده بود که ایمان خواهد آورد ولی چنین نشد و وقتی ابراهیم علیهالسلام دید او بر کفر خود باقی است از او بیزاری جست و دیگر هیچ وقت برای او طلب مغفرت ننمود: «وَ ما كَانَ اسْتِغْفَارُ إِبْرَاهِيمَ لِأَبِيهِ إِلَّا عَنْ مَوْعِدَةٍ وَعَدَهَا إِيَّاهُ فَلَمَّا تَبَيَّنَ لَهُ أَنَّهُ عَدُوٌّ لِلَّهِ تَبَرَّءَ مِنْهُ (توبه/۱۱۴) ابراهيم علیه السلام برای پدرش آزر طلب آمرزش نکرد مگر به خاطر وعده ای که به او داده بود و چون برایش روشن شد که او دشمن خداست از او بیزاری جست.
طبق این آیه ابراهیم (علیهالسلام) به کلی از آزر قطع رابطه کرده و تا آخر عمرش برای او طلب آمرزش نکرد؛ زیرا موحّد حق ندارد برای مُشرک استغفار کند ولو از بستگان و خویشان باشد.
۷۵ - و کذالک نری ابراهیم ملکوت السماوات ...
← پس از نقل توبیخ آذر به خاطر بُت پرستی توسط ابراهیم علیهالسلام می فرماید ما این چنین ملکوت و باطن آسمانها و زمین را به ابراهیم (علیهالسلام) ارائه دادیم و او چگونگی حکومت خدا بر عالم را رؤیت کرد و به مقام یقین نایل شد.
وَ لِيَكُونَ مِنَ الْمُوقِنِينَ.
← این «واو» به کجا عطف می شود؟
«ما به ابراهیم ملکوت را نشان دادیم تا اهل یقین شود.
واوی که در این جا مطرح شده نشان میدهد که ارائه ملکوت عالم به ابراهیم دارای چند هدف است که تنها به یکی از آنها اشاره میشود.
در این موارد «واو» برای عطف به محذوف غیر معین است.