🔶 #اینفوگرافی | فضیلت، آداب و اعمال روز دحوالأرض
🔸۲۵ ذیالقعده، روز دحْوُ الارض و از روزهای پرفضیلت سال در فرهنگ اسلامی است.
#امتحانات
20 روش آمادگی برای امتحان
1. آمادهسازی محیط مطالعه
محیط مطالعه را طوری آماده کنید که فضای کافی برای کتابهای درسی و یادداشتهای خود داشته باشید. آیا نور کافی دارید؟ صندلیتان مناسب مطالعه برای ساعتهای طولانی است؟ آیا لوازم الکترونیکی مانند کنسول بازی و گوشی را از خودتان دور کردهاید؟
2. استراحت کافی
ذهنیت بسیاری از محصلان این است که تا حد امکان ساعتهای بیشتری را مطالعه کنند؛ اما این کار درواقع میتواند نتیجه معکوس داشته باشد. مطالعات نشان دادهاند که حفظ طولانیمدت اطلاعات و دروس، نیاز به استراحت منظم و دوری از مباحث مرتبط با درس دارد.
3. مصرف مواد غذایی سالم
همیشه آنچه میخورید بر سطح انرژی و تمرکزتان تاثیر میگذارد. غذاهای سالم و مغذی مانند ماهی، آجیل، دانهها، ماست و زغال اخته، بدن و مغز را تغذیه و به حفظ تمرکز کمک میکنند. بااینحال، مصرف شکر ممکن است در روزهای آمادگی برای امتحان جذاب بهنظر برسد؛ اما سطح انرژیتان چند ساعت پس از خوردن آن افت میکند.
4. درک سبک یادگیری
درک سبک یادگیری میتواند به شما کمک کند مطالعه خود را مطابق با نیازها و ترجیحاتتان تنظیم کنید. برخی افراد بصری هستند؛ به این معنا که با منابع دیداری مانند نمودار و فیلم یادگیری بهتری دارند؛ برخی دیگر شنوایی بوده که سخنرانیها یا فایلهای صوتی را موثرتر میدانند. یادگیرندگان حرکتی یا لمسی از فعالیتهای عملی مانند تولید و طراحی بیشترین سود را میبرند.
5. استفاده از وسایل کمکی
برخی وسایل در روزهای آمادگی برای امتحان به کمک افراد میآیند که از جمله آنها میتوان به ماژیکهای هایلایت، کاغذهای یادداشت، رنگهای متفاوت خودکار و مداد و حتی مداد رنگی اشاره کرد. اگر سبک یادگیری شما بصری است، پیشنهاد میکنیم نکات آموختهشده خودتان را بهشکل چارت یا تصویر بکشید و آن را با مداد رنگی زنده کنید. البته این روش برای کسانی مفید است که مطالعه را به روز امتحان موکول نکرده و از شروع ترم تحصیلی اقدام به مرور درسها میکنند.
6. زمانبندی
درس خواندن را به روز آزمون نکشانید و هرچه زودتر آن را شروع کنید. برای کمک به مدیریت زمان خودتان، یک جدول زمانی برای مطالعه بسازید. تعداد امتحانات و روزهایی که باید در آنها شرکت کنید را بنویسید. سپس مطالعه دروس را براساس این جدول سازماندهی کنید. ممکن است بخواهید به برخی از امتحانات زمان بیشتری نسبت به سایر آزمونها اختصاص دهید. بنابراین تعادلی را بین آنها ایجاد کنید که احساس راحتی بیشتری میدهد.
7. فکر کردن مانند یک پروفسور
یک تصویر کلی از دروس و اهداف استاد یا معلم خود را ترسیم کنید. ابتدا با تمرکز بر اصول و مفاهیم پایه، زیربنای منطق طراحی دوره را حدس بزنید، سپس بهدنبال جزئیات و مثالهای مرتبط و توضیح آنها بگردید.
8. استفاده از جدول و نمودار
استفاده از جدول و نمودار در زمان جمعبندی آموختهها روش موثری است. پس از مطالعه یک درس، خود را به چالش بکشید و تمام آموختههایتان را بنویسید. سپس بخشهایی که نیاز به تکرار و تمرین بیشتری دارند را علامت بزنید. نزدیک به روز برگزاری آزمون، یادداشتها و نکات کوتاهی که داشتهاید را در قالب یک نمودار یا جدول پیاده کنید. این کار هر آن چیزیکه تابهحال آموختهاید را یادآوری و در ذهنتان هک میکند.
9. استفاده از تکنیکهای یادگیری فعال
تکنیکهای یادگیری فعال از طریق نوشتن، خواندن و تشریح مفاهیم برای دیگران، محصلان را در مسیر یادگیری نگه میدارد. برای استفاده از این تکنیک بهتر است به سمت بازنویسی درس با کلمات خودتان، خلاصهسازی مفاهیم آموختهشده، ساختن فلش کارت و توضیح مباحث درسی برای دیگران بروید. این تکنیکها درک و تثبیت دروس را افزایش میدهند.
10. مطالعه آزمونهای قبلی
یکی از موثرترین روشهای آمادگی برای امتحان، تمرین آزمونهای گذشته است. این کار به شما کمک میکند تا با قالب کلی سوالات آشنایی پیدا و با صرف زمان مناسب، درس را بهخوبی تمرین کنید. سوالات را منحصربهفرد و عجیبوغریب تصور نکنید؛ بلکه تلاش کنید بهدنبال شباهتها و اشتراکات بین آنها و تکنیکهای رایج حل هرکدام باشید
ادامه دارد...
@nahad_hmu
☘ حضرت امیر(ع) فرمود: اگر مردم می دانستند در قربانی (چه آثار و برکاتی) است، قطعاً قرض کرده و قربانی می کردند.
❇️ ضمن عرض تبریک پیشاپیش عید سعید قربانی ، در باب فضیلت قربانی این دو حدیث تقدیم حضور می گردد
➕حدیث اول: «عن أبی عبد الله (ع) قال: قال رسول الله (ص) شعبان شهری ورمضان شهر الله وهو ربیع الفقراء وإنما جعل الأضحی لشبع مساکینکم من اللحم فأطعموهم؛
پیامبر اکرم (ص) فرمود: شعبان ماه من و رمضان ماه خدا و بهار مستمندان است و عید قربان قرار داده شده تا (با ذبح قربانی) مستمندان را از گوشت قربانی سیر کنید. پس آنان را از این اطعام بهره مند سازید.»
➕ حدیث دوم: «عن أبی الحسن موسی ( ع ) قال: قال رسول الله (ص) لام سلمة وقد قالت له یا رسول الله نحضر الأضحی ولیس عندی ما أضحی به فأستقرض واضحی؟ قال فاستقرضی فإنه دین مقضی؛ ام سلمه به رسول خدا (ص) گفت: ای رسول خدا! عید قربان شده و نزد من چیزی نیست که قربانی کنم. آیا برای قربانی قرض کنم؟ پیامبر فرمود: قرض کن که وام آن پرداخت شدنی است.»
🌿سهیم شدن در ثواب قربانی عید قربان با هر توان مالی
شماره کارت :
۶۰۳۷۹۹۷۹۵۰۲۷۲۳۸۶
کد دستوری:
*۸۸۷۷*۱۱۲۱۷۱#
مرکز نیکوکاری دانشگاه حضرت معصومه قم
💢 مشارکت در قربانی عید سعید قربان
دانشجویان، اساتید، کارکنان
🐑 ذبح گوسفند در روز عید قربان با مشارکت دانشگاهیان دانشگاه حضرت معصومه(س) قم
🔸سهیم شدن در ثواب قربانی عید قربان با هر توان مالی
🔅 توزیع در میان فقرا و نیازمندان شناسایی شده
💳 شماره کارت:
۶۰۳۷۹۹۷۹۵۰۲۷۲۳۸۶
📱کد دستوری:
*۸۸۷۷*۱۱۲۱۷۱#
🔻مرکز نیکوکاری دانشگاه حضرت معصومه(س) قم
#عید_قربان
https://eitaa.com/nahad_hmu
⭕️ امکان انتخاب برتر
🔹 انتخابات ریاست جمهوری پیش رو تفاوتی جدی با انتخابات مجلس دوازدهم دارد و آن موضوع مشارکت است.
🔹 انتخابات ریاست جمهوری امسال به علل مختلف، شاهد مشارکت قابل قبول خواهد بود و از این رو نیاز چندانی به دعوت مردم برای مشارکت در انتخابات احساس نمی شود.
🔹از این رو در انتخابات پیش رو باید بر افزایش دقت در گزینش رئیس جمهور آینده تمرکز و تاکید کرد. رئیس جمهوری که نواقص دولت سیزدهم در حوزه های فرهنگی و اقتصادی را کامل کند و مسیرهای درست دولت فعلی در سیاست منطقه ای و احترام به مردم را ادامه دهد.
🔹بدون تردید سیاست بازان و قدرت طلبان از هر روشی برای فریفتن جامعه و تصاحب قوه مجریه بهره خواهند گرفت و دقیقا به همین علت نیروهای مومن و انقلابی باید مردم را در انتخاب گزینه بهتر یاری کنند و این یعنی در این دوره امکان انتخاب نامزد مطلوب فراهم است.
🔹 امتیاز دیگر این دوره عدم محبوبیت نامزدهای اصلاحات و اعتدال در جامعه است که راه را برای انتخاب گزینه اصلح هموار کرده است.
@pas_kouchehaie_enghelab
#امتحانات
در ادامه مطلب آمادگی برای امتحانات
11. تنظیم زمان مطالعه با دوستان
با دوستان و همکلاسیهایتان یک زمان مناسب تنظیم و دروس را مرور کنید. ممکن است پاسخ سوالات شما در ذهن آنها باشد و بالعکس. این روش یکی از کارآمدترین راهها برای به چالش کشیدن خودتان و مرور مباحث آموختهشده است.
12. نوشیدن آب کافی
به یاد داشته باشید که هیدراته بودن برای مغز و بهترین عملکرد آن ضروری است. در روزهای آمادگی برای امتحان حداقل 2.5 لیتر آب بنوشید تا بهرهوری لازم را داشته باشید.
13. کنترل استرس و اضطراب
برخی آزمونهای سخت مانند کنکور استرس و اضطراب زیادی را به افراد تحمیل میکنند. این دو عارضه تاثیر منفی روی بهرهوری و مدیریت زمانتان خواهند گذاشت. یکی از مهمترین اقدامها برای گذراندن روزهای پشت کنکور، کنترل استرس و اضطراب است که تکنیکهایی مانند مدیتیشن، ذهنآگاهی و ورزشهایی مثل یوگا میتوانند در رسیدن به این هدف کمکتان کنند.
14. شروع مطالعه در اولین فرصت
اهمالکاری و تعویق مطالعه تا روز آزمون میتواند استرس زیادی به شما وارد کند. در عوض، مطالعه را هرچه زودتر شروع کنید و جمعبندیهای پایان هر درس را در قالب زمانی خودتان بگنجانید. برای جلوگیری از خستگی ناشی از مطالعه زیاد، یک برنامه با بلوکهای کوچک زمانی بسازید. سپس زمان موردنیاز برای مطالعه هر درس و استراحت را در این بلوکها جا داده و طبق همین برنامه پیش بروید.
15. تشریح پاسخها برای دیگران
والدین، برادران، خواهران، دوستان و همکلاسیها بهترین افراد برای این هدف هستند. تشریح پاسخها برای دیگران آموختههایتان را در ذهنتان هک کرده و مباحثی را که به تمرین و تکرار بیشتری نیاز دارند، برجسته میکند.
16. آماده کردن خود برای روز آزمون
این نکته برای کنکوریها اهمیت بیشتری دارد؛ زیرا معمولا محل برگزاری آزمون را نمیشناسند یا مسیر خانه تا آنجا را نمیدانند. آماده کردن مداد، پاککن، کیف و هرچیزی که مربوط به آزمون است را باید یک یا چند روز قبل آماده کنید. در صورت امکان، یکبار به محل برگزاری آزمون بروید تا بدانید مسیر چگونه است و از چه وسایل نقلیهای میتوانید استفاده کنید.
17. تنظیم اهداف مطالعه
تعیین اهداف مطالعه به شما در برنامهریزی، تمرکز و استفاده موثر از زمان در جهت آمادگی برای آزمون کمک میکند. اگر اهدافی را تعیین کنید و به آنها پایبند باشید، به احتمال زیاد انگیزهتان را در طول زمان حفظ خواهید کرد و در مسیر مطالعه به موفقیت خواهید رسید.
18. حدس سوالات آزمون
اگر دسترسی به آزمونهای قبلی دارید، تلاش کنید نوع آن و انتظاراتی که از شما میرود را متوجه شوید. با بررسی برگههای آزمونهای قبلی، انواع سوالات را بخوانید و دستورالعملهای خاص پاسخدهی به آنها را کشف کنید. این کار به شما کمک میکند تا حدودی سوالات آزمون پیشرو را حدس بزنید، رویکرد مطالعاتی خود را تنظیم و از هرگونه استرس و غافلگیری در روز امتحان جلوگیری کنید.
19. تعیین پاداش
پاداش دادن پس از اتمام هر اپیزود درسی دوپامین ترشح کرده و لذت زیادی به شما میدهد. یکی از تکنیکهای موثر در زمان آمادگی برای امتحان، پاداش دادن به خود پس از اتمام درس و رسیدن به اهداف است. این پاداش میتواند کوچکترین چیز مانند یک فنجان قهوه و یک لیوان لته باشد یا جایزههای بزرگتری مانند خرید لپتاپ و لوازم گرانقیمت را شامل شود.
20. جمعآوری منابع و مواد درسی مرتبط
تمام یادداشتها، کتابهای درسی، جزوهها و سایر مطالب مرتبط را جمعآوری کنید. سپس فضای مطالعه مشخصی را در نظر بگیرید تا بتوانید با استفاده از منابع کافی و بهدور از حواسپرتی، برای این روز آماده شوید.
موفق باشید .
روز قربانی و دعا
🔸حضرت محمد(صلی الله علیه و آله) در روز عید قربان برای مردم خطبه خواندند و این روز را اینگونه معرفی کردند: «هَذَا یَوْمُ الثَّجِّ وَ الْعَجِ وَ الثَّجُّ مَا تُهَرِیقُونَ فِیهِ مِنَ الدِّمَاءِ فَمَنْ صَدَقَتْ نِیَّتُهُ كَانَتْ أَوَّلُ قَطْرَةٍ لَهُ كَفَّارَةً لِكُلِ ذَنْبٍ وَ الْعَجُّ الدُّعَاءُ فَعِجُّوا إِلَى اللَّه؛ این روز ثجّ و عجّ است. ثجّ همان خونهایی است که شما قربانی میکنید و کسی که نیتش خالص باشد با خروج اولین قطره از خون قربانی، تمام گناهانش بخشیده می شود. عجّ نیز همان دعاست پس در این روز زیاد خدا را بخوانید.» (دعائم الاسلام،ج1،ص184)
🔹پیامبر به همسرشان ام سلمه اینچنین سفارش کردند: «اسْتَقْرِضِی وَ ضَحِّی فَإِنَّهُ دَیْنٌ مَقْضِی؛ قرض کن و قربانی نما که پول آن قرض پرداخت میشود.»(من لایحضره الفقیه،ج2،ص213) البته اگر کسی توانایی مالی اندکی دارد؛ میتواند به صورت مشترک در قربانی شریک شده و با سهمی هر چند کم از آن آثار و نتایج بهره ببرد.
💳 شماره کارت:
۶۰۳۷۹۹۷۹۵۰۲۷۲۳۸۶
کد دستوری:
*۸۸۷۷*۱۱۲۱۷۱#
🔻مرکز نیکوکاری دانشگاه حضرت معصومه قم
#نیکوکاری
#عید_قربان
#دانشگاه_حضرت_معصومه_قم